Despre struguri…

Broidy, Elliot Broidy este un mare lobbist prin State, adica un om cu relatii (trafic de influenta mai pe romaneste) si acest domn Broidy l-a ajutat pe condamnatul (condamnat) definitiv (in sfarsit cu executare), dragnea sa ajunga in State, sa dea mana cu Trump (si odata cu mana si un milion de dolari, spun gurile rele).

Dar vine anul 2018, prin februarie mai exact, si aflam ca una dintre companiile lui nea Broidy asta – Circinus – semneaza un memorandum cu Romarm pentru dezvoltarea sistemului romanesc C4ISR ( Command, Control, Communications, Computers, Intelligence, Surveillance and Reconnaissance).

Memorandumul s-a semnat in foarte mare secret, iar banii pusi pe masa – 180 milioane de euro. Nu s-a laudat nimeni cu rezultatul, totul pe burta sa nu afle poporul cum isi plateste condamnatul dragnea amicii de petreceri.

Noi (RoMilitary) n-am dat mare atentie scamatoriei din doua motive: sistemul C4ISR este unul mult prea serios ca sa fie lasat de americani pe mana unora ca dragnea & broidy, pe de alta parte am aflat (din sursele noastre proprii si personale) ca astia de Circinus nu ar fi fost oricum in stare de asa isprava…

Astfel ca noi banuiam o tradare (o spaga adica), dar aflam ca MApN a transmis probabil celor de la Circinus sa-si caute alte fraieri, de unde si obraznicia companiei lobbistului american, care ne face cu ou si cu otet uitand cum isi castiga nea Broidy asta banii de cafea.

Zice Cicricus ca suntem vai de mama noastra, ca fara ei suntem mancati, „uitand” sa ne anunte ca Circinus este luata in vizorul autoritatilor federale pe motiv de trafic de influenta, lucru care la yankei se poate lasa cu ani multi de puscarie, toti cu executare.

Dar gura pacatosului adevar graieste chiar suntem slabuti rau numai ca, Circinus face scandal pe motiv ca n-are nici o sansa sa mai vada memorandumul transformat intr-un contract ferm desi nici acum nu-mi explic cum credeau ei ca se vor achita de sarcina.

Una peste alta, desi noi (RoMilitary) nu ne bagam in astfel de tiganeli ieftine, trebuie sa spunem ca ne bucuram ca am scapat de Circinus. Ei, se pare, nu se bucura prea tare pentru noi, desi oficial, ei sunt cei care s-au retras, desi noi (RoMilitary) suspectam ca au fost aruncati afara, dupa chelalaitul de caine batut pe care compania americana il foloseste.

Surse: g4media.ro & hotnews.ro

NOI

26 de comentarii:

  1. E plină lumea de babaieti deștepți. Au crezut babaieti ca s-a întâlnit hoțul cu prostul. Numai că surpriza: prostul era hot si el.
    Acum ca se strânge latul, și rahatul a ajuns în ventilator, unii ajung la acte demne de pirande prinse la furat. (Tăvălit pe jos și urlat ca le omoară). Urmează probabil placa cu respectarea statului de drept, paralel, congruent, sau perpendicular. Oricum ăia când incep o anchetă, se lasă cum spuneai: cu mulți ani cu executare…

  2. Ii urez multi ani! La maxima securitate. Pentru ca si din cauza unora ca el am ajuns unde am ajuns. Si la fel multor altora care au „facut afaceri” cu Dragnea, Intr-o tara civilizata asta se califica drept complicitate sau coautorat. Pentru ca in Romania doar frica pazeste bostanaria.

  3. Pribeagă şi lihnită
    De foame, dă de-o vie
    Cu nişte struguri rumeni, frumoşi,
    De razachie.

    Ciorchinii-s plini şi vulpea,
    De sine înţeles,
    Ar fi mâncat cu poftă
    Şi nici n-ar fi ales…

    Dar la-ndemâna labei
    O-mpiedică s-ajungă
    Până la ei zăbreaua ulucilor, prea lungă,
    Şi ghimpii-n care gardul e prins şi împletit;
    Ciorchinele-i aproape de bot; s-a tot sucit,
    S-a ridicat: se-nţeapă
    Şi-i lasă gura apă…

    – Ce struguri verzi şi acri, oftează,
    Nu-s de teapă!
    Şi-s prea cruzi…
    Mie, ce-mi place-i gustul de stafidă,
    Nu-mi strepezesc eu dinţii cu această aguridă…

  4. Eeee, uite ca Ro si SUA stiu sa faca treaba buna impreuna! Spre marele necaz al guitatorilor pro-Maskva. Cine trebuia sa verifice a verificat, ca noi sau americanii, ori impreuna, nu conteaza. Important e faptul ca lichelele si-au luat-o peste bot iar banul public n-a fost „ratacit”?La multi ani de puscarie, Dragneo! Pa Circinus, du-te-n …

  5. Acum vreo 10 ani il apucase pe unu din gealii de la noi sa faca o firma care sa dezvolte o asemenea aplicatie.

    Circ mare, am participat la prezentarea proiectului… senzori pe drone care zboara peste campul de lupta, AI la greu ( ma umfla rasul) , comunicatii de ziceai ca legi tancurile intre ele pe fibra optica nu radio….

    O bascalie totala care nu sa finalizat nicidecum decat cu achizitia pentru circa 10 tancuri a unui system wireless de date care a ajuns a fi folosit sa puna mesenger untre ele si sa se vada cu web-cam -uri….

    Treaba asta cu cu softurile pentru campul de lupta e foarte complicata. Sincer nu cred sa existe ceva pe care te poti baza la ora asta, sunt doar niste incercari.

    Una peste alta, eu spun doamne fereste decun razboi sa ajunga institutiile statului sa ne apere…..

  6. Veniamine Franqueline

    Broidy asta nu a fost deloc prost. Nici astia ai nostri nu au fost.
    Broidy si Circinus aveau nevoie de un MoU (memorandum pe romaneste) pe care sa il puna in dosarul de finantare/investitie pentru cine stie ce proiect pe care vor sa il dezvolte. Este un document tipic a carui existenta obligatorie trebuie bifata (checked) de functionarii (analysts, officers, whatever…) bancari sau de consultantii investitorilor, care oameni sunt si ei… Hai, ba, Broidy, baga si tu un MoU in dosar, ca este obligatoriu sa il ai (acum, unul ca Brody nu avea nevoie sa ii spuna astia de MoU, stia si el).
    Romanachii dela MApN: ei au nevoie de MoU-uri si de alte kkturi d-astea sa isi justifica functiile si gradurile. ‘Bă, da’ voi chiar nu faceti nimic p-acolo pă la minister?’ ‘Sefu’ raportam cu respect ca am semnat doar in ultima luna enșpe memorandumuri de intelegere, preteșug, și colaborare cu parteneri, strategici bineînțeles, si alte pedefeuri.’
    Deci, win-win: Broidy si alții ca el iși obțin intr-un final imprumuturile sau investitiile de care au nevoie, iar ai noștri iși prezervă si ei pozitiile meritate si eventual, chelneri de bacșișuri mici fiind, isi trag si ei o excursie in State si o sticlă de bourbon.

    • Crezi ca bancile mai dau bani pe “hopes & dreams” ca-naintea crizei?

      • Veniamine Franqueline

        Nu stiu. Dar pe ‘smoke and mirrors’ dau și vor da. Banu’ trebuie sa circule.

      • Dap.
        O sa vedem la urmatoarea…

        • Daca ziceti voi… 🙂
          Din putinul pe care-l mai stiu eu, un MOU care nu are ca rezultat concret un contract angajant de a livra ceva, nu prea conteaza atunci cand te duci la o banca romaneasca sau europeana sa ceri bani. Poate fondurile de investitii sa fie mai deschise la astfel de chestii, nu stiu.
          In SUA nu stiu cum e, piata e mai “libera” si mai putin reglementata…

          • Firma de kkt a lui Broidy nici nu are astfel de capabilitati. El spera la un smen unde el este interesat sa faca niste bani din pix. Ar vrea sa recruteze niste subcontractori “ieftini si buni,” iar el sa colecteze un onorariu de 5% din administrarea contractului. Daca ar fi sa-si faca o echipa din niste firme care chiar s-ar pricepe are o buna sansa ca onorariul lui sa scada undeva pe la 1% din valoarea contractului. Problemele cu astfel de sisteme sunt multiple si nu usor de rezolvat. Unele tin de “hardware,” altele tin de felul in care este alocata banda pentru a actualiza intr-un mod sensibil un sistem similar cu EPLRS, altele tin de “overlay” intre sistemul GIS (probabil ESRI) si datele care se interpun, si nu in ultimul rand partea de encriptie “in-line” – aici daca te folosesti de ce iti da Harris din cutie este destul de problematic, ai sanse mai bune cu un Micro TACLANE de la General Dynamics, dar sunt foarte scumpe. Baietii aia de la Interactive se descurca si ei cum pot. Nu poti avea prea mari asteptari de la ei cand ei au un rating the SEI CMMI Level 2, dar este un inceput. Au nevoie de alt fel de parteneri decat cei pe care ii au acum: Northrop Grumman – aia de peste ocean nu Park Air Systems, Leidos, General Dynamics, Pragmatics, DRS sau BAE (hai sa includ si niste europeni ca dupa aia zice lumea ca sunt kkcios). Problema cu baietii astia este ca sunt scumpi. Un expert in materie care sa te ajute incepe undeva pe la $101 ora.

            • Pe scurt omul era un “intermediar” care aducea clientul (prostul) si pentru asta isi lua un comision. Suna a afacere imobiliara autohtona din pre-criza.
              Pe scurt, urma un “tun” specific dambovitean. Si nu numai, vad ca se practica si la “case” mai mari… 🙂
              Oamenii “e” oameni peste tot dom’le.
              Pe la voi se da finantare oricui asa doar in baza de MOU-uri? Mai ales daca nu demonstrezi capabilitati in sectorul in care activezi?

              • Nu. Se da finantare daca castigi un contract. Nimeni nu iti daca bni pe promisiuni goale. Mai ales ca Defense Contract Management Agency are prostul obicei de a se uita in registrele de contabilitate sa vada daca esti o firma viabila. In afara de asta o parte din raspunsul la orice caiet de sarcini au sectii unde trebuie sa-ti deschizi kimono-ul si sa le arati din punct de vedere financiar si contabil ca a capacitatea de a executa un contract. In afara de asta DCMA se uita la costurile tale si ei iti aproba preturile si ratele de munca (labor rates) pe care le percepi. Daca nu primesti un raspuns pozitiv de la DCMA nu prea poti activa ca un contractor federal.

            • Pana si armata US face economii unde poate…..

              https://www.usna.edu/Users/oceano/pguth/website/microdem/microdem.htm
              Soft, free, Professor Peter Guth of the Oceanography Department, U.S. Naval Academy

              Nu am sapat decat ce imi trebuia mie pentru GIS; fantastic de robust, se misca bine…. Simplu….
              Am vazut niste meniuri gen „camp de tragere”, etc.

              Mai au si ceva pentru Geniu, Corps of Engineers, sub Linux, Grass GIS. Free din nou…

              Bine, pana la un sistem comanda/control integrat e cale lunga, dar GIS-ul e baza; fosta harta pe hartie, transpusa in vectori, operata pe computer, totul in ceva foarte robust si simplu…

              Ce vreau sa zic e ca nici macar in US nu dau cu banii asa, una doua, asa ca si cu caciula dupa caini….

              • Chestia asta este ceva ” open source” care este folosita in lipsa a ceva mai bun. In rest platforme care sa fie fiabile si sustenabile se bazeaza pe totul altceva, iar sistemul folosit de Romania este bazat pe ESRI.

                https://www.esri.com/library/brochures/pdfs/gis-in-defense.pdf

                • Daca e free asta inseamna ca e prost ? Sa-mi bag picioarele dar imbecilitate mai mare ca asta n-am auzit. Linux nu este fiabil si sustenabil. OFFFFF.
                  Stiai ca NYSE akaThe New York Stock Exchange merge pe linux ? Stii cam cate din sistemele pe care le foloseste Uncle Sam in lupta (nu chestii de background) sunt pe Linux?

                  Cand naiba o sa invete parlitii de la MAPN de la noi ca free nu inseamna NEAPARAT prost o sa ajunge departe.

                  Promit sa sacrific niste ore odata sa scriu un articol referitor la AIT in context militar ca lumea a luat-o razna.

                  • Vezi ca NYSE ii plateste pe baietii aia de la Red Hat niste sume importante sa sustina sistemul de operare. Open source nu inseamna si gratis.

                    • Știu foarte bine ce bani încasează RH de acolo. Dar ideea era că este ok ca utilizare pentru chestii sensibile. Ma îndoiesc că folosește cine Linux fără suport la chestii de genul asta.
                      Am uitat de băieții ăia de la CERN

                    • Numai ca chestiile astea nu sunt FREE cum sustii mai sus.

  7. Veniamine Franqueline

    Nu stiu. Dar pe ‘smoke and mirrors’ au dat, dau si vor dam

  8. Parca era vorba ca peste 100 meleoane se da aprobare de la Palavrament. Astia cum au semnat memorandumul fara sa inainteze actele spre aprobare golanilor din casa Poporului? Sau numai corvetele lui Ciolosz aveau nevoie de aprobare ca era de la guvern tehnocrat?

  9. Ok, ok, dar intreb si eu acum…ce s-a intimplat cu aia 180 de mil. ? Pierduti?

  10. @Alex
    Linux e free, poti descarci inclusiv RHEL si sa-l folosesti FREE.
    Tu platesti SUPORT. Asta e valabil pentru toate produsele RedHat.
    Daca te duce capul il iei si poti sa-l folosesti fara sa dai un cent.

    Am implementat RH Satelite (licenta pleaca de pe la 5k, in functie de numarul de noduri) FREE. Dar nu avem suport, mamangementul a fost de acord sa-si asume riscul ca in caz de ceva trebuie sa ne dam singuri seama care este problema si sa reparam.

    La majoritatea programelor closed source platesti o suma pentru produs si mai platesti o suma pentru suport. Daca vrei pot sa-ti explic mai pe indelete cum este cu licentierea RHEL, am 10k de masini pe tarla.

    Insa mie mi se pare ca esti doar inca un tip care a ramas la idea implementata in facultate de niste profesori limitati si blazati ca toate chestiile opensource sunt proaste. Daca ma insel imi cer scuze anticipat dar nu cred, am vazut de prea multe ori placa asta.

    • Nu stiu ce te face pe tine sa sustii ca eu am afirmat ca lucrurile open source sunt proaste. Nici pe de parte. Tu sustii ca sunt gratis si bune. Gratis nu sunt chit ca tu sau altcineva iti suporta solutia, pentru ca munca costa niste bani, irespectiv ca o faci in casa pe contul tau sau platesti pe altcineva. Ca licenta este gratis asta este cu totul altceva, dar majoritatea „sculelor” open source necesita modificari, configurari, etc. Aceste lucruri costa bani, chit ca este timpul tau sau timpul altcuiva. Oricum banii nu se fac din licente unde depinzand de client poti sa beneficiezi de reduceri de pana la 90%. Banii se fac din intretinere unde intretinerea anuala este egala cu 15% din costul sugerat de dezvoltator al licentei fara reduceri.

      • Richard Stallman a zis ‘Free as in free speech, not free beer’.

        Dorel, toata infrastructura care are la baza FOSS tine planeta in miscare. Nimic de comentat. Insa gindeste-te ca autorii acelui software au facturi. Sint fan al FOSS, dar sint un mai mare fan al facturilor achitate la zi.

        FOSS are si el costuri, indiferent daca iti place sau nu. FOSS suplineste uneltele enterprise grade de management, interconectare si agregare cu oameni, care si ei au un cost. Da, iesi mai bine cu Linux pentru ca in final vei avea si resursa umana bine pregatita. Si intrebarea de final: cind ai contribuit ultima data la un proiect FOSS (financiar, cu timp donat traducerii, suportului, scrierii de articole, de patch-uri sau de cod)?

  11. @Alex

    Ai lasat sa se inteleaga mai sus ca Open Source stuff is bad. Citez
    „”Chestia asta este ceva ” open source” care este folosita in lipsa a ceva mai bun””
    Eu cel putin asta am inteles.
    Cat despre modificari, configurari – tot softul trebuie configurat. Pana toate softurile trebuie configurate. Ideea era ca poti sa nu platesti licenta, este alegerea ta daca o faci sau nu.

    @Iulian

    Si eu sunt un fan al facturilor achitate la zi. Imi place intrebarea ta, o mai pun si eu din cand in cand la interviuri. O sa sa-ti raspund.
    Ieri am contribuit. De obicei fac suport pe niste canale de slack dar si bug reporting/testing pentru solutie. Prin natura muncii pe care o fac ma lovesc uneori de bug-uri
    Dupa cum vezi „I’m putting my money where my mouth is”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *