Wingcopter

Conform anuntului managerului sau, Emmanuel Dennis, start-up-ul german Wingcopter de drone electrice autonome din Köln, cauta fonduri pentru a putea lansa cat mai curand productia de masa pe aceasta nisa.


Sus-mentionatii se lauda in 25 ianuari a.c. cu suma de 22 miloane $ deja colectati pentru a atinge noua etapa de dezvoltare si a intra in diverse parteneriate pentru productie, cu sprijinul fondurilor americane Xplorer Capital si al Fondului german de crestere Futury Regio.

Fondata doar in 2017, Wingcopter a trecut deja de conceptia si dezvoltarea dronei sale autonome de livrare in forma de pasare, drone care sunt prezentate spre vanzare ca „serviciu”.

Drona eVTOL dezvoltata inca din 2013 (inainte de fondarea companiei in formatul actual) se numeste „Wingcopter 178 Heavy Lift” (inspirata de anvergura aripilor de 1,78 metri – dimensiuni  178 cm x 132 cm x 52 cm), si va fi capabila de livrari la distante de pana la 120 kilometri. Drona este dotata cu un troliu care poate ridica pachete de pana la 6 kilograme si le transporta la distante de pana la 40 kilometri, in timp ce pentru un pachet de 2 kilograme, raza de actiune este de 100 km iar pentru 4 kg este de 60 km.

Dimensiunea maxima a pachetului atasabil in troliu sub corpul dronei este de 103 cm x 87 cm x 57cm.

Zgomotul produs de drona este redus, drona poate zbura si in conditii meteo dificile iar viteza maxima, consemnata si in Guiness World Records este de 240km/h.

Dronele sunt dotate cu senzori si programe care permit evitarea obstacolelor si livrarea pachetelor in locatii prestabilite, un singur operator avand posibilitatea de a coordona si urmari 10 astfel de drone.

 

Wingcopter isi propune sa gestioneze la nevoie intreaga flota, fara ca utilizatorii sai sa fie nevoiti sa detina astfel de drone, fiind suficient sa inchirieze serviciul.

Firma a deschis deja si optiunea pentru pre-comenzi (o intentie fiind furnizarea de servicii medicale in Malawi), urmatoarele obiective majore fiind dezvoltarea software si a arhitecturii cloud, testele de zbor si certificarea.

Intre timp, in aprilie 2021 a fost prezentat si fratele mai mare – cu dimensiunile 198 x 152 x 65 cm – Wingcopter 198, prima drona din lume capabila sa livreze pana la 3 pachete, cu mase de pana la 5 kilograme fiecare.

Video cu drona in cauza transportand sange pentru perfuzii:

 

Marius Zgureanu

Surse:

. https://www.msn.com/fr-fr/finance/other/wingcopter-start-up-allemande-de-drones-autonomes-lève-des-fonds-et-évoque-une-production-en-série/ar-BB1d62bc?ocid=spartan-ntp-feeds

 

 

3 comentarii:

  1. Ham 15kg de muniție e ceva da eu ași merge pentru partea militara mai ales pentru supraveghere pe asa ceva https://youtu.be/3Kxme3ko6-k

    1
  2. Și ADIFO are ceva în comun cu Romania

  3. Institutili de la noi nimic, nimic? Aaa…ei sunt integratori, inghesuie pe sarmanu’ 99 radar AESA si turbofan, am uitat. Nu, nu scap nici o ocazie 🙁

    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *