Alegeri Prezidențiale 2025 (Turul 2 / 16-18 mai); sondajul Rumania Military #24

This entry is part 24 of 24 in the series Sondaje RuMil

Lista sediilor secțiilor de votare din străinătate (965) la alegerile pentru Președintele României din anul 2025:

https://www.roaep.ro/management-electoral/wp-content/uploads/2025/04/Lista-SV-strainatate-actualizata-HAEP-24-din-2025.pdf

_____

Prima zi a votării în străinătate este 16 mai, de la ora 7:00 (ora locală) – la ora 21:00 (ora locală).

A doua zi a votării în străinătate este 17 mai, între orele 7:00 – 21:00 (ora locală).

În ambele zile, alegătorii care la ora 21:00 (ora locală) se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mai târziu la ora 23:59 (ora locală).

18 mai este a treia zi de vot în diaspora (orele 7:00-21:00) (ora locală sau ora locală a României, după caz).

La 18 mai, ora 7:00, începe votarea în ţară, secţiile fiind deschise până la ora 21:00. Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul până cel mai târziu la ora 23:59.

______


Pe lângă cei 2 candidați există și cele trei optiuni: „Sunt nehotărât(ă)”, „

Pe cine veți vota în Turul 2 al Alegerilor Prezidențiale 2025?

  • DAN NICUȘOR-DANIEL / Candidat Independent (85%, 739 Votes)
  • SIMION GEORGE-NICOLAE / Alianța pentru Unirea Românilor (10%, 90 Votes)
  • Nu mă prezint la vot / Nu votez (2%, 15 Votes)
  • Sunt nehotărât(ă) (2%, 14 Votes)
  • Mă prezint la vot dar anulez votul (1%, 11 Votes)

Total Voters: 869

Loading ... Loading ...
Series Navigation<< Alegeri Prezidențiale 2025 (Turul 1 / 2-4 mai); sondajul Rumania Military #23

329 de comentarii:

  1. Eu zic un 52 – 48 pentru ND.

    27
    • articolul e scris de pe blogul lui

      https://georgesimion.ro/

      3
    • Raspunsul e aici.
      „Fără un total de 11 milioane de voturi (din care peste un milion aduse prin fraudă) ați pierdut”

      Cred ca a vazut calculele interne si ca la prezenta mare la vot, pierde. Arata si de unde se tem ca o sa vina voturile, RM, nu stiu in ce procent s-a votat acolo in primul tur dar „unionistul” Simion nu cred ca a luat mai mult de 5% si Maia Sandu cred ca inceput deja sa faca agitatie pt Nicusor.
      Nu ar fi exclus ca cei din RM sa ne salveze pielea de data asta.
      Simion o sa ii dea cu fauda, Soros, etc.

      Cifrele insa bat cu ce zice si Nicusor, la prezenta marita la vot, voturile in plus sunt in mare parte pro-europene, cine era cu Simion a cam votat si in primul tur. A cam atins tavanul.
      Dar da, o sa fie posibil sa vedem castigatorul chiar pe la mijlocul zilei de votare. Daca prezenta o sa scartaie cred ca o sa iasa Simion. Daca sare peste ce a fost in primul tur, putem pregati sampania.

      19
    • As propune sa ne giugiuleasca barzoiul dar mi-e sa nu se supere adminii de limbaj….

      5
    • Răzvan Rotaru

      Nu a cedat nervos. Pur și simplu atât îl duce capul.

      4
  2. Băbăeți, mă uit la amenințările lui Simion și ale mamzelei de la POT, Anomalia, din ultimele zile, și parcă asist la lătrăturile unor căței speriați.
    Și acțiunile lui Simion, greșeli peste greșeli, ori a realizat că pierde, ori a realizat că e o pălărie prea mare, și joacă intenționat la pierdere, ca să nu abandoneze și să pice de fraier în fața alegătorilor.
    Par cam speriați, și el, și Anomalia!
    @Gigi Gagu, poți să confirmi, sau să infirmi, ipoteza mea?
    Părerea mea, hâc…

    30
    • Tot am zis ca daca iese Simion si nu „livreaza” AUR o ia la vale pana la urmatoarele alegeri parlamentare. Problema lui Nicusor e ca USR-ul e cam varza si trebui sa-si regandeasca politicile si sa se gandeasca sa-si extinda baza de votanti, daca ramane doar cu cei din marile orase ramane un partid de nisa care se va chinui pe scena politica romaneasca,

      7
    • Chief si mie parca imi lasa impresia ca face pe prostul,doar-doar nu se trezeste invingator.
      O data sa ne gandim ca omul e o inventie a secu.Or fi schimbat si aia macazul,or fi priceput niste chestii.Ca tre sa joace rolul de rau mai mic.A doua oara e aspectul personal.Ce rost are sa stea undeva unde tre sa faca ceva,minim sa se ocupe de ceremonial si sa semneze o carca de foi?Cand poate sta in opozitie,se plimba printre comunitati,vb de verzi si uscate.Totul cu o pozitie asigurata in politica si in partid.Ca totusi,omul e pe locul 2 la prezidentiale,cine din adunatura aia poate sa-i comenteze ca s-ar fi descurcat mai bine?

      12
    • Și mie impresia asta mi-a lăsat-o , ca nu prea și-ar dori victoria …
      Altfel nu prea e de înțeles amenințarea ca da afara 500 000 de bugetari , ca va impozita companiile cu o cifra de afaceri sub 5 mil € cu 2 % din cifra de afaceri iar cele peste 5 mil € cu 1 % din CA …
      Mai convenabil i-ar fi in parlament strigând ca s-au fraudat alegerile decât sa câștige și sa duca România in prăpastie …
      E ma bine in opoziție …

      9
    • Ba mie mi se pare ca incearca sa-si excite propriul electorat intr-ale violentei. Mira-m-as sa n-avem un asalt al Capitoliului adaptat mioritic daca nu iese Simionu’.

      9
    • @Sharky. Părerea ta e hâc.
      Tu ai impresia că ăștia sunt oameni normali – niet, ăștia sunt politicieni, Simian Simion chiar unul experimentat, Anomia Potistă pământ de flori, chiar dacă arată și ea ceva cunoștințe. Nu poți să aplici unui politruc regulile de evaluare aferente unui om obișnuit. Ăia sunt altă specie – încearcă să te prostească-n față cu brașoave și le afirmă cu o nonșalanță și o naturalețe de ajungi să-i suspectezi că chiar cred în ceea ce spun. Presupun că dacă l-ai pune pe Stadion la cel mai performant poligraf n-ar înregistra nici cea mai mică reacție când ar zice că Pământu-i plat. A propos – dacă-l asculți, ai crede că plodu-său își ia imunitate de la energiile tunelurilor din Bucegi nu de la vaccin.
      Așa că reacțiile emoționale pe care noi le putem considera anxietate sau resemnare sau altceva pot la fel de bine să fie un teatru gândit bine sau gândit prost, gândit de ei sau gândit de alții din spate.
      Deci răspunsul meu e * dracu’ știe ce-o fi-n scăfârlia lor *.
      Estimare proprie (de care nici eu nu sunt foarte sigur) : Simian a avut la primele confruntări atitudine aparent pro-occidentală (de-a ajuns să zică * Rusia țară agresoare *), moderată, pro-mediu de afaceri (cred că de la cei care l-au consiliat i se trage cu cele 500000 de concedieri de bugetari). A văzut că nu poate să-l dovedească pe Mucușor în meci 1:1, așa că a abandonat tactica de atragere sau măcar ne-ostilizare a votanților pro-vest și a trecut la tactica de consolidare a propriului electorat cu gherlele cunoscute – despăgubiri de război de la Ucraina pentru România, etc.
      Tot văd speculații de-ale voastre de self-inflicted-wounds la Simion, motivate de perspectiva de a fi looser. Hai s-avem rezon, monșer ! Cât de Stadion sau Simian o fi, Simion e luptător și are mentalitate de luptător. Omul ăla, deși cam subțirel la cultură generală, nu e deloc un om prost, ba chiar are o inteligență socială foarte bună. A ajuns șef de galerie cu propria charismă și tenacitate pentru că s-a impus în fața altor câtorva zeci de pretendenți. A dezvoltat AUR din nimic, doar cu talentul din dotare (și cu conexiunile și banii părții negre a securității ar zice alții, dar or fi doar răi …). A reușit să convingă pe destui oameni ok să-l voteze – parcă și George GMT a zis că l-a votat prin 2016.
      Faptul că Mucușor a putut dovedi mediatic că este mult peste Simion, Ponta sau Antonescu a fost o surpriză pentru mine, mai ales vivacitatea și spontaneitatea, care nu sunt punctul lui forte.
      Urât de tot ce-a făcut PSD-ul – adică în 2000 dreptiștii au dat pe gât un pumn de antiemetice și tot și-au pus TATOV-ul pe cutra kaghebistă de Iliescu, acu’ stângiștii se dau scule pe bascule și nu susțin un independent că-i de sorginte useristă – la ei era de așteptat, că abia așteaptă să facă guvern AUR-PSD și să se dea liber la furat – și uite-așa s-au dus un 5% din voturi de la turma pesedistă. La fel de urât și neașteptat ce-a făcut Ofilitescu – și lepra aia a mai trimis un 2% din voturi în bălării, doar să-și satisfacă orgoliul așa-zis rănit de bălăcărelile din campanie
      P.S. definiții din DEX :
      – anomie substantiv feminin 1. Absența normelor sau valorilor sociale la nivelul individului ori al societății. sinonime: dezordine dezorganizare 1.1. prin extensiune Haos. sinonime: haos 2. Neputința de a evoca nume de persoane, de localități etc.
      – simian, simieni substantiv masculin 1. (la) plural Subordin de mamifere primate cu encefalul foarte dezvoltat, orbita separată de cavitatea temporală, o pereche de mamele pectorale și fața expresivă (Simioidea). 1.1. (la) singular Mamifer care face parte din acest subordin.

      15
      • buna analiza dvs.

        1
      • @Gigi Gagu
        ok, mulțumesc pentru răspuns. Am făcut presupunerile alea prin analogie cu diverși comandanți, „propulsați” de alții, care veneau și, când descopereau că funcția respectivă era o pălărie prea mare pentru ei, începeau cu amenințări gen Simion. Doar așa știau să conducă. Norocul nostru era că îi vedeau și alții de deasupra lor, și nu stăteau prea mult în funcție, o bifau pentru dosar, și plecau mai departe!
        Părerea mea, hâc…
        P.S. Mulțumim pentru definițiile din DEX și pentru încrederea în nivelul nostru de cultură generalistă.

        5
        • * … analogie cu diverși comandanți … *. Dacă te referi la comandanți de oști … hmm … eu, din ce oameni am cunoscut, erau comandanți ok de rit nou, care într-o discuție îi confunzi ușor cu manageri de firmă, poate unii prea blazați (cam multicei) sau poate prea impetuoși pentru domeniul civil (eu tocmai pe aceia îi apreciam), comandanți jale de rit nou, ușor confundabili cu bugetari slinoși, comandanți de rit vechi (tineri sau bătrâni), majoritar fie cu atitudine de vătafi, fie de șmecheri de cartier, fie cu diverse deficiențe (lăcomie, abuz de alcool, obezitate morbidă, etc.). Diverse tipologii.
          Tipologia cu care vrei să faci analogia cu Simion ar fi cea a vătafului – arendașul conștient de propria incompetență și de deficitul de autoritate. Dar nu este. Un politruc conduce în alt mod oamenii – pe cei îndepărtați îi motivează prin tăria de caracter iar pe cei apropiați îi motivează inspirațional, asemeni politicienilor serioși, numai că sursa de inspirație este de obicei propriul succes măsurabil real în bani personali și putere discreționară dar învelit în fraze pompoase de discurs politic, ceva în genul * … ia uite ce șmekăr sunt, i-am aburit pe toți cu bla-bla-bla-uri despre democrația da’ ia uite cât am scos de la fazani … *. Adică politichia e o joacă-n curtea școlii cu șmecheri și fazani …
          Simion are o parte de electorat fascinată de puterea absolută (și când elucubrează în genul mitralierelor pe stadioane arată putere) sau de dorința de răzbunare pe societate (adică să se ducă dracu’ tot cu mâna lu’ zăludu’ de Simion pe care io-l fac mare și tare). Pentru aceia are acele mesaje. Pentru alții altele. Și-a și dat în petic big style – * … [casele la 35k] erau o propagandă … *.
          Ce nu înțelegem noi, ăștia de ne-am săturat de numărat firele albe din capu’ din dotare, este noul tip de propagandă țintită pe grupuri populaționale, în care spui fiecăruia ceea ce vrea să audă, talentul politicianului fiind acela de a justifica cât de cât credibil discrepanțele. Exemplu : azi am auzit de la un haurist mai răsărit și mai onest motivarea pentru cei cu simpatii auriste a exprimării * Rusia este stat agresor * – * … da, dar agresiunea a fost justificată de … [rușii oprimați din Ucraina, Crimeea cadou parșiv al lui Stalin, etc.] … *.
          Noi (eu, tu, alții cu opinii pro-vest) trăim într-o bulă din care nu auzim și nici nu vrem să auzim sau să înțelegem principalul mesaj pentru bula pro-est : * … dom’le, tu nu ești de vină pentru rahatu-n care trăiești, de vină e occidentul decadent care vrea să-ți ia din sărăcia ta (termenul magic piață de desfacere) și dup-aia să-ți ia copiii să-i dea la legebetei și dup-aia să-ți ia biserica … singura pavăză în fața asaltului vestului este măreața Rusie, care uite că vrea să facem o Românie dodoloață ca să mai ciumpăvească din Ocarina, da’ nu-i iese că acolo se bat rușii cu hoardele de mercenari ai lu’ Macron făcuți din copiii furați prin adopții și cipați cu vaccinu’ de covrig … * – totul o poveste rotundă în care epilogul e introducere și cuprinsul o sumă de puncte culminanate. Aș mai scrie, da-mi vine să borăsc …
          P.S. Post-scriptum-ul în nici un caz nu era pentru tine. Și nici aroganță.

          12
          • @Gigi Gagu
            Stai liniștit, că nu trăiesc într-o bulă, sunt la curent cu toate bălăriile care circulă prin grupurile lor, sunt undercover p-acolo, ca să am informații la prima mână, plus, nu vrei să știi ce, și câte, mesaje am primit în privat, din noiembrie încoace, de când combat la suveraniști. De la amenințări cu canalul și plimbat în cușcă pe stradă, la toate tâmpeniile produse de pikpok despre catindații presupuși a fi favoriții mei. Și toate astea de la foști colegi de școală sau de serviciu.
            Părerea mea, hâc…

            9
      • @gigi gagu

        O singura chestie: ” A ajuns șef de galerie cu propria charismă și tenacitate pentru că s-a impus în fața altor câtorva zeci de pretendenți.”

        Nu a fost sef de galeria. Nationala nu are galerie iar grupul ala al lor honor et patria era doar cativa insi. De obicei sefii de galerii la echipele de club sunt interlopi si asa ajung sefi de galerie ca au pe altii in spate iar pustanii din galerii casca gura la ei.
        Carisma nu este o trasatura a liderilor de galerie in Romania.

        Iar cu miscarea unionista a iesit in fata ca se agita, din nou nu prin carisma.

        p.s. Pana si eu stiam ce inseamna simian….

        15
      • @Gigi Gagu
        doar 2 mentiuni.

        1. Simion NU a fost „sef de galerie”. Am trait multi ani prin peluze, am vazut golani mari care se impuneau, golani mici dar si oameni ok, unii chiar cu stofa de lideri. Simion este un golan mic, punct. Nu e nicio discutie aici, va asigur.

        2. Ba este prost si inca prost gramada! Este chiar mai subtire la intelig. emotionala decat la cultura generala. „Calitatea” de a spune la 9 am ca albul e alb si la 2 pm ca albul e negru, nu e nicio calitate ci manifestare acuta a unui fondal de prostie cronica.

        Agresivitatea si tactica devierii oricarei discutii rationale spre zona de invective-ironii, falsuri este patentata in Romania de Vadim Tudor si preluata de toti sobolanii astia. Omul este gol si simplu dar si asa totusi ceva mai consistent decat delirantul ala de balamuc in pantaloni rosii.

        Cu ceva sunt de acord cu tine: este luptator si se tine pe picioare.

        10
    • Răzvan Rotaru

      Nu a realizat nimic. Nu îl duce capul mai mult. Atâta știe, atâta spune…

      3
  3. Bună Ziua.
    Ați făcut și celălalt sondaj, scuze, dar nu știu câtă relevanță are un sondaj făcut aici.
    Oile nu citesc RoMilitary.

    15
    • Nu, dar e totusi o conluzie importanta pe care o poti trage.

      Oamenii de pe aici ar fi trebuit sa fie votanti Simion.
      Ai un grup compact de nationalisti pur-sange, multi cu un trecut militar , in parte inca activi, oamenii astiar ar trebui sa zbarnaie la o goarna nationalista onesta si veritabila.

      Dar totusi nu o fac. In proportie covarsitoare resping ineptiile lui Simion, si o fac instantaneu si aproape instinctiv.
      Ceea ce ma face sa cred ca au mirosit ce e in Simion, ca nu e nationalism, ci un sarlatan.

      Cand o sa piarda alegerile, o sa fie evident ca ce i-a rupt picioarele a fost cardasia cu Georgescu, atitudinea pro-rusa si atacurile la RM.
      Sa speram ca e suficient si ca poporul asta nu s-a tampit chiar de tot.

      Eu unul sunt optimist.

      41
    • Ba da, citesc, si voteaza Simion.

      13
  4. Salut. Tovarasi eu sunt obosit de cate ori am mers la vot ca sa salvez democratia si drumu European al Romaniei, am sa merg si de data asta, sper sa fie ultima data.
    C’è nu inteleg mai ales pe cei din diaspora ca sau saturat sa mearga liber fara Pasaport, fara granite, farà cozi si batai de cap, incerc sa-mi imaginez, daca nenea Simion o sa ne scoata din UE cum toti acesti „traditional” isi vor lua muierea si copii sa mearga sa-si faca document de sedere in tarile unde lucreaza, atunci sa vezi nervi, blesteme, bani cheltuit, si poate isi vor da si un pumn in cap la cat au fost de prosti, suveranisti, traditional.

    11
    • Din UE nu ne poate scoate ! E prea complicat si i se termina mandatul. Dar poate sa ne aduca intr-o pozitie mult ma proasta ca a Ungariei. V. Orban e vulpe batrana, stie cat sa intinda coarda si are relatii. Cultura politica (si in general cultura) lui GS este a unei….lozinci. Cu asta nu faci cinste unei tari(nici Ciolacu n-a facut) si nu te descurci in negocieri unde trebuie sa ai un nivel f ridicat daca n-ai in spate puterea unei economii puternice. Iar GS vedem ca nici macar engleza n-o bungheste ca sa nu mai vorbim de alte limbi culturale. El stie sa ameninte ziaristii si pe cei care i se opun. Nivelul si moralitatea le-a demontrat prin zbierete, amenintari, lozinci goale, moralitatea tovarasilor si „liberschimbismul” conceptiilor (dela „intelepciunea ruseasca” la anti rusism de fatada, momentan necesar).
      DA, din NATO este mai usor sa ne scoata ! Nu neaparat sa ne scoata dar sa ne bage in adormire prin inactiune la nivel de politica externa sau promovand neutralitatea. Deasemenea promovand inactiunea la fonduri si dotarea armatei. DA, ne poate arunca in bratele larg dechise ale Rusiei(asta urmareste si kgb-ul). Putin e un tip care-si cunoaste rangul si cred ca nu si-ar inegri presul de la use cu un asemenea personaj, ar vorbi prin intermediari. Dece ar face-o daca si-a atins scopul ?!\

      Fiti optimisti, se poate si mai rau ca acum ! Votati cat mai multi sa nu ne fie si mai rau !

      Dece-l votez pe Nicusor ?
      1. Are mintea muuuult mai deschisa ! Si e calm sau cel putin este in stare sa se stapaneasca !
      2. Are 10 ani de lupta cu PSD-ul . A fost reales in BUCURESTI unde PSD-ul si functionarime birocratica domina !! Oare dece ? De 10 ani, n-a putut USL-ul sa-i impute un cap de ata desi l-au cautat si in c… !
      3. A fost pe afara si stie cum merg treburile. Doctoratul luat la un nivel super, cand era simplu student nu politician de… Dambovita
      4. E ardelean si se grabeste… incet . Posibil sa si greseasca ca nu e Dumnezeu
      5. Va avea o f mare problema : alegerea oamenilor !

      24
      • „Are 10 ani de lupta cu PSD-ul ”

        Esti constient ca viitorul guvern va fi tot USL… Nu? Adica exact ala impotriva caruia a votat majoritatea.

        5
        • consiliul local de la Bucuresti are aceeasi structura ?

          2
        • Din ce se aude de la PSD o sa ramana in „opozitie”
          Facand abstractie de rezultatul alegerilor, si-au cam dat seama ca e de scos castane din foc si ei nu servesc asa ceva.

          Diferenta in functie de castigator, e ce fel de PSD o sa fie in opozitie. In ambele cazuri o sa ramana la opozitie, o sa dea votul de investitura indiferent ce guvern o sa fie propus, pt ca nu vor sa auda de alegeri anticipate.
          Daca castiga Nicusor, o sa fie un guvern PNL-USR-UDMR +minoritati. Bolojean si daca chiar avem noroc, guvern de tehnocrati.
          Daca castiga Maglavitul AUR-POT-SOS, posibil CG premier ca sa nu-i sara gugustiucii in cap, si mai mult ca sigur Anamaria Gavrila la aparare, pt ca armata e prima care trebuie pusa pe butuci, internele la fel.
          In ambele cazui, la fel, PSD in opozitie diferenta fiind a ce tabara o sa castige lupta interna din pesedea.
          Dar castane nu vor iesi sa scoata din foc, pt ca stiu foarte bine ce au bagat acolo si ce gaura e.

          https://hotnews.ro/buget-2025-valoarea-pib-este-estimata-la-1-912-miliarde-lei-iar-inflatia-anuala-la-44-proiect-mfp-1891157
          Lucrul de care nu stiam e aici, faceti abstractie de situatia roz, era o socoteala de inceput de an. 660 miliarde incasari la buget, 800 cheltuieli, pasajul asta „sume primite de la UE (13,1% din total venituri)”
          Daca pierdem banii astia suntem mancati.
          In rest deficitul bugetar bate cu suma totala destinata investitiilor, 18% din buget, 7% din pib, cu paranteza ca deja deficitul e la 9% din pib,. Cu alte cuvinte, pastrand banii de la UE si acelasi nivel de taxare, trebuie sa renuntam complet la investitii pt a echilibra bugetul.
          Deja nu mai e nimic de facut, chiar urmeaza taieri si reduceri cat incape, asta e oricum ce era evident de la inceputul lui 2024, ca nu mai merge asa. Si am mai mers asa inca un an jumatate…

          Chiar nu vad cum s-ar putea descurca un guvern AUR-POT-SOS fara sa facem implozie.E ditamai bomba de desamorsat si astia vor sa taie firele cu drujba.

          6
    • Nu o sa fie ultima data. Democratia va fi atacata mereu si trebuie aparata mereu (vezi si alegerile din tarile mai mari). Delasarea celor care au minim 2 neuroni in cap e paguboasa.

      7
    • „The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants.” – Thomas Jefferson

      Parca vad ca Simion o sa ajunga la Moscova langa Sor, Yanukovych si al-Assad. Asta daca avem noroc.

      3
  5. Semeon îl pupă în tuhăs pe Trump că a anulat programul vizelor. Aseară Papahagi spune că vrea să meargă în vizită la fecior-su în SUA, s-a înscris în martie, este programat la interviu în iunie. Asta pentru unul care și-a făcut studiile în SUA.
    Eu nu sunt optimist că va câștiga ND. Nu au ce să îi reproșeze în afară de tunsoare și lipsă certificat căsătorie. Doar că în ochii Semeonistilor astea sunt păcate de moarte. Apoi Semeon sau ND vor lucra cu pesedeaua, că ăsta e parlamentul. Diferența va fi ce fel de PSD. Ăla condus de Negrescu, sau ăla al lui Firea și Stănescu?
    Eu am peste 55 de ani, m-am săturat de idioți de proști, de țigani tupeiști (nu ai voie să le spui asta, te blochează imediat feisbucu). O să votez cu dreapta, rațiunea, Europa, cum fac din duminica orbului ’90. Deja cursul euro mi-a afectat mica agoniseala, venirea acestor bezmetici la putere, mă vor trimite între săraci la propriu. Asta și vor ăștia, să fim toți săraci și proști.

    23
    • certificatul de casatorie e frectie fata de cat urla Sosoaca pe net in legatura cu poponautul. Si mesajele alea ajung prin TT fix la publicul haurifer.

      5
  6. Intodeauna am votat dreapta sau centru dreapta…singura data cand am votat PSD a fost la prezidentialele intre Iliescu si Vadim…Acum este mai periculos decat atunci…..ma uitam la stiri zilele astea . Europa incearca sa puna capat razboiului din UA. ..Franta , Uk . Germania si Polonia , astia sunt actorii care conteaza acum . Noi lipsim , de peste tot din politica externa Europeana…Cu tiganusu asta presedinte nu numai ca vom avea o criza economica crunta dar ne vom adanci si intr-o criza externa la fel de crunta. Pur si simplu nu vom mai conta in Europa , de la deciziile ei . Simion nu poate scoate tara din UE si NATO , este mai complicat . Trebuie un referebdum iar romanii nu vor vota iesirea din NATO si UE…omu este varza in tot si toate , economic , politic , politica externa este un talmes balmes, trumpism , orbanism , nici el nu mai stie..este imotriva a tot ce insemna R. Moldova !! Nu stiu , sper sa se trezeasca mai ales cei ce nu au iesit la vot , sa treaca peste orgolii , unii poate sa se tina de nas dar sa voteze ND . Alta sansa acum nu exista daca vrem sa pastram drumul asta , daca vrem sa mai contam in Europa si sa nu cadem intr-o criza economica si mai rea , fara fonduri europene cu un prim ministru promis dus cu capu !!
    Treziti-va fratilor ca suntem mancati altfel !!!
    Apropos , sunt un ‘ parazit ‘ bugetar care lucreaza 12 ore , ture de zi si de noapte !!!

    22
    • Problema la bugetari e ca in fiecare instituție publica 60% lucrează pe rupte , 20 % lucrează liniștiti iar vreo 20 % freacă menta cu talent – ori pentru ca sunt pile politice , ori pentru ca părinții au fost mari somități , ori din alte motive …
      Expun o situație generală , cu siguranța sunt și situatii particulare diferite …

      3
      • capătu satului

        @ john connor
        E prea frumos ca să fie adevărat
        Dacă lucrau 60 % ca lumea
        Aveam o țară …ca afară

        Du-te în mediu rural și o să vezi ca în cea mai mare parte a primăriilor 60 % din angajați lipsesc – în condițiile în care sunt pontați la serviciu
        Du-te în inspectoratele județene de miliție și o să vezi ca mulți ofițerii, mai ales aia cu grade mai mari, la amiază dispar, ca ei merg la masă, și masa aia durează timp, așa ca mulți nu se mai întorc la birou, ca nu mai are rost la salaru, funcțiile și pensia anticipată

        Du-te la aia la deicot să reprezinți victimele infracțiunilor, să vezi cum comisarii i-au poziția de drepți în fața infractorilor, iar pe tine te tratează în răspăr
        Du-te la toate instanțele din țară și o să vezi ca mare parte din judecători sunt la serviciu doar în ziua în care intră în sala de judecată și au ședințe de judecată – în rest îi intilnesti pe străzile patriei, deși ei sunt pontați la serviciu, pe măsura pensiei anticipate, etc

        Și nu are cum să fie altfel
        Vezi prin câte partide a trecut actualu prim ministru interimar
        Vezi ce nulități sunt în conducerea ministerelor
        Ca zici ca incapacitatea lor a fost etalonu
        Uită-te la nulitățile din palavrament
        Nu au trecut mulți ani de când am avut un ministru genunche la învățământ, profesor de matematică pt care 5 e mai mare ca 10

        Dacă lucrau 60% am fi avut absorbție fonduri evrooene pe 60 %

  7. Hai sa nu fie chiar 85% ca și aici pentru Nicușor. Eu m-aș mulțumi și cu un 50% plus un vot dintr-un penalty acordat pentru un fault în afara careului😊

    11
  8. Dupa dezbaterea de la EURONEWS, daca as fi george simion, as vota cu Nicusor Dan pentru ca ma reprezinta mai bine decat as putea fi eu, ca presedinte al Romaniei.

    Pentru g-s „succes” inseamna sa castige echipa unde e sef de galerie. De aceea, ar trebui sa sustinea echipa lui Nicusor Dan…

    10
  9. Nu sunt optimist pentru rezultat, sper sa fie bine.

    5
  10. Eu spun ca GS nu va mai lua nici macar numarul de voturi din T1. dealtfel voturile alea erau voturile lui + CG + ura fata de covrigar.
    spuneti pe aici ca „nu vrea”, nu este adevarat, cat timp a stat in umbra a fost perfect pentru ca lucrau clipurile pentru el, in momentul in care a iesit in fata i s-au dezvaluit „caracteristicile”.
    Mai sunt cateva dezbateri, hai sa vedem ce se intampla aici.

    9
    • „Mai sunt cateva dezbateri,”

      Pai nu mai sunt, ca Simeon a zis ca nu mai participa la nici una, dupa ce a dat Dan de pamant cu el, inventant motive de impartialitate.

      Oricum, publicu lui inbobitocit nu se uita la TV ci pe TT si nu-l afecteaza o eventuala prestatie, buna sau rea, indiferent. El acuma incearca sa tina cu dintii de electoratul pe care-l are

      Problema-i ca Dan nu se adreseaza gibonilor de pe TT, nu are un mesaj pentru votul alora..

      1
      • „Problema-i ca Dan nu se adreseaza gibonilor de pe TT, nu are un mesaj pentru votul alora..”

        Aia sunt pierduti. Nici nu are rost sa li se adreseze lor.
        Diferenta intre cei doi, e ca Nicusor se adreseaza celor nehotarati, Simion a ramas setat pe ghiolbanii de pe tik-tok.

        7
  11. S-a vazut in ultima dezbatere, printre altele – diferenta de abordare fata de armata intre cei 2 candidati.
    Nicusor a vorbit clar despre lucruri ca armata puternica, investitii in armata descurajarea inamicului, „ca sa ai pace trebui sa fii pregatit pentru razboi, sustinerea Ucrainei, etc.
    Simion facut apel pentru mamele din Romania ca sa nu-si trimita copiii la razboi :)), a bagat placa cu neutralitate si pace, „sa nu mai hranim complexul militaro-industrial”, si a zis ca va lupta impotriva unei armate europene a UE. Direct din scripta Kremlinului, nici Lavrov nu le zicea mai bine.
    La final cand a fost intrebat clar de Nicusor Dan daca chiar nu vrea sa bage vreun ban in armata a tras o lozinca clasica de tip sa fie bine sa nu fie rau: „pentru armata noastra da, pentru alte state nu – niciodata” :)), batandu-se cu pumnii in piept ca el e „patrot” si „reprezinta Romania”.
    Judecata si-o face fiecare singur.

    14
    • corect, insa ND argumenteaza slab pentru ce trebuie ajutata ucraina

      1pt ca tine rusii departe de granita noastra-argumentul cinic

      2pt ca trebuie ajutata o populatie care sufera-argumentul crestinesc

      5
      • Arsenie Breahnă

        Dar eu cred că cele doua argumente sunt foarte potrivite și suficiente, în context. Să nu uităm că „simioniștii” îs îndoctrinați pe cum că o să le răpească nato copiii, să-i ducă la război – de ce să le alimenteze psihoza cu detalii ce oricum ei nu le-ar pricepe? În plus, majoritatea oamenilor și poate chiar Nicușor nu îs familiarizați cu chestiuni militărești, așa că e bine că nu dezvoltă subiectul în dezbateri. Și ce a zis, e just.

        2
      • A fost o dezbatere lunga de 4h cu multe intrebari si putin timp de a raspunde.
        Eu sper ca in urmatoarele sa fie mai concis un pic si mai ales sa-l atace pe ghiolban pe faza cu legea doborarii dronelor.

        4
      • https://www.youtube.com/watch?v=U3B0ToZI8O8

        4 ore acolo, sunt cel putin 3 momente in care au vorbit despre Ucraina. As evita sa trag astfel de concluzii fara sa aud tot ce a zis pe subiect. Ca argumenteaza slab, adica.
        In rest marturisesc ca am vazut si eu pe sarite, la un moment dat a inceput sa ma irite corul de aplaudaci ai lui Simion.

        Ca si comparatie intre cei 2 insa e diferenta mare, indiferent de subiect.
        La cat mai multeri dezxbateri intre cei 2.

        6
        • Ai vrut să spui Mucusor, aia urlau mucusor, mucusor
          Te irită tricolorul?! Îți place mai mult curcubeul?

          7
          • Nu cred ca realizezi modul in care va loviti singuri in dinti)
            De fiecare data cand deschideti gura, Simion mai pierde cateva voturi.
            Tot inainte, baieti )

            16
          • @gude e laudabil ca adori diversitatea, in fond un candidat rrom si homsexual e maximul pe care ti-l poti dori. Se zvoneste ca in R Moldova, baietii de la fsb au facut un filmulet cu g.s. in timp ce facea casting pt postul de sofer!:)

            8
  12. In orice țară cu oameni raționali, Simion, după seria de greșeli pe care le-a făcut în ultimul timp, s-ar clasa pe locul 3 din doi candidați. Să ne așteptăm la următoarele:
    – Nicușor câștigă, la vreo 2 sau 3 procente diferență
    – Simionica face gât și strigă din toți rărunchii că a fost furat, fraudat, violat la voturi, etc, etc și prin Piata Victoriei vor sălășlui o vreme galeriile de huligani îndobitociți
    – După validarea rezultatelor, multi din cei care-l reneagă pe ND să încerce să vireze brusc și dâmbovițean către el, într-o mișcare tipic pesedistopenelista-pupincurista, iar daca el v-a pune botul la astfel de vrăjeală, își va începe președinția cu o grea ghiulea legată de picioare.

    10
  13. Arsenie Breahnă

    Nu vreau să conving pe nimeni de aici, e inutil – 85% din vizitatorii site-ului au punctat cu Nicușor. Dar vreau să evoc un aspect, vis-a-vis de o normalitate rațională pomenittă de MTX:

    L-am cunoscut pe Nicușor după ce de-abia era primar. A intrat, ca orice vizitator, la o expozitie de artă a cărei inaugurare era în toi – fără suită, gărzi de corp, fițe sau figuri. Un prieten mai hâtru i-a zis „eee, cum e, domnu Nicușor, vă plac tablourile?!” El a zâmbit, a răspuns: „îmi plac, dar nu prea le înțeleg…” noi atunci am râs cu toții, iar pictorul i le-a explicat. A ascultat atent, a pus întrebări… Apoi a zăbovit la vorbă, într-o atmosferă cât se poate de firească. Nu a uitat nici să salute la plecare și să mulțumească pentru explicații.

    Cred că asta ne dorim. Nu aroganță, nu pretenții de pricepere unde nu știi, o comunicare în termeni urbani, până la urmă o atitudine banală – dar care ar putea fi condiția esențială a evoluției noastre ca societate și nu doar ca indivizi. Poate că de aceea este Nicușor atât de urît, cu spume: că propune societății române o tipologie a demnitarului decent…?!

    22
    • L-am văzut pe Nicușor acum mai mulți ani, într-un 123, pe lângă ANEFS, spre Gaura de Nord. Am mers câteva stații și m-am uitat la el. Mai cu fereală, n-am vrut să par prea hărțuitor, și nici nu știam dacă omul avea chef de discuții.
      Nu părea deloc stingher într-un autobuz.

      Întrebarea mea e alta.
      Îmi place Dan. Cred că pentru prima dată într-o lungă perioadă de timp, acum aș avea să votez CU cineva, nu CONTRA cuiva.
      Dar ce facem cu Primăria Bucureștiului, pe care Dan a adus-o, cât de cât, într-o formă mai bună? Pleacă omul la Cotroceni, cine vine în locul lui? S-au activat candidații ca muștele pe cadavru, toți unul și unul: FiiRea, Piedone, Lăbuță…
      Madama are sechele și gânduri de răzbunare pe bucureșteni, că altfel nu-mi imaginez de ce ține cu dinții de poziția aia. Grăsanul face spectacole proaste pe TikTok, iar cel de-al treilea, după ce-a făcut scandal ca la ușa cortului cu pasajul care se dărâmă sub picioarele lui și a primit acordul pentru lucrări, acum nici măcar o frunză n-a mișcat. Pasajul se dărâma doar când nu avea el banii în buzunar, acum s-a reparat probabil singur…
      Pe mâna unora ca ăștia să lăsăm orașul? Iar pe Dan să-l trimitem într-o poziție în care Șpagamentul să-și bată joc de el din orice poziție? Nu zic, e obișnuit, că și Consiliul Bucureștiului are cam aceleași apucături, să i se opună din principiu, nu că ar avea idei mai bune, dar totuși…

      Deci.
      Din punctul meu de vedere, Simion președinte ar însemna treburile ca până acum, indiferent cât se laudă că va face și va drege. N-o să se atingă de niciunii din „VIP”-urile actuale, pentru că va fi recompensat (bine) să închidă ochii. Poate or să apară și alții noi, care pot, cu foamea-n glandă, dar, în linii mari, sistemul va merge tot așa.

      Dan președinte ar însemna Bucureștiul plin de spectacole cu iepurași fistichii, bani la Catedrală și angajări în noile companii municipale. Șpagamentul i se va opune în orice propune, ba chiar tentative de suspendare, pe motiv că-i… netuns.
      S-ar putea să miște ceva, dar cu susținere prin mitinguri în piețe.

      Ce nu văd? Unde greșesc (dacă…)?

      4
      • Ciucu, most likely.

        1
      • Unde greșești? Prin exces de naivitate. Exces de genul care trece lejer dincolo de limita la care ar intra în conflict cu instinctul de supraviețuire. Simpla idee că sub Simion România va merge cam la fel o demonstrează. Nu ajung avertismentele aliaților externi, nu ajung declarațiile de vătafi pe cai mari ale lui Simion, Georgescu și alte furuncule purulente din infecția lor, ce se văd deja cu țara în traistă? Chiar nu realizezi ce ușor poate fi preluat legislativul și executivul? Alegerea lui la Cotroceni ar fi un catalizator pentru o alianță a celor trei mizerii rusosuveraniste + (o parte) PSD + migratori din PNL, și se ajunge la majoritate. Cu majoritate faci guvern, treci legi, numești slugi în posturi cheie, controlezi structurile de forță, iei țara cu japca. Și dacă îți închipui că într-un asemenea stat un om ca Nicușor Dan ar rămâne mult timp primar al Capitalei, recomand un pic de studiu al istoriei recente a României (și nu numai).

        11
      • Dan presedinte inseamna unirea romaniei, omul clar aduna oamenii in jurul lui, si noi aici avem probleme cu tara. Bucurestiul va merge inainte, cel mai probabil cine va veni o sa functioneze fix pe schimbarile lui Dan si va zice; uite ce bine conduc Bucurestiul eu.
        Noua ne trebuie reset la tara si un on capabil sa uneasca tara nu un singur oras, cat de egoisti sa fim sa l vrem doar pt noi in Bucuresti?

        5
  14. in ultima saptamana am cunoscut cateva persoane dintre susținătorii lui GS.
    Nu exista dialog rațional, Ei vor o „schimbare” iar schimbarea înseamnă citez „sa se imparta si cu noi tot ce au furat altii”. Furat e un termen generic, pentru ca ei nu pot accepta cum altul sau aibe mai mult.
    Daca li se spune ca distrugem tara si ajungem iar ca in comunism ti se răspunde ca ei „oricum nu pot fi mai rău de atat”.
    Deci, vor altceva din care ori primesc si ei ceva ori in stilul pur romanesc moare si capra vecinului.
    Singura soluție e ca numărul rationalilor sa fie mai mare.

    18
    • Si iar ajungem la educatie, care-i cu bataie lunga, chiar daca incepi azi reforma, rezultatele le vezi peste 20 de ani.

      Trist.

      8
    • S a ajuns la o antagonizare sociala, datorita proastei taxari /impozitari a veniturilor unor categorii sociale si acest fapt a dus la o „prapastie” intre diferite categorii sociale. Unii au extrem de mult si altii foarte putin. Ai care au sute de mii de euro venituri, nu ne interesaeaza, modul de obtinere, nu au tot o gura si o gaura in cur ? Taxele si impozitele sunt foarte mici pentru aceste categorii sociale. Saracimea a ajuns cum erau taranii bolsevici rusi in anii 40 de au impuscat burghezimea, mosierii, profesorii, inginerii etc, toti oamenii cu carte si stare materiala. De cate ori s a propus impozitarea progresiva,care se pare ca merge bine in tarile astea din vest. partide gen PNL, USR, imi pare ” am sory” s au opus …. Uite asa unii umbla cu Tesla, Maseratii, Cayene, etc si platesc te miri ce impozite, iar saraciile nu au bani de medicamente sau de un logan nou si guvernul ii ameninta cu taxe ca rablele lor polueaza… Asta e adevarul dureros si crunt !

      10
      • Unde stai de vorba cu un „tarus” , poti sa i spui ca Simion,a mintit, ca e tigan, ca face anticipate si o sa se cheltuie iar bani si ca o sa fim in deriva si ca toate se vor scumpi. Stii ce raspund? Nu i intereseaza !, Mai rau ca pe vremea lui Ceasca nu poate fi si daca nu au murit atunci, nu vor muri nici acum ! Li se rupe de Vest de Viza Waiver, ca ei nu au bani sa se duca in SUA sau in Europa, ” da sa le confiste si sa le ia statul tot la astia care au mult ca au furat si din munca cinstitta nu ai cum sa trangi atat” Asta e mentalitatea ! Lapusneanul a spus ” Prosti , da multi !”

        10
        • Aaa, mi am adus aminte cand a spus PSD sa puna impozit progresiv, era Ciuca ministru si PNL a spus : „Asta e haiducie sa luam de la bogati sa dam la saraci”

          5
          • Nu moare bogatul cu averi de sute de mii de euro daca da mai mult la impozit cu 150 -200E, pe an ,e cat da la masa intr o zi….

            6
            • „bogatul cu averi de sute de mii de euro”
              in Europa Centrala si de vest ala e pretul unui apartament cu cateva camere, nu semn de bogatie 🙂

              5
              • Coscogeamitea

                Are dreptate, extremismul si coruptia se sprijina in toata lumea pe inechitatile sociale. Si extremismul si coruptia sunt vulnerabilitati strategice, exploatate de rusi. Pe de alta parte Nato si UE s-au facut mari pe baza economiei de piata si a doctrinelor liberale.

                Intre extremele astea nu doar Romania, ci tot occidentul isi tot cauta de vreo 10 ani nivelul de echilibru… fiecare dupa puterea democratiei. E o lupta care nu se termina niciodata, pentru ca lumea se transforma continuu, dar daca e pierduta, asa ramane.

                1
              • „In Europa de vest si Centrala”, Desigur, dar noi suntem in est la marginea Europei…

                3
                • nici in oraele mari din Romania, nu cred ca mai e cazul, apartamentele mai bune, noi, trec de suta de mii de euro

                  1
                  • unii dintre votantii pe care se baza toarasu cu ap de 2-3 camere la 35 mii sunt si aia care stau 6 persoane intr-o garsoniera de 20m patrati si vanzand aceea garsoniera si-ar realiza si e visu sa mai faca un credit si sa ia un apartament ,pacat ca o jigodie profita de oamenii astia ,cu ce e el mai bun decat aia pe care ii blameaza

                    2
              • @ M Z , ai dreptate , „In Europa de vest si Centrala”, Desigur, dar noi suntem in est la marginea Europei…

                2
      • @Gerula nu are nici o legatura cu asta. Abia acum afla si @ADR rantul care l-am avut la articolul lui @Lt(rez).

        Sunt un grup de milogi care asteapta sa le faca statul. Vor sa vina un „strongmen” care sa le dea. Asta e tot.

        6
        • Ba are atat timp cat salariul mediu e mic diferentele sunt mari. Daca o pereche de tineri care au invatat carte unul e militar, altul doctor au undeva au o suma neta in casa in jur de 25000 lei lunar , isi permit o rata pentru un apartament de 150000-180000E, pe o perioada lunga, plus o rata la o masina mai buna, etc Restul care au un venit net 6000 sau 9000lei, ce apartament sa isi permita, ce masina, ce plimbari sau cheltueli cu copii, ca astea sunt categoriile care au mai multi copii ? Zice @MZ ca sunt apartament peste suta de mii de euro, da sunt si pana in douasute de mii.. Eu am precizat ” sute de mii de euro” cand ai 300000 mii de euro, mai ai niste vile, apartamente si esti toata ziua in Zanzibar,Dubai etc, nu poti sa spui ca faci parte din „clasa de misloc”, esti la bogati, iar aia ca Gigi Becali, Tiriac sunt miliardari….

          2
    • Eu v-am spus, pentru ei si noi suntem sistemul. Mai ales tu. ca am inteles ca lucrezi in zona IT.

  15. ionica fonosch

    Cu toate ca au probleme serioase
    https://www.twz.com/air/new-small-russian-cruise-missile-captured-by-ukraine-intelligence
    Daca occidentul nu pune mana pe resursele din Ucraina
    https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/pensionarii-britanici-fura-in-disperare-din-2442660.html
    Se poate sa castige rusii , in 1989 au castigat occidentalii ..
    PS1 „Sevastopol ultimately fell following a renewed French assault on the Malakoff redoubt in September 1855. Isolated and facing a bleak prospect of invasion by the West if the war continued, Russia sued for peace in March 1856. Due to the conflict’s domestic unpopularity, France and Britain welcomed the development.”
    Putin momentan a evitat situatia ” The Crimean War also led to the realisation by the Russian government of its technological inferiority, in military practices as well as weapons.Alexander also initiated the Great Reforms, which were aimed at strengthening and modernising the Russian state in the light of weaknesses revealed by the war. ”
    PS2 În 2024, aproximativ 270.000 de cetățeni germani și-au primit pensia în străinătate. Cel mai mulți dintre ei locuiau în Polonia (aproximativ 29.000)

    1
  16. 70% Simion – 20% Nicusor – 10% anulate

    4
  17. Oricine câștigă, ne va fi rău. Cu unul poate mai mult. Iarăși voi vota răul cel mai mic.
    ND va fi nevoit să guverneze cu usl. Și prima lor condiție va fi : impunitate. Nu vom vedea vreun politician pedepsit pentru dezastrul provocat. Vom plăti cu vârf și îndesat găurile și le vom asigura în continuare salariile și pensiile babane. Consilierul economic al lui Bolojan deja a anunțat ce ne așteaptă: măriri de taxe și impozite ( plus o plafonare/tăiere de salarii) cinice ( l-au întrebat de ce nu le scad , cum s-a întâmplat prin alte țări, a răspuns simplu că așa preferă EI) și cam atât. Reformele necesare vor fi amânate cât mai mult posibil. Coroborat cu mărturiile unora care il cunosc pe ND ( conform cărora tipul nu prea iubeste privații) și cu stilul lui de a conduce , presimt că ne va trece prin oase totul. Și nu pot uita imaginile cu el scandând lozinci antiamericane nu cu mulți ani în urmă.
    Concluzia mea: nu va fi bine. Deloc. Și cu garnitura politică actuală, dacă treburile se împut, tare mi-e că peste câțiva ani, harta zonei va arăta altfel.

    6
    • Coscogeamitea

      ND a declarat ca vrea sa reformeze DNA-ul. Impunitate inseamna sa lase lucrurile asa cum sunt.

      Treaba presedintelui nu e sa acapareze pe persoana fizica functiile statului ci sa garanteze independenta institutiilor conform cu constitutia. Chestia asta n-a facut-o nici unul efectiv pana acum. Sansele sunt ca asta sa fie primul.

      8
      • Vă imaginați PSD, PNL, UDMR, fiind de acord cu reformarea DNA-uli, a justiției, știind că pot încasa lejer decenii de pușcărie?

        4
      • Culmea ca prin Constitutie separarea puterilor in stat e incalcata. Rahatu cu numirea sefilor de parchete de catre presedinte trebuie eliminata. La fel si cu CCR. Fara numiri politice, mai ales in justitie.

        4
        • Ar fi ideal. Ideal ar fi și un corp al funcționarilor publici, toți apolitici, bine pregătiți, fără pile sau sinecuriști, care să nu tremure pentru locul de muncă la fiecare schimbare de putere și care să aibă o singură preocupare: administrația.

          1
        • Coscogeamitea

          Sa-i numeasca in cazu asta patriarhia.. sau armata.. sau Trump ca doar is apolitici fata de Romania 😬

          Toti presedintii de pana acum au avut sustinerea unor partide privilegiate. ND nu mai e reprezentat de USL, ca din aia n-a ramas decat sigla dupa ce s-a carat asta la primarie.

          Impotriva riscului de cedare a suveranitatii unui singur actor extern, alternative nu sunt decat fie coalitia apartinica pentru sustinerea presedintelui, ND in cazul asta, fie o dictatura militara, dar care sa evite cel putin in prima faza ruperea de lumea occidentala si cedarea tarii catre rusi. Care lume occidentala – apai Trumpy-World, care incepe in Dubai, trece prin Mar-a-lago si se termina in I-lele Virgine.

          Scenariul al doilea ar fi teoretic mai putin rau decat ala in care ar ajunge Romania in prima linie a rusilor impotriva Nato si a Ucrainei… dar dictatura militara nu inseamna fasole cu ciolan pt toata lumea, nici Singapore, nici Coreea de Sud. Inseamna in schimb acapararea statului de miile de Zisu, de progenitura securistilor d-al de Talvar si Oprea, in cel mai fericit caz de instalarea unor genii tinute la fezandat de americani asa cum a fost Ciuca.

          Din punctul meu de vedere, singura problema cu ND e ca-i prea bun sa fie adevarat…

          1
        • „numirea sefilor de parchete de catre presedinte trebuie eliminata”

          Okey, de acord, dar….
          1) O face Parlamentul? Aoleu…
          2) Alesi din randul magistratilor? Politica intre ei.
          3) Alesi de catre popor? Lulea sef DNA.

          Oricum ai da-o, ajungi la politica.

          4
          • Tragere la sorti.
            La fel trebuie modificata Constitutia si cu privire la judecatorii CCR: pt. fiecare loc vacant se propun 3: unul de Presedinte, unul de Parlament si unul de magistrati.
            Iar apoi Presedintele trage la sorti din cele 3 nominalizari.
            ___
            Justitia se va afla mereu intre ciocan si nicovala: ori o casta in sine ori subordonata politic; tragerea la sorti e cea care ofera „impredictibilitatea” in ambele situatii.

            5
            • Hmm… poate.
              Ar trebui sa stau sa disec ce efecte ar produce „impredictibilitatea” asta asupra psihologicului lor….
              Dar nu acu’, ca mi-i somn 🙂

              1
            • Coscogeamitea

              Super tare idee 👏 Asa ar trebui facute toate numirile pe pozitii de conducere. Trei candidati care sa reprezinte prin rotatie toate orientarile din parlament, inclusiv independentii, proportional cu numarul de alegatori din spatele fiecaruia. Sa ramana doar consilierii locali si parlamentarii alesi prin vot direct – de la presedinti peste mari si tari pana la membri CA te-miri-de-pe-unde, sa dispara tampenia asta cu „oamenii providentiali” si meseria de politician sa ramana fara motz.

              E doar un singur risc: se-n vata oamenii cu sistemul si il implementeaza cand isi aleg nevestele 😁

              2
            • @Razvan

              La CCR nu se pune nimic politic. Desfiintata, si formata ulterior din sectiile unite ale ICCJ, la fel ca in perioada interbelica.

              Asa nu mai ai imixtiune politica in juridic.

              3
            • Dacă trage cu roata cu bule suflate a loteriei naționale…aia e clar manareala pe fata…ba cu modificat flux aer, ba greutate bila și iese cine trebuie 😉

              3
          • @Checkmate

            Nu tre’ sa faca nimeni nici o numire. Ca nu e treaba politicului sa faca numiri in justitie.

            Concurs pe post. Solutii sunt. Vointa trebuie.

            2
  18. Să ne bucurăm că, însfârșit facem totul cu banii proprii. Evident, poteci de pământ prin iarbă prin pădure, nu autostrăzi, dar e un început: https://www.euronews.ro/articole/fondurile-europene-pentru-transport-in-pericol-din-cauza-instabilitatii-politice

    2
  19. Mai gândesc și alții la fel…
    ” Simion nu își dorește cu adevărat să devină președinte, dar nici nu se poate retrage din cursă

    Într-un peisaj politic tot mai bulversat, George Simion pare a juca o carte riscantă: aceea a unui candidat care mimează ambiția prezidențială, dar evită cu grijă responsabilitatea reală pe care o presupune această funcție. Semnele nu sunt doar subtile, ci vizibile, recurente și tot mai greu de ignorat.

    În ultimele săptămâni, candidatul AUR a oferit o succesiune de declarații și gesturi care, luate împreună, trădează nu doar o lipsă de coerență strategică, ci și un disconfort evident în fața ideii că ar putea câștiga. Uneori, ceea ce pare un simplu “rateu” de campanie poate fi, de fapt, o strategie de evitare. Asemenea dezvoltatorilor imobiliari care vând același apartament mai multor clienți și care nu își doresc finalizarea construcției pentru a nu fi nevoiți să livreze ceva ce nu pot onora, Simion pare a fugi de momentul în care promisiunile devin obligații.

    Promisiunile de funcții în viitorul guvern – făcute “la vedere” către personaje incompatibile între ele – trimit un semnal îngrijorător de inconsecvență și oportunism. Când oferi, public, funcția de premier mai multor persoane în paralel, Petrișor Peiu, Diana Șoșoacă (care a anunțat, că dorește să fie prim-ministru al coaliției AUR-SOS-POT), apoi pe Călin Georgescu, iar mai târziu invoci ideea unui guvern de uniune națională, întrebarea firească este: câte promisiuni s-au făcut “în spatele ușilor închise”, poate contra unor avantaje, și cât de imposibilă ar deveni situația dacă ai ajunge să fii obligat să le onorezi? E o întrebare legitimă, mai ales când observi o tendință clară de a pregăti terenul pentru o victimizare post-electorală: „alegerile au fost fraudate”, „mi s-a furat victoria”. În acest context, nu e deloc întâmplător faptul că George Simion își pregătește deja discursul de după înfrângere – vorbind despre „fraude”, „trucaje” și „nedreptăți” – ca o rețetă de salvare din capcana propriilor promisiuni.

    Un astfel de discurs defensiv, lansat înainte ca votul să aibă loc, pare mai degrabă o plasă de siguranță pentru un om care știe că nu poate (sau nu vrea) să-și țină angajamentele. În această lumină, candidatura lui George Simion capătă trăsăturile unei curse pe care nu vrea să o câștige, dar din care nici nu se poate retrage fără costuri grave – nu politice, ci financiare și relaționale. A promis prea mult, prea multora, prea devreme. Iar acum, miza nu mai e Cotroceniul, ci ieșirea onorabilă dintr-un joc devenit periculos.

    Imaginea care se conturează este aceea a unui candidat captiv propriei rețele de promisiuni și așteptări. Nu mai e un om politic în sensul clasic, ci un intermediar blocat între creditorii încrederii sale și imposibilitatea de a le livra ceea ce le-a vândut. Iar această încurcătură îl face nu doar vulnerabil, ci și previzibil: va găsi un vinovat extern, va clama injustiția, va striga la microfon pentru a acoperi tăcerile din contractele nescrise.

    În concluzie, avem un candidat care nu mai candidează pentru români, ci pentru a se salva de propria strategie. Iar într-o Românie care a mai cunoscut lideri populisti, dar nu și impostori atât de bine camuflați în haine de „salvator”, luciditatea devine o datorie civică. Să nu ne lăsăm păcăliți de zgomotul din scenă – adesea, cei care strigă cel mai tare sunt și cei care au cel mai mult de ascuns.

    D. Mironac”
    Părerea mea, hâc…

    12
    • Cred ca esti cel mai in masura sa raspunzi.
      Cati oameni au de fapt drept de vot in RM ? Si ce prezenta a fost in primul tur ?
      La alegerile din Ro vreau sa zic.

      • Au votat aproape 91 000 de oameni, in 64 sectii de votare.

        • Merci.
          Ai idee cate persoane au drept de vot ?

          • Nu stiu exact, dar sunt 1 milion de moldoveni din stanga Nistrului cu cetatenie Romana, deci probabil vreo 850-900 000 de adulti (peste 18 ani).
            Ironia e ca numarul asta de 1 milion se confunda si cu cei 36-40% din cetatenii R. Moldova care sunt de acord cu Unirea cu Romania.

            2
            • Nu prea au votat in primul tur.
              Acum e ceva diferit, cred ca sunt primele alegeri din Ro care ii afecteaza in mod direct.
              Auzisem ceva, dar nu intelegeam care e miza.
              Ar fi ceva daca Simion si-ar lua-o tocmai de la moldoveni. Poti sa-i zici karma.
              In fine, sa vedem cati ies la vot, posibil sa fie o variabila tocmai buna de bagat in ecuatie.

              7
              • Cele doua categorii, cei pro-Unire si cei cu dubla cetatenie, sunt doua multimi care se intersecteaza dar nu sunt identice.

                3
              • @Marius

                Greșeala fundamentală a tuturor care numără prezența la vot a românilor din RM e că absolut ignoră faptul că majoritatea celor cu dublă cetățenie nu mai locuiesc acum în RM.

                Conform estimărilor MAE, peste 1 mln de cetățeni ai RM sunt plecați peste hotare. Nu m-ar surprindă să aflu că o bună parte a voturilor pe care le-a primit Nicușor în Europa au venit de fapt de la românii din RM care îs plecați.

                Ce să mai fie? În turul 1 Nicușor a luat 47k de voturi, Smecleon 11k. Ce s-a întâmplat între-timp atât de excepțional ca în turul 2 să fie invers? Nicușor va luat în turul 2 în RM 70-80% din voturi fără nicio problemă.

                11
                • Ai dreptate, nu m-am gandit ca daca voteaza direct afara ii socotesc global la diaspora din vest.
                  Nici ca RM are o asemenea hemoragie.

                  2
            • Câți dintre ei mai sunt în Moldova?

  20. Dezbatere Camera de Comerț și Industrie a României
    https://www.youtube.com/live/PKVaK4uf950?feature=shared

    2
  21. Arsenie Breahnă

    A murit Pepe Mujica, charismaticul președinte din Uruguay. Nu cred că-s offtopic dacă amintesc – în contextul alegerilor noastre – câteva fapte ale acestui om: a donat salariul de președinte pentru săraci, a locuit tot timpul în ferma lui modestă de la periferie, și-a condus singur „broscuța” din ’87 (pe care nu a vrut s-o vândă deși un șeic i-a oferit 1 milion de dolari pe ea); a spus că i-au cumpărat-o din chetă câțiva prieteni apropiați și nu le poate disprețui cadoul, vânzând mașina. A cerut să fie îngropat în curtea fermei sale, sub un pom, lângă cățelușa lui șchioapă pe nume Manuela (maidaneză, adoptată, a murit acum câțiva ani la vârsta de 22).

    În afară de acestea, precum cred că e notoriu, el a fost un insurgent de stânga (opțiune cu care eu nu sunt în acord), însă mă înclin în fața unui om care a trăit în armonie cu principiile sale. Nu știu cât bine a putut atrage asupra țării lui în mandatul de președinte și nici cât de eficient a fost, dar e cert că va rămâne o figură luminoasă în istoria umanității. Așa DA! Aviz… amatorilor…

    16
  22. Mie-mi place treaba asta cu Nicolae Guță, urmaș de dac….

    3
  23. https://hotnews.ro/george-simion-si-nicusor-dan-dezbatere-electorala-la-micutzu-1974544

    „Nicușor Dan, singur la Micutzu. Inițial, a fost anunțată dezbatere cu George Simion. „Astăzi am aflat că nu mai vine, deși a fost primul care a confirmat”

    A fugit iar

    Inca o incercare diseara
    https://hotnews.ro/confruntare-george-simion-nicusor-dan-in-aceasta-seara-la-romania-tv-1974234

    5
    • Astea de la U.M. Digi, a3, rtv, nu se pun că primește mucusor întrebările dinainte să își poată învăța poezia

  24. Mda …si jiorjie nu mai vine … A fugit lasul pe USA din dos , s-a dat la fund …

    Votam Nicusor Dan !

    4
  25. Parca vad primul act al presedintelui Semiom. Arestati-l pe „teroristul” pe nume Cosmin Nedelcu alias Micutul.

    11
    • Sa stii ca la faza asta a pierdut voturi Simion. Nu s-au dus la ND pur si simplu s-au pierdut. De ce? Pentru ca Micutu a trantit-o golănește: lasa-ti harneala . Un mesaj ce a lovit in plin.

      9
  26. Da, Simion s-a întâlnit cu președintele Poloniei și premierul Italiei, iar Mucușor cu Micutzu

    • Bai băieți , tot aud chestia asta – ca Simion s-a întâlnit cu Georgia Meloni , ca s-a întâlnit cu ăla , cu celălat , ca Nicușor nu s-a întâlnit cu nimeni …
      Bai fraților , dar ce a obținut Simion pentru România din Întâlnirile astea ? Ce a realizat Simion pentru romani cu ocazia acestor întâlniri ? Ca Întâlnirile astea sunt facilitate de familia politica din care fac parte , dar sunt întâlniri sterile – face omul niște poze și aia e …
      Ce realizări are Simion cu ocazia acestor întâlniri ?
      Nicușor Dan e independent , nu face parte din vreo familie politica europeană care sa ii faciliteze întâlniri de astea – sa ii deranjezi 5 minute pe niște cetățeni pentru niște poze …

      10
    • Replica pare spontana, nici nu ar fi spus-o daca nu ar fi continuat jurnalista sa-i puna si ultima intrebare. Ar fi putut sa-l faca autist pe N. Dan intr-un alt context, unde ar fi avut mai multa vizibilitate, daca voia sa se auto-saboteze.
      La fel si cu fuga de dezbateri: dupa cea de la Euronews probabil ca si-a dat seama ca nu-l avantajeaza altceva decat gargara de pe TikTok, asa ca se eschiveaza.
      Restul de latraturi si laturi (faza cu jurnalistii filmati, chestia cu casele etc.) fac parte din repertoriul normal, folosit de la inceput de AUR. Acum chestia e doar ca toate sunt mai vizibile, fiind in prim plan. Inainte era unul dintre multi si se vorbea despre multi, acum sunt doar 2.
      Nu cred ipoteza ca nu vrea sa ajunga presedinte, e doar un mitoman.

      5
    • Eu în locul lui n-aș vrea să câștig, vine o perioadă foarte nasoală, riscă să piardă mare parte din electorat și să-și scufunde partidul. Nu mai bine ține de cei 40% pentru parlamentarele viitoare și stă să țipe din opoziție?

      3
      • Arsenie Breahnă

        Cred că își pregătește o înfrângere cu scandal:

        „Echipa de campanie a candidatului George Simion a transmis în această seară o solicitare oficială către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), prin care cere o întrevedere de urgență cu conducerea instituției.

        Demersul vine ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public care indică faptul că anumite grupuri de interese pregătesc acțiuni de fraudare. Acestea vizează manipularea voinței populare și pot afecta grav integritatea alegerilor prezidențiale”

        5
        • Coscogeamitea

          Viitorul guvern o sa trebuiasca sa dea de munca jandarmeriei indiferent cine iese presedinte.
          Diferenta o sa fie, daca vor primi sprijin de la rusi sau de la americani… sau de la amandoi cu armata inclusiv: ’89 reloaded.

          • Nu trage nimeni in tine daca nu ai pancarta cu Dieversity is our strength 🙂

            In rest don’t panic,keep walking,cel mai probabil jocul e facut,castiga ND impotriva balaurului.Sistemul infrange,din nou,cu o reteta clasica.

            Noi figuri,acelasi joc.

            6
            • ironic diversitatea e o chestie care a ajutat poporul roman care e…ce sa vezi, divers. maramureseanul e diferit de dobrogean, banatean sau moldoveanul din sud. unde mai pui contributia unor minoritari la Romania moderna, de la Spiru Haret la evreii si turcii care au murit in randurile armatei romane.

              calculul tau de purificare prin foc, ca vine unu, da cu tara de pamant (si-n acelasi timp si cu extrema dreapta) este unul gresit. ancorele democratice sunt cam lipsa sau prea ocupate, US e pe nebunia ei, EU e atacata din toate partile si crede-ma ca nu vrei un Maidan in Romania; un derapaj ca asta ne poate duce inapoi decenii intregi si ne poate tine in afara jocului alte decenii…

              de urmarit insa incercarea de insurectie pe care o vor pune la cale in cazul in care vor pierde alegerile. e un tip clar de masura activa menita sa slabeasca credibilitatea intregii tari

              9
              • Steppe,nu mai stiu daca vb cu tine,oricum era p’aci pe undeva pe blog.Ziceam ca am suspectat o vreme,destul de scurta,anumite parti din sistem de inteligenta si viziune.

                Dar mi-a trecut iute.
                Ma gandeam ca vor sa reformeze un picut statul cu mana unuia perceput ca outsider,desi partidul sau e facut numai din vechi pulifrici.Faza cu reforma admnistratiei,comasat comune,digitalizare si redus frecatorii de foi ar fi fost nu foarte greu de conceput si pus in practica.Cand trageai linia,cu toate chletuielile pe audituri,reconversie profesionala,salarii compensatorii,digitalizare,popularizare in randul maselor si ce mai era, tot ieseam pe plus cu cateva miliarde bune doar din economii.Daca mai puneam la socoteala ca niste sute de mii de oameni ajungeau sa faca ceva util iar mediul de afaceri respira mai usor,se mai strangeau niste bani si intram intr-un cerc virtuos.

                Iluzia asta mi-a trecut repejor.

                Intrebarea nu e daca un sistem depasit se duce in cap,doar cand si in ce mod.Salvezi acum statul cu mana lui ND,creste increderea internationala,revine euro sub 5,ce o mai fi.Poti chiar echilibra temporar bugetul taind din salarii sau cu alte artificii nasoale.Dar nu se rezolva nici o problema de fond,pt ca rahaturile astea apar in mod repetat,de la o guvernare la alta.

                Daca te duci in trecut,observi acelasi ciclu de mizerii si inainte de 89 si de 45,care au fost o frana in calea dezvoltarii tarii.De fapt au fost o frana in calea prezervarii tarii,ca am avut noroc porcesc in 2 randuri,in 2 razboaie.

                O sa zici ca la naiba cu istoria,pe tine te doare de rata la banca de peste 2 luni.Drept sa fiu nu pot spune cuiva sa faca sacrificii acum pt a fi mai bine in X ani.Si intr-un caz si-n altul e de ales intre bine si rau,difera doar cand se intampla binele si raul.In plus raul acum ar fi sigur,binele viitor ar fi doar (foarte) probabil.Ideea e sa imbini si prezentul si viitorul,dar nu-i cazul la statul nostru.

                Doar ca peste 3-4 ani o sa ai si mai multa diaspora si mai mica demografie,mai multi pensionari,la fel de multi frecatori de menta dar care or sa cada pe umerii unui nr mai mic de facatori de bani.Daca in 4 ani inca te descurci,in 10-15 ani clar o sa simti povara.
                Nici nu discutam de evenimente internationale care sa dea un fault in plus.Desi vor fi mereu o scuza ideala pt ce politruci or fi la butoane.”Vaai,noi credeam in pacea /bunastarea eterna,cine s-ar fi gandit…”.

                O sa ai o baza mai subreda pt a reconstrui in mod sanatos.Nu e bai,dati un mesaj cand e timpul pt rezovat ecuatii prin eliminarea unor elemente din formulare si rotunjit coltul patratului 🙂

                3
                • … sau nu scapi o ocazie buna ca aceasta criza sa schimbi lucrurile, de frica daca altfel nu se poate. cred ca PSD/PNL vor pune si ei umarul la niste schimbari majore si in final vor fi de acord sa schimbe mizeria aia lege cu prima intr-un tur care a destructurat indirect partidele, fiind promovati o gramada de nulitati de la nivel local de catre un grup de primari/primar mai rasarit, dar fara reprezentativitate

                  sansele ca AUR sa faca ce zici tu, chiar si numai sa distruga ca sa ai ce construi sunt spre 0 pentru ca nimic din ce fac ei nu indica asa ceva. mai degraba indica coniventa cu aia ejectati din PSDragnea si apetenta pentru masuri active care sa distruga parteneriatele tarii si sa puna in dificultate UE si vecinii. Ce-a fost aseara la tv franceza pro LePen e o mostra de astfel de masuri active, luate efectiv din discursul lui Tucker Carlson

                  pe de alta parte avem 2 figuri reformiste daca castiga ND, ambii cu un traseu de reforme locale dovedit.

                  Bolojan e destul de clar ce-a facut la nivel local, nimeni nu-i contesta rezultatele

                  la ND mai greu de vazut dar la el e si mai complicat cu primarii de sector; insa a stopat falimentul nedeclarat al Bucurestiului si s-a apucat de chestii de care nu s-a apucat nimeni, e.g. conductele de termoficare/canalizari etc. fara drame majore, concedieri spectaculoase etc. adica reforma.

                  de ce as prefera o strategie AUR de genul pumnii mei minte nu are?

                  nu e vorba de rate (n-am! 🙂 ), incerc doar sa privesc lucrurile din perspectiva, nu cred ca furia asta poate duce la ceva bun, n-a dus niciodata

                  7
                  • Steppe,dupa cum am zis,nu cred si nu am crezut in AUR.Am suspectat putina vreme ca ar putea unii mai isteti sa calareasca valul de revolta numit suveranism pt a avea legitimitate si acoperire politica sa reformeze statul.

                    Daca crezi ca 5000 de proceduri si 12000 de legi OG-uri,circulare,OM-uri si ce or mai fi,basca cel putin 3-400000 de plimbatori de foi ce au activitate dar nu au realizari is o chestie sustenabila…

                    Amu se gandeste lumea la buget,pt ca a sarit Ciordacu rau calul.Dar cand naiba a functionat bine statul?
                    ND nu contest ca o fi facut in Bucuresti,ceea ce nu e putin lucru.
                    Dar daca ajungem ca in el si Bolojan sa stea democratia romana,suntem aproape la fel de in buda ca atunci cand a stat democratia romana in Maniu.

                    2
                    • AUR? La Braila mare lider AUR, senator. Fost presedinte de consiliu judetean din partea PD . Ulterior candidat fara reusita la parlamentare din partea PNL pana a luat avant AUR si s-a aciuat acolo. Mare afacerist in domeniul comertului cu carburanti. Cam asta e partidul anti-sistem.

                      Fii bre mai optimist. poate ND aseaza locomotiva pe sine din nou nu e nevoie sa fie maret doar eficient .

                      3
                    • Suntem intre „Imperiul contraataca” si „O noua speranta” in ordinea inversa a aparitiei filmelor lui George Lucas iar calul de dar nu se cauta la dinti.

                      2
                    • AUR? Ex la Braila, senator AUR, mare afacerist in comerțul cu combustibili, fost presdinte de CJ din partea PD, ulterior candidat fara reusita la parlamentare din partea PNL pana s-a aciuat la AUR . Marele partid anti-sistem.

                      Fii bre mai optimist, poate ND aseaza locomotiva pe sine (din toate punctele de vedere nu numai bugetar( vezi comentariul lui Mucea de mai demult ) .Nu e nevoie sa fie maret doar eficient. Masurile necesare nu se vad, sunt de substanta fara efecte spectaculoase si imediate .

                      Nu 12000 de legi sunt problema, problema e ca le schimba si le anuleaza zilnic. La fel si marile programe pe care le incep si le tot modifica pana pica in desuetitudine.

                      4
                    • la un moment dat intreg Imperiul Britanic a stat in Churchill, noi macar avem doi cu rezultate in spate.
                      democratia romana n-a stat niciodata in Maniu, ca n-avea el ce sa faca cu armata rosie in tara
                      realitatea e ca nu ai cum conduce tara cu Simion si Lulea, nu stiu ce sa faca, sunt inconjurati de tot felul de frustrati resapati de la partidele vechi care-au gasit un locsor la auristi. e blanc acolo
                      Nicu si Ilie macar au ce sa arate, niste realizari in spate si nu ne fac de ras printre vecini

                      5
            • Coscogeamitea

              Mie unuia doar cu vre-un ICBM ati putea eventual sa-mi lezati interesele 😜

              Diversitate inseamna inclusiv ca unii lucreaza 8-16 si altii fac ture de noapte… sau ca unii sunt soldatei si altii ong-isti. Aversiunea fata de diversitate ca principiu strucurant al societatii sau chiar a grupurilor apare fie din incultura/prostie/buba la dovlecel – in cazul masei de votanti ai extremismului, fie e doar fluturata ca sablon politic de mari succesuri de populistii care paraziteaza masa de votanti „diversi”.

              Pe unii ii respect mai mult, pe altii mai putin, dar parte din acelasi sistem suntem toti pana la urma, iar sistemul are nevoie de toata lumea la un moment dat.

              2
              • Ce iti place sa mananci turkish delight.Intelegi foarte bine care e diversitatea in discutie.

                4
                • Diversitatea asta de care se feresc unii acum a existat încă din Grecia Antică, spartanii în special practicau și homosexualitatea, dar și atenienii ori alte triburi. Le-a înfrânat calitățile războinice? Istoria a demonstrat că nu! Au urmat romanii și dominația lor timp de secole în Europa și Nordul Africii și Orientul Mijlociu, care, vai nu, și ei practicau diversitatea! Pardon, l-am uitat pe Alexandru din Macedonia, care, așa spun istoricii, era și el divers, dar a cucerit imperii! Până și natura însăși dă dovadă de diversitate și incluziune, dar unii din noi sunt mai catolici decât Papa, însă uită poveștile Bibliei despre relațiile incestuase ale personajelor din ea

                  5
                  • Mihai exemplele din antichitate nu au legatura cu ce e la noi.Chiar si atunci era o treaba restransa care nu era afisata ostentativ.
                    Problema este ca in prezent fluturarea flamurilor diversitatii este unul din punctele care ii aduc voturi taberei Simion-Georgescu. Cine nu pricepe asta probabil se chinuie insistent sa-i aduca pe astia la putere.

                    4
                    • @Anla’shok, fără supărare, eu susțin în continuare: diversitatea a existat dintotdeauna și va exista întotdeauna, dar admit că este nevoie de respectarea unor reguli valabile și pentru ultraliberali și pentru ultraconservatori pentru a asigura tuturor dreptul de exprimare

                      2
                • Coscogeamitea

                  Si tu intelegi ce spun 🙂

                  https://sk.sagepub.com/ency/edvol/the-sage-encyclopedia-of-intercultural-competence/chpt/dimensions-diversity

                  Asta e modelul dupa care imi construiesc eu strategiile. E aproape standard in corporatii. Nu poti integra toate formele („dimensiuni”, cum le zic astia) deodata, nu e nici eficient si nici sustenabil, ca nu sporta nici o organizatie. In schimb poti prioritiza si evolua pas-cu-pas, urmarind niste indicatori de profit. Daca daca cu minus, nu se face.

                  Se pleaca in general de la nivelul tolerantei si se ajunge la incluziune. Angajatii care provin din medii culturale ostile sunt sustinuti sa invete iar daca rezista, se discuta daca mai e eficienta e mentinerea lor in sistem. Scopurile comune sunt prioritare.

                  Spre exemplu, diversitatea identitatilor sau a oriecntarilor sexuale nu-s decat rar mai importante decat incluziunea vre-unei divergente neurologice – daca proiectarea de chip-uri sau designul industrial ar da faliment fara autism sau fara ADHS, industriile spectacolului au nevoie de diversitate „roz” sa ramana competitive, asa ca o abordeaza prioritar.

                  Optiunile unui domeniu nu trebuie sa fie optiunile intregii societati, pentru e vb de viziuni si de directii de dezvoltare diferite. De fapt, incluziunea minoritatilor de orice fel ar fi ele ar trebui sa fie o tema tehnica, la fel ca protectia mediului, nu una politica. Daca e sustenabil sa se faca, daca nu, nu.

                  Societatea trebuie sa ofere in schimb suport pentru promovarea unei culturi incluzive. In felul asta ofera firmelor un pool de selectie mai mare pt personal si creaza premize mai bune pentru dezvoltarea economiei.

                  In Romania, dupa ce ca e criza de forta de munca mai domina si ideologiile perimate. Asta e doar inca o problema structurala pe care tara trebuie sa o rezolve pe drumul catre bunastarea si democratia occidentala.

                  1
                  • Sunt ferm convins ca in Japonia,Coreea,Taiwan,Singapore ,China da diversitatea relevanta politic pe afara in firme.

                    Dpdv politic sunt 2 care conteaza:ce tine de migratie de la sudul Mediteranei si ce tine de deviatii cu multe litere.Vrei sa vii cu astea,alimentezi o problema.

                    Restul nu e cu impact.Ba poti spune ca ai aratat o ditamai complicatenia de reprezentare grafica pt a spune ca o idee buna e o idee buna,indiferent ca e scoasa de o femeie batrana si obeza sau de un atlet de 22 de ani.

                    3
  27. Ăștia-s demențiali….: https://dexonline.ro/ P.S. Încercați alternativa propusă de CG, ca să vedți ce iese… 🙂

    6
  28. interesant a inceput ofensiva simion cg pe youtube shorts

    2
  29. intrebare pentru MirceaS:

    Cum ti s-a parut (daca ai urmarit) prestatia acestui Simion la televiziunea franceza CNews ?

    Nu am urmarit emisiunea insa mi s-a spus ca, prin tot ce a spus acolo Simion ne-a facut tara de tot rasul, in primul rand el s-a facut de ras si chiar a fost luat peste picior de moderatorii francezi.

    Acest individ pare a fi un tradator de tara abject, doar in urma cu putin timp a multumit administratiei Trump pentru chestiunea cu Visa Waiver acum ii jigneste pe francezi, live, si pe Marcron facandu-l dictator.

    E un troglodit sinistru,pana si Sosoaca pare acum un om echilibrat pe langa Simion…

    19
    • Aveti ceea ce votati

      5
    • a fost absolut abject..a citat din Tucker Carlson, ceea ce dovedeste ca cel putin unul din staff-ul lui stie engleza

      nimic legat de Romania, o serie de jigniri adresate Frantei si poporului francez.

      10
    • Nu mā mai uit la tembelizor de vreo șase luni, deci nu am văzut interviul.

      CNews nu este un canal apropiat de Le Pen, pur și simplu nu mănâncă atât rahat pe seama Rassemblement National ca celelalte canale și invită și persoane calificate « extremă dreapta ».

      Din ceea ce am văzut relatat , Simion nu a spus numai prostii și a relatat cu un anumit sâmbure de adevăr situația franceză.
      În opinia mea, libertatea de cuvânt a cetățenilor și a presei este mai mare actualmente în România decât în Franța.

      Ca anecdotă, știți ca în România comunistă, când se aborda anumite subiecte, interlocutorii priveau întâi împrejur și coborau tonul.
      Comportamentul acesta a încetat în România dar îl regăsesc de câțiva ani în Franța.

      PS Eu am votat Dan-Nicușor

      1
  30. https://hotnews.ro/exclusiv-ultimul-mare-sondaj-inainte-de-turul-doi-al-alegerilor-prezidentiale-de-duminica-18-mai-avans-foarte-mic-pentru-unul-dintre-candidati-in-marja-de-eroare-suspansul-continua-1976328

    Ultimul sondaj de dinainte de alegeri.
    Marja de eroare , dar se poate spune ca exista un trend de crestere a lui ND in fata lui Simion.

    Din ce imi dau seama din toate mesajele care vin din partea lui Simion inseamna ca are aceleasi date din partea sondajelor interne, nervozitatea pare maxima.
    A fost totusi o campanie in care pe langa faptul ca reactia anemica de sustiere a partidelor a lucrat in favoarea lui ND, cred ca se poate spune cu mana pe inima ca daca Simion pierde, pierde pe mana lui. E prea prost ca sa castige si se explica de ce a fugit mereu de dezbateri. Altceva nu prea putea sa faca, totul se darama daca deschide gura mai mult de 15 sec.

    In alta ordine de ideei, dupa ce am ajuns a cutite cu cativa amici de am ajuns in ultima perioada sa evit subiectul alegerilor si sa stiu cu cine au votat si vor sa voteze, am observat totusi o miscare destul de serioasa a votantilor lui Geoana. Putini intentioneaza sa-i dea votul lui Simion. Esantion mic bineinteles, dar asa ca o paranteza mai mult sau mai putin interesanta.

    10
    • e si normal, a fost la o multime de televiziuni in ultima vreme.

      intrebarile s-au cam repetat dar mi-a placut ca raspunsurile erau pregatite pt fiecare audienta in parte.
      Chiar am urmarit aia de la Realitatea TV si am ramas foarte surprins de cum l-au tratat toti „analistii” aia. Prea magulitori … sincer.

      1
    • Ușor cu pianu’ pe scări, Mariuse! Uiți trei lucruri : sondajele au dat-o-n bară big style, sondajele au spus invariabil ce dorea să audă plătitorul, sondajele nu țin cont de diaspora care va da 600k voturi pentru Stadion și 400k + excedentul pentru Mucușor.
      Așa că mai bine spui : * bă ciocoflenderii lu’ Pește Prăjit, mișcați-vă curu’ cu cățelu’, cu purcelu’, cu soacra din dotare și tatoviți poimâine, că-i groasă treaba ! *

      5
  31. Pe zi ce trece acest Simion isi da arama pe fata…Nu-i nimic altceva decat un golan de cartier …si cred ca va pierde . Interviul ala de la canalul ala francez, Doamne….Dupa ce ca a vorbit intr-o franco romana neinteligibila nici pentru romani nici pentru francezi a inceput sa-i mai si jigneasca pe aia…Lucrul de care ma tem este ca daca pierde va urla ca a fost furat si vor urma proteste ale adeptilor lui care se vor lasa cu violente.
    By the way ,,,oare s-a lamurit in turneul asta daca Pamantul e rotund sau plat ????

    17
  32. https://hotnews.ro/video-simion-il-acuza-pe-macron-intr-un-interviu-la-o-televiziune-din-franta-de-tendinte-dictatoriale-moderatorii-l-au-taxat-imediat-nous-voulons-o-incetare-a-1976321
    Doamne ! Un aliat al lui Le Pen ii atrage atentia, repetat : „Țin să vă spun că suntem o democrație și fără tendințe dictatoriale. Dacă veți fi ales duminică și dacă vă numiți deja omologul dictator… e „ p r o m i ț ă t o r ” pentru relațiile României cu Franța”. !!! Si semidoctul continua, nu pricepe ca a calcat pe teren minat ! Asta vrea sa reprezinte pe romani si Romania ! Asta, ne apara de Rusia ?!
    De asemenea, un alt invitat i-a spus lui Simion: „Vă prefaceţi că îl criticaţi pe Putin, dar folosiţi exact argumentele lui Vladimir Putin”. ! ! !
    „Nous voulons”… sa dispari !

    10
  33. Simion s-a facut de ras si a fost facut prof la o televiziune franceza de dreapta dupa ce a jignit Franta de mai multe ori
    https://hotnews.ro/ce-s-a-intamplat-la-o-televiziune-franceza-dupa-ce-george-simion-a-comparat-franta-cu-iranul-in-privinta-libertatilor-civile-1976546

    7
  34. bun mesajul, mai ales pentru institutii si bugetari care cred ca fara un leu puternic isi pot mentine privilegiile 🙂

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=1128845215936497&set=a.628856949268662

    „Grişa Tărăboi, cum i se zice lui Simion în Moldova” 🙂 🙂 🙂

    5
  35. Acu’ stand drept si judecand strâmb, nu cumva gs s-a dus chitit sa creeze un incident diplomatic intre el si Macron, sperand la interventia lui Trump de partea lui? Adica sigur au și francezii vorba aia ”prost prost, da-i prostu nostru” si chiar daca nu le convine extremiștii franceziil vor apara pe Macron! Sau il suspectez de prea multa inteligenta?!

    1
  36. Vreau sa-i multumesc lui G. Simion pentru ziua de ieri, cand a scazut Petromul la 0,6455 lei / actiune… eu am cumparat cu 0,6480 lei.
    Azi, in prima zi de alegeri in diaspora, isi reveni la 0,67 scaderea aia. Toata bursa fu pe plus, azi.
    Muchas Gracias, „dipshit”!

    8
  37. Sunt în excursie în Maroc și am votat la ambasada României din Rabat.
    Mulți comentau ca e mai bine cu Rusia!
    Te uiți la ei și par oameni cu mintea întreaga și totuși…
    Sper sa fie bine.
    PS Am o poză cu noi stand la vot. Dacă interesează.

    9
    • Am și eu o întrebare: măcar motivau de ce ar fi mai bine cu Rusia? Adică bun, mă rog, asta e opinia lor, dar de ce e mai bine…?

      2
      • Nu trebuie sa se explice, ci pus o singura întrebare. Ai fost vreodată în Rusia? Cunoști pe cineva care lucrează în Rusia de mai bine de 1 an.

        Pt Europa de Vest probabil răspunsul o sa fie Da și Da.

        La fel și cu SUA. Una e sa o cunoști din filme și internet și alta e sa mergi acolo.

        3
  38. Dragi colegi de comentarii, mai ales cei care tot spuneti ca nu merita sa ne unim cu Rep. Moldova, etc…
    Uitati-va la asaltul nebunesc de azi pe social-media al celor care voteaza cu G.Simion, impotriva RM, doar pentru ca acolo nu-l vor pe Nea Grisca! 🙂

    22
  39. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/conturile-aur-au-fost-blocate-de-libra-bank-acuzatii-de-tranzactii-suspecte-a-fost-sesizat-oficiul-pentru-spalarea-banilor-3243745

    „Libra Bank a blocat conturile AUR, alături de conturile a trei companii la care prim-vicepreședintele partidului, Marius Lulea, e asociat, anunță Economedia, care citează surse guvernamentale. Oficialii băncii spun că au luat decizia de a bloca conturile respective în contextul în care Marius Lulea nu și-a declarat sursa averii. Mai mult, Libra Bank a sesizat Oficiul Național de Prevenire a Spălării Banilor cu privire la „tranzacții suspecte” efectuate de AUR.”

    „-plăți repetate, în sume mari, către o firmă utilizată ca intermediar în relație cu alte firme controlate de Ionuț Marcel Păcuraru, patron al postului Realitatea Plus.
    -numeroase donații și împrumuturi către AUR din partea unor persoane fizice a căror situație financiară nu susținea valoarea fondurilor transferate către partid.”

    Sa vezi ce o sa tipe acum )

    4
    • Hotii se lupta sa fure incontinuare ,dar ei lupta cu sistemul:
      Unele dintre împrumuturile pentru AUR, pe care AEP nu le-a decontat, au venit din anturajul lui Maricel Păcuraru, arată aceeași sursă, care precizează că Păcuraru, a căruie familie care controlează Realitatea Plus și 42,69% din Romprest, a fost condamnat definitiv la 4 ani de detenție cu executare într-un dosar legat de prejudicierea Poștei Române cu aproape 3 milioane de euro, în noiembrie 2014.

      Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/conturile-aur-au-fost-blocate-de-libra-bank-acuzatii-de-tranzactii-suspecte-a-fost-sesizat-oficiul-pentru-spalarea-banilor-3243745

      Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

      4
      • Cea mai mare realizare a astora e ca au reusit sa convinga milioane de romani ca o adunatura de securisti, traseisti politici si infractori care au supt decenii intregi la teava sistemului, reprezinta ceva complet nou si culmea o alternativa la acelasi sistem corupt din care provin si din care fac inca parte.

        Cand o sa se termine circul electoral o sa realizam ca ramanem cu milioanele astea de romani spalati pe creier si nici nu stiu de unde poti incepe sa faci o deparazitare. Colcaie pe ei mai ceva ca pe o capra raioasa.

        17
      • Coscogeamitea

        Pacuraru – Romprest – Sectorul I – Clotilde Armand … Simion in Franta

        Daca o iei pe firul Romprest-ului gasesti aliati fosilele rusilor in toate licitatiile la care au participat in ultimii 15-20 de ani de cand sunt pe piata. Pentru ca practica e, sub obladuirea baietilor care este ca firmele dominante sa isi lase unele altora contractele cu statul, prin rotatie. Asta e marele capitalism romanesc care a facut PIB-ul „Patriot-grade” cu bude in fundu curtii.

        2
  40. Parintii mei, tata 88 si mama 80, o sa mearga la vot.
    Se deplaseaza greu dar o sa mearga la vot.

    Pe de alta parte vremea se anunta cu frig si ploaie. Cei indecisi s-ar putea sa stea acasa.
    Oricum nu sunt optimist, de obicei lumea alege candidatul cu gura mare si solutii simple, pentru ca ofera iluzia certitudinii, chiar daca habar nu are despre ce vorbeste. Candidatul competent nu este ales pentru ca nu poate oferi solutii simple si certitudini pentru ca este constient de complexitatea problemelor.

    Cam asta este.
    Chestii stiute de sute de ani > Il Principe (Machiavelli)

    9
  41. Iuri Alexandrovici Bezmenov (în rusă Ю́рий Алекса́ндрович Безме́нов; n. 1939 – d. 5 ianuarie 1993), cunoscut sub pseudonimul Tomas David Schuman, a fost un jurnalist sovietic pentru RIA Novosti și un fost informator KGB care a dezertat în Canada.
    Din interviu de mai jos:
    „După cum am menționat anterior, expunerea la informații adevărate nu mai contează. O persoană care este demoralizată nu este în măsură să evalueze informațiile adevărate. Faptele nu-i spun nimic, chiar dacă i se face un „duș de informații”, cu dovadă autentică, documente și imagini… va refuza să creadă asta… Aceasta este tragedia situației de demoralizare.”
    https://youtu.be/rGnDRJ_lVqI?si=nAmqmFEMAf9H0x9L

    5
  42. L-am votat pe Nicușor la consulatul României din Paris.
    Foarte puțini alegători, m-au preluat imediat.
    Când mă gândesc ce coadă era prin anii ´90 și frustrarea care o aveam când se întrerupea votul și rămâneam pe afară.

    Toți cunoscuții mei din Franța care au votat l-au votat pe Nicușor, inclusiv o amică consul.

    18
    • Si în Amsterdam m-au preluat imediat. Dar sunt mult mai multe secții de vot. Plus am observat un flux constant de oameni.

      In 2014 a fost coadă, dar se putea vota doar in Haga.

      2
    • Da, s-au schimbat mult lucrurile dupa 2019. Foarte multe sectii si in Belgia, plus ca se poate vota trei zile. Am votat si eu impreuna cu consoarta azi pe la 18.30. Nu era aglomerat, dar cum au mai zis si alti colegi, era un flux constant de oameni. Clar mult mai multi decat la alte runde de vot. Din ce am mai tras cu urechea la discutiile oamenilor, o sa fie o lupta stransa.

      3
  43. Ar trebui sa vedem totuși cauza și sa combatem cauza nu doar efectul …
    Dacă România nu se va reforma in mandatul lui Nicușor Dan – sa presupunem ca el va câștiga alegerile , la următoarele alegeri parlamentare va fi jale mare …

    8
  44. Mâine la 9 cel târziu am votat.
    Dă-i Doamne românului mintea cea de pe urmă!

    7
  45. @ John. Subscriu! Insa ma intreb cum naiba se vor reforma PSD, PNL, UDMR? USR la fel. Din decembrie pana azi nu au facut nimic. Poate ar fi cazul sa se coaguleze o structura politica noua, din randul celor nealiniati/independenti care vor alt fel de politica si alt del de politicieni.

    4
    • pai a mai fost coagulat sa chemat USB ,a devenit USR, a fost capturat de esalonul 3-4 din psd si altii si ne-a oferit spectacol pe paine de 3 ani incoace, a venit aur cu omu nou tot cel vechi,,daca ramanem pro vest o sa trebuiasca reforma ca tre sa absoaba fonduri si sa le puna la lucru ca bani numai sunt si o sa trebuiasca oameni sa faca si treaba nu numai sa manace rahat la televizor si pe tik tok si facebook

      3
    • Coscogeamitea

      Am votat si eu. Dupa cifrele de participare ar trebui sa fie cam un votant pe minut pe sectie aici unde sunt, ceea ce pot sa confirm.
      Parta interesanta e ca, de unde acum 8-9 ani erau sectiile cu 3-4 operatori si aia cu pixuri, de data asta erau cel putin 10 care frecau luleaua acolo, plus inca vre-o 5-6 pe langa ei. Mai toti, genu de „sefi de scara” sau de membri de comitet la asociatia blocului… adica niste oportunisti cu tupeu, si timp gramada, ca oamenii cu slujbe serioase ar avea probleme sa se bage in asa ceva. Chiar stiam vre-o doua figuri de pe-acolo.

      Daca pot sa platesc la aprozar cu telefonul… sau mai nou, impozitele, ce problema ar fi sa nu pot da nu „like” electoral tot cu telefonul, din cand in cand ? Oricum sistemul e ddigitalizat si exprima cam toate vulnerabilitatile aferente. Macar nu mai vad ce poame au grija de stampila mea… si astia finantati de stat in strainatate, unde nu prea comenteaza nimeni, sa fie obligati sa-si caute naibii un scop in viata.

      3
    • Dacă partidele nu se reformează în cele din urma vor câștiga inevitabil extremiștii. Poate nu acum dar în cele din urma va creste masa celor nemulțumiți de clasa politica ca intreg și vor cauta schimbarea, orice ar însemna acea schimbare. Sper sa nu se întâmple acum asta și deasemenea sper ca partidele sa isi dea seama ca nu mai merge cu gainariile pe care le fac de 35 de ani și se reformeaza.

      6
      • Ca să se reformeze, partidele au nevoie de niște lideri cu totul diferiți de cei care au condus până acum. Și nu au așa ceva, toți șefii au avut grijă să nu crească nimic pe lângă ei. În PD se vehiculează numele „noilor„ bossi: Stănescu, Tudose, Grindeanu. Îi crede cineva în stare să-i adune pe ai lor și să le zică: Ok, nu mai merge așa, trebuie ă schimbăm foaia, de azi înainte nu mai furăm, lăsăm justiția, economia în pace!? Sau pe alde Helvig la PNL?
        Deci, să nu ne facem iluzii. Trebuie să apară cel puțin un partid complet nou, care să nu accepte niciun politician tradițional. Și nu văd niciun semn bun la orizont.

        1
    • Partidul AUR a intrat in 2020 in Parlament cu un procent de 9 % , și a fost singurul partid extremist …
      In 2025 , AUR , POT și SOS au in Parlament vreo 32-33% , rezultate obținute din cauza unei nemulțumiri justificate fata de clasa politica …
      Peste 4 ani , dacă nivelul de nemulțumire nu va scădea , ci va creste , partidele extremiste vor merge spre 40 % sau poate chiar vor depăși 40 % …
      Nu știm cum s-ar putea reforma sau dacă se vor reforma , dar dacă nu o fac , vom avea mari probleme …

      4
      • Coscogeamitea

        Frustrare sociala = (Asteptari – Realitate) / (Politici si programe + Suport social)

        Asteptarile se refera la scopuri, la aspiratii. Cu cat oamenii asteapta mai mult cu atat e mai mare potentialul sa explodeze mamaliga. Suveranistii isi doresc pana la urma justitie sociala, putem taia un porc impreuna.

        Politicile si programele tin de rezultatul alegerilor iar suportul de coeziunea din societate. Cand politicienii sunt corupti si inepti, respingerea unora pentru ca gandesc altfel in mod paradoxal nu poate decat sa agraveze lucrurile.

      • partidele extremiste nu vor merge nicaieri,vor scadea ,in cel mai rau caz vor ramane la cota asta.incet incet vor trebui sa ia bani nu vor vrea sa ia de la FMI ca inseamna ca psd dispare si atunci vor lua de la ue cu niste reforme facute taras grapis ca pana acu si niste lideri vocali anti-ue si ciorditori notorii trecuti in ultima linie chiar si de fatada si o sa mai aiba unii condamnari cu suspendarea pedepsei sa multumeasca prostimea ,daca un independent ia presidentia e un semnal ca tre sa faci treaba si aparatul de partid nu te mai sustine la nivel central sa iei functia suprema in stat ,pt ca exceptandu-l pe simion care are sustinere de unde are ,la restu aparatul de partid a fost 0,deci ori obtii sustinerea unui stat strain care sa se implice sa bage milioane in ferme de boti ori faci treaba

        2
  46. https://x.com/RobertPMaverick/status/1923665326257954959

    Rezultatele vizitei lui Simion in Franta, pentru romanii de acolo. Oricum, sa fii din diaspora si sa-l votezi pe asta, inseamna sa nu ai toata tigla pe casa

    9
  47. Sunt interesante activitățile de gherillă digitală care au loc în prezent… dar, întrebarea e cum va mai fi politica în 10 ani, datorită tranziției digitale. Cred că va fi reformată la fel ca doctrinele de luptă de către războiul din Ucraina. Prima lovitură digitală (fără prea mare succes însă…) a dat-o Occidentul în Iran, America Latină, Turcia și China în deceniul trecut, acum a venit și prima replică ( de succes din păcate..) din partea adversarilor în SUA și EU (în special în Est). Politica se va schimba fundamental, din punct de vedere al instrumentelor de interacțiune cu publicul.

    Cu toate acestea, o autostradă nefăcută, o școală absentă ori un dispensar sau un spital neconstruit tot același efect vor avea. Va fi însă interesant, din anumite puncte de vedere…..

    3
    • Hmm,pana acum 20 de ani aveai comunicare dintr-o directie.TV sau radio.Ok,era si net,dar nu chiar in orice cotlon.Acum ai semnal,ai net.
      Doar o parte din cei in varsta sunt nestiutori total pe subiectul asta,iar biologia si timpul ne halesc pe toti.

      Cand poti comunica doar de la sefu catre sclavime,e logic sa delegi pe unul din X sa te reprezinte,sa faca legi,iar o data la 4 ani sa-l intrebi de palmares.
      Aici intram in toata serparia,manipularea,uitarea etc… care fac sistemul actual ineficient si depasit.Nu e feedback rapid din partea celui afectat de decizii,pt ca nu poti sa iti dai cu parerea decat foarte rar.Si mai nasol,se cere mereu sa votezi rahat in savarina.Votezi omul,partidul,ideologia,nu votezi ceva punctual,ce te intereseaza.
      Poate esti conservator dpdv norme sociale,dar vrei taxe mari pt bogati ,sau invers.Dar un partid iti ofera o preferinta,adversarii iti ofera cealalta.

      Aici te rupi singur in 2 si te framanti ce sa fie?Si cand inmultesti framantarea unuia cu 5 milioane sau cu 10,ajungi la o falie in societate perfect danboulea.Pe care adversarii o fructifica pt a o mari si a face societatea nefunctionala.

      Deci,tre sa ai ocazia sa decizi sa arunci rahatii si sa infuleci savarina.Adica sa poti sa fii propriul tribun al plebei,care putea flitui propunerile Senatului zicand simplu „Veto”.In timp,daca nu real,macar in cateva luni pana organizeaza tot ce tine de o campanie electorala in miniatura,adica un referendum.

      Evident,poti avea pe buletin de vot,fizic sau electronic 20 de intrebari in domenii total diferite.Ti se considera ce raspunzi.

      Si uite impuscam cativa mari iepuri.Sotietatea nu mai e asa divizata.Nu se pune problema de proteste,revolte.Pierzi o data,nu e bai,mai astepti un an-doi,mai incerci o data.
      Increderea in stat creste,ca acum statul esti si tu,nu doar aceleasi curve legate cu lantul de banul public.

      Daca e sa intram intr-un razboi,atunci o facem responsabil si hotarati.
      Daca e sa decidem ca nu ne place de unii dintre noi,putin probabil sa recurgem la extreme tipice dictaturii.Pt ca avem mecanism ce previne o criza sa devina acuta.Daca vine Merkel de Romania si decide ca face 2000km de Autobahns,dar sa aducem juma de Senegal,putem sa zicem ca nu pt senegalezi,spor la construit.

      Deci,rolul fraierimii ar fi indicat sa creasca,ca doar avem o voce ce se aude.Ca pe timpuri cand se adunau in sat si isi dadeau cu parerea toti.
      Daca nu se tine cont de spiritul vremii,vom avea fix acelasi handicap ca pana acum.Facem tranzactii in 20 de secunde,dar statul te tine in loc un an pt niste foi.
      Resurse publice se vor irosi ,nemultumirea adunata va creste.

      Raspuns la orice nevoie va veni tarziu si incomplet,dar alambicat pt a enerva pe toata lumea.

      Chestia cu lupta digitala ar trebui sa devina norma.E bine sa se implice.Ca se implica pe preferintele fiecaruia e normal.
      Dar cu cat se exerseaza mai mult,cu atat se limiteaza efectele negative.
      O data,e ieftin sa f…creieri o data la 4 ani.O campanie de cateva luni pe faliile identificate si ai directionat societatea in favoarea ta un mandat.
      Daca tre sa faca asta trimestrial pe masuri punctuale nu prea mai renteaza pt manipulator si nici efectul nu mai poate fi de amploare.
      Acum pare nasol,ca is toti prostii pe tiktok.Dar daca ii spargi in grupuri componente si observi ca daca tu esti arhitect si vrei cu ND,gasesti ceva in comun pe domeniul tau cu un idiot care crede in CG,dar e tot arhitect.
      Comun e ca maine ar fi bine sa ai ocazia sa poti face un bloc din peturi de bere,daca iti ies calculele,nu sa te limitezi la normative de pe vremea lu Pazvante.

      10
      • Yep… Ar trebui (pe bune…!!!) să fim toți ca elvețienii. Asta înseamnă însă o educație democratică ok. Mi-am aruncat ochii pe manualele după care ăștia fac în Șvițera educația democratică a puștanilor și sunt superbe, faza fiind că ce scrie acolo chiar practică ăia în țara respectivă.

        6
        • Elvetienii traiesc si exercita o forma de democratie inca de pe vremea cruciadelor poate si mai veche. La noi democratia este un implant, unul bun dar trebuie sa curga multa apa pe Dunare pana sa fie inteles si practicat corect de populatie.

          4
          • Cand s-a facut,s-a facut ignorand ceea ce altii numeau jus valachicum,iar la noi se chema legea strabuna.

            Pt ca modernism.
            Combinat cu faptul ca administratia tarii fusese fanariota,cu toate metehnele,ai avut de la bun inceput o relatie disfunctionala intre stat si natie.
            Eminescu a avut material masiv pe problema asta.Si cu cat a trecut vremea,nu s-a schimbat nimic pt a echilibra puterea intre aia de conduc si aia care cica-s reprezentati si administrati.
            Evident,maxim de nasol a fost in perioada dictaturilor,dar ce avem acum e identic cu ce relatie exista in vremea monarhiei.

            Tre sa facem cumva sa echilibram balanta.Faza cu unii faceau X de mult timp nu e o scuza sau motiv pt a respinge fundamentul ideii.Japonia daca e sa o luam la bani marunti nu a avut vreo treaba cu democratia pana dupa 45,dar se descurca azi.
            Mai ales ca modelul se potriveste in multe privinte cu organizarea noastra ancestrala ,tinand cont de evolutiile aparute si de nevoile lumii moderne.

            1
            • Nu-i vorba despre respingere ci de faptul ca pentru ei democratia este la fel de naturala ca mersul pe jos.Nu trebuie cine stie ce efort ca s-o priceapa. La noi nu a fost chiar asa. Noi avem o traditie centralista de pe la Litovoi si Seneslau incoace.Mulajul modelului bizantin nu ne-a ajutat prra mult in conservarea formelor rudimentare de democratie din obstea sateasca.

              2
  48. https://x.com/petrescusandu/status/1923463148406710511

    Dacă o să fie vreun tsunami la Constanța, va fi din cauza lui
    @bobbydtiktok
    care de pe la prânz se dă cu curul de pământ din cauza românilor de peste Prut, cei care l-au supărat cum n-a mai fost supărat de când a găsit închis la șaormeria lui preferată.

    Bobby dobitok vrea gard la moldoveni ca intre americani-mexicani.
    Apoi taiate: fondurile, electricitatea si gazul…sa se descurce Mamaia cu Macron :))

    Schelalaie jigodiile spurcate ale natiunii auriste.

    P.S …ma bucur ca azi am reusit sa ajung in Belgia la o sectie si sa infig stampila pe „autist”.

    19
  49. Băbăeți, care sunteți familiarizați cu polymarket? Se bagă bani grei în Simion, de după-amiază, continuu.
    Dacă dimineață era cota 52% pentru ND și 47% pentru GS, acum e 54% pentru GS și 47% pentru ND. Am văzut o postare că au mirost băieții un profil rusesc, Gunnar…ceva, a băgat 2,5 mil $ și mai vrea să bage încă 4.
    Care e faza acolo?
    Părerea mea, hâc…

    6
  50. Mno mult o fost , A.M.R. azi
    Iesiti ba la vot ! Votam ND !

    18
  51. Romulus Vlad

    La vot!!!

    3
  52. „ce mă fac cu voi”….. poi nu știu… ia să vedem ?
    Votat Nicușor Dan.

    9
  53. De maine Pamantul ramane rotund sau va deveni plat….

    16
  54. La Baia Mare e furtuna serioasa cu tunete si fulgere, e super palpitant acuma sa iesi la vot! Da nu ma las! Iesiti la vot….

    8
  55. https://prezenta.roaep.ro/prezidentiale18052025
    Prezența la vot, runda a ll-a, în direct, din țară și străinătate.

    3
    • Arsenie Breahnă

      35% votanți la acest moment, din care 4 milioane in mediul urban, față de numai 2 mil în rural. Dacă se menține acest trend, așa cum amuzant a spus colegul John Doe: Pământul rămâne rotund… 😅

      1
  56. Am fost si eu la vot. Nicusor e pe val din ce vad. Sa fie bine!

    5
  57. Nu va mai chinuiti cu atatea prostii. Suveranistii vor castiga la o diferenta de cel putin 1 000 000 ( un milion de voturi)

    5
    • Romulus Vlad

      Zici tu?

      4
    • Dacă se păstrează ritmul de vot populiștii nu vor câștiga.

      6
    • *rusosuveraniștii. Nicușor susține întărirea României, până la stadiul în care are posibilitatea să ceară Rusiei tezaurul înapoi, borâtul și nebunul propovăduiesc apropierea față de Rusia, China și Trumpistan ( presupun că dacă portocaliul ajungea la ghena electorală, SUA nu era o opțiune). Așa că-i clar cine are o atitudine cu adevărat suveranistă și cine sunt slugi muscale.

      15
    • vezi ca nationalist suveranistii aia care nu l-au votat pe simion ci pe ponta sunt unele din cele mai rasiste persoane din Romania,ghici ce nu suporta

      5
    • @Potters
      Bre, emisiunea „Cascadorii rîsului” era acum 36-37 de ani. Eu vă înțeleg că sunteți nostalgici, dar mersul lumii e spre viitor, nu spre trecut!
      Părerea mea, hâc…

      11
    • La voi în Siberia, Potters, unde nu aveți democrație! Pașol na turbinca!

      17
    • Sa nu aiba la final Nicusor vreo 3.5 milioane de voturi peste Simion. La ora asta deja au votat 11.19 mil oameni.

      2
    • Hai c-a cam nimerit Potters diferența. Doar că invers. Cam ca cei de se închină „suveranist” și pretind că-s europeni, în timp ce trag spre Răsărit.

      5
    • Aproape ca ai avut dreptate cu milionul.Doar ca a fost pe dos fata de cum iti doreai.

      1
  58. Am votat pe la 8 și ceva de dimineață, sigur am fost în primul milion. Dar important este cum se termină, cei din urmă vor fi cei dintâi. Cam pleostiti suveranistii, acum 10 minute doi decerebrati strigau la mine pe alee mascari, am pus câinele pe ei. Malinois, nu le-a luat decât mândria când i-a ciupit de podoabe, nu și-a pus mintea cu ei, rasă inteligentă. Fugeau mai cu talent decât copilul nazdravan de la dezbateri…Trebuia să las ciobănescul mioritic☺️

    13
    • Nu era de demnitatea lor să interacționeze cu un din ăla, Malignois, Malinois, cum îi zice, franțuz din cei cu care a măturat Simion Neuroctonul pe jos. Ciobănescul mioritic i-ar fi tratat tradițional.

      7
    • Dorelul initial

      Ai avut curaj. Nu-ti cunosc cainele dar malinois-ul musca rau. Sa nu dai cu subsemnatul pe undeva fara rost, nu cred ca merita pentru 2 maimutoi.

      Am votat si eu, tot zambiND cu piticii dupa mine. Sunt usor optimist vazand prezenta la urne.

      7
  59. Gata și eu, am votat zâmbiND, relaxat!
    Am convins și părinții, care-s fani psd, să voteze pentru viitor, nu pentru trecut.
    Părerea mea, hâc…

    34
  60. Ora 16.42: S-a depășit pragul de 50% pentru prezența totală la vot. Au votat peste 9 milioane de români, dintre care 7,65 de milioane în țară și 1,35 milioane în diaspora.

    4
  61. Am votat ND pentru o noua sansa la o schimbare in bine a Romaniei oneste si democrate in Europa !
    Hai la vot !

    7
  62. https://x.com/buzzaianu/status/1924078672538997243

    Peter Zeihan vă explică despre ce e vorba si de interesele Rusiei

    5
  63. Polymarket – acum

    Nicusor 65%

    Simion 35%

    Ma duc sa cumpar sampania

    https://polymarket.com/event/romania-presidential-election-winner?tid=1747583369877

    7
  64. Sa deschidem sampania ?

    „Încă nu avem toate datele, mai este suficient timp pentru ca un candidat sau altul să adune puncte. Este încă 19:12, dar dacă se păstrează trendurile pentru ambii candidați până la finalul culegerii datelor și închiderea urnelor, în România există o ierarhie clară. Atât va putem spune. Dacă, repet, se păstrează ce am specificat ca introducere în această declarație”, a declarat șeful Avangarde, pentru Hotnews.

    Dar diaspora poate răsturna această ierarhie?

    „Este posibil ca diaspora să răstoarne această ierarhie numai în condițiile în care majoritatea covârșitoare a voturilor s-ar duce într-o singură direcție”, a concluzionat acesta.”

    https://hotnews.ro/exit-poll-alegeri-prezidentiale-2025-la-ora-19-00-in-romania-avem-o-ierarhie-clara-anunt-categoric-facut-cu-2-ore-inainte-de-inchiderea-urnelor-de-seful-casei-care-face-un-exit-po-1979353

    2
  65. Hai Româniaaaaaaaaaaaaa! A trecut de 11 bulioane! La 11,5 bulioane, ziceau acum vreo 10 zile, șansele să câștige ND sunt foarte mari.

    Frate, nu ma mai avut așa emoții de când a câștigat Steaua la Sevilla!

    16
  66. Se reediteaza Ciolanis vs Monta . Peste zece ani va fi la fel. Succes ND

    6
  67. Sa speram ca numaratoarea confirma exit pollurile.

    1
  68. Sampanieeee

    7
  69. Simion: ne-a furat arbitru.

    10
  70. Rezultate exit-poll :

    Nicușor Dan – 54,9%%

    George Simion – 45,1%.

    Gipsanul spune ca el e presedintele ales.

    4
  71. BREAKING NEWS

    La granitele Romaniei se mobilizeaza o armata de homosexuali

    13
  72. Coscogeamitea

    Indiferent de rezultatul final, HR, CV si MS au votat in corp cu ND… dupa aia vine Transilvania. Respect!

    12
  73. Poate asa au inteles si momarlanii de nationalitate maghiara ca ei sunt decat masa de manevra pt Orban, nimic altceva si ca i-ai vinde pt interesul propriu imediat cand e nevoie (cum a facut-o si acum, de l-a sprijinit pe Simion)

    Or intelege si astia ca sunt romani de etnie maghiara, nu unguri ai lui Orban.

    5
  74. Eh, un hop am trecut. Acum vine greul.
    Ca o mica gluma , parca vad ca peste o luna ne baga Trump in by by visa waiver.

    1
  75. Nu-mi vine sa cred cum sta Doljul meu (531 din 534 de sectii numarate), pentru Nicusor cu apropape 51%… inconjurat de o mare de judete ale lui Simion. 😀

    7
    • Acuși apare CraiOlguța zâmbiND lângă ,,catindatul” ei!😈

      4
      • Tin minte ca in Craiova, in Turul 2, in 2014… Ponta a avut doar 1500 de voturi in fata lui Iohannis.
        Atunci s-a suparat Madam si a dat ordin la Rutiera sa dea amenzi de circulatie in prostie… celor cu masini din alte judete. „Traditia” asta rezista si azi.

        10
  76. @RTI smiorc. Nu au trecut decât două săptămâni.
    Hai cu conspiratiile , Soros, macron ,Ursula.

    11
    • Madam Zaharova a ieșit deja cu textul cum că „astea nu-s alegeri” când MAE a zis ceva de interferențe moscovite. Hai că după Germania a luat Putin una scurtă-n bot și din România. Dar dacă nici acum nu facem ceva legat de rusofilia metastazată de la noi…

      7
  77. It’s gone, baby :)). A trecut o leaca glontul de Nagan pe la ureche dar au primit azi rafala de ZB vz. 30 inapoi :). Acu’ vine greul da, nu e „the begining of the end” dar sa speram ca vorbim de „the end of the beginning macar”.

    10
  78. alegerile astea demonstreaza ca romanii ar vota poate un ungur, poate o femeie, dar nu un … aaa… unul ca simion

    9
  79. Un pic off-topic.
    Adrian Cioroianu, istoric si fost ministru de externe, in direct la Digi24, in timp ce moderatoarea vorbea de exit-poll-urile alegerilor din Polonia:
    „Ah, a fost primul tur in Polonia?”
    Cand vad indivizi de genul, ce au sau au avut functii importante, nu am cum sa nu cred ca tara asta are totusi mult bulan ca inca mai exista…

    9
  80. Coscogeamitea

    e strans scorul… pe strada o sa fie sange, iar de castigat o sa castige tabara care controleaza mai bine serviciile si justitia….

    1
  81. @Nicolae pana la urma a fost gasit un „Georgescu” light side.
    Felicitari Nicusor Dan. Eu si ai mei te-am votat.

    8
    • Diaspora
      58,45 % sectii numarate
      GS – 54,25 %
      ND – 45,75 %
      Diferenta +53.425
      Voturi 629.177
      Deci mai sunt 1 milion de numarat. ND conduce per total cu 900.000 de voturi.
      Ar insemna ca Simion sa ia „macar” 9 din 10 voturi in fiecare sectie ramasa in Diaspora ca sa aiba sanse.
      „C’est fini la comédie.”

      14
  82. Daca musiu Catalin Predoiu devine din nou ministrul Justitiei sau al Internelor in noul guvern… ma sucaresc rau de tot.

    16
    • N-as crede asta avand in vedere ca primele obiective vor fi reforma justitiei si scaderea deficitului, e nevoie de un suflu nou la justitie, Predoiu ar fi trebuit sa fie pe faras de mult dar in fine.

      E interesant de vazut ce are in vedere la justitie in afara de a ,,pune presiune pe parchete”.

      Cat despre deficit fara reduceri de cheltuieli chiar nu vad alta solutie….a, aveam varianta investitiilor in capacitati de productie inclusiv militare pt a produce cat mai mult din intern ca de fapt asta e vb, consumam mai mult decat producem iar ceea ce consumam e majoritar din import.

      1
  83. Ceapa masii, ce mă fac acum? Nu mai am casa la 35.000.

    9
  84. конец

    10
    • Coscogeamitea

      Si-au furat-o pe linie si in Romania, si-n Polonia si-n Portugalia. Sa vedem unde cade yarsul in noaptea asta, ca ieri noapte, doar asa, sa se laude oleaca, au lansat cel mai mare atac din razboiul asta impotriva Kievului.

      Abia astept primul consiliu de aparare cu ND presedinte. Daca racheta cade la Odesa, posibil sa se intample chiar inainte de numirea urmatorului PM.

      4
  85. GATA !
    99% din procesele verbale de la secțiile de votare din țară și din străinătate au fost centralizate:

    Nicușor Dan – 54,05%
    George Simion – 45,95%

    +889.491

    2
  86. E foarte trist sa vezi ca diaspora a votat in majoritatea ei cu Simion …
    Bai fraților , ce va așteptați sa facă Simion când voi câștigați banii in Europa ?
    Ca salariile din Europa nu vor fi niciodată in România …
    Sau voi chiar ați crezut ca Germania va falimenta in câteva luni așa cum a spus Calin Georgescu ?

    17
  87. Moet pt GS si CG 😉

    9
    • A câștigat candidatul ce a părut mai normal, acum rămâne de văzut ce guvern o să rezulte din negocierile făcute de ciuma roșie, lepra galbenă, psd cu verde și pnl cu albastru. Ce primar va prelua Bucureștiul, se tot cere Băluță, și cine își va asuma politic jihadul fiscal ce va veni. A da, votul chiar contează, asta e pentru cei cu probleme la prostată

      1
  88. Hai ca o facuram si pe asta! Ne-a trecut glontul pe langa ureche, am transpirat un pic da important e rezultatul….sper ca toti ne vom linisti si vom pune umarul ca sa ne fie bine si România sa fie acolo unde ii e locul!
    Si acuma la somn ca de dimineață mergem la munca!

    15
  89. Oameni buni, da! ne-a trecut glontul pe la ureche in seara asta, ne bucuram…dar sa nu uitam ca pe Simion sau mai bine zis ce ar vrea sa reprezinte el l-au votat totusi 5.3 milioane de concetateni si ND e doar presedinte , iar in parlament sunt majoritari fix aceleasi naparci ca pana acum.Din pacate daca nu se va misca ceva in urmatorii 4 ani si tare imi e ca astia nici daca vor nu pot , cele 5.3 vor devenii 10.

    5
  90. https://alegeri.hotnews.ro/ plus ceva calcule suplimentare
    Total 11.507.695 din 11.641.866 (cam multe voturi anulate)
    6.168.696 – 5.338.999 53.6% – 46.4%

    Intern valabile 9.902.745
    5.455.842 – 4.446.903 55 – 45%

    Diaspora 1.604.950 cu voturile interne iese 11.5 mil cifra de mai sus, confirmare pt numarul de voturi anulate
    712.854 – 892.096 44.4% – 55.6%

    Doar Spania,Italia,Franta,Austria,Germania si UK, total 1.134.339
    402.863 – 731.476 35.5% – 64.5%

    Restul diasporei, fara tarile de mai sus, 470.551
    309.991 – 160.600 65.8% – 34.2%

    Ca observatie daca v-a surprins diaspora, nu e cazul in totalitatea ai, dar unde e cazul, e inca si mai grav pt ca e imposibil de stiut cati dintre votanti erau din Romania si cati din RM.
    Ceva imi spune ca in vestul Europei situatia e inca si mai maronie.

    Alte cifre interesante in RM si din Orbanistan.
    RM 157.188
    138.320 – 18.868 88%-12%
    Ungaria
    10.136 – 872

    Chiar multumesc pt ce ati facut pt noi si pt voi pana la urma. Romanii din RM au dovedit ca sunt romani. In cazul in care se indoia cineva.
    Pacat ca e imposibil de aflat cati au votat in vest.

    Acum hai si cu Bolo.

    5
  91. Constantin Baltag

    Luati-o cu lamaie ,voi ce injurati diaspora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *