Azerbaijan a comandat URAN-E

Kh-35E

Azerii au comandat in 2010 complexul de rachete de tip URAN-E de la Rusia, in valoare de 75 milioane de dolari, sistem care urmeza sa echipeze  proprile nave de lupta. Livrarile acestor rachete ar urma sa fi complete in 2014.

Producatorul URAN-E, Russian Tactical Missiles Corporation, spuna ca si Turkmenistanul si Kazakhstan, au comandat astfel de complexe, in valoare cumulata de 120 milione de dolari(Turkmenistanul). De asemenea livrarile catre aceasta din urma tara se vor anul acesta.

Kazakhstyanul are o comanda de 30 milioane dolari care va fi onorata in 2013.

Sistemul URAN-E este un sistem care foloseste racheta Kh-35E si este destinat luptei impotriva rachetelor anti-nava sau navelor de mici dimensiuni, corvete, fregate, nave al caror deplasamente sa nu depaseasca 5000 to.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_B82F4GcK_g&w=420&h=315]

Sursa: worldwide-defence

 

 GeorgeGMT

 

11 comentarii:

  1. SALUTARE. PAI DIN CAUZA CA NU FAC RUSII CEVA BUN AZERII CARE AU SI ASTIA BANISORIIDIN RESURSE SI MAI SI FAC SHOPING PRIN ALTE TARI MAI ALES ISRAEL TOT DE LA RUSI CUMPARA PLUS ALTE TARI MUSULMANE . EXISTA INSA UN SEMN DE INTREBARE PE CE VOR MONTA TOTI ASTIA ACCESTE SISTEME DEOARECE DIN INFORMATIILE DE PNET DOAR AZERII AU O CORVETA MAI ZDRAVANA SA ZICEM DESI E O PETYA MODERNIZATA . DIN CATE STIU CEA MAI MICA NAVA PE CARE S-AU ECHIPAT ASTFEL DE SISTEME URAN-E SUNT CELE DIN CLASA TARANTUL(AVEM SI NOI PE CELE 3 ) SI NUMITE MOLNIA IN VARIANTA CU URAN . O RACHETA KH-35 CICA COSTA 500 000 $ ,PROBABIL CEA CAPSULATA COSTA MAI MULT DA DE 75 MILIOANE CUMPERI PE PUTIN 60 DE BUCATI .
    VEZI IAR AM SCAPAT OCAZIA SA FACEM SI NOI ROMANII O AFACERE CA UITE AU ARESTAT-O PE AIA A LUI MARTA SI NUMAI EA PUTEA LIVRA RACHETE CU CU 2 FETE BONUS CA IN POZA 3 .

    • „DIN CATE STIU CEA MAI MICA NAVA PE CARE S-AU ECHIPAT ASTFEL DE SISTEME URAN-E SUNT CELE DIN CLASA TARANTUL(AVEM SI NOI PE CELE 3 )”

      Din comentariul tau se intelege ca noi avem Kh-35 pe Tarantule.
      Eu stiu ca pe Tarantule avem racheta Styx, supertehnologia anilor 70…

      Si inca ceva, de ce scrii cu caps lock…

      • SALUTARE. DIN CAUZA VEDERII MIE MULT MAI USOR SA SCRIU SI SA CITESC CE AM SCRIS PT A NU FACE MULT MAI USOR . NU VAD CU DREPTUL IAR STANGUL E SI EL AFECTAT BUN SPER SA LUMEA LAMURITA DE ACUM SI SA NU CREADA CA TIP CA „SCORPIONU TURBAT” MAI STII POATE AJUNG PRASADINTE CA SASIU . BUN SA TRECEM LA CITAT SAU MAI BINE ZIS TEXT AM PUS IN PARANTEZA IMEDIAT DUPA” TARANTUL (AVEM SI NOI PE CELE 3 ) ADICA PE CELE 3 TARANTULE SI CONTINUA CU ” NUMITE MOLNIA IN VARIANTA CU URAN” AVEM NOI VARIANTA MOLNIA ? NU. DECI NU AI CUM SA INTELEGI CA AVEM SI NOI PE CELE 3 TARANTULE KH-35 .PT CA TARANTUL E UNA, IAR MOLNIA ALTA ,VARIANTA DE INARMARE .
        PT NECUNOSCATORI IMI CER SCUZE CA NU AM DETALIAT INFORMATIA MAI MULT .

  2. Kh-35 e altă mâncare de … pește. Styx 2 C avem sigur pe „Mărășești”, probabil și pe navele purtătoare de rachete. Styxul e o minunăție de rachetă – un mic (nu chiar atât de mic) – avion cu reacție și plin cu praf de pușcă. Au o greutate enormă, viteză mică și rază scurtuță (aprox 60 Km, nu știu cât de reali), dar punctu tare e clar electronica de pe ele dang… dang…
    Oare cum stau cu resursa? ale noastre

    • sunt nemuritoare ca Duncan McLeod din clanul McLeod. In ciuda varstei ei matusalemice ea a scufundat crucisatorul israelian „Eilat” si a ucis 50 de marinari cu perciuni.

      • Sînt… dar nu cred că ar mai scufunda nave de luptă echipate cu cam orice sistem AA.
        – Subsonice
        – Sssboară spre țintă la 100-200 de m, drept și se ghidează doar pe ultimii km
        – a scufundat într-adevăr una-două nave israeliene în anii 60-70 și mai multe pakinstaneze (indienii au lansat două operațiuni măricele de noapte în care au distrus o rafinărie, au atacat portul și scufundat ceva nave – inclusiv distrugătoare mai moderne), dar asta pt că marineii aceia nu aveau idee care e faza și credeau că sunt atacați de avioane, la joasă altitudine.

        La fel de sigur că Styx-urile noastre, dacă cumva mai ard, nu ar avea mare impact împotriva oricui le-ar lansa Mărășeștiul sau cele trei năvuțe purtărețe.

        • De scufundat nu mai scufunda decat nave comerciale neprotejate, orice nava cu AA le rezolva.

          Am inteles ca oricum aveau probleme cu ele, ca le-a expirat combustibilul, n-am mai auzit nimic intre timp. Combustibil lichid foaret coroziv, ce are tendinda sa le corodeze. Si sa stai sa le alimentezi cu lichid inainte de a le pune pe rampe in anul de gratie 2012…

          „Tactica standard era lansarea a două bucăți în succesiune scurtă, probabil că cineva de aici care e mai familiarizat ar putea confirma.”

          Double tap 🙂

    • 90 de km raza de actiune operationala la Styx 2C nu 60! In rest sunt depasite si pot fi bruiate usor cu tinte false.

      • -eu știam că 2C are maxim teoretic de 80 km,unele variante mai noi poate M?
        Electronica (nu prea are) e la nivelul anilor 50-60 giroscop electro-mecanic pt menținerea cursului parcă…
        -în angajamente reale a fost lansată de la 40 km (de arabi mai puțin). Indienii au reușit să lovească de la aprox 40 km, noaptea – interesant că s-a reușit lovirea câtorva ținte de pe uscat (au incendiat o rafinărie parcă și instalații portuare, pe lângă navele lovite).
        Tactica standard era lansarea a două bucăți în succesiune scurtă, probabil că cineva de aici care e mai familiarizat ar putea confirma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *