Nu arunca bumerangul dacă nu ştii să-l prinzi

Recent a izbucnit un nou scandal legat de dosarul contractului de licenţiere Microsoft, derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, DNA-ul solicitând avizele parlamentului, preşedintelui şi Parlamentului European pentru cercetarea a nouă foşti miniştri ai învăţământului.

Pentru o mai bună informare vă rog să citiţi articolul publicat de cei de la Digi24:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Noua+ministri+cercetati+de+DNA

 

Pentru cei care au impresia că e doar un scandal electoral sau e un nou atac mârşav al Tiranului împotriva partidului harnic, cinstit şi competent care vrea să ni-l propună pe Ponta drept preşedinte, trebuie să subliniez că SCANDALUL A PORNIT CHIAR DE LA PONTA !!

 Urechist cum il ştim, a prins ceva din zbor c-ar fi nişte nereguli la Ministerul Educaţiei, cu contractul licenţelor Microsoft, şi a trimis Corpul de Control al Guvernului să sape şi să-i lovească năprasnic pe foştii miniştri PDL-işti (Daniel Funeriu, Gabriel Sandu şi Valerian Vreme).

Corpul de Control, ascultător de felul lui, s-a apucat de controlat, pare să fi găsit ceva şi, în consecinţă, a sesizat DNA-ul pentru preluarea cercetărilor.

 

Dar să vezi nenorocire !

DNA-ul, căruia una-i zici şi alta face, s-a apucat şi a mers pe firul contractului până la începuturi, adică în vremurile lui Ady Năstase, şi, uite-aşa, pesedişti cu vechime, şi nu numai, trebuie să dea cu subsemnatul pentru neregulile găsite în derularea contractului: Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Şerban Mihăilescu (again), Mihai Tănăsescu, Alexandru Athanasiu.

Lor li se adaugă penelista Adriana Ţicău şi pedeliştii Gabriel Sandu, Valerian Vreme si Daniel Funeriu.

Acuzaţiile DNA-ului variază de la abuz în serviciu până la solicitare şi primire de mită, cu bani primiţi în costuri offshore. Un caz gras care ne va mai rezerva destule surprize.

Dincolo de implicatiile anchetei, stau şi mă întreb: Ce-o fi în mintea şi-n inima liderilor pesedişti când văd unde a dus iniţiativa candidatului lor.

Si ca totul sa fie si mai… frumos aflam de la Melescanu, ca afacerea Microsoft este instrumentata de FBIul american! Asadar unde dai si unde crapa daca nu te duce capul…

Cum spuneam şi-n titlu, bumerangul e o armă complicată 🙂 ))))

 

Eroul Bulă

68 de comentarii:

  1. 1ª-De ce ne trebuie mortis licente Microsoft atit de multe???
    2ª-Licentele Microsoft s-au convertit intr-o sursa de venituri extra pt altii mai smecheri…
    3ª-Sistemul de operare de la Microsoft este un sistem de operare instabil, insecurizat (indiferent de antivirusul folosit!)… ce necesita o alta gramada de bani pt a securiza, o alta gramada de bani pt a instala aplicatii cu bani, o alta gramada de bani pt mentenanta.
    4ª-Cum am mai scris pe aici, alte state au trecut cu brio (sunt in curs de trecere) la alt sistem de operare open… Rosa–>>Rusia, Kylin (o versiune pt server bazata pe FreeBSD+ inca un Kylin bazat pe Ubuntu), Germania foloseste in administratie tot un linux… Spania… diverse versiuni de linux locale atit pt educatie cat si pt sistemul medical… lista este destul de lunga
    5ª-Avem destui oameni capabili sa lucreze cu linux… avem destui programatori capabili sa remasterizeze un linux sau un FreeBSD exact pt nevoile RO… Cine nu doreste acest lucru???
    6ª-Cati din dv ati fost cu diverse probleme pe la administratia locala/ centrala si ati auzit din gurita doamnelor ca nu va pot rezolva problemele dv deoarece sistemul informatic are probleme???
    7ª-Cel putin o parte din licentele Microsoft din educatie pot fi substituite cu sisteme de operare linux … la fel si o mare parte din licentele suitei office… daca este nevoie putem face un calcul sumar si o sa vedeti o gramada de bani aruncati… in buzunarele smecherilor… Sunt curios tare cine a utilizat macar odata toate functiile suitei office de la Microsoft… 🙂
    8ª-In cazul in care va fi adoptat un sistem de operare open, bugetul va fi degrevat de o serie de cheltuieli inutile… dar oare vrea cineva asta????
    9ª-De cand a fost postat ultimul articol cu tema de informatica pe acest site (undeva prin august daca nu ma insel) , am trecut la remasterizarea unei versiuni de linux in lb romana care sa contina programele necesare pt utilizatorul roman, programe pt educatie, medicina, contabilitate, muzica /video, editare video/audio si multe altele. Majoritatea programelor cu interfata grafica amiabila… adica ,,, click! Totul singur …fara sa cer un cent cuiva… si totul in timpul meu liber! Nu ascund faptul ca au mai fost unele incercari in acest domeniu… Kiwi bazat pe Ubuntu… Momentan sunt in stadiul implementarii unor masuri de securitate si testarea sistemului de operare in diverse conditii… Fac asta pt a demonstra ca se poate, pt a demonstra ca nu suntem mai slab pregatiti decat altii din lume…si poate datorita faptului ca toata viata mea am luat „taurul de coarne”… 🙂
    Mai jos aveti un video care reflecta stadiul sistemului de operare acum o luna:
    https://www.youtube.com/watch?v=vQ9WWjgI_Ik

    • Dany, ne poti detalia, pe puncte, stadiul in care esti cu masterizarea… poate putem adauga un miniarticol.

      • 1ª-Contabilitate-SAGA, cele 3 versiuni… un program romanesc pt contabilitate din pacate doar pt Windows… a fost portat cu wine pe debian… versiune cu bani din pacate…Icefact -program romanesc de facturare gratuit–>>>http://www.icesoft.ro/ , http://www.icesoft.ro/Warehouse open Plus gratuit–> http://microinvest.ro/RO/Software-magazin-restaurant-Linux-Warehouse-Open/, Gnucash–>>http://www.gnucash.org/
        2ª-Educatie- geogebra… –>>http://www.geogebra.org/cms/en/
        Chemtool –>>http://ruby.chemie.uni-freiburg.de/~martin/chemtool/chemtool.html, Kalzium–>>https://edu.kde.org/kalzium/, freemat–>http://freemat.sourceforge.net/, geomview–>>http://www.geomview.org/, drgeo–>>http://www.drgeo.eu/, gdis–>> http://gdis.sourceforge.net/, totul gratuit
        rasmol–>>http://www.openrasmol.org/, pymol–>>http://www.pymol.org/, step –>>https://edu.kde.org/step/
        3ª-Electronica- arduino, eeschema, electric, gEDA, Kicad… totul gratuit
        4ª-Grafica- Art of Illusion, gimp, blender, inskape, Dia, synfig studio, wings 3d, R, draftsight totul gratuit
        5ª-Multimedia- qtractor, vlc, audacious, gnome-mplayer,audacity, hydrogen, lives, rosegarden… aici am pus si soft editare audio/ video
        6ªMedicina-amide, clinica,freediams, gingocadX, GNUMed, sigviewer
        7ª-Internet- firefox, chromium, teamviewer, remmina, google earth, skype
        8ªProgramare… unul care programeaza isi pune ce vrea el… 🙂

        1ª– la contabilitate avand in vedere lipsa programelor romanesti pt linux, o sa incerc o refacere a Wine pt a putea rula in bune conditiuni toate programele windows
        Totul poate fi imbunatatit… o sa revin cu detalii

        • 9ª-Securitate – am in vedere instalarea unui antivirus romanesc … bitdefender- versiunea pt linux, un sistem de detectare /blocare a unui posibil atacant, un sistem de mascare a sistemului, soft pt verificarea integritatii sistemului
          10ª-Sectiunea de servicii de sistem-avand in vedere ca majoritatea userilor pornesc sistemul (indiferent windows / linux) cu o multitudine de servicii de sistem pe care nu le folosesc dar care se pot converti usor intr-o bresa de securitate + faptul ca se aloca destule resurse – am considerat oportun un sistem de pornire/ oprire al serviciilor de sistem
          11ª-Utilitare de sistem- gparted, sistem monitor etc interfata grafica / consola
          12ª-Birou- open office, adobe reader (versiunea pt linux), editor pdf, editor text etc
          13ª-Documentatie- o parte din documentatie va fi sub forma video, alta in format pdf, astfel incat si userul si adminul sa se descurce usor.
          Tot sistemul este configurabil dupa nevoile userului, are o interfata grafica prietenoasa, consuma putine resurse. Deocamdata am optat pentru debian wheezy (versiunea 32 bit), avand in vedere multitudinea de programe existente, pentru Mate desktop environment avand in vedere consumul de resurse, si de ce nu , asemanarea cu windows in anumite limite. De exemplu se poate creea o versiune specializata pt educatie, o alta pentru medicina… etc Cel putin pt educatie sunt o gramada de sisteme linux… doar sa se vrea acest lucru si se poate, avand in vedere ca in RO mai exista programatori de sisteme foarte buni.
          Cand va fi gata sistemul (aprox 2-3 saptamani) o sa trimit pe adresa redactiei o schita de articol

      • In primul rand … functionaru roman se descurca greu si cu Windowsul care este f „prietenos” …
        In al doilea rand in 2001 – anul de start al programului Linuxul nu era chiar atat de dezvoltat. Si nu avea prea multe editoare samd .
        In al treilea rand in Romania Microsoft avea o pozitie de exceptie …. Unii dintre cei mai buni programtaori din fostele institute ITC si ICI erau la Microsoft … Fostii lor colegi erau in late firme .. de multe ori directori sau sefi .. si preferau Microsoft.
        In la patrulea rand in 2001 Linuxul nu prea era cunoscut in Romania si mai ales propgramtorii buni erau pe picior de plecare – ca intre 1996 si 2002 cam intre un sfert si o treime dinre programtaorii mai buni au plecat in vest (multi directia Canada … ) Noroc cu uratu de Nastase care a introdus impozit ZERO ptr programatori ….

        In fine mai este si o poveste cu Unixul (de la acre deriva Linuxul) .. in RSR era cam „confidential” si se folosea numa in putine locuri …. Apoi a cam devenit „domneiul” lui Romsys …

        Deci in 2001 -2002 Microfost era solutia inteligenta.. De prin 2005-2006 s-ar putea sa se dea o comanda ptr un sistem „personalizat” de Linux plus (mai ales plus) editoarele si alte facilitati. De aocrd ca 3/4 dintre facilitaile lui Mirosoft sunt nefolosite de uitlizatorul mediu …. insa acu cativa ani Linuxul nu prea le acvea pe celelate – alea folosite zilnic…

        A da.. Ar mai fi de zis ca in gnl fiecare institutie, intreprindere mai de doamne ajuta are si un gagiu care se descurca cat de cat cu sistemu Microsoft . Nu prea stiu cati se descurca cu un Linux .. (instalari, despaduchieri , arhivari si ce o mai fi necesar)

        In fine o cestie sa zicem de credibiliatte.
        dany, daca ma iau dupa lista sa, se pare ca este director sau patron intr-o firma de informatica destul de grasuta …. asta ar insemna ca are unele interese „deranjate” de pozitia de exceptie a lui Microsoft …
        Si asta imi trezeste o mirare .. inteleseem ca el este/ a fost cadru militar, parasutist care s-a inghesuit cu in trapa la AN 24/ 26 / C-130 … in varsta de peste 50 de ani (http://www.rumaniamilitary.ro/irak-stare-de-urgenta) Prarasustist adica combatant nu un „tehnic” din ala zis „ingineru” (adica paralele cu armata si reglementele care isi ia stelele pe merite ingineresti ca in rest armia are destui sa dea raportu si sa traga cu armele!) …
        Adica cand un cadru miliatr combatant intr-o arma de leita (care cam cere program „complet” ) a reusit sa devina specialist in IT (domeniu care cere program prelungit … )

        • Mai @Ghita
          Trec (pe moment!) peste chestia aia spusa acum cateva zile, cum ca noi doi nu prea avem multe glume in program, si totusi iti raspund
          1ª-Istoria Linux incepe undeva prin ’91 nu in 2001

          2ª-Undeva prin ’86-87 ma jucam cu HC-85… O pasiune ca oricare alta… Asta nu inseamna ca pasiunea pt parasutism era pe locul 2… Dupa 2000 cand am trecut in rezerva am studiat intensiv informatica in strainatate mai ales ca baza o aveam formata deja… Nu vad ce iti da cu virgula in toata chestia asta…
          3ª-„dany, daca ma iau dupa lista sa, se pare ca este director sau patron intr-o firma de informatica destul de grasuta …. asta ar insemna ca are unele interese “deranjate” de pozitia de exceptie a lui Microsoft …”…Sincer, lista aia contine programe necesare in educatie, medicina, contabilitate, electronica, programare, multimedia etc Asta inseamna ca sunt la curent cu ceea ce se practica la nivel european in materie de linux Nu am nicio firma de informatica, este treaba mea unde lucrez… Totul este facut cu pasiune in timpul meu liber, fara bani si alte acareturi… Faptul a Linuxul este open, inseamna pt RO o gramada de bani economisiti, programele in mare majoritate sunt free cu exceptia celor de la SAGA…Asta inseamna ca se vor da bani doar pe mentenanta, nu pe licente de windows / office… Cu banii astia (vreo 50 milioane € cum zice @Bula) ar putea cumpara cateva avioane…sau altceva sa inzestreze armata
          4ªVorbesti de oameni instruiti care sa se ocupe cu asa ceva… Eu zic ca daca ala care prin fisa postului este abilitat sa administreze windows, cu putina practica si documentatie poate administra si o retea de linux… Dar cum in RO nu ai loc de pile si relatii…. continui tu aici…Sunt destui tineri in RO capabili sa administreze linux, multi din ei inca in clasele X-XII…, urmareste forumurile de profil si ai sa gasesti…si astia au nevoie de un serviciu in viitor si de ce nu, o sansa.La fel, linuxul se poate preda la orele de informatica…
          5ª-„Nu prea stiu cati se descurca cu un Linux .. (instalari, despaduchieri , arhivari si ce o mai fi necesar)” … Linuxul actual este cu mult mai usor decat linuxu’ ala de care vorbesti. Interfata grafica a aparut si aici + multe altele de care un windows (indiferent de versiune) nu beneficiaza. In lume, sunt destule state sarace care utilizeaza Linuxul in administratie, educatie, medicina etc doar noi care suntem „bogatii” pamantului tinem coada pe sus… Cu ocazia asta tocmai sunt feriti anumiti decidenti de pacate… adica spaga mai putina…indiferent de partid
          6ª-Ceea ce vezi in acel video este rezultatul a doua luni de teste, configurari, reconfigurari, adaugari / stergeri de programe…Totul in timpul meu liber… intre doua comentarii pe acest site (singurul pe care il citesc si pe care comentez!)… Daca ai ceva impotriva mea personal(cam asta reiese din ceea ce scrii) este problema ta… dar totusi ar trebui sa apreciezi efortul depus…

          • Eu vorbesc despre momentul ZERO al decizei …Anul 2001 -2002 nu 2012. Adica de ce atunci Windows si nu Linux. Intamplator lucram in domeniu … si desi nu am fost mare scula pe bascula auzeam destule la locu de fumat. Ca acum s-au mai schimbat datele problemei este normal .. (ca sa fac o compartie mai militareasca – in 1914 nu prea aveaui cum sa dotezi armata cu arme de asalt … insa in 1974 tzapina era deja demodata)

            Si scuze daca te-am creditat ca stabuletz de firma .. credeam ca scriai despre oferit solutii nu … adica treaba de firma nu antrenamnet personal… SI cu virgula imi da ca nu mai retin data intrarii in dotare a lu C 130 .. PLus imi da cu virgula ptr ca din multe pv zici cam ce zic si amicii mei calculatoristi .. adica numa idealu da nu si practica ..

            A da personal cred ca era bine ca un decident sa faca un contract cu 1-2 firme ca sa obtina o varinata a Linuxului „adaptata” si niste editoare (ca dupa Delphi m-am spurcat rau la edititoare …. si tare nu as mai avea chef f sa sciu intreaga linie!!)… Dar oricum vor fi acuze de bacsis sau favoritisme :de ce X si nu Y?!

            Dar cu 50 miloane nu cumperi avioane .. doar vreo 3 -4 reactoare de antrenamnet …La fel opine demna de un IT ist …

            A da .. de ce inchiriere si nu cumparare de licenta – cica ca sa ia intotdeauna ultima versiune!! )de ce dracu or fi atatia amatori de noile Windows zau ca nu inteleg.. istoria arata ca orice nou sistem W are nevoie de 2 ani pana la curatarea „bugurilor” _ cum era reclama lui BMW ? Automobilul merge bine ca nu foloseste Windows 98!!!!!).. Bine-ntels ca inteligentii – inclus IT istii – nu se gandeau ca calculatorele scolare sau din aadtie nu se schimba chiar asa de des si la un momnt dat nu mai pot superota nouatile … Astea sunt amaunte prea vulgare … (asa cum se pare ca un amamunt prea vulgar este si costul unui avion ..)

            • Bre @Ghita
              Hercules C-130 a intrat in dotare inainte de 2000… undeva in ’96-’97
              Asa cum am spus anterior nu am nicio treaba cu nicio firma din RO sau alta parte a lumii in acest proiect. Doar viziunea mea despre cum ar trebui sa arate un sistem de operare pt nevoile romanesti… Daca se va oferi vreo firma sa sustina acest proiect… foarte bine! Si daca nu se ofera nimeni, iarasi foarte bine… Oricum incerc sa prezint o solutie optima si ieftina….Oricum, cand voi termina proiectul inceput il voi prezenta pe http://distrowatch.com/
              In spatele Linux se afla munca a mii de programatori… totul la liber. la inceputuri firmele nu prea se inghesuiau… In prezent Redhat… si altele se inghesuie in spatele proiectului linux… Ca sa iti dai seama de amploare, sunt o gramada de firme de hosting care folosesc, Debian, Centos, Mandriva pe post de servere si solutii desktop… ca sa nu mai amintesc de Ubuntu… Toate gratuite. Cel putin jumatate din arhitectura actuala a internetului are la baza linux… Chiar si Android are origini linux… prezent pe telefoane generatie noua sau tablete Acum cativa ani chiar si google (ala cu bani multi si nerusinat) avea in plan un sistem de operare bazat pe linux… deh… la cati bani aveau (o o gramada de programatori!) nu erau in stare sa cumpere unul la cheie
              -„PLus imi da cu virgula ptr ca din multe pv zici cam ce zic si amicii mei calculatoristi .. adica numa idealu da nu si practica ..” La capitolul practica un linux este cu mult mai stabil decat windows… pt windows ai cel putin 40.000.000 modele de virusi pana in prezent… pt linux ai cel mult cateva sute….+ ca il poti configura cam cum doresti tu… important este sa vrei…. documentatie gasesti garla… Normal ca va fi loc si de spaga, mai ales la mentenanta… licitatii trucate…da parca nu atit de multa spaga ca in prezent. Nici tu nici eu nu o sa apucam vremurile cand spaga va fi eradicata din RO .Linuxul in acest moment este destul de copt pt nevoile noastre macar pt educatie daca nu si pt alte nevoi
              Cu alea 50 milioane € nu trebuie neaparat sa cumperi avioane… dar poti cumpara rachete AT, AA… si multe altele… Daca mai adaugi si cat cheltuie politicienii nostri in campanii taman cumparam macar un batalion de tancuri la cheie… Nu observi ca astia sunt in campanie continua????
              Uite spre exemplu Pardus (SO linux Turcia) este folosit de catre armata si politie… ai nostri ai dau inainte cu windows… Ma indoiesc ca programatorii turci sunt mai talentati decat ai nostri… Ca sa vezi cat de idioti sunt ai nostri… ultimele atacuri in retelele civile /militare romanesti au fost facute pe baza gaurilor de securitate existente in windows… ei tot windows vor… pur si simplu nu vor sa inteleaga ca windows in acest moment este pe post de tinta gaurita… ei nu si nu… masochisti ca de obicei…

                • Am vazut… asta da incurajare! 🙂

                  • In centrele universitare la care au lucrat priteni de ai mei: germania si franta se folosea numai linux :). Acum in zilele nostre statul poate angaja pe banii lui 200 de programatori sa ii faca o jucarie bazate pe linux pentru secretarele lor plus un sistem pentru scoli si universitati. Dar nu mai bine aia din guvern dau cateva miliarde pe contracte la cine vreti voi americani , agenti rusi etc si se aleg cu si ei cu spagi babane …? Cei din politica- exceptiile sunt rare – sunt destul de alergici la oamenii cu cunostinte tehnice solide dar care sa aibe si spirit de lider, pentru ca isi dau seama ca sunt inamicul lor numarul unu :). A daca sunt pusi pe furat ca si ei atunci da imediat se coalizeaza :). O mana spala pe alta si amindoua obrazul :).

                    • Nu iti trebuie 200 de programatori pt asa ceva, un colectiv de 10 este perfect … mai mult de 100.000 € nu sunt necesari ca sa construiesti un Linux decent avand in vedere ca documentatie / experienta exista garla…Daca este dupa politicieni, atunci totul se va ridica undeva la 4-5 milioane €…

        • Depre „cestia de credibilitate” : gândiți-va la faptul ca nsa, us military, & other fed agencies, google inc., centrele mondiale de meteo (supercomputere pentru ecuațiile de stare ale atmosferei), providerii de internet, companiile de e -mail etc, etc, folosesc exclusiv linux și nu windows sau altceva. Cred ca știu ei de ce… Aici poate începe o discuție lunga despre securitatea cibernetica…
          Acum vreo 2 ani am trecut pe Linux, după ce am constat ca prețul pentru win 7 ue + ms office era mai mare decât al pc-ului pe care mi-l facusem singur (am vrut pur și simplu sa fiu în legalitate).
          Concluzii după doi ani:
          – dpdv financiar: avantaj linux, nu costa bani.
          – dpdv tehnologic, ca performanțe și fiabilitate linux depășește cu f.f.f….mult windows, datorită în primul rând arhitecturii nucleului sistemului, modului diferit de alocare a memoriei, modului diferit de scriere a datelor pe discuri etc. Sistemul nu se blochează și este extrem de stabil.
          – dpdv securitate: avantaj net linux. Pur și simplu este fff greu de virusat deoarece:
          1. Orice tentativa de scriere a unui soft executabil pe hdd (să-i spunem executabil deși nu este cea mai corecta formulare pentru linux) necesita o parola specifica fiecarui user sau admin sau sistem în parte, evident necunoscute pentru autorul virusului.
          2. „Executabilele” linux au dimensiuni rizibile (pentru un utilizator win) de ordinul kb cel mult zeci de kb. Virusii ar trebui să fie și ei „nano” – lucru mai greu de făcut.
          3. Chiar dacă ar reuși sa acceseze sistemul pana la urma, nu-l poate dobora din cauza compartimentarii acestuia ( spre deosebire de win, linux este autentic multitasking).
          Ca idee : exista vreo 7-8 virusi de linux ( fata de milioane în cazul win).
          În privința rootkit-urilor (softuri malitioase de urmarire): sunt dificil de instalat datorită unor firewall-uri complexe ( exemplu gufw, cred accesibil și pentru win). Exista vreo 20 de rootkit-uri de linux cunoscute.
          – dpdv aplicații: partea mai slaba a linux.
          Comparativ cu win aplicațiile de uz comun ex. tip office, internet și redare, editare, codare, decodare audio și video au performanțe:
          – egale (libreOffice – similarul pachetului MS Office),
          – mai bune (cam toate playerele și editoarele audio și video merg cu mult mai bine pe linux, iar calitatea sunetului și a imaginii este mai buna, ex poți vedea un video Ultra HD pe linux, pe win cu același sistem nu am reușit)
          – cu mult mai bune ( aplicatiile de internet Chromium, Firefox, Thunderbird)
          Cel mai bun exemplu pentru analiza performantei este sa rulezi Chrome pe win și apoi Chromium pe Linux. Diferența este majora, în favoarea linux, și consta în principal în rapiditate.
          Aplicatiile de bussines sunt mai slab reprezentate.
          Jocurile sunt mai slab reprezentate.
          Pot fi rulate (unele din ce de mai sus) pe platforme Linux sub un soft emulator, Wine se numește, dar nu merg întotdeauna cum ar trebui. Cel mai bine pot fi rulate pe mașini virtuale (vbox, Virtual Machine etc.)
          La aceste ultime doua capitole win deține suprematia.

    • Eu am folosit Office,ai totu mai putin româna.Nu o sa treaca prea multi la linux dc nu e pe 64 de biti si cu suport pt jocuri.

    • @dany
      Nu se scrie „atit de multe” si nici „linux” cu „l” mic.Cei ca si tine ne induc in derizoriu,”Micule Titulescu”!!!
      Inteleg ca graba a stricat treaba,dar fii mai atent pe viitor la afurisita asta de gramatica!
      Simplul fapt ca esti „activ” pe blog,nu te scuteste de critici.

  2. Acest caz arata încă odată ca Ponta e cel mai incompetent candidat la președenție, cred ca e și mai prejos de nivelul lui Geoana, pe care l-am considerat cel mai ‘prostănac’.
    Si dacă UE ar fi sa ne aleagă un candidat pe sprânceană, cred ca ar găsi pe cineva mai de calitate. Atunci când au ajuns comuniștii oficial la putere în ’47 s-a întâmplat același lucru ca si acum, au fost aduși oameni loiali partidului dar la nivel intelectual erau niște brute proaste. Si acum miniștrii pe care i-a avut guvernul Ponta, s-au întrecut în prostie.
    N-au fost in stare sa tipărească niște manuale, sa facă vreun km de autostrada anul acesta, nici o stimulare economica pentru oamenii care au o inițiativă in țara asta, in schimb a iertat persoanele care au luat bani necuveniți si care pentru economie nu au nici un aport economic, sunt doar o povara pentru societate.

  3. Macar de ar fi vorba de ceva achizitii cu comision barosan… De fapt, din 2001, toata administratia din Romania foloseste licente INCHIRIATE. Adica plateste o gramada de bani anual, in loc sa fi CUMPARAT pe suma fixa un numar de licente… Aicea e adevarata golanie… Au venit niste smecheri, au semnat un contract cu guvernul si, de atunci, pina in ziua de azi, ca acel contract inca e valabil, iau pe an mai mult decit ar fi costat cumpararea licentelor.
    De ce sa vinzi prostilor o licenta, cind poti sa le-o inchiriezi si sa le iei de o mie de ori banii…

  4. Era sa uit. Androneasca a zis ca-si da foc in piata daca i se aduc astfel de acuzatii. Io zic sa punem mana de la mana sa-i indeplinim dorinta. Bricheta aduc eu 🙂 )))))

  5. Sunt curios daca o sa aflam vreodata vreo cifra exact cat s-a furat din tara asta din 1991 pana azi.

  6. Pai acum ce mai au de facut…il sustin pe brostac mai abitir sa ajunga presedinte, ca alta soarta nu mai au decat puscaria altminteri. Macar sa ajunga el la Cotroceni, ca o mai rezolva ei intr-un fel sau altul, dar daca ajunge neamntul ala ursuz…sau mai rau, madam Udrea, blonda aia BUNA RAU…. ‘la suflet’ de-i iubesc pe PSD-isti tare mult, au data de dracu! II iubeste asa de tare incat s-ar juca cu ei pana le-ar scoate ochii la toti….si viceversa! 🙂 PS Norocul lor e ca ‘E SANSE MICI!’, dar cu neamntul nu e la fel de usor :))))) Va dati seama cosmar in familionul lui Ilici cel bolsevic sa ajunga marinarul premier peste un an doi! he ehe ehe ehe he…. 🙂

  7. Ia priviti cum se apara sistemul: dupa ce a scremut actele de vineri pana marti, procurorul general, Nitu, a trimis documentele la Ministerul Justitiei cand, de fapt, trebuia sa le trimita direct la Senat.
    Preluare din Romania Libera:

    „UPDATE ora13.00: Specialiștii spun că procurorul general al României, Tiberiu NIȚU ar fi îndreptat greșit către Ministerul Justiției solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pentru cei trei foști ministri Ecaterina Andronescu ( senator), Șerban Mihăilescu ( senator) și Valerian Vreme (deputat).

    Solicitarea trebuia îndreptată direct către SENAT, respectiv, Camera Deputaților, potrivit deciziei 270 din 2008 a Curții Constituționale a României, spun specialiștii.

    Redăm un fragment din decizia CCR „în cazul în care Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să sesizeze una dintre cele trei autorităţi – Camera Deputaţilor, Senatul sau Preşedintele României – pentru a cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului, soluţia este diferenţiată, după cum acesta are sau nu şi calitatea de deputat sau de senator la data solicitării. In consecinţă, Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să se adreseze uneia dintre cele trei autorităţi, după cum urmează:
    a) Camerei Deputaţilor sau Senatului – pentru membrii Guvernului sau foştii membri ai Guvernului (prim-ministru, ministru de stat, ministru, ministru delegat, după caz) care, la data sesizării, au şi calitatea de deputat sau de senator;

    b) Preşedintelui României – pentru membrii Guvernului sau foştii membri ai Guvernului (prim-ministru, ministru de stat, ministru, ministru delegat) care, la data sesizării, nu au calitatea de deputat sau de senator.

    In acest fel, este stabilit, fără echivoc, un reper în funcţie de care Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să sesizeze una dintre cele trei autorităţi publice competente pentru a cere urmărirea penală a membrilor Guvernului în funcţie sau a foştilor membri ai Guvernului”.

    Către Ministerul Justiției se trimit doar solicitările de percheziții, reținere sau arestare a parlamentarilor, mai spun sursele României Libere.”

    Asta asa, ca sa inteleaga tot romanul de ce guvernul arunca bani in disperare pe pomeni electorale si de ce e asa importanta acapararea functiei de presedinte.

  8. Un om moare si ajunge in rai unde-l intanleste pe Sf. Petru. Pe pereti vede numai ceasuri si il intreaba ce e cu ele.
    – Sunt ceasurile minciunii. Fiecare om are cate unul, zice Sf. Petru.
    – Cand omul spune o minciuna, limba ceasului avanseaza cu o ora.
    Omul intreaba: – Si ceasul acela care nu se misca?
    – E de la Maica Tereza.
    – Dar ceasul lui Victor Ponta unde e?
    – Este in camera lui Iisus. Îl tine pe post de ventilator. 🙂

  9. Preiau aici un comentariu al lui robi de la un alt articol pentru ca este interesant:
    ” robi says:

    Ponta, Năstase, Cocoș, Gheorghe Ștefan ”Pinalti” și alți politicieni și oameni de afaceri cunoscuți sunt acuzați de martorii citați de DNA de trafic de influență și luare de mită în DOSARUL MICROSOFT.
    Află toate numele vizate în declarații, dar și inadvertențele sesizate de România Curată în ceea ce spune unul dintre martorii citați de DNA.
    http://romaniacurata.ro/declaratii-bomba-in-dosarul-microsoft-martori-citati-de-dna-ii-acuza-pe-ponta-nastase-cocos-pinalti-de-luare-de-mita/

    Ma asteptam la noi surprize dar nici asa. Adecatelea, bumerangul l-a pocnit in ochi, la propriu, pe Dr. Plagy 🙂 ))))

  10. Mie nu-mi place titlul .Cred ca ne jigneste adica aborigenii suntem noi.
    Titlul corect era ;Unde dai si unde crapa.

    • Normal mai dacule ca noi suntem aborigenii 🙂 )))
      Acum, sa nu-ti imaginezi ca stramosii nostri vanau cu drone. Dadeau si ei cu ce aveau. Nu cred ca le-ar fi displacut un bomerang.
      Problema cu bumerangul este ca, daca te apuci sa vanezi cu el si nu stii sa-l prinzi, iti vine inapoi si-ti sparge capul, adica exact ce a facut Ponta: a dat cu el dupa ministrii pedelisti si, dupa ce i-a pocnit pe acestia dar si pe diversi lideri pesedisti, bumerangul s-a intors si l-a pocnit drept intre ochi chiar pe cel care l-a aruncat (declaratii ale martorilor despre implicarea lui in scandalul Microsoft)

    • Dacule ce inseamna aborigen? Daca ai fi stiut nu te-ai mai fi simtit jignit. In traducere simpla din latina aborigen inseamna „autohton” , ca fiind de la origini in acel loc. Altfel am vazut ca ai pareri despre limba noastra. Putin bun simt si un pic de cultura generala nu strica.

  11. Offtopic dar foarte interesant de urmarit. Pe gandul.info se transmite live audierea Corinei Cretu la PE pentru functia de comisar ptr Dezvoltare Regionala.

  12. Iata cum se fac achizitiile de catre statul roman:
    http://www.gandul.info/stiri/deep-throat-romania-martor-descris-dna-mecanismul-fraudelor-achizitiile-it-i-identificat-proprietarii-romani-firmelor-it-ar-dat-spaga-florin-talpes-foto-irina-socol-florin-ilia-13358219

    „Contractul s-a derulat până în anul 2009, a ajuns în total la o valoare de 124 milioane dolari, iar valoarea reală a echipamentelor hardware cumpărate de Ministerul Educaţiei, a fost de aproximativ 50% din preţul contractual şi în cazul aplicaţiilor software şi serviciilor valoarea reală fiind aproximativ 10% din preţul achiziţiei.

    ► Nu exista absolut nici un motiv real pentru care nu ar fi fost necesară organizarea unei licitaţii publice, toate produsele hardware şi software putând fi procurate de la nenumăraţi producători de pe piaţa locală. Această modalitate de achiziţie a fost utilizată pentru ca preţurile să nu fie cunoscute publicului şi să permită supraevaluarea contractului.

    ►Pot exemplifica în acest sens că o imprimantă care se găsea pe piaţă la preţul de 300 euro era vândută de Siveco, Ministerului Educaţiei la un preţ de 1.500 euro, iar lecţiile informatice care era cumpărate de Siveco la preţul de 1.000 – 2.000 euro bucata, erau vândute Ministerului Educaţiei la preţuri de 9, 10 şi chiar 11.000 euro. Toate echipamentele erau cumpărate de Siveco de la cei 3 subcontractanţi ai săi, Compaq, IBM şi HP, iar din 2003 doar IBM şi HP. Aceştia le cumpărau la rândul lor de la subcontractanţi ai lor, cum ar fi Compaq de la Technet, Fujitsu Siemens Computers de la Net Consulting, IBM România de la Omnilogic, HP de la S&T, iar ultimii subcontractanţi le cumpărau de pe piaţa liberă sau de la distribuitorii autorizaţi.”

  13. Hai ca trebuie sa fie si cineva care tine cu ursu.
    Lucrez in domeniu de ceva vreme si am niste ani activi in companii top 10 din industria IT.
    V-as face o propunere:
    – administrati zeci de mii de computere distribuite in toata lumea cu linux folosind o echipa de 20-25 de oameni.
    Reusiti? nu cred.
    Sunt zvonuri cum ca administratia renumitelor orase nemtesti ar dori sa revina pe platforme Windows. Aia nu cred ca isi permit sa sifoneze banul public.
    Windows este foarte tare pe partea de management centralizat, linux nu are nici de departe un sistem integrat gen Active Directory. Da, stiu e sensibil. dar nu se mai aplica pentru versiunile de la 2008 incoace. Defapt daca stau bine si ma gandesc prin 2006 administram de unul singur vre-o 500 (vre-o 30 de unitati erau cu Linux sau OS proprietar fiind scule specializate) de echipamente la o firma si nu am avut nici macar un caz de virusi sau mai stiu eu ce. Desigur… firma isi permitea un AV de calitate.
    Windows este bun, chiar foarte bun daca este implementat de oameni capabili.
    La noi din pacate politica a cam fotut tot ce se putea, in acest caz particular s-au matrasit sume uriase de bani.
    Din cate stiu eu ancheta Microsoft din America este pornita de cateva luni bune de zile daca nu chiar de anul trecut. Avantajul este ca aia fac treaba de calitate si informatiile venite de acolo sunt foarte precise si solid probate.
    Bonus: Ponta si Nastase apar si ei la dosar, ramane de vazut cum se termina povestea…
    Ca si home-use, linux poate fi o alternativa foarte buna. In urma cu niste ani nu era. Doar eu stiu cate nopti mi-am pierdut incercand sa imi construisc un sistem cu Linux pentru acasa. In prezent prefer o solutie de compromis – linux rulat de pe un stick de memorie extern atunci cand am nevoie.

    • Deci @Enzo…
      -Nu am administrat niciodata atitea calculatoare precum spui tu, in anumite limite ai dreptate, dar cine este administrator de meserie sunt sigur ca poate administra cam orice in materie de OS…
      -Taman Active Directory a fost vinovat undeva prin 2008-2009 de spargerea bazei de date a Bucurestiului si a Politiei Romane, asta insemnand nume, CNP, adrese si multe altele. Cu ajutorul Conficker( Downadup sau Kido) bazate pe aceasta vulnerabilitate
      https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms08-067.aspx. De atunci si pana acum, sunt o gramada de vulnerabilitati ale SO Windows pe care Microsoftul cu gramada de specialisti nu reuseste sa le peticeasca… http://www.exploit-db.com/platform/?p=windows… tine cont de faptul ca astea sunt publice, sunt o gramada de exploit privati pe bani grei…
      -Intimplator am avut drumuri in ultimul timp pe la administratia locala / centrala… Macar odata pe saptamana nu le functioneaza reteaua…Tu ce zici, admninistratorii sunt de vina sau un atac concertat asupra retelelor romanesti? Eu sustin ca de vina este un atac, avand in vedere ultimele dezvaluiri ale SRI… Asta inseamna ca update nu este eficient, si nici „maiestria” adminilor nu este de ajuns…
      -Ti se pare atit de greu sa administrezi cu Samba? Sunt destule scripturi pt asa ceva, banuiesc ca stapanesti shell…In lume sunt cu mult mai multe servere bazate pe Linux, FreeBSD, Unix decat Windows. La fel prin intermediul SSH poti administra destul de eficient destule (putty)
      -„Sunt zvonuri cum ca administratia renumitelor orase nemtesti ar dori sa revina pe platforme Windows” …zvonuri!
      -Vorbesti de antivirusi… daca as fi in locul tau nu as avea incredere in asa ceva… indiferent de firma… :). Detecteaza vreunul gaurile de securitate din sistem (in afara de alea publicate deja si pt care se presupune ca ai instalat patch de securitate) indiferent de SO???? NU!!!! Este vreun antivirus capabil sa reziste unui hacker profesionist? NU!!! Vorbim de un hacker profesionist care doreste sa aiba acces la informatii sensibile stocate intr-o retea Windows… dovada o ai mai sus… + multe altele de care sunt sigur ca ai auzit. Recomand pt studiu antivirus evasion metasploit
      -Administratia centrala / locala care se bazeaza in mare parte pe Windows XP / Windows Server 2003 poate face fata unui atac extern/ intern masiv in conditiile in care XP nu mai primeste update? Ma indoiesc! Asta se traduce prin haos exact in momentele critice!
      -„Doar eu stiu cate nopti mi-am pierdut incercand sa imi construisc un sistem cu Linux pentru acasa”–>> nu este atit de greu precum ti se pare, inceputul este mai greu, cand lucrezi zilnic cu linux deja windows ti se pare o joaca de copii
      Deci ce preferi? O retea care se administreaza mai greu, dar cu mult mai putine vulnerabilitati, SAU, o retea care se administreaza usor cu o gramada de vulnerabilitati? Valoarea informatiilor sensibile merita banii investiti in formarea unor administratori de retele?

      • Nu cred că există ceva mai stufos, ciudat și greu de înțeles și controlat ca Active Directory pe Windows Server 2008 Enterprise…Faptul că Windows Server 2008 Resource Kit are cam 4000 de pagini cred ca spune ceva despre cat de dificil e.

        • Mostenitorul lui WS 2003… 🙂
          Parerea mea este ca cei de la Microsoft se calca pe bombee unul pe altul in multe privinte…Interfata grafica primeaza in locul securitatii…pana la urma pt ei conteaza cate licente vand la fraieri, securitatea sistemului este in plan secund…Puteau sa lase update-ul pt XP… dar…de’….trebuiau sa forteze mana la multe guverne, + ca sunt mana in mana cu multi producatori de hard….

  14. Toata lumea jos , nota 2.
    Cum sa folosesti open source in .gov?! CUM !!!:)))

  15. Dosaru’ asta cu Microsoft este doar un preambul…sa vezi ala cu EADS-ul, numai la creme de la creme in ala, inclusiv Ponta.
    Deja Bejenariu, ala de a fost seful SGG, a dat pe goarna TOT, inclusiv pe nen’su Adrian Nastase.
    Dosarul va apare in cateva zile si ala va fi un adevarat tsunami pentru TOTI.

    • ii curata pana ramane doar Melescanu 🙂 )

    • Pana la urma Bejenariu era Deep Throat ?
      Daca stii mai multe, si se pare ca stii, fa un material si trimite-i-l lui George.

      • Asiguri si protectia martorilor? 🙂

        Daca da…torna fratre, torna….

      • Opere celebre, Partea I (referat DNA):

        „Declaraţie martor
        <>

        Acum, problema de logica: daca Serban Mihailescu a fost predecesorul lui X, sa se afle X!

        • Declaraţie martor
          „Personal nu am fost implicat în nici un fel în procesul de negociere sau
          pregătire a documentaţiei referitoare la procedura de achiziţie.
          În mod concret pot să declar că în săptămâna următoare numirii mele în
          funcţie s-a prezentat la mine la birou domnul Nica şi m-a informat că
          anterior numirii mele fuseseră demarate procedurile de achiziţionare a
          unor licenţe Microsoft şi se luase hotărârea că respectivul contract să fie
          semnat la SGG. Probabil pentru a fi mai convingător la două trei zile a
          revenit la mine la birou împreună cu predecesorul meu în funcţie, domnul
          Şerban Mihăilescu care a confirmat cele anterior spuse de Nica.
          Cred că domnul Şerban Mihăilescu mi-a spus că din partea SGG s-a ocupat
          domnul secretar de stat Ion Moraru, desemnat de mine prin dispoziţie verbală
          întrucât şi înainte de numirea mea se ocupase de această problemă împreună cu
          domnul Teodorescu şi alte persoane din cadrul SGG despre care nu avea
          cunoştinţă.
          Conform Regulamentului de Funcţionare şi Organizare toate documentele care
          îmi parveneau la semnat cu excepţia OP-urilor care aveau viza directorului
          economic şi a întâmpinărilor formulate în instanţă, purtau obligatoriu şi fără
          excepţie secretarului de stat Ion Moraru.
          Domnul Ion Moraru a corespondat direct cu reprezentanţii celorlalte ministere
          implicate în aceste proceduri (din informaţiile pe care le deţin cu doamna
          Adriana Ţicău de la MCTI şi domnul Enache Jiru de la MFP) şi a participat la
          repetate întâlniri cu aceştia. Am aflat recent de la foştii subordonaţi dispuşi să
          depună mărturie în prezenta cauză despre faptul că mult anterior numirii mele la
          SGG domnul Moraru Ion participase repetat la întâlniri cu reprezentanţi ai
          companiei Fujitsu Siemens Computers România şi Microsoft, în sediul
          Guvernului.
          Precizez că niciodată nu mi s-a comunicat de către funcţionarii SGG şi nici de
          către colegii miniştri că ar exista impedimente de natură tehnică sau legală în
          ceea ce priveşte procedura de negociere şi încheiere a contractului. Mai mult decât atât întreg contractul cu toate detaliile lui tehnice a fost aprobat ca atare în
          şedinţa de Guvern. În ultimii ani, în cursul unor discuţii informale că Mihai
          Tănăsescu şi Dan Nica ar fi primit sume de bani sub formă de comisioane
          aferente acestui contract. Corelând comportamentul lor din perioada
          premergătoare contractului cu insistenţa de a aduce acest subiect pe agenda
          şedinţelor de Guvern şi graba de a finaliza acest contract, precum şi cu
          informaţiile pe care le-am obţinut ulterior, pot să mă gândesc că persoanele
          mai sus menţionate au obţinut foloase în urma semnării contractului.
          Totodată din informaţiile aflate în ultimii ani, precum şi din informaţiile publice,
          am convingerea că sume de bani din acest contract au ajuns şi la angajaţii
          Fujitsu Siemens Computers >>

  16. De fapt Ponta e foarte interesat de acest dosar. Nu-l deranjează de loc ce se întîmplă, dimpotrivă. Dacă pică toți cei implicați, în primul rînd cei din P.S.D., Victor Viorel scapă de o parte din bătrînii partidului, vechea gardă, care i se opun, și poate aduce în locul lor oameni credincioși, lupii tineri și flămînzi de teapa lui Șova de exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *