Noble Jump 2017

Atenție, trafic restricționat!!!

În perioada 1 – 4 iunie 2017, pe rutele de deplasare a convoaielor militare, traficul rutier poate fi îngreunat, astfel:

· 1 iunie 2017, intervalul orar 09.00-20.00, ruta Giurgiu-București (E85);

· 2 iunie 2017, intervalul orar 00:01-18:00, ruta București-Pitești (A2)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu;

· 3 iunie 2017, intervalul orar 09:00-17:00, ruta Giurgiu-București (E85);

· 4 iunie 2017, intervalul orar 00:00-15:00, ruta București-Pitești (A2)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu.

Opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF), care urmează să participe la exerciţiul Noble Jump 2017, vor sosi în România joi, 1 iunie, începând cu ora 9.20, prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria.

Convoaiele militare sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre “Getica” din Cincu, judeţul Braşov.

MApN

41 de comentarii:

 1. Nu dau o tura si pe la Chisinau? Nu de alta, dar sa ii explice dobitocului de Dodonel cum sta treaba cu atriburea neangradita a buzelor sale tip-ventuza, in poponetul tarului Putler!!! 🙂

 2. In tinerete am fost in poligonul Cincu. Era mare si salbatic.

 3. Bucuresti-Pitesti este A1, nu A2.

 4. Cat stau băieții ăștia la noi? Săptămâni, luni de zile sau ani?? sincer eu n-aș vrea sa plece prea curând!

 5. Zimbrii nostri suporta atitia km , fara probleme mecanice?

  • DAP SUPORTA!

   Azi m-am intersectat cu un convoi de TAB 79C care parasea garnizoana Braila. Cred ca erau 15 taburi si vreo 3 camioane roman, numai 6×6.

   Mai exact au iesit din zona a 2 unitati militare ale Brailei, din cele 4 care sunt in oras…
   Brigada 10Geniu si Divizionul marina fluviala… cred totusi ca era compania cercetare a Brigazii 10 geniu…

   TIN SA MENTIONEZ ca Batalionul de cercetare al Diviziei 1 este in alta zona a orasului… si taburile nu au iesit nici de la Batalionul de artilerie…

   • gogu de la pascani

    Io cand tot spun ca p-aici sunt o gramada de baieti cu IQ-ul cat temperatura camerei…asa sa faceti bre si in caz de „ceva”, sa va apucati sa scrieti pe net cate vehicule au plecat, de la ce unitate, samd, pe unde s-au dus, etc. Stradaniile voastre vor fi sigur „apreciate”.

 6. Asta este exercitiul ala de 30.000 de militari gazduit de tara noastra, sau asta este doar preambulul lui? 🙂

  • nu, e (PROBABIL) doar o greșeală de comunicat…dacă ar fi 300 de militari pe 150 de mașini ar însemna 2 soldăței per tărăboanță…adică mecanicul conductor plus comandantul mașinăriei…resturl transportoarelor goale…

  • Nu cred ca e greseala. E posibil ca grosul trupelor sa vina cu avioanele iar pe masini sa fie 2 soferi, sa poata conduce cu schimbul.
   Sunt cateva zile bune de mars in care ar fi trebuit sa asigure si mancare pentru restul trupelor.

 7. ceva poze,filmari astept?

 8. Oare cine le gaseste numele astea dragute exercitiilor sau operatiunilor militare ? Or fi avand un soi de comitet de advertising ?
  Eu ma gandesc ca mai simplu si evaziv ar fi sa le dea doar numere si cate o litera , doua …ceva de genul t.-28 – d

  • si eu ma gandeam cam, la acelasi lucru.
   Propun ca urmatorul exercitu naval sa se numeasca:
   The Humble Raging Sheep
   sau
   The Sea Warrior Sheep

 9. poate nu e o coincidență dar pare că e ocolită Turcia și ca țara participantă și ca țară de tranzit pentru debarcarea trupelor!!!
  britanicii de exemplu debarcă blindatele în Grecia!

 10. Si santa klaus s a spart cu privire la Turcia ,axa mujicia si fratii intru’ islam dar ma tem ca va ramane cam singura turcaletia ceea ce este o pierdere pentru toti ,Erdogan nu este toata Turcia. Speram ca nu ne am dus cu militarii carora le crapa vestoanele pe ei la aplicatie si ca s au alimentat magazinele cu alcool ptr polaci ,sa vezi acolo petreceri cu fecioreasca si batai plus impacari la urma ,apropo am trecut aseara pe langa portsmounth si erau toate 45 urile bagate pe dreapta ,doua din ele erau in reparatii .

 11. Speram si sa nu se opreasca in parcari sa I faca de I alba neagra .

 12. Asti as catravetii care trec catre noi ? Vad ca au man uri ,sau sunt turcii?

 13. Dintr un film de pe you tube an vazut ca polacii vin cu bmp 1 ,daca asa e ,sunt dezamagit total,la cata tehnica au sa vina doar cu bmp?noi trimitem ce avem mai bun(vechituri dar nu avem altceva)si ei…
  Numarul militarilor ar fi de 4000 conform digi24

  • Pai au trimis niste masini pentru care putem asigura mentenanta. Ce vroiai sa trimita? Rosomak? Si, cand se strica, sa le plimbe cu trenul pana in Polonia si inapoi?

 14. Cica participa si legiunea spaniola

 15. De curiozitate, daca mai tineti minte scandalul cu Batalionul 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”…MApN a dat atunci o declaratie:

  „Activitatea de repatriere din Afganistan a personalului Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei a fost planificată în perioada 7 februarie – 3 martie (2016), cu aeronave C-17 Globe Master III puse la dispoziţie de NATO prin programul Strategic Airlift Capability. Acest tip de aeronavă operează numai pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti.”

  🙂 Sigur, numai pe Bukresh…opereaza…

 16. Chiar acum a trecut o formatie de 5 elicoptere pe deasupra Aradului, venind dinspre granita si mergand spre vest. De la distanta, pareau CH-53 cu rezervoare suplimentare.

 17. Inca 5, pe aceeasi directie. De data asta am reusit sa le vad bine, 3 AH-64D Apache si 2 Chinook.


 18. *editat – vazui acum ca-l posta si Alexul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *