Scutul antiracheta, versiunea ruseasca… Daca in ’39 Romania se afla intre nicovala nazista si ciocanul sovietic, unde se afla acum? Ce a urmat atunci, am vazut…

Despre scutul antiracheta NATO cred ca s-a discutat destul, asa ca am sa prezint doar o schita in care, evident, pericolul este infatisat de Iran in nici un caz de Rusia.

sursa foto: hotnews.ro

Rusia nu sta cu mainile in san, stie ca principala tinta este arsenalul sau nuclear format din rachete cu raza lunga de actiune si nici incredere pare sa nu mai aiba in aliati, dupa ce s-au fript in Georgia – 2008. Asa ca s-a decis sa-si securizeze teritoriile si statele aflate sub influenta Kremlinului.

IN CE FEL?

In acelasi fel.

Presa din Rusia a anuntat ca Federatia intentioneaza sa-si inarmeze trupele din Transnistria cu tehnica noua (inclusiv echipament greu) si sa instaleze un radar de tip Voronej ( http://rumaniamilitary.wordpress.com/2012/04/17/presa-rusa-r-moldova-si-romania-se-unesc-kremlinul-vrea-radar-la-nistru/  )

Moscova sta cu ochii pe trupele din Polonia si Romania (mai ales baza Mihail Kogalniceanu si portul Constanta), dar nu este de ajuns, cum spunem noi: ,,pare ca i se inmoaie!”  – Influenta desigur… in R. Moldova s-a ales un presedinte pro Vest ( Nicolae Timofti)

Rusia vrea sa contracareze expansiunea NATO, asa ca va dota Transnistria cu sistemul S-400 „Triumf” la fel cum va face si cu Belarus

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=NYf_08R1y9k&w=560&h=315]

 Nero Flash

22 de comentarii:

  1. Proiectul scutului antirachetă, un program-cheie al preşedintelui american Barack Obama, se confruntă cu întârzieri majore, depăşiri de costuri şi probleme tehnologice critice, inclusiv componenta din România:
    http://www.ziuaveche.ro/international/externe/nato-scutul-antiracheta-probleme-critice-88340.html

    Documentele consemnează că interceptorii de rachete întâmpină obstacole în producţie, radarele au puterea prea mică, iar senzorii nu pot face distincţia între un focos şi alte obiecte.

    Testarea nu se va încheia mai devreme de 2013. Raportul a evidenţiat îngrijorări şi în privinţa interceptorilor prevăzuţi pentru ultimele două faze, cum ar fi probleme cu tehnologii critice ale motorului rachetei de la interceptorul din faza a treia a sistemului.

    În raport se specifică faptul că armata intenţionează să instaleze radarul în România încă înainte de a fi testat şi avertizează că radarul ar putea interfera cu unde de telefonie mobilă, televiziune şi radio din România dacă nu va fi modificat.

  2. NATO nu are nicio intentie sa atace militar Rusia(o tara cu o suprafata uriasa, care detine arme de nimicire in masa) iar aceasta tara stie acest lucru, insa de imagine, ca sa arate lumii ca este o mare putere, trece la aceste masuri de inarmare, inlocuind de regula armament uzat fizic si moral, proiectat si fabricat in perioada URSS(decedat de 20 de ani), cu un armament modern, de ultima generatie.Practic Rusia face atat un joc de imagine cat si isi doteaza armata, asa cum poate, cu echipament modern, lucru foarte normal.
    Atat SUA cat si alte tari membre NATO, in genul Germaniei, abordeaza pragmatic Rusia, preferand sa aiba cu aceasta tara relatii economice foarte avantajoase pentru ambele parti(exploatarea resurselor minerale ale Rusiei, de companii occidentale, care platesc redeventa corecta Rusiei, deschiderea de puncte de lucru in Rusia si transfer de tehnologie, etc).Toate acestea se realizeaza doar pe timp de pace.Ca pe Rusia o deranjeaza ca sfera sa de influenta s-a diminuat, este altceva.Insa dupa cum merg lucrurile nu prea poate face mare lucru.Neoficial , Rusia isi stie lungul nasului asa ca se comporta ca atare.

  3. Este doar PR.
    Oricum trebuie sa-si modernizeze echipamentele si acum isi permit.
    Nu cred ca are ceva anume de a face contra NATO.

    Este o activitate normala de innoire periodica/continua a echipamentului militar si este ceva pe care idiotii nostrii de parlamentari nu l-au realizat inca.
    FIECARE POPOR ARE CONDUCĂTORII PE CARE ÎI MERITĂ – NICOLAE IORGA

  4. Ai mare dreptate dar mai trebuie avut în vedere un lucru: proprietățile industriale dar și din alte domenii pe care oameni de afaceri suși sau companii rusești le au în lume. Astea sînt un factor de influență destul de puternic. Exemplul României și industriei sale cumpărate în cea mai mare parte de ruși. Numai intenția anunțată de a face reduceri de personal ar face orice guvern să-și schimbe prioritățile și viziunile.

  5. George, intr-un articol precedent imi spuneai ca trebuie sa privim in istorie ca sa stim ce sa facem. Intre nicovala nazista si ciocanul sovietic, tu ce-ai fi ales ? Iti dau eu raspunsul: am ales ce-am ales ca sa ne aflam unde ne aflam. Adica am jucat la doua capete, ca romanul impartial 🙂
    Si dupa unii de pe aici, tot inainte ! Nu crezi ca ar trebui sa ne hotaram odata ce vrem ?

  6. George, o mică nelămurire: ce e ăla scul? Văd că apare în titlu 😀

  7. Priveste_si_invata

    O parere interesanta din partea cealalta a Atlanticului:
    http://www.g2mil.com/deveselu.htm

    Iata si site-ul cu pricina, care mai contine si alte articoule interesante:
    http://www.g2mil.com

    • De data asta tind sa cred afirmatiile d-lui presedinte Basescu:
      Basescu: Joc propagandistic

      Presedintele Traian Basescu a declarat ca ingrijorarea exprimata pe tema scutului antiracheta de Nikolai Patrusev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, poate fi “un joc propagandistic de justificare a unor investitii militare”, potrivit Mediafax.

      Basescu a reiterat, intr-un interviu acordat RRA, ca, in baza negocierilor Romaniei cu SUA, capabilitatile scutului antiracheta nu vor fi indreptate impotriva Rusiei si a aratat ca declaratiile oficialului rus pe aceasta tema pot fi un “joc propagandistic de justificare a unor investitii militare” ale Moscovei.

      “Este doar un joc propagandistic, care probabil sa justifice niste investitii militare in Federatia Rusa, nu? Ca trebuie dat industriei sa manance bani publici si atunci sunt destui politicieni care se arata ingrijorati. Si nu-i singura tara care face tipul acesta de joc ca sa justifice in ochii propriei populatii ca dirijeaza bani multi catre inarmare. Dar va garantez, ca sef al unui stat membru NATO care a si semnat asezarea de facilitati antiracheta pe teritoriul tarii, ca niciodata in strategia de constructie a acestui sistem nu a fost avut in vedere un atac al Federatiei Ruse”, a spus Basescu.

      El a mentionat si ca este “fantezist” un scenariu al unui conflict intre UE sau statele membre NATO din Europa si Federatia Rusa. “Niciodata aceste capabilitati nu vor fi indreptate impotriva Federatiei Ruse si cine poate imagina pe teritoriul Europei un conflict intre Federatia Rusa si UE, spre exemplu, sau cu statele membre NATO din Europa, nu poate fi decat fantezist. In momentul de fata sunt state membre ale UE care au relatii mai bune cu Federatia Rusa decat au cu cei 27 de membri din interiorul Uniunii si nu-s orice state”, a completat Basescu.
      http://www.napocanews.ro/2012/05/rusia-ameninta-cu-lovituri-preventive-contra-scutului-basescu-un-joc-propagandistic.html

  8. Comandantul Forţelor Terestre americane dislocate în Europa, generalul-locotenent Mark Hertling, a înmânat generalului-maior Ariton Ioniţă “Legiunea de merit în grad de comandor”, distincţie conferită de SUA, pentru conduită meritorie în serviciul militar cu realizări deosebite la conducerea Statului Major al Forţelor Terestre.

    Generalul Ariton Ionita, seful SMFT, decorat de SUA cu Legiunea de merit in grad de comandor
    Potrivit Ambasadei SUA, de la numirea în funcţie, generalul Ariton Ioniţă a fost direct răspunzător de transformarea şi modernizarea Forţelor Terestre, ocupându-se, în paralel, de pregătirea şi trimiterea forţelor combatante în Afganistan.

    Joi, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Ariton Ioniţă, şi comandantul Forţelor Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), generalul-locotenent Mark Hertling, au efectuat o vizită de lucru la Centrul de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre, din localitatea Cincu, judeţul Braşov. Cei doi oficiali au vizitat facilităţile de instruire şi s-au întâlnit cu militarii Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada”, din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmisegetuza”, aflaţi la pregătire în poligonul Cincu, anunţă SMFT.

    “Poligonul Cincu este una din facilităţile importante de instruire a Forţelor Terestre, iar în ultima perioadă s-au înregistrat progrese importante pe linia îmbunătăţirii bazei materiale. Astăzi, am găsit aici comandanţi foarte buni, subofiţeri şi militari cu experienţa teatrului de operaţii, cu un limbaj operaţional bine dezvoltat,” a afirmat generalul-maior Ariton Ioniţă.

    “Am discutat cu militarii români şi este impresionant să vezi evoluţia Forţelor Terestre Române în ultimii ani. Aş merge la luptă cu oricare dintre aceşti militari pe care i-am întâlnit astăzi aici. În acest moment nu este nicio diferenţă între modul în care un comandant de companie român sau american îşi conduce forţele în luptă, a declarat generalul-locotenent Mark Hertling.
    http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/seful-smft-decorat-de-sua-cu-legiunea-de-merit-in-grad-de-comandor-91414.html

  9. Despre generalul Ariton Ionita:
    http://www.obiectivbr.ro/local/51985-avansare-spectaculoasa-de-la-comanda-garnizoanei-braila.html

    ianuarie 2011 „generalul de brigadă Ioniţă Ariton a fost numit în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Terestre * este primul genist (comandantul Brigăzii 10 Geniu şi al Garnizoanei Brăila,) care accede vreodată la acest post * dacă va urma acelaşi traseu în carieră ca şi generalul Eugen Bădălan, Ioniţă Ariton are şanse ca în câţiva ani să preia comanda Armatei, fiind numit şef al Statului Major General * ”

    „Din câte se pare, la actuala avansare a generalului de brigadă Ariton a contat mult felul cum au acţionat geniştii din subordinea sa în timpul inundaţiilor ce au lovit România în ultimii doi ani. După cum se ştie, în 2009, militarii brăileni din cadrul Batalionului 72 Geniu au întins un pod de pontoane în dreptul localităţii Roznov, din Piatra Neamţ, unde podul existent fusese rupt de puhoaie. În 2010, geniştii brăileni au înlocuit, temporar, cu pontoane un pod afectat de inundaţii la Dorneşti, în judeţul Suceava. O altă structură din cadrul Brigăzii 10 Geniu, Batalionul 136 Geniu Alba Iulia, a amenajat şi deservit un pod de pontoane, timp de o lună şi jumătate, în judeţul Alba.”

    „Generalul de brigadă Ioniţă Ariton a preluat funcţia de comandant al Garnizoanei Brăila în ianuarie 2009. În prealabil, a fost şeful Secţiei Inspectoratului General al Statului Major al Forţelor Terestre, în perioada 2005-2008, iar din iunie până în decembrie 2008 a fost şeful Serviciului Doctrină, în cadrul Statului Major al Forţelor Terestre. Ioniţă Ariton s-a născut în 1960, în Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Liceul militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, în 1979. A fost de două ori şef de promoţie: în 1982, la absolvirea Şcolii Militare de Ofiţeri de Geniu, din Rîmnicu Vîlcea, şi în 1989, la absolvirea Academiei Militare, Facultatea de Comandă şi Stat Major, Secţia Geniu, Bucureşti.”

    http://www.forter.ro/ro/conducere/seful_smft/

    „Este pentru prima dată când un genist ajunge într-o astfel de funcţie după anul 1989, el continuând astfel tradiţia consacrată de mareşalul Prezan, la origine ofiţer de geniu.”

  10. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12219493-pentagonul-testat-succes-interceptorul-rachete-3-block-1b-care-urmeaza-fie-instalat-romania.htm

    Armata americana a testat cu succes interceptorul de rachete Standard Missile-3 Block 1B, care ar urma sa fie amplasat in Romania in cadrul scutului antiracheta european, scrie RIA Novosti, care citeaza presa americana.

    O tina imitand o racheta cu raza scurta de actiune a fost lansata miercuri din Kauai, o insula din oceanul Pacific. Racheta interceptoare a fost lansata de pe USS Lake Erie, un crucisator echipat cu sistemul Aegis de aparare antiracheta si a distrus tinta.

    SM-3 1B este o versiune modernizata a SM-3 1A, care echipeaza in prezent navele marinei americane. Primul test al SM-3 1B, efectuat in toamna anului 2011, s-a soldat cu un esec.

    Acest interceptor urmeaza sa fie instalat pana in anul 2015 in Romania, in cadrul scutului antiracheta pe care americanii doresc sa-l construiasca in Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *