♪♫♬Insieme…iunait, iunait…Iurop!

Macron, self proclaimed „leader of EU”, lost the EU elections in France to Le Pen…

Adaugati voi restul, pentru ca sunt spumoase unele…bune si rele, depinde de gusturi/ideologii…pro-europene, eurosceptice, nu conteaza.

Incep sa apara si rezultatele la nivel continental, asa e regula, dupa ce terminaram toti „partenerii”, ca niste gentlemeni ce suntem.

61 de comentarii:

  1. Felicitari tuturor celor care au iesit la vot ! Chiar si la sectia unde votez in Cj a fost coada . Erau familii intregi .
    Asa arata niste oameni care vor sa mai schimbe ceva dintr-un derapaj al istoriei .

    • Am fost dimineata. Desi sotia si fetita sunt erau bolnave. La Balcescu – lejer. Spre orele amiezii a inceput sa se aglomereze. Tot respectul pt. oamenii care au stat ore intregi si nu au reusit sa voteze. Un pic de lehamite fata restul de aprox 50% care nu s-au deranjat.

      Un prieten din Germania a stat 7 ore la coada…chiar inainte sa intre au inchis usa. I-am spus ca un pic de consolare pt. el si altii ca el e ca Mu** mare pt psd de la ei o sa vina.

      Bine romanasi…imi place.

  2. Iarasi istoria se repeta la fel ca si in 2014, in diaspora mii de compatrioti nu au putut sa isi exprime dreptul la vot , ma solidarizez cu fratii care stau departe de tara !!! . Oare va platii cineva pt aceasta crima cu premeditare !!!

    • Da…o magarie….trebuie dat odata drumul la votul electronic sau prin corespondență….daca merge la americani si la elvetieni de zeci de ani va merge si la noi…

      E vremea de puscarie pentru sobolan
      Rusine justitiei pentru amanarea verdictului pana dupa referéndum…semn de lipsa de coloana vertebrala
      Cei de la bcu trebuie sa raspunda pentru interzicerea dreptului la vot pentru o gramada de diasporeni

    • Art. 385. – NCP

      (1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

  3. Una spumoasa: Babis castiga in Cehia. Agent al securitatii cehe, membru al partidului comunist, corupt, penal. Cehia, esti beata, du-te acasa.

  4. UK:

    BBC, fiecare stat in parte: O zi proasta pentru „mainstream parties” si independenti:
    https://www.bbc.com/news/topics/c7zzdg3pmgpt/european-elections-2019
    https://www.bbc.com/news/live/world-europe-48389690

    Si-au luat cafteala serioasa: centru-dreapta (EPP), social-democratii (S&D), conservatorii (ECR), stanga (GUE/NGL) si independentii.
    Au castigat acceptabil/mult: liberalii (ALDE), verzii (EFA), nationalistii (right-wing / ENF), populistii (EFD).

    Best turnout since 1994
    The European Parliament is currently putting turnout across the entire European Union at 50.95% – a 20-year high.
    Numbers have not been that high since 1994, when the EU was much smaller (and 56.67% of voters turned out).
    The highest turnout was in Belgium (89%) where voting is compulsory, as it is in Luxembourg (84%).
    For big increases in turnout look to Spain (64.3%), Austria (59%), Germany (61.5%) and Denmark (66%).
    The low-turnout countries include Slovakia, which actually saw an increase from 13% to 22.7%. The Czech Republic, Slovenia and Croatia were also below 30%. In the UK, turnout was an estimated 37%, up from 35.6% in 2014.

    ___________
    Vineri a fost in Romania…Guy Verhofstadt (ALDE): USR-PLUS intra in grupul lor in timp ce ALDE (Tariceanu) sunt dati afara in cateva zile (indiferent de rezultatul de ieri)!

  5. Pai de ce credeti ca Gaborul cu Palarie Viktor Orban saboteaza Europa unita … ? El stie bine ca numai o intoarcere in timp. la situatia din perioada interbelica poate legitima planurile sale revizioniste la adresa vecinilor. Cu Ajutorul Domnului nu se va intampla asa ceva …. iar Gaborului durduliu I se vor inmuia picioarele cat de curand.

  6. Salut. Multumesc tuturor romanilor care ieri au contribut la prabusirea PSD-ALD. Pentru mine e o zi Istorica.

  7. Cel mai mare pericol acum e culcarea pe o ureche. Rezultatele astea trebuie repetate la prezidentiale, parlamentare si locale.
    Nu in ultimul rand, rezultatele pe Europa au iesit in general proaste, in favoarea partidelor nationaliste, autoritariste, in frunte cu paradoxul englez care a trimis brexiteri in proportie de 60% in PE.
    Deci nu e cazul sa ne lasam pe spate inca. Poate peste vreo 4-5 ani daca avem noroc.

  8. Totusi.. USR este partid neo-marxist.. chiar asa dor va este de vremurile trecute?! L-am votat pe Simion.. pacat, ma asteptam la mai mult..

    • MindRusT, neo-marxist esti tu.

    • Câteva nuclee pe acolo… Nimic alarmant

      • Sa continui comentariul, altfel mi-o iau si eu:)). Cateva nuclee ici si colo „progresiste” si cu idei utopice – cu grave probleme de comunicare publica – s-a vazut. Precum spuneam, nimic alarmant. In rest – un partid nou, normal, plin de oameni valorosi. Ma bucur pt rezultatul lor.

    • Ma abtin cu greu sa nu folosesc jigniri dar dumneata chiar ai mintea ruginita. Infrangerea se inghite cu noduri grele si cred ca ti-a trezit nostalgii din vremurile cand iti inroseai palmele la sedintele de partid. Du-te mai omule si baga-ti capul sub un dus cu apa rece. Asa poate mai salvezi ceva.

    • Da, sunt doar cativa progresisti de stanga nebuni. Rest e ok. Le dau o sansa

    • Hai sa vedem USR la guvernare, macar un mandat de 4 ani, avand in acest timp si majoritatea parlamentara pentru a putea adopta rapid , legislatia necesara, si la final de mandat sa il analizam, cu plusuri si minusuri.

  9. macroul să-și păstreze visurile umede doar pentru dormitor.

  10. meleșcanu ori e zen ori e senil.

  11. Astea nu sunt partide nationaliste ci psd-iste in varianta Vest. Brexitul nu este nationalist este doar coruptie morala dusa pe seama prostiei populatiei, nici aia din Austria, de sunt amici cu rusii, nu sunt nationalisti, nici aia din Franta.
    Sunt doar necrofagi, au gasit o plaja de votanti prosti care au un dinte impotriva UE si le mangaie orgoliul, obtinand voturi.
    Un Vadim Tudor intins in intreaga UE pe seama prostiei si indeciziei pratidelor normale.
    Toti astia au prins puteri datorita refugiatilor, a corectitudinii politice, si a altor asemenea prostii care efectiv submineaza statele membre si insasi UE.
    Aici au ei o paine de mancat, pe cadavre.

  12. Sper ca PNL si USR+ sa nu faca acum vreun compromis cu UDMR care a sustinut oficial in Parlament, contra cost ( funcţii şi contracte), toate magariile anti-nationale promovate de PSD-Alde sau cu Tradiceanu care-i asa cum ii spune si numele.

  13. In diaspora „ciuma roșie” a luat 3 procente . Aste e cum spunea cineva -plata facturii la gazele din 10 august- .Mă uit pe procentele luate de partide la euroalegeri și cred că așa ar trebui sa arate un tablou electoral într-o țară normala .

  14. https://www.europafm.ro/intrebarea-care-l-a-blocat-pe-liviu-dragnea-aveti-bagajele-facute-audio/
    „Aveti bagajele facute?” -made my day.
    Totusi trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant.Nici PNL,nici USR nu sunt cea ma buna alegere,mai este mult de tras,asta-i doar un prim capitol din lungul drum pe care Romania si societatea romana trebuie sa-l parcurga.

  15. Sa nu ne culcam pe o ureche. Vin parlamentarele si localele, mult mai importante si de care depinde viitorul tarii.

    Cat mai rapid implementat votul electronic, nu doar pentru diaspora ci pentru toti alegatorii cu drept de vot, astfel ca marsavii ca alea de ieri sa nu mai fie posibile.

    PSD ar fi avut mult mai putin azi daca exista.

  16. draqnea la puscarie!!!! eee, sta cu mazare la coada la dus!

  17. Hmm… stiam ca Brexit era favorizat fata de laburisti si conservatori.. da’ nici macar locul 2?….

  18. Conform sondajului, 53% din respondenti au ales USR(I)++. Ma intereb cati au citit mai intai programul USR, care specifica, citez „UE are nevoie de o politică externă comună și de o armată comună…”. Adica de o armata care va servi interesele nucleului dur al UE, citez din nou „România trebuie să se poziționeze alături de nucleul dur al Uniunii, de motorul franco-german”, adica sa fim colonie si sa contribuim militar la mentinerea ordinii in alte colonii, potential rebele (Polonia, Ungaria).

    • @Tzupy
      Tu spui de fapt ca militarii români din Afganistan care au votat masiv cu USR au greșit, nu?
      Si pe cine ar fi trebuit sa votam, doar din prisma colaborării transatlantice?

      • @priam: A fi militar in teatru de operatii nu inseamna ca esti mai competent dpdv electoral.
        Poate tie ti-ar place un alt sistem social, gen starship troopers, dar ar fi o mare schimbare.
        Eu nu am postat inainte de alegeri, ca sa nu se interpreteze ca propaganda electorala.
        Dar vad USR(I)++ ca pe un pericol pentru identitatea noastra nationala.

        • @Tzupy
          Oamenii aia merita o urma de respect, au dreptul sa aleaga. Ca si cei care au votat in sondajul de aici.
          Spune-mi, te rog, ce te face pe TINE „competent dpdv electoral.” si care e alternativa ta la actuala coalitie aflata la putere.
          Si cum definesti tu „identitatea noastra nationala”, ca s-ar putea sa avem si aici alte opinii.

          • @priam: unde am scris eu ca cineva nu merita respect, sau nu ar avea dreptul sa aleaga? Am scris ca serviciul militar nu te face *mai* competent dpdv electoral.
            Adica mai capabil sa discerni impostura si manipularea, atat de prezente de la 20 mai 1990 incoace.
            Pentru fiecare dintre noi, identitatea nationala poate avea definitii diferite, asa ca nu are rost sa polemizam pe definitii si nuante.
            Important e ca la romani, identitatea nationala este mai slaba decat la polonezi, sau unguri, din diverse motive (istorice, etnice, economice, culturale).
            De aceea, noi suntem mai vulnerabili decat polonezii sau ungurii, la pierderea acestei identitati, mai ales daca am fi condusi de partide care prin program isi propun sa serveasca interese straine, in timp ce pretind ipocrit ca „salveaza” Romania.

            • Tu te faci ca nu înțelegi, apartenenta la UE presupune niște limitări, începând de la prerogative statale până la unele personale.
              Ai spus ca USR, ales de 23% din alegătorii interni si de marea majoritate a celor plecati din tară, inclusiv de militarii din Afganistan, e un pericol pentru identitatea noastră națională…
              Tu auzi ce spui?

              • Dar tu ? „apartenenta la UE presupune niste limitari..” ? UE sa revina la scopul initial si sa lase utopiile cu armata europeana si statuile lui Marx.

                • Da, RTI, presupune niste limitari, ca sunt cedate o parte din prerogativele statelor nationale catre organismele UE, spre exemplu catre PE.

                  ” UE sa revina la scopul initial „, care scop, ma, comunitatea carbunelui si a otelului?

                  Discutie ramane, vrei o UE „federatie de state” sau „stat federal”?

                  • Serviciul militar te face un alegator un pic mai abil. Macar o treaba distingi, intre ala care pise ochii la imn si steag, vine la parada cu coacarda tricolora si mai apoi cand ii ceri 3 leuti pt un bocanc mai bun, un PM mai bun eventual, iti zice, bine boss alea erau pentru prostime. Ca prinde la prosti asta cu steagu(nu stia ca eu am fost in dispozitivul de parada cu ceva anisori inainte). La fel o da tare cu steagul cu tarisoara si cand iti moare un coleg, intr-un accident prostesc, ca nu-s eu un special din ala, un plimbat prin desert, tot politicianu o plimba pe nevasta decedatului degeaba pe la tot felul de comitii si comitete sa beneficeze de niste drepturi. Ca militar vezi clar distinctia intre patriotismul electoral si faptul ca atunci cand este greu… esti singur tati. Dar de alt fel, da bine in poza langa steag si soldati. Electoral.
                    Atat am avut de zis, scuzati intruziunea.

                    #proUE
                    #proNATO

                  • Pai tocmai ca acele limitari (statale si personale) nu erau la inceputul proiectului ci aparute in ultimii 20 de ani, deci ce zice Tzupy este corect. Mai deranjant este ca nu sunt hotarate de parlamentul UE ci de comisie si consiliu. Diluarea identitatii nationale nu este o vrajeala ci e spusa cu subiect si predicat de mai marii UE ce viseaza un stat federal. Ma, te prefaci ca nu intelegi, nu trebuie sa derulezi pana la comunitatea otelului si carbunelui ci doar pana in anii 90. Vreau o federatie de state, sau „unire prin diversitate” se aplica numai extracomunitarilor ?

                    • Nu am nimic impotriva, ca tu vrei mai putina Europa (federatie de state, monezi proprii, poate putin protectionism vamal intern in UE, poate fara piata unica a fortei de munca, poate fara aquis comunitar, da-i dracu si pe partea drepturilor omului, continua tu…etc)… dar nu asta e calea, ca de aia e UNIUNE (si EUROPEANA), ca altfel si-ar fi zis „confederatie”.
                      Solutia nu e dilutia ideii europene, ci conlucrarea in intarirea ei.

                  • Inca de la bun inceput (’57) scopul a fost de „ever closer union”, nu doar economic ci si social. Este primul rand al documentului de baza (TdlR).

                • Priam, o dai in diverse, ce ai scris este emis doar de mintea ta nu de mine. Acum este federatie de state (numita uniune, nu te ambala aiurea ca ne pierdem in semantica) si exista moneda unica, spatiu comun si liber al circulatie de marfuri, bunuri, forta munca ,etc (nu pentru toti, ca doar e la moda UE cu 2 viteze), aquis comunitar, drepturi ,etc (la fel nu pentru toti in mod egal, ca doar cateii nu sunt dulai). E bine cum a fost, din acest motiv a ajuns UE unde e acum, nu cum vor unii sa devina. Priveste in jur, criza UE este in prezent datorita noilor politici, nu in trecut. Daca tu vrei un nou URSS nu inseamna ca trebuie sa ne dorim toti asta. Ai o uniune economic/financiar-politica (UE) dublata de o alianta politica/militar-strategica (NATO) ce au adus prosperitate si siguranta de peste o jumatate de secol. De ce vrei sa te complici ? K.I.S.S !

                  • K.I.S.S.! 🙂
                    Tu ziceai ca vrei o federatie de state, dar prin tratatele constitutive (sau cele de aderare, in cazul nostru), au delegat din atributiuni, nu mai au „full sovereignty”, nu mai sunt chiar „state”. Simplul fapt ca nu mai bat moneda…

                    Tu vrei un CSI, nu eu; eu imi doresc o UNIUNE deplina, nu derogari, nu „io-s mai special” vezi UK. Tu vrei sa ramai inghetat in proiect, cand proiectul clar ca va evolua.
                    Si o dati sus si tare cu specificitatea nationala („Diluarea identitatii nationale”), dar tot voi – cand va convine- vorbiti de „identitatea iudeo-crestina” a spatiului european…
                    Altfel spus, ca sa exagerez putin, esti român si european, sau esti european si român?
                    Afirm in continuare ca NATO nu exclude latura militara a UE, sunt complementare si pot conlucra, iti dau din nou exemplele cu Austria, Finlanda si Turcia.
                    Ma bucur ca americanii se uita acum spre noi, ce se va intampla cand (daca) nu o vor mai face?

                    • Inca sunt state, ca se doreste sa nu mai fie „chiar state” este altceva si relativ nou, in aplicare pentru ca aceasta gandire este una veche. Ce vrei tu nu se poate, fiindca avem state cu interese diferite si ocazional antagonice, pentru ca avem competitori si adversari externi, deoarece, in ciuda unei mosteniri culturale (iudeo-crestine/liberal-democratic-capitalista) suntem o multitudine diversa de popoare cristalizate diferit in timp, novel de trai diferentiat, cutume diferite, etc. Proiectul ar trebui sa evolueze in mod natural nu fortat, vezi Lisabona si Istambul, vezi lipsa de transparenta si legimitate al comisiei si consiliului, comparat cu parlamentul. Tu vorbesti de unitate deplina iar UE vorbeste despre Europa cu 2 viteze si de nucleul dur. Au trecut toti membrii la euro, sunt toti in Schengen, primesc toti acelesi subventii, exista o agenda externa comuna, o politica energetica comuna, etc ? A rezolvat UE toate lucrurile importante de o framanta gandul unui super stat ? UE se doreste un nou model de de guvernare, un etalon mondial, dar nu tine seama de dorinta oamenilor ce ii acorda votul si increderea (vezi cum e cu referendumurile tinute pana a iesit ce trebuie sau de care in final nu au tinut cont). In primul rand vreau o Romanie mai puternica, economic si militar, apoi, veau un NATO mai puternic si mai dur si nu in ultimul rand vreau o si o UE mai prospera. In cazul NATO ar trebui ca sa se renunte la faza cu 2% (la unii o sa fie mai putin la altii mai mult, dupa nevoi) si sa se mearga pe alta idee : un numar de echipamente, standard comun, si oameni raportat la populatie, suprafata si economie. Mai multe antrenamente comune si mai multi soldati prin diferite zone de conflict, f@ck ONU si UN. Proiectie de forta, bratul armat, dotat, antrenat, experimentat. In cazul UE as vrea un Parlament mai puternic care sa controleze Comisia si Consiliul. Imi doresc o UE cu o mai ridicata cooperare economica cu „copii” ei de peste oceane. Vreu o UE formata din state nationale suverane ce isi pastreaza, in acelasi timp, specificul national dar si mostenirea comuna. Romania nu este Danemarca sau Cehia ori Portugalia dar este Europa in fix aceiasi masura in care sunt si restul. Din pacate actuala clasa politica europeana este catastrofala, in marea ei majoritate si nu imi inspira incredere. Se va intampla ce deja cunoastem din istorie, o noua runda in care o sa devenim moneda de schimb sau carne de tun, mai ales ca nici economic si nici militar nu suntem la un nivel acceptabil.

                    • „Si o dati sus si tare cu specificitatea nationala (“Diluarea identitatii nationale”), dar tot voi – cand va convine- vorbiti de “identitatea iudeo-crestina” a spatiului european…
                      Altfel spus, ca sa exagerez putin, esti român si european, sau esti european si român?”

                      N-are nici un sens ce ai spus aici…fara suparare, dar chiar nu inteleg ce vrei sa spui, ce te oftica, o fi vina mea. Vorbesti de „Uniune deplina”…ce e aia?

                    • @Razvan
                      Discutia a pornit de la afirmatia lui Tzupy ca ” vad USR(I)++ ca pe un pericol pentru identitatea noastra nationala.”
                      Au votat partidul asta vreo 23% din romani (13.000 de voturi i-au despartit de PSD), la o prezenta la vot record, sa ne amintim ca au intrat in parlament cu vreo 8% acum ceva ani, la un alt record negativ de prezenta. Au aparut categoriile de votanti (varsta, studii, mediu urban-rural etc) pentru partidele participante. Asa cum se anticipa, USR a fost votata preponderent cei activi pe piata muncii, de tineri, persoane scolite, zona urbana, diaspora. Au castigat toate marile orase, centrele universitare (de remarcat performanta de la Craiova, si de ce nu, Iasi).
                      Si vine Tzupy cu afirmatia aia…
                      Contestatarii lor sunt:
                      – PSD (si sateliti), din motive evidente;
                      – PNL – mai ales aia ce inca se cred in USL, latura profund nereformata, ca sunt in PNL si vreo 4-5 cu care as vota oricand, dar nu cu partidul. PNL nu cred ca mai are potential de crestere;
                      – CpF-istii si asimilatii, vezi pozitia la referendumul pentru definirea familie.
                      Ca o concluzie la expozeul asta, USR nu a fost la putere si inca nu am de ce sa ii critic, poate doar pe anumite elemente punctuale ce tin de strategia de comunicare si campanie. Nu ii idealizez, dar altii mai buni nu vad, pe moment.

                      Legat de intrebarea ta, Uniunea nu e deplina pentru ca se intampla ceea ce RTI a sintetizat mai bine decat mine: „UE vorbeste despre Europa cu 2 viteze si de nucleul dur. Au trecut toti membrii la euro, sunt toti in Schengen, primesc toti acelesi subventii, exista o agenda externa comuna, o politica energetica comuna, etc ? A rezolvat UE toate lucrurile importante de o framanta gandul unui super stat”…
                      Eu cred ca viitorul UE e legat de o integrare si mai profunda, de stergerea granitelor mentale, moneda unica, legislatie unica, subventii, diminuarea drastica a aparatului birocratic etc
                      In timp vom fi mai mult europeni decat spanioli, unguri sau romani (stiu ca asta ii deranjeaza pe unii), vad o economie de piata cu o componenta sociala (nici socialism nivelator, nici capitalism pur si dur), cu interventie minimala a statului in economie, protejarea minoritatilor, si de ce nu, o armata comuna.
                      Sunt constient insa ca cei care propovaduiesc armata comuna de fapt vor sa isi vanda armele lor (francezii si nemtii), in detrimentul celor americane, nu asta e calea de urmat. Nu pot sa nu remarc ghiveciul din inzestrarea tarilor UE, ca tot cosmarul logistic subsecvent…
                      Vad UE mai mult ca un Sacrum Romanum Imperium – Heiliges Römisches Reich, democratic, adus in prezent.

                  • UE nu este o federatie de state.

    • Romania trebuie sa fie in UE nu in afara UE.Decizia unei armate comune europene, va fi luata in comun de toate tarile membre UE.O asemenea armata doar ar intari si mai mult legaturile intre statele membre UE.Ce este rau, ca UE sa aiba o armata comuna, partenera cu SUA, in NATO, in loc sa fie cum este acum?Adica fiecare tara sa aiba propria armata. In cadrul unei armate comune, tarile cu iesire la mare si ocean, vor fi gazda, in special, a bazelor aeronavale si de infanterie marina, tarile cu zona muntoasa vor gazdui bazele pentru trupele de munte, cele de campie, vor fi locatiile principale pentru trupele de arme intrunite.

      • @Sorin: s-a discutat si lamurit de mult ca o armata europeana ar slabi NATO. Si asa europenii aloca relativ putin pentru aparare, iar orice unitate alocata noii armate europene este de fapt scoasa de sub comanda NATO.
        Germanii, francezii, olandezii nu sunt dispusi sa apere Romania, cel putin cat timp va fi locuita de romani. Daca Romania ar fi locuita preponderent de occidentali (iar romanii ar fi in diaspora), atunci ar fi dispusi sa apere teritoriul Romaniei, care poate s-ar numi altfel.

        • Armata europeana nu inlatura NATO, Austria e membru UE, dar nu si NATO, spre exemplu, Finlanda idem, iar Turcia e in NATO, dar nu in UE.
          Tu le vezi ingust, ca apartenente exclusive (adica ori-ori), pe cand ele pot fi „si-si”…

          • @priam: Nu pot fi „si-si”, dpdv al alocarii fortelor, asta au lamurit-o altii mai in cunostiinta de cauza. Cauta, citeste si o sa te lamuresti de ce.

            • Ma trimiți pe google, nu?
              ” s-a discutat si lamurit de mult ca o armata europeana ar slabi NATO” îmi place nota docta, impersonală din enuntul tău.
              Exemplu clasic de manipulare, mai rămâne să o zici si pe aia cu „scrie în ziar” , „am văzut la TV”, statistica, cercetătorii…

    • Nucleu dur inseamna Germania, Franta, Austria, Benelux.Este foarte bine ca Romania sa tina cat mai aproape de aceste tari.Fara apartenenta la UE, Romania redevine ce a fost in anii 1990.O copie a ceea ce este acum Ucraina, Belarus, Albania si fostele tari sovietice din Asia.

    • am citit, nu sunt de acord cu partea respectiva, dar nu sunt atat de naiv incat sa cred ca USR e partidul perfect. Ca si femeia (sau barbatul) perfecta este doar o himera.
      USR e un partid bun, care a fost votat pe merit. Eu i-am votat si in 2016 si sunt multumit de cum m-au reprezentat in parlament.

  19. Votat, votat, votat. Încurajat și pus umărul să cadă porcii. Simt că am făcut ce puteam în tura de încălzire!

    Bătălia cea mai mare sunt parlamentarele. Acolo ne salvăm sau continuăm picajul. Europa a cunoscut momente mai bune, viitorul e tulbure, iar parteneriatul Nord-Atlantic cade din dorința yancheilor de retragere. Posibil să reziste capul de pod polono-român, dar nu e cert. Mai degrabă aduce a scindare, cu România în barca euro-dură, iar vecinii care după interese.

    Voi cum simțiți?

      • da, asta inseamna ca e musai sa aliniem si parlamentarele, prezidentialele si localele noastre la ce a iesit din votul nostru la europarlamentare.
        Asteptam deci meciul, dupa „incalzire”, cum zice Flogger.

    • Batalia cea mare sunt localele… 🙂

    • Flogger, cred ca de anul si jumatate de pana la parlamentare depinde ce se va intimpla/vota atunci. Depinde mult de contextul economic national si international si de miscarile pe care le vor face partidele.

      Europa e cam in deriva – cei care au castigat au castigat nu pentru ca aveau ceva de spus sau oferit ci pentru ca trebuia sa plateasca cineva pentru corectitudinea politica.

      Rusia se bucura, evident. Sint curios ce urmeaza in Ucraina…

    • Cade din dorinta americanilor de retragere ? Pana una alta vad ca unii dintre europeni se codesc sa respecte angajamentul NATO dar viseaza la armata europeana in timp ce zburatoarele lor aduna rugina, fregatele sunt inarmate sa asiste refugiati si infanteristii fac antrenamente cu cozi de matura, deoarece ministresa e preocupata de tampoane. Nici cocoseii nu sunt departe, gerontofilul nu convinge pe nimeni, securitatea lor interna e praf si o mai iau pe coaja si prin fostele colonii. Ca sa nu mai amintim de legaturi bolnavicioas-gazoase, campanii electorale, afaceri dubioase (inclusiv in domeniul militar, Mistral sau centrul pentru FOS facut de nemtalai.) etc. In opinia mea alipirea „nucleului dur” (de fapt binomul dur) este o gresala imensa, prea mici pentru jocul lor si fara sa avem aceleasi interese, ba dimpotriva chiar. In plus, acest „nucleu dur” nu ne poate garanta securitatea, nu sunt capabili sa o asigure la ei in tara dar la altii. Fara NATO (USA) UE o sa fie dizolvata, sa nu uitam ce a patit Europa (de 2 ori) cand firții au ajuns la butoane. UE este si poate ramane prima economie mondiala sub protecgia NATO, de ce mai mult ? Sa nu uitam ca utopia germana (deja istorica) de integrare a Rusiei in Europa (pentru resursele si ,mai nou, puterea militara) seamana periculos de mult cu utopia muscaleasca a Europei de la Brest la Vladivostok.

  20. Rusia se bucura pentru ca baga fitile la ambele capete: nationalisti, extremisti, progresisti,etc. Ucraina este pierduta pe mana actorasului, sper sa ma insel. Alegerile acestea au fost doar o gura de aer, mai avem pana scapam, psd nu se va da batut asa usor. Chiar daca tin cont de romanii din diaspora si faptula ca au fost doar europarlamentare prezenta la vot inca este mica. Ma bucu sa vad ca „traditionalistii” nu au boicotat referendumul ca „tflistii”. Sper ca PNL, USR si PMP sa faca coalitie fara udmr si puie monta, sa vina cu un program concret si fezabil pentru tot electoratul. Momentan PNL a jucat doar rolul victimei si USR inca e bantuita de minti mult prea exaltate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *