Sfarsitul Ucrainei?!

BemLssRCcAEdaBT

In Ucraina, mai exact in Kiev, se dau lupte de strada in cel mai literar sens al cuvantului de mai multe zile. Practic cerul capitalei Ucrainei este invaluit de fumul rezultat in urma incendierilor de autovehicule si cauciucuri, pe strada au aparut persoane civile cu arme de foc, iar pana acum au fost raportati cel putin cinci morti plus zeci si zeci de raniti, unii dintre ei extrem de grav. Chiar ieri un politist a fost impuscat mortal direct in cap.

In aceste conditii Uniunea Europeana a amenintat Kievul cu ruperea oricaror legaturi politice si economice daca statul nu inceteaza in a ataca populatia civila care demonstreaza pasnic?!, in timp ce Rusia a anuntat oficial ca nici nu se gandeste sa intervina in Ucraina…Cel putin nu pe fata.

Acum daca ne aducem aminte inceputurile acestei revolte, timp de cateva zile fortele de ordine au stat cuminti, atacate fiind de protestatari, unii poilitisti fiind chiar grav raniti, in timp ce guvernul de la Kiev poza in victima si facea apel la calm, doar ca acest tip de comportament al fortelor de ordine este unul foarte uzual pentru serviciile secrete ruse/ucrainene, astfel ca de foarte multe ori asa-zisi civili agresivi sunt de fapt ofiteri acoperiti printre demonstranti, care provoaca intentionat haos si ataca fortele de ordine, pentru ca mai apoi, dupa ce opinia publica se “convinge” de buna intentie a politiei si de “golania” demostrantilor, fortele guvernamentale sa atace in forta.

Nu stiu si nici nu vreau sa-mi fac pacate, poate este doar un scenariu inchipuit de mine, dar metoda este una folosita si la noi, asadar ar putea sa fie.

In alta ordine de idei, Ucraina se misca si se misca asa cum ne-am asteptat, printr-o inasprire brusca a libertatilor cetatenesti, pentru aducerea tarii la un tip de democratie de mana forte, acolo unde ai dreptul la orice opinie care indeplineste una dintre cele doua conditii obligatorii: ori o tii doar in mintea ta ori opinia ta politica este sinonima cu cea a guvernului.

Daca tulburarile de la Kiev se vor extinde si restul marilor orase ucrainene (in Cernauti au fost deja semnalate lupte de strada), daca numarul protestatarilor va creste, daca autoritatile se vor hotari sa fie si mai dure, ei bine atunci am putea asista la mai multe scenario:

 •  1.“Ruperea” Ucrainei pe zonele sale etnico-politice principale. Practic am asista la destramarea acestui stat cu totul artificial, zona estica urmand sa mearga indirect catre Rusia. Singura dilema in acest caz ar fi cat de aproape de Romania ar fi hotarul acestei zone estice, Odessa fiind, cred eu, un tel al Rusiei, tel care ar bloca accesul la mare al restului Ucrainei, iar noi am deveni din nou vecini cu rusii. O tempora 🙂

 

Foto: springtimeofnations.blogspot.com

 2. Daca puterea de la Kiev este suficient de puternica, daca implicarea Moscovei va fi totala, desi neoficiala, am putea asista la o intoarcere catre Rusia a intregii tari si revenirea Rusiei pe granitele noastre asa cum era pana in 1991, desi neoficial. Scopul Kremlinului in acest caz ar fi pastrarea Ucrainei ca stat-buffer intre Rusia si teritoriul NATO/UE

3. Razboi civil. Lung, dureros, pe modelul Yugoslaviei cu estul sprijinit de Moscova si vestul – ce mai ramane din el – sprijinit de catre UE si in particular de tarile UE care au interese majore in Ucraina, fiecare pe zona lui geografica: Romnaia in Basarabia, Bucovina de Nord si Buceag, Polonia, Slovacia, chiar si Ungaria, etc. Asta doar daca Moscova si Kievul scapa situatia din mana – putin probabil, sau daca Vestul se decide sa intervina – si mai putin probabil.

Recensamantul din 2001 -urmatorul in 2016- ponderea ucrainienilor Foto: wikipedia

Dintre toate variantele, cea de-a treia, razboiul civil, pare cea mai putin plauzibila, nici una dintre parti nu ar avea nimic de castigat, iar o Trasnistrie cat Ucraina de mare, nu pare sa intre nici in planurile Moscovei nici ale Bruxellesului. Nu cred ca astazi experienta yugoslava va mai putea sa fie repetata, mai ales daca tinem cont de marimea Ucrainei.

Cel mai probabil pentru o bucata de timp rezonabila Kievul isi va pastra integritatea teritoriala si macar  de fatada va arata ca o tara de sine statatoare, dar in practica influenta Moscovei va fi din ce in ce mai coplesitoare. Cine ar putea crede ca serviciile speciale rusesti nu sunt astazi la Kiev cata frunza cata iarba?! Eu nu cred asa ceva…

Si un fapt ingrijorator: mass-media vestica arata ce se intampla la Kiev, dar din punctul meu de vedere situatia este tratata cu foarte multa usurinta, iar de aici si pana la ideea ca Ucraina a fost deja cedata Moscovei, iar Vestul se face ca nu vede ce se intampla acolo, nu este decat un pas. Sa nu credem ca media europena nu raspundea si ea la unele „rugaminti” ale politicienilor locali, ca doar toata lumea traieste din publicitate…

RomaniaMilitary Production

(Razvan& George)

Sursa FOTO: Militaryphotos

Produse evoMAG.ro

152 Comments:

 1. Pentru numele lui Dumnezeu! Ucraina nu se va rupe. Este ultimul lucru de care noi avem nevoie. Trebuie sa existe o zona tampon puternica intre noi si rusi,
  Noi trebuie sa ne unim cu Republica Moldova. In nordul Bucovinei si Bugeac romanii nu sunt majoritari. Daca am recupera nordul Bucovinei si Bugeacul ne-am crea noi insine probleme cu slavii majoritari de acolo.
  Trebuie sa avem relatii bune cu Ucraina si sa o ajutam sa se integreze in UE cu totul si sa nu dorim sfarsitul acestei tari. Ucraina trebuie sa ramana intreaga si puternica si integrata in UE.

  • Statele tampon nu functioneaza, ele ajung la un moment dat intr-o barca sau in cealalta. Probabil ai spune ca pentru Polonia Belarus este un stat tampon? Nu, Belarus este teritoriul Moscovei si atat.
   Ucraina a fost si este inca teritoriul Moscovei. Ucraina intreaga nu va ajunge niciodata in UE, pentru simplul motiv ca detine teritorii si populatii rusesti importante (impartite Ucrainei cu generozitate de catre Nikita Khrushchev) si oricand ar intra in UE cu acele teritorii si populatii ar avea mari probleme cu acele minoritati care traiesc in zone sprijinite de Rusia.
   In statul ucrainian exista foarte multi trepadusi cu atestat KGB/FSB care tin in continuare directia est iar atata timp cat populatia din vest nu uita marea foamete si il venereaza pe Banderas lucrurile nu pot sa se termine decat in sange.
   Iti dau dreptate cu Republica Moldova, este ca un calcai al lui Ahile pentru noi, trebuie sa rezolvam problema asta, dar ce te faci cu Tiraspol? Cui si mai ales cum il lasi?

   • Daca populatia ruseasca nu ar fi vrut sa ramana in cadrul Ucrainei probabil ca si-ar fi exprimat demult aceasta optiune si Ucraina s-ar fi rupt de mult timp. Dar Ucraina nu s-a rupt. Sa inteleg ca populatia rusa din Ucraina ar prefera sa se uneasca cu Rusia care are un nivel de trai mediocru, sau sa se integreze in UE odata cu Ucraina si sa se indrepte catre un trai mai bun?
    Holodomor-ul este unul din motivele pentru care Rusia nu merita sa se uneasca cu Ucraina, pur si simplu Rusia a provocat multa suferinta ucrainenilor..
    Transnistria trebuie, dupa parerea mea, data Ucrainei, si sa se faca si un schimb de populatie, dupa modelul Cadrilaterului, iar armata rusa din Transnistria sa plece definitiv de acolo.

    • Populatia rusa din estul Ucrainei isi exprima optiunea pro Rusia de la ruperea URSS fara oprire (isi cer limba in documentele oficiale si au dobandit cetatenie rusa), dar nu a putut sa opreasca tavalugul nationalist ucrainean de dupa 91.
     Nu uita ca Holodomor-ul este provocat de sovietici, nu de rusi, si la sfarsitul zilei nu conteaza cine merita, ci cine vrea si mai ales cine poate. Sa fim realisti si sa acceptam ca in cazul de fata cel mai mult pot rusii – granita directa, populatie minoritara 17.3% din total, aparatul de stat ucrainean parazitat cu agentii lor, baze militare pe teritoriul Ucrainei.
     Cat despre Transnistria: schimburile de populatii sunt depasite istoric, putem in cel mai bun caz repatria populatia romana de acolo pe modelul german.

    • Catre Dragos,
     Transnistria poate fi data Ucrainei compesata cu Bugeagul si Bucovina de Nord.
     Asta nu inseamna ca Ucraina are vreun drept la Transnistria, in conditiile in care nu este stipulat, la nivel international, care sunt de fapt granitele acestei tari.

  • Nordul Bucovinei și sudul Basarabiei nu sunt ale tale, să le faci cadou. Sunt pământ românesc, chiar dacă au fost asimilați românii și au rămas minoritate.

   • Din pacate, „dreptatea istorica” nu e de ajuns, trebuie sa fii si capabil sa tii ceea ce e al tau.

   • Frate Oroles Ucraina sa dea R Moldova Bucovina de Nord si sa primeasca Transnistria,deoarece procentul de ucrainieni si moldoveni(romani) este de 75% , rusi sunt 25% si asa ar pleca si armata rusa de acolo, plus ca Romania si Moldova sa sprijine mutarea romanilor din Transnistria logistic si financiar in Moldova sau Bucovina,iar Ucrainienii pe ai lor.Sa le dea cate 20000E de familie. Unirea cu Moldova atunci va fi posibila,cat despre Buceag nu mai este de actualitate, este definitiv pierdut ,nu poti stapani sau revendica un teritoriu in care ai 10% romani,cei ce sustin alte revendicari nu stiu ce vorbesc.Este ca si cum ai lua trei judete de la Ungaria, in care 90% sunt unguri, cum sa le alipesti Romaniei?

    • Burebista, ce afirmi despre populatia din Bugeag care ar determina carei tari apartine acest teritoriu (principiul nationalitatilor) nu mai este de actualitate!
     Bugeacul ca si Bucuvina de Nord, tinutul Hertei, insula Serpilor au fost confirmate, prin studiu si tratate internationale ca apartin Romaniei (teritorii istorice). Ele au fost luate cu japca. Mai mult ,aic,i au fost adusi colonisti ca sa schimbe acest principiu al nationalitatilor, in defavoarea romanilor. Acelasi lucru s-a intamplat si in Tinutul Secuiesc, prin aducere de colonisti si maghiarizare fortata.

  • Nu stiu cati ani aveti si nici cata istorie stiti. Tatal meu este un refugiat din Cernauti si vreau sa stiti ca acolo in aceasta regiune, romanii nu au nici un drept. Cu ucrainenii nu te poti intelege, ca sunt mai rai ca nazistii, iar politica lor de asimilare fortata e una extrem de crunta. Nu sunt si nu vor fi un vecin de incredere niciodata, dovada e ca in Transnistria si Gagauzia, elementele secesioniste sunt 90% ucraineni care mai doresc si acum sa rupa bucati din Republica Moldova. De altfel nici nu exista un popor ucrainean. Limba lor e un dialect al limbii ruse ;i in forma actuala a fost creata de Habsburgi in Lemberg, prin adaugarea la dialectul rusin din Transcarpatia a UNOR TERMENI SI FORME GRAMATICALE DIN IDIS , GERMANA SI POLONA. Disolutia actualei Ucraine e un dat istoric, iar noi Polonia si Ungaria trebuie sa ne reluam teritoriile furate de RSS Ucraineana in 1940-44. Restul, adica ce este la vest de Nipru, poate apoi cu mari, mari dificultati sa fie primit in UE dar nu mai devreme de 2050

   • am avut bunici refugiati in 1940 si apoi 1944 din raioanele Hotin si Soroca…

   • Domnul George, dupa parerea mea aveti perfecta dreptate. Aceasta tara este, de fapt, o mica Uniune Sovietica care a incercat sa pacaleasca si pe rusi si pe europeni, si anume, dupa ce are in compunere teritoriile multor state europene recunoscute numai de vecini ei, sa carmeasca spre UE dupa bani si dezvoltare si nu numai.
    Bineinteles si rusi si nemtii si francezii s-au prins cu cine are de a face. Din aceasta cauza este situatia critica in aceasta tara, si probabil v-a intra in UE dupa ce va fi bine „periata”.
    Pe de alta parte ucrainienii nu sunt un popor. Sunt formati din mai multe rase de oameni care au fost rusificati. Prin rusificare nu au dat rusi ci ucrainieni, care au apucaturi de sovietici, dupa cum bine se vede.

 2. Nu m-ar mira ca rusii si europenii sa-si fi dat mana tacit pentru o rupere a Ucrainei.
  Pentru UE Ucraina este o galusca mult prea mare de inghitit si ar prefera sa preia /integreze doar partile vestice, cu populatie proeuropeana.
  Pentru rusi, daca reusesc sa pastreze (direct sau ca influenta) partea de est, prorusa si bine industrializata, Crimeea si sa taie accesul Ucrainei (vestice) la Marea Neagra este un castig apropape la fel de mare pentru ca entitatea ramasa libera va fi lipsita de accesul la resursele din platoul Marii Negre si va trebui sa stea tot la ei cu mana intinsa dupa gaze.
  Nu cred ca ar trebui sa ne ingrijoreze ca vom ajunge din nou vecini cu Rusia.
  In primul rand, am fost vecini si pana acum pentru ca ei sunt vecini cu orice vor. In al doilea rand prefer sa fiu vecin cu un stat ostil dar care este (dusmanul pe care-l cunosc) decat sa fiu vecin cu un stat ostil, instabil, paranoic si imprevizibil.
  Nu e problema ca noi nu vom sti ce directie vor lua, problema este ca nici ucrainenii nu stiu ce vor face.

  • Eu nu vreau sa fiu vecin cu Rusia, ea este dusmanul nostru suprem, daca Rusia ar disparea de pe harta (Doamne ajuta!) as fi cel mai fericit.

   • Vrei sau nu vrei, esti vecin cu Rusia chiar si acum.

   • Eu as vrea sa fiu vecin cu Rusia 🙂
    Poate asa se trezesc astia cu apararea…

    Cu toate ca ungaria, bulgaria, serbia, ucraina ar trebui sa fie destul sa arunce bani pe armata ca pe lautari…………….

    • @M.C.
     astia nu se trezesc sa miste ceva in domeniul apararii nici daca le baga careva kalasnikov-ul sub nas si ii intreaba de sanatate pe ruseste………la Bucuresti!
     Ca vine NATO dupa aia sa negocieze si sa ne salveze, dupa 6 luni de la evenimente!
     Romanii ar trebui sa se bazeze pt aparare doar pe romani, nu pe straini cu interese care mai de care mai diverse! Chiar nu conteaza cu cine esti vecin, ca oricum CCCP, pardon, Rusia, se invecineaza cu cine vrea ea!

   • Nu ești singurul care nu prea vrea cu/sau lângă Rusia,uite ce spun baltici

    Lithuania’s Algirdas Butkevicius promises to join euro or resign
    http://www.ft.com/intl/cms/s/0/70d14dca-7d16-11e3-a579-00144feabdc0.html
    Latvia sees joining euro as extra protection against Russia
    http://www.ft.com/intl/cms/s/0/199b0a8c-69c0-11e3-aba3-00144feabdc0.html

    (dacă nu merge din link pentru ca apare treaba aia cu înregistrarea căutati cu Google după numele articolului, sunt afișate)

   • Ce te intreaba careva ce vrei tu (scuze da dupa poza avatarului se pare ca ai unele probleme). Si fara vise erotice roz-chilotii Rusia nu va disparea .. sau va disparea dupa ce va transfoema in sticla (ghici cum!) pe destui ..
    Si sa itiz ci ceva din exp[erineta mea : dupa ce i=-am vazut pe ucrainieni la ei „acasa” am ajuns la concluzia ca ii iubesc pe rusi!!! Rusii e adorabili DACA ii compari cu ucrainenii!!!

    • 🙂 Cum bre sa-i faca sticla?! 🙂 ))))))))))))) Cu boambe?!

    • @ Ghita Bizonu’
     Nu avatarul meu trebuie sa te intereseze pe d-ta. In plus si in Republica Moldova multi ii iubesc pe rusi, asta inseamna ca R. Moldova trebuie sa se uneasca cu Rusia? Nu cred!

     • Stai frate linsitit cu avatarul, daca este Hentai : , esti printre prieteni 🙂 )))))))))))) Ghita e baiat bun, dar are gura mare 🙂 , in rest e baiat giposi.

     • @ Dragos
      La începutul crizei economice am citit o declarație a unui oficial baltic, era ceva în genul: Dacă Rusia ne ocupa iar, noi disparem ca națiune.
      (Legat de ce sunt ei asa de nebuni după euro și de ce au tras-o cu austeritate fără sa facă gura )
      Asa ca dacă moldovenii vor sa fie pa-pa…sau cineva ii vrea pa-pa

     • Avataru creaza unele confuzii … iti zic Dragos (cap de bourt, bvudufan, cal miros de cal samd ) si in poza ?! Blonda!!! (totusi prefer brunetele!!) Oricum dorintele atle sunt irelevante. Si ale mele!!

      GMT : de la francezul „vitrifier” care de vreo 50 de ani inseamana s aii dai cuiva cu nucleara in cap !! Sper ca stii ca de peste 10 ani Rusia a decalrat ca la o adica da cu bomba prima …
      A da. De ce nu mi se mai afiseza TR 85 ul ?! (adica sunt cam la fel de isesnibil ca si poza asta!!)

      • Razvan Mihaeanu

       E posibil ca serverul sa-ti fi repartizat un alt IP (se mai intampla, e independent de vointa noastra); daca intri pe Gravatar unde ai avatarul cu TR-ul probabil revine la normal…toti am patit-o

 3. Astea-s vise deja Dragos. Ucraina a murit in momentul in care UE nu a sprijinit-o sa semneze Tratatul. Chiar daca Ucraina ramane intreaga, ea va disparea ca tara independenta, devenind doar o anexa a Moscovei pe modelul Belarusului.
  Nu cred neaparat ca tara se va dezmembra, dar nici nu vad Kievul ca fiind capitala unei tari independente.
  Nu sunt foarte sigur daca acest lucru reprezinta un avantaj sau un dezavantaj pentru noi.
  Nu uita ca Romania si-a atins obiectivele de integritate teritoriala mai mereu in ape tulburi: cand unii mureau noi renasteam…

  • Noi trebuie sa ne unim cu Republica Moldova si sa avem liniste la granita de est, iar Rusia sa stea cat mai departe de noi, sau cel putin armata rusa sa stea cat mai departe de noi.

 4. 1. Harta revoltelor pentru ca este vorba de mai mult de cât Kiev și Cernăuți
  http://news.bbcimg.co.uk/media/images/72495000/jpg/_72495827_ukraine_protests_624v6.jpg
  2. Este vorba de mai mult decât integrare europeana,revolta din Ucraina este una și împotriva oligarhiei (poate chiar în primul rând)
  3. UE a sprijinit-o sa semneze, dar Oligarhul șef de acolo nu vrut nici o data sa semneze.
  4. Asta nu este doar o „bătălie” pentru Ucraina este și pentru Belarus și chiar
  Rusia, pentru ca o Ucraina plecata pe calea reformelor va forța și pe celelalte doua sa ia aceiași drum.
  Mircea Druc spune ca dacă Ucraina o ia pe calea europeana, Rusia se va rupe.
  5. Marele test este dacă va trece revolta și în estul Ucrainei, un prim început a fost făcut deja, dacă ne gândim la suporterii echipelor de fotbal din est care și-au manifestat sprijinul.
  6. Ruperea are șanse mici, pentru ca chiar și ruptă o Ucraina poate determina o schimbare în Belarus și mai târziu în Rusia, integra le va determina și în Rusia.
  …asa ca cred ca ar mai exista și varianta unui pat precum la șah.

  • UE a sprijinit-o doar cu gura, da bani nu le-a dat desi cu totii stiau ca Ucraina fara cateva miliarde bune de dolari imediat o lua la vale…Rusia i-a oferit bronto 13 miliarde de dolari, basca o reducere semnificativa la pretul gazelor si din acest motiv cred ca Vestul si Rusia si-au impartit din nou zonele de influenta.

   • Vestul a dat bani Ucrainei printr-un acord cu FMI (parca erau și europeni parte) dar Guvernul Ucrainei nu a respect acordul.
    Acuma ce a cerut asta de la UE a cerut special pentru ca știa ca nu o sa-i dea și a vrut sa arate ca na UE nu ne da bani,
    Ce suma a cerut el de la UE și ce suma a primit de la Rusia,bine mai corect spus a primit promisiunea unei sume și au unei reduceri a prețui la gaze,dar au mai fost și alte promisiunii de reduce a preț gazelor.
    Eu cred ca nu putem jura doar vestul pentru eșecul din Ucraina,sau nu doar vestul

    • Ucraina nu cred ca poate fi numit un esec al Vestului, tara fiind una rusofona. Ucraina practic nu este o tara ci doar o panoplie de popoare si teritoirii adunate si inglobate cu forta intr-o entitate numita adecdotic mai mult „tara”.

     • @George GMT
      Atunci de ce ucrainenii au vrut sa fie independenti fata de rusi atat in 1919 cat si in 1991? De bine ce traiau alaturi de rusi? Nu cred! Ucrainenii trebuie sa ramana independenti si puternici astfel si noi vom avea liniste in est.

      • Romania nu o sa aiba niciodata liniste atata timp cat exista „ungaria” care atrage vecinii nostrii de partea lor si contra noastra si agenturili noastre nu ii ia la palme…

       Pe langa asta au prioritate in Europa fata de noi + manipularile hortiste, si asta ar trebui sa ne faca sa ne uitam catre vestul Europei la fel ca la rusi din punct de vedere militar dar economic sa continuam cu zambete….

       Germania inca mai are vise ude si cea mai buna solutie pentru noi, si dovedita clar uneori este, Franta + USA + UK (cu UK nu stiu ce sa zic, cand imi aduc aminte de Yalta………….)

       „ucraina” trebuie sa se sparga in cat mai multe bucati posibile.

       • @ M.C
        Cu Ungaria avem alte probleme, aici depinde doar de noi sa anulam intrigile maghiare. Dar daca Ucraina dispare sau se rupe atunci problemele noastre se vor inzeci si vom fi coplesiti.

      • Zi mia bine de ce doreau sa ia si Bucovina ..Da daucrainineii (!!!

       • @ Ghita Bizonu’
        Ucrainenii au vrut multe. Noi le-am dat nordul Bucovinei can am ales sa fugim in 1940 si sa ne acoperim de rusine, de dezonoare, cand am cedat fara sa tragem un foc de arma un sfert de tara sovieticilor.

        • Noi nu ma dat nimic Ucrainei. Le-a dat tatacu Stalinj asa ca o co0mpensatie ptr Holomodor!!
         Dat in mod simbolic ptr ca si Ucraina era a lui!!

         A da.. fata de majoritate eu am asa oi vaga idee despre relatiile dintre malo si velicorusi. vaga dar oricum mai mult decat stie lumea pe aici!!

      • Or fi vrut ei in „919 da le-a iesit repede pe nas. De ce au vrut in 1991, pai simplu, oligarhia locala vroia sa aiba propia ei tara. Hai sa fim seriosi; care popor ucrainean, care tara, care istorie?! O tara n-o faci prin decret ci la fel ca in cazul unui copil ai nevoie de mult timp.

     • Rusii nu recunosc deschis dar ei sunt cei mai interesati in dezmembrarea Ucrainei,pentru ca o pot alipi, ca tara independenta sau sa o asimileze , plus ca au flota la Sevastopol,ar putea inchide mai usor robinetul cu gaz catre Europa plus ca s-ar ocupa de Transnistria.Voi ce credeati ca Ukraina intra in UE cu tot cu flota rusilor aflata la Sevastopol? Rusii ar putea usor sa ajute cu bani ukraina de est, daca se destrama,plus ca scapa de o multime de nationalitati ,unguri,romani,slovaci,polonezi,etc Atunci vor fi vecini cu NATO si UE

   • Ucraina este o țara, problema lor ca și a celor alte state foste sovietice vine de la Stalin și mutatul populațiilor de colo-colo cu forța.
    Este o țara paralizata, cum este și R.M. care cum încearcă o apropiere de vest cum i se aduce aminte ca o sa piardă și aia și pe aliata.

 5. Ucraina se va rupe iar UE şi Rusia îşi vor împărţi sferele de influenţă. Pericolul pentru România este enorm, deoarece există pericolul atragerii ei în conflict sau schimbarea vecinilor ţării noastre. Dacă vom avea ca vecini pe ruşi o să fie pericol.

  • Romania este parte din NATO. Daca Romania ar fi atrasa in conflict (Doamne fereste!) atunci tot NATO-ul ar fi atras in conflict. Pericolul de a-i avea pe rusi drept vecini este foarte mare, de aceea Rusia trebuie tinuta cat mai departe de noi.

   • Vecinii si rudele nu prea ti le alegi…Doar inveti sa te descurci cu ele.

    • Daca Rusia ajunge vecina cu noi, atunci noi ar trebui sa anexam Republica Moldova si sa ne inarmam cat de mult putem.

     • România nu poate anexa pe cine vrea ea când vrea ea,dar Rusia poate (dacă ii merge cu Ucraina) și după Ucraina vor mai urma și alți.
      Iar despre înarmare dacă eram ins-tare o făceam pana acuma.
      Rusia nu se poate atinge de România (și nu are de ce s-o facă cu armata),atât timp cât noi o s-ai avem lângă noi pe Europeni și Americani.
      Nu o-sa trimită nici un t-90 încoace,este mult mai eficient sa ne șicaneze economic ,vor încep o campanie de lobby,pe principul i-a mai lăsați în p… m… pe romanii nu vedeți ca sunt hoți,plus ca mai sunt și prin vecini tot felul de deștepții care vad în Putin un model

      • Corect, dar macar sa ne consolam si noi cu recuperarea R. Moldova daca tot vom fi vecini cu rusii.

       • Cu Moldova ne vom uni doar când se vor înțelege Rusia cu UE,altfel iese rău pentru noi.Situația nu trebuie privită militar.

        • daca mascaricii astia ai nostri ar intelege situatia asta si ar vedea ca e o ocazie sa facem niste lobby si sa dam din maini prin spatele usilor la UE atunci unirea cu moldova ar avea sanse de reusita.

 6. toate trei variantele sunt posibile….cel mai urat(pentru noi) ar fi divizarea ucrainei si trecerea unor teritorii catre rusia…daca devenim vecini cu rusii e urat….variatna razboiului civil ar fi si ea destul de naspa…de ce? probabil s-ar intampla cum s-a intamplat in siria cu turcia si israel(in cazul nostru romania si polonia)…ne mai bombardeaza ei, le mai dam si noi in gura, ne mai doboara un avion, le doboram si noi un elicopter….si tot asa…mai bine sa vireze toata tara catre rusia, asa Romania are destul timp sa se pregateasca

  • Nu de atragerea în război este vorba,cât despre,efectele economice pe care le-ar avea,cât și despre faptul ca ar trebui sa ne confruntam cu un număr mare de refugiați.
   Iar despre virat în totalitate spre Rusia,după Ucraina Rusia va vrea mai mult,…
   Iar despre pregătit nu cred ca poate fi vorba,

   • ce am zis, am fi ca turcia, pe langa faptul ca am tine zeci de mii de refugiati, am mai primi si bombe in cap…daca ukraina s-ar duce spre rusia, la noi ar incepe inarmarea ca la polonezi mai mult ca sigur, nu ca vor politrucii nostrii, ci pentru ca ii obliga altii

 7. Cam asa ar fi la granita noastra de est 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=893T3Q3DfEk

  • exact 🙂 de la ei ar veni niste obuze de artilerie, noi le-am da in gura cu LAROM-ul, ca altceva nu prea mai avem…desigur, rachetele au fost insotite de o injuratura traditionala, pentru a demoraliza inamicul 🙂
   s-ar putea sa fie si asa(daca ajungem la nistru):
   http://www.youtube.com/watch?v=k4aTgotFxc0

   • L-am vazut si pe ala mai demult 🙂
    Le dau cu PSL-u’ sefu’ ? 🙂

    A venit si injuratura clasica mai incolo, nenea care vorbea/filma e jumate minoritar 🙂

    • foarte tare…trage mai jos…trage mai jos…trage mai sus…urmat de injuratura sublima a tragatorului 🙂 …aici se vede diferenta dintre o turela adevarata, telecomandata, cu senzori de caldura, stabilizare electrica, etc…si mitraliera pusa pe tab…

     oricum, si americanii tot la fel de mult injura in timpul luptelor…doar ca ei au accent 🙂

     la dau si cu asta mica? da si cu aia, da-i d….. 🙂 foarte frumoasa limba romaneasca 🙂

 8. Stimati domni si doamna filomalorusa

  ar fi cazul sa va amintit ca de 20 de ani presa „serioasa” din Vestake a subliniat si rassubliniat ca Ucraina ar fi divizata intre un „apus” cica catolic, filooccidental (?! ca pe lesi nu ii iubesc iar cu nemtii s-au racit nitel dupa 42) si un est ortodox fiolorus…(ddesi Hmelnitchi tot pravoslavnic era!!)

  Ar fi cazul sa intelegeti ca Ucraina este o problema „lasata in suspensie” din anii 90.. Cand miticul (de la mit ) Apus s-a purtat cam miticeste ( de la Mitica in acceptiunea lu Sabin Gherman) findca ii era frica de Rusia (nu atat miliar cica o sa ii taie gazele si accesu la resursele siberiene) si de marimea Ucrainei.
  Sa nu uitati ca Ucraina subzista si datorita complezentei muscalesti – adica credite m si hidrocarburi la preturi preferentiale. Nu stiu faca UE est6e dispusa sa acirde zeci de miliarde euro ajutaore (pe d’a moaca) Ucrainei mai ale acu ca e iarna si frig …

  SI ca se va rupe sau nu depanda de depanda si de polcovnicu Vladimir…
  Ar fi un interes rusesc sa rupa Nova Rossia de Ucraina …. la o adica sa „negocieze” Odesa (adica sa „cedeze” Odesa ucrainienilor .. ) punand mana si pe Crimeea (adica porturile militare!!) INSA mo0mnetul nu mi se pare prielnic.
  “Mult mai bine” pentru Moscova ar fi fost in 2004 cand partea de vest (nationalist ardenta) a “proclamat” ca presedinte pe Iuscencko sa ii puna pe rusofoni sa isi proclame presedintele lor Ianukovici si totu’ ar fi decurs “natural” ca “ce sa ceri de la Ucrainieni? E mai rau ca balcanicii!! Tatari crestini!!!” (eventual sa pui si niste atatri sa se declare indiganti ca sunt amestecati cu asa niste salbateci ramsi in sec XIV!!)

  Insa .. cum s-a ajuns la actuala “distractie”? UE sau mai precis Federalnaya Respublicka Gazpromaya a cerut ca conditie sine qua non eliberarea frumoasei Iulicica (pe cat de frumoasa pe atat de corupta) cestie mai greu de inghitit. La care Rusia a contracarat cu vreo 15 miliarde de euroi si gaze la pret prefernetial .Eu as zice ca Gazpromaya (fosta Germania) a pus special o conditie imposibila.
  Ptr ucraininei ar fi very naschpa rau sa se ajunga la partaj .. si asta este un cosmar ptr Anmgelika markiza Austeritazii .. findca ar trebui sa sprijine Ucraina euroepeana cu multe melarde de euroi … si sa le dea drumu s alucreze in safnatul pamant Doicesc.

  Ma rog mai ramnane cu ce crede ca vrea Biroul Oval .. da aici e conduzie mintala totala (sa ajungi sa fii aliat de facto cu aia care 9/11… )

  Dar per total zic ca nu .. desi daca eu as fi in locu lu Bladmir as fi tentat sa rup pisica!

  • Dar Romania? Ce ar avea de castigat/pierdut Romania daca Ucraina se rupe sau dispare cu totul? Ca de interesele lui Merkel sau Obama sau Putin sunt satul. Trebuie sa ne punem pe noi pe primul loc.

   • Depinde unde s-ar opri cizma muscaleasca.
    La Est de Odesa sau la Cetatea Alba . In acest din urma caz presiunea ar fi enorma si ar fi sanse mari ca Rusia sa „recupereze” Basarabia
    Si nu ar fi cazu’ sa stepti ajutorul Obamei sau Angelikai sau…
    Si nu este cazul sa speri ca am avea ceva de castigat – fiindca nimeni nu iti baga in traista! Si noi nu sunmte in situatia de a lua nici macar ce ne apartine …

    Oricum raman la parerea ca pe tine te doare mai mult Ucraina ..

    • Cizma muscaleasca se va opri la Ismail si bratul Chilia, ceea ce pentru noi va fi o catastrofa, pentru ca va pune in pericol si eventuala unire a Romaniei cu Republica Moldova.

   • Daca Rusii rup Nova Rusia din Ukraina,Bugeacul ar fi dat R Moldova la schimb cu Transnistria,o parte din Ukrainienii din Transnistria vor pleca in Ukraina.iar romanii vor fi mutati in Bugeac si rusii si ukrainienii de aici mutati, in Transnistria ,Atunci va fi pace, Moldova se va uni cu Romania,iar Novarusia stat tampon intre NATO si Rusia gen Belarus. Rusii , militarii, nu vor mai fi neviti sa plece din Transnistria, Moldova va fi multumita si nu vor mai fi sanctiuni din partea UE iar Ukraina de nord se va putea integra in UE si NATO avand minoritati unguresti,romanesti,poloneze si s-au terminat conflictele interetnice.

    • Ukraina este un stat artificial, ce este asa greu de inteles? UE si NATO nu pot recunoaste deschis ca Ukraina trebuie sa dea teritorii Rusiei ca ar crea un precedent pentru alte state din UE,de aceea nu ajuta militar Ukraina, iar SUA si Anglia care au garantat securitatea Ukrainei cand au dat bombele atomice, de ce credeti ca nu apara militar aceasta tara?. Daca vroiau se pisau pe rusi, mai ales ca sunt in NATO si au semnat un tratat cu Ukraina si Rusia. UE nu poate asimila o Ukraina cu probleme etnice cu rusofonii si nici cu o populatie de 40 mil.dar fara rusofoni la o populatie de 20-24 mil ar fi simplu si rusia nu s-ar opune, Nova Rusia fiind o tara tampon intre tarile NATO si Rusia.

 9. E .. ca sa ma dau (jocandi causa) si eu geniu neinteles – Zarahustra in intersctie cu Lenin si Adolf – de la salonu’ “agitati”: in 90 “Vestul” a ratat unica ocazie de restructurare geopolitica.

  Cu efort si multi bani (aia disparuti in diverse crize si iracuri) s-ar fi putut obtine o “remodelare” pasnica a politici rusesti (in genul il insor pe Vanea cu nepoata mea si el nu va mai umbla sa imi aia nevasta plus ca va trebui sa o intretina si pe toanta!!)

  Pentru asta ar fi trebuit ca concomitent sa fie lansate 2 mari programe:

  1) Integrarea in economia “vestica” a Ucrainei … greu ca e cam balshaya … Asta bloca orice veleitate imperial ruseasca ..(ma rog ar fi dat dureri de cap Romaniei da nu Romania ii aia pe aia de la Londra sau Washington)
  2) Investii dirijate in Rusia. Masive! Care sa produca o mutare a axei economice rusesti catre Urali . O Rusie “centrata” economic la Est de Volga . In care populatia sa incerce sa se mute nu la Moscova sau Skt Petersburg sau mai la granita de vest ci in centru ptr ca acolo sunu opotunitatle economice ar fi fost automat o Rusie care ar fi “presat” mai putin vecinii . Niaste rusnaci fericiti ca traiesc in inima tarii lor (fericiti adica grasi si satisfacuti pana la ragaiala de produsele muncii lor chit ca satsfactia ar fi fost doar o Lada mai jmechera) ar fi fost niste rusnaci mai nepasatori fata de vecini lor . Ar fi fost in fine o Rusie care si-ar fi potolit nevoia de expansiune..

  EU , geniu neinteles de la salonu 3,14 !!

  (scuze subectu ma intereseaza de vreo 30 de ani .. )

  • Adica UE a reusit sa integreze tarile din fostul Pact de la Varsovia, care si ele erau tot pe modelul sovietic mulate si nu va reusi sa integreze Ucraina? Sau ce?

   • @Dragos

    Vesticii se kk pe ei de valul de invadatori bulgari si romani si crezi ca le-ar arde de primit Ucraina in UE? Exclusa o astfel de integrare. De-asta Ucraina nu prea vrea sa accepte acordul de liber schimb cu UE. Pentru ca economic piata le-ar fi invadata de produse UE dar la schimb ei nu primesc nici fonduri structurale nici liber la plecat la munca in UE…..

    • @ Vector
     Adica europenii sunt inconstienti atunci cand cer Ucrainei sa se asocieze la la aderarea la UE? Sau sunt naivi? Adica au primit atatea neamuri in UE in 2004 si 2007 si nu-i primesc pe ucraineni pentru ca le este frica de imigranti?

     • Dar nici nu a fost vorba de o asociere „la aderare”!

      Sunt absolut sigur ca vest europenii nu ar mai vrea sa primeasca inca o tara est europeana saraca. Mai ales una cu o populatie de 50 de milioane!

    • Hehe vesticii se inspaimanta de invadatorii din est da se bucura de toate älbinutzele”din est . Sunt destule ucrainence venite la „munca „in vest /

   • Dragos

    Esti cam inflacarat(a) .. Ar trebui sa pricepi ca vestiici e oamnei cu cap care chiar daca au inima la stanga tin portofelu pe dreapta si ori de cate ori iau o decize se uita in portofel.
    Apopi ar trebui sa zici ce integi prin “integrare”. Ucraina este o galusca nitel prea mare – depinde prea mult de piata ruseasca! Este prea saraca!! Vetsicii nu ar dori sa o integreze – finbdca asta ar insemna sa creasca si plata cusutoriselor din Ucraina!! Veci cum ne-au intrgat si pe noi – “romani sa fie maporetanti!” Sau scandalu contunuu cu MCV ul – de fpat pretext sa nu isi respecte angajamentele.
    Nu sunt inconstineti “europenii” (ca si ocarinieni tot in Eruopa sunt!) ci doar cinic si ocazional mincinosi si ori de cate ori au prloejul escroci (ce-i al tau e si la meu da’ ce e al meu e numa al meu!!)
    Ar mai trebui sa stii ca UE (“europenii”) nu numa ca e perversi rauda mai e tari industraiale si “postindustriale” (ce-o mai fi si asta!) cu putin popultaie ocupata in agricultura si cu prductivitati mari. Ca dosarul agricol e cel mai imputit si ca decenii de-a randul inalti oficiali se strageau sa fie de acord ca nu sunt de acord cu bugetu agricol (50% din bugetul Peitei Comune). Ca “europenii” au supracapacitate de productie agricola (si Ucraina are prea mult pamant de buna calitate!!) si o supracapcitate in industria siderugica. A rtebuyi da astea au fots ignorate si de Nastase si Tariceanu asa ca .. (scuze eu am citit despre negocierile de aderare la CEE a Spaniei, Greciei si Portugaliei. Curios Romania nu discutat decat legislatie nu clauze de salvgardadre a agriculturii, siderugiei a ). Asa ca Ucrtaina este o belea in plus.
    Ar mai trebui sa sti ca intr-o negociere fiecare se gandeste la altceva decat celalat iar cel care isi face iluzii pierde!! Cum am pierudt noi care mereu am sperat ca daca facem mumos si zicem I ove you si ne aia pe nasturi ei ne vor da “ajutoare” . Cate a primit Emil Tzapu’ se stie – chiar si el era scarbait “parca pe Ilescu il ajutau mai mult!” Asa ca in cestia aia UE (adica Germania in primul rand) se gandea la deschiderea pietei ptr negustori lor (de la Mercedes la nu mai stiu ce marca de cafea!) iar nefericitii aia care zbiara in strada se gandesc la beneficii , inlclusw sociale (sa ampretam pe romani!!!)
    In fine chiar daca ucrainieni nu sunt chiar rusi .. sunt oricum mai departati cultural decat romanii.
    Asa ca … la o adica daca Rusia taie macaroana UE ar trebui sa cheltuie mai mult decat doreste Germania.

    Deci, intr-un fel pervers divizarea Ucrainei ar fi preludiul unei preluari prtiale de catre UE. O bucata “scapata” de baza siderugica, industriala si cea mai mare parte a capacitatii agricole ar fi “digerabila” ca anexa externa.
    Fiindaca mai am impresia ca ce dorste “apusul” sunt fostele parti austriece sau poa completate cu unele zone foste leseti. Insa Kievul ar fi extrem de greu de inghitit … sau mai precis ar refuza el sa fie inghitit!!

    Imi pare cu regret ptr matale da viiata nu este pe ce vreei ci pe ce poti si geaba vointa daca nema puturinta!!

    • @ Ghita Bizonu’
     De acord. Dar eu am impresia ca o eventuala divizare a Ucrainei va crea mai multe probleme decat va rezolva in viitor. De aceea eu sprijin integrarea totala a Ucrainei in UE.

  • fix ca la noi ….

 10. Stati bre linistiti. Ce treaba au luptele de strada cu ruperea tarii? Protestatarii cer alegeri prezidentiale anticipate, nu independenta. Si au murit cativa. Miscarile de strada sunt un fenomen global acum. Uitati-va la ce a fost in Turcia, Brazilia, ce e in Tailanda, Egipt… Ca sa nu mai zic de Siria si Irak ca acolo sunt la un nivel si mai nasol. Au murit o gramada si nu s-a rupt nimic. Ruperea unei tari poate dezechilibra o intreaga regiune si nu va fi permisa. Daramite o tara de dimensiunea si importanta Ucrainiei. Eu zic ca va grabiti cu gandul la bucatele de la parastas cand Ucrainia nici macar nu a intrat in coma.

  • Ucraina s-a nascut in coma de gradul IV…

   • @George GMT

    Asa o fi, dar treziti-ma cand intra armata in joc, dezerteaza unitati, se fura armament, se cere/proclama independenta etc. Ce-i acolo deocamdata nu e decat revolta care ar putea evolua spre revolutie sau lovitura de stat militara urmata de organizarea de alegeri.

    Cat despre clivajul din Ucraina, vad o situatie cam ca la noi, in care aia din vest, mai catolici decat Papa si mai in contact cu unele imperii sub care s-au aflat, se cred mai grozavi decat „regatenii” ucrainieni din sud si est si ii considera balast care ii tine pe ei in urma si nu ii lase sa zboare spre dezvoltarea occidentala pe care chipurile o au in sange/gene. Chiar ma intreb or avea si ei Ovidiu Ghermanii lor?

 11. Daca se agravează haosul din Ucraina , se poate întâmpla orice, poate pana la urma ar avea de castigat armata romana prin dublarea bugetului cel putin.

 12. La Cernăuți se strigă ”UE, România, ajută-ne!”

  http://www.cotidianul.ro/la-cernauti-se-striga-ue-romania-ajuta-ne-230823/

  Roșu: orașe in care au fost ocupate clădirile guvernamentale. Verde: orașe în care au avut loc doar proteste. Sursa: rt.comProtestele din Ucraina s-au întins vineri în toată jumătatea centrală şi vestică a ţării, atingând şi oraşul Cernăuţi. La presiunile cancelariilor occidentale, Ianukovici a promis că va modifica legile contestate de Opoziţie, scrie Ziarul de Iași.

  Manifestanţii opoziţiei ucrainene au atacat vineri administraţia regională de la Cernăuţi, în vestul ţării, în apropiere de graniţa cu România, iar poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene. Potrivit AFP, ciocnirile au continuat în tot cursul zilei. De asemenea, preşedintele Consiliului Regional din Cernăuţi a fost rănit când a ieşit în faţa protestatarilor. În faţa consulatului României de la Cernăuţi s-a scandat „UE, România, ajută-ne!”.

  Manifestanţii opoziţiei ucrainene ocupau vineri sediile administraţiilor regionale în patru regiuni din vestul ţării, ceea ce duce la extinderea mişcării de protest, care s-a radicalizat cu ciocniri violente la Kiev.

  La Liov, bastion naţionalist, 200 de manifestanţi şi-au petrecut noaptea în sediul administraţiei regionale, pe care au ocupat-o joi, forţându-l pe guvernatorul Oleg Salo, numit de preşedintele Ianukovici, să-şi dea demisia. Ca şi la Kiev, unde Piaţa Independenţei şi străzile învecinate din centrul capitalei sunt înconjurate de baricade, manifestanţii de la Lvov au ridicat baricade cu pneuri şi saci de nisip în faţa sediului administraţiei.

  Guvernatorul a afirmat că demisia sa, semnată sub constrângere, nu este validă. El a sosit vineri dimineaţă la sediul administraţiei, dar nu a fost lăsat să intre şi a plecat. De asemenea, manifestanţii au blocat o autostradă care duce spre frontiera cu Polonia „în semn de solidaritate cu acţiunile de la Kiev”. Administraţiile au fost, de asemenea, ocupate în regiunile Rivne, Ternopil, Hmelniţki, în vestul ţării. La Cerkasî, în centrul ţării, poliţia a reuşit să-i alunge pe manifestanţii care au atacat joi seara administraţia, şi a arestat 50 de persoane. La Luţk, în vestul ţării, 1.000 de manifestanţi s-au adunat în faţa administraţiei regionale pentru a cere demisia guvernatorului.

  Ianukovici: Vom utiliza „toate mijloacele” împotriva demonstranţilor

  Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a avertizat vineri seară că va utiliza „toate mijloacele” împotriva manifestanţilor dacă nu se va ajunge la un acord cu opoziţia. El a promis că va efectua o remaniere guvernamentală săptămâna viitoare şi va modifica legile contestate de opoziţie. Ianukovici a făcut aceste declaraţii după întrevederea pe care a avut-o cu Stefan Füle, comisarul UE pentru Extindere. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a sunat joi pe preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, pentru a-i cere să retragă legile care prevăd sancţiuni dure pentru participanţii la proteste.

  • Sa facem precizarea ca este vorba de serviciul KGB ( 🙂 ) din Transnistria, care a facut aceasta cerere.
   Ea va fi retrasa in schimbul unei cantitati respectabile de vodka 🙂

  • Securitatea rusă de la Tiraspol a dat un ultimatum Republicii Moldova: în termen de o lună aceasta să îşi retragă trupele de la Tighina, oraş românesc aflat la Vest de Nistru dar sub ocupaţia parţială a trupelor ruseşti.

   Citeste mai mult: adev.ro/n0048m

   PORCI!

 13. Sa clarfificam un lucru, minoritatea romaneasca ca si alte minoritati, inclusiv cea rusa, din Ucraina l-au sustinut pe Ianukovici si Partidul regiunilor la ultimele alegeri, in virtutea unui pact prin care Ianukovici se angaja sa le extinda drepturile, accesul la invatamant, limba materna in administratie, etc.

  Deci daca preiau controlul in forta cei pro-Timosenko si au loc reglari de conturi, romanii vor fi printre cei vizati.

  Aici Romania trebuie sa reactioneze prin toate mijloacele alaturi de UE si SUA pentru a garanta securitatea minoritarilor romani din Ucraina!

 14. Macar ministerul de externe si serviciul roman de informatii/ DIE ar trebui sa lucreze intens pentru a-i proteja pe romanii de acolo.
  Militar nu cred ca exista vreo cale de interventie, poate doar cu mandat din partea UE/NATO sau la cererea guvernului ucrainean (dar nu cred sa riste asa ceva). Oricum, aliatii nostri vor incerca sa evite ca militarii unei tari implicate „afectiv” in ceea ce s-a intamplat in istoria Ucrainei, sa fie lasati sa intre acolo…

  Din pacate pentru noi.

 15. In contextul actualei crize din Ucraina pe mine ma nelinistesc 5 aspecte:

  – instalarea unor rachete de catre rusi in regiunea Kaliningrad anul trecut;
  – intalnirea dintre premierul maghiar Victor Orban cu Putin cu putin timp in urma, doar un naiv ar putea crede ca acea vizita avea doar scopul construirii unei centrale atomice in Ungaria;
  – declaratiile repetate si obsesive ca scutul antiracheta din Europa(cu componentele din Romania) este o amenintare directa la securitatea Rusiei;
  – cum bine scria Marius mai sus, ultimatumul dat de Transnistria R Moldova de retragere competa din acea zona;
  – si cireasa depe tort, declaratia lui Putin din trecut ca Ucraina este un stat artificial;

 16. daca lucrurile degenereaza in Ucraina urmatorul pas este atragerea Romaniei in conflict si atacarea ei din doua parti: Ungaria si Rusia…Doamne Fereste de un asemenea plan, dar trebuie luat imediat in considerarea un astfel de scenariu…

  • Si crezi ca bulgarii si sarbii o sa stea sa se uite? 🙂

   • Bulgarii stiu de frica turcilor, Romania are un parteneriat strategic cu turcii iar in caz ca pierd razboiul rusii atunci Bulgaria o sa fie stearsa de pe harta si impartita intre Romania si Turcia iar sarbii nu au dece sa se alieze cu ungurii pt ca Ungaria vrea jumatate din Serbia, practic toata regiunea VOIVODINA

    • Ar fi tare sa avem asa un plan cu turcii 🙂 ))
     Da’ pe deoparte daca ne uitam la demografia turcilor si la a noastra s-ar putea sa nu iasa asa roz pe termen lung….pentru noi.

  • @ Cristian
   Asta ne mai lipsea! Un nou razboi in Balcani! De parca SUA si Bruxelles-ul or sa stea cu mainile in san. Romania nu trebuie sa se lase atrasa nicaieri. Pe noi trebuie sa ne intereseze doar unirea cu Republica Moldova.

  • cu ce sa ne atace ungurii? btr-urile alea o sa se izbeasca de T-55-urile alea vechi pe care le avem…cu gripenurile nu pot sa iasa din tara…bulgarii nici atat nu au…sa nu mai zic ca suntem in NATO, si un astfel de scenariu i-ar scoate din alianta…ungurii s-ar trezi cu niste netmi peste ei, iar bulgarii s-ar juca putin cu turcii….sarbii ce sa ne faca, nu cred ca vor iar bombardamente care sa ii termine, nu ar mai putea sa reziste 3 luni….insa pericolul ca ucraina si rusia sa vina peste noi este foarte mare…o invazie ruseasca din ucraina ne-ar termina…desigur, ar insemna ww3….asa ca cel mai probabil o sa ne asteptam la lupte in transnistria, si in cel mai rau caz la un razboi romania si moldova vs ucraina/o parte din ucraina si transnistria…razboi in care americanii si rusii o sa isi testedeze armele, nimic mai mult…

   • vionoribu sa o luam pe puncte
    btr-urile alea sunt peste t-55 care erau bune pentru ww2 cu blindaj de 7,5 cm si din t-55 urile noastre nu stiu cate sunt in stare sa iasa din garaj , gripen-urile pot controla cu rachetele lor cam toata transilvania fara sa iasa din ungaria
    cu datul afara din nato nu uita ca in 1974 nu i-a dat nimeni afara din nato nici pe greci nici pe turci cand sa-u luat la bataie turcia si acum ocupa o parte din insula cipru , mai mult comandantul trupelor engleze de atunci din cipru a spus ca trupele sale nu au intervenit pentru ca nu puteau trage in niste aliati nato , nu sunt sanse sa se trezeasca ungurii cu nemtii peste ei poate eventual alaturi de ei
    pe sarbi cu ce sa-i bombardezi cu cateva zeci de mig 21 pe care le avem si din care nu stiu cate sunt in stare sa zboare la o adica , le doboara sarbii fara prea multa bataie de cap
    daca ne bagam intr-un eventual razboi r moldova versus rusia putem sa zicem bye – bye la articolul 5 din tratatul atlanticului de nord ( nato) si nu o sa vina nici un soldat american sau britanic sa ne salveze fundu
    bulgarii nu cred in viitorul apropiat sa se ia de gat cu turcii

    • 1. cum sa fie btr-urile peste tancuri ca putere de foc? T-55AM2 are blindaj pe turela de 200mm daca nu ma insel…si oricum, un proiectil tras dintr-un T-55AM distruge un BTR-80(alea pe care le au ungurii)…pe cand mitraliera de pe btr nu prea stiu cate poate sa faca impotriva unui t-55
     2. cu ce controleaza gripenurile alea? au munitie pentru o singura iesire…dupa ce fac?
     3. cate T-55 sunt capabile sa iasa din garaj? pai sincer cred ca toate tancurile batalionului de la turda sunt capabile, avand in vedere ca vorbim de 54 de tancuri care trebuie sa fie operationale, si de cateva sute care sunt canibalizate pentru a le mentine operationale…la T-55-uri numarul necesar este mentinut operational datorita faptului ca avem destule tancuri pentru canibalizare…cat despre TR-85M1 e alta poveste…
     4. cand am zis de bombardarea serbiei m-am referit la bombardament NATO
     5. americanii au interese in Romania…o sa vina aici nu sa ne apere pe noi, ci interesele lor
     6. Fuhrerul Germaniei(Merkel) nu prea il iubeste pe orban si considera ca ungaria e in sfera de influenta germana, asa ca daca va incerca sa se debaraseze va fi naspa pt unguri
     7.bulgarii cu turcii? pai daca vin bulgarii peste noi se duc turcii peste ei…bulgarii saracii nu au munitie nici pentru o aplicatie mai serioasa, dar au pt razboi pe doua fronturi?

     Concluzie: o coalitie impotriva Romaniei nu o sa apara in viitorul apropiat…singurul scenariu de razboi plauzibil este acela pe nistru impotriva Transnistrie, in cel mai rau caz impotriva ucrainei…acestia fiind sprijiniti la greu de rusi

     • 1 mitaliera aia de pe btr 80 e tun nu-i mitraliera
      2 blindaj de 200 mm pe sasiu au tr-85 m1 din care avem pe hartie 54 de bucati nici decum t-55
      3 ungaria inca mai are t-72 la care nici un tanc din armata romana nu are ce-i face ( tunul de pe tr-85 m1 strapunge un blindaj flontal de maxim 500 mm pe cand t-72 ala vechi vanilla are un blindaj frontal de 520 mm)
      4 un razboi nu-l duci doar cu tancurile , in ultimii 25 de ani aviatia a decis soarta razboaielor si aici atat ungaria cat si bulgaria ( care si-a cumparat recent 50 buc de iai kifir ) sunt peste noi , nu mai vb de sarbi
      5 nu cred nici eu un razboi cu vreo tara nato , mai degraba cu rusii pe prut , campia baraganului si la bucuresti pentru ca la ce are armata romana la ora actuala nu cred ca face multi km dincolo de prut intr-o cafteala cu rusia , in acest caz daca ne bagam noi ca musca -n lapte chipurile in sprijinul republicii moldova nu o sa vina nici un american sa lupte de partea noastra si tare ma tem ca si in cazul in care suntem atacati de rusia fara sa-i provocam nu vom primi de la nato decat compasiune declarativa ( amintesc de conflictul diplomatic din vara lui 2004 cu ucraina noi fiind deja membrii nato , atunci cand prostul de geoana ameninta pe kucima ca trimite fregatele proaspat cumparate de la englezi si cand aliatii nato ne-au sfatuit sa facem pace cu ucraina ca ei nu se baga daca iese cu cafteala si era vorba de ucraina nicidecum de rusia care e o putere mult mai mare decat a fost vreodata ucraina ) .

      • bulgaria nu are 50 de kfir si nici nu cred ca va avea vreodata, cat despre sarbi, zboara cateva mig-21 nemodernizate si mai au fix 4 mig-29 tot nemodernizate care nu stiu daca mai zboara sau nu 🙂

       cat despre nato, da, se face ca ploua cand vine vorba de tari din est. in schimb ue ameninta india cu sanctiuni drastice daca ii executa pe aia 2 marinari italieni (stire de azi parca). ce inseamna sa fii italia si ce inseamna sa fii romania in marele bloc euro-atlantic 😉

       • sorin nu uita ca din 1999 iaca sunt 15 ani , timp in care serbia a bagat destui bani in armament basca au si o industrie de aparare deloc de neglijat ( probabil ca sarbii au invatat lectia primita in anii 90 si vor ca la o adica sa fie mai bine pregatiti decat atunci ).

       • referitor la kifir-urile bulgaresti e deja contractul semnat pentru 50 bucati

     • ps la pct 5 ne-au muscat atunci ucraina niste km patrati de teritoriu la gurile dunarii e de prisos sa spun ca si la ora actuala teritoriul ala e tot la ei

     • Ba trezitiva! Romania se poate bate cu Bulgaria,Serbia si Ungaria odata, populatia celor 3 tari este cat a Romaniei, la sarbi si la unguri, avem multi etnici romani. Cu sarbii si Bulgarii nu avem nimic de impartit, ba le este frica ca vrem sa le luam Voievodina si Cadrilaterul, pe noi nu ne itereseaza teritorii de la ei si nici pe ei de la noi ca nu au teritorii luate de Romania si nici etnici semnificativi pe teritoriul nostru, problema este cu Ukraina care se teme de noi, pentru Bucovina si Bugeac si a noastra de tulburarile pe care le fac Ungurii pentru minoritatile lor din tara noastra ,afara de Ukraina in acest moment radem tot ce misca in jurul nostru. O sa vedeti ce capabilitati militare datorita SUA vom avea noi si R Moldova in urmatorii 3 ani

 17. /- intalnirea dintre premierul maghiar Victor Orban cu Putin cu putin timp in urma, doar un naiv ar putea crede ca acea vizita avea doar scopul construirii unei centrale atomice in Ungaria;/

  Între Scilla ungurească și Caribda rusească, tot ce trebuia să facă România de 20 de ani încoace era să se înarmeze până-n dinți. În schimb…

  Vorba lui Țuțea: Visul meu este ca fiecare babă română să mulgă vaca cu cască militară pe cap.

  • Si ce gard a avut Țuțea pe frontu din Est? Unde a luptat? Ce decoratii a primit ?!
   [Strict autentic. Cunoscut de-al meu . generatia „batranilor” vechi comunist ilegalist zicnad cu dispret despre Rastiu : „as vrea sa ne comparam livetele miliare . Cum a luptat el cu URSS si cum am luptat eu!!” Ca ilegalistu .. urat de zis a fost loctenent pe frontu de est!!!
   Sau alta. Studinte trecut prin piata univeristaii sa invete „istoiria adevarata” de la Marian Muntreanu. Zice unui taran batran ceva cu prostit de comunisti si Coposu, Ratiu , Campeanu. Mosu zice stai asa astepata intra in casa si iese cu un dreptunghi de postav pe care erau numa 3 cruci de fier cls 2a, si vreo 4 coroane ale romaniei plus virtute si barbatie sa dea la tot satu. Si intreaba mosu : „cate cruci de fier au aia ma? Cate tancuri sovietice au distrus ei ma?” Mosu distrusese vreo 8 T 34!!)
   Asa ca nu de mirare ca cu atatia cetitori de Tutea am ramas la fundu gol dpv al dotarii .. si ca cam toti cetitorii deTutea e cam reformati !!!

  • din pacate Romania in ultimii 23 de ani a fost condusa de politiceni tradatori de neam si patrie…a se vedea doar cazul fostului premier Ungureanu despre care se zvoneste ca ar fi spion maghiar…

   • @Cristian

    Nu vreau sa par ca as fi de partea vreunui partid sau ceva de genu’ daaa’ cam repede s-a terminat guvernarea lu’ ungureanu care e jumate ungur, de mama, da’ nu prea s-a obosit sa mentioneze detaliu’, si cam repede a inceput sa imprastie el tot ce s-a putut in timpu’ ala, budei….

    • dupa ce a fost demis din functia de premier Ungureanu a dat fuguta la o universitate prin Ungaria unde a primit o diploma de doctor honorius cauza…

 18. se ingroasa gluma in Ucraina

  http://unimedia.info/stiri/video-partidul-comunist-si-partidul-regiunilor-interzise-in-doua-regiuni-ale-ucrainei-71294.html

  „În conformitate cu articolele 2, 3, 4, 21 din Legea Ucrainei „cu privire la autonomia locală”, Consiliul Regional a decis interzicerea activității Partidului Regiunilor și Partidului Comunist în regiunea Ivano-Frankovsk și folosirea simbolurilor acestor partide, ca fiind contrare intereselor naționale și care încălcă drepturile și libertățile cetățenilor ucraineni,” se spune în decizie.

  De asemenea, Consiliul Regional a recunoscut Rada Populară din Ucraina și a format Comitetul Executiv care a inițiat organizarea detașamentelor populare de auto-apărare.”

 19. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1620356_690475924336583_1508450485_n.jpg

  site-ul partidului comunist din moldova…. 🙂 sa fi fost tot micul gucifer? 🙂

 20. Situatia e albastra rau la vecinii nostri si planurile se pare ca sunt facute asa cum scriam si in articol, Rusia vrea tot litoralul Marii Negre.

 21. Polonia PUNE LA ÎNDOIALĂ INTEGRITATEA Ucrainei
  Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, consideră că acțiunile președintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, pun în pericol unitatea Ucrainei.

  “Nu avem nici o îndoială că administrația președintelui Ianukovici și comportamentul său au dus la acest moment critic, în care unitatea statului ucrainean este sub semnul întrebării”, a declarat Tusk pentru “Radio Polonia”.

  Potrivit premierului Tusk, Polonia va continua să sprijine alegerea europeană a Ucrainei, dar pe ucraineni îi așteaptă un “marș lung”.

  http://deschide.md/polonia-pune-la-indoiala-integritatea-ucrainei/#ixzz2rWdFXmD7

  • Desi arata ca un monstru, poate ca este totusi un proiect reusit si intr-adevar indienii au creat, pana la urma,un tanc de top.

 22. Ce titlu e asta???? Cum sa pui asa un titlu? In primul rand nu ar trebui sa dorim nici unei tari sa se destrame, in al doilea rand nu ar trebui ales un titlu ca asta nici macar ipotetic. Rusinos titlu, in oricare dintre cazuri.

 23. revolta sa extins și la Dnipropetrovsk în estul Ucrainei

 24. Protestele au inceput spontan pe fondul nemultumirii populare. Dar, ca la orice protest au aparut si pompieri care vor sa traga foloasele, nimic nu se pierde totul se transforma.
  Nu a fost nimic planificat, in schimb, acum, tertii incearca sa scoata the best of it.
  Intr-un final pentru dezamorsarea conflictului vor impartii tara in doua bucati, una va cadea in sfera rusiei, cealata va ramane europei, dupa preferintele populatiei. Pentru noi nu se va schimba nimic.

  • Subscriu.Partea de vest a Ucrainei locuita preponderent de etnici polonezi probabil ca se va deszlipi de actualul stat ucrainean in timp ce partea de est a Ucrainei, locuita majoritar de etnici rusi si cedata de Hrusciov, etnic ucrainean, RSS Ucraineana, inclusiv Crimeea, probabil ca se va alipi patriei mama, Rusia.
   Nu stiu daca marile puteri vor binevoi sa repare nedreptatea facuta Romaniei in anul 1940, retrocedandu-i teritoriile ocupate abuziv si pe nedrept de URSS.Sansele sunt minime mai ales ca sovieticii au epurat etnic aceste zone, modificand structura etnica.
   Ideal ar fi pentru noi sa ne recuperam teritoriile si sa avem intre noi si Rusia un stat tampon.Posibil ca acest stat tampon sa fie partea de vest a actualei Ucraina, un stat artificial, format in special din doua etnii preponderente, polonezi, in vest, si rusi, in est, plus minoritari tatari, ruteni, romani, unguri, slovaci, belarusi, etc.

 25. Pentru ca vad ca sunt pe aici câțiva care par ca nu își mai amintesc de suntem noi în caca și tot urla contra U.E.

  1 – De au ajuns romani capsulari,etc și altele
  Pai în timp ce prin alți își vindeau tare și acuma profita de pe uram ei,la noi se striga nu ne vindem țara,nu vrem valuta vrem Roman sa ne f….. care a fost rezultatul,a fost cred ca o-sa îl găsiți pe la fier vechi,

  http://www.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:UKR:BLR:CZE:POL:LTU:KAZ:RUS&ifdim=region&tstart=975733200000&tend=1354424400000&hl=en&dl=en&ind=false#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:CZE:LTU:BGR:EST:HUN:LVA:POL:SVN:ROM&ifdim=region&tstart=633304800000&tend=1327528800000&hl=en_US&dl=en&ind=false

  2. Acuma vad ca avem o nou marota ba rai ăștia din uniune nu ne scot mcv-ul,nu ne baga în Schengen ca cică am fii corupții,da ce ma ce are corupția cu Schengen

  Pai are ca dacă vameșul este corupt o sa ii intre și lui în unui tot felul de tâmpenii,dacă politicul este corupt o sa facă tot felul de tâmpenii.
  Si are și cu noi pentru ca de asta nu avem bani de Armata (pentru ca tot o iubiți asa mult) de spitale,școlii,…..
  Da au și ei motivele lor egoiste (alegeri) dar,și eu am motivele mele egoiste pentru care ma bucur ca stau pe capul nostru.

  3- A treia tâmpenie ba ne-au distrus ăștia economia ca sa ne transforme în piața de desfacere,ca sunt 23 de mil (sau câți om mai fii),
  Ca sa vinzi trebuie s-a iți poată cumpăra,iar economi a fost distrusa de idioți din România.

  4- Acuma urmează ca mari patrioti sa se îmbogățească și din agricultura, argumentul find ba vin străini și o sa mâncam alimente din străinătate,ba o-sa își duca la ei acasă alimentele de la noi.
  De unde sunt ele acuma aduse ?
  Și dacă le duc în statalitate ce ?

  • Petru actuala situatie economica, politica si sociala din Romania singurii vinovati sunt doar romanii.Nu sunt de vina rusii sau vesticii pentru birocratia, coruptia si ineficienta institutionala a statului roman, format din romani si condus de romani.Daca iti asterni bine, dormi bine, iti asterni rau, dormi rau.

  • Cestia cu Roman sa le .. este minicu8na curata.
   Insa mai e ceva cu nu ne vindem tara. Nu stiu cum se face ca MOL are staii de benzina in Romania. Ca OMV a devenit actor important dupa ce a preluat Petrom . Ca o coperativa cejheasca a preluat Tepro. Ca CEZ este imprtant in Romania.
   ]Si cum se face ca Romania care evea cateva pozitii bune a akuns vaca de muls ptr latii (adica Petrom trebuia sa domine piata inclus in Ungaria si chiar Austrai Ca Romania avea petril, rafinari, industrie de uitilaje petroliere si traditie)
   Si nu stiu cum se face ca Victor Orban nu vrea sa banda panatul straimiloer dar ar vrea s acumpere in Ardeal.

   • Pentru ca cât a fost al statului Petrom ca și altele au fost folosit ca vaci de muls pentru tot felul de smecheri,iar eu ma bucur ca nu mai este pe mana smecherilor
    Da avem o problema ca ne-am vândut poate prea ieftin dar,și la asta tot smecheri din RO poarta o mare parte din vina, pentru ca au luat șpagă,pentru ca au căpușat pana aproape le-au băgat în pământ (pe care nu le-au băgat).

    2 Orban ale alegi în Ungaria și vrea sa de-a o spargă ungurilor din România.

   • Bre in 89 statul roman a fost penetrat la toate nivelele… La nivel politic, economic la nivelul serviciilor secrete.
    De atunci asistam la distrugerea statului in toate sectoarele.

    Suntem ca pe Titanic, aia de sus stiu ce urmeaza nu ne spun dar pun grilaje tot mai groase intre noi si ei. Economia e decimata si supravietuim doar prin cresterea datoriei publice in timp ce ei pompeaza bani in politie si jandarmerie si servicii cat mai multe.

    De exemplu la Hidroelectrica s-a ajuns la faliment pentru ca furau ai nostrii dar cel mai mult luau israelienii si americanii. Situatia nu e singulara.

    Ponta declara la o petrecerea Hanuka ca guvernul mai bine statea cu comunitatea evreiasca sa petreaca decat sa faca bugetul..

    Demnitari ai statului roman sunt invitati la ambasada americana la raport…

    Lucrurile astea iti arata ca deja suntem in etapa in care invatam cine e noul stapan…

    • Degeaba scrii @watcher n-are nimeni ochi sa citeasca. Pentru asta se promoveaza si incultura, cu cat mai multi idioti cu atat mai bine. Imi aduc aminte de melodia aia de la sarmalele reci tara de vrea prost.
     Si programul de lucru de „8 ore”/zi e special conceput, sa ai o ocupatie, sa obosesti si sa nu ai prea mult timp liber, altfel si un bou incepe sa-si puna niste intrebari.
     Relax…

  • Daca nu s-ar mai fura si ar scadea evaziunea fiscala, noi am fi bogati dracu…..
   Nu mai zic daca s-ar mai si lua masuri economice cum trebuie…..

 26. PT DOMNUL WATCHER

  TOTAL DE ACORD
  TIMP DE 24 DE ANI AM INVATAT CE ESTE DEMOCRATIA , LIBERTATEA LIBERA EXPIRMARE
  IAR ACUMA INVATAM CINE ESTE NOUL STAPAN
  ISTORIA SE REPETA

  • Din pacate istoria nu se repeta, numai odata o sa disparem ca neam, eventual o repeta altii, dar pe noi nu ne mai incalzeste cu nimic.
   Cand am intrat in EU am fost ca un copil credul si nestiutor lasat de capul lui in lume, ce a iesit e lesne de inteles.
   Asta nu mai e un popor, e populatie.

  • Daca am fi invatat ce inseamna DEMOCRATIA nu cred ca eram asa de dezbinati…
   Daca am fi invatat ce inseamna LIBERTATEA nu cred ca eram asa de iresponsabili…
   Daca am fi invatat ce inseamna LIBERA EXPRIMARE nu cred ca eram asa de apatici..

   In numere mici probabil ca am invatat… dar in numere mari mai e mult de lucru…

 27. Si nu mai bine se rupe in mai multe parti, adica sa revina fiecaruia ce i-a fost luat cu japca de Stalin? 🙂 Ziceam si eu…..

 28. vaz ca se bate toba pe cliseul ‘romanii sunt vinovati’ de distrugerea economiei.ori sunteti niste pustani cu acnee pe moace ori aveti alte interese.economia Romaniei a fost distrusa la ORDINUL diverselor institutii transnationale iar marionetele au EXECUTAT ordinul cu precizie militara (orice semn de ‘dezertare ducea si Romania intr-o criza oarecum similara fostei iugoslavii) cine a profitat? pai Vestul si Estul in egala masura.doar cateva exemple (tepele trase de Bechtel-americana, Mechtel-rusa, OMV-mixta, Chevron-americana, Gasprom-rusa, Gold-canadiana, Mittal-anglo-indiana,Romtelecom-greaca, etc etc). bai oameni buni treziti-va.
  ps. vaz si unele comentarii ale unor dezaxati care doresc ‘stergerea rusilor de pe harta’, eu cand am scris ca Arabia Saudita(stat terorist 100%) merita bombardata mi-am luat pietre in cap.

 29. ps
  ma oameni buni, Ukraina ca STAT (cf definitiei) NU a existat niciodata in istorie fiind o ‘creatie’ a revolutiei bolsevice. ‘victoria’ Majdanului nationalist si anarhist inseamna disparitia oricarei sanse de recuperare teritoriala (Bucovina si Bugeacul) prefer pe rusi vecini si Romania reintregita in granitele istorice (pe linia Nistrului) decat o ‘victorie’ a ‘nationalismului anarhic ukrainean’.

  • Si Putin vrea…dar cu conditia ca Romania unita cu Basarabia sa fie in CSI. Restul e bla bla bla. Cu un stat slabit economic si cu tehnica de radiolocatie manuita de agiamii incapabili sa localizeze un avion aterizat fortat in munti (NB avem sitem radar NATO tridimensional !!). Asa ca rusii nu au de ce sa se agite in legatura cu pastrarea Basarabiei mult timp si bine.

 30. Sunt nou pe aici asa ca va salut

  Am citit cu atentie fiecare comentariu dar observ ca nu va este evident tabloul principal. Si anume:

  Avem doua mari tabere

  1. america, israel, japonia, arabia saudita, anglia etc
  2. rusia, china, iran, coreea de Nord (mai mult sau mai putin)
  + alte cateva, de care nu se stie cum vor juca.
  Una peste alta fiecare isi urmareste interesul cu specificatia ca sunt tari aservite, controlate care urmaresc interesul altora, asa cum a ajuns Romania.

  Teoria mea este urmatoarea. Rusia nu vrea sub nici o forma ucraina dar tine cu dintii sa o controleze. Asa cum isi incearca influenta si in RM cat si in Romania. Este foarte greu, imposibil as spune sa ti insusesti In Acte o tara in 2014 fara razboi. Dar in zilele noastre se joaca alt fel de razboi. Cel economic, cel de influenta. Rusia vrea doar sa tina ucraina aproape, dar nu ca sa o asimileze ci ca sa o foloseasca pe post de tampon.

  Fac o paranteza. Unul dintre motivele pentru care Hitler a atacat rusia, a fost pentru ca a gandit ca rusia este singura care are resursele necesare sa intretina poporul german pe termen lung.

  Acelasi razboi il duc americanii si „aliatii” in orientul mijlociu. Daca ne uitam putin pe harta vom vedea cat de nou este vechiul dicton „dezbuna si cucereste”. Au atacat afghanistan, irak, libia, siria. Spun atacat pentru ca este o minciuna ordinara fabricata „primavara araba”. Totul a fost regizat pt profitul companiilor de armament si pentru ca ei sa aiba petrol ieftin la pompe. Nicidecum nu este vorba de „popor asuprit, arme chimice, arme biologice, lipsa democratiei, dictatura”. Nu spun nimic de intretinerea si educarea lui bln l@den. Nu spun nimic de cum li s a inchis gura lui os@m@, mub rak, gad ffi, sadd@ m. (ce interesant, si lui Ceausescu la fel, dupa un proces de 10 minute a fost acuzat de „subminarea economiei nationale si ucis la fel”. In orientul mijlociu cireasa de pe tort se vroia Iranul. Inca este, dar rusia prin interventia in favoarea siriei, le a stricat planurile. Spun iranul, pentru ca o data este foarte bogat intr un petrol de calitate, ca si libia de altfel si a doua oara, pentru ca este dusmanul declarat al israelului, stapanii de drept ai americii si nu numai. E vorba strict de interesele lor ordinare. Nu veti vedea america ca sare in ajutorul tibetului impotriva chinei, asa cum nu a intervenit in favoarea georgiei impotriva rusiei. Asa cum nu i intereseaza de razboaiele civile de zeci de ani din africa, unde aliatii lor fac legea (englezii si francezii). Si printre altele in timpul in care se disputa siria, printul arabiei saudite a incercat sa l cumpere pe putin spunandu i ca nu se va amesteca in europa, ca sa aibe monopol, plus o comanda de 13 miliarde de dolari in armament. Alaturi de: „garantarea securitatii jocurilor olimpice de la soci impotriva atacurilor teroristilor ceceni”. Repet „garantarea”. Cu totii stim ca nu de mult timp, au fost 2 autobuze explodate in rusia de catre femei cecene kamikaze. Evident, nu?!

  Aceasta oculta urmareste sa controleze tot si Putin si a dat seama de asta. Se strange latul in jurul rusiei, usor usor. Si nu doar Deveselu are un rol de jucat in planul lor ci si restul statiilor de rachete pe care le au, in tari Straine dar controlate. Ramane de vazut daca vor avea un rol de jucat si militarii americani, cateva zeci de mii care se intorc din afganistan prin ROMANIA. Gata pregatiti, gata inarmati si poate ca o coincidenta, in zona potrivita la timpul potrivit

  Sa nu credeti o secunda insa, ca in cazul unui conflict cu rusia sau cu altcineva, vom avea aliati care sa ne tina partea. Nu faceti greseala mosilor nostri care asteptau sa vina americanii sa i salveze, si cand au venit, dupa 3 luni, au bombardat civili la ploiesti daca nu ma insel, din plictiseala sau ca teste. Vom fi singuri, noi cu noi, olteni, banateni, moldoveni, ardeleni, dobrogeni.

  Si daca ne punem intrebarea „cine, ce are de castigat” vedem ca rusia vrea sa se protejeze de fapt. N are nevoie de ucraina, e o tara prea saraca. Plus, ca nu are acolo decat jumatate de admiratori prorusia. Plus ca nu va mai fi o vaca de muls (cel putin in privinta gazelor), ci, daca rusia o asimileaza, tot rusia trebuie sa i rezolve problemele. Apoi, va aduc la cunostinta ca china a cumparat in ucraina 3 milioane de teren si absolut tot ce se va produce, va ajunge la mare popor chinez. Deci nu sunt o problema „afacerile cu pamant”. Nu asta e nevoia ue, pamanturile ucrainei. (Lucru care se va intampla si la noi daca nu se intampla ceva. Apropo un stat arab s a interesat de 1 MILION de hectare pamanat arabil in Romania). Cunoastem, ei au bani, noi suntem saraci si ni s a indus INTENTIONAT starea multora dintre noi, de bucurie la un lecedeu, o masina straina, un smarfeon, o casuta mai mare si obligatoriu cu o gaura cu apa albastra si in general traiul lejer si comod, asa ca multi vor fi tentati sa vanda. Sper totusi sa iasa la suprafata spiritul stramosilor nostri care e in fiecare dintre noi, mai adanc sau nu.

  In sfarsit, ca o concluzie, sunt de parere ca rusia ne poate fi mult mai de folos decat mizeria de ue, america si restul. Si daca am avea lideri cu sange, caracter, onoare si mandrie, ar fi mare lucru. Ce vrea rusia?! Aliati in zona, tari tampon pe care sa le foloseasca si pe care, obligatoriu sa le intareasca. Nu vrei metereze slabe cand cetatea urmeaza sa fie atacata. Bun, Rusia, fii atenta ce vrem noi. Vrem tezaurul, vrem unirea cu RM, sa nu te amesteci si nici sa impui ceva si noi suntem de partea ta. Putin deja a aruncat pastila cum ca e „deschis”. Depinde doar sa se ridice un lider dintre noi
  Video aici: http://www.youtube.com/watch?v=5JUWIpluCEc

  Apoi sa vedem ce ne a adus mizeria de ue si colaborarea cu „colaboratorii” ei (america, israel, canada etc)
  Au distrus totul, spun distrus, pentru au sabotat intentionat tot ce era profitabil, ca sa aduca companiile pe pierdere, dupa care sa le privatizeze. Oameni buni, vorbim de resursele tarii, vorbim de compania nationala de telefonie, vorbim de industrie
  Au distrus agricultura prin lipsa intentionata a sprijinului pentru tarani, taxe si biruri. Prin legi nenorocite asa cum a fost ultima acum care interzice ca taranul sa mai vanda din ograda lui. Sau taxa pe cladiri speciale, ca stalpii sau serele pe care le au taranii
  Ce am ajuns? Ce ne a adus? Capsunarii si sclavii europei? Astea sunt beneficiile? Ca am ajuns sa ne interzica noua ue sa taiem porcul in curte?

  Suntem datori vanduti si desi in 89 nu mai aveam nici o datorie, acum ne apropiem cu rapiditate de 200 de miliarde de euro
  Ne forteaza sa acceptam „colaborarea cu companiile lor, pe ideea ca „investitorii trebuiesc incurajati”, rmgc sa ne ia aurul, chevron sa ne otraveasca apa sau monsanto sa ne impuna semintele lor modificate genetic.

  Si asta doar pentru ca suntem condusi de molii. Insa daca s ar ridica un om care ar intelege ca viata e mai mult decat ce mananca sau ce masini are sau cati bani are in cont si ca e mult mai important ce lasi in urma, poporul l ar sustine imediat si asta i ar da putere, inclusiv sa negocieze cu putin, care are tot interesul sa negocieze cu noi.

  Atentie si la faptul ca germania strange legaturile cu rusia. Atentie si la faptul ca anglia ameninta cu iesirea din ue. Si acelasi lucru pare ca l doreste si poporul francez. Si sa nu creada cineva ca america va tine parte Romaniei in conflictul cu rusia. Si nici nu se va baga cineva in favoarea noastra daca noi vom avea de „discutat” cu ungaria. Cel mai bun aliat nu poate fi decat vecinul nostru, nu americanul de pe alt continent. Cand interesul va lovi, vor vrea iar sa ne imparta sau sa ne foloseasca

  Si asa cum spuneam mai devreme, multe conflicte au fost create, asa cum a fost si revolutia noastra. Si la fel mi se pare ca se intampla si in ucraina. Este prea multa organizare, deja oameni au arme si nu ezita sa traga. Este ceva provocat, hranit, directionat. Se intampla ca in tarile arabe, numai ca aici nu merge motivul ca sunt arme chimice sau biologice. Vi se pare normal ce se intampla in acest video? Nu e nimic dubios? http://www.youtube.com/watch?v=stK3YPz6WTc

  O sa inchei cu acest video, in special pentru cei cu legatura cu sistemul militar, din pasiune sau ca datorie. http://www.youtube.com/watch?v=fSoATw9tCqs

  Doamne ajuta

 31. Acum este momentul sa ne luam inapoi si noi teritoriile pierdute , daca avem c…e o putem face in aceste momente cand ukraina este slabita , altfel nu se stie peste cate sute de ani vom mai avea ocazia asta , un lucru este sigur .. rusii isi vor lua Crimeea !!! iar noi ii vom privi cu buzele umflate daca ponta si restul se bat pentru putere si Corlatean in loc sa apere interesele Romaniei el ne saboteaza lual’ar dracu !! 🙂
  Pace !

Germanos.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *