Rusia trimite avioane militare în spaţiul aerian al României

Rusia a anunţat că a trimis avioane militare în spaţiul aerian al României şi Ungariei. Este vorba despre zboruri de observare.

AN-30 (foto: airforce.ru)

Avioane ale ministerului rus al Apărării vor efectua, în perioada 22-28 aprilie, zboruri de observare deasupraRomâniei şi a Ungariei. “Zborurile vor avea loc de pe aerodromurile din Bucureşti şi Kecskemét”, se menţionează într-un comunicat de presă al ministerului rus al Apărării.

“Raza maximă de acţiune a zborurilor, conform înţelegerilor încheiate, va fi de 900 de kilometri pe teritoriul României şi de 860 de kilometri pe teritoriul Ungariei. La bordul aeronavelor se vor afla specialişti ruşi împreună cu colegi români şi unguri, care vor efectua un control privind folosirea a echipamentelor sistemelor de observare.

Acţiunea este parte a Tratatului internaţional Cer deschis. Tratatul a fost adoptat de statele ce fac parte din OSCE, în 1992, în scopul de a consolida încrederea între state, prin îmbunătăţirea controalelor asupra activităţilor lor militare. Regimul acordului Cer deschis permite participanţilor culegerea deschisă de informaţii privind forţele militare şi evenimentelor care îi îngrijorează. La ora actuală, 34 de state participă la respectivul acord.

 

Articol Ziuaveche

 

Nero Flash

6 comentarii:

 1. 900 de kilometri pe teritoriul României inseamna ca o sa zboare doar 900 de kilometri deasupra Romaniei .

  • RomaniaTricolor

   „Zborurile vor avea loc de pe aerodromurile din Bucureşti şi Kecskemét”. Ok, dar pana sa ajunga la Bucuresti si Kecskemét?..de unde vin si mai ales…pe unde?..
   🙂

 2. RomaniaTricolor

  Off topic, Bulgaria mai pierdu un MiG-29: http://www.novinite.com/view_news.php?id=138833 in timpul unui exercitiu comun cu americanii. Intre noi fie vorba, tocmai atunci se intampla belelele, la „exercitii de rutina” 🙂 Pilotu-i OK, sa-i fie de bine.

 3. Cerul patriei…este cer deschis. Mai sa fie. De ce nu zburam si NOI vreo 9000 de km la rusi sa vedem si cerul lor. Poate este mai albastru??? Am uitat dar noi nu avem cu ce zbura, asta sa fie cauza.

  • Poate luam si noi cateva AC130 sa dam niste ture pe la ei, sau sa scoatem geparzi cand vin ei si sa zicem ceva de genu ca a fost o problema de comunicatie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *