Grenzschutgruppe9-GSG9, Fortele Speciale Germane

Format-1973

Cartier general-Hangelor, Germania

GSG9 s-a format ca rezultat direct al eşecului poliţiei germane de a acţiona la atacurile teroriste de la Munchen din 1973. În urma celui de-al Foilea Război Mondial autorităţile germane au fost mai reţinute în a crea unităţi militare de elită. Asta în dorinţa de a demonstra că Germania nu mai este aşa războinică cum a fost au determinat autorităţile să menţină nivelul de securitate la un nivel mai scăzut. Că rezultat teroriştii au reuşit să pătrundă în tabăra olimpica şi să ucidă 2 atleţi luând alţi 9 ostateci.

Incidentul a luat o turnură mai rea când comandantul poliţiei a ordonat să se deschidă focul asupra teroriştilor care tocmai se îmbarcau în 2 elicoptere. Însă capacitatea de a ochi decent împreună cu refuzul unor lunetisti de a trage a avut un rezultat nedorit şi anume un schimb de focuri cu teroriştii. Când fumul de pe aeroportul militar din Furstenfeldbruck sa risipit toţi teroriştii împreună cu cei 9 ostateci erau morţi. După asta germanii au jurat că aşa ceva nu se va mai întâmpla şi au autorizat crearea unei unităţi anti-teroriste, însă nu sub comanda armatei ci sub comanda poliţiei de frontieră. Selecţia pentru cei care doresc să devină membri GSG9 este solicitantă iar toţi recruţii trebuie să fie voluntari şi membrii ai poliţiei de frontieră.

Antrenamentul iniţial durează 22 de săptămâni iar primele 13 săptămâni sunt petrecute învăţând lucruri fundamentale depre anti-terorism şi operaţiuni a poliţiei, inclusiv şi o mare parte de munca academică ce nu este găsită în multe alte unităţi anti-teroriste. Ultimele 9 săptămâni sunt dedicate specializării candidatului, iar o rata de abandon de 80% nu este surprinzătoare, însă unii candidaţi care nu intră în GSG9 sunt trimişi la Şcoala de Recunoaştere pe Distanţe Lungi localizată în Weingarten. GSG9 este structurată în 3 grupe: GSG9-1 GSG9-2 GSG9-3. Aceste grupe sunt specializate în funcţie de misiunile pe care trebuie să le execute:anti-terorism, anti-terorism maritim şi anti-terorism aerian. GSG9-1 si GSG9-2 au în componenţă câte 100 de membri fiecare iar GSG9-3 are în componenţă 50 de luptători.

Baza unităţii este în prezent la Saint Augustin aproape de Bonn. Banii nu sunt o problema când vine vorba de echiparea unităţii cu cele mai moderne arme şi echipamente, fiecare membru având 2 echipamente de lupta unul pentru timp de zi, iar celălalt optimizat pentru operaţiuni pe timp de noapte, şi ca alte forţe speciale din lume GSG9 are propria unitate de aviaţie numită Bundergrenzshutz Grenzschutz-Fliegrergruppe. Membrii GSG9 nu sunt obligaţi prin contract să serveasca în unitate o anumită perioada de timp, însă li pe permită să rămână în GSG9 atâta timp cât se pot menţine la înaltele şi inflexibilele standarde ale unităţii. Având în componenţă 250 de membrii care trag peste 1 MILION de focuri pe an este evident că guvernul german ia în serios investiţia în aceşti soldaţi.

Nota: GSG9 nu mai efectuează operaţiuni anti teroriste în afara Germaniei.

Acesta este primul articol preluat de RoMilitary, de pe blogul Fortele Speciale. Un blog nou si foarte bine scris, cu articole foarte bune, unde veti gasi mult mai multe articole pe tema unitatilor de forte speciale, din intreaga lume, si a unor misiuni de referinta ale acestora.

Le uram la cat mai multe articole si vizitatori, noilor nostri prieteni de la Fortele Speciale.

http://fortelespeciale.wordpress.com/

6 comentarii:

  1. Frumos blog,bun articol. As putea spune ce e chiar o capodopera :)))) ms George

  2. parca si fetele de la Acvila se antrenau cu cei de la GSG sau erau formati dupa modelul GSG9..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *