Recensământul populației și locuințelor debutează la 1 Februarie 2022; 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare; 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă

Începând cu 1 februarie 2022, debutează recensământul populației și locuințelor, prin desfășurarea primei etape, cea de preluare a datelor din surse administrative și de creare și populare a bazei de date a recensământului cu acest prim set de date.

Elemente de noutate ale actualului Recensământ al populației și locuințelor (RPL2021) sunt:
• 100% informatizat în etapele de culegere și prelucrare a datelor;
• posibilitatea autorecenzării – premieră în statistica românească;
• recenzare prin interviu, cu înregistrarea datelor pe tablete, de către un recenzor;
• autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, pe tabletă, laptop sau PC;
• chestionarul pentru autorecenzare – disponibil în limba română și în limbile minorităţilor naţionale precum și în limba engleză.

 

Institutul Național de Statistică beneficiază de sprijinul tehnic și operațional al Serviciului de Telecomunicații Speciale, care se va implica în buna funcționare a întregului proces de recenzare în cadrul Recensământului.

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară în trei etape:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem.
Începând cu anul 2021, în toate statele membre U.E. se realizează Recensământul populației și locuințelor în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 763/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind recensământul populației și al locuințelor și cu regulamentele de implementare corespunzătoare.

În România, Recensământul populației și locuințelor se va desfășura potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 178/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Pagina Principală

Recensământul populației și locuințelor debutează la 1 februarie 2022

39 de comentarii:

  1. ⬆ Articol repostat din 1 Februarie (nu l-a observat nimeni, n-a avut nici un comentariu)
    ________________
    ________________

    Sfaturi, daca va autorecenzati (incepand de azi, 14 martie, pana pe 15 mai):

    – Veti completa la inceput CNPurile si nr. de persoane care locuiesc cu dvoastra…iar apoi pentru fiecare, veti primi prin e-mail (e de preferat sa folositi aceeasi adresa de e-mail pentru toate persoanele) cate un link pentru formularul de completare pentru fiecare persoana.
    Daca din varii motive (v-a cazut lumina/reteaua….Legile lui Murphy 🙂 etc), veti fi deconectati (o patii eu pentru 30 de min.)…nu disperati, formularele au – fiecare – un autosave…deci veti continua sa raspundeti de la momentul unde ati fost intrerupt..cand veti reveni;

    – Intrebarile pentru pentru locuinte se vor gasi doar intr-un singur formular, cel cu persoana trecuta ca principala…deci nu la fiecare persoana;

    – Cautati-va in prealabil actele (buletin) tuturor persoanelor care locuiesc cu dvoastra…si actul casei/apartamentului (etc)..sunt cateva intrebari referitoare la suprafata totala/cumulata a camerelor de locuit (dormitoare, sufragerii; baile, bucatariile, holurile, etc…nu sunt trecute la asa ceva)…

    – Vedeti sa fiti atenti si la completarea datelor personale si de domiciliu curent (si daca ati locuit 12 luni si in ale parti)…
    ___________
    in rest…atentie, chestionarele sunt usoare.
    Sectiunile din formulare care au fost completate corect primesc automat culoare verde, iar cele albastre sunt cele ce v-au ramas de completat; intrebarile/raspunsurile cu rosu va avertizeaza ca exista fie ceva necompletat (atentie…sunt sectiuni unde nu aveti ce completa) sau o contradictie de date cu alte raspunsuri la intrebari. Verificati-le.
    Exista si o sectiune de auto-verificare a recenzarii finale a fiecarui formular pe pagina principala a site-ului.
    Fiecare formular/”interviu” completat final vi se trimite si prin e-mail; il puteti descarca fie din e-mail…fie de pe linkul pe care primiti chiar la sfarsitul completarii…e in format PDF.

    4
  2. logic dupa aceasta actiune ar fi sa dispara 30% din administratiile locale. Sunt comune care abia daca mai aduna cateva sute de locuitori si orase care nu au nici macar un bloc functional. Judetele trebuie la fel comasate cam cu 50% cu toata administratia locala bugrtara.
    Daca ramane doar o statistica, este egal cu 0.

    22
    • Nu se poate conu ADR. Pai tu vrei regionalizari? Nu se poate dom’le… am stabilit, a zis si CeCeRe-ul.

      3
      • Da’ lui Putin ii plac regionalizarile…altora. Da, stiu, sunt de-a dreptul abscon(c)s la faza asta…dar nu mi-e jena.

        7
      • nu discutam despre regionalizare, pur si simplu judetele de acum sunt facute de ceasca prin 82(cred) cand nu exista nici cea mai mica evidenta electronica iar tara avea 22 de mil. Acum cred ca suntem pe undeva pe la 16-17 mil de rezidenti. Sunt judete care nu mai au nicio logica, de ex Teleorman si Giurgiu, ambele judete nu fac cumulat cat Brasov. Romania e impartita cam in 3, Bucuresti/Ilfov, orasele mari si medii gen Cluj, Timisoara, Constanta etc. dar si Cravoia, Sibiu, Bacau, Ploiesti etc
        Aia cu regiunile e altceva, era inca o forma administrativa superioara judetelor, eu spun sa refaci judetele. De ex. Olt poate fi absorbit lejer in Dolj sau Tulcea in Constanta sau Botosani in Iasi etc
        Da sa ne trezim din vise, nh va face nimeni asta pentru ca loveste in radacina mafiei …cea locala.

        8
        • Județele actuale au apărut ca urmare a Legii 2/1968, lege prin care s-a desființat autonomia maghiară lăsată cadou de Stalin. Și da, lui Putin îi plac regionalizările…

          3
          • @Taman, creb ca ultima versiune a fost la inceput de ’80.

          • Razvan le da din fundul curtii ca asa e el, mai faceti diferenta cand glumeste si cand nu.
            Explica-mi unde este similitudinea intre un proces rational si logic de reducere a birocratiei, existent in Italia, Franta si Polonia si implementarea unui sistem de acces direct la fonduri ue la regiune cu o forma de razboi hibird finalizata cu un razboi clasic. Hacuirea unui stat cu totporul, in afara constitutiei Ucrainei si crearea unor state fictive cu decizie politica adusa pe un tab, impusa cu un PM si sustinuta initial de omuleti mici si verzi fara insemne de arma si acum de t72-uri cu secera si ciocanul pe ele lanag steagul rusesc.
            Asta-i la Putin in place votca. De maine interzicem berea si vinul, ca pe undeva se aseamana sticlele.
            Oricum stati linistiti, nu se schimba nimic-nimic. Ramanem cu 41 de baronate cu baroni feudali.
            Si ii comic de-a dreptul sa spui sau sa crezi ca daca vine putin pe aici, se opreste la granita ca ai 41 de judete cu o birocratie inimaginabila si nu 6-7 regiuni deasupra judetelor care raman cu servicile publice insa fara vatafi.

            4
              • Autonomia nu are nici o treaba cu regio. Unde-i legatura logica? Asta am intrebat. Ce treaba au regiunile unui stat U-NI-TAR ca Polonia si Franta cu impunerea unei republici cu tancul rusesc in 47 si aducerea unui model sovietic in Romania? Explica-mi te rog.
                Lasati asta cu cutiile Pandorei, ca tot le deschidem si le inchidem de s-a indoctrinat ideea ca orice atingere adusa scaunului unui bugetar este disolutie statala. Bai da nu altceva, apocalipsa daca dam afara cei 800 de angajati ai Consilului Judetean de la mine din urbe.
                Mai oamenilor doar in Romania traiti, nu? Ai un presedinte ce CJ, vicele, secretarul, gloata de consilieri dublat de structuri guvernamentale prefect subprefect la care mai pui sefi de politie de pompieri si de jandarmi toate prevazute cu grade de gl de brigada. Daca la Teleorman(ca veni ca exemplu) ai efective de batalion, si la Olt la fel, de ce nu comasezi in regiment cu un colonel plin si gata. Nu poti ca-i judete, functii de inspector sefi sunt pe judet si gata. Dublezi asta si cu prefectul, in interbelic prefectii find sefii politie pe judet, nu mai bagi inca unu. Intelegeti mai fratilor ca in 1990 niste „mari patrioti” s-au jucat nu te supara frate cu administratia. La orice „frate” de-a lor, ca sa nu se supere le-au dat si creat functii. Si uitati-va la Franta, sora mare, la Polonia, la fel de comunisti ca noi pana in 1990… si cate si mai cate exemple.
                Si subliniez si eu cu 3 linii daca trebuie, pai cum scade populatia vertiginos, lucru pe care acest recesamant il va dovedii si la noi se incarca doar administratia in epoca digitalizarii.
                Si oricum autonomia exista deja in lege, nu se schimba nimic decat reduci birocratia…
                Regimul general al autonomiei locale | Codul administrativ – Ordonanţă de urgenţă 57/2019
                Administraţia publică locală –
                TITLUL III
                Regimul general al autonomiei locale
                ARTICOLUL 84
                Dispoziţii generale aplicabile autonomiei locale
                (1) Autonomia locală, definită la art. 5 lit. j), se exercită de autorităţile administraţiei publice locale.

                4
                • Aici există două seturi de probleme distincte:
                  I. Autonomia și regionalizarea se țin scai una de alta: https://www.g4media.ro/udmr-vrea-infiintarea-de-regiuni-de-dezvoltare-care-pot-obtine-autonomie-speciala-uninea-a-depus-un-proiect-de-lege-pentru-transpunerea-prevederilor-privind-popoarele-conlocuitoare-din-rezol.html

                  II. Autoritățile administrației publice locale reprezintă, de fapt, STRUCTURA LOCALĂ DE PUTERE.. Ăsta este și motivul pentru care alegerile locale, de exemplu, nu au nicio treabă cu democrația. Alegerile locale sunt, întotdeauna, despre PUTERE. Iar când vorbim despre putere, vorbim despre:
                  1. Masculul Alpha;
                  2. Haita;
                  3. Turma.
                  Orice modificare/divizare/reorganizare/desființare de UAT-uri va duce la Haos. În fond, suntem animale care își apără teritoriul… ?

                  Cu titlu de exemplu, fără a intra în detalii, descriu pe scurt un litigiu teritorial între un oraș și o comună învecinată: prin deja celebra Lege 2/68, o zonă a comunei (câteva sute de hectare și vreo 30/40 de locuitori) au trecut din punct de vedere cadastral la oraș. Nu s-a sesizat nimeni până la implementarea cadastrului general (Legea 7/1996). A rezultat un litigiu câștigat în instanță de oraș însă locuitorii din zonă refuză categoric să devină orășeni. Vorbim despre o comună atestată documentar abia de pe la 1470, însă cei de acolo nici nu vor să audă- se simt legați de locul unde au fost îngropați moșii și strămoșii lor.
                  Așă că, ori de câte ori aud ”analiști” care vorbesc de comasarea UAT-urilor, îmi vine să râd: Iartă-i, Doamne, că nu știu ce spun!

                  2
                • I – Nu, nici poveste. UDMR-ul are niste interpretari cel putin tampite ale legilor tarii. Cum a zis Base, cata autonomie este la Caracal atata va fi si la HarCov. Si are dreptate, ca noi tot mutam portile discutiei aici. UDMR-ul nu pricepe si nu va pricepe niciodata ca maghiarii vor functiona in cadrul legal al statului roman, si ce norme se vor aplica la Constanta alea se vor aplica si la Harghita. Este complet inutil sa dam apa la moara acestor proiecte tampite care nu au loc in cadrul nostru constitutional. Si nu vor avea niciodata.
                  II – Ba au treaba cu democratia in lipsa acestui sistem numeste suzeranul un vasal in teritoriul respectiv si noi deveim supusi. Asa aleg, ma fura, stiu asta, accept, injur si incerc sa votez mai bine tura vitoare. Si repet ciclul eventual.
                  Eu sunt de acord cu tine, legatura cu puterea, da, are si e normal sa aiba atat timp ca avem si un articol 2 in Constitutie.In completare ai un articol 116. Ala iti spune cine exercita puterea, in formele ei, atat national cat si local.
                  Dar intelege te rog ce spun aici, nu mai putem sa infranam dezvoltarea normala a unui stat cu care suntem datori de 30 de ani cu tot felul de argumente de genul. Pe de alta parte, stiu, si inteleg ce inseamna sa ai si un teren agricol intre doua judete, un cosmar creat fix de briocratia excesiva si teritorialism prost inteles.
                  Pur si simplu asta e, trebuie sa accepte si tot felul de locuitori o evolutie la fel cum Tanti Jeni de 75 de ani a invatat sa-si plateasca impozitul online ca sa nu mai stea la coada din 3 ianuarie ca nebuna.
                  Dar degeba ne duelam noi in idei aici si argumentam pozitii, avem 300 de parlamentari votati si o camera la bordel? Pardon… parlament? Avem. Sa fim noi sanatosi atunci cand vor implementa ceea ce noi am decis, acel un pas minuscul in directia modernizarii. Fara penali, sa nu modifici legislatie penala prin oug… etc.
                  Ca paranteza aici, am votat da pentru 300 si nu pentru unicameralism din ratiuni istorice desi admit si eu ca ii idiotic sa ai deputati si senatori alesi identic cu mandat identic. Ma spun desigur votului majoritatii deci, hai deci cu o camera si 300, poporul suveran a decis.
                  P.S.
                  Oricum ii necosntitutional, au incercat ceva pe vremea lui Ponta. Si CCR-ul a zis, baieti nu puteti comasa judete pentru ca alea sunt regiuni. Cat timp constutia prevede judete doar, nu putem comasa judete deoarece este o regioanlizare cu alt nume. Ca a vrut pontanacu cel putin declarativ sa comaseze judete dupa curtile de apel. Realist nu cred ca ii sareau baronii in cap.

                  • I-am votat și eu pe cei 300 de la Termopane. N-a ajutat cu nimic.!
                    De multe ori îmi vin în minte cuvintele lui Campanella: aspetta, aspetta, non posso, non posso…

        • Nope, este exact ce spui tu ADR. Oricum se intampla, vezi pe pagina la SRI insa fara a o face logic se intampla exact cum spui. Adica creezi un esalon superior inutil. Regiunea ar fi logic sa existe cu atragere directa de fonduri si judetele sa ramana nominal si cu deconcentrate insa fara tot monstrul ala de aparat judetean. Gandeste-te ca administratia judeteana este dublata si de administratia centrala ca ai si prefecti.
          Exemplu: Ma duc sa platesc la trezo la turda o taxa sa pot achitiona de la un domn din Turda o arma. Nu se poate la directia locala pentru ca am buletin de BN, deci a trebuit sa merg la resedinta de judet unde se poate incasa de la „nedomiciliati” sau oriunde in judetul in care ai domiciliul. Tocmai ca sa aiba toti mancatorii din palma politicianului de lucru au redus nepermis teritorial competentele fiecarei institutii locale sau judeteane.
          PS.
          Nu poti reface judetele ca ii neconstitional, adica este de facto regionalziare si nici nu-i corect, pentru ca ai nevoie de 41 de judete tocmai ca administratia sa fie aproape de om. Nu-l trimite pe omul acela de la Teleorman 100 si ceva de km sa-si rezolve problema, ca nu-i echitabil.
          PS2
          https://adevarul.ro/news/eveniment/schimbari-decisive-structura-sri-hartA-1_5da31a4f892c0bb0c6896eed/index.html

          2
    • @ADR
      Logic, după recensământul ăsta ar trebui să dispară și cca 30% din onor puliticienii rumâni, cu tot cu aparatul aferent, pentru că și ăia au locurile/județ distribuite conform populației existente în acel județ.
      Dacă nu mă înșeală memoria, 1 deputat la 70.000 de persoane și 1 senator la 160.000.
      Să vedem, se răresc, sau nu?
      Părerea mea, hâc…

      14
      • exact, asta ar trebui sa fie urmarea logica. Dar politicienii sunt praful de pe toba, grosu’ e armata de functionari din toate agentiile guvernamentale sau administratia locala.

        4
      • Ai citit întrebările? Una mai stupida ca alta. E obtinere de date, nu recensamant. Recensamant înseamnă să afli cati mai sunt în România, nu dacă ai frigider.

        6
  3. o sa fie o revolutie administrativa daca rezultatele vor fi corecte. Vor disparea multi consilieri si parlamentari. Rezultatele la alageri vor avea un procentaj mai mare.
    Si daca suntem baieti si fete destepti, putem sa mai taiam din nasul BOR

    4
    • avand in vedere ca e organizat de statul care a trimis anaful in benzinarii si au plecat cu amenzi pentru dimensiunile patratelului de hartie igienica cred ca vom iesi cu vreo 10 milioane mai multi si mai bogati…ca sa taxeze ei ”bogatii” dupa aia.

      10
  4. Dorelul initial

    Unde-s bah aia care vor salarii si pensii mari la servicii. Ia uitati bre ce spuen asta, platforma a fost proiectata pentru 1200 de accessari pe secunda.
    https://spotmedia.ro/stiri/social/directorul-ins-da-asigurari-ca-problema-cu-platforma-de-autorecenzare-va-fi-remediata-in-maxim-doua-zile

    Vai de putzulica noastra, STS-ul lu’ peste nu este in stare sa estimeze si scaleze automat un rahat de platforma de autorecenzare si noi vrem ca astia sa securizeze si sa digitalizeze.

    Dar stiti care-i faza? Am avut de-a face cu niste omuleti tehnici de acolo si oamenii aia stiau ceva meserie. Asta inseamna ca cineva a bagat banutii in buzunar la platforma asta. Parerea mea, hac.

    6
  5. Poate ar trebui sa ne intrebam daca statul roman are suportul hardware necesar pentru a scala dinamic necesarul de resurse in functie de cererea din sistem. Nu sunt la curent daca statul roman are un datacenter al ei propriu pentru necesitatile statului roman sau are doar tot felul de servere instalate prin diverse institutii si de pe care se lucreaza. Poate are trebui sa se faca, daca nu exista un asemenea datacenter care sa suporte toate operatiunile statului si sa nu mai avem cazuri, gen spitatul din Targu Neamt unde un calculator de la receptie nu mai functiona fiind umplut de virusi si alte probleme de un incompetent cu pile, sau platforme care crapa din cauza lipsei de resurse cum a fost parca atunci cand s-a lansatul sistemul din sanatate parca pentru rețetele de la casa de sanatate. Daca nu suntem capabili sa ne creem singur un asa system cu siguranta unul din marii jucatori din piata gen aws, microsoft etc .. ar putea sa ne ofere un asemenea suport tehnic, un datacenter care sa fie folosit in comun de statul roman si respectivul furnizor, cum am inteles ca ar avea Polonia, unde din informatiile mele s-a construit un datacenter Microsoft la care este implicat si statul polonez.
    Ps: este prima data cand scriu pe acesti site, desi il urmaresc probabil de vreo 10 ani.

    4
  6. Hai să fim corecți de data asta cu STS-ul! Din link-ul postat, înțelegem că software-ul a fost achiziționat de la o firmă terță, iar vinovată este „Firma care a proiectat (că) nu s-a gândit că poate fi un interes atât de mare în prima parte a recensământului.” Eu de aici deduc că tocmai INS nu a aproximat corect cerința în caietul de sarcini. Și ce să vezi? Dai de greu și gata fuguța la STS că le rezolvă ei repede în 48 de ore! Dar asta nu implică o remediere în adevăratul sens al cuvântului, ci un upgrade de la servere software și hardware, până la reconfigurări și echipamente de rețelistică și firewall care să suporte o analiză a unui trafic mai mare.
    În sprijinul celor afirmate de mine conform căreia STS-ul a pus la dispoziție doar infrastuctura, este comunicarea STS:
    https://www.sts.ro/ro/comunicate-de-presa/lansarea-recensamantului-populatiei-si-locuintelor-rpl2021.
    Cu alte cuvinte concluzia este simplă; INS-ul nu a apreciat statistic corect numărul maxim de utilizatori simultani! Tocmai ei, INS-ul care se ocupă de statistici!

    3
    • Dorelul initial

      Link-ul pe care l-ai pus catre pagina STS nu merge. Nici asta nu este facut de ei ? HAHA

      Acum lasand gluma la o parte daca e asa cum spui tu atunci vina este impartita. iti spun si de ce ? Ei trebuiau sa ia in calcul si neprevazutul si sa se gandeasca cum scaleaza repede. 48H ca sa scalezi nu este acceptabil nicaieri. In era automatizarilor si a robotilor software toate operatiile alea de care spui tu se pot face automat.
      La mine in infrastructura se o jumatate de datacenter de la nivel fizic (server,switch,router) pana la aplicatie in 50-60 minute. Asta inseamna automatizare, inseamna ca toti lucreaza cat mai automatizat chiar daca tool-urile difera in functie de preferinte si nevoi.

      Daca la STS le ia 2 zile inseamna ca fac totul manual. Nu inteleg insa de ce pentru ca resursa umana este capabila de automatizare.

      1
    • Au avut hituri mai putine decat Altex de black friday. Si asta spue tot. Nu am indraznit sa spun emag.

  7. Dorelul initial

    Statul roman are un asemenea datacenter. Cat despre resursele necesare pentru platforma aia de recenzare sunt un mizilic. 1200 de acessari le faci pe un parlit de VM ruland pe un desktop. Daca mai iei in calcul si ca platforma aia de recenzare nu este cine stie ce aplicatie complexa iti cam vin spumele.

    Stii de ce se intampla asta. Pentru ca la nivel de statul roman se lucreaza in felul urmator.
    Las-o bah ca merge asa si daca nu merge scalam dupa aia, ce daca nu le merge pulimii cateva zile. O sa mearga pe urma. Nimeni nu raspunde pentru nimic la institutiile statului.
    Amatorism de asta n-ai sa vezi nici macar intr-un start-up la privat dar la institutii, mai ales alea de „fortza”, sunt la ordinea zilei.

    2
    • Statul român are mai multe datacenter, pe la Bruxelles, Berlin, Israel, New York și altele mai securizate pentru „cloud”.
      Data mining este o mină de aur și mulți sapă după el.
      Singura întârziere este legată de realizarea conexiunilor ca datele să fie trimise simultan.
      La STS se face totul manual pentru că se folosește încă suport de hârtie. Cum poți executa un ordin dacă nu este în dublu exemplar, stampilat și semnat pe hârtie?

      Nu uitați regula de bază din administrație :
      ” Morții se acoperă cu pământ iar vii cu hârtii!”

      2
    • De ce te miri Dorel? Am mai discutat noi, mapn-ul si-au pus pinul de acces la o teleconferinta operationala pe un whiteboard si apoi l-au pus pe feisbuc.
      Ei formeaza intern specialisti, unii sunt doxa nimeni nu contesta insa nu ai nici o legatura cu exteriorul si ce misca pe piata IT Security. Nici pe development sectorial nu are rost sa ne stresam prea mult, similar in mentalitate cu arcasii care trageau in flota lui Perry la caderea regimului Tokugawa.

      2
  8. Ăștia inventariază casele ca să știe la anul după ce măresc impozitele de 10 ori (asa cum au făcut cu locurile de parcare anul acesta) de ce bani vor dispune?
    Nr. bugetarilor a crescut de la 800.000 pe vremea lui Tăriceanu la 1.400.000 si nu au oameni sa facă un recensământ? Stupid.

    2
  9. Cine nu are bătrâni, să – și cumpere!
    Poveștile lor legate de colectivizare sunt ciudat de identice cu ce se intenționează acum.
    Inainte trebuia să scrii autobiografia cu lux de amănunte și prin „metode specifice” era verificat tot sa fie dosarul complet.
    Acum, datorită avansului tehnicii, completezi autobiografia on line să fie mai ușor și eficient de verificat informațiile de la dosar.
    GDPR, ce este asta? După cum spunea un tovarăș, nu dau nume, persoană importantă, ” nu ne împiedicăm noi de Constituție”.
    Colectivizarea a fost un succes, acum este timpul pentru o nouă versiune îmbunătățită care să se aplice la nivelul întregii societăți.
    Dacă rup ușa cu o lovitură de picior, mă apuc să răscolesc prin sertare, dezbrac la pielea goală toate persoanele găsite să le verific de tatuaje și alte semne particulare, le iau masurile la haine și pantofi, iau copii după toate actele să cunosc starea financiară și cea de sănătate sunt câteva articole în codul penal care încadrează aceste lucruri la infracțiuni.
    Legal, doar cu mandat se poate face o percheziție fizică și la domiciliu când deja sunt fapte penale înfăptuite de persoanele care locuiesc acolo.
    Dar este mai simplu să aplici politica partidului comunist „toți sunt vinovați până la proba contrarie” și să-i forțezi pe toți să trimită „autobiografii” cât mai detaliate să fie atașate la dosar.
    Ceea ce se numește pompos „recensământ” este o strângere ilegală de date personale pentru crearea unui dosar „de cadre” pentru fiecare.
    Interesele de partid și de „imperiu” ( Uniunea Sovietică 2.0) sunt mai importante decât interesele și drepturile cetățenilor.
    China are cel mai bun sistem pentru binele cetățeanului, dacă nu ești de acord cu politica partidului ajungi să nu mai poți cumpăra bilete de tren sau autobuz chiar și pentru o vizită în orașul vecin și scorul social ajunge să dicteze cum să-ți trăiești viața.
    Alții sunt foarte încântați de acest sistem și vor unul similar sau chiar mai bun, nu degeaba sistemul comunist a fost în teste 100 ani.
    PS. Foarte bună acțiunea asta de data mining, baza de date este excelentă dacă ajunge în mâini greșite, este o mină de aur pentru Putin.
    Și o vulnerabilitate majoră la nivel strategic pentru România, dar avem tovarăși dedicați idealurilor partidului care este mai important decât restul.

    4
    • A fost odata , nu chiar asa demult , cand cineva a furat date personale privind sanatatea americanilor .
      Cineva a intrebat : la ce le poate folosi hotilor ?
      Si i s-a raspuns : spre exemplu sa vezi cine are nevoie urgenta de bani pentru o operatie , si ar face orice sa-i primeasca .

      1
  10. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/perioada-de-autorecenzare-online-a-fost-prelungita-1938367

    Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunțat prelungirea perioadei de autorecenzare în cazul recensământului 2021. Astfel, platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai, iar vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

    Decizia vine ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat recent de populaţie (peste 400.000 de chestionare completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară).

    Până la 12 mai 2022 au fost completate 8.440.312.de chestionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *