Laserul si UAV-ul

Lockheed Martin si LaserMotive au dezvoltat impreuna un sistem de lasere, care permit incarcarea bateriilor unui UAV in timpul zborului, facand ca acesta sa poata zbura indefinit.

Inginerii americanii au efectuat teste in laborator pe un UAV  Stalker si au reusit sa-l mentina pe acesta in aer 48 de ore neintrerupt, fiind reincarcat cu ajutorul unui laser la fiecare doua ore.

“This test is one of the final steps in bringing laser-powered flight to the field,” “By enabling in-flight recharging, this system will ultimately extend capabilities, improve endurance and enable new missions for electric aircraft,” a declarat Tom Nugent, presedintele LaserMotive.

UAV  Stalker

Sistemul propus de cele doua companii are avea o larga aplicatie pentru misiunile de recunostere, pentru trupele speciale mai ales, cu atat mai mult cu cat sursa de alimentarea a leserului este suficient de compacta pentru a fi transportata.

Aici facem o precizare. Laserul, sau mai exact cele mai multe tipuri de lasere nu sunt observabile in spectrul vizibil, ci pot fi in infrarosu, raze X, etc, fiind astfel foarte greu de detectat.

Stalker este UAV de buzunar, poate fi lansat cu mana si poate zbura la o altitudine de pana la 5000 de metri

 

 

Sursa: defensetech

 

 GeorgeGMT

3 comentarii:

  1. Si noi?
    Nu eram noi aia buni cu laserele?

  2. Ba da, suntem cei mai buni la lasere – zi de zi aud: laser frate! cam la asta se rezuma laseru romanesc deocamdata :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *