MBDA prezintă la târgul MSPO 2019 un vânător de tancuri dezvoltat împreună cu PGZ

Grupul european MBDA și compania poloneză PGZ au anunţat, cu ocazia târgului MSPO 2019 din Polonia, dezvoltarea în comun a unui distrugător de tancuri blindat, dotat cu racheta de înaltă precizie Brimstone.
Cu această ocazie, PGZ şi MBDA au semnat o declarație comună ce prevede continuarea cooperării pentru dezvoltarea unei soluţii pentru Polonia și alte piețe de export, integrarea rachetelor Brimstone de la MBDA în vehiculul blindat de la PGZ fiind astfel reconfirmată ca cea mai bună soluţie pentru vânătorul de tancuri dorit de către Polonia din perspectiva
capabilităţii militare, a suveranităţii şi a perspectivei industriale.
„Dezvoltăm cooperarea noastră cu MBDA în domenii noi. Am convenit asupra modalităților de prezentare a acestor soluții pe piețele de export. Combinând competențele noastre cu experiența partenerilor noștri britanici, suntem în măsură să realizăm și să oferim cele mai moderne soluții atât forțelor armate poloneze, cât și forțelor aliate&quot, a declarat Sebastian Chwałek, director general adjunct al PGZ.
„Asocierea rachetei MBIM Brimstone, probată în luptă, cu diversele platforme poloneze actuale și viitoare, oferă o capabilitate militară rapidă pentru Polonia și pentru piețele de mari dimensiuni, consolidând în același timp cooperarea noastră cu grupul PGZ în domeniul rachetelor", a declarat Adrian Monks, directorul de vânzări al reprezentanţei MBDA din Polonia.
Cea mai importantă parte a Declarației comune de cooperare este declarația MBDA potrivit căreia tehnologia și know-how-ul rachetelor Brimstone vor fi transferate către PGZ, MESKO SA fiind astfel responsabilă cu producerea rachetelor. Această cooperare este încă un domeniu al relației de afaceri dezvoltat având la bază cooperarea strategică între companiile PGZ și MBDA.
Flexibilitatea soluției alese și ușurința procesului de integrare cu sistemele curente de ochire poloneze facilitează semnificativ instalarea pe sau în cadrul mai multor platforme poloneze, inclusiv cele de la WZM SA, HSW SA și Obrum, în orice configurație și indiferent de numărul de rachete.
Dezvoltarea acestui produs vine ca răspuns la cerința Poloniei pentru un vânător de tancuri capabil să contracareze formațiunile de blindaje comasate. Cu performanțele sale pe distanţe lungi, indiferent de condițiile meteorologice, posibilitatea de contracarare a sistemelor de protecție activă (APS), tragere în salve și de lovire a ţintelor aflate în mişcare, Brimstone este capabil să facă față acestei provocări.

Sistemul este capabil să angajeze obiective aflate pe linia de ochire sau în afara acesteia, cu posibilitatea de a alege din mai multe moduri de angajare a ţintei, folosind date de ochire digitale furnizate prin rețelele militare protejate, complet interoperabile cu NATO.

MBDA

14 comentarii:

  1. Niste jucarii de astea ar fi bune si pentru noi.. un batalion de vanatoare de astea de tancuri, camuflate prin padurile noastre cu o distanta relativ mare intre ele (pentru a minimiza pierderile in cazul unui atac cu MLRS-uri sau rachete de precizie impotriva lor) combinata cu raza mare a rachetelor Brimstone, ar putea face prapad in randul blindatelor inamice. Si ar trebui sa fie mult mai ieftine decat tancurile.
    Mai exista si varianta #saracului, adica BWP 1, pe sasiu de BMP 1 care ar corespunde deja cu plaftormele noastre MLI, deci ar putea fi modificate..
    https://www.armyrecognition.com/mspo_2019_news_official_show_daily/mspo_2019_new_version_of_tank_destroyer_with_bwp_1_modified_chassis.html

    • care paduri? Am taiat mai tot…

      • Mda…ai si tu dreptate..ramasesem cu impresia ca noi aveam paduri multe si dese..

      • Pădurea Băneasa ? acolo langa SRI, Tiriac și Jandarmerie…acolo sa le parcheze…să fie juicy targets pt Kalibr ???

      • Toți o dau cu pădurile, nostalgici după haiduci dar oricât ar ura ei Bucureștiul…daca asta pica …papa Romania. 25% din Pinul României e concentrat în zona București Ilfov…cu ce continui luptă daca centrul asta economic cade? Pe urmă se vor mira când neandertalieni tot românași verzi le vor fi călăi pe la Aiud, Sighet sau Pitești redeschise deîndată ce va pătrunde lumina de la răsărit pe teritoriul patriei.

        • „Pădurea Băneasa ? acolo langa SRI, Tiriac și Jandarmerie…acolo sa le parcheze…să fie juicy targets pt Kalibr ???”
          am murit de ras =))) ???
          Da’ acuma serios vorbind:
          – tu chiar crezi ca vom avea vreodata acareturi de astea in dotare, ca sa avem ce ascunde?
          – ai impresia ca #comunistii ar trage cu Kalibr in #jandarmeriacarebatecivilii (alti comunisti)?
          deci e ireal scenariul tau. ?

          „Toți o dau cu pădurile, nostalgici după haiduci dar oricât ar ura ei Bucureștiu”
          Da cine uraste Bucureștiu’? Probabil sunt alltii (#nunoi) carora nu le plac imprejurimile Pădurii Băneasa? ?? (joke)

          Intr-un scenariu real nici n-ar zbura bine Kalibr-ul din lansator, ca #hotiicarefuratara ar fugi toti prin #carraibeundeicaldsibine sau #prindubaicaauparai…pff

  2. Nu vad catarg telescopic si antene necesare controlului dronelor, au asa ceva?
    Daca nu au, degeaba l-au facut, daca necesita contact vizual direct cu tancurile inamice.

  3. O idee grozava! Probabil ar putea fi montate și pe blindatele noastre care nu mai pot fi numite tancuri moderne.
    In orice configurație modernizarea unui t55 (armament + remotorizare) nu ar costa nici 1/4 din valoarea unui tanc nou

    • Ai fi uimit cat poate ajunge sa coste un surub in Romania…asa ca s-ar putea ca T55 modernizat de romanasi pe filiera israeli friends + pretenii jandragnisti, sa sara de pretul unui Leclerc+Challenger2+Merkava4+M1A2 Abrams+Leo2 A7 🙂

  4. Ba ar costa, cu sau fara coruptie. Armamentul (+senzori si electronica) si motorizarea sunt cam cele mai scumpe chestii, nu armura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *