Antrenamente pe mare Fortele Navale Romane si gruparea NATO SNMCMG

Gruparea Navală de Luptă Împotriva Minelor Marine (Standing NATO Mines Counter Measures Two – SNMCMG-2) a facut o escală în portul Constanţa, în perioada 17-21 iulie. Aceasta este o forţă multinaţională integrată, aflată în compunerea Comandamentului NATO Maritim Aliat, specializată în operaţii de minare-deminare, în vederea asigurării siguranţei navigaţiei.

Misiunea SNMCMG-2 în Marea Neagră are rolul de a ridica securitatea maritimă în zonă.

Antrenamentele comune, pe mare, ale marinarilor militari romani impreuna cu gruparea navala NATO SNMCMG-2, s-au desfasurat in perioada 21-22 iulie2014.

Fortele Navale Romane au participat cu dragoarele maritime 29 si 30, fregata Regina MARIA si un elicopter Puma Naval, iar navele gruparii SNMCMG-2 au fost: fregata ITS AVIERE (Italia, nava comandant a grupării), dragoarele de mine ITS RIMINI (Italia), TCG AKCAY (Turcia) şi HMS CHIDDINGFOLD (Marea Britanie).

 

Sursa si mai multe poze pe SuntemRomania

 

54 de comentarii:

 1. In ‘ozele’ de pe SuntemRomania, turcafletzii cu roboti subacvatici (dracia aia galbena) pe dragor, noi…bine ca avem metralere pa fregate.

 2. Pui pe o barja fluviala 3-4 tancuri T34 si deja barja fluviala are mai mare putere de foc decat ambele fregate la un loc. Nu stiu de ce le mai zice Forte?Ar trebui sa ii treaca direct la MAI si sa le zica politia de frontiera sau paza de coasta. Forte nu mai sunt demult

 3. Ce bumbacita este fregata asta a noastra….tabla strambata pe ea in ultimul hal. Uitati-va la poze si luati aminte cu ce ne prezentam noi in fata rusilor care tocmai au anuntat investitie de miliarde pentru flota marii negre. Dupa ce ca sunt chele, mai sunt si vai de mama lor, ruginite si stambe in ultimul hal. Rusine, Romania…rusine romani! 🙁

 4. la asta n ai nimenit o Cezare ! Uita te pe net la alte poze cu Fregatele type 22 pe vremea cand erau in Royal Navy. Asa arata ele, sau vrei sa le dai lectii englezilor despre cum trebuie sa fie o fregata ?

  Problema e altundeva. Nici macar la artilerie. E vorba de armament AA, AS, Antinava. Adica ceva serios, care sa conteze pentru rusi. Pentru speriat pirati in Somalia e ok. are un tun de 76, mitralierele alea telecomandate de 12,7 plus altele mai marunte. Bune la pirati, inutile in Marea Neagra daca vrei sa faci altceva decat sa sperii braconierii.

  • Fata de regele Ferdinand, care este intr-o stare mai buna, regina Maria sta mult mai rau, iar strambaturile alea sunt mai putin proeminente la rege. Marasestiul are centru de comanda si control secundar, este echipata mai bine si consuma si mai putin fara de fregatele englezesti. Nu stiu ce sa zic de ele, dar cred ca poate dupa modernizarea lor…..pe viitor, se poate lua in considerare dezvoltarea in tara(DAMEN Galati face asa ceva) a unei noi serii de fregate si alte nave mai noi si mai mulate pe nevoile noastre.

   • LE-AM VAZUT PE AMINDOUA, AM FOST LANGA ELE.
    NU AM OBSERVAT CA UNA ESTE MAI BUMBACITA DECAT CEALALTA, POATE INTRE TIMP…EU STIU?
    CAT DESPRE CUM ARATA TABLA PE ELE…ASA SUNT TOATE, PT CA STRUCTURA CONSTRUCTIEI SI TEHNOLOGIA CONSTRUCTIVA „DAU’ ACEST ASPECT.

  • Dar astea de ce nu arată la fel de bumbăcite, dacă de vină e tehnologia de construcție?

   http://4.bp.blogspot.com/_2YMNpbHhKGE/S7Wxmb6P2OI/AAAAAAAAAsg/nRPrnYjuZ0k/s1600/Corn+1.JPG

   http://3.bp.blogspot.com/_2YMNpbHhKGE/S7WxMAH_l3I/AAAAAAAAAsQ/_oMx57w6y94/s1600/Cum+2.JPG

   Căzăturile noastre de fregate sunt vai mama lor, de aia le-au și dat ăia la fier vechi inițial. Eventual bune pentru un nou episod din seria Pirații din Caraibe…

   • 1-ai auzit de piturare?
    2-ai auzit de unghi de fotografiere?
    3-daca nu crezi, du-te si uita-te la dana „0” ca sa te lamurasti.!
    4-sunt satul de specialisti si de destepti care trag concluzii dupa fotografii, mai ales fotoshopate !
    5-atata cat realizezi tu dupa poznele alea, macar ai observat ca are aceleasi caroiaje, care reliefeaza structura ?
    6-de unde stii tu ca sunt cazaturi?le-ai auzit macar pornite, le-ai vazut in mars, le-ai atins macar schela?
    7-boala romanului: citeste in CAN CAN si CLICK si crede ca asa arata lumea 8
    8- BAI FRATE, CATI SPECIALISTI DE CAFENEA ARE TZARA ASTA !

    • VEZI CA AICI IL GASESTI PE „FERDINAND”f221 LA DANA 0 , FOTOGRAFIAT DE MINE IN IUN 2013, SI O SA AI O SURPRIZA: CHILA SE VEDE LA FEL DE FRUMOASA CA IN POZELE TALE !!! ADICA NU ASA MOTOTOLITA CUM TI SE PARE !
     http://suntemromania.blogspot.ro/2013/06/11ciorba-marinei-militare-romane-este.html

    • @nemotoujur Eu iti apreciez blogul si multe din ideile postate aici dar ce te enervaşi asa colega?!
     Singura navă grea de luptă SERIOASĂ pe care o avem este Mărăşeşti, în rest…bumbăcite sau nu, niştemari copăi plutitoare.

    • Din pacate Florine noi nu avem nave de lupta in sensul in care macar una dintre ele ar reprezenta o posibila problema pentru orice inamic prezumtiv. Marasestiul este si el la fel de neimportant precum fregatele britanice, tot la tunuri se rezuma si acesta…
     Din pacate bineinteles, nu avem forte navale, decat cu numele si pe la parade, singura, nava apta 100% sa-si indeplineaasca misiunea este Bricul Mircea.

   • Nu stiu eu de ce Marasestiul nu e buna de lupta, dar macar este inarmata si cu altceva inafara de tunuri, mitraliere si rachete portabile. Ca sunt ele mai vechi este adevarat, dar macar au cu ce trage la o adica! Asta daca mai apuca….

 5. @gsg9
  Deci n-avem…ca pe dragoare nu sunt si nu mergem la deminare cu diplomele internationale…

  Traiasca partidul si conducatorul!
  OMULE, HAI SA LAMURIM ODATA PENTRU TOTDEAUNA O CHESTIE, CA SA STIM PE CINE TR SA INJURAM PENTRU ANUMITE PROBLEME DIN ACEASTA TZARA SI SA TERMINAM CU IMPORTANTA DEFINITORIE A PRESEDINTELUI MAI ALES IN SITUATII DE INZESTRARE A ARMATEI, NU DE ALTA, DAR SE PARE CA IN MINTEA ROMANULUI IDEEA DE CEAUSESCU SI ILIESCU , DOI FACTOTUM, A RAMAS IMPLEMENTATA ABSURD DE ADANC !
  CITEZ:
  Analiza competenţelor stabilite pentru şeful statului relevă un paradox: în timp ce prin art. 79 (80 în Constituţia din 2003) i s-a încredinţat un rol important, mijloacele de care dispune (sub forma atribuţiilor conferite) sunt relativ reduse în raport cu misiunile ce urmează a fi îndeplinite.
  De-a lungul timpului unii s-au străduit să extragă pentru şeful statului puteri decizionale în materia politicii externe, din legislaţia care îi conferă rolul de a prezida şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Acesta nu este, însă, un for de decizie ci unul de coordonare între instituţii care nu se subordonează ierarhic. De aceea el nici nu răspunde în mod direct şi în nume propriu ci numai instituţiile componente răspund.
  Mai mult, a prezida (o şedinţă, un for) nu înseamnă a decide sau a conduce. De aceea, Guvernul nu se poate apăra de răspundere în faţa Parlamentului invocând hotărârile Consiliului amintit.
  Alegerea prin vot universal şi direct a Preşedintelui României, în cadrul regimului parlamentar, nu îi conferă acestuia prerogative executive semnificative, însă îi conferă autoritatea morală şi politică
  pentru exercitarea funcţiei de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.
  ATATA SI NIMIC MAI MULT, CLAR?
  SI:
  Constituţia României, instituie, cu claritate, rolul Parlamentului de „organ reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”. Nu se creează o legitimitate partajată între preşedinte şi parlament, ci toate instituţiile politice îşi extrag competenţele ori se raportează la acţiunea Parlamentului României.
  CA SA FIE SI MAI CLAR.
  ACUMA SPER CA STII PE CINE SA INJURI CU SPOR !

  • Draga „Nemo pentru totdeauna” 🙂

   Pot si MApN si cei de la economie sa faca strategii peste strategii, dar atata timp cat finantele, cum ai spus si tu, nu reusesc sa colecteze bani suficienti si sa aloce pe prioritati si nu spagi de partid, toate acele necesitati si planuri valoreaza mai putin decat maculatura sau decat hartia igienica 🙁

   • MAI NEA ZGURENE BANATENE, REZON, DAR…NICI FINANTELE NU SUNT CONTROLATE DE „CONDUCATORUL IUBIT ” CI F…TE TOT DE PARLAMENT, CUM VREA EL.
    EU SUNT DE PARERE CA SUNTEM OAMENI CIVILIZATI SI CU CAP SI DACA VREM SA OMORAM PE CINEVA, MACAR SA STIM REALITATEA: CARE-I RESPONSABILUL SI DE CE.

   • Pai doar anul trecut au alocat 110 milioane de euro pentru primarii, din fondul de urgenta nefolosit.

    Cu banii aia s-au pus ceva borduri in 3 sate, ele vor crapa in 2 ani, probabil s-au mai platit ceva concerte de Revelion („fata mea ce buna esti, ce te-as *** sa-mi platesti, yeeaaahhh !”), niste artificii… si cam atat.

    Daca in schimb ii dadea la MApN, aveam fonduri pentru VSHORAD si nu ne mai kkm pe noi ca ne ataca unii sau altii, cu VM-ul prezent si cu MANPADS in dotare, plus ceva AT portabil, sa vad eu cine poate sa ocupe Romania. Ocupatie gen Irak.

    Dar asta e, un „erou national”, un mic, un dat din cur si 2 artificii. Prin erou ma refer la asta de mai jos:

    http://www.enational.ro/wp-content/uploads/2014/02/connect_r_sexy_782d6af0ea.jpg

    • hauardeee ce ai haline-ai cu Conect-R? ca e baiat Marfa. saracu el munceste canta pt lovele nu ii ciordeste ca politrucii.

    • Da sf7, el „munceste” si da un exemplu generatiei tinere.

     Iar cand va fi batran, va dori si el pensie, spital gratis si scoala gratis pentru cei X copii ai lui.

     Un exemplu demn de urmat. Ca si Gutza sau Adrian Copilu’ Minune, desi aia nu-s asa agresivi.

  • @NEMOTOUJOURS

   Calmeaza-te bre 🙂

   Cand am zis „Traiasca partidul si conducatorul!” nu m-am referit fix la presedinte, la baxexu sau la ce pana mea partid o mai fi el acuma simpatizant.

   M-am referit asa in general, poa sa fie partidul psd si conducatorul cine dracu mai e sef de partid, tonta ?, ca intamplator e si prim-ministru…

   Lasa povestea cu atributiile, ca nu sta nimeni fix in atributiile legale…

   Si a fost un moment dat in care era si presedinte jucator atacant portar in zona centrala de stanga si prim-ministru, sau momente in care nu se certase inca cu zabaugu ala cu 5 neveste… daca vroia se putea face…

 6. @gsg,
  1-VEZI CA nemotoujours SE SCRIE FARA CAPS !!! ASA, NU DE ALTA.
  2-BRE, NU DE PRES MI-E MIE, PRB ESTE CA BANII SUNT HOTARATI DE MULT MAI MULTI OAMENI SI PAPATI DE SI MAI MULTI.
  CE NAIBA FACI DACA ESTI GENERAL DE ARMATA SAU AMIRAL, TE DUCI LA MENISTRU SI EL ITI SPUNE COMPATIMITOR SI PRIETENESTE:
  „NENE, AVEM DOO VARIANTE: F16 SH SAU DE LOC ! ALEGE MATALE, DA, CA SA NU ZICI CA-S IO BULANGIU !SAU DU-TE SI CEARTA-TE CU MINIM 200 DE NEBUNI IN PARLAMENT, IN GUVERN, SA -SI SCADA INDEMNIZATIILE SI SA-TI DEA BANII MATALE, CA IO-S PRETIN CU EI SI NU POT !”
  CAM ASTA E BELEAUA…

  • e ca si cum ai merge cu ft-17 sa te bati cu tiger

  • Alea erau tancuri T 55? Din anii 1950 – 1955 sunt numai bune de casat si trimis fierul la topit. Ce mama dracului sa mai scoti din alea intr-o lupta reala impotriva rusilor!? Inca odata se arata necesitatea urgenta de echipare a armatei romane si cu tehnica de lupta moderna, in sapeta tancuri. Am spus-o si o mai repet…..TR 85M2 folosint multele structuri de TR 85 Clasic este varianta rapida, iar pe termen lung proiectul lui TR 2000 adus la zi este soluzia normala. Doamne Dumnezeule, sper sa nu se nasoleasca rau treaba cu rusii, ca suntem numai buni de pus sun cruce….carne de tun si alta nu. Oricat ar fi de bravi soldatii nostri, nu vad cum ar putea un T55 din 1950, ruginit si trecut prin ani ca pestele prin apa, sa poate face fata unui T 90 sau chiar noului ARMATA. Sa fim seriosi….cu tehnica care a intrat in dotare cu putin dupa sfarsitul celui de-al II_lea razboi mondial, nu poti sa sper ca il poti castica pe al III-lea……la o adica! 🙁

 7. domane in ce hal deplorabil este tehnica
  sa ne fereasca cel de sus de un razboi

  • un zvon pe facebool zice ca s-ar fi cumparat celebrii acumulatori pt Delfinul…si ca va fi ooperational. asta I cazul ca nu ar mai trebui si altceva de achizitionat si reparatpt a fi ok. operational cat si cum vom vedea.

   • … pe Facebook? si achizitia o fi pe e-bay? 🙂

    • Marius, tu poate stii mai bine lucrul asta….daca rusii nu ne dau baterii pentru delfin, cum o dregem? Se potrivesc si altele….nemtesti, suedeze, americane e.t.c.? Sau patim ca la IAR 95 cu motorul…na lasam pagubasi? 🙂 Si daca este nevoie si de ceva revizii sau poate chiar o modernizare mai capitala, unde se poate face ea? Ceva sanse sa fie efectuata pe un santier romanesc…fie si de o firma straina? Nus israelienii cat de bine se pricep la reparat si modernizat submarine, ca la fabricat cu siguranta nu se pricep! 🙂

     • Din ce stiu eu, germanii si polonezii au ofertat reconditionarea Delfinului acum cativa ani (cred ca inclusiv bateriile)… insa din lipsa de fonduri programul a fost amanat.
      Noi in tara nu cred sa avem expertiza pentru submarine, la una bucata in uz.
      Se poate crea, pentru intretinere si modernizari limitate, insa renteaza pentru flote mai importante, de la 5-6 bucati in sus…

 8. @Cezar. Da, se poate! Polonezii au luat bateriile din Germania din cate stiu.
  @jusvalahicum. Mda, deci este vorba doar de reparatii, o vopsea, un surub strans, o conducta schimbata, un cablu, de-astea, adica, mai pe romaneste, prelungirea agoniei, la asta ne pricepem! Modernizarea este cu totul altceva si, din ce-am citit, nu-i vorba despre asa ceva. Iarasi o dam tare cu Oto Melara&Mitraliere Company si-n anii urmatori, vai de capul nostru. Ce naiba sa mai faca Marasestiul cu rebuturile alea de P-22? Asta-i Marina Romana, nave vechi, obosite si depasite. Unde-s corvetele si vanatoarele de mine cele noi, alea laudate si paralaudate? Totul nu-i decat o mare abureala, ne mintim singuri ca avem Marina, in realitate suntem departe de asa ceva. Exceptie fac marinarii militari care-s profesionisti, pacat ca n-au si dotarea pe care o merita.

  • MODERNIZAREA LA ACEST TIP DE NAVA, UNA DINTRE CELE MAI PERFORMANTE DIN LUME INCA PT MULTI ANI SE REZUMA LA SISTEMELE DE NAVIGATIE SI CONTROL, PLUS ECHIPAMENTE DE COMUNICATII,SONAR,RADAR.,MAIALES CA ACESTEA NU MAI CORESPUND NEAM CU NATO.
   EVENTUAL DACA SE VA SCHIMBA SISTEMUL DE LUPTA-TIPUL DE TORPILE DE EXEMPLU, SE VA APLICA UN CORSPONDENT LA ACESTEA.
   IN REST, NU PRESUPUNE SI NU NECESITA @DELFINASUL@ MAI JULT.

   ACUMA SE VA FACE PRACTIC UN REMONT SI O REVISIE STRUCTURALA A NAVEI PLUS A SISTEMELOR PER TOTAL, TINAND CONT CA NU A MAI INTRAT DE F MULT TIMP IN SUBMERSIE SI CA NU A FACUT APLICATII DECAT \LA RECE.

 9. Multi cred ca fregatele astea trebuie sa se „descurce” impotriva flotei Ruse.

  Gresit.

  Aceste fregate, ca mai toata flota, sunt doar pentru misiuni de patrulare a granitei si cel mult participare la exercitii internationale si patrulare in cadrul diverselor operatiuni NATO.

  Romania nu are capacitati sa faca fata flotei Ruse.
  Nu a avut, si nu va avea in urmatorii 25 de ani…
  dar nu este nici o problema.

  de ce?

  pentru ca Romania nu va opera niciodata singura.
  si daca te gandesti ca in Marea Neagra mai sunt inca 2 tari NATO, printre care si Turcia cu flota ei considerabila…

  si daca mai adaugi si viitoarele tari aliate…. Georgia si Ucraina…
  nu e dracu’ chiar asa de negru…

  Rusia deocamdata prin toate actiunile sale face cea mai buna si eficace reclama aliantei NATO….toate tarile din Marea Neagra sunt 100% pro-NATO… mai ales acum..

  deci nu suntem singuri… cu cele 2-3 fregate ale noastre, versus marea flota Ruseasca…
  suntem 3 tari, cu aproape 60 de nave (marea majoritate turcesti), si inca 2 aliate, cu inca 25 de nave (majoritatea Ucrainiene)

  versus 45 de nave Rusesti, din care cam 35 vechituri.

  • @CrisS. In primul rand ca pentru misiuni de patrulare a granitei avem Politia de Frontiera destul de bine dotata, avem SCOMARul. Cele trei fregate cu cate +200 de oameni la bord si cu costuri foarte mari de functionare nu se sustin pentru astfel de misiuni. Nu folosesti o fregata Type 22, care consuma 4 tone de motorina pe ora si care este o nava special gandita ASW pentru patrulare pe granita…
   Si te contrazic si in privinta folosirii lor. Cele doua Type 22 au fost cumnparate pentru a lupta impotriva submarinelor rusesti si razboi electronic pe mare, doar ca sunt prea mari si mult prea scump de operatbasca ca sunt si dezarmate.
   Am putea folosi foarte bine mini-fregate de 1500-2000 tone la costuri mult reduse.

   • @George
    au fost cumparate sa vaneze submarine rusesti, dar nu au nici o arma anti-submarin instalata inca?

    au fost cumparate sa vaneze submarine rusesti, dar stiau brezii de romani in 2004 ca rusii vor ataca si anexa Crimeia in 2014?

    eu ma indoiesc profund ca aceste fregate vor fi folosite vreodata la altceva decat la defilari, exercitii NATO si participari la operatiuni comune… in general patrulare si suport

    eu nu pot decat sa citesc din lista de „misiuni”… si vad clar ca…
    Principalele misiuni ale navei sunt:
    – participarea la operațiuni comune sau colective
    – navă de comandă a unei grupări navale
    – supravegherea situației navale și controlul traficului maritim în marea teritorială, zona contiguă și zona economică exclusivă
    – protecția căilor de transport și de comunicații maritime
    sprijinirea forțelor specializate în combaterea poluării apelor maritime, contrabandei și transporturilor ilicite de armament și droguri
    – participarea la acțiuni naționale și internaționale de căutare și salvare pe mare sau ajutor umanitar
    – instruirea navală pe mare.

    nu exista nici un fel de lupta anti-submarin, sau macar lupta activa…
    nimic.

    cand o sa se instaleze macar un singur aruncator de mine anti-submarin sa ma anunti

    pana antunci eu cred ca aceste nave sunt doar de patrula si semnat condica la exercitii si operatiuni NATO…

   • @ George GMT

    Romania are vreo retea de sonare pasive implantate in solul Marii Negre si vre-un punct de colectare-prelucrare a datelor a datelor la mal ???

    Ma gindesc la liocalizarea navelor de suprafata si a submarinelor inamice prin triunghiulatia unor sonare pasive ….

    Are Romania vreun mijloc de a detecta un submarin rusesc care intra si manevreaza tot timpul in imersiune in apele litorale ? … sa zicem ca intra la noapte….. poate fi detectat pasiv ? ….. nu activ …..

 10. buzu

  tu esti roman ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *