Sistemul AEGIS cu lansare de la sol

Americanii anunta ca sistemul AEGIS cu lansare de la sol, sistem ce va fi folosit si in cazul bazei de la Deveselu se afla in dezvoltare avansata. Polonia si Romania vor gazdui primele aceste sisteme defensive dotate cu noile rachete SM-3 Block IIA. Dezvoltarea acestor noi rachete si modificarea intregului sistem pentru lansare de pe uscat este facuta in parteneriat cu guvernul japonez.

Directorul agentiei americane pentru rachete defensive (MDA), Lt. Gen. Patrick O’Reilly spune ca: “The Aegis Ashore system is [a] very cost-effective approach to taking the proven capability at sea and move it effectively to the land”.

De asemenea pesonalul care va opera noul sistem va fi drastic micsorat, de la 270 de marinari, necesarii in cazul AEGIS montat pe nave, la doar 35 de oamenii pentru sistemul cu lansare de la sol.

“So with Aegis Ashore and THAAD and Patriot and other regional systems, we are able to achieve that multilayered effect with a very dedicated and persistent presence of the Aegis system”, a mai declarat generalul american.

Aici trebuie amintit, in contextul bazei de la Deveselu, ca Romnaia va fi gazda a 24 de interceptoare SM-3 IIA si aunui radar de tip Master Spy 1, iar lucrariile la amenajarea preliminrara a bazei romanesti au inceput deja, urmand ca spre sfarsitul anului 2012, cel tarziu primavara 2013, sa inceapa efectiv lucrariile la infrastructura de baza.

 

sursa: washingtontimes.com

Romania Tricolor

4 comentarii:

  1. Reiau intrebarile din locul unde informatiile pt. articolul de mai sus au fost postate initial, ca si comentariu:

    Pentru desfasurarea Aegis Ashore in Romania, e nevoie de o puternica AA in trepte, cu raza foarte scurta (tunuri si rachete), scurta, medie si lunga. Plus o forta aeriana serioasa in spatiul aerian romanesc, nu doar 48 de avioane multirol. Si nu prea avem nimic din toate astea… doar posibilul program de modernizare SA-6 si SA-8 cu polonezii.

    Termenul limita pentru desfasurarea in teren fiind 2015, ma intreb care va fi solutia pentru sistemele astea?

    Nu-i vad pe americani sa-si expuna inutil investitia, daca nu exista posibilitati de protectie…

    Deci oare ce se pregateste in domeniul protectiei aeriene pentru urmatorii 2 ani?

    • Intrucit ai nostri ca brazii nu dau nici un semn ca ar avea vreun gind referitor la avioane, probabil vom asista la ddislocarea unei aripi de vinatoare americane de prin germania sau italia , pe una din bazele noastre.

  2. Coreea de sud isi reinoeste arsenalul cu rachete balistice de raza lunga din sua. Pe antena3.ro (pt George)

  3. Directorul Agenţiei de Apărare Antirachetă a Pentagonului, locotenent-generalul Patrick O’Reilly, a afirmat miercuri, într-o audiere la Senat, că armata continuă planurile de instalare a sistemului antirachetă Aegis Ashore în România şi Polonia.
    În cursul unei audieri într-o comisie a Senatului american privind cererea de buget a MDA de 7,75 miliarde de dolari pentru 2013, generalul a precizat că armata continuă planurile de instalare pe uscat, în Europa Centrală, a unor interceptori maritimi modificaţi. Sistemul antirachetă Aegis este denumit SM-3 Block IIA şi este dezvoltat împreună cu Guvernul japonez.
    O’Reilly a adăugat că locurile pentru instalarea sistemului sunt stabilite şi că au fost semnate acorduri în acest sens cu guvernele României şi Poloniei. Interceptorii din România ar urma să fie pe deplin pregătiţi de funcţionare în 2015, iar cei din Polonia până în 2018, transmite Mediafax. Aegis Ashore “are cea mai lungă rază de acţiune dintre sistemele noastre regionale, astfel că aduce un plus apărării antirachetă pe uscat”, a continuat generalul. “Astfel, cu Aegis Ashore şi THAAD şi Patriot şi alte sisteme regionale, putem obţine un efect multilateral”, a precizat acesta.
    http://karadeniz-press.ro/kara/romania-sua-scutul-antiracheta-merge-inainte/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *