Kabul, +1

Adica inca un atentat in Kabul. De data aceasta cu o cantitate mare de exploziv, in cartierul diplomatic.

CNN spune ca 80 de morti si peste 300 de raniti.

Nerevendicat inca.

Sursa imaginii: CNN

28 de comentarii:

  1. Je suis Kabul!

    Pentru mortii aceia nu va plange nimeni din Europa, nimeni nu va manifesta la Paris, sau prin alte parti, doar parintii si rudele celor morti si raniti vor plange.

    • diferenta e ca in europa musulmanii omoara europeni si in afganistan se omoara intre ei ca niste animale pentru un zeu imaginar si rivalitati tribale.

      • @r0bi,

        ei nu se omoara pentru nici un zeu.
        Ei lupta pentru putere. care sa puna mana pe putere in acea tara…

        Singurul eu penru care lupta este „EU-UL” lor personal.

  2. la ei e oricum sport national de vreo 40 de ani incoace ….

    • vrei sa spui de pe vremea lu alexandru cel mare incoace deci vreo 2300 de ani

      • Sa nu uitam ca prin 950 Bagdad-ul era cel mai mare si evoluat oraș socio-tehnologic de pe mapamond.
        -primul spital din lume (propriu zis) cu triaj la admisii
        -primele sanatorii
        -toleranta religioasă fata de creștini si evrei

        https://www.google.ro/amp/s/histoireislamique.wordpress.com/2014/10/11/la-ville-ronde-abbasside-de-madinat-al-salam-baghdad/amp/

        • Ma rog, toleranta daca platesti jizya si daca suporti progromurile ocazionale si discriminarea in justitie. Arabetii nu au fost niciodata multi, asa ca majoritatea musulmanilor de acolo erau convertiti. Trebuie sa ai stimulent sa te convertesti, altfel cine iti cumpara marfa? O carte interesanta in acest sens, dar nu despre Abbasizii din Bagdad, este Mitul Paradisului Andaluz de Dario Morera, care distinge intre realizarile obiective ale cuceritorilor mauri si buna publicitate care li se face pe baze morale curente, care este un fenomen modern. O alta carte interesanta este Inchiderea Mintii Musulmane de Robert Reilly, care explica de ce epoca de aur centrata pe Bagdad a luat sfarsit si nu a revenit niciodata (de la invazii pana la dispute filosofice intre cei care sustineau ca universul are legi permanente care pot fi cunoscute si explorate si cei care ziceau ca vointa lui Allah e suprema si, prin urmare, tot ce se intampla este vointa sa; a omis casatoria intre veri ca sursa de degenerare locala prin scaderea IQului si povara mutatiilor).

  3. Flaviu Amarandei

    Empatizam cu cei pe care-i percepem ca facand parte din acelasi grup. Pentru majoritatea Europei Afganistan e doar un nume auzit in emisiunile de stiri, fara a ne lega obiceiuri sau valori comune. E doar un tablou neclar, îndepărtat.
    Deci, pentru moment, Je suis Manchester, mai je ne suis pas Kabul!

  4. Soarta Afganistanului a fost stabilita in laboratoarele Kremlinului, odata cu decizia de a sprijinii aripa rusia de acolo, apoi invadand tara. Afganistanul in anii 50′ – 60′ si 70 reprezenta, dupa Iran, oaza de occident a lumii aleia.

    E de ajuns sa scrieti Kabul sau Afganistan pe google si sa selectati la imagini, grafica cu anii post razboi. Acolo o sa vedeti o tara mai moderna ca azi, o tara unde femeile nu doar ca nu erau omorate prin lapidare pentru orice fel de acuza fara probe, insa ele erau libere la a nu purta vesmintele alea musulmane, ba chiar purtau fuste scurte, capul dezvelit si puteau avea relatii multiple in afara casatoriei, fara ca cineva sa le judece pentru asta.

    E de vazut ca acolo unde comunusmul incarligat cu fanatismul religios acapareaza puterea, se alege praful de tara respectiva!

    Priviti aici si multumiti-i lui Dumnezeu ca nu v-ati nascut in perioada in care popii judecau oamenii pentru ‘pacatele morale’ ale sociatatii:

    https://www.google.ro/search?q=afghanistan&rlz=1C1GPCK_roRO450RO450&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwie2t7V95nUAhXM1BoKHf64CS0Q_AUIBigB&biw=1280&bih=909#tbm=isch&q=kabul+anni+70

    • Ar fi suficient sa va puneti o intrebare simpla: cine a sprijinit cu arme si bani fanatismul religios in Afganistan?
      Nu de alta, dar la mulsulmani dusmanul dusmanului meu poate fi frecvent si dusmanul meu, contrar a ceea ce credea diplomatia americana. Efectele s-au vazut ulterior la New York.

      • „cine a sprijinit cu arme si bani fanatismul religios in Afganistan?”

        In timpul Razboiului Rece SUA, Pakistanul, Arabia Saudita, Iranul au fost cele care au sprijinit talibanii impotriva URSS-ului. Dupa Razbiul Rece talibanii au preluat puterea din cauza vidului de putere lasat de razboiul civil afgan.

      • hohenstaufen

        Cine a sprijinit cu arme si bani distrugerea Afganistanului? Paiiiiiii mizeria mujica stimabile. Ei au fost primii care au destabilizat tara „sprijinind” revolutia socialista a oamenilor muncii din Afganistan.
        Dar aide sa o frecam cu 9/11 sarind peste inceputul dezastrului ca deh supara stapanirea…

    • Aiai era in cateva orase – ca si cum te -ai da prin Pipera sau nordul Bucurestiunui ai fae poze si apoi ai pretinde ca aia e Romania. E, dar doar o mica parte din ea.

      Odata ce luai distanta de orase, lumea traia si acum 30 sau 40 de ani la fel ca acum 300 – 400 de ani

    • Daca o sa te mai interesezi o sa afli ca fara URSS talibanii ajungeau la putere oricum (nu stiu cat de puternici ar fi fost fara sprijin american), si ei au fost cei care au destabilizat tara.
      Recomand: URSS in Afganistan – Rodric Braithwait.

  5. Revenind la ziua de astazi, alora care au planuit atacul cu bomba “ce le-a iesit” la faza asta? Ma gandesc ca trebuie sa te alegi cu ceva consistent ca sa investesti timp si resurse intr-o astfel de actiune! Unde mai pui ca pot exista si repercursiuni f. neplacute din partea fortelor de securitate!

    • Scopul principal al atacurilor este acela de a baga frica in fortele de securitate afgane, si astfel ele sa nu mai fie eficiente, sa nu-si mai faca treaba.

      • Fortele de securitate afgane nu au fost niciodata eficiente. Slaba dotare intelectuala (scoala afgana e un dezastru generalizat) scazuta pregatite militara. In cadrul armatei afgane e si mai rau. Dezertarile depasesc 35 % iar coruptia e endemica. Se fura inclusiv din solda .
        Guvernul e slab , macinat de rivalitati si spaga. Nici capitala nu e sub control 100 %. Dar se tace , se ascunde adevarul .

    • Recomand scrierile bloggerului War Nerd despre razboaiele de acest gen. Scopul atacurilor este sa dovedeasca neputinta autoritatilor centrale, astfel sporind legitimitatea talibanilor. Numai europenilor le plac guverne „pussy”. Eu as vrea sa stiu cati dintre afgani apeleaza la sistemul de justitie de stat pentru doleantele lor si cati apeleaza la curti informale si religioase. Acolo s-ar vedea daca statul afgan e Potemkin sau nu. Si sa nu uitam ca, acum cativa ani, numai costul fortelor de securitate era de trei ori mai mare decat toate veniturile locale ale guvernului.

      • Mai este ceva, teroare=bani=recruti.
        Prin teroare si impotenta autoritatilor gruparile teroriste pot percepe taxe populatiei locale chiar si in zonele foarte departate de bazele acestor grupari, reusind astfel sa isi acopere o parte din costuri.

        Gruparile care dovedesc ca au capacitatea de a realiza atacuri eficiente atrag noi recruti care vor sa lupte contra guvernului sau necredinciosilor => nr. mai mare de teroristi => o influenta mai mare intre gruparile teroriste si posibil capacitatea de a cucerii si „administra” un teritoriu mai mare.

  6. Afganistan e cunoscut ca „cimitirul imperilor”.
    Pe linga englezi si sovietici care au plecat cu coada intre picioare , inclusiv USA si NATO vor avea acelasi ” succes”.
    De 16 ani democratia impusa cu tancul si mitraliera nu a rezolvat absolut nimic. + vreo 600 miliarde dolari cheltuiti + mii de militari ucisi si si mai multi raniti grav.
    Ultimul atentat in cartierul ambasadelor , adica cea mai pazita zona din intregul Afganistan.
    Victoria finala va fi sublima tovarasi. Cind , nu sevede la orizont. 🙂

  7. Hm, cartier diplomatic, oare au afectat si ambasadele..

    Talibanii (ei, sustin ca nu au fost ei) sunt doar un sintom boala este islamismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *