Algeria comanda elicoptere Mi-28N, Mi-26, submarine Kilo si altele

Mi-28N_400

De curand Algeria a semnat un contract cu Rusia in privinta cumpararii a 42 elicoptere de atac Mi-28N si sase elicoptere grele de transport Mi-26T2 pentru suma totala de 2,7 miliarde de dolari. Contractul mai prevede si modernizarea a 39 de elicoptere algeriene Mi-171Sh/Mi-8AMTSh.

Acestea din urma vor urma un program de reparatii capitale si modernizari la fabrica ruseasca din Ulan-Ude. Pe langa elicopterele rusesti, Algeria a comandat destul de multe aeronave in ultimii ani, astfel: AW 101 – 8 bucati, 2 pentru zboruri VIP si 6 pentru marina militara, AW-109, elicoptere usoare pentru politie, alte 15 AW 109 pentru jandarmerie si 5 AW 139 pentru protectia civila.

In acest moment Fortele Aeriene Algeriene dispun de o flota de elicoptere compusa din:  6 AS 355/555, 3 Bell 412, 10 Super Lynx, trei Ka-32, 28 Mi-2 si 102 Mi-8/17/171, in timp ce flota de elicoptere de atac are in dotare 30 aeronave Mi-24D/V modernizate cu cei de la Paramount Advanced Technologies la standardul Mi-24-III Super Hind standard.

Pe langa achizitile in domeniul aviatiei militare tara africana are intentia sa mai comande si doua submarine Kilo  Project 636 Varshavyanka, au declarat agentiei ITAR-TASS surse din interiorul industriei militare ruse. Semnarea contractului este asteptata in a doua jumatate a acestui an, cu livrarea primei nave in 2018.

Algerian_navy_s_BDSL_landing_heo_dock_-_main

Kalaat Beni-Abbes LHD

Valoare contractului – 1,2 miliarde de dolari. Cele doua submarine Kilo-Proiect 636 se vor alatura celorlalte patru submarine de tip Kilo aflate deja in dotarea Marinei Algeriene. Dintre cele patru operationale deja doua sunt ceva mai vechi – Project 877EKM Kilo, primite in dotarea in anul 1987 respectiv 1988 – ambele fiind insa modernizate si inca doua Proiect 636 Varshavyanka, intrate in dotare in anul 2010. Pe langa submarinele achizitionate din Rusia, in 2012 Algeria a semnat un contract cu China Shipbuilding Trading Company pentru fabricatia a trei fregate usoare, cu germanii de la ThyssenKrupp Marine Systems pentru doua fregate MekoA-200N, cu Rusia pentru doua fregate Tiger (Project 20382) – varianta de export a fregatelor clasa Steregushchy Project 20380 si ca tacamul sa fie complet in ianuarie italienii de la Fincantieri au lansat la apa LHD-ul (landing helicopter dock) Kalaat Beni-Abbes, care va fi livrat Marinei Algeriene spre sfarsitul acestui an, existand posibilitatea ca o a adoua nava LHD sa fie comandata.

Cred ca dupa parcurgerea  acestui articol ati ramas…muti! Eu am ramas…

GeorgeGMT

Sursa: Defenceweb.co

 

17 comentarii:

    • pai botosaniul e pe granita cu moldova si ucraina…ma mir ca a scapat asa ceva in presa

      • „România urmează să aprobe, în următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, bugetul de stat pentru război.”

        „Având în vedere că proiectul bugetului de stat pentru război urmează a fi prezentat pentru dezbatere şi aprobare CSAT……….”

        • da, nu stiu ce sa zic…nu am mai auzit de buget de razboi…ii ziceau si ei dreacu buget de aparare pentru situatii exceptionale, sa nu mai sperie lumea…

      • Toate administratile locale au astfel de bugete si ele au legatura cu mobilizarea la nivel local. Nu este nimic deosebit in asta, se face in fiecare an, de catre toate primariile si consilile judetene parca…
        Nu mai citit fratilor A3 c-o luati razna 🙂 .

    • ha, s-au trezit si si-au dat seama ca volhovurile nu doboara nici o musca moarta…totusi este bine ca au inceput procedurile…sa vedem daca se tine deception de promisiuni

      • E „Decepticon” frate nu „deception” 🙂 ))

        In articolul de pe tehnomil e vorba de inlocuirea SA-2

        Astia sunt participantii in licitatia polonezilor:

        amerykańsko-włosko-niemieckie konsorcjum MEADS int. oferujące system MEADS;

        amerykański koncern Raytheon z systemem Patriot;

        rząd Izraela proponujący kombinację izraelskich systemów przeciwlotniczych i antyrakietowych;

        Konsorcjum OPL, którego liderem jest PHO, wraz z europejskim koncernem MBDA i francuskim Thales, oferujące system oparty na rakietach Aster 30.

        Sa ne intoarce in topic, ce sa zic…Algeria…..e o rusine „by default” ca o tara Europeana sa fie inferioara, vis-a-vis de oricine….

        P.S

        Ba da’ scumpe sunt elicopterele de atac (in general)….

  1. ieftin, bun, si mult in KIL ””

  2. Algerienii astia se inarmeaza bre, nu gluma.
    Sute de beliscoptere, sujimarine si unul sau ‘doo’ LHDuri 🙂
    Probabil vor sa debarce la Palermo si cu barcutele cu emigranti te rastoarna furtuna…

    • Se pare ca toata lumea vrea cate o felie din occident.
      Toti simt mirosul de sange lasat de confruntarea cu Rusia si faptul ca vizibil occidentul nu mai reprezinta decat o viitoare prada.
      Si inca un aspect, mai toti cei din jurul UE se inarmeaza cu armament rusesc..

      • Razvan Mihaeanu

        @Johann

        Algeria a avut („dintotdeauna” – era sa zic – dar vorbesc de ultima perioada) o relatie tensionata cu Franta pe probleme de inzestrare militara (tatonari/cerinte/contracte preliminare si apoi nefinalizate)…asa ca s-a orientat pe unde a putut, vezi de exemplu „mini-bazarul” (bulibasa fiind…India 🙂 ) cu elicopterele pe care il au in dotare.

      • Ca sa pleci la lupta cu ue(numai franco-germanii sunt o forta), nu-ti ajunge sa cumperi niste echipament. Iti trebuie industrie si piese in numar mare. Nu poti compara niste paduchiosi din nordul africii cu federatia rusa, aia pe langa atomica si echipamente militare mai au si resurse combinate cu un teritoriu urias, nu degeaba ii se zice ursul.
        Plus ca americanii au baze in germania sa-i apere pe nemti de nemti. Crede-ma nimeni n-ar vrea sa se trezeasca hans iarasi. Si mai sunt natiuni puternice pe batranul continent.
        Sa te iei la tranta cu eu din pozitia unei tari ca algeria e sinucidere curata.
        Sa nu uitam ca ciuhapii n-au beneficiat” de un razboi total cum a fost in ww2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *