Şeful spionajul german are mama din Basarabia şi tatăl din Transilvania

Gerhard Schindler, șeful spionajului german (BND), are origini săsești, mama sa fiind din Barasabia, iar tatăl din Transilvania, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, care face o radiografie a activității sale, de când a preluat funcția, în decembrie 2011.

Gerhard Schindler

Schindler, născut în 1952 la Kollig, din părinți sași, a adus „un aer proaspăt” în BND, asumându-și „riscuri” spre deosebire de predecesorul său, notează publicţia. Gerhard Schindler a revigorat activitatea BND, care a oferit în ultimul timp „analize precise” privind situația din Siria și a dat o mână de ajutor trupelor din Afganistan.

De altfel, Bild am Sonntag scria că spionii germani urmăresc activitatea armatei lui Bashar al-Assad din largul coastelor siriene, unde se află o navă-spion dotată cu cele mai moderne echipamente de spionaj.

Cu ajutorul acestor echipamente ale Serviciului federal de Informaţii (BND), agenții germani pot spiona până la o distanță de 600 de kilometri în interiorul Siriei.

Informațiile strânse astfel despre mișcările trupelor guvernamentale sunt transmise serviciilor secrete americane și britanice. Acestea le trimit mai departe Armatei Siriene Libere.

 

Surse: Adevarul & Spiegel

 

 Multumiri prietenului Ionicaf

 

5 comentarii:

 1. Mihai-Cristian S.

  astia ajunsi sus,nu prea tin cont de origine,nume,limba sau tara (generalizez,nu ma refer strict la serviciile secrete)

  p.s. vezi ca ai facut un dezacord la titlu’ domnule George 😀

 2. La nemti nu conteaza daca te-ai nascut in Germania, Romania, China sau Congo atata timp cat esti de origine germana si evident… un cetatean bun.
  Eu de exemplu lucrez intr-o mare companie nemteasca. Te doare mintea de cat de scrupulosi sunt astia, fiecare mic detaliu conteaza. Uneori ai impresia ca is complet nebuni dar la final iti dai seama ca asa au ajuns ei sa fie recunoscuti pentru seriozitate si precizie. Evident nici lor nu le convine ca vin strainii sa le ia joburile dar daca esti un bun profesionisti si mai ales SERIOS ai locul asigurat.
  Partea nasoala este ca ramai cu sechele si cand revii in tara mesterii zic ca esti complet nebun cand le ceri munca de precizie milimetrica sau culoare perfect uniforma.

 3. O sa aiba grija Assad si de voi, leprelor nemtesti. Deja face progrese in Siria, ieri a curatat parti ale orasului Alep de „rebeli”. A „dispersat” peste 180 de „rebeli”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *