1000 de ani cu ranița în spate: echipamentele soldaților din Evul Mediu până azi

Fotograful Thom Atkinson a lansat un proiect fotografic inedit – Soldiers inventories, o serie de fotografii prin care prezintă publicului conținutul raniței soldaților de-a lungul istoriei, de la războinicii din 1066 și până la geniștii din prezent. Sunt aproape 1000 de ani de istorie, iar imaginile – care ne poartă prin întreaga istorie a Angliei – surprind evoluția echipamentelor militare – de infanteriști, arcași sau cavaleri, precum și a obiceiurilor soldaților.

1066 hastings

Soldat normand în 1066, Bătălia de la Hastings

1485 bosworth

Soldat yorkist în 1485, Bătălia de la Bosworth

1815 waterloo

Soldat în 1815, Bătălia de la Waterloo

1915 somme

Soldat în 1915, Bătălia de pe Somme

2014 afghanistan

Soldat din trupele de geniu în 2014, Afganistan

Celelalte poze, la sursa articolului: Historia

5 comentarii:

  1. Echipamentul de la Waterloo e a unui soldat din Coldstream Guards Regiment – se vede insemnul pe ranita.

  2. Nu pricep de ce soldatul de la Hastings avea nevoie si de sabie si de doua securi. Si mai ales nu pricep de unde avea bani pentru ele.

    • arhengel la vikingi era un fel de sistem comunitar de echipare si inarmare si de construire a navelor de lupta , comunitatea decidea cat de echipati erau cei desemnati sa poarte un razboi,fiecare comunitate era obligata sa echipeze un anumit numar de drakare si un anumit numar de soldati ( normanzii fiind vikingi la origine ) , la vikingi era la vremea secolelor 9-11 un sistem in forma arhaica a celui scandinav de azi .

  3. Armele prezentate sunt generice.
    De exemplu nu vad nici un arc in pozele astea, ori englezii erau poate cei mai buni arcasi din Europa Medievala, ma rog cei mai organizati daca pot spune asa.
    Referitor strict la securi – una e secure mare de lupta, cealalta e securice care se poate arunca cu success si se poate folosi foarte usor si cu efect la inghesuiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *