Studii militare în România pentru absolvenţii cu studii liceale (bacalaureat) din Republica Moldova…1 loc disponibil

10390521_647056958702629_6334773448482327970_n

Ministerul Apărării Naţionale din România în colaborare cu Ministerul Apărării din Republica Moldova, oferă un loc pentru studii superioare/universitare de licenţă la Academia Tehnică Militară din Bucureşti, pentru absolvenţii cu studii liceale (bacalaureat) din Republica Moldova.

Persoana care va promova concursul de admitere la Academia Tehnică Militară din România va fi încorporată iniţial în Armata Naţională, în Academia Militară a Forţelor Armate, va depune jurămîntul militar şi va semna contract de îndeplinire a serviciului militar. Ulterior va fi detaşat la studii în România din cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate a Republicii Moldova.

Doritorii care întrunesc condiţiile necesare pentru studii urmează să expedieze datele personale pentru înscriere la concurs prin intermediul Centrelor Militare unde stau la evidenţă, în Direcţia management resurse umane, pînă la data de 23.06.2014, însoţite de următoarele documente: copia certificatului de naştere legalizată (tradusă în limba română după caz), cazier juridic, copia adeverinţei de recrutare, copia paşaportului, certificatele medicale stabilite la încadrare, inclusiv certificat SIDA.

Informaţii suplimentare la tel. 25-24-53, 25-22-99.

Condiţiile de înmatriculare

la Academia Tehnică Militară din Bucureşti, România

Documentele necesare pentru dosar:

  • copia certificatului de naştere legalizată (tradusă în limba română);
  • copia paşaportului;
  • certificatul medical privind starea de sănătate, emis cu cel mult două luni înainte de data înscrierii;
  • cazierul judiciar eliberat cu cel mult o lună înainte de înscrierea la studii.

Admiterea la academie constă în susţinerea unei probe eliminatorii (proba nr.1) la limba străină şi un text grilă (proba nr.2) la disciplinele matematică-fizică. Tematica şi bibliografia pentru cele două probe se poate consulta pe site-ul academiei www.mta.ro. În calculul mediei de admitere se are în vedere şi nota la examenul de bacalaureat. Este declarat admis candidatul care are media finală cea mai mare.

La prezentarea în instituţia de învăţămînt superior militar, candidaţii vor avea asupra lor paşaportul, 3 fotografii color ¾, trusă de scris, bani pentru masă şi cazare, precum şi diplomă de bacalaureat.

În vederea participării la examenele de admitere a personalului selecţionat, masa se poate servi în cadrul instituţiei, contracost sau la restaurantele din afara acesteia. Instituţia nu are posibilitate de cazare pentru părinţi şi/sau însoţitorii elevilor.

atm

Sursa: army.md

11 comentarii:

  1. Da, 1 loc…floare de primavara…

    Nu sunt in masura sa judec de ce „doar atat”, dar poate peste ani voi avea satisfactia/surpriza ca persoana respectiva sa zica „am aflat prima data de aceasta oportunitate pe un blog militar romanesc”.

  2. un loc e chiar jenant…unde invata 30 mai pot invata 3-4 ca nu consuma aerul din clasa

  3. va fi încorporată iniţial în Armata Naţională
    BAIETI,UNDEVA ESTE O NESNTELEGERE, CONFORM CONSTITUTIEI DIN ARMATA ROMANA POT FACE PARTE DOAR CETATENI ROMANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Doar unul……Lasa ca pe asta o sa-l vedeti ministrul apararii…:))

  5. Lasati – nu va mai vaicariti atata. Sa zica bine mersi ca il au si pe ala pe gratis.
    Ia sa ne gandim invers – cati romani au fost scoliti cu burse prin tari nato? Si cam care era procentul lor?

    • „Sa zica mersi” ori *editat ori esti un tovaras la serviciu. In cate tari membre NATO se vorbeste limba romana? In cazul asta adauga si 60 de ani de epurare etnica. Si ca sa ne gandim invers.. *editat

      • Dupa acelas rationament austriecii sunt educati in Germania sau invers tinand cont de aceeasi „datorie istorica” cum se tot bate moneda. Orice populatie este supusa natural sau ajutata in a-si schimba ponderea pe un teritorie – asta nu inseamna epurare. Daca incepem sa gandim asa simplist (sa raman restransi la Europa) atunci toate natiunile au epurat, si au fost epurate la randul lor – depinde din ce unghi privesti. Cum am mentionat mai sus – Romania nu are in constitutie un paragraph prin care se face referire la vre-o datorie fata de orice alta tara. Acum daca vrei sa vb despre ajutorul pe care Romania il acorda comutitatii romanesti de peste hotare este alta problema. Iti reamintesc faptul ca majoritatea cetatenilor din Rep. Moldova sunt cetateni moldoveni nu romani. In cazul celor cu dubla cetatenie putem discuta mult si bine (nu cumva majoritatea au aplicat pt dubla cetatenie pt avea acces pe piata muncii in UE? masa de manevra electorala? etc.) Asa si maghiarii din ardeal.

  6. In cazul de fata nu e vorba de o „comunitate romaneasca de peste hotare”, nu exista limba moldoveneasca sau poporul moldovenesc, exista limba romana si Romania. Nu cunosc dar sunt convins ca o sa ma ajuti aici, Rusia are in constitutie vreun paragraf prin care isi asuma datoria de a-si ajuta comunitatile de NKVD/GRU/lumpenproletariat-isti implantati de Stalin dupa ce populatia nativa a fost .. nu epurata, terorizata, supusa infiometarii sistematic.. trimisa in vacanta? „Orice populatie „…” ajutata in a-si schimba ponderea pe un teritorie – asta nu inseamna epurare” Saracii anonimi de toate natiile ai Gulagului cum au fost ei ajutati si n-au realizat marele bine.
    Asa si maghiarii din Ardeal ce? Asta e argumentul care se vrea amenintator?
    Haraso haraso!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *