ROMÂN PÂNĂ LA MOARTE

După atât de mulți ani de letargie, poporul român s-a trezit.

Data de 1 februarie 2017 poate fi data unui nou început, când somnului rațiunii i s-a pus punct, iar românul a încetat să mai fie o oaie la cheremul unor șobolani îmbrăcați în piei de lupi.

Unii spun că nu se rezolvă nimic în stradă. Acest punct de vedere îl poți avea atunci când nu vezi pădurea din cauza copacilor. Strada, agora, este singurul loc unde vocea oamenilor, a celor mulți și de atât de multe ori ignorați, poate fi auzită. Rar, foarte rar, semenii noștri ajunși sus, în turnul de cleștar al policitii/puterii, au vorbit cu adevărat pentru noi, cei mulți. Tot ce au făcut a fost să alieze unor interese de grup, de formațiune, al căror unic scop a fost, este și va fi acela de a acapara cât mai mult. Nu contează ce, bani, funcții, putere – acumularea este singura lor rațiune de a exista. Toți am văzut asta, toți am înțeles ce fac ei acolo, sus, dar ne-am mulțumit să ne roadem cojile de pâine și să-i înjurăm cu obidă, sperând că, într-o bună zi, vor fi acaparat îndeajuns și vor fi sătui.

Mare eroare.

Politicianul este cel mai avar tip de ființă bipedă, cea mai lacomă subspecie umană, produsul unei involuții sufletești conștiente, antrenate zilnic și ghidate pe o cale a desăvârșirii pe care doar ei, cei atinși de putreziciunea imoralității și a lipsei totale de scrupule, o percep și divinizează.

Politician cinstit” este o contradicție în termeni, iar această afirmație poate părea extremă omului de bună credință. Nu este. Singurele diferențe între membrii acestei subspecii sunt reprezentate doar de nivelul de corupție la care au ajuns și de cât de mistuitoare le este nevoia de a merge mai departe, atât. În rest, toți sunt croiți după același calapod.

Problema nu este, însă, conducătorul, cât răspunsul celor conduși adresat lui. Dacă mulțimea permite, conducătorul nu doar că va face mai departe ce preferă, dar va îndrăzni și mai mult(e). Tupeul de tâlhar la drumul mare este o caracteristică de care ne convingem în aceste zile și ore scurse de la un act incalificabil, pe care nimeni dintre noi, cei conduși, nu cred că l-a intuit și declarat drept posibil.

Da, pentru trezirea unei nații este necesar un act atroce, o barbarie morală comisă pe principiul că „n-au ăștia, proștii, curajul să se opună”, și poate că dintr-un asemenea rău va ieși un bine de care avem mare nevoie: vocea poporului român.

Vocea noastră, a celor mulți și ignorați, trebuie să se audă, tare și clar, pentru că „nu poporului trebuie să-i fie teamă de clasa conducătoare, ci clasei conducătoare trebuie să-i fie teamă de popor”. Prea multă vreme am tăcut, lasându-i să-și facă de cap, astfel că au ajuns la o siguranță de sine greu de intuit, la un nivel de nesimțire imposibil de cuantificat de omul normal, cel care-și vede de treaba de a fi o rotiță într-un sistem ce trebuie să funcționeze. Prea multă vreme sistemul a părut că funcționează, dar cu ce preț?

Politicul a distrus mare parte din România, iar acesta-i un adevăr incontestabil. Politicul a vândut țara noastră bucată cu bucată, demolând trecutul construit cu enorme sacrificii de înaintașii noștri și vânzând rămășițele celui de pe urma căruia a avut mai mult(e) de câștigat. Politicul ne-a confiscat istoria, deturnându-ne atenția de la gloria reală a trecutului și îngropând-o încetul cu încetul în mocirla minciunilor. Politicul ne-a atrofiat mândria de a fi cine suntem, mândria de a fi români, mânjind imaginea țării noastre, otrăvindu-ne viitorul și împingându-ne să plecăm scârbiți din țara în care ne-am născut, pe principiul „munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă”. Slăbirea prezentului prin masivul exod al capacităților acestei țări are un impact devastator asupra viitorului, viitor luat ostatic de către șobolanii în blăni de lupi, iar totul cu un singur scop: controlul.

O țară secătuită de tinerii capabili, de toată forța care-o poate propulsa către un viitor mai bun decât prezentul, o țară slabă, plină de probleme, cu o societate divizată, cu adevărate hăuri între generații și mentalitățile aferente, le este doar lor de folos. O societate alcătuită dintr-o aripă care se târăște de azi pe mâine, incultă și manipulabilă, și una educată, dar rece și indiferentă, care așteaptă oportunitatea de-a pleca „afară”, doar lor le folosește. O țară în care nu se aude vocea poporului este un „drumeț în calea lupilor”.

Dar totul se poate schimba într-o singură zi. Uneori, cele mai complicate probleme au cele mai simple răspunsuri. Nu este nevoie decât de un eveniment revoltător, ceva obscen de malefic precum cel întâmplat în acea „noapte a colților lungi”, când viermii grași au crezut că sunt intangibili și putreziciunea din corpurile lor nevertebrate este apărată de o piele blindată. Această eroare este șansa noastră, a tuturor, a tuturor românilor, șansa de a crea ceva de durată, de a construi lucrul care i-a lipsit acestei țări, poate dintotdeauna: sufletul.

Sufletul unei țări este capacitatea de a sancționa derapajele celor aflați la masa puterii, este vocea conștiinței colective care nu tace, care nu doarme, ci veghează perpetuu. Sufletul unei țări trebuie să le reamintească iar și iar celor de sus faptul că votul ce li s-a acordat nu este un cec în alb care le permite să facă absolut orice doresc, nu este o permisiune de a fi deasupra legii care ne guvernează pe toți și nu este o invitație de a distruge și fura fără teamă de consecințe. Votul majorității le este acordat pentru ca ei să lucreze în favoarea majorității, nu pentru ei și clanurile lor. Justificarea că „am fost votați” nu este de ajuns, ci este o plăsmuire malefică a unor minți bolnave care încearcă să se justifice într-un mod strigător la cer de strâmb. Dacă asta cred ei, atunci noi, cei mulți, trebuie să le arătăm că nu suntem de acord cu această aberație și că nu vom tolera acțiunile unor infirmi sufletește și că nu vom mai permite ca zarurile să fie lăsate așa cum au căzut, aruncate de ei.

Avem pentru ce lupta și trebuie s-o facem fără încetare de acum înainte, pentru ca mințile lor involuate să înțeleagă al dracului de bine faptul că NE-AM TREZIT ȘI NU VOM MAI TOLERA SFIDĂRI ȘI DERAPAJE. Nu trebuie să-i slăbim, pentru că imediat ce vom lăsa garda jos, ei vor prinde curaj și vor crede iar că sunt lupi, chiar dacă sunt doar niște șobolani infecți.

Trebuie să ne recăpătăm mândria de sine, noi, ca popor. SUNTEM ROMÂNI ȘI ROMÂNI TREBUIE SĂ MURIM. Părinții noștri români au fost, iar rădăcinile noastre de români se pierd în negura istoriei. Țara noastră, România, a reprezentat ceva în istoria acestei planete și trebuie să înceapă să-și recapete acel loc de cinste. Nu merităm să stăm cu mâna întinsă, nu trebuie să ne încovoiem spatele cerșind mila lumii, nu trebuie să așteptăm în anticamerele corporațiilor străine cerșind din priviri să fim angajați, ci trebuie să stăm drepți când spunem că SUNTEM ROMÂNI. Puține nații au trecutul nostru, puține nații au „ținut în șah imperii”, iar acestea nu sunt vorbe goale, ci purul adevăr. Dacă vor reuși să ne reconstruim mândria de a fi român, restul va veni de la sine. Respectul celorlalte nații nu poate veni decât după ce ne vom reconstrui respectul nostru de sine, iar acest proces îl vom debuta în stradă. România este a românilor, nu a hoților apatrizi, a celor care fură și distrug de parcă ar avea o altă lume unde să se refugieze când va colapsa aceasta, de parcă ale lor progenituri vor crește și se vor înmulți acolo, departe de nefericiții abandonați să se sufoce în molozul lăcomiei lor.

Acum, că ne-am trezit, treji trebuie să rămânem, și să veghem continuu pentru a preveni astfel de abominații să se mai zămislească din minți bolnave de bani și putere. Trebuie să sancționăm orice abatere, orice vorbă aruncată aiurea, orice scuipat pe obrazul acestei țări atât de greu încercate. Este grea această cale, dar numai dacă vom rămâne uniți vom putea schimba prezentul, transformându-l într-un viitor frumos pentru generațiile ce vor veni. Acest lucru se poate, nu este utopie. Lupta generațiilor de azi este lupta pentru generațiile ce vor veni, este DATORIA noastră, este prețul infinit mai mic pe care-l vom plăti acum, față de cel pe care-l vor plăti ei, copiii noștri, născuți sau nenăscuți, preț pe care-l vor plăti dacă vom permite ca viitorul să se nască din mințile lor atinse de aripa răului.

Separați, suntem nimic, dar împreună, suntem vocea care dărâmă munții – să nu uităm asta niciodată de-acum înainte.

Trăim vremuri grele, când fiecare trebuie să contribuie la binele comun, nu să se lase în grija celui de lângă. Confortul trebuie sacrificat conștient, pentru că, în final, acțiunile ne definesc, iar nu vorbele. Vorbele nu ne-au adus nimic, înjurăturile și inacțiunea au avut zero rezultat, iar șobolanii au progresat nonstop, căpătând proporții și considerându-se zei atunci când se privesc în oglindă. Ei nu au rușine, ei nu au limite, ei nu au compasiune, ei nu au scrupule, ei nu sunt români, ei nu sunt oameni. Vremea „complicității” a trecut, vremea vorbelor este în urmă, acum este vremea acțiunii, a implicării, a protestului.

Dacă tăcem, ei câștigă.

Dacă abandonăm, ei câștigă.

Dacă ne disipăm în cele patru vânturi, ei câștigă.

Până când să ne tot râdă în nas? Până când să ne tot sfideze, acoperindu-se unii pe alții, protejându-se și ajutându-se unii pe alții să urce cât mai sus pe piramida visurilor noastre zdrobite?

România are potențial pentru a fi un paradis. Nu trebuie să ne vindem mințile și brațele străinilor plecând în pribegie, putem să ne construim vieți frumoase și aici. Nu trebuie să le dăm străinilor pădurile, pământul, apele, munții noștri, pentru că nu ne aparțin. Nu avem dreptul să le înstrăinăm, nu ni l-a dat nimeni și nimeni n-o poate face. Singurul drept pe care-l avem, și singura obligație, este să păstrăm cât de bine putem noi ceea ce este România, pentru ca generațiile viitoare să găsească un sol cât mai fertil pentru a-și înfige rădăcinile.

Orice român este dator aceste zile să iasă în stradă, să-și adauge vocea celor care compun, acum, vocea țării. Orice român este dator să se adauge spiritului acestei țări, aflată acum la răscruce. Ochii lumii sunt ațintiți asupra noastră, iar de data asta șansa chiar ne este în mâini. Acum putem face auzită adevărata voce a României, acum putem proteja adevărul, onoarea, mândria și cinstea de a fi ROMÂN. Acum avem ocazia de a arăta tuturor din ce aluat suntem făcuți, acum putem demonstra că suntem latini și lava Etnei ne curge în vene. Am lâncezit destul, iar acum ajunge cu batjocura, AJUNGE!, vulcanul din inimile noastre trebuie să erupă.

Fiecare român este dator să se implice, să-și strige oful clar și tare, fără ură, fără furie, fără violență, doar cu hotărâre. Cu o hotărâre de neclintit, hotărârea aceea ce izvorăște din adâncul ființei, hotărârea că fiecare dintre noi este ROMÂN PÂNĂ LA MOARTE și așa trebuie să fie.

Cu adânc respect și speranța noului început,

Poetu’

Povesti de Aerodrom

98 Comments:

 1. Trebuie protestat de fiecare data cand mafiotii din parlament si guvern intreg masura. Pana cand nu vor fi arestati si condamnati cei care fac parte din clanurile mafiote din politica nu vom avea o tara normala cu o economie prospera. Si sa fie lasati si fara averi, fara un ban in buzunar.

  • Cred ca ai auzit de senatorul PSD Adrian Tutuianu care a pus gand rau multinationalelor , el este tatăl c**vei care si-a permis sa jigneasca protestatarii . Încă o intrebare ! Unde lucreaza doamna Tutuianu ? Vine si raspunsul : la stat din bunavointa Gabrielei Firea . A aparut o filmare pe facebook cu Adrian Tutuianu care înjură un angajat la primărie ” Nesimtitule , stai singur la primarie si ei numai tu spaga ! ” Ce o sa pățească ? Nimic . Doar un pluton jih@dist ne mai scapa de ăstia .

 2. Sper, cu aceasta ocazie, sa nu mai avem aprecieri negative despre capacitatea si dorinta tinerilor hipsteristi de a apara Romania si de a-si face patriotismul clar pentru toata lumea, chiar toata lumea ! Tinerii acestia au demonstrat vointa si claritate de viziune pentru a apara Romania de violenta unor conducatori straini de interesele nationale , in timp ce parintii si bunicii lor sunt plimbati cu autocarele prin tara de PSD ca oile sau in cel mai bun caz stau comfortabil in case , tinandu-si creierii cu lasitate in masina de spalat a RTV si Antena 3.

 3. sobolanii de la conducere si-au creat anticorpi si si-au rafinat metodele in toti anii astia de dupa revolutie .vor opune rezistenta cu siguranta dar primele fisuri au aparut.

 4. Se pare ca marele partid nu a invata nimic din evenimentele ultimelor zile . Tot dau inainte ca votul pe care l-au obtinut este furat de strada , de Presedinte si mai stiu eu cine… Dupa ce s-a explicat clar ca nimeni nu vrea sa-i dea jos de la guvernare , ca trebuie sa guverneze dar nu oricum , nu prin legi date in puterea noptii ci transparent cu legile duse in Parlament si discutate ei tot insista ca sun furat votul popular .
  Cel mai vehement trandind si bufnind la propriu este in personaj care uita ca partidul dansului abia a ajuns in Parlament cu putin peste pragul electoral , ca nu este dacat o anexa , un apendice la marele partid care poate fi oricand extirpate.
  Personajul Tariceanu sau mai bine spus Tradiceanu omul care a semnat intrarea Romaniei in UE vine si spune pentru un post sau site rusesc nu mai mult ca se gandeste la un Romexit , ca ce bine au facut englezii ca au iesit din UE . De ce oare , pentru ca este dezamagit de UE , pentru ce UE nu-l lasa sa se comporte ca pe feuda , ca nu-l lasa sa fure si sa se comporte ca un grof pe mosie ca trebuie sa respecte niste legi pentru care a semnat cu mana lui . Personajul uita ca multele sale afaceri au inflorit si s-au dezvoltat de cand Roamnia este in UE .
  Eu nu pot decat sa-i sugerez acestui personaj iubitor de rusi sa-si ia afacerile , ultima nevasta , politica de kki pe care o face si sa se mute la Moscova . Sa se duca dracu si sa ne lase in pace.

  • Brusc a intrat patriotismul si nationalismul in ei. Cand politicienii mafioti au privatizat catre straini Petromul, bancile, gazele, apa etc erau toti cetateni europeni. Acum UE le pute, nu mai vor, ca isi pierde Romania suveranitatea si independenta. Ca le place sau nu Romania este legata de UE. Daca dispare UE economia Romaniei se prabuseste.

  • Sau nu. Pana la urma Tradiceanu isi vinde si el marfa. In tara sunt oameni dispusi sa o cumpere. Important e sa aiba o supapa unde sa isi dea drumul frustrarilor. Pana la urma e o realitate, 4%-5% din cei ce ies la vot sunt anti-NATO, pro-Rusia, anti-UE. Ce vrei sa facem cu ei, sa ii ducem in lagar? Sunt romani, au dreptul la o opinie. Important e doar sa fie cat mai putini si cat mai incapabili de actiuni ce ar putea lovi in majoritate.

   • Nu stiu daca te-ai uitat pe Facebook, dar RTV are 1.300.000 de urmaritori(nu discutam ce educatie au, la vot sunt egali cu restul) si probabil tot ei(sau chiar mai multi) sunt si telespectatori ai canalului RTV. Adica RTV poate manipula peste 1.000.000 de oameni sa creada orice, inclusiv sa ii ostilizeze contra UE sau NATO. Daca se baga si A3(sau alta televiziune) in treaba asta, o sa ai peste 2.000.000 de oameni care vor fi convinsi ca NATO, UE, Soros si Codtruta ne distrug tara si ca trebuie sa ne apropiem de Moscova.

 5. Un articol excelent. Super bine scris si inchegat.
  Cu stima.

 6. psdul nu-i chiar asa de monolitic pe cat pare, Grindeanu, conform unor surse din presa, s-a mai separat de dragnea si chiar ameninta cu plecarea din psd, impreuna cu un grup de parlamentari.
  Vedem ce-o iesi cand vremea mai buna va permite reluarea demonstratilor de protest.

  De fapt se vede clar ca dragnea si Grindeanu nu mai apar impreuna.

 7. in schimb venirea americanilor in Dobrogea a trecut aproape neobservata pt ca noi, nu-i asa, suntem patrioti si nu avem nevoie de straini.

  PSD ul, si daca va mai inregistra niste succese este deja un dinozaur care o sa dispara – totul e sa dispara suficient de repede, inainte sa distruga si ce a mai ramas, doar sa nu ajunga Dragnea la puscarie, sau sa-si vada Tariceanu de obscurele lui interese.

  cam asa arata niste obtiuni pt PSD:

  http://sociollogica.blogspot.ro/2017/02/scrisoare-pentru-oamenii-rationali-care.html

 8. http://adevarul.ro/international/statele-unite/declaratie-aprinde-spirintele-balcani-presedintele-subcomisiei-europa-camerei-reprezentantilor-spune-macedonia-trebui-divizata-1_5899ee875ab6550cb83b8826/index.html

  Ia uitati voi ce stiri mai vin de peste ocean…..pare ca cineva acolo sus, a calcat pe beculet si vrea musai sa dea scantei in balcani. 🙂 Iar in actualul context geopolitic, e mai mult decat mirific…

 9. Cine a zis ca oltenii nu au spirit civic?! I-au urmarit pe bietii ‘pesedei’ dupa ce au plecat de la demonstratie..
  http://www.facebook.com/Adevarul/videos/10154395185326243/?hc_ref=NEWSFEED
  …pai astia au facut sute de km va sa se exprime, cu vuvuzele & shit…

 10. neata frumos articol trebuie schimbata aceasta clasa politica

 11. de vazut daca ce zice Moise Guran va fi confirmat de ce se va intampla in urmatoarea perioada.

  http://www.biziday.ro/2017/02/07/v-a-placut-discursul-presedintelui-cred-ca-suspendarea-lui-e-iminenta/

 12. Indiferent cum se vor termina aceste proteste, indiferent de comentariile care se vor face, ca sunt manipulari sau nu, pentru mine doua castiguri sunt reale:
  – pentru prima data politicienilor le e frica de oameni, ca intr-o societate normala;
  – pentru prima data vad comentarii admirative la adresa noastra ca romani in vestul Europei. Este ceva incredibil!

 13. O țară NU trebuie să o conducă strada. Chestia cu banii făcuți de politicieni este generalizată. Durează de aproape 30 de ani. Din păcate nu s-a protestat nici când a fost distrusă economia românească, nici când s-au împrumutat zeci de miliarde de euro degeaba, nici când s-au tăiat pădurile. Problema este că nu avem oameni politici capabili și patrioți. Să nu alunecăm totuși în haos, să nu ajungem să ne distrugem țara, pentru că atunci degeaba au murit milioane de români pe câmpurile de luptă. Atenție să nu ne pierdem ca stat și ca neam. Odată dezmembrată România e gata, nu o mai putem face înapoi. Din păcate primejdia spargerii României este reală. Manifestații ca și cele din România s-au mai făcut și în alte părți, nu este ceva nou, nu le-am descoperit noi, dar peste tot s-au sfârșit prost. Cine își asumă responsabilitatea, strada ?

  • O tara nu trebuie condusa nici de cei din strada dar nici de mafie. Faptul ca vreo 4 milioane de romani sunt la munca in afara tarii, deoarece fabricile au fost duse la fier vechi si nu-si gasesc de lucru aici, inseamna ca strada are motive serioase sa conteste orice guvern care se dovedeste a fi corupt..Astfel de manifestatii au avut loc si in Spania, si In Italia, si in Grecia si nu s-au terminat prost decat pentru cei arestati de politie pentru vandalizarea magazinelor. Romania se va rupe doar daca mafiotii romani vor fi lasati sa-si faca de cap fara a fi trasi la raspundere penal si cu propria avere.

  • Ce tare e manipularea asta care apare recurent in media cu „Odată dezmembrată România e gata”. Domnule, noi suntem mai prosti pe aici. Invata-ne si pe noi, dupa ce il baga pe Dragnea la bulau, cum asta cu dezmembrarea. Da-ne zece puncte clare, ce scenariu crezi dumneata ca o sa aiba loc: unde apar confuntarile, ce tipuri de arme se vor folosi, cine le vom procura, cum vor reactiona actorii, servicii secrete, armata. Ma intelegi, lumineaza-ne si pe noi.
   Jiizaz craist, cat zgomot se face numai sa nu ajunga un nimeni la tubulatura.

   • Salut
    E din manualul kantoristilor adusi de dragnea in Romania .
    Nu cumva sa te impotrivesti mafiei rusofone ca se sparge tara .
    Bre @double d – daca este cineva care incearca sa sparga Romania , atunci ala e dragnea , tariceanu sau alta coada de topor cu stramosi din era Anaei Pauker – pentru ca golanii astia au in plan scoaterea Romaniei din UE si NATO sa poate preda la alde steinmetz tot ce a mai ramas resursa in tara noastra .
    Atat timp ca sutele de mii de oameni care manifesteaza sunt oameni pro-europeni , pro -nato .. abia asta e singura garantie ca NU se sparge nicio tara . Romania membra UE/NATO inseamna in primul rand respectarea granitelor actuale .
    Dar nush’ ce ma obosesc sa raspund unei creaturi .

   • @Alex_72
    Momentan, falia generatoare de conflict va apare daca guvernul face o smecherie cu ordonantele si intra in vigoare in ciuda promisiunii (nu sunt respinse si in parlament de ex) sau daca Iohannis va incerca sa formeze o noua majoritate.

    In primul caz reactia strazii e evidenta si guvernul daca sta pe pozitii ar putea folosi la un moment dat fortele de ordine. Nu se stie cum vor evolua apoi lucrurile. In al doilea caz sunt doua posibilitati – 1) reactii de strada imediate din partea celor care au votat PSD+ALDE, noul guvern ar putea folosi la un moment dat fortele de ordine, nu se stie cum vor evolua lucrurile; 2) votantii PSD nu vor reactiona imediat, dar ura lor va mocni si se va iesi in strada la primele masuri nepopulare luate de viitorul guvern.

    Pe termen lung, aceste falii si miscari de strada vor slabi Romania. In lipsa unui proiect national si a unui lucru care sa uneasca, se adancesc diviziunile. Indiferent de castigatorii de etapa, pe termen lung s-ar putea sa ne trezim ca pierdem toti daca o tinem tot asa.

    Dpmdvdr o solutie de moment ar putea fi mentinerea guvernului PSD+ALDE (Iohannis sa nu pluseze), iar de partea cealalta o razmerita in PSD si eliminarea lui Dragnea de la presedintia partidului.

  • Eu cred ca comunistii astia (PSD, Dragnea, securistii batrani, etc, cine-or fi) ar fi in stare sa organizeze ei insisi mizerii de strada gen martie ’90 doar ca sa destabilizeze tara si sa isi implineasca propriile profetii.

   Nu ca Romania n-ar fi in pericol, a fost dintotdeauna iar Ungaria ca stat are la baza politicii sale (nu neaparat cu stampila pe ea, in acte) anexarea Transilvaniei si daca se poate exterminarea intregii populatii romanesti de acolo.

   E visul umed ar oricarui politician de rang inalt de la Budapesta, mai ales pe timpul domniei piticului mongol numit Viktor Orban, sa anexeze teritoriul foarte bogat de la est si sa faca acolo ceea ce nici Hitler sau Stalin n-au indraznit vreodata.

   E extrem de clar ca asta e obsesia si politica lor pe termen lung si foarte lung, cu asta se nasc, cu asta traiesc toata viata lor aia trista, frustrata si plina de ura, si e la fel de clar ca ar fi in stare sa-si falimenteze tara pentru asta.

   Problema e… situatia actuala nu e favorabila nomazilor, daca nu incepe cumva WW III nici Europa nu ar tolera un genocid la scara gigantica in regiune (chiar daca nu-i iubeste pe romani ci asa, din principiu) si din fericire pentru noi, acesti salbatici violenti si foarte agresivi nici nu au cu ce !

   In plus, singura tara (importanta) care i-as sprijini cu informatii, instructori, armament, propaganda samd nu are forta necesara sa faca asa ceva, vorbesc despre Rusia, evident.

   Asadar, faptul ca PSD-ul impinge teza asta cu dezmembrarea inevitabila a Romaniei, care se va intampla maine, si o impinge cu atat mai tare cu cat se apropie DNA de ei, pe mine unul ma face sa cred ca ei ar putea trece la actiune in teren si „ajuta” aceasta „profetie” a lor sa se implineasca.

   Daca studiezi „evenimentele” din martie 1990 dintr-un orasel neinsemnat din Transilvania vei gasi niste lucruri, niste date si niste nume care la prima vedere nu prea au sens.

   Nu uita ca multi dintre vechii securisti, aia batrani si comunisti pana in maduva oaselor, nu sunt chiar atat de nationalisti cum vor ei sa para, nu uita de aia care cantau „internationala” si declarau ca Basarabia e pamant sovietic, ce conteaza acum, noi sa fim fericiti, etc.

   Daca exista oameni competenti in serviciile secrete, sau mai probabil, daca SUA are cu adevarat un interes pe termen lung in tara asta, ar fi cazul sa fie foarte atenti in anii astia si sa stopeze din faza declansarea, absolut „brusca” si „intamplatoare”, a unor evenimente gen martie ’90, cu atat mai mult cu cat acum foarte multi actori au nu doar dorinta dar si putinta sa declanseze asa ceva (rusii, ungurii, „romanii” in sensul de comunisti ponositi) si mai au si un teren fertil… atat de fertil cum nu a mai fost de 25 de ani.

   In concluzie, PSDistii astia care tipa si se isterizeaza cu ruperea Romaniei sa fie foarte atenti 😉 sa n-o incerce ei insisi, din dorinta DISPERATA de a scapa de bulau si de a-si vedea „profetia” implinita.

   • corect
    au luat lectii de cum se foloseste psihologia inversa .

   • Be careful what you wish for……cum ar zice saxonu . Pana si madam Firea . marea stratega in geopolitica ne avertiza mai acum cateva zile de chestia asta . Poate stiu ei ceva si nu stim noi……sa ne zica si noua

    • Hy
     Madam firea are aceeasi strategi ca si dragnea .
     Toti canta aceeasi partitura .
     Cei care sunt specialisti in domeniul militar ar trebui sa recunoasca o operatiune de gherila si un razboi psihologic dus impotriva poporului roman , cu toate armele .
     Acum incep sa treaca la represalii impotriva celor care au manifestat .
     Proprietarul apartamenului de unde se lansau luminitele laser spre BRD .. a fost chemat la politie , pe baza unei plangeri facute de un vecin .
     Asa faceau si cu bunicii nostri : un „vecin” ii reclamau si militia lui saul bruckner isi facea treaba .
     Romania nu poate fi aparata doar de Civili . Mai au obligatii si cei care au depus un juramant de credinta fata de Patrie .
     Uita te si la Ccr ce au decis azi „contactele” 😀

   • Singurul vis umed il ai tu. Nu sunt ungur dar ce spui tu in legatura cu transilvania nu este realizabil. Transilvania a ramas inima industriala a tarii si saraceste pe zi ce trece pentru a tine romania in viata. Suntem invadati de moldoveni si olteni si toti cu care am stat de vorba vorbesc de saracia din est. Daca s-ar organiza un referendum pentru independenta transilvaniei as fi primul care ar vota DA. As prefera sa zic ca sunt transilvanian decat roman.

    • Te-ai uitat cumva pe structura PIB-ului Romaniei din ultimii ani? Stii cumva care judete cotizeaza mai mult la PIB? Sau datul din gura e mai usor decat efortul de a te informa?!!!
     Zone extrem de sarace sunt in intreaga tara. Repet, in intreaga tara.

    • @Claudiu eu? ti-as recomanda sa iti aloci macar 2 ani de zile pentru a citi articolele, comentariile la articole din presa din Ungaria, articolele si comentariile la ele din presa in limba maghiara din Romania (care fie vb intre noi are atatea publciatii zici ca fiecare grup de 3 unguri si-a facut cate un ziar), apoi sa citesti forumurile etnicilor unguri din Romania, sunt unele cu mii de membrii, sute de topicuri si multe topicuri cu 100 de pagini de discutii. In timp ce faci toate astea in cei 2 ani de zile, ti-as recomanda cat mai multe excursii in „metropolele” Gheorgheni, Miercuea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Targu Secuiesc, Sfantu Gheorghe, Baraolt, Sovata, Izvoru Muresului, Izvoru Oltului, Lazarea, Ditrau, Eremitu, Miercurea Nirajului, orasul Covasna, Praid si Sovata. Poti sa iti cumperi pensiuni, sa petreci nopti, sa mergi cu masina prin satele dintre „metropolele” antementionate, sa te duci la NUMEROASELE concerte si festivaluri care au loc tot a 2-a zi, in tot al 2-lea sat, vesnic pline de iurte (corturi mongole), steaguri de tot felul, uniforme de grofi si discursuri aprinse pline cu ura la adresa „invadatorilor” si „tiganilor”, adica pentru tine, a romanilor. Chiar ti-as recomanda sa iti cumperi un apartament in Odorheiu Secuiesc si sa te muti acolo cu nevasta si copilul, apoi sa iti cauti un loc de munca, nevasta sa isi caute si ea un loc de munca iar copilul sa mearga la scoala din oras. Sa vedem noi atunci ce vei posta de acolo despre saraca minoritate „asuprita” din Romania. Ca asa, din comfortul fotoliului tau, intr-un oras gen Cluj sau Pitesti, poti fi expert cu privire la situatia respectiva 😉 Sa vedem daca vei mai fi atat de priceput odata ce te afli la fata locului.

     „Vise umede” a avut probabil si acest om, spre ghinionul lui organ la legii intr-o localitate cu o populatie consistenta de etnie maghiara:

     http://www.ziaristionline.ro/wp-content/uploads/2011/03/Colonelul-post-mortem-Agache-Aurel.jpg

     http://www.ziaristionline.ro/wp-content/uploads/2011/06/Poze-de-la-autopsia-colonelului-Agache-Aurel.jpg

     http://www.unstory.com/wp-content/uploads/2010/01/autopsie.jpg

     Ca el au fost multe zeci dar nu au primit atata reclama, inclusiv eu am avut un prieten foarte bun, fost coleg, care aproape a fost omorat in bataie de etnici unguri fiindca vorbea in limba romana pe strada, iar asta s-a intamplat intr-un oras cu majoritate romaneasca. Mi-e groaza sa stiu cum e viata intr-o localitate cu 95% unguri, dar iti doresc sa afli.

     Din pacate omul de mai sus nu e membru al familiei tale, dar te rog sa te muti cu familia intr-una din localitatile enumerate mai sus si iti doresc cu cea mai mare sinceritate sa afli pe pielea ta. Crede-ma, sunt un om de cuvant.

     Iara si autorii atrocitatii de mai sus, toti blonzi cu ochi albastri nu-i asa? Europeni adevarati:

     http://www.martiriromani.com/images/bestii_maghiare.jpg

     Vad asemenea figuri cu sutele, zi de zi, ii aud si ce discuta, ce idei au in cap.

     Un coleg de la serviciu mi-a spus ca imi va taia c***le fiindca sunt roman si sa nu ma mai inmultesc. Stii ce-a patit colegul respectiv? Nimic, si astazi se plange zilnic de „discriminare”, face vesnic pe victima si tot al doilea cuvant e „Trianon”.

     Tara are mai multe inimi economice, nu neaparat industriale, iar asta se vede pe mai multe harti, printre cara cea cu PIB-ul generat, cea cu PIB/capita si cea cu exportul. Pe toate aceste harti se vad cateva zone care duc greul si restul tarii, cam 2/3 sau 3/4, care doar sta degeaba si primeste bani de la ceilalti.

     Zonele puternice din tara ar fi Bucuresti-Ilfov-Prahova, zona Cluj si imprejurimi, Timisoara, Sibiu, Constanta si pana la un punct, Craiova, judetul Arges, zona Iasi iar daca am avea foarte multa indulgenta, Brasov si Galati.

     O mana de judete care tin in spate alte 30 de judete. Varianta cu Transilvania care produce si Muntenia cu Moldova care consuma nu e adevarata si e promovata de unguri, acelasi grup de oameni care au facut atrocitatea de mai sus, care ne acuza de 50 de ani la ONU, la NATO, la OSCE, la UE, la UNESCO si oriunde altundeva ar putea. Ne-ar acuza si ar face pe victimele si la Consiliul Galactic, daca ar exista unul. Teoria asta cu Transilvania care e parazitata de Bucuresti nu prea are sens, daca ai fi deschis un site cu stiri in ultimii cativa ani ai fi vazut ca se lucreaza la 3 autostrazi in Transilvania, nici una in Moldova si un ciot de 3 km la Bucuresti… Iar daca crezi ca Transilvania tine in spate Bucurestiul, ti-as recomanda un weekend in judetele Hunedoara, Salaj sau Harghita.

     Nu suntem deloc „invadati” de moldoveni si olteni, asta e o alta teorie a ungurilor pe care o repeti aici si o expui fara dovezi. Abia daca cunosc 5 sau 10 moldoveni stabiliti aici, e drept, au venit cu o mentalitate ingrozitoare, trageau chiulul la greu samd, dar in cativa ani s-au transformat miraculos si sunt oameni de toata isprava, destepti, harnici si muncitori, si s-au lamurit foarte repede care e faza cu asa-zisa „ura” a ardelenilor fata de moldoveni, cea aratata de tine folosind cuvantul „invadati”, o „ura” care in realitate nu exista, si de asemenea s-au lamurit extrem de repede si care e faza cu ungurii, cat sunt ei de „discriminati” si mai ales de „civilizati”, alte doua mituri raspandite in toata mass-media si care sunt exact opusul realitatii. La asta sunt ei experti, la Inversarea Realitatii.

     Cat despre olteni, saracii, o fi avand Oltenia aia vreo 10 milioane de locuitori daca isi permite sa tot invadeze Transilvania de 100 de ani 🙂 🙂 Eu am cunoscut unul singur in toti anii astia, mai sa fie, unde se ascund restul ?

     Ai vota da pentru independenta Transilvaniei? Wow. Un stat cu cateva milioane de locuitor, granita comuna cu o Ungarie cu 9 milioane de locuitori, ungurii ar reprezenta vreo 15% in loc de 6% iar limba maghiara va deveni oficiala si obligatorie.

     Avand unguri in toate posturile de conducere, nici o autoritate nu se va sesiza atunci cand se va incepe inchiderea masiva a scolilor in limba romana, schimbarea denumirii strazilor, demontarea statuilor personajelor romanesti si schimbarea placutelor stradale cu unele doar in limba maghiara.

     Toate aceste lucruri se intampla deja, inclusiv in localitati cu majoritate romaneasca, cand suntem in Romania.

     PS: daca esti transilvan, de ce nu vorbesti in limba transilvaneana? Atunci voi vorbi si eu in limba moldoveneasca si vom folosi Google Translate ca sa ne intelegem.

    • Tu mai si gandesti cand scrii? In secunda in care Transilvania devine independenta, va papa Budapesta la micul dejun. Clujul nu are forta independentei, asa cum nu are nici Chisinaul. Sunt centre de putere mult mai mari in jur si e o chestie de timp pana cand ajungi pe orbita unuia din ele. Asta cu independenta Transilvaniei este visul maghiarilor, tocmai pentru ca stiu ce urmeaza. Din pacate sunt suficienti care adera la idee. Nu zic, probabil economic le va fi mai bine, in fond economia maghiara este mai putin corupta si mai bine administrata ca cea romana. Insa la pachet vor veni si celelalte. Stii pe bunica-miu o perioada l-a chemat Gabor Pap, asa prin 41-42. Abia apoi a redevenit Gabrila Pop!

 14. daca Grindeanu iese din psd, isi pierde functia de primministru?

  • pai e functie data de partid .
   alde-psd , tradatori de patrie l au numit / il sustin si l pot lasa fara scaun .
   doar n a mostenit functia de la Ilie Sarbu

  • @Vlad . legal nu . Guvernul poate fi dat jos doar prin motiune de cenzura sau daca isi da demisia . Daca si-ar da demisia din PSD Grindeanu , si-ar pierde sustinerea PSD. Probabil ministrii si-ar da demisia toti sau o parte si ar fi greu de guvernat . At putea fi sustinut de opozitie cu ministrii numiti de acestia sau tehnocrati dar asta putin probabil . PSD at putea inainta o motiune de cenzura impotriva propriului guver care probabil at trece avand in vedere ca au o majoritate confortabila . Oricum nu se va ajunge aici .

 15. Curtea Constitutionala a respins sesizarile Presedintelui si a CSM privind OUG 13 !!! Din moment ce Curtea Constitutionala da liber ca cei ce fura sa-si faca legi speciale sa-si acopere hotiile, atunci e liber la furat legal daca esti parlamentar sau aldist sau psd-ist.

  NU E CINSTIT ! O fi constitutional ?

 16. Din pacate cu DEMONSTRATII PASNICE nu se rezolva aproape nimic!

 17. Alta victima a mafiei : Camelia Bogdan , exclusa din magistratura .
  Cine urmeaza ? 😀

 18. Roman pana la moarte…?
  Pacat! La pregatirea voastra sa aveti astfel de comentarii? V-ati rupt de realitati coborand in detalii strict tehnice. Ati cazut intr-un extremism nepermis omului cu un pic de „doxa” la cap, care, mai ales, a activat, o viata intreaga, intr-un domeniu atat de sensibil cum este apararea nationala. Ati alunecat in coltul clevetitorului, al partizanatului….democratia va da dreptul (si mie, sa va critic – in ideea ca taramul vostru era foarte frecventabil si cu placere „gustat”!). De un timp, treburile s-au schimbat! Imi pare rau de voi. Sunteti victimele unor manipulari – asa cum am fost aproape toti virusati in tara asta. Cititi, cititi si iar cititi…si in dreapta si in stanga si sus si jos….incercati sa tineti aproape de adevar. Altfel deveniti vectori ai unor idei care sapa adanc la temelia tarii asteia. Nu patati titlul site-ului. Poarta numele tarii in care v-ati nascut si ati servit-o – si nu oricum!!!

  • In ce sens suntem victimele unor manipulari?

  • @calin

   Unii vor sa ne rupa de NATO, sa ne rupa de UE, sa legalizele furtul, sa fie imuni din punct de vedere juridic, sa ne orientam catre Moscova, sa nu ne inarmam, sa punem pe butuci si armata actuala (-50% la mentenanta), sa renuntam la re-unirea cu Basarabia,

   …dar concluzia ta e ca noi sapam adanc la temelia tarii ????

 19. https://youtu.be/IK3K-neHAzM
  USR doarme pentru tine. Cat de prost trebuie sa fii, sa dormi în timp ce alții urla în piață. Și nu e primul. Poate primul azi, ieri era alt rotofei. Dar povestea, şmecherul respectiv cum în caz de alerta se trezește precum soacra cu trei nurori care avea un ochi la spate veșnic deschis care sta treaz și când umflatul doarme.

 20. Ok, imi schimb opinia. Daca vor tranta, tranta sa fie.

  • Dar trebuie bine gandita schimbarea pentru a fi consistenta atat procedural cat si la substanta si la nivel spatial. 1) Cum o implementam in mod pasnic si democratic (consistenta interna)? 2) Cum aplicam principiile unedi democratii civice la realitatile demografice si sociale din Romania (consistenta practica)? 3) Cum coordonam aceste schimbari cu evoutiile din UE si NATO – guvernanta la niveluri multiple (consistenta sistemica)? Variabila cheie este timpul – foarte scurt.

   • Schimbarea va veni dupa lichidarea clanurilor interlope din politica si afaceri. La nivel judetean trebuie eliminate gastile locale de mafioti romani, maghiari si romi. Lupta este de lunga durata, de aceea Justitia trebuie protejata impotriva interventiei clanurilor mafiote.

    Realitatea demografica a Romaniei este sumbra: natalitate mica, vreo 4 milioane de romani plecati in strainatate.

    Realitatea sociala este si ea sumbra: multi romi saraci, multi romani care depind de banii celor plecati afara, maghiari intaratati de miscari xenofobe, mii de fabrici si uzine ajunse la fier vechi, industrie grea si constructoare de masini doar minimum necesar, armata slab dotata cu armament.

 21. Plin de emoție articolul.
  Orice ar fi, luciditatea să primeze, luciditatea și responsabilitatea sunt primordiale în această etapă.
  Din nefericire jocul a intrat într-o fază unde opțiunile devin limitate, iar escaladarea angajamentului probabilă. Conflictul este, scena e pregătită pentru desfășurarea acțiunii.
  La fel de nefericit e momentul, deoarece Europa e în degringoladă, SUA așijderea – până la stabilitatea post-tranziție a guvernării executive. Se fac remarcate ideile că locul esticilor e în afara zidurilor UE, iar capacitățile diplomatice sunt la un minim regretabil. Capacitatea militară nu e îndeajuns refăcută, iar reînarmarea e aruncată în derizoriu, așa cum opinam prin noiembrie – prin politica „blocăm totul”.
  Economic, s-a cam atins maximul de ciclu, sentimenul s-a întors din maxim în pofida măririlor de venit – mita soțială a soțialiștilor care este.
  Posibil încă să vedem că al doi-lea trimestru și trecerea iernii vor încălzi și lumina ținutul.

 22. simplu :

  Opinie Judecator Cristi Danilet

  “Voi explica pe scurt ce efecte are decizia Curții Constituționale (CCR) de astăzi, prin care a spus că nu există un conflict între Guvern și Parlament atunci când primul adoptă o Ordonanță de Urgență (OUG) de dezincriminare a unor fapte penale care, potrivit Constituției, ar trebui să revină numai în competența celui de al doilea.

  SCENARIUL INTAI:

  T0: se înregistrează o plângere pentru comiterea unui viol, infracțiune prevăzută în Codul penal;

  T1: Guvernul decide într-o noapte să dezincrimineze violul, prin OUG, pe care o publică în Monitorul Oficial și pe care o trimite la Parlament pentru analiză;

  T2: Cum infracțiunea de viol nu mai există, dosarul este închis;

  T3: Parlamentul decide că eliminarea infracțiunii de viol este o greșeală și respinge OUG prin lege; astfel, infracțiunea de viol reapare în Codul penal;

  T4: Dosarul de viol comis anterior rămâne închis definitiv, căci reintroducerea infracțiunii de viol are efecte numai pentru viitor.

  SCENARIUL AL DOILEA:

  T0: Se comite un omor, infracțiune prevăzută în Codul penal;

  T1: Guvernul decide să dezincrimineze omorul, printr-o OUG pe care o publică în Monitorul Oficial și pe care o trimite la Parlament pentru analiză;

  T2: Parlamentul decide că eliminarea infracțiunii de omor este o gafă și respinge acea OUG prin lege, adoptată la numai câteva ore după apariția OUG; astfel, infracțiunea de omor reapare a doua zi în Codul penal;

  T3: Poliția află de omor, așa că deschide dosar. Descoperă că fapta a fost comisă în momentul T0. Văzând art. 5 alin 2 Codul penal (în caz de succesiune a unor legi pe parcursul soluționării unei cauze se aplică legea mai favorabilă) procurorul închide dosarul.

  SCENARIUL AL TREILEA:

  T0: Guvernul decide într-o noapte să elimine infracțiunea de tâlhărie din Codul penal, astfel că adoptă o OUG pe care o publică în Monitorul Oficial și pe care o trimite la Parlament pentru analiză;

  T1: Cineva lovește o persoană și îi fură portmoneul;

  T2: Poliția află că s-a comis această faptă și deschide dosar penal;

  T3: Avocatul Poporului atacă OUG la CCR. Curtea spune că eliminarea tâlhăriei este neconstituțională. Decizia CCR se publică în Monitorul Oficial și din acel moment devine obligatorie pentru toată lumea. Astfel se consideră că infracțiunea este din nou în Codul penal.

  T4: Poliția stabilește că fapta a fost comisă în momentul T1. Văzând art. 5 alin 2 Codul penal (în caz de succesiune a unor legi pe parcursul soluționării unei cauze, se aplică legea mai favorabilă) procurorul închide dosarul.”

  • Danilet…glumeste, ca are interes. Mai ganditi si voi. Cam cat dureaza o cc. penala si la ce timp se raporteaza domnul sau cum doreste sa ne influenteze mintal dand astfel de exemplela de infractiuni….oricum nu are legatura cu situatia, totusi penibila, creata de guvern. In fond, ati citit ordonanta? Daca CC o declara constitutionala ce o sa mai comenteze Danilet cel vesel?

   • Zau? Chiar nu stii sa aduni 1+1=2? 2+1=3?
    Exact alea sunt cazurile posibile rezultate din cacatul vostru de OUG.

   • 1: Daca o declara constitutionala ori o sa fie revolutie ori in 2-3 ani Romania o sa devina Republica Bananiera Romania.In mod oficial. Cu caracteristici de rigoare. UE/NATO or sa isi ia mainile de pe noi si Romania nu e United Kingdom ca sa poata supravietui de una singura(chiar si aia au niste fiori pe spinare cand se gandesc cum o sa fie in afara UE si asta in conditiile in care sunt cine sunt)
    2: TU ai citit ordonanta? Eu da(si am in familie oameni care sunt in domeniul juridic deci am si traducere la ce nu pot intelege eu din ea). Si, pe fond, ordonanta e o nenorocire. Nu degeaba au vrut s-o dea noaptea ca hotii. Daca trece, practic banii cu care contribui la buget or sa poata fi furati legal. Si permite ca pe viitor sa se dea tot felul de legi,ordonante,acte administrative care sa faca nenorocirea si mai mare. Eu unul ori ies pe strada la modul urat ori imi fac bagajele si plec din tara. Dar intr-o tara in care grozavia aia intra in vigoare eu nu vreau sa traiesc, sa-mi cresc copiii .

    • ” Daca trece, practic banii cu care contribui la buget or sa poata fi furati legal. Si permite ca pe viitor sa se dea tot felul de legi,ordonante,acte administrative care sa faca nenorocirea si mai mare. Eu unul ori ies pe strada la modul urat ori imi fac bagajele si plec din tara. Dar intr-o tara in care grozavia aia intra in vigoare eu nu vreau sa traiesc, sa-mi cresc copiii”

     Ce mai pot adauga… fac si eu ca Ponta, copy/paste.

     Niste cuvinte clare si corecte, concise, care explica scurt si clar situatia.

     +1 domnule Io

     -1 i-n-c-o-n-s-t-i-e-n-t-i-l-o-r care chiar si in ziua de azi mai sustin mizeria si nenorocitii care o promoveaza…

    • Aceiasi tema: au dat-o noaptea ca hotii. Guvernul a recunoscut si a revenit. CC a afirmat ca acest guver, atat de hulit de unii, a procedat corect. Vedeti ca UE si-a mai reconsiderat pozitia….mai cititi ! Daca citeati ordonanta nu ajungeati la concluzia ca banii dv. contributie la buget vor fi furati. „Grozavia aia” o sa intre in vigoare pentru ca o cere CC – pe cale parlamentara si in aceiasi forma !!!!!!!

     • ce a recunoscut ma guvernul votat de 3mil de alegatori din 19 milioane , inscrisi pe listele de vot ?
      au cedat de frica sa nu le ia lumea gatul
      du te in sediul psd si ti ia notite noi ca si au schimbat propaganda .
      pun pariu ca nu ai cunostinte de drept nici cat tiganca aia majoritara din fata controcenilor .

      • Acum am vazut remarca dv. Repet, va vorbesc politicos. Treaba cu 19 milioane e caduca, dar pastrata din interese de „algoritmi”- deci artificiala….Daca mai suntem 15 mare lucru….La PSD n-am ce cauta, sunt apolitic. Am votat, cand am votat, cu cei care mi-au oferit o perspectiva. Da, nu am pregatire in drept, dar toata justitia se sprijina (ma rog, asa ar trebui) pe bunul simt – cei care nu au bun simt intra in coliziune cu legea. La mine nu a fost cazul !!!

       • Pai daca ai votat cu PSD-ul in ideea ca iti ofera o perspectiva, asta denota din start o lipsa totala de maturitate, de viziune si de cunostinte in multe domenii, incepand cu economia si contabilitatea si continuand cu psihologia 🙂

        Ce perspectiva dhuamne-iarta-ma ne poate oferi PSD atunci cand M-I-N-T cu nerusinare ca tin deficitul sub 3 la suta cand orice specialist declara ca el va pusca peste 4,5 la suta, cand M-I-N-T in fata ca dau 2% pt aparare cand scrie in acte ca e 1,35%, cand fac bugetul pe o crestere economica de 5,2% cand toti analistii romani si straini spun ca va fi pe la 3,7%, cand acuza pe unii (hello Ciolos) ca „au furat” 2 miliarde de euro cand de fapt banii aia erau ESTIMARI neincasate la buget dar in acelasi timp PSD-ul estimeaza incasari cu vreo 4 miliarde de euro mai mari decat aia pe care tocmai i-au criticat si facut „hoti”, cand calculeaza un curs mai optimist decat in ultimii 4 ani desi politica monetara a BNR si a tuturor bancilor nationale azi e sa lase moneda „mai moale”, atunci cand promit mariri de pensii, salarii si ajutoare sociale cu doua procente desi in acelasi timp scad sau elimina aiurea O SUTA de taxe, rezultand astfel un deficit urias, imposibil de controlat, desi ei M-I-N-T in continuare ca va fi „3 la suta”, cand spun ca deficitul e 2,96% cu un buget la aparare de 1,35% iar cand maresc bugetul apararii la 2% potrivit calculelor lor deficitul a ajuns la 2,99% 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

        Asadar, pentru un PSD-ist, daca cresti cheltuielile cu 0,65 la suta atunci deficitul se mareste cu doar 0,04 la suta.

        Sa-ti bagi picioarele in ea matematica de clasa a 2-a… ma rog, pentru cine a terminat-o.

        Si……. asta nu e tot !!! Dupa ce vin la guvernare, dau OUG-uri dubioase noaptea, M-I-N-T din nou in fata ca ele sunt in limitele bunului simt desi nu sunt, injura la interviuri in Elvetia si M-I-N-T ca n-au injurat, cand este prezentata inregistrarea originala unde se aude ca injura ei M-I-N-T din nou ca inregistrarea este falsa, M-I-N-T din nou ca cei din UE au inteles ca ei nu fac nimic in neregula atat inainte cat si dupa cei din UE confirma pentru a n-shpea oara ca ceea ce face PSD-ul nu e in regula, M-I-N-T ca 600 000 de oameni sunt in strada fiindca sunt platiti de un jeg uman din SUA cu numere tiga…pardon, unguresc, iar in timp ce fac toate astea taie drastic din bugetele cailor ferate, centralelor electrice, apei si canalizarii, autostrazilor, educatiei, sanatatii si taie cu 50% (!!!!) bugetul pentru mentenanta al armatei, astfel incat sa nu mai functioneze nici un TAB daca se poate… taman acum, cand razboiul bate la usa !!

        Si cu toate astea, lumea ii voteaza si le ia apararea… caline, tu cati ani ai ??? Te rog sa-mi raspunzi fiindca ma ROADE curiozitatea.

        A mai fost pe aici un profesor de istorie din Cluj-Napoca care vorbea fix ca tine, iar cand i-am aratat cu cifre care este realitatea m-a facut nazist si pe urma n-a mai postat 🙂

        Eu unul chiar nu reusesc sa inteleg cum o fiinta umana care a terminat clasa a 4-a poate vota cu PSD-ul, si cu atat mai mult nu pot sa inteleg nici o fiinta umana, indiferent de venit sau cu cine este inrudita, cum le mai poate lua apararea chiar si azi, 8 februarie 2017.

        Pentru mine, care am absolut cu brio clasa a 4-a (am si diploma, si nu de „absolvire”), care stiu SIGUR ca X + 0,65 nu va fi niciodata egal cu X + 0,04, e absolut imposibil sa cred sau sa votez vreodata cu PSD / ALDE sau cum mama lor le mai spune.

        Tot pentru mine, pentru experienta mea de viata si pentru cunostiintele mele generale, e foarte clar ca faci ceva RAU atunci cand tai de la aparare, educatie, sanatate, infrastructura si dai la ajutoare sociale si primarii, asta cand iti bate razboiul la usa, e de asemenea foarte clar ca atunci cand SUA, Anglia, Germania, Franta, Olanda si autoritatile UE de la Bruxelles spun ca o iei razna inseamna ca chiar o iei, nu e nici o conspiratie sorosista, apoi vii si imi prezinti un PIB fals, o crestere economica falsa, un curs valutar fals, un calcul matematic fals (vezi mai sus), anulezi licitatii in aparare, anulezi licitatii in infrastructura, suspenzi legi legate de FURT si in acelasi timp maresti fondurile la primarii………. ei bine, mie unul imi e foarte clar cu cine am de-a face, si NU votez asa ceva. Cum poate un om sa nu inteleaga, sa nu vada lucrurile astea, sa nu faca un calcul de clasa a 4-a, sa nu vada minciuna constanta si repetata, sa nu vada aroganta, sa nu vada comportamentul… sa nu vada ce fel de oameni sunt aia 600 000 si ce fel de „oameni” sunt ceilalti 300 sau cati au demonstrat „dincolo”… Chiar asa orbi suntem ? Chiar atat de naivi sau de inchisi la minte, chiar ignoram absolut orice fapt, orice dovada, votam si sustinem pe oricine fiindca ne-a dat 50 de lei in plus? Serios? Chiar la nivelul ala suntem? Te rog sa-mi raspunzi la intrebare, cati ani ai??

        • 64, am scris si mai jos. Daca vrei si crezi ca-ti va fi mai bine, poti sa ma impusti! Scapi de un asistat social platit si din contributia ta ! Intelegerea ta e minimala. Iti aduc la cunostinta ca traim intr-o tara libera, democratica in care fiecare are dreptul sa gandeasca si sa aleaga liber. Te asigur ca n-am votat cu PSD dar nu te va incalzi asta. Pana una alta, in statul de drept Romania, parlamentul a votat cu 2/3 bugetul, cu 2% pentru aparare. In rest, timpul va confirma sau nu proiectul celor care au castigat alegerile. Cat despre celelalte cifre din economie pe care le vanturi, inca nu si-au spus cuvantul cei in drept. Cand justitia se va pronunta, daca e cazul, putem iesi in strada. Pana atunci, nimeni nu e penal (ca tot e la moda!)
         Razboiul bate la usa? Acum? Pai eu am auzit cioc-cioc de 3-4 ani. Atunci de ce n-ati iesit in strada? Am intrat in NATO cu niste angajamente pe care le-a uitat toata lumea de a 2-a zi! Si au trecut atatia ani! Daca era 2% asa cum ne-am angajat, atatia ani la rand nu ne aduceau in situatia de a ne tine izmenele in vine cu mare greutate acum si cu gandul ca le pierdem daca Doamne feri se intampla ceva. Acum vorbiti de strada! Pensionarii militari au mai luat atitudine in privinta asta, nu numai la pensie le-a fost gandul. S-au gandit ca de, in Romania armata e muta-nu are voie sa comenteze si au incercat sa faca ceva. Dar cine se uita la pensionari? Le-a dat cu tifla si le-au luat si pensiile militare….atunci activii nu s-au bagat. Sa nu gandim asa usor si la suprafata problemele. Si inainte de toate sa gandim consecintele actiunilor noastre. Aveam in sange obiceiul sa gandesc, ca militar, la efectul ordinului meu asupra subunitatii, unitatii comandate, la implicatiile produse mediului social. Nedocumentati sau in lipsa unor alternative dam foc la tara si apoi ne uitam cum arde. Pana acum am copiat la indigo istoria recenta a vecinului de la nord. Am luat o pauza. Poate gasim solutii sa nu mergem pana la capat….o noapte linistita (fara cutremure-ca mai avem o belea pe cap)

         • Am vazut abia dupa. Nu te impusc, stai linistit, mai degraba iti dau o arma sau un post de comanda la nivelul pregatirii tale. Sunt cateva milioane de asistati social din tara asta care traiesc pe banii mei, munciti din greu, prea greu, mult mai greu decat in tarile bogate; de ei vreau sa scap. Nu sunt convins ca te numeri printre ei.

          Intelegerea mea e departe de a fi minimala, cu toata lipsa ordinara de modestie care o are fraza asta. Fiecare are dreptul sa aleaga liber, dar banuiesc ca esti de acord cu mine si cu aproape toti oamenii care spun ca „majoritatea oamenilor sunt prosti”. Dupa cum scria un coleg aici chiar azi, daca maine majoritatea alege sa fie omorati toti oamenii cu ochii verzi, vei accepta asta pe principiul ca fiecare e liber sa aleaga si majoritatea decide? Eu nu. Deocamdata, la ce face, statul roman nu mai e de drept. Tocmai asta e si problema si sursa tuturor relelor, nu doar a protestelor din zilele astea. Tocmai asta incercam sa-l facem, stat de drept. Ai furat – faci puscarie. Ai cheltuit banii statului – arati public pe ce, cu acte. Daca vad ca ai platit 60 000 de euro pe un scaun la primarie sau 175 milioane de euro pe o statuie cu un caine, statuie produsa de firma sotiei tale, te bag la inchisoare pe viata si iti confisc si hainele de pe tine. Asta inseamna stat de drept, iar unii (PSD) care dau lege conform carora deturnarea de fonduri sub X lei nu se pedepseste tocmai asta fac, legalizeaza furtul si deturneaza statul de drept. Chiar nu inteleg cum nu vezi asta, este atat de evident.

          Cifrele alea nu le vantur eu deloc, esti mai proaspat probabil pe aici si n-ai citit zeci de comentarii din ultimele 4 luni, sa nu zic cativa ani. Cifrele alea sunt FALSE, atat la PIB, cat si la crestere economica, la banii stransi la buget si la cursul valutar. O spun nu doar toti economistii, bancherii si tot BNR-ul, CNP-ul, INS-ul, dar o spun si cunostintele mele in domeniu, cifrele alea sunt extrem de dubioase. Nu le „vantur” din burta, te asigur, si le poti gasi pe net in ziarele economice si la declaratiile unora de la BNR, alea sunt care le-am spus eu mai sus. Iar cursul valutar il poti gasi pe internet la istoric. Sa-ti faci buget pe un curs mai bun decat in ultimii 4 ani tocmai in anul asta in care tu pusti deficitul si tai de la investii… cum sa-ti spun eu… e greu de descris in cuvinte 🙂 Mint de ingheata apele.

          Daca n-ai votat cu PSD nu inteleg de ce le iei apararea cu atata ardoare, aia distrug tara… Inteleg pana la un punct rolul de gica contra, e un forum public si noi facem dezbateri, eu am facut dezbateri timp de multi ani, cu multi oameni si chiar si la unele mici adunari, de-aia suntem aici sa discutam si repet, pana la un punct, e chiar interesant sa faci pe „Avocatul diavolului”, uneori „ma joc” si eu asa cu prietenii mei sa vad ce reactie au, aia mai destepti imi demonteaza argumentele iar aia mai prosti sar la bataie fara sa-si dea seama ca glumesc. Insa tu ii aperi cu prea multa ardoare… si nu inteleg de ce?

          Parlamentul a votat un buget care nu poate fi pus in aplicare. La fel cum bugetul anterior „era de 2 la suta dar de fapt era de 1,35 la suta”. Nu ne jucam cu procentele acum, situatia e una gen 1939. Mai degraba tai de la toata lumea si dau la armata in 2017. E imperativ. Imperativ cu i mare.

          Timpul a confirmat si domnia lui Ponta. M-am certat aici cu cineva care vorbea fix ca tine, ca si Ponta trage spre vest, si el vrea autostrazi, economia va creste, ei nu vor fura cat au furat Udrea cu piscinele ei de la tara, etc. Timpul a aratat ca Ponta a privatizat combinate strategice la rusi, care le-au demolat, ca Ponta a taiat atat de tare de la autostrazi incat in 2 ani de zile nu s-a inceput una noua si nu prea s-au terminat nici de-alea vechi, ba chiar a inaugurat inainte de vreme un segment care de atunci are probleme majore, etc. Timpul ne va arata si acum in ce HAL va ajunge tara daca acceptam indivizi gen Dragnea sau Tariceanu, al caror loc e la inchisoare pe viata cu confiscarea extinsa a averilor, nu la televizor, sa imi vorbeasca mie pe tonul ala, fiindca eu sunt ala pregatit nu ei (Tariceanu e semi-analfabet, corigent, etc) si ei sunt platiti din banii mei nu eu din ai lor (Tariceanu a „lucrat” toata viata la stat in domeniul politic). Pe banii mei, un pregatit si calificat, nu vin sa imi vorbeasca pe tonul ala niste analfabeti care n-au avut in viata lor o slujba, si mai ales nu ma iau la misto si nu ma insulta atunci cand nu ii las sa delapideze fonduri.

          Justitia sa se pronunte? DNA s-a pronuntat demult, iar o alta judecatoare care s-a pronuntat tocmai a fost data afara, chiar miercuri, 8 februarie, cand am inceput noi discutia:

          http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21597359-judecatoarea-camelia-bogdan-exclusa-din-magistratura-printr-decizie-csm.htm

          Cum nu vezi lucrurile astea…………………………………… ?

          DA, razboiul bate la usa. Polonia, Ungaria, Serbia, Croatia, Slovenia, Grecia, Norvegia, Anglia, Finlanda, Estonia, Lituania, Rusia si alte tari se inarmeaza si sunt foarte panicate, cresc bugete, fac achizitii etc… Ce face PSD-ul ? Taie cu 50 la suta fondurile de mentenanta, sa nu mai mearga nici un TAB daca se poate. Auzi cioc-cioc de 3-4 ani, sa stii ca cioc-cioc se auzea si in 1935, 1936 sau 1938, iar in 1939 vest-europenii erau in cafele, nici prin gand nu le trecea ca cineva ar fi atat de prost incat sa inceapa un razboi. Si apoi, in cateva luni, POC… al doilea razboi mondial, eveniment in cursul caruia Romania oferea sa plateasca cu AUR la de 4 ori pretul pietii pentru armament si nu avea de unde sa cumpere. Am pierdut 1/3 din tara si 25% din populatie, 4 milioane de romani au fost omorati, inchisi sau deportati. Dar e bine ca dupa ce am patit-o in WW I si am patit-o din nou in WW II, acum facem misto de inarmare in vremuri tulburi… si asta venind de la un fost militar in varsta de 64 de ani. Chiar nu pot sa te inteleg… de fapt mi-ai spus ca intelegerea mea e minimala, asa suntem noi inginerii, nu prea ne duce capul. In viata viitoare promit sa ma fac pictor, atunci probabil voi intelege mai multe.

          Dupa cum am spus mai jos, omu’ de rand si mai ales tinerii nu inteleg lucruri subtile sau complexe, de data asta au iesit fiindca ce face PSD-ul e simplu si brutal, e pe fata si pe intelesul oricui, de-aia au iesit, fiindca s-a atins nivelul ala de, citez de la ei, „in plm asa nu se mai poate”. Daca venea PSD-ul cu un document pdf de 64 de pagini in care explica niste procese economice, tinerii ramaneau in bar pe banii parintilor. Vezi cat de prosti sunt PSD-istii? Nici sa fure subtil nu-s in stare 🙂

          Pensiile speciale in Romania reprezinta 0,8% din PIB si bat niste recorduri la nivel mondial… poate doar in Myanmar sau Coreea de Nord sa coste mai mult de atat. Asadar, am cam gresit categoria pe care o prezentam ca fiind victima in cazul de fata. Da, stiu, pensii speciale nu inseamna doar cele militare, doar spuneam ca cu argumentul ala nu poti cere mila sau simpatia multor oameni.

          Vezi, chiar tu spui ca activii nu s-au bagat… au stat si si-au luat in continuare soldele, au baut banii de protocol si cu asta basta. Ce dotare domnule, ce nepotisme, ce spaga, ce teste trecute din pix, ore de zbor facute din pix etc, ce conteaza, timpu’ trece leafa vine. Ca la stat.

          Nu tinerii din strada dau foc la strada de data asta, ci cativa indivizi foarte periculosi, foarte nesimtiti si semi-analfabeti, care n-au avut in viata lor o slujba reala si care „din coincidenta” fac exact jocurile Rusiei.

          Stii ce a declarat Putin la Budapesta zilele trecute? Ca apreciaza Ungaria fiindca e un stat „stabil”. A spus asta in timp ce PSD-ul destabilizeaza Romania si o impinge afara din UE si NATO. Pura coincidenta, desigur.

          Acum vor sarii si ungurii ca sunt discriminati, abuzati si asupriti in Romania, ei oricum din anii ’80 incoace comunica pe toate canalele atat publice cat si diplomatice ca in Romania are loc un genocid (asta e cuvantul folosit) si ca justitia romana e corupta si se face ca nu vede. Acum le dam apa la moara, toata planeta ne sare in cap ca justitia romana e corupta si Romania e o tara fara legi. Asa tata, hai sa dam apa la moara tuturor inamicilor nostri, in acelasi timp, taman in 2017 cand ei se inarmeaza si noi ne punem armata pe butuci. Desigur, e vina celor care au iesit in strada, nu e vina PSD.

          O noapte linistita si tie si te rog frumos, ai o varsta… gandeste-te daca sursa problemelor sunt 600 000 de oameni din strada sau 3-4 indivizi care vor sa dezincrimineze furtul.

          • +1 Sorine doi

          • @Flogger multumesc si bine ai revenit. Pacat ca nu suntem mai multi, si pacat ca atatia oameni din tara asta, mai ales cei de 60 de ani, gandesc precum calin, sunt atat de usor de manipulat si nu vad lucrurile evidente nici acum, in epoca in care oricine are acces nelimitat la toate sursele de informare (de ambele parti).

          • Din păcate nu putem controla cum gândesc semenii. Nu le putem nici măcar inculca un mod „mai corect” de judecată. Putem, cel mult, să-i convingem prin argumente sau patimă. Rațional sau emoțional.

           Orișicum, consider că ceea ce susține „calin” -atacând persoana aviatorului autor pt opinie e profund injustă, cu atât mai mult dacă vine din partea unui ofițer român.

           Atacul nu face demnitatea uniformei.

     • http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/186333
      Ia si citeste. Ca eu am citit. Am vazut ca a pus MR un link cu explicatii ce si cum dar fiind in engleza nu stiu daca o sa intelegi. Si am zis sa pun link de pe un site oficial sa nu zici dupa aia ca e manipulare.
      Pt. cazul (99.99999999%) in care esti postac/membru de partid : ce o tot dati frate ca lumea nu a citit ordonanta asta? Tocmai : a citit lumea de aia iese in strada!!!!!!!!!!!!!!!! Crezi ca o sa poti convinge un om normal cu argumente din astea? Un om normal la cap cand aude argumentul cu „ai citit oug?” primul lucru pe care il face e sa se duca sa citeasca ordonanta. Si dupa aia va injura si se duce in piata! Crezi ca astia care ies in strada sunt ca oile alea aduse cu autocarul de prin diverse judete? Ma rog, unii nu sunt oi, sunt si unii care sunt adusi acolo sub amenintarea ca isi pierd locul de munca.
      Si in plus CC nu a zis ca ordonanta e ok. A fost doar discutia privind conflictul intre Executiv si Parlament/CSM. Maine se discuta pe ordonanta propriu-zisa.
      Si din pacate la CCR e presedinte unul care se cam stie ce anturaj a avut/are : http://s3.comisarul.ro/236538180c9deee3ff8aaa48a79b4c33.jpg . Si restul de la CCR sunt pusi acolo tot politic . Iar de la omul lui Basescu nu ma astept la nimic bun,ca Basescu facea misto-uri in parlament cu Dragnea si Tariceanu in timp ce „fraierii” stateau in frig afara.
      Tu si cei ca tine le dati putere si legitimitate hotilor din politica!

      • @Io – Imi place numele, scurt si la obiect! Nu stiu cati ani ai. La cei 64 ai mei, am citit. Si am priceput. Eu zic ca-i bine. Si nu m-a indemnat cugetul sa ies in piata. Am o strangere de inima cu treaba aia cu multinationalele. Baiatul meu de-acolo isi ia banii. Dar trag speranta ca se vor regla treburile, ca asa ca acuma nu mai pot continua. Treaba s-a rezolvat pe la vecinii nostri si n-au plecat mutinationalele !!! Trebuie sa inteleaga si ei ca nu ne pot jumuli la nesfarsit.
       99,9…….% ca sunt postac …..zambesc pe sub mustata (o am!) Chiar ma felicit ca nu mi-am complicat viata. Dar imi place sa citesc (am ajuns deja la +2,5) si fiind singur mai scot si eu o vorba. Vad ca v-am suparat. Pacat ca nu mi-ati inteles mesajul. Chiar tineam la siteul vostru. Am fost rachetist si artilerist a.a. sunt mandru de asta, apoi viata m-a purtat prin toata armata romana…. Va doresc numai bine, dar ar fi bine sa intelegeti ca traim vremuri periculoase, viitorul ne este in pericol si de la o prostie dam foc la tara. Pentru treburi mult mai grave romanul nu a iesit in strada. Mesajul e din partea anilor mei adunati cu truda in slujba acestei tari, sub juramant…

       • Nu ne-ai suparat caline si la multi ani inainte daca ai 64, dar ce fac astia acum e CRIMA, ne distrug tara mult mai eficient decat 5 divizii rusesti. Cum de nu vezi asta… ne distrug credibilitatea, ne fac de tot cacatul la forurile internationale, ne lasa fara plasa de siguranta de la UE si NATO taman acum… o fi coincidenta? Eu zic ca nu!

        Multinationalele sug tot ce pot si de unde pot, n-o fac doar in Romania ci in toate tarile din lume, inclusiv SUA sau Japonia. Depinde doar de stat sa dea legi care sa tinta situatia (a se citi sclavia) sub control. Sa faca controale reale, nu pe spaga, sa vada daca se lucreaza 14 ore sau 8, sa vada daca corporatia are ca sediu o casuta postala in insulele Seychelles sau un zgarie-nori in Bucuresti, etc… iar pentru asta e nevoie de un stat puternic, cu oameni adevarati care au diplome reale, care nu accepta orice pentru 100 000 de euro spaga. Servicii secrete (SRI) care isi fac treaba, iar daca inspectorul ia spaga 100 000 de euro si trece cu vederea evaziunea fiscala de 200 milioane euro a Foreign Theft Corporation, atunci da informatia mai departe unui procuror care il baga pe inspector la inchisoare pe viata si obliga corporatia sa plateasca 800 milioane euro pagube statului roman, inclusiv dobanzi si penalizari.

        Cum sa ai asemenea institutii cand avem un analfabet (Ponta) pe post de prim-ministru, cand orice senator sau director isi pune nevasta pe post de secretar de stat, ministru sau prefect, cand vindem o fabrica de vagoane pe 1 euro fiindca fiica noastra a fost angajata pe 10 000 lei/luna la mall-ul care va fi construit pe teritoriul fostei fabrici… Cum ?

        Pana nu starpim coruptia la nivel inalt, degeaba avem TAB-uri, programatori si portul Constanta, daca ma intelegi, fiindca toate vor fi vandute pe un hot dog si un BMW oricarui inamic, la orice ora.

        Traim vremuri periculoase, de acord, viitorul e in pericol, de acord, chiar si prezentul e in pericol si chiar integritatea tarii e in pericol (vezi declaratiile despre Macedonia), tocmai de-aia nu e cazul sa ne batem joc de legi, sa legalizam coruptia, sa distrugem armata si sa irosim toti banii pe ajutoare sociale.

        PS: poporul iese in strada pt fapte pe intelesul lui, simple si evidente. asta cu legile a fost pe intelesul oricarui tanar de 22 de ani, altele mai complicate nu sunt asa ca mai bine sta in bar. Bine ca au iesit de data asta… poate, poate se schimba ceva.

       • @calin. NU, nu ne-ai suparat cu nimic! Respect pentru ceea ce ai fost, multi ani inainte pentru ceea ce esti. Toti cei de pe ROMilitary dorim acestei tari numai bine, sunt convins de asta, parerile pro si contra nu fac decat sa intareasca o comunitate cladita in multi ani. Caline, locul tau e alaturi de noi, nimeni nu intentioneaza sa te jigneasca insa multi suntem patimasi. Eu am 46 de ani si pot spune ca sar rapid la gatul celui care ar face rau Romaniei si Romanilor, nu ma intereseaza cat de puternic este. Sunt convins ca pe aici sunt multi ca mine si, totodata, sunt convins ca si tu faci parte dintre ei/noi. Iar faptul ca esti fost militar inseamna pentru noi doar atat, RESPECT!

   • vorbesti sa te bagi in seama . si jignesti un om fara sa ai habar despre ce vorbesti .
    http://politeia.org.ro/editoriale/explanation-of-government-emergency-ordinance-no-131st-february-2017/51986/
    asta ca sa nu ramai cu neuronul stins .

 23. @Musoiu 8 februarie 2017 at 19:32
  Tabloul este cam sumbru. Si nu este valabil pentru toate zonele din tara. Sa pictez si eu: mi-i rusine sa ies in oras cu Loganul de 10 ani, ce sa mai zic cand ajung pe autostrada?; ma duc cu baba mea sambata, duminica in parc – nu incapem de mamici cu cei mici, cate 2,3…ne umple sufletul de bucurie si speranta; facem cumparaturi frecvent la mall si ne place atmosfera tinereasca cu zonele de servit masa pline iar magazinele cu marci de prestigiu frecventate ca orice magazin de SH…ne plimbam zilnic in cartier (pentru sanatatea dumneavoastra faceti …………) si nu mai privim cu invidie sutele de vile aparute dupa 89…..Iesim si afara (de oras!). Toate vaile si muntii tineretii mele – atunci goale si virgine, sunt pline de pensiuni si vile cochete de nu mai loc sa-ti intinzi patura sau sa te p…. 🙂 Am vrut sa mergem si noi, sa ne mai reparam oasele…ne-au programat peste 2 ani !!! Una peste alta, in lumea asta nu poate sa nu fie si coruptie – dati-mi un exemplu de tara in care flagelul asta e zero ! Problema noastra e ca ori am abordat-o prost ori exacerbam problema din anumite ratiuni sau interese. Lumea banului nu poate trai fara coruptie!

  • Doar tangential intreb: de Johannis ce parere aveti? Asa e ca ar trebui sa isi dea demisia? Nici macar nu e roman. Si nici nu are copii..

   • L-au votat vre-o 6 milioane de romani. Trebuie respectat. E presedintele tarii. A tuturor romanilor! Asa a stabilit majoritatea ! Respectul, in schimb, trebuie sa fie reciproc. Iar minoritatea, ghinion! in democratie, trebuie sa respecte ceea ce hotaraste majoritatea – asa cum se intampla si la nivelul asociatiei de proprietari.

    • in democratie nu i chiar asa
     in nazism e cum spui dumneata
     ca maine se poate strange o majoritate care sa declare ca cei cu ochii verzi pot fi spanzurati .

     • Dumneata insinuezi ca in democratie (au murit sute de romani pentru asta) majoritatea poate hotara decimarea unei minoritati???
      Va rog sa ganditi inainte de a scrie ceva – e si asta un etalon al democratiei. Spunea si Presedintele: „Guvernati! Dar nu oricum”

  • @calin-Era bine sa te programezi la reparatul neuronilor nu al oaselor. Citeste in puii mei, oug.nr.9 da bani (prin suspendarea pe 1 an a unor legi fiscale) si oug.nr.13 elimina posibilitatea ca aia din administratia locala sa fie trasi la raspundere. Asta e marea promisiune Psd, liber la furt pentru ei si cumparam populatia cu frimituri (mariri pensii,etc.) iar daca fraierii de prin o dam cu nationalismul panortodox (dezbinarea tarii, multinationale, lgbt, etc.) strainii sunt de vina, mai bine sa fi furat de un roman ca asa este patriotic.

   • V-am vorbit politicos. CC a stabilit ca trebuie sa fie gasit un prag. Sub el nu dispare raspunderea iar prejudiciul se recupereaza. Problema la noi e ca sunt destule legi dar nimeni nu le respecta (apropo de recuperare – n-am incaput mai repede la programare din cauza PCR – iar cu neuronii toti avem probleme cu trecerea anilor: „moarte pensionarilor”). Ultima propozitie m-a lasat pe spate:”…mai bine sa fi furat de un roman ca asa este patriotic” Dumneata realizezi ce afirmi? In cazul asta eu spun DA – mai bine sa fiu furat de un roman pentru ca banii macar au sansa sa ramana in tara !!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Limbajul a fost politicos insa ideiile sunt jignitoare, nu ma mai bine este sa NU ajungi sa fi furat, indiferent de cine si stai linistit ca hotii au banii in alta parte nu in tara ca ei doar fura doar sorosistii din multinationale mai investesc aici. Cu moartea pensionarilor, ce sa zic, stii tu mai bine ce meritati (nu vrem banii nu vrem valuta vrem ca roman sa ne futa, cand iliescu apare soarele rasare,noi muncim nu gandim,nu ne vindem tara, iliescu nu veda muncitorii toti te vrea,etc)

     • PS. Ma duc si maine chiar daca acum inghetai.

      • E dreptul tau. Si te respect pentru asta. Dar, sunt tulburat cum gandesti: „Cu moartea pensionarilor, ce sa zic, stii tu mai bine ce meritati…” Adica ce meritam? Un glont, pentru ca ne-am servit poporul? Pentru mine nu-mi mai fac ganduri….pentru voi am mari temeri. Pe langa faptul ca azi-maine veti fi si voi pensionari…..

       • Pei vezi ca tu bagasi in discutie sintagma : ”
        moarte pensionarilor” eu doar am.reamintit ce strigau tinerii pensionari acum 20 de ani.

        • Ps. Cotizez si la privat, ca sunt constient ca la cum alungati tinerii nu are cine sa mai cotizeze si pentru pensia mea ;p

         • 🙂 OK – Eu n-am mai apucat. Am ceva economii, ca tot omul gospodar, dar mi-i frica de vremurile astea.

          • Stimabile @Calin se vad anii de armata, sa va dau un exemplu: am fost a doua generatie intr-o scoala militara ce pana atunci tinea doar soldati,toate cadrele vorbeau cu noi de parca eram soldat dar situatia s-a schimbat cand incepusem sa supunem orice ordin sub girul ratiunii,m-am contrazis cu un colonel si am avut dreptate si nu am fost pedepsit pentru ca vezi si el si-a dat seama ca nu mai suntem soldati. Cand oamenii vin cu argumente si idei irefutabile nu mai ai ce zice. Verdele nu-i negru. Sunt militar si de nu as fi eram in strada la proteste.

  • D-le Cezar, poate ca asta se si doreste. Niciodata STRADA nu a putut conduce ceva . STRADA e un resort necesar si obligatoriu intr-o democratie, insa ca si orice alt resort, daca abuzezi de puterea lui, el cedeaza ( na, ditamai truismul ). Sa nu ne dorim o revolutie… am mai avut una, si ne-am ales cu FSN care a puit si am ajuns la ceea ce Corneliu Coposu a afirmat: Ca ii e groaza ca se va ajunge ca si la „stanga”, si la „dreapta” sa fie gasca lui Iliescu si Brucan.

   Singura speranta a Romaniei este ca cetatenii acestei tari, cu toate pacatele lor de „vulg” sa se implice constructiv in politica. in institutii politice. Iar rezultatele se vor vedea, poate peste 10-15 ani. Doar atunci vom avea instrumentele sa ne batem pentru o idee, pentru niste principii. Pana atunci, Dumnezeu cu mila Sa. Daca nu o facem ACUM, vom continua sa jucam in aceeasi piesa de teatru ieftina, cu „stanga” si „dreapta”, partide si partidulete create si influentate de diverse centre de putere, interne si internationale, care vor face ceea ce au facut pana acuma: Pe fata vor face tot ce pot ca sa divizeze natiunea, iar pe ascuns, se vor felicita reciproc prin lifturi ( cam ca si Cezar Preda de la PNL cand il felicita pe Dragnea in lift). Doar prin institutii politice cu adanci si veritabile radacini in comunitate vom putea avea o tara sanatoasa, puternica , prospera si libera, pentru toti cetatenii ei. Altfel, vom trai intr-o lume a iluziilor, un spleen perpetuu alimentat de fantomele de pe retelele de socializare…

 24. BREAKING NEWS !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *