Sondajul Rumania Military #11: alegeri prezidențiale în Austria

This entry is part 11 of 20 in the series Sondaje RuMil

austriaflagfeature

Întrebare: cine va deveni Președintele ales al Austriei?

Puteți vota în sondajul din dreapta-jos a paginii blogului, iar aici discutăm opțiunile. Sondajul se va încheia pe 13 noiembrie, ora 21:00.

Precizăm ca rezultatul în al doilea tur, 22 mai 2016, a fost :

Norbert Hofer  (FPÖ) – 2 220 654 voturi / 49,7% (în primul tur 1 499 971 voturi / 35,1%);

Alexander Van der Bellen (independent/Verzi) – 2 251 517 voturi / 50,3% (în primul tur 913 218 voturi / 21,3%).

Acest tur însă a fost anulat datorită contestației populistului Norbert Hofer, descoperindu-se discrepanțe serioase în privința rezultatelor și a organizării. Așa că rezultatul a fost declarat nul de către Curtea Constituțională pe 1 iulie (după o verificare atentă a buletinelor de vot și proceselor verbale, mai ales și prin prisma depozițiilor membrilor comisiilor electorale ale districtelor) și s-a cerut repetarea scrutinului, ce trebuia să aibă loc în data de 2 octombrie. Însă alegerile au fost amânate după ce s-a descoperit o tipărire greșită a buletinelor de vot și alte probleme organizatorice aduse la cunoștintă de Ministrul federal de Interne – Wolfgang Sobotka, așa că data de 4 decembrie a fost aleasă în final. În această perioadă, începând cu luna iulie a.c., funcția de Președinte Interimar este deținută…colectiv…de: Doris Bures – SPÖ, Karlheinz Kopf – ÖVP, Norbert Hofer – FPÖ, cei 3 (da, ați citit corect) Președinți ai Consiliului Național (”Camera Deputaților” din Parlamentul bicameral austriac, cealaltă fiind Consiliul Federal).

*editat – Rezultat final:

sondaj-rumil-11-austria

Series Navigation<< Sondajul Rumania Military #10: alegeri prezidențiale în BulgariaSondajul Rumania Military #12: Tabloul electoral, cu o saptamana inainte de alegeri >>

14 comentarii:

 1. Cistiga Hoffer..VdB tocmai declarase deunazi ca frontierele trebe deschise pt ca oricum, „nu ne putem opune fluxului migrator”…

  • Tradatori sau prosti? Deja nu mai stiu.

   Tot Hoffer spun si eu. Acum sa vedem daca il va tine sa se foloseasca de vizibilitatea pupitrului sau pentru a lupta pt tara sa. Pozitia e, oricum, ceremoniala, dar precedentul va incuraja populatiile europene sa iasa din ghetoul consensului politic globalist si sa le dea o sansa si „extremistilor” (desemnati in presa) care sunt de fapt centristi si anti-imigratie.

   Am vazut un grafic care spunea ca, in prima iteratie a alegerilor, 90% din muncitori l-au votat pe Hoffer, in timp ce 90% din studentele si absolventele recente l-au votat pe celalalt. Cand vad atitudinile prevalente in vest fata de invazia de refugiati (barbati apti de lupta dintr-o Siria de marimea Africii si Orientului Mijlociu pana in India), incep sa ma gandesc ca anumite forme de sufragiu (cel feminin, sau naturalizarea strainezilor) au fost o greseala pentru decizii cu privire la probleme existentiale. TVA-ul macar il schimbi la loc, daca ai gresit-o. M-am mirat ca Trump a reusit sa ia o majoritate (slaba) de femei albe. Ziarele vuiau cu acuzatii ca sunt tradatoare :))) fata de Hillary, femeia care ar fi dovedit ca orice femeie poate fi Presedinte, atata timp cat e maritata cu unul.

 2. Pentru cei care nu știu geografie. Austria e țara aia mică în care facem noi pipi când mergem în Germania!

 3. Gogu' de la cazane

  Austria este considerata un fel de barometru al Europei (de Vest?) si s-au depus ceva eforturi sa nu iasa Hoffer, pentru a nu crea un „trend”. Eforturile au fost insa prea vizibile si acum se repeta alegerile. Dupa alegerea lui Trump, trendul ar putea fi deja vizibil si alegerea lui Hoffer ar fi ceva de asteptat. Si opusul ar fi posibil ca un fel de contrabalans. Dar personal nu cred.

 4. Eu l-as vota pe Hofer.Europa si Austria trebuie sa isi pastreze identitatea etnica, culturala si religioasa si nu sa le dilueze pana la disparitie, importand masiv musulmani si negri.
  Europa este frumoasa datorita diversitatii sale etnice si culturale de origine europeana.

 5. George GMT, nu faci si pentru alegerile parlamentare ale noastre, un sondaj de opinie?Cati vor merge la vot ca sa voteze si cu ce partide , cati merg la vot ca sa isi anuleze votul sau nu intentioneaza sa se deplaseze la vot.

  • NU.
   Prezidentiale sunt ok, parlamentarele nu merita efortul (eu sunt zabaucul cu sondajele, ia-te de mine). Atata timp cat vom avea migratie politica, canci sondaje pe blog in privinta maimutoilor „legislativi”.

 6. Hofer a declarat ca doreste organizarea unui referendum privitor la apartenenta Austriei la UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *