S-400 langa Moscova

 

In prezent Armata Rusa are 2 brigazi de S-400 Triumf care opereaza in regiunea Moscovei. Unul din comandantii rusi nu ezita sa blameze rivalul MIM-104 Patriot (concurentul direct al S-300). Tot el afirma ca Triumf este un sistem unic si inca nu are un rival la categoria sa.

Pana in prezent S-400 a participat doar la teste si exercitii de antrenament.

Specialistii sustin ca acest sistem are capacitatea de a lovi orice obiect zburator ce nu depaseste viteza de 5km/s.

Chiar si in aceste conditii militari se plang ca este foarte dificil sa protejezi spatiul aerian al Moscovei, cauza fiind traficul intens, iar ofiterii rusi spun ca in Moscova se inregistreaza ~805 de zboruri civile pe zi.

Cu toate acestea nimeni nu a mai violat spatiul aerian al Moscovei din 1987, atunci cand un pilot amator german a zburat peste Piata Rosie cu un avion privat de mici dimensiuni.

 

In 2007, Rusia anunta prin intermediul RIA Novosti ca nu intentioneaza sa vanda produsul. In luna mai, 2009, au aparut poze cu versiunea chinezeasca.

HQ-19 este rezultatul unei cooperari intre Federatia Rusa si China. Scopul acestui proiect este crearea unui sistem cu performante cat mai apropiate de S-400.

Rusii ar fi oferit sistemul si Emiratelor Arabe Unite, Malaezia si Grecia.

Vice-presedintele Dumei de Stat a Rusiei, Vladimir Jirinovski , a cerut public o livrare cat mai rapida a acestor instalatii catre Iran.

In cadrul Targului International de Industrie a Apararii din Instambul, turcii si-au exprimat interesul pentru acest produs.

Pe 24 august RIA Novosti a raportat surse se mentionau ca Belarus a depus o cerere oficiala pentru doua batalioane S-400, cam in aceeasi perioada si-a arata interesul si India alaturi de Iran.

Arabia Saudita ar fi incercat sa cumpere 12 baterii, fiecare a cate 8 lansatoare, dar intelegerea a picat deoarece sauditii au vrut S-400 mai noi, iar rusii erau dispusi sa le vanda doar S-300.

Coreea de Sud, cu ajutorul companiei Almaz, este in plin proces de  dezvoltare unui sistem numit S-400 M-SAM Cheolmae-2 (KM-SAM)

 

 

KM-SAM este versiunea de raza medie a S-400 Triumf. Racheta coreeana cantareste 400kg, lungime 4,61kg, raza de actiune 40km. Sud- coreeni pun accent pe sistemul radar.

Ministrul Apararii din Rusia a declarat ca standardul folosit de Armata Rusa nu va fi exportat.

 

Alti potentiali clienti pot fi: Kazahtan, Vietnam, Armenia si Serbia.

 

 

Citeste si 

Scutul anti-aerian S-400

 Din seria: altii mult mai prosti ca noi, Belarusul atacat cu ursuleti de plus!

 

 

 NeroFlash

10 comentarii:

  1. Scopul lui M-SAM Cheolmae-2 (KM-SAM) este inlocuirea stocurilor de mistral
    …pare o alegere fffoarte buna!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=8qOHczQ1uWk

  2. Salutare. Esti sigur ca ar fi vorba de inlociurea rachetelo Mistral pt ca sunt sisteme foarte diferite . Mistralu fiind aparare apropiata si fiind MANPADS iar M-SAM Cheolmae pt o aparare mediana raza fiind mai mare si actionand pe o unitate ce contine mai multe echipamente si mai multi oameni si desii e mobila e pt o anumita suprafata , mai mare intradevar dar totusi nu cred ca renunta la Mistral MANPADS .
    Iar rusii (desii le admir tehnica ) nu cred ca au dreptate cand spun ca n-au rival pt sistemu S-400 ,parca yankeii au scos acel sistem THAAD ?!

  3. Cate lansatoare de S400 intra intro brigada?Credeti ca ar fi prea mult pentru Romania sa detina S400?Intre S400 si Patriotul american pentru ce ati opta?

    • Sauditi au cerut 8 lansatoare intr-o baterie, probabil intra si mai putine…

      S-400 e prea mult pentru Romania!

      S-400 este net superior lui Patriotul, deci raspunsul este evident…
      RIM-161 Standard Missile 3 este comparabil cu S-400, dar Romania il foloseste pentru securitatea altora…

  4. S 400 nu are echivalent, in acest moment in lume. Sistemul va dispune de patru tipuri de rachete de interceptie, incepand cu rachete anti UAV si elicopter si pana la rachete anti balistice. Patriotul nu are astfel de capacitati extinse intr-un singur sistem, iar SM-3 este o rachete strict antiracheta, neavand nici macar focos, iar standardul care va fi dislocat la Deveselu, nu poate fi practic folosita impotriva avioanelor, deoarece racheta in sine se armeaza doar de la 80 de kilometri in sus, fiind specializata strict pe amenintari balistice.

  5. Poate cumparam cateva S-400 ca sa aparam baza de la Deveselu……..!!!!!!!!!! (ha ha ha !!!!!!)

  6. Inclusiv la antiaeriana, rusii sunt foarte buni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *