Georgia isi produce propriile arme…

De noi nu mai zic nimic, decat ca daca toata conducerea actuala ar muri de moarte crunta, pulbere m-as face…

In urma embargoului impus de Rusia si schimbari politice din Ucraina, georgienii s-au hotarat sa isi intareasca arsenalul cu piese de productie interna.

Lazika

Foto: Wikipedia

Didgori 1 sau 2  (care urmeaza sa fie produs in numar foarte mare pentru a completa locurile lasate libere de Humvee, Otocar  Cobra, in urma presiunilor ruse)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_MVNo2Mj4m4&w=560&h=315]

ZCRS-122

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=tG0WvVO2uW0&w=420&h=315]

Si totusi armele mele preferate din arsenalul Georgiei provin din exterior… vi se par familiare?! Avand in vedere faptul ca Romania, dar mai ales Israel fac parte din furnizorii de prima clasa.

Foto: uploadiamge.ro

Foto: uploadimage.ro

 

Georgia, o tara mica, ravasita de razboi, cu doua regiuni separatiste la gat, cu Rusia infipta in coaste si cu toate astea o tara care a facut reforme economice extrem de serioase si care incepe sa-si produca singura o gama larga de armamente. Tot respectul pentru georgieni!

Intrebarea care rasare insa imediat este, de ce Romania, o tara cu o pozitie mult mai solida si stabila, cu o forta industriala net superioara, nu este in stare sa faca macar acelasi lucru?! Raspunsul este evident: Romania ar putea sa fie un jucaror foarte serios pe piata armamentelor, dar i-ar mai trebui si conducatori patrioti, sau macar sa nu fie tot atat de imbecili ca astia!

De aceea am spus la inceput: cel mai frumos si profitabil lucru, pentru natiunea romana, ar fi moartea catorva sute de jigodii incompetente, catorva mii de baroni locali si, bineinteles, in frunte lor, pe un afet de tun, actualul El Prezidente, o gioarsa de aceeasi speta ca si oamenii lui.

Ma tot intreb de cativa ani ce mama dracului fac Serviciile Secrete ale Romaniei?! De ce mama dracului nu le pun la astia pielea pe bat?! Cum il suporta Armata pe un ratat de cea mai joasa clasa, cum este Oprea?! Oara sa fim atat de ticalositi, oare institutile de forta ale Romaniei sa fi fost atat de rau corupte?!

11 comentarii:

  1. Si eu ma intreb de multi ani CE FAC SERVICIILE SECRETE de la noi, platite din banul public -adica, de catre noi!? Impresia mea -asista pasive (cel putin asta arata!) la dezintegrarea si ruinarea tarii. Georgienii au invatat o lectie dura, ca urmare merg cu pasi rapizi spre crearea unei industrii militare autohtone, cu sprijin strain (Israel, cu siguranta!). BRAVO LOR! Noi, in schimb, desi istoria ne-a aratat ca n-am fost si nu suntem nicicum in „siguranta”, am distrus tot ceea ce a fost bun in industria noastra fara a pune nimic in loc -asta au stiut, asta au vrut, ilustrii nostri conducatori de dupa 1990. Si DA, tare ma tem ca institutiile cu rol in apararea nationala sunt ticalosite! TICALOSITE, la nivel de conducere, si-o sa asistam in continuare la acelasi spectacol trist, la aceeasi mascarada politica, dar bineanteles, cu aceeasi actori pe care-i stim de peste 20 de ani. Pana acum MRU (care teoretic ar fi trebuit sa cunoasca multe dedesubturi in ceea ce priveste politica, relatiile diplomatice, economice si militare) n-a demonstrat ca este ceea ce ne-am fi dorit cu totii, iar „prietenia” sa deosebita fata de UDMR, partid pe care nu se sfieste deloc a-l lauda si a-i multumi, este, cel putin pentru mine, o chestie tare ciudata. La fel si vanzarea Cupru-Min -de ce este aceasta secret de stat!? Ce a facut in privinta Armatei pana acum? NIMIC! Ce v-a face in continuare? Tot NIMIC! Ne uitam la altii si ii invidiem pentru simplu motiv ca STIU, VOR si POT, avand preocupari in privinta dotarii si organizarii armatei. Chiar daca unii cumpara 10 tancuri pe an, dar macar CUMPARA si fac CEVA, NOI, ce facem (mai bine spus EI, jigodiile care ne conduc!)? NIMIC! Si mai grav este faptul ca trendul nostru descendent se va mentine si dupa viitoarele alegeri, fiindca astia sunt politicienii romani, niste gargaragii si mincinosi, dar hoti si smecheri cat incape! Se pricep insa la aburirea prostimii. Aici, trebuie sa recunosc, au intr-adevar clasa.

    • Oamenii din servicii isi fac treaba..problema este mai sus, la conducerea serviciilor, care este numita politic, si, BINEINTELES, la clasa politica, acest cancer care omoara ROMANIA! Cit despre georgieni, BRAVO LOR ! Au simtit gheara ursului pe pielea lor, si acum iau masuri. La ei lectiile invatate chiar sunt invatate. La noi, s-au transformat in lectii identificate, din lipsa de bani, asta multumita tot politicului. Pina nu o sa ne lovim si noi , rau de tot, nu o sa invatam…

    • MRU este ungur dupa mama, de asta e asa prieten cu UDMR, plus ca fara UDMR nu mai e prim-ministru .

  2. Sincer, ii admir pe georgieni, desi nu as vrea sa fim in locul lor.
    Re-postez cateva extrase despre ce reforme radicale au facut ca sa aiba crestere economica sustinuta. In rest, puteti trage si singuri concluziile:

    http://www.adevarul.ro/interviurile_2_plus_1/Lado_Gurgenidze_fost_prim-ministru_al_Georgiei-_-Am_concediat_toata_politia_pentru_coruptie_0_428957734.html

    ” Avem creştere economică, ţara creşte cu aproximativ 6% pe an, ceea ce nu este chiar procentul de 10-12 cu care ne obişnuiserăm înainte de criză…

    Care au fost primele cinci măsuri de reformă pe care le-aţi luat?

    Trebuie să vorbim mai întâi de o cotă unică de impozitare la un nivel cât mai jos, renunţarea la taxarea progresivă, libertatea capitalurilor, liberatea cursului, convertibilitate deplină. Deasupra acestora se află piaţa liberă a muncii, ceea ce înseamnă libertatea de a angaja oameni şi legi foarte flexibile. Aveam prea multe taxe, 23 de impozite diferite, toate progresive, dar colectarea lor era foarte proastă. Am înlocuit toate acestea cu un sistem foarte simplu. Acum sunt doar şase, dintre care patru principale. Toate sunt în cotă unică, iar nivelul este foarte scăzut, 15% pentru agenţii economici şi 20% pentru persoanele fizice. Poate 20% nu pare puţin, dar ţineţi cont că nu există contribuţii de asigurări sociale, ceea ce este foarte important. De exemplu, dacă cineva mă angajează pe mine, nu are niciun cost suplimentar în ceea ce priveşte asigurările sociale.

    Scuzaţi-mă, dar cum susţineţi cheltuielile bugetare în sănătate, de exemplu?

    Lăsaţi-mă să vă explic. Noi nu taxăm în Georgia dobânzile, nu taxăm dividendele, nu impozităm câştigurile de capital, nu avem impozite pe avere, nu avem taxe pe moştenire.

    De unde aveţi bani pentru a plăti doctorii, profesorii?

    Iată cifrele. Cu şapte ani în urmă, PIB-ul nostru era de 4 miliarde de dolari, şi colectam prin acel sistem convenţional şi complicat 15% din PIB, adică 600 de milioane de dolari. Acum PIB-ul se ridică la aproape 12 miliarde de dolari şi colectăm aproape 4 miliarde de dolari din taxe. Este foarte simplu. Faci un sistem de cotă unică, elimini facilităţile şi excepţiile şi lărgeşti baza de taxare. Ca rezultat, sistemul devine foarte simplu de administrat şi prin această simplificare vine şi creşterea veniturilor odată cu creşterea economică. Nu în ultimul rând, are efecte asupra eliminării corupţiei.

    Poliţia rutieră a fost foarte coruptă în Georgia. Relativ recent, preşedintele Mihail Saakaşvili i-a concediat pe toţi poliţiştii odată. A fost vorba despre 18.000 de oameni. Timp de trei luni nu a existat Poliţie rutieră. Prin urmare, întreaga Poliţie rutieră a fost reconstruită, bucată cu bucată. Au venit oameni noi care au fost plătiţi bine şi care au beneficiat de un capital uriaş de încredere în rândul populaţiei. Acum este cea mai credibilă instituţie din Georgia, depăşind chiar şi Biserica, cu un procent de încredere de 82%. În ceea ce priveşte fenomenul corupţiei, nu este nimic particular sau specific Georgiei. Peste tot în lume se întâmplă astfel de lucruri. Dacă nu se acţionează în această direcţie, statul nu funcţionează. Preşedintele Georgiei nu a luat o decizie simplă în legătură cu o asemenea reformă. În toate domeniile este necesară implementarea unor astfel de reforme, concomitent. Asta a şi generat aşa-zisul „miracol economic” din Georgia, cu opt până la zece procente creştere economică. Spre exemplu, dacă iei Codul muncii şi te chinuieşti doi ani să-l modifici, după care mai pierzi doi ani cu reformarea regimului vamal şi cu mai ştiu eu ce, nu poţi avea pretenţia ca lucrurile să funcţioneze. Trebuie să faci toate aceste reforme concomitent şi atunci populaţia va observa diferenţele.

  3. Didgori este posibil sa fie chiar mai bun decat Humvee, cel putin are suspensii mai bune si o putere de foc mai mare. Nu stiu daca Humvee-urile de la noi au sistem de tintire modern (camera/monitor), GPS si ce tip de statie pt comunicatii folosesc.
    Este posibil ca Humvee sa aiba un motor mai bun.

    Fotografia cu DAC-ul, este facuta de rusi dupa ce l-au gasit abandonat

  4. Conducerea serviciilor noastre de informatii este politizata, functia principala, de director general este detinuta de un civil, politician, iar toate functiile de sefi se acorda pe criterii politice si de PCR(pile, cunostinte,relatii) de sus in jos, asa ca nimeni nu isi taie craca de sub picioare.Acelasi lucru este valabil si la celelalte institutii ale statului, atat civile cat si militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *