S-125-2D gata pentru Iran? S-125 Pechora – Ukraine style

Sistemul S-125-2D este destinat combaterii mijloacelor moderne si viitoare de atac in conditii grele de bruiaj si interferente. Reteaua este eficienta si impotriva aparatelor ce zboara la joasa altitudine si la distanta foarte mica.

Durata de viata a noului sistem modernizat este de 15 ani, s-au facut progrese semnificative in ceea ce priveste mobilitatea retelei si eficienta pe campul de lupta in conditii grele de bruiaj.

Ucrainenii sustin ca au crescut fiabilitatea sistemului inlocuind 90% din piesele echipamentului original.

Imbunatatiri aduse:

-radarul reda situatia aeriana in forma digitala;

-sistem GPS bazat pe topografie;

-monitorizarea propriilor date, componente si linii de comunicatii;

-inregistrarea situatiei din aer si activitatea de lupta;

-raza de detectare a radarului a crescut de 1,49 ori.

 

Piesele care formeaza reteaua:

Cabina de control UNK-2D

 

 

Antena post VNU-2D

 

 

Lansatoare 5P73-2D (4 seturi)

 

 

Transportor-incarcator vehicul PR-14AM (8 seturi)

 

 

Radar P-180U

Cablu de comanda

Cablu de alimentare

 

 

Sursa: aerotechnica.ua

 

 

In cadrul celei de-a VIII-a editii a International Aerospace Show in Ukraine, vecinii nostri au expus o gama de echipamente modernizate de industria propie.

In cadrul expozitiei au fost prezentate avioane, transportoare de rachete, motoare de nave spatiale, motoare de aviatie si rachete din domeniu si echipamente de radio- electronice.

Producatorii ucraineni se plang de faptul ca lipsa fondurilor si delapidarea in masa i-au adus in pragul falimentului.

 

Oficialii ucraineni nu au afirmat ca au vandut sistemul Iranului si nici ca intentioneaza sa o faca, dar sustin ca au o cooperare cu Teheranul de 15ani si chiar au acordat licenta pentru avionul de pasageri An-140.

 

 

Problemele de mai sus, cu care se confrunta ucrainenii, asigura un avantaj tacit Iranului, prin nevoie extrema de vanzari a industriei militare din Ucraina.

Si astfel putem considera ca nu intamplator au avut loc progrese semnificative in domeniul tehnicii militare iraniene, punand la socoteala proiecte precum Sayyad-1, Ghareh, 2H12 Kub, Raad, iar in ultima poza pe banner-ul de pe camion se observa un viitor membru al familiei S-300.

 

 

 

Citeste si

Depresia in lumea producatorilor de armament

 

NeroFlash

6 comentarii:

  1. Cand o sa vedem si noi o stire de genul? Romania a modernizat sistemul Hawk

    • Anul acesta va fi executata prima tragere de lupta cu sistemul HAWK. Nu ca ar fi fost modernizat la standardul discutat, dar se pare ca au capacitatea de al folosi cat de cat. Cel mai probabil tragerile au legatura cu Deveselu.

      • Daca au capacitatea de ce nu le folosesc de cand le au primit?

        • Pai se pare, nu stiu sigur, ca atunci cand le-am cumparat nu erau full-optoin, datorita faptului ca oricum trebuia sa intre in modernizare. Intre timp, cam cu un an in urma, Armata a cheltuit 20 de milioane de euro parca, pt un sistem de urmarire a tintei, tot din Olanda, sistem care se pare permite acum operationalizarea lor.
          Trebuie tinut insa cont ca la Summitul NATO de la Bucuresti baterile HAWK au fost desfasurate, asadar se puteau folosi mai demult. Nu cunosc insa amanunte. Romnaia detine opt sisteme HAWK si 200 de rachete.

  2. Cand o s-avem politicieni care sa tina cu tara. Posibil, niciodata!

  3. Tocmai am citit, coana Floarea, aia de la Inzestrare, se apuca si ea madama de reevaluari…Reevalueaza cele 80 de programe de inzestrare a Armatei. Mamaaaa, 80!!! Buun, din astea vor ramane doar cele necesare oastei noastre, printre care se numara TBT, mini-UAV, noua arma de asalt. Ce-ar putea cuprinde cele 80 de programe!? Bine, noi avem nevoie de…cam tot. Bine ca se fac reevaluari, reesalonari, revizuiri, re, re, re…Timpul trece mai bine prin re, re, re!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *