REDOBÂNDIREA UNIRII!

Romania Icoana Maicii Domnului la Ierusalim

Хотеть не вредно, вредно не хотеть./Să vrei nu dăunează, dăunează să nu vrei.

Proverb rusesc

Înaintea celui străin nu face nimic care trebuie să rămână tăinuit; tu nu ştii ce poate născoci el.

 Lucraţi lucrul vostru mai înainte de vreme, şi El va da plata voastră la timpul potrivit.

Omul înţelept va tăcea până la vreme, iar cel îngâmfat şi nebun va trece peste vreme.

Cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah 8:18; 18:37; 20:6

Pentru orice lucru este o clipă prielnică (…) Vreme este să taci şi vreme să grăieşti.

Ecleziastul 3:1; 3:8

Aniversăm o Unire pe care nu o mai avem întreagă, cu gândul la o nouă Unire,  pe care o merităm și o vom avea la timpul potrivit.

Unirea cedată sub presiune dușmană trebuie redobândită sub presiunea propriilor noastre fapte.

Unirea nu este un cuvânt cu care să ne jucăm. Cu lucrurile sfinte nu te poți juca.

Ne dorim Unirea ca rezultat, ca încununare a unui proces profund și ireversibil. Contează ce facem fiecare dintre noi pentru obținerea acestui rezultat.

Vom redobândi Unirea cu multă chibzuință. Ne putem lua în sprijin Unitatea organică a Lumii Românești. O Unitate reală, naturală, care să fie asumată și funcțională, adică lucrătoare în duh, în adevăr, în dreptate, cu oameni și pentru oameni. O unitate pilduitoare, încât străinii să ne invidieze, iar dușmanii să se rușineze și gurile răuvoitoare să amuțească.

Unirea nu se face la televizor. Nici prin declarații. Nici prin decrete. Retoricile patriotarde rămân simple retorici în lipsa faptelor concrete, multe și chibzuite, de fiece zi. Unitatea Lumii Românești se reface prin excluderea oricărei improvizații, aproximări, superficialități, pripeli sau greșeli.

Unirea nu este un festival sau un cântec, ci un lucru de mare răspundere și meticulos. Unirea este și anevoioasă, ea înseamnă multă muncă, răbdare, înțelepciune, curaj și prudență, caracter și reținere, demnitate și seriozitate, dăruire și abnegație.

Mai bine o Unire smerită și trainică decât o Unire semeață și șubredă. Să nu trâmbițăm Unirea pe ulițe, ci să o lucrăm cu hărnicie tăcută. Unirea să fie eficientă, nu spectaculoasă. Ca să fie adevărată și împlinită. Unirea este o răsplată, nu un mijloc.

Vrem ca Unirea să vină firesc, adică nu de la un singur om sau de la o mână de oameni, ci de la Dumnezeu, pe care să nu-L scoatem din ecuație. Pentru că Dumnezeu lucrează prin oameni, nu oamenii prin Dumnezeu.

Unitatea noastră să nu stea niciodată sub semnul întrebării, ci doar sub semnul afirmării pozitive.

Vrem Unirea nu pentru banale motive geopolitice, ci pentru rațiunile cele mai simple, omenești, dar și pentru rațiunile cele mai înalte ce țin de Dreptate și de Adevăr, nu de egoisme sau pofte de stăpânire.

Să nu ne ia gura pe dinainte, ci să vorbim ultimii. Să ne ia faptele pe dinainte. Faptele contează mai mult decât vorbele. Faptele sunt gânduri și visuri împlinite, pe care nu le poate răsturna oricine, iar vorbele sunt gânduri și vise numai stârnite, pe care până și vântul le poate spulbera.

1 decembrie 2013, Chișinău

Vlad Cubreacov

 

 

72 de comentarii:

  1. Vrem nu vrem trebuie sa recunoastem cu Dodon presedinte vor scade dorintele moldovenilor de ase uni cu romania , timp de 4 anii Dodon le va baga in baga in minte moldovenilor faptul ca rusia e cea buna si romania cea rea . Oricum poate nu acum , poate nu peste 10 de ani poate nu peste 50 de ani , dar odata si odata se va face UNIREA , La multi ani !!

    • e posibil ca cu Dodon, daca da tare cu batul in balta, efectul sa fie exact invers 🙂

      • Exact invers va fi. Oamenii vor ajunge la exasperare și atunci o să explodeze și mămăliga moldovenească.

          • Dupa parerea mea, daca in loc de Maia candida Ghimpu, nu pupa el Dondon presedintia…

            • Nu stiu ce sa zic, Ghimpu are probleme serioase de imagine, iar Maia s-a ferit in campanie ca dracu de tamaie, sa rosteasca cuvantul „Unire”.

              • din cauza ca niciodata tema unirii nu a fost una oficiala pentru ei.
                ce-au mai tipat ai nostri pe aici.modovenii au mai dat din cap,au batut palme si din palme dar de sustinut si mediatizat partida prounire au fugit.acum nici atat probabil si cheia unirii o vad acum la bucuresti.
                ma gandesc ca poate si lipsa de atitudine prounire a oficialilor moldoveni sa fi taiat si elanul alor nostri.

                • Mie mi se pare cel mai amuzant ca exact oamenii care vad in strainatate un adversar perfid care ne-a ruinat economia prefacandu-se ca ne ajuta, care cred ca noi suntem o colonie si ca politicienii nostri iau decizii la ordin si doar in favoarea altora, exact aia nu inteleg de ce nu vor si nici nu vor dori in timpul generatiei noastre moldovenii unirea:

                  FIINDCA AIA GANDESC EXACT LA FEL! =)) )))))))))))))))

                  Iar sarmanii de ei vad in noi pe cineva care le strica relatiile gata facute intre ei, care i-ar lasa fara drapel, care i-ar putea baga la puscarie daca fura banii din banci, cum de pilda chiar au facut, care le pot avea viata, slujbele, pensiile, salariile, etc in varful pixului lor,

                  Pe bune ca nu-i greu de inteles, exact cum noua daca ni s-ar propune sa devenim land federal german ne-am bucura sa avem salarii, pensii, infrastructura ca la ei dar azi am fi la munca si de ziua Germaniei am trece cu alt tricolor pe sub arcul de triumf, n-am mai avea echipe la sporturi, ar castiga fetele la scrima medalia de aur si s-ar canta D, D, uber alles, etc. Daca voua va suna bine asta inseamna ca intelegeti si ce gandesc moldovenii, apropos, din care sub 5% (daca si aia) erau adulti pe vremea cand noi eram o singura tara!

                  Oameni buni, visati voi cat doriti, exact cum ati facut si la alegerile de acolo, realitatea e cu totul alta si va ramane alta pentru ca unde a indoit comunismul mintile si sufletele e greu sa se mai indrepte ceva la nivelul „maselor”. Intre timp, plini de mandrie, moldovenii vor pleca de saracie lucie la munca in 4 zari, care cu pasaport romanesc (dar precizand ritos ca ei sunt „moldovani, nu romani”), care in rusia si statul lor de carton o sa suga cu voiosie si de la noi si de la rusia, ucraina sau oricine i-o mai da ceva de supt.

        • Moldovenii sunt interesati in primul rand sa traiasca mai bine.Daca tatucul Putin le face conecesii moldovenilor, ridicandu-le embargoul la exporturi si permitandu-le sa isi vanda produsele in maicuta Rusie, exportatorii si cei care muncesc pentru ei vor dori pastrarea legaturilor privilegiate cu Rusia si gravitarea tarii lor in jurul Rusiei.
          Inainte sa fie patrioti, majoritatea moldovenilor sunt gurmanzi si interesati sa traiasca mai bine.
          In acest moment, majoritatea moldovenilor, in special cei nascuti inainte de anul 1991, au nostalgia apartenentei la URSS.

        • Din contra, unionismul va creste mult. Deja sunt semne de rezistenta si antipatie fata de un președinte Gandon-Dodon – prezervativ ( rusă)
          Si mai ales din diaspora, oamenii sunt forte supărați de felul cum au ales cei de-acasă.
          Iar noi, noi mergem înainte, am fost la Bruxelles am făcut și acolo protest, si au venit lume din diaspora europeană , Italia,Spania,Franta Olanda Germania Belgia, UK.
          Suntem mai hotariti ca niciodată.
          Respect Vlad Cubreacov.

      • Sa ne ajute Dumnezeu sa fie cat mai putin violent cu putinta!

    • Dodon nu poate influienta dorintele moldovenilor, nu traim intr-un sistem inchis, oamenii pleaca si vin , vad lumea, problema e ca guvernul acum de 8 ani care a fost pro – vestic ne-a tras in teapa mai mult decit toti ceilalalti…., asta e unul din motivele de ce lui Sandu nu iau ajuns citeva procente pentru cistig, ( pe linga fraude si smecherii din partea lui Dodon ) oamenii nu mai au incredere in nimeni…
      parerea mea personala, la momentul dat pentru RM unica sansa reala sa „devina” un stat normal functional este sa se uneasca cu Romania, care desi are probleme asemanatoare este totusi un Stat functional, membru al UE cu perspectiva de dezvoltare si care este sursa si inspiratia poporului d.p.d.v. economic si cultural. ( unica problema aici ar fi problema Transnistriei )

    • Sant de acord , iar daca continua sa o suceasca spre rusia terminam si noi cu ajutoarele date in bani . Punct

  2. Asa sa ne ajute D-zeu! Sau, mai bine si mai aproape de normalitate, noi sa ne-ajutam! Momentan Moldova a obtinut niste milioane de euro de la UE, putin fata de necesar, nu vor tine mult…Dodon a obtinut ajutorul Rusiei, previzibil dealtfel, si vrea legaturi stranse cu „maica”. A obtinut promisiuni legate de embargou, ridicarea acestuia, deci, vinul moldovenesc va galgai din nou pe gatlejul rusilor. Booon, asa sa fie, da’ cat va tine „marinimia” ruseasca ramane de vazut. Scarbele udemeriste sunt la Buda la adunarea maghiarilor de pretutindeni, taman amu’ are „adunatura” aia loc. Sa le fie de bine, sper ca s-au imbracat in negr, ca tot e zi de doliu la maghiari. In rest, am vazut o parada care, sincer, m-a facut mandru.

    • Ma doare-n paispe de Buda si optiunea ei! Cu sau fara pitpalaci budapestani, 1 Decembrie a avut loc si a fost foarte reusit. Un doliu prelungit le doresc „maghiarilor de pretutindeni”! Ar trebui ca MAE roman sa replice, asta-i sfidare si nesimtire, nu-si are rostul intre…”aliati”. Tocmai ce da stirea asta mizerabila, TVR 1.

      • Caravana trece, câinii latră. N-au decât să latre cât vor, chiar nu are rost să ne stricăm ziua și să ne inflamăm de fiecare dată când trolii (pt. că indiferent de funcție asta este) încearcă să obțină o reacție de la cineva.

        • Din greșeală am apăsat pe un buton „Reply” greșit. Comentariul era pt. linkul lui Florin.

        • Cum e ziua României și dacă nu mă intind prea tare iar tema blogului o permite, ați putea să instalați un font care să conțină și caractere românești (latin extended)? Ca idee găsiți pe Google Fonts (s-ar potrivi Roboto sau Open Sans). Eu scriu de ani buni cu romanian-programmers (nici nu mai ai nevoie de altă tastatură instalată în windows).

    • Acest refuz insemna , ca isti nu ne sunt de loc priteni la prima ibstabilitate majira nu este esclus sa ocupe transilvania .

    • Spuneți ca nu va interesează , ok, dar este un gest profund obraznic !

  3. „Cerul tarii s-a micit iar dusmanii stau tare la hotare” domnitorul Lapusneanu

    Nu s-a schimbat nimic de 500 de ani.

    Mama ei de istorie care se tot intoarce……

  4. Unirea se va face cu armele, cu tancurile si avioanele la Chisinau, Tighina si Soroca, nu cu rugaminti si cu vise de unire in UE, atat cat va mai exista si UE.

    • E clar ca fara lupta si sange nu se va face. Vemea podurilor de flori a trecut…

    • nu cred,unirea se va face politic.

    • Eu va intreb foarte serios, pentru ca vad ca perpetuati modul asta de a pune problema: ar trebui sa declaram razboi si Ucrainei pentru partile din Basarabia care sunt la ea? Iar cu Transnistria cum ramane, ca a noastra nu prea a fost niciodata?

      Lamuriti-ma, ca eu nu inteleg cum poti sa faci o „unire” cu armele. Poate o anexare sau ocupare, dar asta e altceva. Ca sa nu mai zic despre faptul ca art. 5 din statutul NATO se refera strict la tari membre atacate, nu care ataca ele iar ca noi sa facem asa ceva (normal ca n-o vom face niciodata dar ma intereseaza de ce insistati pe linia asta fiind un om trecut prin viata nu un pustan care crede ca razboiul e counterstrike pe calculator) ar fi oportunitatea de aur asteptata de Rusia ca sa atace o tara din NATO ca o forma de represalii fiindca am „agresat minoritatea rusa din Md”. Iar visul dvs cu tancurile prin Chisinau s-ar putea sa fie in orasul gresit, de ex. prin Bucuresti.

      Si ar fi si taierea completa a legaturilor cu lumea civilizata (inclusiv economice) si lasarea sa ne descurcam frumusel singuri cum ne duce capul si cat ne tine punga. In ambele situatii stam de la rau in jos!

      • Rationamentul este simplu: pentru ca unirea R. Moldova sa se faca este necesara prezenta la fata locului a armatei romane care sa preia controlul total asupra „republicii”, in colaborare cu politia si armata „moldoveneasca”. Daca mafiotii de la Chisinau insa nu vor sa renunte la putere si la controlul pe care il au asupra tarii si banilor si vor ordona armatei „moldovene” sa deschida focul asupra ostasilor romani, desigur ca se va ajunge la ciocniri violente si la preluarea cu forta a controlului.

        • V-am intrebat concret: cum ramane cu partile din Basarabia aflate acum la Ucraina si ce am face (ipotetic) cu o bucata de pamant care nu este istoric a noastra? Ne trimitem armata si peste ucrainieni si peste rusii de peste Nistru?

          Dreptatea istorica pe care inteleg ca o promovati inseamna teritoriul istoric complet, ori nu mai e dreptate. Nu-i asa?

          • In nordul Bucovinei si Bugeac romanii nu sunt majoritari, ar fi o greseala sa preluam controlul militar si politic asupra unor regiuni unde populatia nu este majoritar romaneasca iar apoi sa cream ura si conflict cu Ucraina, care nu va ezita sa declare razboi Romaniei.

            • Hai sa nu ne precipitam cu scenarii apocaliptice!
              De parca pentru Harghita si Covasna, unde maghiarii/secuii sunt majoritari suntem in razboi cu Ungaria….

              • Sunt in mijlocul Romaniei, daca secuii/maghiarii ar fi la margine, la granita cu Ungaria, zona Oradea-Satu-Mare, alta ar fi situatia, Budapesta ar fi mult mai vocala, mai tupeista. Nu ar declara razboi pentru ca este in NATO si UE, dar Ucraina nu este in situatia Ungariei, nu are vreo obligatie fata de NATO.

                • Pai sunt si in zona Carei-SatuMAre cateva zone majoritari…

                • „Nu ar declara razboi pentru ca este in NATO si UE, dar Ucraina nu este in situatia Ungariei, nu are vreo obligatie fata de NATO” – Nu sunt de acord, vezi cazul invadarii Ciprului de catre Turcia. Tocmai apartenenta la NATO a ambelor parti a facut ca Nato sa nu fie implicat. Ar fi insemnat ca Nato sa actioneze impotriva unui alt stat Nato cu toate implicatiile complexe care decurg de aici.

                  Pe de alta parte daca Ukraina ataca Romania, Ukraina ataca Nato. Sincer nici Rusia nu isi permite asa ceva. Pana ala urma scenariile de care se vorbeste de asa ceva in baltice sunt in zona razboi hibrid si omuleti verzi.

                  Nici Ungaria nu vad sa fie tinuta in frau de Nato. E tinuta in frau de diferenta intre armata Romana si cea Maghiara. Daca e sa o dam parte in parte si facem abstractie de orice alte forte cred ca e clar pentru oricine ca granita ajunge pe Tisa in 3 zile cu tot cu montatul de placute biligve in zona ocupata. Iar in viitor e de asteptat ca diferenta sa creasca. Romania e stat de frontiera la granita Nato cu Crimea si Turcia (ambele instabile si periculoase), Ungaria e in stat potential destabilizator, cu pretentii teritoriale fata de toti vecinii, nu doar fara de Romania.

                  Armata Ungara are in dotare 30 tancuri si 14 avioane nu ca sunt politrucii lor pacifisti. Sunt in carantina. Nu le vinde nimeni ceva relevant militar.

                  • Ucraina ar ataca Romania doar daca Romania ar ataca prima, caz in care NATO nu ar avea obligatia sa intervina de partea noastra. Iar Ungaria nu ataca nu doar din cauza diferentei numerice, dar mai ales din cauza distantei pana la Covasna-Mures, reliefului transilvan si lipsei de armament suficient si modern.

                    • Ungaria nu ne va ataca niciodata, nici in 100 de ani pentru cel mai simplu motiv de pe lume: EI AU MULT MAI MULT DE PIERDUT DECAT NOI! Din toate punctele de vedere, primul si esential este cel economic, adica standardul de viata care nu se compara cu ce avem noi.

                      Orice tara care s-ar purt in maniera asta in secolul 21 (basca in Europa) va fi ostracizata cu decadele (vezi Serbia, ca ex) si va pierde enorm din nivelul de trai pe care il are.

                      Ca sa nu mai vorbim despre detaliul pe care nu-l baga nimeni in seama pe aici: armatele nu mai sunt din sute de mii sau milioane de recruti pe care il trimiti ca pe vite la taiere. Cine crede cu sinceritate ca in ziua de azi se trezeste un politician cu fundul la tavan si zice „hai, bah, sa ma bat cu aia ca ma enerveaza de mult!” are probleme destul de grave.

                      Apropos, in toate tarile civilizate armata are baza legala sa refuze ordine ilegale! 😉

                      P.S. Ca da bine la politica sa te arati „ferm” impotriva unuia sau a altuia asta e altceva. In rest, sunt multi nebuni prin diverse functii doar ca nu sunt chiar singuri pe acolo.

                    • @ Radu

                      Sunt de acord cu dumneata.

                    • „Ucraina ar ataca Romania doar daca Romania ar ataca prima” Aia nu se mai cheama atac ci aprare. Ajungem de Radio Erevan…

                      De dragul argumentarii, presupunad ca Romania ar ataca prima Ukraina e de asteptat sa o faca „cand or fi Rusii pe Nipru” caz in care cu sau fara Nato tot facem fata.

                      PS: Nu ca as considera scenariul de mai sus ok sa posibil. In caz ca ii ataca Rusii cel mai probabil o sa ii ajutam militar interesul Romaniei fiind mai mare sa aiba in Ukraina o zona tampon decat 2 judete ukrainizate si Rusia la fontiere.

                    • @ Zoro

                      S-ar numi contraatac, nu doar aparare. Iar in acest caz armata ucraineana nu ar avea obligatia sa se opreasca la granita ci ar putea inainta in adancimea teritoriului romanesc, daca ar putea.

                      „interesul Romaniei fiind mai mare sa aiba in Ukraina o zona tampon decat 2 judete ukrainizate si Rusia la fontiere.” Sunt de acord cu dumneata aici.

            • Bun, deci pe principiul asta renuntam automat si la Transnistria si chiar la Gagauzia. Sau, eventual, le pastram statul actual de autonomie, noi fiind stat national unitar ….

              Incet-incet o sa intelegeti si dvs ca nu ai cum sa te unesti cu oameni care nu te vor decat (cel mult) ca furnizor al unei vieti mai bune fara sa-ti dea nimic la schimb. Pamantul istoric e pierdut de mult, acceptati realitatea oricat de greu este de acceptat!

              Cat despre „ocupatii” si alte aventuri de omorat oameni si cheltuit vagoane de bani, Slava Domnului, ca e doar un scenariu cu 1 la 1 milion sanse de a se realiza!

              • Gagauzia este un fleac, usor de potolit, Transnistria nu are legatura directa cu Rusia, avem spatiu de manevra.

              • Nu se poate realiza militar nici o unire indiferent cine ce spune. Doar politic si economic. Hai sa ajungem noi la un salariu minim de 400 euro Net si sa le oferim alternativa unui venit mai bun ( la ei acum e pe la 100 – 150 euro) . Sa forțam politic un referendum , sa oferim cetățenie moldovenilor care o solicita…

      • un scenariu utopic.

    • De asta mie cel mai frica ca noi nu suntem in stare sa ducem u razboi vu rusia , nu era vb ca ei ne pot invada in cateva minute ?

      • @ Stefanita

        Romania va lupta cu Rusia doar daca Rusia va ataca Romania, dar, din fericire, R. Moldova nu are granita comuna cu Rusia, iar Rusia trebuie sa elimine si obstacolul numit Ucraina.

  5. ” Retoricile patriotarde rămân simple retorici ”
    Urari de 1 Decembrie , si ignorarea interesului national in restul anului .
    Un articol care merita citit .

  6. Frumoasa scriitura lui Cubreacov, merita și citit și citat! Cat despre Unirea cu tancuri și vărsare de sânge -Doamne ferește! Pina la Nistru, Unirea trebuie făcută politic, pașnic, prin consimțământul majorității românilor de o parte și de alta a Prutului. Peste Nistru însă ar trebui aplicata zicala ” dacă nu știi, te învățăm, dacă nu poți te ajutăm, dacă nu vrei te obligam”;-)

  7. Unire nu se poate face nici politic nici militar , trebuie sai facem pe ei sa si doreasca sa se uneasca cu noi , nu noi pe ei .
    La cat se ridica suportul Romaniei pentru Moldoveni ? Ar trebui sa nui mai ajutam sa realizeze cat de mult iam ajutat .

    • Politic nu se va face pentru ca putini politicieni incoruptibili pe care ii avem sunt mai mult preocupati sa curete tara de coruptie .
      Militar nu vom putea lupta cu rusii sau rebeli prorusi fara sprijinul NATO .

  8. Nu e necesar razboi deschis cu Rusia pentru Transnistria. Nici pentru Moldova.

    Transnistria nu este o miza suficient de mare pentru Rusia sa riste macar prelungirea sanciunilor pentru ea. Ca si unirea Romaniei cu Moldova, soarta Transnistriei depinde de cum/cand va fi finalizat dosarul Ukraina.

    Daca se ajunge la o formula in care Ukraina nu adera la Nato dar economic primeste promisiuni privind un anumit grad de integrare cu UE , Moldova se va uni cu 100% Romania iar unirea va include Transnistria. E singura varianta care poate asigura stabilitate zonei.

    Daca trebuie sa multumim pentru ceva Rusilor e ca au reusit cu success sa faca din R.Moldova un stat complet disfunctional. I-au luat iesirea la M.Neagra, au dezvoltat industrie doar in Transnistria lasand restul tarii exclusiv agrar, probleme etnice cu gagauzii, secesiune cu Transnistrenii, etc. Au facut o treaba asa buna ca acum chiar daca interselelor ar fi acum o Moldova independenta si asta ar fi politic usor de realizat, realist, economic vorbind Moldova nu poate functiona ca stat de sine stator.

    Daca istoria ultimilor 20 de ani ne-a demonstrat ceva atunci asta a fost: Moldova rezista doar din subventii si donatii. Ale UE (facilitati de export, in timp ce RM pastreaza taxele protectioniste), imprimuturi (ne)rambursabile de la Romania si FMI, amanari de la Rusia privind plata datoriei la gaze si facilitari la exportul de vin si fruncte in Rusia (singurele produse Moldovenesti, de incerca Donnon chiar acum sa o reactiveze), etc.

    Practic exista 2 scenarii de viitor: O Moldova independeta care nu ofera nimic special strategic nici Nato si nici Rusiei dar care trebuie sustinuta continuu cu bani sa nu capoteze sau Unirea cu Romania.

  9. E o cestie ce (in)cultura . Adica unii ca unii fac misto si altii cult , Exdmplu de cult :
    https://www.youtube.com/watch?v=DSm6tXJM-bY
    Logdnicul mortii . Legionarul (mercsanr strain) subn drepelul Spaniei

    La noi ce a lipsit azi?

    • Cum ce a lipsit ? ASTA !:
      https://www.youtube.com/watch?v=_vSzTqv4KRA

      Cand spre 980 a fost auzit prima data … nu stiu daca ma credeti ne-a crescut par de lup pe spinare !
      Ati auzit de 15 matie 1990 ? Se putea termina urat de tot …. insa stidentii (canmre de tin prin excelenta!) au facut o serenada la m,abasada Ungariei .. si cand din zeci de mii de [oe[turi s-a cantata cam zbierat
      Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheama
      Nadejdea e numai la noi
      Saruta-ti copile parintii si fratii
      Si-apoi sa mergem la razboi

      ‘Nainte! ‘Nainte spre marea Unire,
      Hotarul nedrept sa-l zdrobim
      Sa trecem Carpatii, ne trebuie Ardealul
      De-o fi sa ne-ngropam de vii.

      s-a cam cacat steagul cel hovendesc ca nu e de saga sa auzi ca carnea de tun cere lupta .. caxci songra bneselerilor treieosc tirmisi bersekeri . La Marasesti au invoat mortii .. dar budfapesta a fost ocuopata de 400 de clarreti cu 2 tunuri de insotire!Si mai lipseste ceva :
      https://www.youtube.com/watch?v=n-7lkgwZILg
      (mai putin imaginile cu Zelimski Nu-i comtest patriotismul ci doar inteligemta)
      Jurăm bătrân şi tânăr, femeie şi bărbat,
      Credinţă României, necondiţionat,
      Dacă ne-nfruntă munţi cu munţi ne vom bate,
      Pentru lumina ţării şi pentru libertate,
      Aici ne e cuvântul când îl avem de spus,
      Decât slujirea ţării nimic nu-i mai presus.
      …..
      Jurăm credinţă luptei oricât ar fi de grea,
      Jurăm că pentru ţară şi viaţa ne-o vom da,
      …..
      Sîntem de e nevoie, o ţară de soldaţi,
      Sîntem de e nevoie, un lanţ de munţi Carpaţi,
      Durerea tări noaste facută-i să ne doară,
      Ne place libertatea ca oameni şi ca ţară,
      Şi soarele dreptăţii să lumineze sfânt,
      O ţară în roşu, galben şi albastru pe pământ,

      Unirea cea MAre s-a facu fiindca o adunatura de tarani cica „inculti” au devenuit o armata de bersekiri care cotracatacu salbatec la outracne la baioneta (atunci camd nu foloseau pustile ca macicui – si un fost capitam imi zicea ca solatii sai atacau uralnd „lupu ma ! Fute lupu!!!” ..dupa la treilea contracatac nemtiii au fugit cum au auzit „lupu” ca „cel mai intelIgent cedeaza!” iar el si soldatii sai nu erau inteligenti – ERAU TURBATI! Adica BERSEKERI ..)
      sta a lipsit azi … mandria etnocratica. Adica identitatea. Idemtitatea nunti0o da marca armei tale … ci credimta ta,. Iarvalaorea armei depinde de taria idemtiotatii atle,(1913 Krupp a fpts fericiuct … i sfarsit unii care castogau deus aveau tunuri .. Kripp!)

  10. Cu actuala clasa politica din Romania este greu ca cei de peste Prut sa-si dorească unirea si nu ma refer aici ca politicienii nostri ar fi prea cunoscuti de basarabeni ci vorbim aici de rezultatele concrete ale acestei clase, nivel de trai etc.
    Noi tre’ sa fim un real exemplu de bunăstare pt. ei….daca nu vom reusi acest lucru atunci va fi greu de realizat acest deziderat si chiar daca s-ar înfăptui implementarea intr-un mod corespunzator va fi aproape imposibilă.
    Fara descentralizare reală si autonomie financiară coroborată cu ajutoarea zonelor ma sărace Romania nu va progresa…..împărțirea banilor de la centru in mod clientelar gen PSD si chiar PNL a perpetuat subdezvoltarea unor regiuni dupa ’89.

    Un rolcf. important i-l va juca Justitia, daca ea i-si va face treaba atunci sansele de însănătoșire a societatii românesti vor fi foarte mari.

    Un exemplu este zona Moldovei, exploatată in perioada comunismului dpdv demografic datorită sporului natural pozitiv si datorita concentrariicunor industrii mai importante in alte zone a ajuns sa fie cea mai saraca regiune, daca nu ar exista remiterile celor care lucrează afara ar fi un mare dezastru….industrie ioc, infrastructură ioc.

    Concluzia mea, poate gresesc amarnic….haideți sa incepem desăvârsirea unirii de la 1918 prin rezolvarea problemelor de acasa in primul rand pentru a putea pregăti cum se cuvine reintregirea patriei!
    La Mulți Ani Romania Mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *