Exerciţiul româno-american în Poligonul Smârdan „Justice Sword 15.2”

Peste 1.800 de militari români din Forţele Terestre, cu 450 de mijloace tehnice, şi 300 de militari americani, cu 90 de mijloace tehnice, participă în perioada 26 octombrie-6 noiembrie, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, la exerciţiul interarme cu trageri de luptă, JUSTICE SWORD 15.2”. (n.n. – in link aveti fotografii publicate pe Facebook incat sa va iasa pe urechi).

Militarii români din Brigada 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor” sunt sprijiniţi de subunităţi din Regimentul 52 Artilerie Mixtă ”General Alexandru Tell”, Batalionul 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele”, Batalionul 630 Paraşutişti ”Smaranda Brăescu” şi de elemente din Brigada de Informaţii Militare ”Mareşal Alexandru Averescu”, Batalionul 1 CIMIC şi din Centrul de Operaţii Psihologice.

Acţiunile Forţelor Terestre sunt sprijinite de avioane MiG 21 LanceR, elicoptere IAR 330 Puma Socat şi de un avion C-27J Spartan, toate aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Militarii americani fac parte din Batalionul 5 al Regimentului 7 Cavalerie din Forţele Terestre ale SUA care sunt dislocate în Europa şi vor acţiona, în premieră, în România, cu tancuri Abrams, maşini de luptă Bradley şi tunuri autopropulsate Paladin.

Scopul militarilor participanţi la exerciţiului „JUSTICE SWORD 15.2” este de a se instrui în comun în vederea armonizării tacticilor şi procedurilor de operare, creşterii încrederii în armamentul din dotare şi coeziunii de grup.

Monitorul de Galaţi

10 comentarii:

  1. Nu exista un Batalion 5, Regimentul 7 Cavalerie (5th Battalion, 7th Cavalry). Exista un 1st Squadron, 7th Cavalry care este elementul de RSTA (reconaissance, surveillance and target acquisition) al 1st Brigade, 1st Cavalry Division sau (mult mai probabil) un 2nd Battalion, 7th Cavalry care este un combined arms battalion al 3rd Brigade, 1st Cavalry Division.

  2. Adica sunt ceva Abrams-uri la Smardan???? Parca asa mi s-a parut ….

  3. Nu sunt cam uituci din fire americanii? Cand pleaca dupa terminarea exercitiului inapoi spre madam Merkel ( la un gangbang ca e the hottest din Europe), n-or putea uita Abrams si Paladin prin RO?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *