Joi 19 aprilie Consiliul Unirii va sustine o conferinta de presa la Hanul lui Manuc

la Bucuresti, pe data de 19 aprilie 2012. In cadrul conferintei de presa vor fi abordate trei subiecte:

1. Consiliul Unirii – constituire, membri, scopuri si prioritati.

2. Problema cetateniei romane si initiativele legislative la zi.

3. Propunerile Consiliului Unirii pentru Parlamentul si Guvernul Romaniei in legatura cu implinirea, pe 16 mai 2012, a 200 de ani de la raptul Basarabiei de catre Imperiul Rus, transmite Romanian Global News, citand Serviciul de presa al Consiliului Unirii.

Delegatia Consiliului Unirii, care vine in Romania, ii invita la conferinta de presa si la o discutie pe locuitorii Bucurestiului si ai altor localitati care au aderat la platforma unionista. Sunt invitati si asteptati de asemenea ex-premierul Republicii Moldova, Mircea Druc, presedintele Consiliului National al Reîntregirii, constituit in decembrie 1991, semnatar si al Consiliului Unirii – 2012, precum si ex-deputatul Ilie Ilascu, fost detinut politic al regimului separatist de la Tiraspol, semnatar al Consiliului Unirii – 2012. Sunt invitati si asteptati reprezentanti ai Platformei civice “Actiunea-2012” si reprezentanti ai partidelor din Romania.

Conferinta de presa si intilnirea cu semnatarii Consiliul Unirii vor avea loc intre orele 13.00-15.00 pe Terasa de la Hanul Manuc – hanul unde au avut loc negocierile dintre rusi si turci si unde s-a semnat, pe 16 mai 1812, tratatul prin care Rusia anexa ilegal Basarabia.

Consiliul Unirii ii asteapta la eveniment pe ziaristii din cele doua stare romanesti, care, suntem convinsi, intr-un viitor apropiat, vor deveni un singur stat romanesc, puternic, intr-o Europa unita. Solicitam aderentilor la Consiliul Unirii din Romania sa sensibilizeze presa pentru a oglindi actiunea, ce va fi transmisa si on-line de portalul www.privesc.eu.

 

http://rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/5372-joi-19-aprilie-consiliul-unirii-va-sustine-o-conferinta-de-presa-la-hanul-lui-manuc.html#Scene_1

22 de comentarii:

  1. Constituirea consiliului asta i-a speriat deja pe rusi .

  2. Doamne ajuta!!! Ar cam fi timpul sa ne unim… Sa fim iarasi ROMANIA MARE…. Bravo lor!!!! Stiu ca va fi greu… Stiu ca multi o sa spuna ca este aproape imposibil din punct de vedere economic si mai stiu eu ce…. Dar eu… personal…. cred ca merita!!!

  3. Merita pe naiba….Sa stea ei linistiti acolo cu rusii lor cu tot.. Cui ii mai trebe o minoritate de dimensiune pe care o au rusii acolo… noua ne stau in git cei 7% maghiari… rusii are fi si mai si.. plus nu suntem germania sa pompam bani…

    • Cu tema banilor… sunt sigur ca o vor fi multe investitii din afara tinand cont de importanta geopolitica a R.M….. Stati linistiti… Incompetenta politicienilor este problema (gandestete ca ei nu sunt in stare sa faca proiecte pentru a absorbii in totalitate fondurile europene ce revin Romaniei… fonduri ce vor creste substantial in cazul unirii)…. Vom vedea ce se va intampla.. Iar despre ce spuneai tu in privinta maghiarilor…tot tradatorii de la putere sunt de vina pentru ca le-au permis cum adica autonomie… HARCOV di ce mama naibii mai vor ei… Nu le convine im Romania… afara…. Cel putin asta este parerea mea!!!!! Cu respect!!!

    • Numărul populaţiei stabile a Republicii Moldova (cu excepţia raioanelor de Est şi mun. Bender) înregistrat la recensămîntul din 5 – 12 octombrie 2004, a fost de 3383332 locuitori.

      Componenţa naţională a populaţiei Republicii Moldova înregistrată la recensămîntul din 2004 relevă faptul că moldovenii, populaţia majoritară, constituie 75,8% din totalul populaţiei, marcînd o creştere cu 5,9% faţă de 1989. Alături de moldoveni, în ţara noastră convieţuiesc ucraineni, reprezentînd 8,4%, ruşi cu o pondere de 5,9%, găgăuzi – 4,4%, români – 2,2%, bulgari -1,9% şi alte naţionalităţi, cu o pondere de 1,0% din numărul total al populaţiei ţării. Pentru 0,4% din locuitori naţionalitatea nu a fost înregistrată.

      http://www.statistica.md/recensamint/Caracteristici_demografice_ro.doc

      Sa nu uitam ca acest recensamant a fost facut cand era Voronin la putere si clica lui de comunisti, cel mai probabil datele sunt masluite in favoarea comunistilor.Dupa cum putem observa rusii sunt o minoritate foarte mica, 5,9% si ea continua sa scada. Republica Moldova ii cea mai saraca tara din Europa, conform statisticilor, multi rusi pleaca definitiv de acolo pt a-si cauta o viata mai buna in tara lor natala, cui ii convine sa lucreze pe 100-200 de euro pe luna in Moldova cand poate lucra pe 700-800 euro in regiunea Moscovei. Alti rusi nu sunt dornici sa se stabileasca in Republica Moldova, cui i-ar convenii sa se mute intr-o zona foarte saraca fara nicio perspectiva si c-un conflict militar inghetat? probabil la urmatorul recensamant care va avea loc parca peste 2 ani probabil rusii vor fi si mai putini. Acest lucru ii deranjeaza foarte tare pe rogozin si putin, peste 10-20 ani nu vor mai avea „obiectul muncii” in Republica Moldova, populatia rusa pe care s-o apare de „fascistii” de romani.

      • Dupa un calcul simplu, in urma unirii celor 2 state, minoritatea rusofona, incluzandu-i pe rusi, ucrainieni si bulgari va reprezenta 2,5% din populatia totala a Romaniei „mari”. Daca am lua in calcul populatia Transnistriei si i-am categorisi pe toti locuitorii acelei zone ca rusofoni minoritatea va fi doar de 4,5%

        • In final populatia va fi de 22 000 000 dintre care:
          88,8% romani
          5,6% unguri
          4.5% rusofoni

        • RomaniaTricolor

          Am facut si eu calculul mai demult, bazandu-ma tot pe recensamantul moldovenesc din 2004 prezentat mai sus insa am folosit datele finale din cel al Romaniei din 2002. Si pe ansamblu situatia era foarte buna pentru romani. As astepta insa rezutlatele finale ale celui din 2011, pe cele partiale nu ma bazez deloc.

        • Da, cam asa este…in R. Moldova romanii/moldovenii se apropie de 80%. Ceea ce inseamna ca dupa Unire e foarte probabil ca si minoritatea maghiara sa nu treaca decat cu putin peste 5% iar in cativa ani sa scada sub acest prag.

          In cazul Unirii cu Romania si mai multi rusi vor pleca decat daca R.Moldova ar ramane independenta…

        • In cazul unei uniri nu-i da nimeni afara pe rusi, insa clar romana lor va siferi o imbunatatire considerabila, nu vor mai avea kalasnicoave prin cotet, iar la capitolul betii betii cu scandal si aruncat de grenade defensive in Chisinau de ziua orasului se vor inmuia rau. Asa ca pana la urma le vrem doar binele.

        • Fratili meu le’ntelesesi ali -viali. „moldovenii, populaţia majoritară .. 75,8%”Mai fa odata calculu .

        • „roxor”, si romanii cu 2.2% cui ii lasi?

        • MariusZ, sa nu uitam ca recensamantul a fost facut cand era voronin la putere, romanii sunt mult mai multi, o sa vedem la urmatorul recensamant

        • Pai nu asta ziceam, ca se apropie de 80%?!

          Recomand articolul ” Românii cresc, minorităţile descresc. Tendinţe şi schimbări în corpul social al Republicii Moldova” al domnului Vlad Cubreacov:
          http://cubreacov.wordpress.com/2011/10/14/romanii-cresc-minoritatile-descresc-tendinte-si-schimbari-in-corpul-social-al-republicii-moldova/

          Articolul se bazeaza pe date mai recente decat recensamantul din 2004.

          ” Chestionarea pe teren a fost făcută de operatorii Magenta Consulting în perioada 20 august – 2 septembrie 2011, iar cercetarea a fost elaborată, coordonată şi analizată de Baltic Surveys/The Gallup Organization. Sondajul, având o marjă de eroare sub 3%, a cuprins un eşantion de 1200 de rezidenţi din Republica Moldova cu vârsta de peste 18 ani. Eşantionul a fost reprezentativ pentru întreaga populaţie după criteriile de vârstă, gen şi educaţie. În plus, datele au fost colectate prin interviuri faţă către faţă cu respondenţii. Două au fost rezultatele care ne-au atras atenţia. ”

          ” Cel mai interesant aspect ne este prezentat de rezultatele privind identitatea etnică asumată. Astfel, 82 % dintre respondenţi se autoidentifică drept moldoveni, iar 7 % – ca români. Pe ansamblu, avem o cifră cumulată de 89 % de „moldo-români” şi un procent de 11 pentru toate minorităţile etnice luate la un loc. Ponderea minorităţilor etnice este de 4 % pentru găgăuzi, 2 % pentru ucraineni, 2 % pentru ruşi, 2 % pentru bulgari şi 1 % pentru cei care au indicat alte naţionalităţi. Rezultatele sondajului confirmă tendinţele naturale relevate de recensămintele generale ale populaţiei din 1989 şi 2004. Analizate comparativ, rezultatele oficiale ale celor două recensăminte au confirmat o creştere naturală anuală de aproximativ 1 % pentru populaţia majoritară etnic şi o descreştere naturală anuală tot de aproximativ 1 % pentru ansamblul minorităţilor etnice, ceea ce atestă acumularea unei diferenţe de 2% anual în favoarea majorităţii şi, respectiv, în defavoarea minorităţilor etnice. Pe durata celor 15 ani dintre recensămintele din 1989 şi 2004, ponderea populaţiei vorbitoare de limbă română a crescut de la 64,5 % la 78,1 %, acest fenomen acumulativ înscriindu-se într-o tendinţă generală atestată în toate statele postsovietice.

        • dupa cum spuneam mai sus, peste 10-15 ani putin si rogozin or sa ramana fara „obiectul muncii” in R Moldova si anume minoritatea rusa, de aici si supararea lor fara margini, adica dupa 200 de ani de rusificare atroce a Moldovei sa mai fie doar 2% rusnaci prin zona?…absolut toti tinerii rusi vor emigra fie in Europa fie in Rusia pt a lucra pe salarii de la 700-800 euro in sus si vor ramane batranii care vor disparea pe cale naturala, cine mai ii atat de prost sa-si amaneteze viitorul doar pt o cauza ideologica? tinerii de azi vor sa castige salarii mari, sa-si cumpere case, masini, sa-si faca vacantele prin insule exotice iar asta nu se poate lucrand in R Moldova pe un salariu de 100-200 euro. Asa ca tinerilor rusnaci din R Moldova li se cam rupe de rogozin si putin si vor emigra in masa chiar si din Transnistria

        • @Marius Z. germanii inaite de 89 aveau un procent asemanator ,si Germania cum a procedat ?.Tu tine cont ca germanii au pe teritoriu Transilvaniei au o istorie de 800 de ani ,au construit orase si sate .

  4. BASARABIA E ROMANIA!

  5. UNIREA TREBUIE FACUTA! Indiferent de costuri…BASARABIA E ROMANIA! Intotdeauna a fost si asa trebuie sa ramana, chiar daca va fi greu. Punct!

  6. http://www.jurnal.md/ro/news/srl-republica-moldova-218716/

    un articol foarteeeeeeeee bine scris, s-ar putea sa avem surprize mari din partea moldovenilor, oare ar putea renunta politicenii moldoveni la ciolan doar de dragul unirii cu Romania?…vorba lui Creanga, mai bine fruntas la sat(R. Moldova) decat codas la oras(Romania)

    Unii politicieni declară cu tupeu, că RM trebuie declarată insolvabilă, și integrată cu Romania. Alții propun integrarea cu Rusia. În pofida acestor propuneri, RM există de 20 de ani și va exista mulți ani înainte.

    Dar cum poate exista un stat în care sistemul nu funcționează, cu o economie nefuncțională, justiție paralizată, servicii sociale degradante? Răspunsul este simplu: statul moldovenesc are sens în primul rînd pentru clasa politică, indiferent de coloratura acesteia (unioniști, stataliști, euroconformiști, etc). Toți liderii unioniști după ce se așezau in jilțul puterii, uitau cu desăvîrșire de unionism, alții eliminînd chiar din programele politice ideile unioniste.

    Explicația acestor metamorfoze politice e la suprafață: statul Republică Moldova oferă elitelor posibilitatea obținerii profiturilor, care pot fi estorcate și în condițiile unui stat slab și nefuncțional. Aceasta fiindcă statul nu este democratic, societatea civilă este slabă, mass media este controlată de clanuri oligarhice, iar cetățenii suferă de apatie politică, neavînd pîrghii de control și penalizare a elitelor, cum e cazul SUA, RFG, etc.

    Ecuația e simplă – transformi statul în SRL, în care acționarii de bază sunt liderii de partide, distribui ministerele și zonele de influență pe algoritm sau pe criterii clientelare și de rubedenie, și încasezi profitul.

    Sursele sunt mai multe:

    întreprinderile de stat (schemele sunt în jur de 6 mlrd lei dacă credem premierului V. Filat, sau apr. 10 mlrd. lei dacă credem lui V. Ioniță).
    Bazele schemelor au fost puse de guvernul Sangheli, ceilalți dezvoltîndu-le în mod creativ.

    mita instituționalizată. Conform IDIS Viitorul, reprezintă 5-6% din PIB, deci peste 420 mln. dolari, sau 4, 5 mlrd lei anual.

    vinderea funcțiilor de stat și a locurilor în liste de partid (prețul locului pe listă- 100-300 mii dollari).

    organizarea tenderelor corecte, oferirea de subsidii și credite de stat nerambursabile, scutirilor de impozite pentru clienții «corecți», oferirea de autorizații și licențe de monopol, la preț uneori de zeci de milioane dollari.

    privatizarea întreprinderilor de stat strategice și a patrimoniului public (vezi programul de privatizare al guvernului, și implicarea păpușarului în scandalul cu insulele de lîngă restaurantul La Izvor). Spre exemplu, în ultimele două decenii, Chişinăul a rămas fără 136 de clădiri istorice, din totalul de 977. Cauza – scumpetea pămîntului, oferit firmelor de construcții. Ultimul caz – clădirea de pe str. Sciusev 67.

    atacuri raider deci decapitalizarea țării, prin acoperire politică. Amintim că doar în 2011 prejudiciul adus în urma atacurilor asupra băncilor – 100 mln. Euro.

    tranzitarea gazului, energiei electrice, a mărfurilor prin teritoriul țării. Deci, însuși faptul controlului asupra uni teritoriu, îți oferă venit din încasările vamale și de contract. De fapt, RM a devenit renumită și prin tranzitarea uraniului, drogurilor, armamentului, contrabandei. Aici este una din explicațiile supraviețuirii unor enclave separatiste.

    comercializarea suveranității (adică, în schimbul unor declarații contra unor state, cel mai des contra Rusiei, deși se practică și contra României, SUA), obții granturi și credite fără monitorizare.

    participarea la operațiunile militare ale unor blocuri militare. Oferind carne de tun, obții granturi, privilegii economice și personale.

    exportul de cetățeni sau forță ieftină de muncă (demarat de guvernul Ciubuc-2), care prin transferuri valutare mențin întreg sistemul.

    exportul de fete, (traficul de ființe umane) uneori cu acoperire politică. RM practic a devenit zona de sex-turism, fiind renumită pentru fete frumoase și rețele de pedofili. Degrabă, riscăm să devenim faimoși și prin gay de marcă…

    Dacă vor fi produse modificări legislative, se va putea comercializa pămîntul rezidenților străini. Cele peste 2 mln ha arabil, reprezintă azi cel puțin $ 2 mlrd, și prețul e în creștere.

    în perspectivă, RM, după modificarea constituției, ar putea oferi teren pentru baze militare, incasînd bani și din arendă. Cine va plăti-NATO sau ODKB, este o altă întrebare. Contează profitul. Spre exemplu, Kirghizia, încasează de la SUA 60 mln $ ajutor financiar, plus plata pentru arendă, oferind în schimb baza Manas. Pînă în 2006 arenda costa 15 mln dolari anual.

    Deci, existența SRL Moldova nu este lipsită de sens, cum încearcă să convingă opinia publică unii politicieni de extremă dreaptă sau stîngă. Sens există, fiindcă există plusvaloare. Datoriile sunt restructurate. Active sunt pe mulți ani înainte. Schemele funcționează ca ceasul. Profiturile oligarhilor sunt în continuă creștere. Miturile politice (integrarea în Uniunea Rusia –Belarusi sau UE) servesc drept mecanisme ideologice, de compensare a frustrărilor și lipselor existențiale, prin care se acoperă deficitul de progres vizibil în plan social-economic

    Poveste de succes! Ce mai vreți?! Doar pentru unii, ziceți? Apoi, vorba lui Păcală – mîncăm, dar nu cu toții…

    Articol scris de Bogdan Țîrdea

  7. Basarabia e Romania si Romania e Kargastanu Europei :)…Hai sa na unim intru saracie si coruptie ca sa fim mai usor de maniPulat de catre rusi.Cred ca aici vorbesc oameni care nu au calcat niciodata in Chisinau sau in RM.Romania trebuie sa se recladeasca pe ea singura pentru inceput ca sa ofere o sansa si Basarabiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *