Thales prezintă la BSDA 2018 cele mai noi sisteme în domeniul apărării navale, aeriene și terestre

  • Radarul tactic 3D GM200 poate răspunde cerințelor operaționale ale Armatei Române
  • O demonstrație cu radarul GM200 va avea loc în cadrul BSDA
  • Alte sisteme prezentate de Thales includ radarul naval NS100, sonarul KINGKLIP, precum și sistemul de conducere a luptei navale TACTICOS

                     

 

Grupul Thales va fi prezent la BSDA 2018, în București (n.r. – în perioada 16-18 mai 2018), cu o gamă largă de sisteme de ultimă generație, care îndeplinesc cele mai exigente cerințe operaționale ale tuturor forțelor armate (terestră, aeriană, navală), de la radarul Ground Master 200 și seria NS100, la sisteme de conducere a luptei navale de suprafață și subacvatice.

Momentul culminant al expoziției va fi o demonstrație live cu radarul Ground Master 200 (GM200), una din cele mai avansate soluții radar pentru apărare, lansată de Thales în 2010. Demonstrația va avea loc joi, 17 mai 2018, la ora 11:00, la standul Thales/A 801.

Ground Master 200 este un radar tactic 3D cu rază medie de acțiune din seria GROUND Master, pentru misiuni multiple, conceput pentru a îndeplini simultan cele mai exigente cerințe operaționale:

  • supraveghere terestră și aeriană – cu detectare excelentă de la altitudini foarte joase, la mare altitudine, indiferent de mediul înconjurător;
  • coordonare a dispozitivelor de apărare antiaeriană, de la VSHORAD la sisteme SHORAD/MRAD;
  • capacitate de localizare a tirurilor inamice, prin detectarea traiectoriilor de rachetă și de mortier.

De la lansarea sa în 2010, GM200 și-a dovedit deja capacitățile în luptă. Thales a vândut peste 40 de astfel de sisteme radar, care sunt extrem de mobile, funcționează instalate și pe camion și pot fi  desfășurate în mai puțin de 15 minute.

 

„Ne bucurăm că Thales prezintă în România radarul Ground Master 200. BSDA are o importanță deosebită în acest an, desfășurându-se într-o perioadă în care România a deblocat o serie de programe ambițioase de modernizare a armatei. În acest context, GM200 oferă o soluție excelentă Forțelor Armate Române, ajutându-le să facă față provocărilor actuale”, a declarat Cristian Sfichi, director divizia ”Aerospace, Defense & Security” a Thales în România.

Thales prezintă la BSDA și sistemul de conducere a luptei navale TACTICOS. Este un sistem modular ce poate fi adaptat pentru diverse misiuni și pentru diferite tipuri de platforme navale. TACTICOS a fost vândut forțelor navale din 24 de țări NATO și partenere (SUA, Europa, America Latină, nordul Africii, Orientul Mijlociu) și a fost instalat la bordul a peste 170  de nave, ceea ce dovedește versatilitatea TACTICOS si capacitatea companiei Thales de a răspunde nevoilor operaționale cu sisteme performante.

Tot la BSDA 2018 este prezentat NS100, cel mai flexibil radar de pe piață, care răspunde nevoilor diferitelor clase de nave pentru o gamă largă de misiuni. NS100 este o platformă integrată multi-sensor care oferă suport armat pentru rachete active.

Participanții la BSDA 2018 vor putea, de asemenea, să evalueze sistemele de luptă anti-submarin ale Thales. Unul dintre ele este KINGKLIP, sonarul care este deosebit de eficient în detectarea submarinelor în condiții meteorologice nefavorabile atât în larg, cât și în zonele de coastă. Peste 150 de sonare de chilă au fost vândute de Thales Underwater Systems, KINGKLIP fiind utilizat de mai multe forțe navale din întreaga lume (Franța, Africa de Sud, Indonezia, Maroc, Emiratele Arabe Unite).

 

Grupul Thales este activ în România de 40 de ani, iar din 2007 a dezvoltat operațiuni industriale în țară. Inițial, Thales a fost furnizor al Forțelor Armate Române, iar astăzi continuă să își extindă activitățile în sprijinul modernizării forțelor armate și a serviciilor de securitate din Romania. În ultimii 10 ani, Thales a devenit, de asemenea, un actor important în industria feroviară locală și, în prezent, operează un Centru de Competențe pentru principalele linii de cale ferată, cu peste 200 de ingineri software angajați. O atenție deosebită se acordă științei și tehnologiei. Thales este furnizorul sistemului laser de mare putere, aceasta fiind contribuția României la proiectul european de cercetare cu laser ELI-NP (Infrastructură de Lumină Extremă-Fizică Nucleară).

Thales

23 de comentarii:

  1. Care mergeti la BSDA treceti pe la Thales, foarte importanta pt noi din doua motive, unul naval altul terestru. Adica sunt sanse bune ca noile noastre corvete sa aiba radare de la Thales, la fel si sistemul SHORAD ales pentru Fortele Terestre.

  2. Când este BSDA ? Asta ca mai stau prin Bucuresti veto zece zile.

  3. Nea George te rog frumos sa ne tii la curent cu aceste noutati, nu toti putem sa ajungem la BSDA.

  4. Nea George, voi dormi cu ochiu pe monitorul calculatorului, vreau sa fiu primu care ceteste aceste noutati, maine voi merge la munca foarte fericit.

    • Inca nu-i momentul pt …fericire, vom afla doar ceva nou de care foarte putina lumea stia. Inca nu vorbim de dotare ci doar de o posibilitate.
      Doar ca aia de la MApN n-au scos un sunet 🙂 .

      • Tara lui Andrei

        Sa inteleg ca va fi bataie intre Damen si Fincantieri la final ?

        La urma urmei n-ar fi rau tinand cont ca ambele companii au „assets” aici in Romania.

        Francezii, probabil scumpi ca de obicei (pe sistemul Citroen) insa cum ramane cu rachetele alea de la ploiesti/pitesti si vshorad sau ce naiba promiteau ei ?

  5. Sunt sigur ca italieni cu propunerea lor vor avea un cuvant greu de spus, sa vedem ce propun olandezi.

  6. Sau vor veni la pachet cu submarinele.

  7. Tara lui Andrei

    ” MBDA, liderul european în sisteme tactice de rachete, prezintă câteva soluţii din domeniul apărării terestre şi maritime, printre care sistemele rachete VL Mica, Mistral, Aster, bateriile de coastă Exocet şi Exocet MM 40 B3.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *