Ilyushin Il-112V

Ilyushin Il-112V

Voronezh Aircraft Plant (VASO), compania producatoare, anunta ca in vara anului urmator Il-112V va avea zborul inaugural, apoi – daca totul merge bine –va lansa productia de serie intr-o cadenta de opt aparate pe an. Fortele Aeriene Ruse au de gand – in functie si de finantare – sa achizitioneze 62 de aparate Il-112V.

Daca Il-112V nu va este cunoscut, sunteti in schimb foarte familiari cu aparatele pe care acesta le va inlocui: Antonov An-24 (Coke) si An-26 (Curl), avioane pe care si RoAF le-a avut in exploatare (inca mai avem 4 An-26 in rezerva) si pe care actualii piloti de C27J Spartan inca le mai regreta (nu fata de Spartan ci le regreta pur si simplu).

Tehnic, noul Il 112V este un avion mediu curier cu o capacitate de transport de aproximativ 6 tone. Deocamdata rusii au in vizor doar varianta militara dar este foarte probabil ca o varianta pentru uzul companiilor civile sa fie lansata pe piata foarte curand.

Tot cei de la Voronezh sunt si producatorii Il-96-300, aparat folosit ca avion prezidential in Rusia si se asteapta ca pana in 2019 sa livreze doua astfel de aparate.

GeorgeGMT

46 de comentarii:

  1. Tara cu un pib de doua ori mai mic ca marea britanie si o coruptie care se ridica la 400 de miliarde pe an …

    • Si postaci, multi postaci mici si desi si degeaba

    • Tara in care se face foamea ca in România lui Ceaușescu, care și ea fabrica avioane de pasageri.

      • Fac rusii foamea?

        Tu cred ca ai uitat ca inainte de interdictii rusii de rand o duceau foarte bine, cu salariu mediu dublu fata de noi. Tu stii cat e o apa plata in Moscova?

        Hai sa fim corecti si sa nu exageram.

        • Da in prezent sunt mai saraci ca noi!fie-le TARANA USOARA!

        • #KBC Pai tu iei Moscova ca referinta pt rusul de rand?! Eu n-am fost in Moscova dar am ajuns in fostul Leningrad, centrul frumos, metroul magnific, Ermitajul divin, dar cand intrai in cartierele muncitoresti…pai Ferentariul e Primaverii fata de ce-am vazut la rusi…

      • Fac rușii foamea? ??ca în România lui Ceausescu?
        Da, desigur. .. și țăranii iobagi încă mai robesc la boieri
        🙂

        • Hai sa nu exageram cu traiul in Rusia. Au salariul mediu mai mic ca românii și trăiesc din exportul de resurse, ca avioanele si le cumpără singuri. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Russia_Export_Treemap.png

        • Moldovene, sunt saracii vere, pai este suficient sa te uti la reportaje facute de ei, au in casa cum aveam noi acum 30-40 de ani, apartamente mai mici ca ale noastre, iar viata rusului de rand nu-i deloc roza.
          Daca te duci in centrul Moscovei e ca la Paris dar daca o ei spre periferie te ia groaza, iar in micile orase e rau.

          • citi cunoscuti si prieteni am in Rusia, traiesc mai bine ca orici roman de rand…
            da, astea traiesc in Moscova, St petesburg, Surgut, Orengoi…, desigur ca mujicii de rand din adincul Rusiei au un nivel de trai mai mic si sanctiunile economice iau lovit binisor…
            Romania slava Domnului a beneficiat cit de cit din calitatea de membru a UE si sper ca in Romania sa se traiasca si mai bine si sa sa faca drumuri noi etc, etc,
            dar sa nu exageram, nu mai mor rusii de foame, chiar ieri a venit la Dublin in ospetie un fost coleg de-al meu care traieste la Moscova, oamenii angajati in cimpul de munca in Moscova, in special cei calificati traiesc mai bine decit in unele tari europene ( ma refer aici la tarile baltice, Romania, Bulgaria s.a. ) si asta in conditii de santciuni drastice din partea Europei,
            si numai Moscova si St Petesburgul sint ca toata Romania ca populatie…
            Daca erau asa de saraci nu mai cistigau acolo 700 mii de moldoveni sa -si intretina familiile acasa, sint curios de ce nu castiga moldovenii spre exemplu In Bucuresti?

            • o tara „bananiera” nu produce echipamente si tehnologii spatiale, aviatie militara si civila, automobile, nu construieste pe teritoriul sau si in alte state statii atomice… nu negociaza cu SUA, UE, China situatia politica si militara din lume…
              hai sa fim obiectivi, eu inteleg ura romanului de rand fata de rusi si tot ce e legat de Rusia, dar mintea trebuie sa fie treaza, hai sa ne vedem de treaba noastra , problemele noastre ca avem multe si in Romania si la noi in RM.

              • iar in ce priveste casele vechi si apartamentele vechi a rusilor de rand din orasele mai mici, pe linga faptul ca da, au salarii si pensii mici, in special acum, rusul de rind se deosebeste la mentalitate de un moldovean sau roman si aici am in vedere chiar daca ar avea mujicul de rand dintr-un sat sau orasel careva un salariu mare, ei nu prea se gonesc dupa avere, adica nu prea -si fac „palate” ca moldovenii , o parte sint lenosi si puturosi dar mai multi sint betivi si banditi, e o lipsa de cultura la general vorbind, au ei probleme lor in ce priveste ideologia…

                • Hai bre sa fim seriosi, rusul este si el la fel ca noi, doar ca in URSS/Rusia niciodata nu a existata standarul la apartamente precum in Ro. Acolo sunt apartamente confort 1, echivalente cu confortul 2 sau 3 la noi si este suficient sa te uti prin case, la imbracaminte, etc.
                  Sunt amarati. In satele romanesti este plin de case noi, de masini occidentale, oamenii au centrale proprii, utilaje agricole prin curtii, etc, la rusii nu exista asa ceva.
                  Nu exista sat/comuna romaneasca unde sa nu se nu fie case noi/renovate, tractoare, atuovechicule moderne, utilaje agricole, anexe nou construite.
                  Chiar si in saracia din Oltenia sau Moldova de sud sunt destule constructii noi, utilaje, masini, se vede ca lucrurile se misca spre bine, lucru cu totul invizibil in Rusia, cu exceptia oraselor mari dar si acolo doar prin centru.

              • Ce automobile vere?1 Dacia sub sigla Renault, venita sub forma de kituri de la Mioveni?1 Ce exporta Rusia in afara de materii prime si arme?!
                Economia Rusiei este cu totul rupta de orice realitate, la fel ca pe vremea URSS, au varfuri tehnologice in zona apararii si cam atat…
                Romania exporta in Rusia automobile, mobila, produse electrocasnice, etc, ce exporta Rusia catre noi, in afara de gaz, si pe ala il mai exporta doar pt ca Ro s-a hotarat ca-i mai ieftin sa-l importe decat sa-l scoatem noi, pretul la gazul rusesc a ajuns de 500$ mia de metri cubi sa fie mai ieftin decat gazul romanesc…

                Asa cum am spus am fost in Leningrad si nu-i deloc asa, un inginer – care lucra pentru municipalitate castiga cam 400$/luna acum patru ani. El era multumit, dar 400$ inseamna cam 1200 lei, adica cat un agent de paza mai de soi la noi.
                Stiu ca sunt si oameni care castiga mai mult, dar sunt foarte putini.

                Iar fata de 700$ pe luna salariul la Moscova pt basarabeni, ei bine salariul ala este in ruble, ia intreaba-i acum cat mai castiga echivalent in dolari.
                Nu vin Romania pt ca aici au nevoie de permis de munca si ei sunt mai obisnuiti in Rusia, pe de alta parte multi medici basarabeni au venit in Ro.

                • Exista produse rusesti pe piata romaneasca, insa in mare masura e vorba de produse de foarte slaba calitate, de bazar (drujbe, generatoare de curent, trimmere pentru gazon etc.). Nu stiu insa unde sunt produse efectiv. Unii vorbesc de Transnistria, altii spun ca e vorba doar de produse chinezesti importate de firme rusesti si carora li se aplica eticheta ruseasca.
                  Sunt si produse rusesti importate la noi, de foarte buna calitate, scumpe (la acelasi pret cu produse din occident) si voi da un exemplu: aparatura si consumabile de laborator. Eu am vrut sa cumpar la un moment dat sonde de pH produse in Rusia, am luat legatura cu producatorul, dar acesta mi-a spus ca deja au reprezentant in Romania.
                  400 de dolari=1600 de lei.
                  Intr-adevar, foarte multi medici basarabeni lucreaza in Romania, in orase mari si mici. La o prima strigare, numai eu cunosc macar 7. S-au stabilit aici cu totul. Pe langa medici, multi basarabeni lucreaza in alte multe domenii. Cunosc o firma a unor basarabeni care comercializeaza gresie si faianta produsa in Ucraina. In urma cu o luna am curatat cosul de fum de la soba, operatiune ce au efectuat-o niste basarabeni.
                  Sa mai spun de SMURD-ul din Basarabia? Sau de bolnavii din Basarabia care sunt trimisi sa se trateze in spitalele noastre?

                • Da bre în parte ai dreptate în ce privește sărăcia în sate la ei dar din păcate nimic nu se compara la noi cu Moscova sau St Peterburg și da produc mașini proprii ca lada, uaz camaz ww Toyota Ford troleibuze combine echipamente în domeniul aviatic s.sa. care nu se produc în țară
                  Lăsați nu mai plângeți pe ruși ca nu va face fața
                  Nu mai sint rușii rupți în fund Cum cred unii

                • si daca n-ar fi avut nevoie de permis de munca , Bucurestiul ar fi plin de moldoveni???,

            • @moldovene – stai linistit, nu vrem sa ne mutam la Moskova… Imi place Timisoara de minune!
              Baietii incearca sa spuna ca, fara acordul UE, pasapoartele biometrice nu mai au valoare, iar prietenii tai de la Dublin, Londra, Roma, Paris samd au sa fie EX-PUL-ZATI! Direct la Moskova, St Petersburg Surgut sau Orengoi…pe unde s-or mai afla si alea…
              Daca n-au reusit sa obtina cetatenia acolo unde se afla, indiferent ca sint romani, rusi sau gagauzi, au sa fie expulzati – si vorbim de peste 100.000 de oameni! In locul lor as iesi la vot si as alege in interesul propriu, nu al unui nationalism pagubos.
              Orice s-ar zice, nivelul de trai in tarile exportatoare de petrol este imens, lucru care nu se poate spune despre Rusia…
              Compara-i cu cei noua-zece mii citi lucreaza in Moskova

            • 700,000 de Moldoveni , hai mai taie, mai taie.
              Nu sunt nici în jumătate .
              Mai uita-te odată la harta Moldovei , la populație și pe urmă deschide gura .

              • nu ma invata tu cind sa deschid gura …, nu am sa-mi cer voie de la tine!
                La ultimile alegeri parlamentare in RM in Rusia au fost inregistrati 700 mii de moldoveni conform datelor oficiale, neoficial erau atunci un milion, da din 4 mln populatia Moldovei. Cifra se mai schimba, a mai scazut evident odata cu caderea rublei, ce-ti pare asa de mirare daca fiecare familie are pe cineva pe jumate de an ( sezonul cald ) in Rusia la constructi

                • ca nu s-au mutat oamenii astea intr-o zi la Moscova si nici intr-un an bre, moldovenii s-au aranjat si au familii ocolo inca din 91 incoace, respectiv si diaspora moldoveneasca creste.

        • Interesanta incursiune in mentalitatea si gandirea celor de peste Prut.

          Deci rusii o duc mai bine ca romanii, noi nu suntem invitati la Moscova iar moldovenii care lucreaza in Rusia merg in Irlanda in vacanta, pe banii castigati in Surgut si Orengoi.

          1
          • La general vorbind nu o duc rușii de rand mai bine dar nici de foame nu mor Cum vor sa creada unii. …
            Rușilor nu le place sa muncească la greu…:), datorită faptului ăsta au moldovenii, uzbecii,ucrainenii s.a au de lucru ….

            • In general locuitorilor din tarile astea mai cu mot, foste mari imperii, foste mari invadatoare de viitoare colonii, nu prea le place sa lucreze.

              E la fel si in Anglia de exemplu. Sau in Spania.

              Dar rusul de rand azi, in noiembrie 2016 o duce mai rau ca romanul fiindca nu are acces la marfuri atat de diversificate (ceea ce implica un pret mai mic), concurenta e mult mai redusa, importurile sunt restrictionate de cativa ani datorita sanctiunilor impuse de Rusia altor state, rubla s-a devalorizat, guvernul nu investeste in infrastructura deoarece O TREIME din bugetul federal al Rusiei merge pentru aparare si inarmare.

              In Romania, de bine de rau, gasesti cam orice in magazine, lucrurile produse in UE sunt vandute aici fara taxe suplimentare (de „import”), concurenta e la un nivel la care nu a mai fost niciodata in istoria noastra (ma refer la produse vandute in magazin, nu la altceva), leu e stabil in jurul a 4,5 lei/euro deja de vreo 4 ani, in schimb salariul minim a tot crescut de la 600 la 800 iar acum la 1250 de lei, fac pariul ca va creste si la anul.

              Tot de bine de rau, cu viteza melcului si insuficient de raspandite, avem totusi multe lucri de infrastructura, se asfalteaza in prostie in toata tara (in orase si orasele), se extinde metroul din Bucuresti, se modernizeaza cale ferata la 160 km/h, s-au extins, modernizat si asfaltat multe aeroporturi, si chiar daca avem o pauza de 2 ani (multumesc Ponta, PSD si pensionarilor care i-au votat !) totusi se lucreaza la autostrazi noi. Blocurile din orase sunt izolate cu co-finantare de la UE ceea ce duce la reducerea drastica a costurilor cu incalzirea iarna, unde mai pui ca majoritatea romanilor au centrale deci decid cu privire la temperatura din locuinta, nu stau sa astepte de la centrala si sa rabde frigul, ca acum 20 de ani la noi, sau azi in Rusia.

              Pe langa faptul ca moneda e stabila, concurenta e maxima, avem produse de „import” fara taxe, pe langa faptul ca salariile cresc constant, la fel si PIB/capita, se lucreaza la infrastructura, colac peste pupaza putem calatori fara viza in mai multe tari de pe glob decat oricand in trecut, inclusiv cam in toata Europa cu niste exceptii care chiar nu ne intereseaza (gen Serbia sau Kosovo, ete pleosc ce-am pierdut).

              Intre timp in Rusia PIB-ul a scazut cu 9 la suta (la noi creste cu 6 la suta), rubla a pierdut vreo 35-40 la suta in valoare (si va mai urma), multe produse de import sunt scumpe sau blocate, investitii in infrastructura zero (in toata tara, nu doar un trotuar in Mosocva) iar in apartamentele lor mici si neizolate, e frig.

              As zice ca in noiembrie 2016 romanii o duc MULT mai bine decat rusii, as zice ca daca nu incepe o catastrofa mondiala atunci trendul se va accentua in viitorul apropiat, iar moldovenii/uzbecii/ucrainienii etc lucreaza in principiu doar in zonele Moscova/Sankt Petersburg si din 2 motive:

              1. salariile de 700 euro sau dolari de acolo sunt de 10 ori cat pot primi la ei in tara, dar jumatate fata de cat ar primi in Europa de Vest, unde nu se duc,

              fiindca,

              2. n-au vize.

              • In Serbia te duci doar cu buletinul…am fost eu recent. Si de Kosovo stiam ca ai nevoie doar de pasaport, fara viza. Avantajele de membru UE isi spun cuvantul. De la anul fara viza si in Canada….probabil urmeaza SUA in cativa ani.

                Desi talharii care ne conduc din 1989 incoace au distrus tot in tara asta, aparteneta al UE a facut ca economia sa nu cedeze. am evitat colapsul in 1998 si am plecat in sus de atunci(exceptand criza din 2009) si tot asta e trendul.

                Vad ca rusii inca nu au mai invatat ca stand singuri ca popandaii nu vor avansa economic si tehnologic. Apartenenta la o piata libera stimuleaza economia, munca, cercetarea, concurenta si inevitabil duce la scaderea preturilor. Protectionismul nu duce nicaieri. Ne-a demonstrat asta perioada ceausista. Nu e suficient sa construiesti o fabrica, trebuie sa o tii si competitiva dpdv tehnologic, inovativ si productiv.

                Rusia a luat calea pierzaniei atunci cand a decis confruntarea cu vestul in loc de colaborare si integrare! 🙂

                • Bine spus Cezar, la tot ce ai scris ! N-am nimic de adaugat.

                  Rusii au vrut sa se auto-izoleze si au reusit, acum sunt mandri de asta iar propaganda le zice ca traiesc bine, vezi-Doamne mai bine ca romanii sau polonezii si asa mai departe.

                  Asa sa fie cum zic ei, cu conditia sa nu iasa niciodata din tara, sa ramana acolo in saracia si lipsurile lor, dar atentie – pe teritoriul lor.

                  Au probleme grave cu ultimele 3 cuvinte.

  2. ce nu e de regretat la An-26? Evolutia de mai jos, chiar daca e vorba de An-32, este foarte spectaculoasa, mai ales la minutul 2:50 :

    https://www.youtube.com/watch?v=iiMwMo_LS30

    Lasand subiectivismul la o parte, n-am auzit pe nimeni sa vorbeasca de rau An-26, numai cuvinte de bine. Ma bucura faptul ca mai avem An-26 in rezerva macar, insa macar de le-ar mai zbura din cand in cand, sau sunt tinute precum Migurile 29 pe MK? Din ce-mi amintesc parca mai au doar 2 in rezerva, nu 4, celelalte doua fiind date la rusi.

  3. Dusmanu' (Burebista Segetuza)

    An-26 Nr.810 este acum in RK la Romaero. L-a salvat de la casare numai cerinta NATO din 2015, de a ne majora bugetul pt aparare. Se zvoneste ca s-ar mai aduce inca unul la RK, deci exista si acesta undeva, scos de la zbor si semi-abandonat pe la Baza 90 Otopeni.
    Tot in RK este si AN-ul 30 Nr.1104, dedicat cercetarii aero-foto.
    La zbor mai este doar AN-30 Nr.1105, tot aero-foto.
    O evolutie aprox. asemanatoare cu un AN-32, mai putin tonoul, am vazut acum vreo 30 de ani, pe Baneasa, cand URSS-ul n-il prezenta pentru dotare.

    • Da mai exista unul, este vorba de 801, e pe Otopeni, in asteptare… Am inteles ca ambele 26 au inca resursa buna.

      Sunt curios de C-urile 130 daca se incearca si la ele mentinerea unui nr de 4 aparate in stare functionala. Stiu ca 2 sunt apte, unul ar fi la RK iar al patrulea, 5927 daca nu ma insel era tras pe dreapta la Otopeni, de ziua portilor deschise. Asta al patrulea ar mai putea fi adus probabil in stare de zbor, daca nu l-au canibalizat deja. Mai era inca un al 5-lea aparat 6150 parca, tras pe dreapta demult si canibalizat pt piese la maxim si cu structura afectata, practic irecuperabil.

      • C-urile 6191 si 5930 sunt la zbor. 6166 este in control la Romaero si va reveni pentru misiuni pe la sf. anului. Celelalte 2 C-uri, din pacate sunt scoase de la zbor.

        • Deci 5927 si 6150 sunt istorie. Ms de info.

          Mi se pare foarte interesant ca vom avea 7 Spartane si 2 An-26 active, stam foarte bine in regiune alaturi de Polonia.

        • 6150 e de cel putin 10 ani scos de la zbor , stiu ca a fost indoit si fiind destul de nestandard (structura de B, aripi de H) costa prea mult reparatia si a fost canibalizat

          da de celalalt 5927 – ce o fi patit ? pacat de ele
          una faci cu spartanul, herculesul are alta capacitate

    • Am auzit si eu ca vor readuce la zbor macar 2 An 26.

      • pai doar doua mai sunt
        pentru doua din ele a fost ceva licitatie romtehnica prin 2012 si cred ca le-au dat
        si cu destula resursa in ele si cu romaero care e calificat sa le repare – pacat de ele

  4. acuma nu e ca in Olanda, dar Rusia nu „moare de foame”. Nu ca i-as iubi dar nici nu ne ajuta cu nimic sa aberam.

    St Petersburgul e un oras superb, Moscova este/era un oras extrem de scump, cu salarii peste ce avem in Romania.

    Sigur ca Rusia e uriasa si depinde foarte mult de zona ca sa vorbesti de conditiile de trai dar nu castigam nimic daca-i subestimam sau aberam despre realitatile de la ei.

    Produc avioane, produc submarine, rachete, etc, etc.

    Nu noi trebuie sa radem de ei … ca noi suntem cu 100 de ani in urma lor in privinta tehnologiilor de varf. Sau a politicii nationale de inzestrare.

  5. In afara de Moscova si Leningrad (ca Petersburgh nu pot sa-i zic, inca) se mai poate lauda Rusia si cu altceva? Ce puii mei, sunt 150 de milioane! De 9 ori mai multi ca noi! Si au avut sub bocanc alte sute de milioane! Numai ce-au furat din muzeele ocupate si faceai doua Leningraduri!

  6. Rusia se lauda in general. Asta e ideea la ei: sunt cei mai tari, cei mai viteji, cei mai avansati, etc, etc, etc.

    Dar nici sa ne dam noi balene in borcan cu saracia noastra vs saracia lor nu ajuta la nimic.

    Doar ce aflaram ca un AN-26 si un AN-30 sunt in RK. Asta e un lucru bun. Ar fi si mai interesant daca am sti si ce pot sa faca aceste bunici si cat de mult ne pot ajuta cu supravehjerea la MN.

  7. Mai degraba sunt nevoiti sa le inlocuiasca, nu cred ca mai vad piese de schimb de la Antonov. Daca ale noastre sunt in RK atunci poate ceva ceva tot s-a facut cu ucrainienii, poate motoare noi.

    • Antonov e firma ucraineana (de fapt ruseasca da-i in Ucraina) nu vad de ce nu am putea cumpara. Un pilot de C 27 zice ca mai aveau resursa.

      • IL-112V reprezinta conformarea tehnologica a Rusiei la decizia politica de a se desprinde cat mai mult din dependenta aviatica de Ucraina, Antonov, pentru avioane din categoria cargo scurt-curier, inclusiv fata de motoristul Ivchenko-Progress.
        Ba chiar ar vrea sa asimileze linia de fabricatie pt AN-124 in Rusia.
        Rusi au anuntat anterior ca-si vor retrage An-urile 26 din dotare, cam incepand cu 2018. Intentii si propaganda este, bani sa fie.

  8. sunt obligați să înlocuiască Antonov-urile pentru că alea sunt fabricate în Ucraina!
    aduce destul de mult cu An 72, numai că ăla nu e cu elice și se poate să aibă și ceva caracteristici STOL ( short takeoff and landing ), probabil că poate decola și de pe piste mai puțin amenajate

  9. NU vb de performante si alte chestii ca nu ma pricep dar mie imi pare extrem de frumos. SI asta si familia lui Il76. Pur si simplu sunt niste pasari foarte frumoase. Deh, fiecare cu gusturile lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *