Prietenii ciudate: Israel& Arabia Saudita

Un raport al Universitatii din TelAviv descrie Arabia Saudita ca fiind prima si ultima linie de aparare a Israelului in zona Golfului, ultim sansa ca interesele politice israeline in lumea araba sa fie protejeate.

Ideea din spatele raportului arata ca Arabia Saudita este foarte importanta pentru Israel datorita rupturii ireconciliabile dintre sauditi si Teheran, iar familia regala saudita are foarte multa influenta in zona sa geografica, facand tot ce poate pentru a reduce influenta Iranului in Zona Golfului. In luna martie, un cleric egiptean important a acuzat chiar Arabia Saudita si Qatar-ul ca sunt agenti ai politicii israeline in zona!

Sheikh Mohammad Alaedin Madhi, clericul in cauza, insista in a spune ca si in Siria aceste doua tari arabe fac jocurile SUA si Israelului. Ciudat sau nu, bafta sauditiilor este ca la ei mass-media nu este atat de libera si astfel de informatii sunt mai greu de accesat de publicul larg, altfel nu cred ca sauditii de rand ar fi atat de incantati de noii lor prieteni. Pana una alta abia ii suporta pe americani pe acolo.

 

Sursa: asian-defence

Un comentariu:

  1. Liantul dintre Israel si Arabia Saudita, in afara dusmanului comun, Iranul, este SUA, care face jocurile in zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *