China maseaza trupe spre Coreea de Nord

poza

China a inceput sa mobilizeze forte terestre in apropierea granitei cu Coreea de Nord, ca raspuns la cresterea tensiunilor si amenintarilor Phenian-ului, cu privire la un atac impotriva sudului si a facilitatilor militare SUA din nord-estul Asiei.

Potrivit oficialilor americani, declararea ,,starii de razboi” din partea nordicilor a determinat regimul de la Beijing sa maseze trupe si avioane de lupta in regiunea de nord-est. Americanii au dat de inteles ca PLA (Armata Populara Cinezeasca de Eliberare) face pregatiri de ,,nivel 1″, cel mai ridicat. Tancuri si vehicule blindate de infanterie au fost aduse in orasul Ji’an, situat langa raul Yalu – care desparte Coree de Nord de China.

In alte puncte de frontiera a fost raportata prezenta unor avioane militare.

China va efectua si ea exercitii navale in Marea Galbena, iar acest lucru este  interpretat de experti ca un suport acordat regimului de la Phenian si o replica pentru SUA si Coreea de Sud, state ce au decis sa continue exerctiile militare comune pana in luna mai.

Distrugatorul USS Fitzgerald a fost detectat in largul coastelor nord coreene, iar acest lucru, alaturi de prezenta unui lot de F-22 in Coreea de Sud, ar reprezenta o serie de provocari tacite facute de americani.

poza2

 

Conform americanilor, satelitii au surprins mobilizarea brigazilor de rachete SCUD cu raza medie. Oficialii de la Phenian au declarat ca urmeaza un test al rachetei KN-08 si ca fortele nord- coreene au pregatit cel mai inalt nivel de alerta inca din 26 martie.

poza3

 

Coreea de Nord si China isi mentin un pact de lunga durata in domeniul apararii. Acesta prevede ca Beijingul sa acorde protectie regimului de la Phenian in caz de atac, ultima data cand s-a intamplat acest lucru a fost in timpul Razboiului din anii ’50 atunci cand sute de mii de voluntari chinezi au ajuns in Peninsula.

In ciuda tensinilor ce au cuprins Peninsula, China si Coreea de Nord isi dezvolta relatiile economice si legaturile comerciale alaturi de construirea unei autostrazi.

 

 

Sursa: RT

 

NeroFlash

12 comentarii:

  1. ups!acum inteleg de ce in toamna trecuta pe bussiness insider era un articol in care se mentiona furia Chinei de a cumpara tot de pe piata- lemn, orez, petrol, au ras tot laptele praf din australia – australienii au intrezis exportul de lapte praf in decembrie , numai orez – china a cumparata din asia de sud est – peste 6 mil. de tone ( in conditiile in care importul anual normal e in jur de 500.000 tone).baietii se pregateau.

  2. Anon de serviciu

    S-a făcut tam-tam acum ~2 ani că nu-știu-care județ din România a achiziționat alimente ca și cum s-ar fi pregătit de război / catastrofă, fără să menționeze (intenționat) că astfel de pregătiri sunt absolut normale. Rezervă strategică am impresia că se numește. Îi rog pe cei mai bine informați să aducă adăugiri.

  3. Parerea mea este ca, daca americanii ar vrea razboi, ar trebui sa fie declansat cat mai repede, inainte ca fartatii chinezi sa devina prea puternici. Evident nu pot ataca primii asa ca vor sa-l faca pe instabilul Ling Cia Puc sa atace el.

    • Sunt total de acord cu tine.Va dati seama ce impact global negativ ar avea un razboi direct SUA, Coreea de Sud, Japonia, Filipine versus China si Coreea de Nord?Se duce dracului economia globala si asa destul de subreda in unele regiuni ale lumii, inclusiv in majoritatea statelor U.E.

  4. sunt 2 posibilitati; ori intra sa ii ajute pe „prieteni” daca se ingroasa gluma; ori sa schimbe personal regimul cu unul mai docil si mai putin isteric.

  5. Eu cred ca masarea de trupe chineze se face doar cu gandul de anexare a partii de nord-est a nordului pentru asi asigura o alta iesire la ocean…

  6. merg pe mana lui yyyxxx cu varianta 2.. 🙂 E cea mai plauzibila.

  7. Poate chinezii il manipuleaza pe ala mic asa cum l-au manipulat americanii pe Saddam..
    Apoi intra ei mai repede decat americanii cat pot de mult in nord pentru a impiedica un „razboi”..

    • Dupa comunicatul nord-coreean de azi prin care ambasadele straine sunt anuntate ca dupa data de 10 aprilie nu li se va mai putea asigura protectia datorita unui posibil conflict, cred ca cu adevarat nord-coreeni se vor implica intrun conflict militar, sprijiniti ferm de China care poate considera ca in actualul contest economic si social global, printrun conflict militar intens, insa de scurta durata, poate sa isi atinga anumite obiective propuse.Am aici in vedere diferendul cu Japonia si anexarea Taiwanului, respectiv slabirea potentialului economic al Coreei de Sud, unul dintre principalii competitori ai Chinei.
      In urma cu cativa ani am vazut un documentar TV realizat de americani care prezenta potentialul ofensiv al Chinei, inclusiv posibilitatea acestei tari de a neutraliza electronic, tehnica de lupta americana bazata pe componente electronice, si ca SUA incearca sa isi remedieze acest neajuns.Poate ca in acest moment China considera ca poate sa obtina mai mult decat ar putea peste cativa ani.Achizitiile masive de alimente si materii prime realizate in cursul anului 2012, de catre China , care au constituit obiectul unui articol realizat si prezentat pe acest blog, de catre George GMT, poate ca au legatura cu intentia militara a Chinei.
      Nu cred ca Coreea de Nord s-ar implica intrun atac militar asupra SUA si Coreei de Nord fara consimtamantul si sprijinul Chinei.Conducatorii nord-coreeni sunt paranoici insa nu sunt prosti.Stiu si ei cat pot sa intinda singuri coarda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *