Aderarea Finlandei la NATO – ceremonia de ridicare a drapelului

In curand, un articol despre raportul NATO pe 2022.

32 de comentarii:

 1. Bun venit bro’ ! Fie ca dusmanii sa nu aiba curaj niciodata sa ne atace si sa fie pace!

  21
 2. Daca eram Stoltenberg i-as fi facut piticului atomic o diploma “TOP NATO RECRUITER 2023” si l-as fi chema la Bruxelles pentru a i-o inmana!

  38
 3. Helsingør Habitans

  Din prostia lor, se făcură mujicii cu granița cu NATO căcălău :)). Ori nordicii sunt serioși deci au un nou vecin NATO capabil. Hai și cu Suedia!

  27
 4. vine si suedia,cateii pot latra…

  21
 5. Poate ii scoatem pe unguri la schimb

  44
  • De ce sa ii scoatem, trebuie doar sa ii exorcizam de orbanism. Oricum personajul e un „dead-man walking”, are fondurile UE blocate, iar US il trateaza cu multa … indiferenta. Asta in conditiile in care Hun are cea mai mare inflatie din UE aproape de 25%.
   Interesanta optiunea RheinM pentru instalarea bazei de suport logistic la noi si nu la orban in ograda, desi ca baza industriala ar fi fost o optiune aparent mai buna. Poate fi un semn ca si germanii il lasa sa isi rupa gatul.

   23
   • nu puteau sa faca baza in Ungaria pentru ca ei nu permit transportul de arme pentru Ucraina pe teritoriul lor, nu din dragoste fata de noi

    21
  • Au și finnii cozile lor de topor…
   O delegație de ‘neutriști’ ai Finlandei (antivaxxeri, antinato, fani de-ai lui putin) a fost în parlamentul maghiar să le ceară să nu ratifice intrarea în NATO…
   S-au umplut de… respect… Li s-ar fi spus ‘Pașol na turbinca!’…
   Cu Suedia va fi ceva mai greu, nu-i așa penetrată că Finlanda!
   Dar tot Niet Molotoff!

   4
 6. Sa speram ca luna viitoare pe vremea asta se alătură și suedezii, iar sultanul va fi la azil.

  22
 7. Hip-Hip-Uraaaaa! P.S. Hai Suedia!

  10
 8. Nu a reușit Stalin, Hrușciov, Brejnev, Gorbaciov.
  Să faci Finlanda sa abandoneze neutralitatea intrând în NATO, e un ” succes” rus fara egal în istorie.
  Bravo Putin.
  Un geniu.
  Ca Ceaușescu .
  Vezi să nu ajungi ca el. La zid și ciuruit. ?

  30
 9. https://twitter.com/USEmbassyPrague/status/1643166727948075011/photo/1 super achizitie finlandezii pentru nato, pot sa dea 1000 de komunikate lavrov si ceilaltii cum o sa isi „intareasca” si o sa „ia masurile care se impun”

  1
 10. Bun venit Norvegia!
  Good job US and NATO!
  Turcia & Ungaria – WAKE UP!

  3
 11. Contributia Finlandei la NATO
  https://www.wilsoncenter.org/article/finlands-contributions-nato-strengthening-alliances-nordic-and-arctic-fronts
  Cel mai mare numar de piese de artilerie, 1500, peste cat au Germania, Norvegia si Polonia adunat, pana in prezent, pentru ca polonii revin in forta.

  4
 12. „The Ministry of Defence has authorised the Finnish Defence Forces to procure the David’s Sling system as the next long-range air defence system of Finland. Rafael Advanced Defense Systems (Israel) will deliver the system. The value of the procurement without value added tax is approximately 316 million euros…The contract includes further options worth 216 million euros excluding value added tax.” https://www.defmin.fi/en/topical/press_releases_

  2
 13. Finlandezii și ungurii vorbesc limbi din aceeași familie, fino-ugrica. Ar fi trebuit să fie primii cei de la Budapesta care aprobă întrarea Finlandei în NATO.

 14. Bun venit in NATO!
  Probabil ca in curand ne vom trimite reciproc trupe (Fin/Ro)
  Sper ca si Suedia sa adere cat mai curand! – pana la urma si corectitudinea politica are limitarile ei, de multe ori fiind influentata de interesul politico-militar, care in cazul de fata devine o problema existentiala.
  Turcia/Ungaria – inteleg interesele/ingrijorarile pe care le aveti, dar in cazul asta vb de securitate continentala extinsa (prin Turcia) si nu de interese politico-economico-militare de moment! – e timpul sa mergem inainte!

 15. Finlanda are cred armata cu cea mai puternica artilerie din NATO la ora actuala, un mix de obuziere de 155 facute local si obuziere sovietice de 122 si 152 mm la care a adaugat obuzier autopropulsat de 122 mm sovietic (din stocurile germane daca-mi aduc bine aminte), K9 coreean si obuziere suedeze AMOS; la rachete au mix de M270 (Himars senilat) si 122mm cehoslovace.

  Razboiul din Ucraina le-a dat dreptate in sensul ca au intuit f bine ca au nevoie de multa artilerie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *