Avertizare meteorologica la nivel national

Se repeta inundatiile din 2005?

Pentru ca in Craiova deocamdata am fost feriti, nu am cu ce sa contribui, va rog sa postati voi.

Tot ce am vazut e ca pana luni/marti inclusiv vor fi ploi necontenite.

http://www.meteoromania.ro/avertizari/

http://www.meteoromania.ro/avertizari-nowcasting/

33 de comentarii:

  1. Eu sper că nu. In Iași a fost o secetă de câteva luni, nici în iarnă nu prea au fost precipitații, solul era uscat și după câteva ploi zdravene din ultimele săptămâni, tot suge apa ca un burete.

    7
    • Ploile de zilele astea cred ca au cam saturat solul. Probabil daca o va ține tot aşa vor fi inundatii si la noi. Sa speram ca nu…

      1
  2. in giurgiu ploua intr-una

  3. La Brasov am infiltratii la demisol. Pamantul musteste de apa, cateodata ploua asa tare incat pe strada e rau. Daca mai aud cuvantul seceta fac urat de tot

    1
  4. Cum era?
    Cel mai secretos an din ultimii 30, 50, 100????
    Vai de mama lor de experți care apar la tv…

    12
  5. In caz de razboi in Bragadiru este posibil sa se amenajeze un port cu instalatiile aferente pt flota fluviala. Raul Sabar si Ciorogarla pot devenii navigabile!

    4
  6. si la noi ploua de ieri in oras dar prin judet de ceva zile…si abundent.
    torential in reprize si cu grindina.

  7. Putin cate putin Oltul devina ca Volga la Rm.Valcea.
    O sa facem santier naval…?! Daca la Mangalia, Galati, sau aiurea la mare nu construim nave??!!!
    Poate merge ca lego, facute la munte…

    1
    • observ ca sudul este afectat aproape in fiecare an…noi in moldova mai rarut si mai finut.
      o fi vorba si de ceva inginerie hidro. deficitara?…il avem pe iliescu,parca a terminat APE.

      2
      • psycho-slobozia-il-A-ti vazut inundatiile pluviale la tv din slobozia?pai ploua zilnic doar in oras pe betoane si asfalt pe cimp ioc.si apoi orasul este faurit pe fundul unei caldari iar apa pluviala nu are cadere si este urcata cu pompe sus in riul ialomita.se pune intrebare de ce ploua doar in localitati??pai probabil ca doar acolo mai sunt copaci pe cimp s-a taiat totul cit vezi cu ochii urcat pe un bloc la et 10.Fermierii urasc copacii pentru ca incomodeaza la tractor dar fara copaci nu mai ploua …lizierele regale au disparut raminind doar in bulgaria in cadrilater.

        4
  8. Da slabi de ingeri mai suntem. Nu va mai ambalati atat ca nu vine sfarsitul lumii. Asa se comporta raurile intr-o tara unde nu se mai face amenajarea teritoriului si a cursurilor de apa si unde fiecare a construit si a facut balastiere unde a avut chef. In plus, pt. cine nu crede sa citeasca in liteatura cum erau revarsarile periodice ale Oltului in sec. XIX.

    11
    • Amenajari de cursuri, baraje, consolidari de maluri… toate astea, pe cat de necesare si folositoare sunt pentru oameni prin rolul lor de prevenire a dezastrelor din inundații, pe atit de mari le sunt si cele doua dezavantaje majore: 1) costa foarte multi bani 2) sint niște constructii absolut anoste si care nu pot fi inaugurate cu taiere de panglică, intrucat, dupa cum spuneam, nimeni nu ar intelege la ce bun atitia bani tocati pentru niste maluri îndreptate. Desigur, cand e apa de 1,80 înălțime atunci le vine tuturor si mintea cea de pe urmă. E careva din Alexandria – Teleorman pe aici? A mai plouat acolo in ultimele 48 de ore?

      2
      • nu de aia..ISPH-ul a fost desfiintat. Nu cred ca mai produce cineva in tara cimenturi pentru BH.

        2
        • Asta sa fie problema?! La tribunalul din Iasi au adus armătura din Bulgaria. In era liberului schimb de oriunde spre oriunde procurarea materialelor speciale nu mai e o problema de nerezolvat. Mai degraba disparitia institutelor de proiectarea si spargerea colectivelor de specialiști, care s-au atomizat in firmulite de apartament, cred ca e o problemă mult mai serioasa. Dar totusi cred ca pur si simplu nu se vrea. Eu rămân la parerea mea ca astfel de investitii aduc capital politic mult prea redus pentru banii pe care ai necesita, motiv pentru care devin priorități doar dupa catastrofe.

          2
          • ..Pai ISPH este Institutul de Proiectari Hidrotehnice. Nu mai exista. ISPE mai are doar un etaj in fosta cladire care-i apartinea in totalitate. In conditiile in care Romania are baraje hidrotehnice de acumulare, canale ca Dunare-marea Neagra, o sumedenie de ape si rauri de marime mare si medie din care de exemplu Siretul nu-i 100% amenajat, desfiintarea singurului institut de proiectare de profil este o tampenie daca nu o crima dea-dreptul. Nu stiu cine se ocupa de repararea sau barem de conservarea constructiilor hidrotehnice din Romania caci de proiecte noi nu poate fi vorba. ICB cred ca mai are facultatea in domeniu…”constructii hidrotehnice” dar am dubii ca se mai inscrie cineva acolo, meseria nu are viitor. Iar BH-ul, „betonul hidrotehnic” este materia prima pentru orice proiect in domeniu. Dar este scump, nu ti-l produce orice statie de betoane. Romania a-si proiecta singura constructiile hidrotehnice si le intretinea tot singura. Totodata-si producea propriul beton.
            Astfel de investitii poate ca aduc capital politic redus dar te pazesc de o catastrofa previzibila. Daca Siretul se revarsa e prapad. Si cei de-or fi la putere vor da vina pe fosta putere si tot asa la nesfarsit. Par intelesi cu totii. Si-mi scapa motivul..

            5
            • La ce-ti va mai trebui un canal de irigatii sau transport cind: costa enorm,are evaporatie mare,are infiltratii mari,ocupa prea mult teren+plus lucrari de intretinere pt colmatari.Trec de o viata peste canalul dunare marea neagra si nu am priceput de ce sa facut cind pe el nu prea trece nimic.Fonduri europene pentru forat fintini si instalatii prin picurare-aspersorul este fudulie(100lei metrul de forat)

            • nu proiectarea si iecsecutia ie problema problema ie ca banii pt proiect si iecsecutie ii da propitaru, propitaru ie statu ,cangi bani dati de propitar ,cangi proiect ,cangi iecsecutie ,si de aia Romania este un stat multilateral diezvoltat ,motiv, de la bani ieuropeni nu iei spaga ca iei bulau

              • ok cu banii ai dreptate, nu-i interes ca nu ies parale p-orma da chestia e foarte serioasa nu-i de gluma…si nu-i tot aia. Inginer de imbunatatiri funciare (constructii) e una da inginer de constructii hidrotehnice te asigur ca-i cu totul altceva,Ala e „rezistentier” nu-i vre-un arhitect funky. Ala-ti face diagrame de momente si noaptea. Daca n-ai din astia nu existi in hidrocosmosul national. Nu poti face absolut nimic nici macar „intretinerea” unui canal banal darami-te decolmatarea unui canal de aductiune pe un lac sa zicem ca Vidraru l. Ca fapt divers Bicazul nu mai poate fi decolmatat e doar …de agrement! Nu mai zic de Portile de fier unde am Dunarea si am miscare turbulenta, dinamica, unde nu-mi pot bate joc sa zic ca nu-mi pasa de eroziune sau de efortul pe taluz.. Ca de aia-s Romania…membru al conventiei europene a Dunarii. Eu nu inteleg nici cine face raportul trimestrial cu privire la eroziune pe Portile de Fier 1! ISPH-ul? Pai asta nu mai exista. ISPE-ul ? Pai asta-i un birou cu o secretara intr-o cladire langa Circul de Stat ( nu-i de ras!). Sper ca sarbii sunt seriosi si fac ei raportul cum trebuie. Cam asta am ajuns dpdv al competentei in hidrotehnica. zero virgula…
                In conditiile in care Romania spre deosebire de alte tari europene are o groaza de ape investiile in acest potential ar trebui sa fie masive. Nu doar pentru profitul ulterior ci din contra pentru pericolul pe care-l provoaca ignorarea lor.

                2
                • pai ce sa desfiintat Facultatea de Hidrotehnica de pe Bd. Lacul Tei ,ca o fi afectata si aia de politicile educationale creeate de mareata prorectora si conducatoare de senat universitar a de la UPB care a condus invatamantul romanesc ani la rand ,o fi alta treaba dar asta se intampla in toate domeniile ,si cum am zis mai sus daca exista cerere exista si oferta ,daca statul nu are programe pt asa ceva ,nu exista nici oferte pt ,uite ce fac responsabilii actuali :http://www.mmediu.ro/categorie/programe-de-finantare/9

            • Vremuri apuse , ingineri adevarati acolo prin anii 1980 , baraje , viaducturi, conducte fortate, ISPH a fost o mina de oameni care au facut ceva ptru sector hidroenegetic.
              ISPE , la timpul acela proicta toata incalzirea cnetralelor din marele orase.
              Duse is toate!!!

          • @IS28B2…da, disparitia institutelor si proiectarea facuta de firme de apartament sunt parte importanta a dezastrului. Apele au lunci inundabile, acolo nu trebuiau sa fie constructii sau culturi valoroase. Ca parere personala eu nu lasam la indemana firmelor de apartament si a arhitectilor nici macar documentatiile PUZ mai serioase (dealtfel au si existat initiative legislative in sensul asta – terminate cu pupat P-ta Independentei).
            Prea multa proprietate publica (sau proprietati ale unor terti privati) reglementate la comanda unor privati. Ma rog…multe de zis. Dar in Romania, ca si la Colectiv, deviza e „mortii cu mortii, vii cu vii”. Sampania cu roaba sa vina. Pana ne-o lua dracu’ de tot ca natie.

            1
  9. In judetul Timis s-a revarsat raul Timis, a spart un dig in afara localitatilor. Lugojul e afectat, dar aici e o problema de ordin tehnic.
    Nodul hidrotehnic facut pentru preluarea si deversarea apelor din Bega in Timis e cumva executat … prost.
    Oricum e de asteptat in conditiile in care digurile la noi sunt executate din pamant cu sambure de argila si fara ecran de beton.

  10. Daca Coronavirus este un pretext pt a nu polua planeta pentru putin timp??
    Ploile actuale sunt parte din volumul de apá al Ghețarilor…
    La ce sa ne asteptam daca intra mai multa apa in circuitul apei in atmosfera cu ajutorul caldurii?
    Sunt persoane care se intreaba:de ce s-au oprit industriile,avioanele,de ce nu putem iesi din casă?Nu era destul sa porti masca??
    Sa punem intrebarea invers:Cum putem opri schimbarea climatica fara sa oprim economiile,avioanele,masinile?
    Un bun sfârsit de săptamână.

    2
  11. Nu stiu daca ati observat, dar a plouat serios pe tot cursul din amonte al Dunarii, asta ar putea deveni o problema pentru noi in lunca ei.
    In alta ordine de idei, Hidroelectrica jubileaza, la fel si „baietii destepti”. Si poate, poate nu vom mai importa energie electrica.
    Si inca ceva, potriveala sau nu, unitatea 1 de la Cernavoda a intrat in revizia anuala. Acum au de unde acoperi cu ajutorul Hidroel.

  12. Așa e. Executat prost și tot le-a trebuit vreo 15 ani sa refacă ce s-a facut prin secolul 18 cu lopata cam in tot atâta timp.

    1
  13. Azi am traversat Timișul la Șag. Nu am mai văzut așa mare Timișul, din 2005, cu Marea Banat. Atunci au rupt digul, că să protejeze Timișoara. A fost inundată zona de graniță, Foeni, Otelec.

  14. In Satu Mare nu cred ca am vazut Somesul asa de sus vreodata in timpul verii si ploua la fiecare 2-3 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *