Noul MLRS Tornado-G 122mm

 

BM-21 Grad

 

Tornado-G

 

Comandantul Armatei Ruse, Vladimir Tchirkine, a declarat pentru RIA Novosti faptul ca noul sistem umreaza sa fie adoptat de armata rusa in 2015.

Tornado este conceput pe baza sistemului sovietic BM-21 Grad, dar cu imbunatatiri majore.

Sistemul foloseste ghidarea prin satelit, raza de actiune s-a extins la 40km, foloseste si munitie anti-tanc (probabil bombleti), este usor de manevrat, numarul echipajului a fost redus de la 6 la 3 membrii, timpul de instalare s-a injumatatit, comenzile sunt hidraulice si se executa din cabina. Astfel sistemul poate fi folosit cu scucces chiar si impotriva artileriei inamice sau a posturilor de comanda.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, sistemul Tornado G este de trei ori mai eficient decat BM-21 sau BM-30 Smerch.

Un numar redus de sisteme Tornado G au fost distribuite catre o unitate militara ce are ca scop antrenarea militarilor. Puterea noii arme va fi demonstrata in Muntii Caucaz cu ocazia noilor exercitii militare strategice 2012.

O versiune a sistemului s-a bucurat de un real succes la export si este posibil ca Tornado G/S sa aiba in fata  o istorie nescrisa inca.

Parada militara din Tripoli 2011, dominata Gaddafi

 

Parada militara de Ziua Independemtei, Venezuela

 

Citeste si Repetitii pentru parada in Piata Rosie 

 

NeroFlash

 

3 comentarii:

  1. Si rebelii au tras cu sistemele astea… capturate de la oamenii lui Gaddafi, teoretic

    http://www.youtube.com/watch?v=-VWW6n99N9w

  2. Am vazut scris ca acest sistem s-ar putea sa faca istorie …dar oare dece sistemul similar creat la noi in tara nu a avut aceiasi sansa si nu o are nici acum ? Noi dece nu exportam LAROM ? Sitemul nostru avand o raza de pana la 45 km si nu doar 40 km ca cel rusesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *