Octombrie – Pandemia: 5000+ de decedati COVID-19 in Romania

5003, in medie peste 100 in fiecare judet si sector al capitalei.

126 de cetateni decedati in afara granitelor.

https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-4-octombrie-2020-ora-13-00

https://www.mai.gov.ro/utile/

Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659705 din 22.10.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Fântânele din județul Constanța

HG privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 octombrie 2020,precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Hotarare CNSU nr. 49 din 13.10.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Hotarare CNSU nr. 48 din 08.10.2020 privind stabilirea excepțiilor de la măsura carantinei ce se aplică persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic precum și pentru suspendarea zborurilor către acestea 

Hotarare CNSU nr. 47 din 05.10.2020  privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice

Anexa Hotarare CNSU – Lista State cu risc epidemiologic ridicat_5_10_2020

_________________________________

Septembrie – Pandemia – Alegeri Locale si Sistemul de Invatamant 2020

76 de comentarii:

  1. si când ne-o fi mai rău…incepem sa ne obisnuim .vom vedea doar numere/statistica/grafice inainte de 10.000….si stalin ăsta.

    5
  2. Sunt curios sa vad o statistica in privinta celor care nu au avut acces la sistemul medical pentru operatii si/sau pentru diverse alte medicamente… probabil au murit si nu i-a auzit nimeni…deja cunosc doua cazuri de acest fel…

    43
    • da…cred ca asta e partea neluata in seama cum trebuie…sint tot mai multi cei cu covid care ocupa tot mai multe paturi de ATI…dar viata merge inainte si pentru ceilalti, ai infarcturi, cancere sau mai stiu eu ce alte chestii urate care iti cer acces la paturi/personal ATI…si o sa incepi sa nu le mai ai disponibile…
      iar asta pentru ca o adunatura de iresponsabili nu sint in stare sa urmeze niste minime masuri de protectie

      5
      • SI adunatura de iresponsabili care in trei sferturi de an nu au fost in stare sa sa creeze noi paturi de ATI , ca si asa erau putine ?
        Adunatura de iresponsabili care au cumparat masti prin firme-capusa ?
        Care s-au fotografiat langa izoleta Stimpex /ACTTM si pe urma au cumparat din import , cu intarziere ?
        Care nu au facut nimic pentru a lansa in productie prototipurile de ventilatoare realizate de urgenta in tara de cativa oameni inimosi ?
        Si care nu au ridicat sicanele birocratice la productia de vaccin si medicamente ?
        Si ma rog , ai dreptate , adunatura de iresponsabili se cheama cei care nu urmeaza niste minime masuri de protectie . La cheful de ziua lui Orban , spre exemplu .Pare ca isi bat joc de noi . Dar nu doar pare .

        #seara culcat dimineata sculat mort , afirmatie responsabila 🙂

        6
  3. Salut. Putem sai punem o intrebare avocatului cica poporului pentru faptul ca prin actiunea lui a permis iesirea din spital a bolnavilor de covid lasand medicii in neputinta…si sa ne reamintim si ce a declarat sindicalistul lingaul de regim comunist actual presedinte CCR, cand a fost intrebat daca hotararea pe care au luat-o va avea consecinte grave el a spus ca nu-l intereseaza.
    CCR-ul ar fi trebuit sa lase in vigoare acel ordin de ministru chiar daca era cum spun ei neconstitutional si sa oblige parlamentul ca in un termen de 15 zile sa adopte o lege in materie care sa fie de acord cu constitutia, acum daca pot fac si eu o propunere, ca niste ONG-uri impreuna cu societatea civila sa mearga pe calea justitiei pana la curtea europeana si sa ceara ca si domnii care au luat aceste decizii sa fie raspunzatori si sa platesca penal si civil toate pagubele, in nici o alta tara din ue nu s-a facut o asemena magarie. Romanii nu sunt sclavi si nu li se pot ingradi drepturile, o fraza fisurata din mintea intelectuala a celei care a distrus invatamantul romanesc tanti HECATERINA.

    20
    • Ca sa sa faci un singur politician sa plateasca dureaza ani. Casa sa faci o clasa politica, nu am auzit niciodata in istorie.
      Solutii trebe maine.

      6
    • Am un coleg care a fost care al cărui test a ieșit pozitiv. A făcut testul într-o marți. În duminica de dinainte a făcut febră și a avut dureri în gît. Pînă i-a sosit rezultatul joi i-a trecut febra și durerile în gît. Totuși a fost trimis la spital. Acolo l-au rupt cu tratamente deși se simțea bine. I-au dat tratament pentru Sida. Abia în timpul tratamentului ăsta s-a simțit rău cu adevărat. Vărsături, amețeli, etc. Mi-a spus că totul era haotic în spital. Și mizerie. Alte două colege cu rezultat pozitiv la testare dar fără simptome au stat acasă. Au primit doar vitamina C, zinc și magneziu. Nici măcar nu au strănutat în toată perioada de carantină. Uneia dintre ele i-a dat medicul de familie un antibiotic puternic preventiv (?!). A rupt-o în două. A renunțat la tratament după două zile și nu a mai avut nimic. Ambele colege sînt pensionare. Eu și încă un coleg, fiindcă am intrat în contact cu ele am stat în carantină, la casele noastre, două săptămîni. Nu am avut nici un simptom. Toți cinci am făcut testul în aceeași zi. Eu și cu colegul fără simptome am ieșit negativ dar tot am stat acasă, pentru perioada de două zile dintre momentul recoltării și cel al primirii rezultatelor. Așa că internarea nu e o chestie obligatorie. De fapt în România mai bine nu intri în spital. D-aia consider că decizia AP a fost corectă. Nu faptul că oamenii nu au stat în spital e problema, ci că nimeni nu i-am controlat nimeni. Pe mine, de exemplu, nu m-am deranjat nimeni în alea două săptămîni. Singurul semn de existență al autorităților a fost o poză primită pe „uațap”, de la un număr pe care nu-l aveam în agendă, cu o „Decizie de carantină te”.

      27
      • totul e un mare mișto…autoritatilor le place circul in direct cu eroii,cu imnul la megafoane,cu izolete,cu amenzi.cu orice mai putin treaba profesionista ,responsabila,preventiva si coerenta fara expunere mediatica.
        in spitale e bataie de joc….lipsa de lant decizonal,scara ierarhica,protocoale,regulamente,comunicare.
        esti la mila lor.toti cunoscutii au fost sfatuiti sa refuze internarea.

        20
      • @Ștefan. Atitudine foarte corectă din punct de vedere medical în cazurile descrise de tine – ce-ar fi fost dacă cel internat sau persoanele în vârstă izolate la domiciliu sufereau o agravare în absența tratamentului profilactic? N-ai de unde ști, nici medicul prescriptor și nimeni nu poate afla dacă profilaxia a fost în van, decât că la nivel statistic mai bine e să accepți efectele adverse moderate (simptomatologia digestivă postantibioterapie nu e plăcută dar nici nu te rupe-n două cum zici tu) decât să dezvolți o evoluție nefavorabilă a CoViD-19.. Ceea ce într-adevăr nu s-a întâmplat și ar fi trebuit să fie – o consiliere medicală de 15 min, chiar și telefonică, a unui reprezentant al sistemului medical (ideal medic, dar util chiar și făcută de un asistent sau referent sau student) în care să se explice situația persoanelor confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2. După o asemenea consiliere, pacientul nu ți s-ar mai fi plâns că a fost rupt în două de azitromicină.
        Sunt de acord că spitalizarea în România e un coșmar, și nu e atât de mult din sărăcia dotărilor cât mai ales din indiferența criminală a personalului medical, și asta nu de acum ci de vreo 80 de ani, de când a început dezumanizarea sectorului bugetar, de când slujbașilor la stat li s-au spus doctrinele lui Lenin conform cărora ei nu sunt servitori ai nevoilor unor clienți ci vechili pe proprietatea nimănui. Acum blamează-l pe Nelu Tătaru că n-a restructurat în 6 luni aceste mentalități.
        Dar să ajungi de aici să o ridici în slăvi pe avocata GRU-ului Renate Weber e cam mult. Uiți ca scârba aia n-a făcut baletul ăla juridico-mediatic cu Valer Dorneanu din iubire de oameni, ci din ordin de distrugere a autorității de stat.
        Văd din nou atitudini negaționiste… asta e, sunt făcute cu materialul guvernului (incompetența, dezorganizarea, etc). Dar voi uitați o aritmetică electorală simplă : cu cât crește numărul de morți cu atât scade popularitatea guvernului, cu cât se întârzie alegerile cu atât scade procentul de votanți PNL. Deci, în caz de agravare epidemiologică, care ar trebui să ducă automat la lockdown, deci amânare de alegeri, ghici cine câștigă? PSD. Parcă vi-i mai amintiți – credeți că au vreo greață morală în a se urca pe cadavre dacă asta îi menține în funcțiile dătătoare de șpăgi și imunitate? De fapt cam asta se și întâmplă – remarc atitudini stranii prin instituții încă sub conducere pesedistă, atitudini mai greu explicabile prin incompetență cât mai ușor prin ordin politic de sabotaj al distanțării sociale sau al sistemului medical. Și asta nu se vede doar în tenebrele aparatului de stat. Cum catalogați ca risc epidemiologic în plină creștere a transmisiei comunitare (azi) organizarea în centrul Craiovei a unui târg de toamnă cu zeci de tarabe inghesuite? Pe-acolo parcă e feuda Olguței. Îi credeți doar idioți? Eu nu.

        33
        • la noi in oras programarile la cabinetele medicale se intind pe o lună,nici inainte de pandemie nu erau foarte apropiate. cabinetele si farmaciile au devenit noul eldorado ,se ridica banii cu sacii de catre firmele de transport valori.
          cotizam si tinem rahatul ala de card de asigurat pentru un cacat de reteta compensata odata pe luna si platim din buzunar mii de lei pe concultari si investigatii.dar le platim tuturor din sistem salarii babane ca sa ne umileasca cum vor ei.
          si cati elefanti mai umbla liberi prin camera numită românia dar cine să vadă?!

          8
        • Ai o problemă. Parcă ești președintele. Numai pesede-ul e de vină. Panseluțele de la penele sînt neprihănite. Popularitatea le scade pe barba lor. Ce o să mai zici dacă o să renască USL? Cine o să mai fie de vină?

          6
        • ,,Dar voi uitați o aritmetică electorală simplă : cu cât crește numărul de morți cu atât scade popularitatea guvernului, cu cât se întârzie alegerile cu atât scade procentul de votanți PNL. Deci, în caz de agravare epidemiologică, care ar trebui să ducă automat la lockdown, deci amânare de alegeri, ghici cine câștigă? PSD.

          Scenariu bine detaliat dar uiti un lucru, toate guvernarile se erodeaza daca nu sunt in ton cu asteptarile celor ce ies la vot, deci si incompetenta pnl-istilor in pandemie sper sa fie penalizata si sa se duca draqu partidele astea formate din fostii PCR-isti din esalonul second si mai sper ca USR-ul sa faca ce trebuie, sa speculeze la maxim ,,materialul clientului” altfel nu vor avea voturi .

          Eu cred ca daca vor da de pamant cu PNL cu PSD va fi joaca de copil.

          Doamne ajuta!

          4
          • Teoria mea de ieri tocmai a confirmat-o azi Marcel zis Ciolanu – a şi început cu şpârle că alegerile vor fi amânate din cauză că PNL nu poate ţine epidemia sub control iar ei sunt îngeraşi de pus pe patrafir şi nu vor amânarea alegerilor. Evident că nu spune cât a contribuit maşina de propagandă a partidului la neîncrederea populaţiei în existenţa virusului sau a validităţii măsurilor de distanţare … curva-i curvă şi-n biserică …
            @Serghey. Evident că erodarea electorală e generată de alterarea percepţiei publice (dată de propaganda PSD + USR + PMP + GRU) plus degradarea calităţii vieţii electorului (dată de pandemie) plus incompetenţa guvernamentală, la rândul ei formată din imobilismul aparatului de stat, a propos majoritar pesedist, plus incompetenţa autorităţii centrale, la rândul ei formată din incapacitatea legislativă, a propos dată de majoritatea parlamentară pesedistă şi curtea constituţională troţkistă, plus incompetenţa propriuzisă a puterii politice. Zi-mi şi mie deci cât la sută din erodare e dată de incompetenţa penelistă, cât la sută de situaţia obiectivă şi cât la sută de efectele propagandistice ? Acum să nu mă crezi că sunt propagandist penelist – am fost membru PNL din 1994 în 2006 când m-am scârbit de fauna locală. Şi eu arunc în televizor cu peştele de pe mileu când le văd pe Monica Anisie sau Raluca Turcan sau Violeta Alexandru cum debitează imbecilisme, şi eu înjur birjăreşte la Nelu Tătaru când îl văd cum pune batista pe ţambal, şi eu scuip pe Mandolină când îl văd că n-arată strop de testosteron şi tot face cedări de politruc. Da, dar … care este alternativa ? PSD-ul aşa-zis reformat care păstrează aceleaşi atitudini pro-est, anti-anticorupţie, aceeaşi făţărnicie ca pe vremea lu’ Daddy Dragnea ? PPR-ul lu’ Mickey Monta ? USR-ul cu nimicu’ ăla de Barna care scuipă p-ăia care l-au ridicat sau cu isterica aia de Clotilde şi de unde aproape că se retrăsese din bun simţ fondatorul Nicuşor Dan până să-l scoată peneliştii de pe linia moartă ? PMP-ul lu’ Băse care stă şi oftează după poza lu’ şpaga Nuţi Trotinetista ?
            „Eu cred ca daca vor da de pamant cu PNL cu PSD va fi joaca de copil.” Măi Serghey, amnezia evenimentelor recente nu se vindecă nici cu memantină, nici cu rivastigmină, nici cu tramiprosat. Tu chiar ai uitat când râdea Daddy de tine şi devaliza bugetul cu şpăgile prin PNDR şi cu mituirea bugetarilor ?
            Concluzie : realitatea e regretabilă – trebuie să alegi răul cel mai mic

            11
            • madam turcan are mai mult sange in ouă decat toti liberalii la un loc si cand o sa aud si sa vad la liberali programe pe termen lung si reforme structurale o sa votez cu ei.

              2
        • Nu-s neprihaniti, au lucrat cu ce aveau la dispozitie. Si in America au dat gres cu monitorizarea celor intorsi din China cand se taiase accesul doar al chinezilor, in altele mai spalate nu au oprit la timp si nu au reusit sa taie avansul de la inceput. Insa politica e o c*rva iar ceilalti totdeauna o sa profite. Sa dea drumul celor contaminati in societate dupa ce la inceput nu au chitait nimic vazand vat de grava era pandemia e prea de tot. Puteau folosi sugestia de mai sus – cum e nu e constitutionala, faceti ceva in termen de 15 zile sau cat ca sa tinem si pandemia sub control. Daca era PSD la putere, aceleasi masuri le luau, doar ca le camuflau / faceau propaganda ca ne pasa de oameni, de batrani, pensionari etc. In criza la fel, Ponta nu a reusit sa opreasca concedieri de bugetari dupa ce urlase la Boc si restul non stop. Basca amnistiile si gratierile PSD care au lasat pe urma hoti si violatori liberi sa recidiveze. Asta deja trebuie pedepsit.

          2
        • Acum 80 de ani CE? „slujbașilor la stat li s-au spus doctrinele lui Lenin ” ? Cand ma ? Cand, in 1941 famelia mea tragea cu tunu-n Bastionu’ Pacii ma?!
          Cand ma se predica doctrina leninista ma? Cand era Maresalul Conducator al Statului?

          *cu tunu. Erau artileristi .

          6
        • Antibioticul se prescrie si pt virusi acum?! Parca nu avea efect aspura lor…

          3
        • Sigue, sigur ca antibioticu ala nu a rupto-n doua ?
          Uneia dintre ele i-a dat medicul de familie un antibiotic puternic preventiv (?!). A rupt-o în două.
          Experienta proprie – acum vreo 12 ani , internare in spital ptr o incurcatura pulmonara. La iesire mi-ua dat reteta .. printre cele prescriser nu mai stiu ce antibiotoc minune, ultima generatie. Sa zic asa era gata sa curete tit, inlcuzsiv pe mandel ….. SI nu aveam probleme cu diareea .. ci pur si simplu aveam un „acces acut de sinceritate”, adica ,a simteam rau si prost! Da rau…

          Multe antibiotice din astea de ultima calsa sunt extrem de toxice ..

          Cat despre Nelu Tataru …. mde ce sa zic ? Nu cumva el este sinistrul Insanitatii? Nu de el raspundea sa dea instrictiuni privind oraganozarewa, inclus medicatia ?
          Cica Redemseviru are efect mai mare cand se da la inceput … noi il dam spre agravare!
          Ar fi cazul sa se faca mai mult apel la pasma convalescenta ….. dar nu! nu sunt donatiori ptr plasam da nu vad reclame doneaza si salveaza 3 vieti! Ci doar spala-te pe maini!

          A inca ceva – ce rost are sa prescrii „preventiv ” antibiotic dur ca dracu ? Ca sa iti zic un „secret” – antibioticul nu are efect asupra virusurilor! Ci doar asupra microbilor! A .. sa nu imi zici ca se da la gripe si raceli .. se da! Dar asta daca faci deja si o complicatie microibiana – adica pe langa „racea;a” sau „viroza” dai semne ca te-ia putea capaci/cit cu o complicastie pulmonara (care este microbiana!) Hm .. ar fi sot binesa mai avem si azi Polidinul !(asta se dadea prebentiv .. Dadea un mic impusl sistemului imunitar impotriva unor micribi care profoita de „raceli” . Ce era mai misto era din tulpinile care bantuie prin Romania. Aceleasci ca la altii dar fiecare cu „specific” )

          De inde stiu asta .. cam multe „complicatii” la „raceli” .. Si Cam stiu ce mi s-a dat …..

          Ada. Si Tataru .. si PNL ul )pate prin meritele tatarasti) cicva astepoata vaccinu. Ete canci. vaccinu nu rezolva chiar totul ..
          Si oprucim estre bine sa ai tratament. Ca unii tot fac!

          Si na de te uita . Ungurii favrica Remeseviru. Bun aswqa!
          Ca chiar daca apare vaccinu de guvid… „cincinalu” viitor va mai aparea un nou virus. Si ar fi bine sa ia antivirale „cu spectru larg”

          3
      • Asta e de cosmar..l

        Acum ca se mai racori poti prinde o banala „raceala”. Insa un …… obsedat te poa baga in spital ca ai fi cu guivid. Si in spital sa ai contact cu 2 guvizi „veritabili” si .. si sa te imbolnavesti de guvid!! Si daca ai niste comorbiditati , asa vro 2 (alegeti 2 din lista ceva cu cordul, HTA, diabet, BPOC, obezitate)
        hales bules aia a fost!

        11
    • @ Robu nu intelegi rolul Curtii Constitutionale. Mai citeste si ce zic altii prin Europa pt tarile lor si restrangerea libertatilor.
      In doua luni de decret nu era timp sa dea o lege in acord cu Constitutia?
      Virusul exista si poate declansa rectii care duc la deces. Protectia proprie si a celor din jur e datoria noastra. Restul treaba profesionistilor.

      Nu stiu cum e pt altii dar pt mine Constituia este contractul meu cu Statul. Sunt cetatean si platesc taxe si trebuie sa-mi fie respectate drepturile sau sa-mi fie limitate in acord cu Constitutia … altfel tirania / prostia sau discriminarea politicului nu va avea margini

      13
      • Exista mecanismul consultarilor informale. In asa situatie daca stiau ca o sa tranteasca ordonanta trebuia sa se intalneasca la o cafea sa laureasca treburile. Nu sa lase totul in aer. De aceea CCR este cea mai vinovata ca nu a actionat in spiritul legii care est emai presus de litera!

        1
  4. Foarte probabil sistemul medical roman e prima cauza de mortalitate din Romania.

    In usa a a treia cauza de mortalitate.

    According to Joe Graedon, adjunct assistant professor in the Division of Pharmacy Practice and Experiential Education at the University of North Carolina, the full death toll due to avoidable error in American health care is more than half a million people per year.

    Testifying to a Senate hearing in the summer of 2014, Peter J. Pronovost, MD, professor at the Johns Hopkins University School of Medicine and one of the most respected clinicians in the world, pointed out that this is the equivalent of two jumbo jets falling out of the sky every twenty-four hours.
    “What these numbers say is that every day, a 747, two of them are crashing. Every two months, 9/11 is occurring,” he said. “We would not tolerate that degree of preventable harm in any other forum”.

    Care ar fii reactia daca teroristii ar dobori zi de zi, in fiecare zi, o luna, doua etc…doua jumbo jets…?!

    7
  5. @Stefan
    Asta cu ruptul în două de la medicație nu o cred. Singurul medicament care te trimite la budă este Kaletra, antiviral. Restul nu au cum să te doboare. Ori minți ,ori nu știi ce ai avut. Dacă au început medicația, rezultatele analize și examene paraclinice erau cu indicii deviați. Și da, în spitale nu mai întâlnești umanitatea. Asta fiindcă zi de zi toți țiganii, toți bețivii, homeless, toate leprele nespălate vin și urlă, sar la bătaie. Îs murdari de bălegar sau căcatul propriu, dar pretenția să nu aibă cearceaful nicio cuta. Până când vor avea acces la sistemul medical, cu întâietate, această pleavă, care nu plătește, doar distruge și își bate joc, acești etnici, mulți coborâți direct din copac, nu veți găsi un spital ca în Vest. Vorbesc despre ce văd, nu inventez. Scutiți ma de acuzații de atac la rasă sau elitism. Luați-i acasă

    17
    • Tu ai citit ce am scris? Încă ceva, serviciile medicale se fac discriminatoriu? Trebuie să vii spălat la spital? Dar dacă nu ai unde să te speli? Asta e scuza celor din sistem, dar tocmai în asta stă meseria lor, să aibă de-a face cu mizeria umană în toate formele ei.

      8
      • @Stefan Da, când vii, vii spălat fmm. Că de aia e România codașa la consum de săpun. Nu zic nimic de amărâții aduși de SMURD, culeși din „fiarele contorsionate ale mașinii” sau muncitorii de pe șantiere prinși sub mal de pământ sau ziduri. Știi că azi la ora 08 trebuie să mergi la spital, păi spală curu, copitele și gura. Că nu e plătit ăla să borască după fiecare Cro Magnon

        13
    • @gabi S. Bip ! Kaletra (lopinavir / ritonavir) are efecte adverse doar moderate pe tubul digestiv (aşa că rar te trimite la budă, dă în schimb greaţă). Principala problemă sunt riscurile cardiovasculare, din acest motiv nefiind utilizată în doză antivirală real eficientă. Ţinând cont de eficienţa redusă antivirală, nu mai da idei oamenilor să se doftoricească singuri sau să ia profilactic cu de la sine putere Kaletra.
      Referitor la mizeria din spitale – eu spuneam că în spitale nu mai găseşti umanitate, dar asta nu e din cauza ţiganilor împuţiţi sau a spălaţilor pe creier, ci mai ales din cauza resursei umane medicale – îţi pot da exemple (cam puţine, recunosc) de spitale din sudul ţării din zone pline de ţigani şi de sărăcie unde asistenţa medicală e decentă, la fel ca spitale din Cluj sau Bucureşti unde colcăie mizeria şi nesimţirea. Cu alte cuvinte – omul sfinţeşte locul, dar îl şi împute.

      6
      • @Gigi Gagu
        E corect ce spuneți. Și în spitale ca în politică. Unde lucrez este spital universitar. Dar vin de prin „muncipii” și orașe niște diagnostice pe care crezi că le-a pus vreun brancardier. Chiar și așa, acum vreo lună, un medic specialist a tăiat-o în Franța ( Evreux) cu toate salariile mărite și statut de clinică univ.
        Ah, și f…kg Kaletra se prescrie, dar odată refuzată nu se mai insistă

  6. @GabiS

    Vezi ca dai informatii false. Iti dau eu exemplu de un alt medicament care te rupe. Interferonul si vorbesc din experienta proprie.
    In rest sunt de acord cu tine.

    3
    • @Dorel
      Da, ai dreptate, doar că : interferon nu prea am auzit să mai fie folosit ( acum e tripla medicație cu Exviera, Viekirax, sau cum le mai zice, foarte bine tolerate și fără efecte secundare pronunțate), și apoi aici era vorba de Coviț. Și aici chiar nu este altceva (excepție Kaletra) care să demoleze un om. Aaa, că deja pacienții îs deprimați de la primele simptome, și le mai dai și medicație care sigur că nu este chiar bomboana cu fondant, cred că nu e așa plăcut.

      1
  7. Cumparati hartie igienica baieti. Pentru faptul ca nu avem unitati CBRN care pot fi mobilizate, pentru faptul ca nu avem spitale de campanie mobilizabile si medici militari in rezerva pe care ar trebui sa-i activam acum, cineva ar trebui sa raspunda cu capul. Si nu glumesc, in piata publica si comandam de pe emag o ghilotina.

    8
    • Domnule locotenent, parca erati mai calm…
      M-am oferit cu 3 milioane si cartuse din plin sa am. Acum vreti barbarisme cu ghilotina. Glontul e rapid si mai uman.

      1
  8. Tratamentul pentru covid este individualizat în funcție de rezultatul la analizele care se fac imediat după internare, analize care se repetă după câteva zile. Restul e folclor…

    4
    • ca care individualizare ?
      Ce te crezi la restaurant ? la restuiaranta (unu bun) poti ca ptr o friptura de porc sa exiti intre merlot, cabernet, cabenet sauvignopn (sec), babeasca neagra si sa intreb9i din ce pdgirie provine .. sau sa legi intre vre 5 -7 tipuri de bere
      Dar la spital tratementul e mai standard

      6
      • Tratamentul e diferit pentru că se tratează efectele virusului și nu sunt 2 persoane care să reacționeze la fel. Aproape că-mi vine să cred teoriile conspirationiste…

        3
  9. Manipulați , manipulați , că tot mai rămâne câte ceva …
    Frica este pentru cei nepregătiți , războiul psihologic este în desfășurare .
    Scapă cine poate , iar naivii nu au șanse .

    Evident , igiena salvează mai multe vieți decât medicina !

    13
  10. Pandemia câștigă teren în RO pe fondul miserupismului populației….

    Deja personalul din unele marketuri poartă masca doar peste gură, clienții de asemenea….nimeni nu face nimic….

    Dacă te înghesuie unul/una la casa de marcat și îi atragi atenția cu frumosul să păstreze distanța, te ia la mișto, sau face scandal… nu toți, dar suficienți….

    In magazinele de cartier, dar mai ales in mediul rural, masca pe față a devenit ceva inedit, nu regulă….. atât pt vânzător, cât și pt cumpărători….

    Distanțare socială in locurile publice ?
    Ha, o glumă bună….

    Polutia română a dispărut cu totul….
    Nimeni nu sancționează pe nimeni, iar cifrele cresc…..bine că a fost liniște la înmormântarea lu’ emi clavecin ….

    Din cauza cretinilor din populație, politică, organe, samd bolnavii cronici poate nu mai au o șansă, alții au ajuns șomeri….

    Nu ne mai facem bine….la cap…
    Zic și io….

    7
  11. Na ca m-ati criticat cand v-am dat ca exemplu modelul suedez, cum mama lui proces verbal reusesc sa-l tina pe covidache sub control fara a incalca in niciun fel drepturile cetatenesti…..

    https://www.mediafax.ro/coronavirus/modelul-suedez-continua-sa-uimeasca-lumea-19545446

    Bravo lor!….

    6
    • Cand o sa ajungem noi la aproape 11 500 – 12 000 de morti atunci „sa ne lauzi” ca „i-am ajuns pe suedezi” la…”miracol”.
      Compara-i cu statele vecine, Germania, Polonia, Danemarca, Norvegia, Finlanda…

      9
      • I-am ajuns pe suedezi doar la plăcuțe de înmatriculare .
        Cât despre responsabilitate , fiecare e dator cu o moarte ??? .
        Nu te costa nimic sa te speli pe mâini , să te ferești de apropierea intimă față de orice persoană , care trebuie considerată ca fiind o posibilă sursă de infectare .

        8
  12. E .. si acu sa va enervez.

    „În primul rând, acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că şi în România, şi în Uniunea Europeană, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal. De ce este această politică? Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri şi pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat şi bineînţeles vom încerca să stimulăm oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni„, a declarat Nicuşor Dan miercuri, 30 sept ac, potrivit Agerpres.

    Mda , Cica nu ar fi bun . Chiar daca cestia cu plasma convalescenta (Sau ser) e veche si verificata in timp.

    Adica nu orea intereseaza … tratamentul!

    8
  13. Care aveti twitter, Trump is back home:
    https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313267143232942081

    Se pare, repet, „se pare” ca are probleme cu respiratul:
    https://twitter.com/YGalanter/status/1313267436632920066
    desi e constant in vorbire aici:
    https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313267615083761665

    si o gluma…
    The Babylon Bee: „Donald The Orange Returns Triumphantly As Donald The White”:
    https://twitter.com/TheBabylonBee/status/1313252629712076807

    2
  14. problema e ca tovarasul putler tace ,nimic nou despre vaccinul rusesc

  15. mda,deci dacă adminstratia centrala si cele locale cred ca pot face preventie covid populatiei din birouri si din masini pandemia va dura la noi pana la a doua venire alui mesia.
    zeci de mii de polițai nationali ,locali si jandarmi o ard aiurea toata ziulica prin masini cu telefonul la ureche si cu ochii bulbucati de emotie de la mimoza in uniformă care le ține companie si unul nu o arde per pedes prin cartiere,pe langa scoli,prin piete ,prin targuri ca sa comunice cu cetatenii.

    3
    • Daramite, acum ai vrea sa se coboare de pe soclu printre plebei? Unde misuna virusii si nespalatii? Ei stau in masinuta dezinfectata cu Mona la intrarea in tura….E vremea lui „scapa cine poate”. Li se rupe in paispe politistilor. Oha empatie, pe fiintele superioare facuti cacademicieni si doctori peste noapte, de catre generalul izmenar.

      2
  16. Cazurile de COVID au luat-o razna bine. Pe 26 sept a avut loc o inflexiune destul de puternica. Inflexiuni de genul asta se leaga mereu de un eveniment anume, n-are a face comportamentul populatiei, el este relativ constant. 2-3 luni din atat de criticatul concediu n-au facut atat rau. Daca dam 5-10 zile in urma rezulta ca evenimentul cu pricina a fost undeva intre 15-20 septembrie. Sa fie deschiderea scolii? De la alegeri e cam putin timp. Sau pur si simplu au fost ascunse cifrele reale ca sa se poata organiza alegerile. Mi s-ar parea cea mai nasoala varianta.

  17. Deci, reintreb, baietii ati luat hartie ijienica? Astia suntem, tara in care cel care citeste un cacat pe internet este mai dejtept decat cel cu 10 ani de studii. Tara in care sublimul manipularilor mondiale este observat din prima secunda de ochiul vigilent al unui tampit care are scoala vietii ca ultima forma de invatamant absolvita pe apotetoicul faeisbuc. Tara unde prost esti tu ma, ca te-ai dus la scoala de la 6 ani pana pe la 23 plus masterate si alte studii, mai ales in privat unde un examen de ITIL costa pe la 800 de coco si daca il pic, ghinion se cheama.
    Gradina maicii domnului unde popocul sef de judet ii da ordin lui Isus sa mai reinvie o data. Locul mirobolant unde o videochatista face scandal si ajunge vedeta si chiar opinatoare politica. Adica intre doua mumu filmate, mai critica si establismentul politic, ca ce dracu sa treaca de ochiul ei de asemnea vigilent. Tara unde noapte e zi si ziua noapte la tv si a platoului de televiziune unde gursitii de casa dezvaluie zilnic prostimii needucate „bombe” si culmea prostimea ii si crede. Caci vorba nemuritorului, prosti dar multi. Sigura tara de pe planeta cred unde Olivia Steer este invitata la emisiuni cu tematica medicinala si nu la Jerry Springer sau Oprah in varianta Ro.
    Locul unde smecheria din CV tine in fata unei facultati absolvita cu examen de licenta cu 10. La fel si in egala masura pe scara prostiei locul unde se dau pensii din aer, din neant, ca pe nimeni nu intereseaza de unde dracu provin banii aia. Mirific nu alta cand in loc de proiecte concrete pentru emblema tarii, adica Capitala statului, primesti Jeursalema si un sfert de pod. Si de parca asta nu-i destul in alt coltisor al patriei mortii candideaza pe functii de primar si castiga! Tot in proximitatea rasturnarii carului cu prostie, s-a deschis prima librarie dintr-un anume judet al tarii.
    Ce sa va mai zic mai baieti, in tara asta, Dana Budeanu presedinte ca ii romanca macar. Sa nu ne mai coduca stranii, r’ati ai dreacu’ de sorosisiti.
    3000 vi se par multi? Stati cuminti mai feciori, the fun is just starting.

    12
  18. Romania – 17 oct. – 5812 decedati (303 la 1 milion), maine seara ajungem Suedia (5918 decedati…585 la 1 milion).

    2
  19. Pai ce sa faci daca niste cretini care in primavara la 4-500de bolnavi zilnic ne au tinut inchisi in casa, s-au gandit in toamna, la peste 1000 de bolnavi zilnic, sa ne cheme la urne(ca ardea pipota in ei sa castige functii). Si fix dupa 10-14 zile (perioada de incubare) ce s-a intamplat? 3000 de cazuri pe zi, apoi 4000 de cazuri pe zi cu 60-70de morti zilnic. De ce? Ca s a respectat distantarea sociala(ce termen tampit) circa si ceva de loc, ca erau ba fara masca, ba cu ea la barbie, ca s a stat mai peste tot ore in sir la coada!!!!! Eu unul nu stau la coada nici ptr paine, sa aleg un cretin, trebuie sa fiu tra la la. Pe pariu ca 90% din cazurile inregistrate in octombrie au timbru lipit pe CI? Si chiar daca va creste nr cazurilor(si e posibil ca vine si gripa cu simptome asemanatoare) ne vor scoate(cine e nebun si se duce) si la parlamentare, chiar daca dupa aia de craciun si revelion vom fi consemnati la domiciliu?

    10
    • interesant ca i-au facut asta-vara albie de porci pe aia care au fost prin concedii (timp in care imbolnavirile au fost in plafon in jur de 1000 si ceva pe zi) pt. ca imbolnavirile sa o ia brusc razna dupa inceputul lui octombrie.

      5
    • „ca s a stat mai peste tot ore in sir la coada!!!!!”
      Eu cred c-am fost un caz mai norocos, ca n-am stat la coada decat vreo 15 minute. Dar probabil eu am fost exceptia, nu?

      „ardea pipota in ei sa castige functii”
      Miroase atat de tare a propaganda Latrina 3… In loc sa faci alegeri, ca poate iese cine trebuie sau poate nu, mai bine-i lasi pe aia care-s in momentul ala la butoane, ca sa nu-ti mai faci probleme cu numarat de voturi si manarit rezultatele ca sa iasa cine vrei tu, nu? Ai avut tot timpul din lume la dispozitie sa faci votul electronic, te-a durut la justitie. Cu car cu mar l-ai bagat pe ala prin corespondenta, dar doar pentru unii, ca sa nu cumva sa pierzi voturile din satele uitate de Dumnezeu, unde lumea voteaza cum le zice popa.
      Iar acum o bagi pe-aia cu „astia v-au imbolnavit ca sa castige functii”??

      „ce sa faci daca niste cretini care in primavara la 4-500de bolnavi zilnic ne au tinut inchisi in casa, s-au gandit in toamna, la peste 1000 de bolnavi zilnic, sa ne cheme la urne”
      Pai, nea Latrina, tu chiar nu vezi legatura intre cei 500 de bolnavi zilnic in carantina si cei peste 1000 in lipsa carantinei, sau doar faci pe niznaiul? Nu ti se pare logic sa fie putini bolnavi daca oamenii erau tinuti in casa? Si, la fel, nu ti se pare normal sa creasca numarul lor daca se da drumul la plimbari prin piete fara „botnite”, pentru ca Avocatul Infractorilor a zis ca nu trebuie tinuta masca iar bolnavii pot merge pe strada, iar tractoristul ala barbos facea show-uri in Sparlament ca el nu poate sa vorbeasca cu masca pe gura si nas??

      „dupa aia de craciun si revelion vom fi consemnati la domiciliu”
      Pai stai in numele tatalui tau acasa, ca nu scrie nicaieri ca de Craciun si Revelion trebuie sa defilezi prin cluburi! Cu atat mai mult cat e si-un virus aeropurtat prin preajma! Stai in (…) acasa, intrerupi lantul infectiei, iar dupa aia te poti si imbaia in Nuba in sampanie de mii de euro!
      Dar, deocamdata, STAI ACASA!!! Doua saptamani, ca nu crapi! Iar daca totusi crapi, vine sindicatul si-ti aduce flori…

    • 4-500 la 3000 de testari! Acum se fac 30.000! Si banuiesc ca te referi la cretinii din toata lumea,care asta faceau, tineau lumea in casa. Iar daca tu vrei sa o tii pe tanti Firea inca jumatate de an la primarie iti propun sa o iei acasa sau sa te muti in Voluntari! Sau pe Oprisan si alti jegosi de aceiasi speta!

  20. Pe aceeasi logica ar trebui ca profesorii sa nu mai predea elevilor cu IQ scazut…

    Dar stai… ca oricum nu predau!!! Cam asa si la medici – mori cu zile in spitale din cauza supra-aglomerarii care genereaza indiferenta.

    1
  21. Opinia mea personala
    Trebuia insistat masiv in mărirea numărului zilnic de tampoane .
    – Marit numărul de aparate.
    – Format personal pentru efectuat corect tampoane .
    – Specializare personal suplimentar la analizat tampoanele.
    – Marit cantitățile de reactive , tampoane cumpărate lunar.
    Banii UE sunt pentru așa ceva .

    Chiar daca au mărit numărul de teste, aparate, E INSUFICIENTA CRESTEREA.

    Au fost pierdute 6 luni. Normal ar fi că astăzi Romania sa poată face 60.000 tampoane zilnic cu tendință la 100.000 in ianuarie.

    De de ?
    Cu cît descoperi mai mulți asimptomatici ( dar care infectează la fel ) cu atît bagi mai mulți în izolament, carantina. Așa tai mult din capacitatea generală de infectare cu efect bun asupra presiunii pe spitale , medici , ATI.
    Una e sa ai 25 % tampoane pozitive și alta să ai doar 5- 8% pozitive.
    La coreani , japonezi , chinezi asta a fost prioritatea 1. Cum e acum la francezi , nemti si italieni. Tampoane peste tot , mărit masiv număr posturi spitale și ATI.
    ( Italienii au pornit cu 20.000 teste zilnic in martie. Acum fac 165.000. ln ianuarie speră să ajungă la 300.000. Aveau atunci 5.000 locuri ATI, acum 8.500 din care ocupate 7 %. Vor ajunge la 10.000 posturi ATI deoarece toți preconizează o agravare a cazurilor în decembrie, ianuarie, februarie )
    Au aplicat toți cele 3 TTT a OMS.
    ( în românește ar fi testare , cercetare epidemiologică , tratament)
    PS.
    Eu as fi mobilizat masa studenților din ultimii 2- 3 ani de la medicina, veterinară, farmacie , să învețe și să facă tampoane , analize. Le dădeam și salariu pentru asta.
    Momentan Romania e la nivelul italian din sfârșitul februarie , început martie. Lipsa de toate. Morți cu gramada. ATI la maxim pline ochi doar cu bolnavi Covid.
    Greu și tragic după 7 luni oficiale de pandemie.

    1
    • Asimptomaticii nu infecteaza la fel ca simptomaticii, ci doar circa 50%. Problema mare e cu pre-simptomaticii: 1 – 2 zile inainte de aparitia simptomelor si 2 – 3 zile dupa, este perioada cu cel mai mare risc de transmitere. Dar daca cel infectat nu e psihopat, dupa ce are simptome isi restrange voluntar activitatea sociala. Deci in acele 1 – 2 zile cat e pre-simptomatic, daca se duce la petreceri, actioneaza ca un super-raspandac.

      • Sa zicem ca nu e psiho ci doar ca nu stie ca e infectat si pozibil infectios.
        Deci se duce la scarbici, la piata , la terasa la .. la ca stie/p[resupune ca nu e infectios deci contamainat.

        Sa zicem ca insa e de bun simt , si tocmai a aflat ca e pozotiv. Primeste si concediu medical.. Deci face le rost cumva de niste provizii pe cateva zile (prin provizii intelegand si numarul crespunzator de tigari si beutura ca ce sa faca ?!) se baricadeaa acasa (fa! am guvid~! megi fa la ma-ta! la maica-mea! matusa !! Nu la Gicu ca e nu doar cocosat da si sifilitic!!! si nu uita s ami lasi pachet la usa peste 5 zile ! noteaza 3 litri de vin, 2 cutii de bere, un litru de trascau, un cartus de tigari si 5 paini, un kil de barnza, mezeluri ..) .. se uita la temebe, joaca niste joicuri, samd etc

        Deci se retgae in casa, nu infecteaza pe nimeni ..DACA STIE!!!

        Dar nu prea se fac teste .. oare de ce?!!

      • Bip ! Vezi de unde-ţi iei informaţiile, iar dacă nu eşti sigur de ele mai bine nu le posta.
        1. Nu se cunoaşte cu precizie contagiozitatea asimptomatic vs. simptomatic. Teoretic ar trebui ca asimptomaticii să fie mai puţin contagioşi, dar nu 50 % ci un procent neprecizat. În afară de clasificarea asimptomatic / simptomatic mai avem categoria de oligosimptomatici (oligo = redus cantitativ), care sunt egal contagioşi cu simptomaticii, dar care nu conştientizează sau nu vor să accepte sau confundă cu altceva boala CoViD-19
        2. O persoană devine infectogen în ziua 2…3 de la infectarea sa, simptomatologia dacă există apare fie în ziua 4…5 de la infectare fie în ziua 8…10, iar dacă nu apare (atenţie la oligosimptomatici), din ziua 9…11 redevine neinfectogen.
        Concluzie : un om poate fi răspândac cel puţin 6 zile dacă e 100 % asimptomatic, dacă e oligosimptomatic aprox. 10 … 20 zile, în funcţie de evoluţia sa clinică, iar dacă e simptomatic 100 % atât timp cât se menţine boala.

        • @Gigi Gagu: daca ai fi citit mai atent ce am scris mai sus… „circa 50%” nu inseamna fix 50%. Diferite studii dau diferite rezultate (poti gasi si 75%), pentru ca nivelul de contagiozitate variaza in timp (este o curba, care creste, apoi scade in timp) si depinde foarte mult de activitatile desfasurate (un asimptomatic care canta este mult mai contagios decat un simptomatic care doar respira).
          Ai scris ” dacă e oligosimptomatic aprox. 10 … 20 zile”, dupa ce mai sus ai scris (corect) „din ziua 9…11 redevine neinfectogen”.
          Ai scris „dacă e simptomatic 100 % atât timp cât se menţine boala”, ceea ce se intampla foarte rar. Boala se mentine destul timp dupa ce pacientul devine ne-contagios, pentru ca atunci se manifesta ca o boala auto-imuna. Iar detectarea PCR pozitiva nu inseamna neaparat ca pacientul mai este contagios, ci doar ca mai are multe fragmente de virus in organism.

          • @Tzupy. Gura păcătosului adevăr grăieşte – şi amândoi suntem păcătoşi – eu m-am exprimat neinteligibil, dar şi tu ai spus că un asimptomatic este infectogen doar 1…2 zile şi astfel dai speranţe celor de bună credinţă exasperaţi de purtat botniţa.
            Concluzii :
            1. O persoană infectată cu SARS-CoV-2 asimptomatică e infectogenă 5…6 zile atât timp cât nu dezvoltă nici un simptom
            2. Contagiozitatea este variabilă de la om la om cu probabilităţi nedefinite foarte clar
            3. Un oligosimptomatic devine mai greu necontagios, după 7…8 zile de la dispariţia reală a formei clinice active
            4. E o diferenţă mare de contagiozitate, atât ca timp cât şi ca eficienţă, între un asimptomatic şi un oligosimptomatic. De cele mai multe ori, un oligosimptomatic nu vrea sau nu ştie sau nu poate să-şi recunoască boala, chiar dacă e de bună credinţă, şi tocmai de aceea se crede a fi asimptomatic şi e mai periculos datorită interacţiunii sociale decât un simptomatic clar.
            5. A da apă la moară la creşterea interacţiunii sociale cu „dacă eşti asimptomatic e puţin probabil să faci rău” nu e prea bine. Şi nici prea moral sau legal. Şi asta din exact dilema oligo- vs. a- simptomatic. Eu cred că mi-aş nega simptomele.

            1
  22. We’re fucked. Eu stau intr-o comuna langa Bucuresti dar am buletin de Bucuresti. Am fost si am votat sa scapam de javra de Firea. Nu s-a stat la coada in scoala unde am votat eu pe la nici o sectie (cel putin in alea 5 minute cat am votat eu).
    Insa paznicul de la intrarea in scoala tinea masca sub barbie, o parte din aia a din sectie sub nas. I-am atras sefului de sectie atentia iar acesta s-a scuze si si-a pus-o in mod corect. Insa 2 vaci din sectie nici nu s-au sinchisit. Am cautat politistii sa le zic de dulce ca muncesc din greu la respectarea regulilor din curtea scolii insa disparusera, probabil plecasera dupa o cafea.
    La intrarea in sectie ( de fapt o sala de clasa) era dezinfectant. Asa ca daca s-ar fi respectat regulile cred ca nu era nici o problema.
    Insa in drum spre casa trec pe langa scolile de la periferia Bucurestilui + aia de la mine din sat. Oamenii erau ingramaditi la coada (cam 200), fara nici un fel de distantare desi dimineata parca mai pastrau totusi o urma, cam jumatate n-aveau masca. Asa ca sa nu ne mai miram.
    Credeau broscarii ca sunt cei mai loviti? Stai sa vezi la noi intr-o luna, cu tot efortul lui Orban sa bage rahatul sub pres.

  23. Prin anii 90 Tovarășii răcneau din toate puterile că au nevoie de liniște pentru a ne putea lucra!
    Ceva însă probabil s-a întâmplat pentru că cei 20 de ani brucanieni s-au făcut 30 și Iliberalismul încă nu a triumfat definitiv în scumpa și frumoasa noastră patrie.
    Iar actuala pamdemie a dat planurile peste cap și ceea ce trebuia să fie o tranziție lină a ”puterii” s-a transformat într-o mare necunoscută.
    De aici probabil și impresia de haos – pur și simplu nu mai știu ce să facă!

  24. mă repet dar prevenția anticovid și lămurirea cetățenilor nu se face undercover cu procese verbale gata pregatite ,nu se face nici din birouri si nu se face nici din spatele geamurilor si volanurilor multitudinii de masini de politie locala-nationala-jandarmerie care se fataie toata ziulica.trebuie mers pe jos prin cartiere,in spatele blocurilor,pe trotuare,prin parcuri ,pe langa terase.la vedere si pe jos nu cu dosurile pe scaun stimate organe….patrula per pedes a devenit pasare rara in tara asta.

    3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *