Viktor Ianukovici „Rusia a dat mai mult”

De fapt Ucraina a dat startul negocierilor cu UE si Rusia… care ofera mai mult 

Viktor-Ianukovici1

Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a anuntat ca Ucraina a respins semnarea acordului de liber schimb cu Uniunea Europeana pentru ca termenii contractului sunt umilitori. Seful statului a anuntat ca va astepta o oferta mai avantajoasa.

Declaratia a fost facuta de Ianukovici in cadrul unui interviu televizat, in timp ce mii de ucraineni pro-europeni manifestau in strada fata de decizia puterii de a intoarce spatele UE, scrie Radio Free Europe. Ianukovici a a sustinut ca, in ultimii trei ani, Uniunea Europeana a incercat sa convinga Ucraina sa incheie un acord cu Fondul Monetar International pentru imprumutul a 610 milioane de euro. Seful statului s-a laudat ca a refuzat aceasta propunere pentru ca astfel ar fi fost nevoit sa creasca taxele si sa inghete salariile si pensiile.

Nu trebuie sa fim umiliti. Noi suntem o tara europeana serioasa. Imediat ce vom cadea de acord asupra conditiilor vom incepe si discutiile despre semnatura”, a declarat presedintele Ucrainei.

Declaratiile presedintelui vin la scurt timp dupa ce presedintele Vladimir Putin a declarat ca este ingrijorat cu privire la impactul pe care l-ar putea avea apropierea Ucrainei de UE asupra economiei Rusiei.

Joi, parlamentul din Ucraina a respins o serie de amendamente care i-ar fi permis transferul Iuliei Timosenko in Germania. Fostul premier se afla acum in inchisoare. Aceasta decizie a parlamentului a anulat practic sansele Ucrainei de a mai semna acordul cu UE, avand in vedere ca aceasta era cea mai importanta conditie impusa de Uniune.

Uniunea Europeana considera ca dosarul Iuliei Timosenko este unul politic. Iulia Timosenko a fost condamnata, in octombrie 2011, la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, dupa ce ar fi semnat, fara acordul guvernului pe care il conducea, un contract de import de gaze naturale ruse, considerat pagubos pentru Ucraina.

safe_image.php_Ucr_Kiev640x318_Ucraina_Kiev

Multimea pro-UE adunata in centrul Kiev-ului

 Ziare.com

51 de comentarii:

  1. bravo Ianukovici are cohones si ii destul de patriot cred ca a invatat din patania Romaniei ,noua UE nu ne a adus decit raptul resurselor mai rau ca sovromurile si taierea fabricilor ,alinierea preturilor can UE da nu si a salariilor ,vom vedea ce va fi dupa alinierea pretului la gaze daca mai putem platii si cind vine vorba de drepturi ne dau multa m..UE.io sint sau nu cetatean European?de ce sa fiu platit cu 200 de euro si nu cu 2000?ori isi reevalueaza pozitia ca daia nu vrem gaze de sist cu 3% redeventa sau aur cu 6% poate neutrii devenim interesanti si pt ue si sua si devenim parteneri cu drepturi normale ajunge cu generatiile de sacrificiu

  2. Romania va fi in continuare laborator al noii ordini mondiale,cei care sunt in tema cu acest subiect vor intelege ce zic.

    • Salut. Da cam asa ceva dar doar pt Europa in lume mai sunt alte „laboratoare”” . Pentru cei interesati a se vedea documentarul ( cam greu de gasit) Misterele aeroportului din DEnver . E o chestie interesanta cu privire si la capetele regale engleze , asta ca tot ii place unuia atat de mult o zona din Romania .

    • bine zis,qwert 😉

  3. 1.Interesant de citit articolul din Vocea Rusiei, din care am redat un scurt pasaj:
    Cum ar fi putut să arăte azi armata română
    Din surse, nu chiar anonime, s-a aflat că în 2004, Rusia era dispusă să-i ofere României transferul tehnologic necesar revitalizarii industriei de Apărare, în schimbul menţinerii statutului de ţară neutră, declară Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni……..
    2.Referitor la Ukraina, am urmarit cu interes ceea ce a spus Mircea Druc simbata seara la DigiTV. Pe scurt, situatia este foarte grava, Ianukovici a avut doua alternative la fel de complicate.Daca semna pactul cu UE, Rusia intra intr-o situatie extrem de complicata, ea neputind exista fara Ukraina, iar Putin ar dispare de pe scena. Lucru inadmisibil ce ar fi dus la razboi intre cele doua state. Daca nu semneaza (ceea ce s-a intimplat), jumatate din populatia Ukrainei de religie catolica nu accepta sa ramina in continuare sub dominatia Rusiei, ceea ce va declansa un razboi civil. Iar Rusia isi va ajuta falanga rusofona.
    Urmeaza sa asteptam derularea evenimentelor, cu zanganit de arme la granitele noastre.

    • Dupa Glasul Cristalin al Rusiei si dupa nenea ala V.V., in 2004 Rusia era dispusa sa le plateasca la toti romanii de acuma (si la urmasii urmasilor lor) pensiile pe vecie, incepand inca de la 18 ani, de la terminarea liceului, in veacul vecilor…

      Referitor la Ukraina iarasi nu stiu daca Glasul Cristalin al Rusiei (nus’ce-mi suna asa a cantecul Sirenelor pt marinari, suna frumos but it’s fucking dangerous) e cel mai obiectiv loc de informare…

    • asa e, Alexandru 🙂

  4. “Nu trebuie sa fim umiliti. Noi suntem o tara europeana serioasa. Imediat ce vom cadea de acord asupra conditiilor vom incepe si discutiile despre semnatura”,…..UNDE A GRESIT ASTA?…..din experienta Romaniei…nu prea rezulta…bine noua ne si place sa fim mintiti si prostiti…capra style.

  5. …pai Ukraina ramane un stat artificial ‘cladit’ pe rapturi teritoriale, un puzzle alcatuit din polonezi (vestul) rusi (estul, Rusia Kieveana, Crimeea) si romani (Bugeacul si Bucovina).un conflict intern, paradoxal ne ajuta sa recuperem ce avem de recuperat dar odata integrata in UE, aceasta entitate numita ‘Ukraina’ , adio reintregire.ce s-o mai dam dupa visin…

  6. @Puiu si @qwert – Nu inteleg care este problema unora cu Uniunea Europeana. Cel mai important lucru il reprezinta faptul ca putem sa ne vindem marfurile in toata Europa civilizata (una dintre cele mai mari piete din lume) fara taxe vamale.

    Acum, daca vin altii si ne cumpara firmele si isi deschid filiale de ale lor la noi iar noi ne uitam la ei si nu facem nimic…a cui mai e vina acum? Inteleg ca unele contracte sunt cu dedicatie dar nu e vorba doar de stat! Chiar nu sunt firme private care sa isi deschida macar puncte de vanzare in UE? Mai misca unii prin Bulgaria, Ungaria, poate si Polonia dar atat!

    Daca statul isi bate joc de tine cu taxele si impozitele de ce nu isi muta nici o fabrica romaneasca productia in Bulgaria, de exemplu? Ii tin uneltirile masonice cu forta? Rahat! Se numeste globalizare si ori faci parte din ea, ori te lasi asimilat!

    Ucraina e prea rusificata ca sa poata spera la UE si nici nu se va destrama. Ca nu vrea Vladimir! D’aia! Si ca UE e prea slaba!

    Daca semnau acordul de aderare ieseau in strada rusofilii!

    • @Dannu

      Corect, numai ca noi avem deficit comercial mare si constant cu vest europenii. Adica piata ne-a fost luata de ei in proportie mai mare decat am putut noi sa intram pe pietele lor. Cum era si de asteptat de altfel tinand cont de diferenta de dezvoltare dintre noi si ei. Din ce declaratii am citit se pare ca de-asta se temeau si ucrainienii. O invazie a produselor vest europene care le-ar fi scos din joc multi producatori autohtoni.

      • @Vector – de acord cu tine dar sa nu uitam ca in tarile civilizate inca apar firme noi, inca apar startup-uri etc.

        Iti dau dreptate in sensul ca este foarte greu dar nu imposibil. Iar a da vina pe UE nu cred ca este just. Pentru Romania, pe termen lung, Uniunea Europeana este un lucru extraordinar de bun. Clar ca trecem prin vremuri cacacioase dar acest lucru este cauzat in primul rand de noi si abia apoi de europeni. Nu ne opreste nimeni sa cumparam mai multe lucruri facute in .ro, de exemplu.

        Referitor la declaratiile ucrainienilor: intrarea in UE ar fi fost peste vreo 10 ani. Eu cred ar fi avut destul timp sa isi puna legile in ordine. Chiar si noi puteam sa facem lucrurile mai bine dar…merge si asa 🙂

        • @Dannu

          La Vilnius Ucraina ar fi semnat un tratat de liber schimb, deci piata i-ar fi fost deschisa acum nu peste 10 ani cand/daca ar fi intrat in UE. Nu mai aveau timp sa puna la punct nimic daca nu au facut-o pana acum, producatorii autohtoni ar fi trebuit sa faca fata imediat competitiei puternice. Iar daca ar fi vrut sa exporte liber pe pietele UE ar fi trebuit sa respecte standardele inalte de calitate ale UE. Cam greu. Rusia pe de alta parte e o piata mult mai putin pretentioasa. Asa ca producatorii autohtoni mari au pus presiune si au preferat sa fie mai saraci dar in siguranta. Ucraina a pariat pe cartea nationalista, nu pe cea a globalizarii.

          • @Vector – iti dau dreptate. Nu sunt eu prea cunoscator al acestor acorduri si proceduri UE. Ma gandeam ca dureaza ceva pana se da drumul efectiv la liberul schimb, o perioada de tranzitie.

            La cat de mare si populata e tara asta ar fi scos zona euro din criza 🙂

            Cu cat aflu mai multe cu atat ma gandesc mai mult ca toata distractia asta a fost un mod de a negocia cu rusii.

      • Avem deficit mare si constant pentru ca suntem condusi doar de TRADATORI DE TARA. Doamne, cum s-or fi intanit toti acolo ?.

        Intro economic normala, DEFICIT MARE (importi mai mult decat exporti) insemna ca te intinzi mai mult decat iti e plapuma si e urmat de DEVALORIZAREA MONEDEI, Care devalorizare scumpeste importurile, face economia mai competitiva (salarii mai mici) si restabileste balanta . Simple economics.

        De ce nu se intampla asta asta la noi ? Pentru ca ar insermna „saracirea populatiei” si nu ca asta ar fi o preoblema pentru TRADATORI, dar ar putea insemna si „trezirea populatiei”. Iar asta nu e de dorit. De dorit e ca datoria sa se acumuleze.

        Consecinte ? Pe termen mediu/scurt deficitul cumulat (datoria externa) va putea fi folosita de detinatori sa cumpere Romania la metru patrat (teren agricol). Cum suntem pe o piata libera ce produci vinzi la liber nu neaparat in Romania. Iar pretul la alimente asa cum este el estimat este in crestere. Deci in viitorul previzibil daca ai bani mananci, dar bani ai daca produci ceva.

        Baieti, dusmanii nostri nu sunt in afara, nu avem nevoie de F16 pentu ei. Sunt aici, in Romania, apar mult la televizor si nu mai pot de grija noastra.

        • Asa este! Dusmanii Romaniei sunt cei care o conduc, sau care par ca o conduc!

        • in principiu ai dreptate dar…. saracirea populatiei mai jos decat e acum nu duce la desteptare duce la indobitocire si nepasare activitati ilegale….

          Nu o sa iasa nimeni in strada… „in mod spontan” sau „de pe retelele de facebook”.

          Pentru generatia noastra jocul s-a sfarsit… de acu doar miracolele mai conteaza… o drama o tragedie nationala care sa ne adune impreuna altfel nu miscam nimic… pentru ca suntem morti pe dinauntru

    • problema e ca iau resursele pe 2 lei si mi le vind tot mie la pret de UE da ma platesc can est cu 2 bani cica sa zic merci.normal e ca sa ma plateasca can ue si nam nimic de zis da nu putem fi toti o tara de curve de pesti,nici macar eminamente Agricola nu mai sintem deci carei viitorul?ia vezi subventiile pt agricultorul francez si cel romanin nu ii correct trebuie sa traim si noi civilizat din munca cinstita si muncitorii nu numai directorii

  7. LOL pai si chinezii nu dau mai mult?
    au venit si i-a primit toashu ponta cu paine si sare?

    • @ M.C

      Off-topic dar cu legatura la micul dialog (de ieri) referitor la parade:

      „1 decembrie se sărbătoreşte şi în secuime, sub titulatura de Black Sunday, pentru că în 1918 Ungaria a avut o mare reducere de teritoriu” 😀 (Times New Roman)

  8. ma copii, orice discutie pe tema ‘Ukrainei’ duce la o fundatura. daca voi tineti partea ‘Ukrainei’ rezulta ca sunteti niste lasi, niste falsi patrioti care tocesc degeaba tastatura. Rusia, Polonia si Romania au tot dreptul sa intervina. sa rezolve situatia acestui teritoriu.

  9. E tot mai posibil scenariul cu Ucraina rupta in bucati. Si nu e bine deloc pentru noi, vis a vis de un articol precedent, chiar daca avem posibilitatea sa luam ceva teritorii inapoi.

  10. Profeția gri închisă se împlini.
    Oricum se făcea tot așa ieșea.
    Un ochi plânge, altu râde…
    A fi bine ș-așa!

  11. La ce harti ale Ucrainei viseaza unii… mai infierbantati (adresa pare sa fie din Letonia) :
    http://y.delfi.lv/norm/25591/2932654_noMgw3.jpeg

    • Harta e o prostie. Burgasul Turciei? Imamatul caucazului? Belarusul federatie? Narva la fel? Asta e orgasmul pustilor imberbi. Ucraina nu se rupe! Nu pentru ca nu ar putea incerca unii. Pentru ca nu vrea Putin. El vrea sa inghita toata Ucraina nu doar o felie. Si daca o va avea…razboiul rece se termina cu victoria Moscovei si ce am vazut din 1992 pana acum nu-i decat o alta etapa istorica a aceluiasi conflict. Cu 60 de milioane de insi in plus, Moscova nu mai are nevoie de nimic ca sa fie imperiu. Asi va fi autosuficienta, visul economistilor lor..o piata de 200 de mil de insi va consuma suficient pentru a stimula productia si exporturile vor fi uitate. Energie, gaze si petrol consuma si ucrainienii! Si Europa o sa fie la cheremul lor. Directia exporturilor va fi spre rasarit si robinetul se va oprii la apus! China, Vietnamul si Japonia vor importa energia Gazprom si Rosneft. Si o noapte lunga se va lasa pe vechiul continent….basics of geopolitics frate..

      • un mic amendament, erau 52 de milioane acu’ 10-15 ani si 42 de milioane la recensamantul din 2011, si scad mai mult decat noi. Daca-mi aduc bine aminte, Ucraina si Italia scad cel mai mult la populatie in Europa. Dar chiar si-asa, tot s-ar pune de vreo 180 de milioane, care vorbind aceeasi limba (fortat…) ar pune intr-adevar de un „imperiu”, ceea ce UE n-ar deveni niciodata fiindca aici se vorbesc zeci de limbi, dialecte, si toata lumea uraste pe toata lumea, in special vecinii se cam urasc intre ei, in acelasi timp nu exista o forta majora, asupritoare, care sa controleze mititeii rebeli – cum ar fi rusii in „imperiul” lor, controland o mana de ucraineeni, moldoveni, cazaci, tatari, musulmani si ce-ar mai fi pe-acolo

  12. Poate da Dumnezeu si o cotesc definitiv spre Rusia, asa nu pierdem noi ultima sanasa sa recuperam ceea ce ne apartine si azi se afla la Ukraineni….. sau poate se rupe dracului odata magaoaia asta umflata cu pompa si scapam de griji!

    • @cezar: chiar daca se rupe, cine si cu armata cui sa recupereze ceva ? Sau crezi ca o sa ne-o dea UE pe post de „ajutoare umanitare”

      Oricum, personal ma cam indoiesc teribil sa se intample. Ca joc strategic este exact situatia cu Transnistria din Moldova. Rusii au zone cu populatie majoritara in Ukraina in care detin controlul strict si prin care controleaza directia destul de bine. Nu ii intereseaza bucatica mica cum nu ii intereseaza nici Transnistria in sine. Ii intereseaza ca prin intermediul ei sa controleze directia in care merge Ukraina si Moldova.

      Legat de Moldova (care ne doare mai tare) un mare pas inainte spre UE/Romania va fi facut cand o sa piarda vagonul de care zicea Putin. E un vagon care oricum nu o sa ajunga la noi. Singura chestiune importanta e sa nu ajunga un „no mans land” la frontiera noastra ca o sa fie punct de instabilitate.

    • Nu pricepi nimic. Adevaratul joc care ne priveste direct este Ucraina! Noi (Romania sau UE in totalitate) nu poate pastra Moldova daca Rusia integreaza Ucraina. In aceasta zona ei vor fi jucatorii principali si chiar daca azi Moldova ar intra in UE (unindu-se sau…. nu cu Romania ca se poate si asa!..) maine noua Rusie o va lua din UE fara nici o problema. Iata de ce toata lumea e cu ochii pe Ucraina si nu pe Moldova lui Leanca. Moldova nu poate rezista daca are granita comuna cu Rusia chiar daca e in UE. Pe de alta parte daca Rusia nu integreaza Ucraina e alta discutie. In cazul asta vor lua o parte din Moldova si o vor anexa Ucrainei. Aceasta parte stim cu totii cine este. Este Transnistria. Si in cazul asta, republica cu care Leanca vrea sa vina in Europa e semnificativ mai mica.

  13. ..bun, deci cam asa sta chestia…cand se pune problema concret (‘pohta ce am pohtit’..) vin unii care o ard mari ‘patrioti’ cu ‘argumente’ de genul ‘mandatelor speciale’ (din partea cui? al UE?, al ONU?, al USA?) iar altii (romani rusificati) vin cu ‘argumentul’ imperialismului…ce sa mai..

  14. Oameni buni … cel mai bine ar fii pt noi ca acest mamut artificial sa se rupa in cel putin 2 parti: partea vestica cu Lwowul sa mearga la EU, iar Estul rusofil sa fie legat de Rusia! Noi ne vom uni cu Rep.Moldova, iar daca Ukraina doreste Transnistria, Noi vom cere la schimb, Bugeacul si/sau o parte a Bucovinei !

    Bineinteles, cu schimburiilew de populatie !

    • Este imposibil chiar daca-i visul umed al sleahticilor. In cazul asta conform tratatelor postbelice Polonia care-i semnatar al acestor acte ar trebui sa paraseasca Prusia orientala si sa o cedeze Germaniei care i-a cedat-o tocmai pentru ca ea sa ramana intreaga dupa ce Stalin a dat Lvovul polonez Ucrainei sovietice. Polonia ar incalca un tratat postbelic care este baza natiunilor unite astazi. Si-ar pune tot ONU in cap. Komorowski ti se pare un sinucigas politic?

    • „mai suntem stat de drept?”
      Dupa 24 de ani intrebarea asta e penibila nu te supara.

      Suntem sub ocupatie dar astia de sus nu au curajul sa ne spuna… asteapta sa ne dam noi seama. E drept ca si daca ne-ar spune nu s-ar schimba mare lucru…

  15. http://adevarul.ro/news/eveniment/romani-ungaria-1_529cd53ac7b855ff5666a7d2/index.html Românii din Ungaria, oameni fără nicio ţară: „De ce aţi pus steagul rămânesc la noi în biserică? Că astă biserică e pe pământ unguresc, nu rămânesc!”

  16. Uite aici protestatari”, la tv arata numai cand iau bataie nu si ce fac, aia sunt agitatori…
    https://www.youtube.com/watch?v=2C6v1hfR_00&feature=youtube_gdata_player
    La pungesti nici nu au lasat presa, ca la noi e democratie nu ca in ucraina, unde arunci cu sticle incendiare in fortele de ordine….

  17. ukraina are o populatie de 44,5 milioane in scadere de la 48 in 2001.teritoriul este de exact 2,5 ori cat al Romaniei iar pib-ul e aproape exact cat al tarii noastre.mai exact e mai mic cu o suma pana in 10 miliarde $ daca e sa punem si anul 2013 neluat in considerare deocamdata in care Romania a avut o crestere ok(ma feresc sa zic buna,deoarece e de vobit pe tema.anul asta am crescut ajutati mult de agricultura unde am avut un an de varf,altfel eram pe crestere 0% ,poate +0,5% fata de 2012)

  18. Saurul apare foarte bine in transmisia tvr.derulati pana la 02.50.00 http://www.tvrplus.ro/editie-aniversarea-zilei-nationale-a-romaniei-157907

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *