Partidul RomaniaMilitary

Si programul sau politic. De fapt nu chiar program politic ci mai mult o metodologie…

parlamentul-romaniei-e1422280742600

                                                                           Parlamentul

Pai fratilor daca noi am fi partid politic si m-ar intreba cineva pe mine ce program de guvernare as avea,  am sustine cateva lucruri de bun simt.

In primul rand Romania trebuie depolitizata si deparazitata de politruci, nepoti, amante, copii, etc, ai tomberonezilor  de ne-au condus pana acum cu schimbul: cand PSD, cand PNL, PDL, etc.

Singura optiune viabila din punctul meu de vedere ar fi un guvern tehnocrat pentru cel putin doua-trei mandate pline, adica pentru urmatorii 8-12 ani.

Avantajul unui astfel de guvern tine de posibilitatea reala de a taia odata “carotida” financiara care alimenteaza cu bani partidele politice si mafiile lor din bugetul statului. La fel cum organele lipsie de sange mor pana la urma si caracatita coruptiei isi va da obstescul sfarsit lipsita de bani si lovita de DNA.

Astfel un guvern tehnocrat ar putea in mod real sa depolitizeze si deparaziteze incet intregul aparat de stat, restructurand pe criterii stricte de competenta toate institutiile statului si companiile de stat, toate agentiile si primariile, descentralizatele si astfel un ministru specialist, fara nici o obligatie de partid si cu sustinere guvernamentala serioasa, poate face in cativa ani mai mult bine decat intregul DNA pana acum.

Avem nevoie de o perioada destul de lunga pentru ca oamenii sistemului sa fie ejectati (cel mai bun exemplu este Victor Ciorbea ca avocat al poporului, jenant pana la infinit in cazul Oprescu, dar care nu poate fi demis pana la incheierea mandatului sau de sapte ani). Avem astfel nevoie de o administratie neimplicata politic, de o adminstratie la care partidele politice sa nu mai aiba acces si care sa aiba suficient de mult timp la dispozitie pentru a face diferenta si pentru a fi restructurata/eficientizata.

O astfel de situatie ar fi propice si pentru schimbarea legislatiei (atat cea economica cat si cea penala), legislatie care sa faca din coruptie principala amenintare la adresa sigurantei nationale si s-o pedepseasca in consecinta si care sa faca din recuperarea daunelor, generate de coruptie, prima sa grija. Pentru ca nu trebuie sa-i confisti doar banii din mita ci dimpotriva, sa-i iei intregul prejudiciu creat de aceea mita. Mai clar, pentru o spaga de un million de euro prejudiciul poate fi de mai multe zeci de milioane, astfel cel care da mita umfla pretul mult peste mita oferita, nu executa lucrarile la calitatea ceruta, etc si toate acestea trebuie avute in vedere la calcularea prejudiciului.

In principiu pentru coruptie trebuie sa-l lasi pe corupt in pielea goala, sa le tai astfel pofta altora sa faca ca el…

Un guvern tehnocrat va curata cu adevarat partidele de hoti si corupti, pentru ca daca partidele nu vor mai avea acces la bani isi vor pierde incet, incet intreaga structura de putere din teritoriu (primari, consilieri, oameni de afaceri, etc). Fara bani caracatita coruptiei (asocierea dintre politruci si oameni de afaceri) se va dizolva.
In acelasi timp un guvern tehnocrat are posibilitatea reala sa faca restructurare si deratizare prin tot ceea ce inseamna institutie de stat, pentru ca un ministru neafiliat nu are nici o obligatie fata de nimeni. Poate si el sa fie corupt, dar una peste alta nu are langa el o intrega pleiada de corupti pe care trebuie sa-i multumeasca si sa le distribuie din banul public.

In parlament pe de alta parte, un guvern tehnocrat poate fi foarte usor votat (juridic vorbind), pentru ca in principiu parlamentul nu voteaza un guvern ci un program de guvernare, astfel ca…se poate.

Stiu ca partidele se vor opune cu toata puterea lor unui astfel de plan, pentru cu astfel de plan inseamna de facto moartea actualelor partide si a actualilor lideri si aparitia unei alte clase politice, dar noi romanii trebuie sa intelegem ca in tara noastra exista doua tabere: politicieni/politruci/tomberonezi si de cealalta parte poporul roman.

Tomberonezii sunt in realitate cel mai mare dusman al poporului roman , iar partidele actuale nu fac decat sa “ne predea” de la unul la altul.

Ei sunt niste stapani de sclavi, care se schimba odata la patru ani, noi, sclavii, ramanem aceiasi, iar aceasta “roata” trebuie intrerupta, prin mijloace democratice, prin taierea accesului politicienilor si partidelor de la banul public si lasarea lor sa moara “foame”.
Incet, incet vor hamesi, vor slabi, se vor lua la bataie intre ei, legaturile trainice dintre adminstratia locala si oamenii de afaceri se vor destrama, firmele romanesti vor invata sa faca afaceri corecte cu statul, iar actuala clasa politica va “muri” incet de “foame”, lipsita fiind de puterea data de accesul la bugetul statului si al adminstratiilor locale.

Din pacate orice alt plan de curatare a Romaniei este desuet, fals si lipsit de se logica. Niciodata un guvern politc nu se va restructura singur, niciodata un ministru politic nu-si va “deratiza” proprii oameni, niciodata un politruc nu-si va taia singur imunitatea sau accesul la bani, pentru ca singura logica a celor care astazi sunt politicieni este castigul financiar. Fac politica pentru ca vor bani, nu din considerente indeologice. Daca le taiem accesul la bani, vom avea apoi timpul necesar sa scapam de intrega pleiada de capuse aduse in aparatul de stat de actualul sistem, vom avea timp sa-i dam afara, sa schimbam legislatia, sa eficientizam aparatul si institutile statului, sa curatam primariile si consilile locale…

Fara bani ori vor pleca singuri ori vor ramane fara putere si-i vom putea noi sa-i maturam foarte usor.

Atata timp cat banul este la ei, ne amagim singuri crezand ca “Ei”, politrucii, se vor auto-restructura. Insasi ideea ca un partid politic ar face ceva in interesul national si in contra interesului sau material este nebunie curata si dovada de consum de droguri (de propaganda mai clar) si trebuie tratata medical.

Odata pentru totdeauna trebuie sa privim adevarul in fata: partidele si politicienii – in actuala schema economico-politico-legislativa – sunt principalul inamic al Romaniei si al poporului roman. Daca eram in anii ”50, tranteam o dictaura, impuscam cateva zeci de mii si gata treaba, dar astazi nu se mai poate.

Mai mult decat atat ni se explica clar in media ca nu putem restructura clasa politica decat din interiorul ei, faceti-va partid, ni se spune, dar totul este doar o minciuna, orice partid este inerent o organizatie corupta macar moral…

Noi – Romania Military- -vedem astazi si va spunem ca se poate si altfel, printr-un program de guvernare foarte simplu, care sa aiba in vedere taierea accesului partidelor la banul public, guvern tehnocrat pentru cel putin trei mandate, schimbarea legislatiei in cam toate domeniile si tinerea politrucilor pe burta goala pana gand acest curent politic hotesc se va duce dracului pe cale naturala.

Pentru ca in sistemul mafiot din Romania, sistem creat in jurul partidelor politice, lipsa banilor va duce la implozia sistemului in cel mult un mandat (patru ani), in timp ce restul de 2 mandate ar fi necesare pentru curatarea si expulzarea din institutile statului a celor adusi acolo pe criterii politicianiste. Din pacate in Romania este foarte greu sa concediezi pe cineva care lucreaza la stat si daca o institutie publica a fost capusata cu 2-3000 de angajati este nevoie de timp sa scapi de ei, la fel si in cazul unor institutii importante cum este Avocatul Poporului, unde trebui sa speram ca Victor Ciorbea sa-si dea  demisia de rusine (slaba speranta), sau sa asteptam sapte ani si abia apoi sa numim pe cineva demn de respectiva demnitate.

Iar modelul Avocatului Poporului se aplica in aproape orice institutie, de la Banca Nationala si pana intr-o umila regie de transport dintr-un mare oras, sau intr-un consiliu local, o primarie, o companie de stat. Avem nevoie de timp, dar se poate.

Ramane bineinteles sa gasim o modalitate sa convingem actuala generatie de tomberonezi-politruci sa accepte un guvern tehnocrat, dar asa cum am vazut acesti maidanezi stiu de frica strazii, iar un guvern tehnocrat este singurul care poate incepe cu schimbarea si restructurarea legislatiei in Romania, in primul rand cu schimbarea/modificarea Constitutiei. Un partid politic NU poate face acest lucru in favoarea noastra ci doar in favoarea lor, tot asa cum actuala Constitutie nu este in avantajul romanilor ci al politrucilor (mostenirea lui Iliescu).

Poate unii dintre voi ar putea considera ca metoda propusa nu-i foarte democratica, dar va asigur ca este, pe de alta parte astazi conducerea Romaniei este democratica? Pai haideti sa vedem: guvernul face ce vrea, parlamentarii aproba automat, de te intrebi la ce dracu platim 500 si ceva de nesimtiti, cand ar fi suficient cate unul de fiecare partid sa pastram aparentele. Practic nu avem parlament ci doar ordine de partid.

Nici in partide nu-i democratie, un partid mare precum PSDul este de facto condus de maxim-maximorum cateva sute de oameni influenti care iau ce decizii vor ei, restul membrilor fiind doar pentru fundalul scenic, asadar care democratie?! Democratia ordonantei de urgenta si a “disciplinei de partid”?!

Tara este practic condusa – precum  o mosie personala – de cateva sute de vatafi, cateva zeci de mii de privilegiati, in timp ce restul pana la 20 de milioane ori au plecat – de foame – in strainatate – ori o duc dupa o zi pe alta si sunt obligati sa munceasca pe salarii de nimic, totul in folosul unei idiocratii care isi schimba doar masca odata la patru ani.

Asadar fratilor si surorilor acesta ar fi programul meu politic – in linii foarte mari – nu ca m-ar bate gandul sa ma bag in politica in urmatoarea suta de ani. De fapt acesta ar fi mijlocul pentru implementarea ulterioara a unui program pentru Romania.

Dar am simtiti nevoie sa arata ca solutii exista, ca nu trebuie sa ne facem noi alte partdide (asta-i o capcana grosolana intinsa pentru naivi), ca s-ar putea ca intr-un termen rezonabil de 12 ani Romania sa fie o tara frumoasa, curata si cu sistemul imunitar la capacitate maxima.

Pentru ca daca vom lasa tara exclusiv pe mana politicienilor ne pacalim singuri ca acestia se vor reforma din proprie initiativa, ca se vor schimba de buna voie. Dimpotriva isi vor da unul altuia cu mir pe cap si se vor ascunde in spatele unei imunitati (strigatoare la cer prin impertinenta sa)!

 

Acesta nu este evident un articol ci doar o insiruire de fraze simple, chiar repetitive, care creioneaza la randul lor niste idei simple, pentru ca in fapt relansarea Romaniei (din punct de vedere economic, administrativ si moral) este un lucru simplu, trebuie doar sa vrem!

PS Imediat ce Dacian Ciolos a fost nominalizat ca premier, Dragnea  fost intrebat de un reporter daca PSD se considera acum partid in opozitie. Lasand la o parte raspunsul – care oricum nu intereseaza pe nimeni – eu as spune ca PSD/PNL/PDL, etc au fost tot timpul in opozitie cu poporul roman si ca Romania nu a avut niciodata un dusman mai periculos decat actuala clasa politica!

PSS Dar intr-un final toate cele de mai sus sunt simple halucinatii ale unei prea calde seri de noiembrie. Partidele s-au repliat, le-a pierit deja frica de romani, drept dovada ca s-a depus deja in parlament un proiect de lege care vizeaza pensii speciale pentru primari (7000lei/luna) si presedintii de consilii judetene (10000 lei/luna), aceste categorii fiind poate cele mai toxice pentru Romania din tot nomenclatorul de meserii.

Nu va faceti iluzii, doar m-am racorit un pic, lucrurile vor merge ca si pana acum, vom fi furati si scuipati in fata pentru ca, nu-i asa, democratia este in esenta domnia coruptiei si a prostiei asupra bunului simt, educatiei si calitatii.

Sansa reala ca un un guvern tehnocrat sa aiba putere in urmatorii 8-12 ani este la fel de mare ca a doua venire a Mantuitorului, in urmatorii 8-12 ani, asta ca sa nu ne facem iluzii. Cateodata e bine sa scrii, te mai relaxezi un pic.

Acum, capul la fund!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

GeorgeGMT

61 de comentarii:

  1. nationalistu_de_serviciu

    Cine va sustine guvernul, cine va legifera?
    Cine garanteaza ca astia nu vor deveni la rindul lor corupti?
    Parerea mea este ca-i nerealist.
    Sindromul FFHP

    • Pai teoretic guvernul va fi sustinut din parlament de o majoritate care il va sustine de frica strazii si va conduce tara pe baza unui program politic aprobat la investitura. De legiferat va legifera parlamentul la propunerea guvernului.

      Singur ca nu-i realist, dar ar fi ideal…

      • Am vazut ce stiu de frica strazii de si-au adoptat azi tacit pensiile speciale. Iar strada… a fost o miscare orchestrata de inlaturare a guvernului. Restul a fost umplutura ca daca erau porniti pe schimbare la ora asta parlamentul trebuia inconjurat de aia 30000. A fost speculata emotia colectiva cauzata de moartea tinerilor in incendiul de la club pentru a se pune in practica visul erotic al lui Johanis (sau cum dracu’ s-o scrie numele neamtului) acela de a avea „guvernul meu” .
        Cat de tehnocrat este guvernul se vede de la o posta cu minstrul finantelor pus dintre consilieri si alti cativa ministri „tehnocrati” proveniti din ONG-uri care sunt finantate din afara. Visurile cu deparazitare clasei politice sunt frumoase dar tin putin. N-ai sa vezi asta nici acum nici peste un an nici peste 5. Interesanta mentinerea lui Campeanu la educatie dupa ce acum cateva zile toata presa cu sustinere in societatea civila stergea cu el pe jos pentru ca l-a albit pe Ponta. Personal cred ca martafoii astia cu stagii pe la UE si prin „societatea civila” vor lucra doar ca sa ne consolideze statutul de iobagi ai „partenerilor din UE”.

        • Rectific ieri si-au adoptat tacit legea cu pensiile.

        • @Anla. Intradevar articolul este doar un vis irealizabil, morala ar fi ca eu personal nu cred ca astia se vor restructura singuri…

          • V-ati gandit vreodata la o organizare in stilul Blocului Nepartizan interbelic din Polonia?

            https://en.wikipedia.org/wiki/Nonpartisan_Bloc_for_Cooperation_with_the_Government

            „The BBWR was not a classic political party, as it consisted of people with sometimes very different opinions.”

            Adica un partid care sa atraga nu voturi pe o anumita ideologie, ci votul anti-politic si care sa se preocupe cu genul de reforme si proiecte nationale care ar fi acceptabile intregului spectru de ideologii politice ale romanilor. In prima faza, partidul s-ar concentra sa puna mana pe o primarie mai importanta, pe niste locuri de Consilier Judetean si pe un minister si sa faca ordine acolo astfel incat sa isi valideze modelul in ochii populatiei.

            Mi-ar placea si un sistem informal prin care un sg partid sau o coalitie de partide in opozitie isi fac un shadow government pe stil britanic care sa explice exact ce ar fi facut in locul celor de la guvernare. Asa ar putea sa aiba o echipa deja formata si validata (sau niste indivizi pt pozitii cheie) pentru un Guvern nou, daca ar iesi din opozitie.

      • Pai atunci ce rost mai are Parlamentul? Votam direct guvernul si ii oferim si puterea legislativa, ca e acelasi lucru.

        Consider ca e nevoie de separarea puterilor in stat, iar un guvern prea puternic e bun doar daca oamenii ce-l compun sunt de o anumita calitate. Marea problema e cum ii alegi pe oamenii astia?

      • Asta inseamna ca de fiecare data cand politicienii o dau cotita si pun bete in roate (la proiectele de lege propuse de guvern in parlament) sa apara „punctul de presiune” in jurul Casei Poporului !
        Guvernul asta de tehnocrati trebuie sa publice in mass-media (nu doar in Monitorul Oficial) proiectele de lege si sa le explice populatiei cat mai pe intelesul ei ! Vor fi diferente de opinii, dar vor fi destui care daca merita un anumit proiect de lege se vor aduna sa creeze „punctul de presiune”.
        Este totusi o „sabie cu doua taisuri” pentru guvern, pentru ca nu toate masurile pot crea efecte „placute” si mai intai de toate s-ar putea sa trebuiasca sa fie „rau” ca sa fie apoi „bine” pentru diversele persoane (private sau juridice) care poate ca au fost corecte in actiunile lor (mai mult sau mai putin economice …

        Ironic …

        Stiati ca avem un exemplu democratic in tara care merge foarte bine cel putin la nivel de localitate (comuna) ?

        Ati auzit vreodata de comuna Pestera din judetul Constanta ? De ce merge bine ? Pentru asta aveti nevoie de un om care sa intrebe la „fata locului” si sa transcrie raspunsurile celor care traiesc acolo !!! Asta a fost „cazul” cel mai mediatizat ! Poate mai sunt si altele ?
        Nu de alta, dar m-am cam saturat de cetateni gen „Vax Populi” desprinsi ca perele malaiete din copac si, slava Ratiunii !, sunt cam prea multi !

  2. parerea mea e ca trebuia sa ii impuscam pe toti in 89 nu doar pe ceasca

  3. nationalistu_de_serviciu

    Daca-i impusti, apar altii , stii aia cu „iarba rea nu piere”
    Trebuie sa existe o preselectie, apoi un mod prin care cei guvernati pot controla intr-o oarecare masura pe cei ce guverneaza, reguli de ‘concurs” care sa permita si ‘outsider-ilor” sa cistige, sa-ti dea tie cetatean o „paleta’ mai larga de unde sa alegi, evident trebuie prevazuta in codul penal si escrocheria politica, scoaterea politiei de sub conducerea politicului, politia sa fie autonoma, corp separat de orice minister sau alte celea.

  4. Deoarece romanii iesiti in strada au respins, pe buna dreptate, si PNL, un partid la fel de corupt si de nereformat ca si PSD, inclusiv la sugestia consilierilor sai in genul lui Mihalache, traseisti, arivisti, fripturisti si oportunisti, Johannis a renuntat la alegerile parlamentare anticipate, asa cum dorea initial, din dorinta de a ajuta PNL sa ajunga la guvernare profitand de nemultumirea oamenilor fata de PSD, si a trecut la planul B, numirea unui asa zis guvern format exclusiv din tehnocrati, persoane aparent independente care nu fac parte, oficial, din vreun partid politic.
    Realitatea este ca acum PNL va ajunge la guvernare prin intermediul unor interpusi,oamenii de casa ai PNL, in genul lui Ciolos, care in perioada 2007-2008 a fost ministru in guvernul Tariceanu-PNL si care ulterior, la propunerea liderilor PDL, acum cu totii inregimentati in PNL, a ajuns comisar european iar acum este folosit din nou, provizoriu, pentru deruta si satisfacerea dorintei populatiei satula pana peste cap de mafiotii si arivistii care alcatuiesc actualele partide politice.Practic este praf in ochii opiniei publice care doreste ca cei din guvern sa nu mai fi fost pana acum membrii ai unei formatiuni politice.Printre asa zisii tehnocrati, independenti din punct de vedere politic, figureaza si Constantin Dudu Ionescu care este in carti pentru functia de ministru de interne, functie pe care a detinut-o si in perioada 1999-2000, din partea PNTCD, fost presedinte interimar al PNTCD , fost membru al PC iar in anul 2008 ,candidat din partea PDL( de anul trecut a fuzionat cu PNL) pentru un post de parlamentar.
    In aceasta situatie ne dam seama cu totii ca se incearca din nou, subtil, inselarea opiniei publice folosindu-se oameni cu legaturi stranse cu PNL, lucru nedorit de cei care au protestat in strada.

    • Am si eu o intrebare nesimtita … domnule @Sorin !
      Daca Ciolos a fost ministru in guvernul Tariceanu si acum Tariceanu (-Rasuceanu) tine partea PSD-ului, de ce nu ar tine si Ciolos cu PSD-ul ?
      Sau cumva Dragnea a avut gura aurita cand a spus ca acum toata clasa politica este in opozitie ?
      Apropo … In opozitie cu cine ? Cu siguranta nu in opozitie cu Johannis !
      Guvernul lui Ciolos poate fi mai fragil de cat pare ! Are nevoie de populatie si cand aceasta va simti ca va fi rau si o alta iesire in strada impotriva guvernului poate sa ii fie fatala !
      Dar daca masurile Guvernului Ciolos vor avea efecte bune pentru toate persoanele (fizice si juridice) din Romania (si implicit pentru mediul economic), dar cei care vor avea cu adevarat de suferit vor fi DOAR din clasa politica indiferent de „coloratura nuantelor de verde” ne-muncite din buzunarele lor !
      Dar daca populatia va sustine „din strada” masurile unui guvern care se va dovedi integru si echidistant ?

      • „Dar daca masurile Guvernului Ciolos vor avea efecte bune pentru toate persoanele (fizice si juridice) din Romania (si implicit pentru mediul economic), dar cei care vor avea cu adevarat de suferit vor fi DOAR din clasa politica indiferent de „coloratura nuantelor de verde” ne-muncite din buzunarele lor ”
        Tu esti doar naiv sau te plateste cineva?

        • Ar putea sa nu aiba nici un efect bun, dar daca ? …
          Daca esti asa de sigur ca absolut NIMIC n-o sa mearga in tara asta si ca eu sunt platit pentru ce am gandit in comentariu atunci ramai cu convingerea !

          Pentru ca sa ne fereasca sfanta Ratiune sa se intample asa cum esti dumneata convins !!!

    • Nu-i nimic interesant, este doar o facatura, autorul fiind implicat- de fapt n-a fost si de aici scandalul – in industria militara. Domnul este un mare „fan” al Iveco, ca sa ma exprim elegant.

  5. Mda , tot e bine ca a aparut un material agitator 🙂 . Vad ca solutii sunt, chiar descrise intim, numa ca cica nu prea are cine sa le aplice ! Pai nu prea inteleg eu de ce nu vrei partid bre! Partid ,miscare gasca , ce draq o fi numa sa fie o adunatura de deastia de pe aici si de aiurea care sunt de acord cu poliloghia lu matale de mai sus!
    Bre, bagati mintile-n cap, daca nu incepe de undeva de unde naibii o sa-nceapa, astepti vreo minune?
    Io raman la parerea mea, treaba trebuie miscata de undeva ! Ca s-o misti trebuie sa fii organizat.Ca sa fii organizat iti trebe un program de disciplina interioara . Apoi o platforma ca aia de mai sus la care sa adere poporu. Care e destul si e megasaturat de jigodismul politic.
    Mai bine te-ai apuca sa descrii cum ar trebui sa arate miscarea aia care sa-i termine pe terminatii astia care ne conduc!

    • @wandoo N

      fatza de alte miscari ce au aparut datorita ra*hatului in care era tzara ( stim cu totii istorie) acuma exista marele avantaj al comunicarii mult mult mai rapide. deci mijloacele sunt. idei sunt. vointa este. mai trebuie sa constientizam cutitul la os… sincer m-am plictisit de aceleasi cacaturi (scuzati expresia), sunt 3 la numar: partidul x la putere, ne f..t bine, vine partidul y ( din opozitie) ne f..t bine si astia, face lumea scandal ca nu-i place sa fie f..tuta, vine un „tehnocrat”. asta sta si nu face nimic f…te buha, poporului ii creste speranta, vine iar partidu x.
      plm

      • ioi, si inca ceva @George GMT vezi ca ai uitat sa pui in ecuatie un ditamai element ( pentru simplificare am zis element desi are mai multe parti constitutive). de acolo izvorasc toate…

  6. ceva mijto : * etern banatule, pune vrajeala aia la Contact sau macar la un articol pe subiect cat de cat…

  7. Cand premiza este gresita ….Pai fratilor daca noi am fi partid politic atunci ati „politiza” . Findva ati avea partizani politici.
    Findca ati particpa la alegeri si daca le-ati alege ati forma guvernul …care ar fi unul politic nu unul de tehnocrati!!!

    In parlament pe de alta parte, un guvern tehnocrat poate fi foarte usor votat (juridic vorbind), pentru ca in principiu parlamentul nu voteaza un guvern ci un program de guvernare, astfel ca…se poate
    In parlament se voteaza un guvern care vine cu un program de guvernare.
    Un program de guvrenare este un program politic caci
    Politica este știința și practica de guvernare a unui stat
    Politics (from Greek: πολιτικός politikos, definition „of, for, or relating to citizens”) is the practice and theory of influencing other people. More narrowly, it refers to achieving and exercising positions of governance — organized control over a human community, particularly a state

    A guverna este a face politica la cel mai inalt nivel …

    Si .. pana la urma orice tehnocrat are o viziune politica.. Sa zicem uin economist la economie sau8 finante.. poate sa fie pe linia Keynes si atunci va fi mai la stanga poate sa fie pe linia scolii de la Chicagio si atinci este conservatir sau poa fi pe lata linie adica liberal..

    Sau sa luam trei exemple de tari conduse ani de zile de dictatori militari :Argentina, Brazilia (care asta a fost si dupa ce isi „alegea democratic” presedintele „civil” – exact pe generalul pe care picase magareata sa isi dea demisa si sa „candideze”) si Coreea de Sud. Ultimele 2 adepte ale interventiei statale (capitalism de stat) in gen neoliberal (neoliberalism in sens european anu 1900 nu ..) care au dezvoltat economii stimabile . In coreea de Sud dcitaorii miliatri au luat si masuri sociale gen autobuz scolar si cantina scolara (asta era marea mandrie a ultimului dictatior militar sud-correan .. si pomnea despre copilaria sa saraca cu peste 10 km facuti zilnic pe jos si cam flamand) .. Argentina insa .. a avut generali cam amtetoti de „pouta libera” si neinterventie ..

    Ca sa zic asa daca vrei sa faci politica dintai trebe sa te lamuresti CE VREI. (nu vreau partidem nu vrwau ciroptie asta nu este decat ce nu vrei ,,, )
    Sa zici ca nu mai vrei partide politice … inseamna ca de fapt vrei dictaura sau ceva asemanator. Dar si ptr asta iti trebuieste un program!
    Sa zici ca strada.. ei ei asta insemana ca risti sa faci politica altora…

  8. Concret, si fara sa fierbem 2 oua intr-un ibric de cafea.Schimbarile majore, in system, politica nu se pot face decit tot prin „metode” sa zic asa frumos „neadecvate”..”nesociale”..”nedemocratice”. Degeaba fuge Ciolos la portile inalte ale „politicii” romanesti, este ca si cum bateai la „inalta poarta Otomana”..sa ceri o audienta……Tovarasii de acolo, din inaltimile palatului trag un jet puternic de culoare galben-rosie pe noul govern.Pun si conditii..ba mai mult voteaza si ceva salarii…..
    Solutia va fi una violenta, asa arata istoria…..300 nu 600…PSD ca partid trebuie scos in afara legii, clar este urmasul PCR, …FSN…etc.Dizolvarea parlamentului este singura solutie…
    Ma duce gindul la raposatul comunist Brucan….cind afirma ca vor trece mai mult de parca 50 de ani(parca) pina romanii vor intelege treaba cu democratia.
    Sisitemul asta ales „democratic”…..este o fantoma a partidelor.Ei au folosit democratia (neinteleasa de popor) ca pe un instrument de influenta, manipulare si propii avantaje.Tipic communist.
    pina nu dispare „popularul” Parlament ales „democratic” ..”corect”….”tall”..si noi credem ca El reprezinta ‘democratia”..nu se va schimba nimic.
    Doamane ajuta Romania!

    • Brucan a zis 20 de ani….
      Insa se opare ca duoa 20 unii s-au cam saturat de democratie …

    • @Sirius
      Solutia va fi una violenta, asa arata istoria…..300 nu 600…PSD ca partid trebuie scos in afara legii,
      clar este urmasul PCR, …FSN…etc.Dizolvarea parlamentului este singura solutie…
      Nu facem si niste lagare de concentrare draga Sirius?
      Citesc si ma ingrozesc!.Fantomele istoriei dau tircoale Romaniei.Si din pacate ideile lor
      negre sint propagate de tineri.Aceasta generatie incapabila sa fundamenteze ceva real,avida
      de singele ei propriu,cu mintea spalata de propriile visuri.Aceeasi generatie care se
      considera moralitatea societatii uitind ca ea insasi e parte in mizeria tari si motiv
      pentru asta.Au fost asa usor manipulati incit ei cred ca au decis ceva.
      Ceea ce va urma e consecinta faptelor lor.

      • Facem si lagare , de munca normal, avem de construit autostrazi, spitale, scolii, camine de batrini.Cine sa le faca???.Cred ca avem si bani, normal daca confiscam ce sa furat in astia 25 de ani.Vorbesti de idei negre, dar ideile alea rosii le-ai trait pe pielea ta???.restu e filozofie pura.

        • Locul astora ca tine care visati lagare si executii este tocmai in lagare. Nu este admisibila o atitudine atat de tembela in conditiile in care vrem o societate normala. Vreem schimbare dar o facem intorcandu-ne in vremea lui Dej. Daca nu aveti niste solutii decente macar invatati bunul simt si inchideti gura nu lasati mizeria sa iasa din voi.

  9. Ce-i drept e drept. Ceea ce este in Romania numai democratie autentica nu e. Vointa poporului nu conteaza nici la 4 ani, pentru ca o constiinta manipulata nu este una libera. Ceea ce aveam noi este un mix de plutocratie, politicianism, mass-media aservita si servicii secrete (nu doar ale noastre).
    Iar atunci cand o minoritate conduce o majoritate nerespectand dorinta majoritatii…dictatura scrie pe tara aceea.
    Deci nici o paguba daca in locul acestei dictaturi mascate punem ceva mai autoritarist ca sa deratizeze pe aici. Teoretic!
    Tare teama imi e sa nu trebuiasca sa facem o revolutie pe bune ca sa deratizam deratizatorii. Si ”deratizatorul” anti Ceausescu numit Iliescu a promis ca nu va participa la alegeri, iar apoi a decolat in politica mai ceva ca o racheta de la Cape Canaveral. Iar infectia generata de el ne va ucide.
    Fara parlament care sa reprezinte ceva in/pentru societate, fara o putere judecatoreasca independenta autentica (asta va fi cel mai greu de curatat) tehnocratii vor avea o putere aproape de absolut.
    Iar asta stim deja: ”Puterea absoluta corupe absolut.”
    Treaba asta cu deratizarea este cel mai greu lucru de proiectat si de aplicat. Mai ales cand esti infestat total.

  10. Bre, maimutoii aia ne-au dat si-un exemplu de „imaginatie”, si-au pierdut…bilele. Asta dovedeste ca pentru Ei suntem doar niste prosti, le merge orice. Cand este vorba despre bunastarea lor nu mai exista Putere si Opozitie, exista doar Interes. Cine sa-i beleasca? Strada? N-are vigoarea necesara decat daca sunt 20 de milioane, ceea ce n-o sa vedem in veci! Ei stiu, ne cunosc, ne manipuleaza. Frumos articol. Ar trebui preluat si publicat oriunde se poate, popularizat pe facebook, etc. Dar nu, cui credeti ca-i pasa? Bugetarului care i se scoate ochii cu 10% marire de salariu, care bate din palme fericit? Asistatului social aflat in putere dar puturos, ce sta la „mila” statului? Cui? In asa hal de degradare morala, nepasare civica si alienare mentala ne-au adus toti neispravitii in 25 de ani, incat nu ne mai putem coaliza decat in fata unor nenorociri si dezastre. Asta s-a vrut, asta s-a obtinut! In orasul meu nu-i pasa nimanui de nimic, exceptand „ce ne da Guvernul”…

  11. brucan a fost un criminal ca si toti ceilalti…

    in alta ordine de idei, cred ca ne-am imbatat putin cu apa rece, in urma protestelor astora… se tot vehiculeaza ideea ca aia din parlament s-au „speriat” . se si vede dupa comentariile lor ( ne-au facut slugi si neam de slugi)… si-au votat pensiile speciale ( au trecut „tacit”)

    adevarul trist asta este: noi, cu munca noastra, cu banii nostri, hranim caracatita asta care pe zi ce trece e tot mai mare , mai aroganta, mai ticaloasa si mai incompetenta. ceva trebuie facut, suntam ca aia la care e dezastru in curte si asteapta sa vina altii sa le faca curatenie… sa se rezolve de la sine…

  12. nationalistu_de_serviciu

    O, de speriat s-au speriat, nu destul si nu pentru mult timp.

  13. Parlamentarii aia sunt imaginea noastră. Noi (poporul român) suntem așa cum sunt parlamentarii. Vorbim de Oprea că abuza de coloana oficială – uitați-vă în oraș câți depășeșc coloana pe linia de tramvai. Vorbim de parlamentari că fură – câți din colegii voștri sustrag diverse lucruri de la serviciu?!
    Și atunci cu cine să-i schimbăm pe parlamentari?! De unde oameni cinstiți? Din import? Putem să- înjumătățim, să rămână 300. Putem să angajăm un ofițer SRI la fundul fiecăruia, dar nici așa nu suntem siguri că vor fi cinstiți toți.

    • Esyi sigut ca SRI istu este cinstit?!
      (cazz marunt in Anglia acu cca 50 de ani. un arbitru er apazit pe stadion de 2 politisti. Ca sa nu fie batut. Dar a fots batut „meserias” Ca la politie. Pe gazon in fata tuturor!!)

  14. Proteste,marsuri si proclamatii. De 20 se tot fac si tin si pe cei de la putere ii doare fix in pix.
    Sa nu ne amagim cu apa rece, pentru cei de la putere faptul ca ies romanii in strada sa isi strige doleantele este egal cu zero.
    Frica de presiunea strazii ? Amuzant. Daca chiar ar fi sa fie o schimbare in acest fel, trebuie facute aceste proteste la modul serios, gen cum a fost maidanul la ucrainieni.

  15. Nu cred ca vom mai avea vreo sansa. Raul este in noi, in romani. Nu este adevarat ca poporul este nobil si clasa politica fura. Toti ar fura, poate cu foarte putine exceptii, daca ar lua locul clasei politice. Iar clasa politica nu este formata din extraterestrii, sunt oameni alesi din randul nostru care au prins un val. Dar nu este vorba numai despre furt. Este o cadere morala a poporului, cum nu a fost vreodata in istorie. Ce, sub regimul comunist nu furau ? Numai ca, odata prinsi, erau inchisi rapid, iar pe aia care furau mai mult ii impuscau. Sau i-au invatat comunistii sa fure, cum incearca sa afirme unii care se dau destepti pe Contributors ? Nicidecum !
    Si acuma pe bune, chiar daca ne doare sufletul pentru cei morti, dar la Colectiv ce a fost ? A fost ca urmare a filozofiei comuniste, sau fasciste sau legionare sau bisericeasti, sau ce ? Ce a fost domle? Stie careva ?

    • nationalistu_de_serviciu

      Nu mai spune, chiar asa, numai romanii fura, pe ce lume traiesti.
      Pentru ca tu sa nu dai exemple stupide, sa-ti spun ceva, pe oricine ai pune in situatii mai putin obisnuite, mai devereme sau mai tirziu va actiona altfel decit o face de obicei. Suedezii sint foarte toleranti? Nu mai zi , ce repede le-a trecut toleranta la intilnirea cu tiganii, ce frumoasa-i toleranta asta si ce frumos suna cind nu-i testata pe bune.
      Elvetienii nu fura? Pune-i tata pe lipsuri in stil estic si sa vezi ce schimbare in vreo 20 de ani.
      Romanii fura de la stat , nu intre ei, statistic vorbind, iar aia cu statul vine din perioada comunista, evident ma refer la cetatenii obisnuiti.

  16. Ia sa iasa strada si sa puna presiune pe hotii din parlament sa zboare niste oua cand ies alesii de la munca , sa vada alesii ca romanii nu sunt cum se spune , pana la urma si ouale alea se pot schimba cu sticle pline sau nu , pietre bate si alte obiecte estetice , pana la urma se va face 300 de parlamentari asta este clar , am mai spus sunt doar 2-3 masuri de luat si parlamentul se curata singur , vot uninominal pt alegeri parlamentare , candidatii sa nu fie cu diplome fabricate , sa se voteze la vedere in parlament sunt chestii simple de bun simt care in maxim 2 mandate va pune politica pe drumulo cel bun

  17. George felicitari pt. articol ! Subscriu ideii de govern technocrat pe 12 ani . Acu problema mai mare nu neaparat pt. romani ci si la nivel mondial e retragerea in spatele deziluziei . Aceasta este tot o consecinta a unui mechanism de manipulare care a functionat pe principiul picaturii chinezesti si care a semanat neputinta si indoiala ori senzatia ca te lupti singur cu morile de vant .
    Din cate observ cam asta se intampla si acum , oamenilor li s-a aruncat o farama de ciolan ca sa le potoleasca of-ul si cam toti s-or dezumflat .Eu zic ca n-ar trebui sa ne dezumflam asa repede , ci atat cat nu mai suntem asa vehementi , cel putim sa stam in expectativa . Presiunea trebuie mentinuta .Un razboi se duce prin replieri si cumul de victorii , nu cu autosatisfacere sau dezamagire dupa o infrangere . Poporul are o arma net superioara oricarei tactici politicianiste care oricum e din ce in ce mai usor de descifrat . Acea arma e speranta-ratiune-comunicare . Atata vreme cat exista asa ceva , tot timpul se poate pune presiune macar pana la urmatoarea iesire cel putin …iar urmatoare iesire am inteles ca va fi la 1 decembrie … Chiar daca noul govern ar fi ok , tot ar trebui iesit , maca pt. a li se aminti nemernicilor astora ca suntem o forta si mai ales putem iesi in piata mai repede decat se pot replia ei . Presiunea trebuie mentinuta !

  18. Romanii au grija zilei de maine si ceea ce pun pe masa. Orice plus la salariu conteaza. Nu au timp sa stea in strada tot timpul. Grijile zilnice ii preocupa pe romani nu politica si doctrinele.

  19. Off topic.
    Stie cineva de vreun exercitiu aerian in sudul tarii? Sau la vecinii balgari? Am numarat vreo 10-15 intr-o zona f mica (relativ) in acelasi timp

  20. @Musoiu , grijile zilnice din pacate aici sunt cam legate de politica …si apoi sa stai 2-3 ore in strada in loc sa o sa -ti amortesti instinctele cu junk-media mi se pare mai de folos …macar din punct de vedere a socializarii

  21. singurul mod in care poate fii invinsa corupti este ca oameni de treaba si patrioti care se gandesc si la tara nu doar la buzunarul lor este sa intre in politica alta solutie magica nu exista

  22. Io zic sa nu mai fim asa pesimisti.
    Uite, Klaus a citit intructiunile publicate de noi ( http://www.rumaniamilitary.ro/am-fost-naivi-nu-se-va-mai-repeta ) , nu a picat in capcana cu anticipatele si a numit un premier tehnocrat, un bun profesionist si cu o imagine ireprosabila, care a anuntat ca va coopta in noul guvern personalitati credibile si bine pregatite pentru domeniile lor.
    Acum, lasand gluma la o parte, Ciolos s-a dus si a stat de vorba cu toate partidele parlamentare, inclusiv cu PMP-ul evitat de Iohannis, e un tip echilibrat si, daca reuseste sa coopteze in guvern oamenii de care se tot vorbeste prin presa, va avea un sprijin solid din partea strazii ca sa treaca prin parlament un buget cu mai putine pomeni electorale si mai multe fonduri pentru investitii in infrastructura si sa demareze reforme pe domeniile sensibile: legislatia electorala, reforma justitiei, lupta anticortuptie, industria de aparare, energie. Nu cred ca are timp sa demareze reforma administrativa (reducerea numarului de comune) dar daca reuseste sa le faca pe celelalte pana la alegeri ar fi mai mult decat ok.
    Chiar daca este un tip inlcinat spre dialog, cred ca Ciolos va trebui sa ia in calcul faptul ca parlamentul va incerca sa-i puna piedici in vederea pastrarii situatiei de acum si a privilegiilor clasei politice.
    Dupa mine, dupa ce trece bugetul prin parlament, Ciolos va trebui sa utilizeze instrumentul asumarii raspunderii, venind cu pachete complete de legi pe fiecare domeniu in parte:
    – o asumare de raspundere pe reforma electorala: 300 parlamentari chiar daca raman doua camere (nu-i timp sa schimbi constitutia), alegeri primar si presedinte consiliu judetean din doua tururi, maximum 2 mandate pentru primar, presedinte consiliu judetean, parlamentar (adunate Senat +CD, nu 2 Senat, 2 CD), eliminarea votului secret din parlament, alegeri pe lista la CD si uninominal in 2 tururi la Senat, scaderea pragurilor electorale, facilitarea candidaturilor independente etc etc.
    – o asumare de raspundere pe reforme in justitie si anticoruptie;
    si tot asa.
    – o asumare de raspundere pe reforma invatamantului (preluate elemente din reforma Miclea-Funeriu);
    – o asumare de raspundere pe reforma sanatatii;
    – o asumare de raspunderea pe reformarea aparatului birocratic;

    Nu poate merge in parlament cu initiative legislative pentru ca nenorocitii le vor macelari cu amendamente.
    Trebuie sa comunice foarte bine cu publicul, sa-si prezinte clar proiectele iar in ziua asumarii raspunderii ne ducem sa ne plimbam prin fata parlamentului, vreo 50-60.000 de oameni, si sa-i puna dracu’ sa nu voteze cum trebuie.

    In alta ordine de idei, nu trebuie sa asteptam doar de la Ciolos sa rezolve lucrurile pentru ca nu poate singur.
    Trebuie sa ne implicam si noi in alegerile locale, chiar si candidand ca independenti in consiliile locale, in special in orasele principale.
    Pe de-o parte , acolo electoratul este mai informat si mai dispus sa voteze figuri noi (dar credibile) iar pe de alta parte contractele pe care le semneaza municipalitatile cu furnizorii de bunuri si servicii sunt o sursa importanta de venituri grase (din spagi) pentru partide iar noi trebuie sa fim acolo si, daca nu reusim sa le stricam ploile la vot, macar sa avem acces direct la informatii pentru a putea informa populatia despre nereguli si pentru a pune presiune pe partide. Despre cum sa facem asta, gasiti cateva idei aici: http://www.rumaniamilitary.ro/ce-s-a-ales-de-16-noiembrie-2014-ce-i-de-facut

    • Eu inca il astept pe Basescu sa-mi explice cum de i-au iesit 100 de senatori si 200 de deputati; tinand cont ca la Senat trebuie sa ai acelasi nr. de senatori indiferent de demografia judetului, plus Bucurestiul care e echivalent cu doar 4 judete medii dar are 6 sectoare; iar la Camera Deputatilor, din cei 200 tot n-am priceput cati reprezentanti ai diasporei sa fie si cati ai grupurilor etnice, in asa fel incat sa nu reprezinte procente exagerat de mari prin comparatie cu ce ne ofera datele Recensamantului din 2011 (ma refer in special la grupurile etnice)…

      Am amintit de asta cu 300 pentru ca, din pacate pentru Basescu, a fost la el cel mai important lucru (se vede si din proiectul sau constitutional bazat pe actuala Constitutie) nicidecum interzicerea traseismului sau votul nesecret si alte „flecusete” de astea care intr-adevar ar pune presiune pe clasa politica, nu frectia asta cu numarul de scaune…

      • Numarul de senatori nu este acelasi pentru orice judet ci e-n functie de numarul de alegatori.
        In privinta minoritatilor (18 acum) nu ai cum sa le bagi pe toate in camera deputatilor pentru ca plus UDMR iti iese reprezentare mai mare decat procentul de minoritati.
        Trebuie gasita o varianta in care primele 6 minoritati, in ordinea numarului de voturi, primesc locuri in Senat iar celelalte 12 la CD.

        • …mda, dupa ureche…

          La Senat trebuie obligatoriu sa ai acelasi numar de reprezentanti, indiferent de judet, deoarece e camera superioara, de echilibru teritorial, nicidecum demografic: sa zicem 2 senatori pe judet. De fapt 3, pentru ca la 2 nu mai pupi reprezentant roman de prin HarCov in vecii vecilor! (pariez ca nu s-a gandit nimeni la chestia asta, de abia in 2012 a fost un senator roman – Marius Obreja – iesit al 4-lea la Covasna).

          Avem 41 de judete, daca am avea doar cate 2 senatori, asta face 82. Banuiesc ca restul de 18 pana la 100, Basescu i-a gandit la Bucuresti (probabil 3 pe sector…mult prea multi, numarul total de 10-12 e mai apropiat de realitate, repet, capitala e echivalenta demografic cu 4 judete medii).
          Deci 82+12=94 (restul de 6 de unde sunt?)
          Mai degraba mergi pe 3…41×3=123 + 12 la Bucuresti = 135.
          Asa mai vii de acasa, asta da Senat!
          Nu-s multi da’ nici putini!

          De asemenea, la Senat n-au ce cauta „locurile din oficiu”, nici pentru Diaspora, nici pentru minoritati!

          Insa Camera Deputatilor, fiind „inferioara”, adica tine de demografia diferita poate in continuare prelua aceasta caracteristica, de locuri din oficiu pentru minoritati, cat si pentru diaspora.

          Fac aici o precizare, nu mi se pare corect ca minoritatile sa aiba mai multe locuri (din oficiu) decat diaspora..considerati-o un fel de „reciprocitate”. Ba mai mult, nu mi se pare corect ca minoritatile ce reprezinta cel putin 1% din populatie, sa primeasca 1 loc din oficiu (2 de fapt, e vorba de unguri si de tigani).

          Am putea avea o camera a Deputatilor fara toata tarasenia cu „locuri din oficiu”, insa dupa un sfert de secol in care ne-am dovedit ca nu purtam raca (prin comparatie, alte state democratice mult mai titrate nu dau doi bani pe asa ceva), putem merge in continuare pe protejarea cat de cat a intereselor acestora.

          Pur si simplu Basescu a fost un terchea-berchea, un incurca-lume la propriu cand a propus ca boul cele doua referendumuri:
          -primul, pentru Unicameral, a fost din start ilegal, pentru ca in Constitutie (votata prin referendum constitutional) ai specificat clar bicameralismul si nu poti revizui sau conditiona Constitutia pe baza unui „amendament” votat la u referendum „partial”!
          -al doilea, pentru 300 de locuri, a fost la fel de cretin, pentru ca pur si simplu desteptul nu s-a gandit ceva mai serios la problema, el doar a crezut ca va avea in mandatul sau o Constitutie cu Parlament Unicameral de 300 si gata!.. „a reformat” clasa politica de nu s-a vazut!

    • E …..
      si matele ce intelegi prin „o asumare de raspundere pe reforma sanatatii;”?
      Adica „strada” care a cerut mai mult o sa te sustina ?!

      Si eu nu l-as sfatui sa isi asume rapsunderea.. Aici se poa face un joc ionyeresant … CADE! Apoi se formeza un nou guvwern .. care CADE! Si in final ajungem la alegeri la termen ..

  23. Ati vazut ce propun partidutele coruptilor pentru noul Guvern? Tot…corupti. Unii chiar fosti ministrii, cum ar fi ala propus de HUDMR-isti. Si apropo, iar ii baga pe coruptii aia nemernici in Guvern. Dupa cum pare, toate partidele incearca „invartita”, doar, doar or intra/ramane tot Ei. Sper ca Ciolos sa stie „jocul” si sa-i arda, dar vom vedea! Presiuni asupra lui exista cu siguranta.

    • Era…Am vazut recent unul intr-o colectie privata, motor aranjat, anumite componente schimbate cu unele mai bune, etc. Se zice ca totusi nu se ridica la nivelul scontat, motorizarea era slaba, transmisia asijderea, iar tabla de otel ruginea rapid. Cu siguranta s-ar fi putut remedia/imbunatatii totul, dar nu s-a vrut. Stiu ca inginerii de la ARO au lucrat cu ce au avut, directorul de-atunci a luptat din rasputeri sa vanda masina Armatei, insa, conform unor zvonuri, se pare ca militarii au considerat-o un altfel de ARO, insa nu cu mult mai bun ca vechiul ARO. La uzina fiecare fura ce putea, asa ca nu-s sigur in privinta calitatii masinii. Si Uzina are o vina certa in privinta disparitiei, n-au „invatat” sa faca calitate, n-au „invatat” ce inseamna economia de piata, i-au refuzat pe cei de la Mercedes, n-au invatat multe. Coruptia politicului le-a pus capac, coruptii uzinei desavarsind dezastrul.

      • Hm .. in anii 90-93 s-au facut o multime de vile in Campulung! Ca „aia” au crezut ca unian este doar sa faca ciubuc…
        (invers.. la Dacia a fost un director care a vrut sa faca masini. „Lumea” la fel dorea sa faca masini Dacia . Daca aia de la Dacia ar fi facut ca la Campu lung … adio mama si un praz verde!)

  24. Se uita un aspect esential. Legea pentru alegerea parlamentului trebuie schimbata. La ora actuala s-a revenit la votul pe liste, clar generator de coruptie. Singura solutie pentru un parlament decent, alcatuit din 48 de senatori(42 judete + 6 sectoare Bucuresti)+252 de deputati=300 parlamentari, este votul uninominal pur in 2 tururi scrutin. Numai astfel exista posibilitatea ca sa avem parlamentari independent din punct de vedere politic, iar cei care sunt inregimentati politic, pot la o adica sa nu voteze dupa cum dicteaza partidul, pentru ca ei reprezinta cu adevarat comunitatea locala care i-a ales. Numai asa putem crea o baza care sa fie sprijin pentru eliminarea in timp a actualei clase politice si totodata eliminarea acelui parlamentar care se este corupt de catre justitie si/sau colectivitatea care l-a ales. Subscriu la idea ca imunitatea parlamentarilor, demnitarilor sa fie eliminata.

    • Ce Dumnezeu faci cu doar 48 de senatori?
      Ai cel putin o duzina (spre doua) de comisii (permanente si nepermanente) la camera respectiva, cum naiba ii imparti?
      Repet, trebuie 3 senatori pe judet si 12 la Bucuresti (sau poate chiar 18…cu indulgenta, deci cate 3 pe sector…desi Bucurestiul poate fi modificat printr-o reforma administriva locala doar pentru capitala, sa se pomeneasca cu 4 sectoare N-S-E-V in loc de 6.. adica 4×3=12..v-am spus mai sus ca Bucurestiul e din punct de vedere demografic echivalent cu 4 judete medii, lucru stabilit clar la ultimele doua Recensaminte).
      Deci iti trebuie un numar de cel putin 100 de senatori! 135 (41×3+12) e chiar un numar perfect.
      Avem totusi un stat e 21 milioane de cetateni (in 2011, din care 20.1 milioane „stabili”), ce naiba faci cu 48 de senatori, suntem Slovenia sau alt tamburus de tara de doar 1 milion de oameni? Chiar si Republica Moldova are 101 de „dalmatieni” unicamerali…

  25. De acord Razvan Mihaileanu, nu numarul de parlamentari este cel mai important lucru (m-am raportat la 300 de parlamentari conform referendumului validat si neaplicat), dupa mine cel mai important este modalitatea de alegere propusa.

  26. – Reforma trebuie initiata de partide noi, cu oameni noi, care sa lupte pana la capat cu talharii astia pentru voturi, sa intre in parlament, sa creoneze legi noi si sa depolitizeze administratia, inclusiv prin schimbarea constitutiei. Prin simpla presiune a strazii nu merge decat temporar, asta am vazut cu totii. Ei(actualii talhari din parlament) se sperie de moment, se retrag din media pana ce se sting protestele, se limpezesc apele, schimba cate ceva doar de fatada, apoi incet incet reapar in forta si mai darji, mai aprigi ca pana atunci, incercand sa recupereze terenul pierdut, cu tot cu dobanda!

    – Lucrul asta s-a vazut cand in timpul protestelor recente, cand deloc miscati de evenimentele ce se derulau in mod rapid, au trecut in mod tacit de camera deputatilor legea care acorda pensii speciale de pana la 100 milioane de lei vechi, tuturor primarilor din administratia locala. Adica fix trepadusilor alora care prin faptele lor de coruptie si trafic de influenta, alimenteaza aparatul central al partidelor stat/mafie, perpetuand reteaua de crima organizata ce ne conduce. Ca de….sistemul isi rasplateste persoanele fidele. Si cum DNA-ul le-a cam pus bete in roate, macar cu pensii speciale sa ramana, daca tot nu mai pot fura ca odinioara! Asta e rasplata tatucilor pentru puii lor din liniile inferioare.

    – Cu ce mama dracului e mai important un primar semianalfabet de la tara, care fura pe rupte si nu face absolut nimic pentru comunitate decat la alegeri, atunci cand imparte galeti pline cu produse alimentare pentru voturi, decat un medic profesor universitar, care salveaza vieti zi de zi, un pompier, un militar, un profesor dedicat, decat un proiectant din dindustria civila si militara, care prin faptele si munca lui aduce plus valoare adaugata tarii asteia s.a.m.d.?

    *Cu nimic, dar astia nu au puterea in maine ce cei dintai. Tocmai de asta ei trebuiesc eliminati din functiile importante, rand pe rand, apoi unul cate unul cercetat pentru trecutul lor dubios si trimisi acolo unde le e locul + confiscarea largita a averilor!

    – Pana atunci, cat timp canaliile alea vor fi acolo in varf prin rotatie, cu strata sau fara strada infierbantata, tot vor gasi metode de eludare a legii, a naivitatii publice, a devalizarii bugetului de stat si a celorlalte elemente de le sunt contrare.

    PS Nu uitati ca Latrina 3 si Romanika WC fac minuni in sondaje pentru tomberonezi, atata timp cat pensionarii incantati de 50 de lei la pensie, urmaresc fidel directia de urmat si aplica stampila acolo unde linge Gadea, Badea, Ciutacu&CO! 🙂 PAROL…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *