Enervarea zilei – elita justiției române în acțiune (2)

Acum 3 săptămâni elita justiției anunța deschiderea investigației pentru crime de război în Ucraina. Îi recomandă doar vocea și talentul pentru acel dosar; reușitele în alte dosare importante se lasă încă așteptate. De peste 30 de ani.

După ce le-a fost întors dosarul data trecută (în 21 mai 2021), acum procurorii SPM jură pe cravată, roșu și onoare insistă că dosarul trimis acum nu mai are probleme. De ce a avut până acum, nu au putut explica niciodată coerent.

Sunt trimiși în judecată Ion Iliescu – fost președinte, Gelu Voican Voiculescu – fost viceprim-ministru, Iosif Rus – fost șef al Aviației Militare. Articolul 439 NCP – infracţiuni contra umanităţii. Partea amuzantă începe abia acum și citez din știrea de pe Hotnews legat de acuzații.

Ion Iliescu, în calitate de şef de stat şi de guvern, preşedinte al CFSN şi al Consiliului Militar Superior, cu intenţie, urmărind obținerea legitimității populare, menținerea și consolidarea puterii politice deținute începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat, sistematic, prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22-30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.
 

Aceste fapte au avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22-30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.
 

Aceleași fapte ale lui Ion Iliescu au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989, o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României.
 

Gelu Voican Voiculescu, în calitate de factor decizional politico-militar al CFSN (organism care și-a subordonat Consiliul Militar Superior), cu intenţie, urmărind menținerea și consolidarea puterii politice obținute, dar și legitimarea în fața opiniei publice, începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod sistematic prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22 – 30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.
 

Aceste conduite au avut drept consecințe generarea și amplificarea unei psihoze generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22 decembrie, orele 16.00 -30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.
 

Totodată, aceleași fapte ale lui Gelu Voican Voiculescu au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989 o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României.
 

Generalul (rtr) Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, cu intenţie, în intervalul 22 decembrie, orele 16.00 – 30 decembrie 1989, a exercitat prin ordinele sale militare, date în mod sistematic, operațiunea de inducere în eroare a opiniei publice.
 

Aceste conduite au avut drept consecințe întreținerea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.
 

Totodată, aceleași fapte ale inculpatului Iosif Rus au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989 o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României.

Iată un mesaj al colonelului Domițian Baltei (ofițer DIE) către Iulian Vlad și Ștefan Gușă din 25 decembrie 1989. Nu, nu e din dosarul acesta și SPM nu a fost interesat de acest mesaj.

Mesaj al colonelului Domițian Baltei (pagina 1)

Mesaj al colonelului Domițian Baltei (pagina 2)

Mesaj al colonelului Domițian Baltei (pagina 3)

 

Mai jos, altă declarație, despre evenimente de la CC.

Decembrie 1989, CC

 

Și, pentru a ne face o idee o declarație despre Timișoara, decembrie, 1989.

Decembrie 1989, Timișoara

 

Sunt dispus să fac pariu cu oricine că procurorii SPM și de data aceasta vor avea același succes major, uluitor asemenea ultimilor 33 de ani. 4500 de dosare legate de Revoluție doar pentru a acoperi adevărul timp de peste 30 de ani. Chiar e o performanță.

 

Surse:
1. Hotnews – La 33 de ani de la Revoluție, Parchetul General retrimite în instanță dosarul în care sunt urmăriți penal Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus ( https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25714393-33-ani-revolutie-parchetul-general-retrimite-instanta-dosarul-care-sunt-urmariti-penal-ion-iliescu-gelu-voican-voiculescu-ioan-rus.htm )
2. Roland O. Thomasson – blog

57 de comentarii:

 1. Ce Justitie? Care Justitie ? Revolutia a fost long time ago……hai mai recent ,10 August , macelul PSD ului….sute de marturii scrise oameni intervievati , dovezi si ZERO BARAT.
  Zici Justitia si …. SF curat. Ne enervam dejeaba.

  5
 2. Susnumitii trimisi in judecata (si inca vreo cativa de aceiasi factura cu ei – de exemplu Bombonel, Felix motanul sau Puie Monta) au facut mai mult rau Romaniei decat cele doua razboaie mondiale luate impreuna. Dar stati linistiti ca nu se va intampla nimic pana nu crapa Iliescu. Se va tergiversa totul pana crapa. Apoi se vor intampla urmatoarele:
  1. sleatha care-l protejeaza (pentru ca e cel mai bine protejat infractor postdecembrist din Romania) ii va organiza funerarii nationale ca sa ne sfideze pana la capat,
  2. va fi gasit vinovat post mortem – ca sa dea oarecare satisfactie si prostimii, vor pune definitiv batista pe tambalul acestui proces pentru ca odata ce Ilici Iliescu a crapat, e ca-n bancul ala prinde orbul scoate-i ochii.

  11
  • <sarcasm_start>
   Vaaai, nu se poate! Sa se apare si sa se protejeaze intre ei? Asta ar insemna ca se comporta ca un grup infractional organizat! Nu cred!
   <sarcasm_end>

   9
   • #Iulian. Aceste doua articole despre justitia militara, cel de astazi si cel din 12 iulie, adica partea 1 si 2 mi-au adus restrictionarea accesului pe Facebook, cica postarile nu se incadreaza in „Standardele comunitatii”.
    Restrictia este de 29 de zile…

    8
    • Asta inseamna George ca postrarile si comentariile noastre de pe aici deranjeaza masiv o gramada de indivizi ce fac parte din categoria „cu musca pe caciula” si ii racaie rau la lingurea cand se vad ridiculizarti asa cum merita, pe aici.

     9
    • George, imi pare rau. Ma voi abtine de la a critica institutiile si competenta prin orice scriere de aici.

     Ca nota personala, constat ca ‘vajnicii aparatori ai statului’ isi fac datoria raportand iar ‘eroice institutii’ marcheaza persoane, pagini si grupuri prin legatura directa pe care o au cu sistemele Facebook. Cum au fost vizate cele doua, cu subiect specific, imi e clar de unde vin actiunile. Algoritmii Facebook invata din razboiul trolilor ce sa blocheze si, in plus, se folosesc de razboiul trolilor pentru a genera profit. E momentul pentru o noua retea sociala.

     5
    • Cred ca e din cauza imaginii cu justitia ingenuncheata sinucigandu-se cu o sabie… FCBK motiveaza ca poate fi perceput ca indemn la suicid de catre unii mai slabi cu duhul.
     Si mie mi-au blocat postarea.

     3
    • nu ai pierdut nimic doar ai castigat o comunitate de oameni care este,vede ,simte si vorbeste…. vorba aia.
     #fuckemall

  • pot fi de acord doar ca….la inmormantare va fi circul de pe lume si nu sunt convins de funerariile de stat..
   iliescu dpmdv nu mai e o miza reala,e mai mult una simbolistica ca si in cazul tortionarilor geriatrici.creatia inceputa sub el si continuata 30 de ani in substratul sisteului e miza pentru mine …in anul de gratie 2022 au reusit sa anuleze toate parghiile care ii puteau deranja.
   #partidulunicvegheaza

   8
 3. Vasie Băcăuanul

  Acu, dacă e să căutăm adevărul, cred că trebuie revizuită și procedura juridică prin care Ceaușescu a fost judecat și condamnat, nu credeți?

  9
  • Comentariu off-topic.

   • I dunno, man…I’ll allow it. 🙂

    3
    • Nu schimba cu nimic faptul ca e off-topic. 😀

     Discutia isi are locul si e on-topic daca acceptam ipoteza (sustinuta si de documente) conform careia DSS (cu USLA si CI/CS cu tot), Militia si reteaua R provenita din MApN actionau pentru a pastra ‘regimul’, care ‘regim’ a fost in viata pana pe 25 decembrie. Cand nu au mai avut de ce sa apere ‘regimul’ actiunile s-au oprit. Ne convine ipoteza?

     4
     • Poate răspunsul e mai simplu. Conform procedurii/cutumei bolșevice, Iliescu l-a eliminat pe cel căruia i-a luat locul.

      8
     • @Iulian
      Cred ca e mai complicat de atat.
      La mine a fost asa.
      MApN-ul, DSS-ul si Militia, au comunicat (pe plan regional) in mod exemplar iesit din comun avand in vedere situatia si cu toate ca nu aveau incredere intre ei, au reusit sa evite dezastrul.
      Toti au stat cu degetul pe tragaci si s-au supravegheat unii pe altii. Era normal.
      S-au facut ca asculta ordinele de la centru si au luat deciziile pe plan local.
      MApn-ul nu a iesit din cazarmi decat foarte putin, punctual si mai mult de ochii lumii, in schimb au scos CI-ul in civil sa culeaga informatii din teren.
      DSS – ul la fel au stat inchisi in unitati si au scos extrem de putini oameni la actiune, strict numai pe linia de informare.
      Sarcina controlului situatiei direct in teren a fost atribuita militienilor care au raportat ce se intampla si la unii si la altii.
      Misiunea lor a fost foarte simpla.
      Sa pastreze ordinea publica cu mijoace pasnice, sa-i umfle imediat din multime pe aia de voiau cu tot dinadinsul sa fie morti si raniti si mare vanzoleala si sa-i bage la zdup pentru o vreme fara prea multe fasoane si mandate si alte chestii din alea,
      Sfarsitul nu a fost chiar cu final fericit.
      Comandantii care au participat la dispozitivul asta comun si la strategia asta au sfarsit cat se poate de rau. Si cand zic cat se poate de rau vreau sa fiu luat ad literam.
      Polita le-a fost platita cu varf si indesat mai tarziu.
      Asta nu am putut sa o inteleg niciodata.
      Eu zic ca nu meritau o asfel de soarta.
      Si-au aparat poporul cu abilitate si cu inteligenta si cu curaj de ce sa nu o spunem.
      Toti au riscat curtea martiala si glontul in zilele alea pentru nerespectarea ordinelor directe venite de la Bucuresti.
      Una au raportat la Bucuresti si alta au facut in teren.
      Acuma va las pe voi sa judecati daca au facut bine sau au facut rau.

      1
      • peste o mie de morti….

       2
      • @Octavian
       Erai dubios și în celelalte postări, acum, eu cel puțin, m-am lămurit cu tine.

       2
      • Orașul/regiunea fiind?

      • Vasie Băcăuanul

       Vezi ce a pățit generalul Gușe , care brusc s-a îmbolnăvit v și a murit cam repede, la fel va Gheorghiu Dej se pare, știa prea multe, iar viitorii democrați nu puteau suporta un cunoscător al adevărurilor acelor zile.

       • Cu Dej un istoric polonez ne aduce o alta ipoteza: ca ar fi fost atat de prost incat s-a iradiat singur.

        • Mambo din salata orientala

         Asa este. Isi administra supozitoare pe baza de uraniu.

         3
         • A sunat Muzeul Trolilor. Au ramas fara d-astia ca tine si te vor inapoi.

          1
          • Mambo din salata orientala

           Avand in vedere ineptia conform careia „… ca ar fi fost atat de prost incat s-a iradiat singur.” ironia raspunsului tau e de-a dreptul stupida.

          • Exista astazi trei ipoteze referitor la moartea lui:

           1. Iradiat la Moscova.
           2. Consecinta iradierii cu material radioactiv aflat in biroul sau (vezi Adam Burakowski, in ‘Dictatura lui Nicolae Ceauşescu 1965 – 1989’).
           3. Consecinta unei vieti mai putin sanatoase.

           Ceea ce (eu) am aflat pana acum este ca:
           – nu a avut cel mai sanatos stil de viata,
           – nu am vazut sa fie publicate toate documentele legate de controalele medicale,
           – pana acum zvonul ca aceeasi soarta au avut-o si alti insotitori din excursia de la Moscova este doar un zvon in lipsa unor documente studiate de istorici,
           – zvonul ante ’89 ca ar fi avut cancer la prostata a fost contrazis de documente publicate dupa ’89 care arata ca a avut cancer la plamani (mult mai plauzibil daca ne gandim la fumat, de exemplu),
           – materialul radioactiv din apropierea lui fizica apare in doua variante – expunerea in biroul sau a unei roci radioactive sau caseta cu floarea de mina radioactiva),
           – dizidenta era rezolvata de sovietici ca in Ungaria si Cehoslovacia.

           Personal consider ca e o combinatie a 2 si 3. Iar pentru 2 trebuie sa fii prost gramada (consecinta a inculturii), ceea ce nu este departe de realitate.

           Acum nu vrei tu sa arunci mai multa lumina si sa explici de ce ar fi ineptie punctul 2 si imposibil punctul 3?

           1
          • Mambo din salata orientala

           „… ar fi fost atat de prost incat s-a iradiat singur”.
           Exista o diferenta intre „a fi iradiat” de catre cine l-o fi iradiat si „s-a iradiat singur”.
           „3. Consecinta unei vieti mai putin sanatoase.” – asta nu are legatura cu iradierea decat in ipoteza ca si-o fi administrat „supozitoare cu uraniu” (sau ce vrei matale).
           Eu as pune la socoteala mai curand mostenirea genetica si regimul nesanatos de viata (genetica si viata boema mostenite si de fiica actrita care a decedat la 59 de ani in ’87, fata de tartorele de Dej care a crapat la 63 de ani).

           1
          • Daca a primit cadou un obiect radioactiv si stiind ca este radioactiv l-a pastrat in spatiul de lucru, propria decizie si actiune a contribuit la rezultat.

           Nu a fost cea mai corecta exprimare, existand si sensul de care spuneai.

      • Cristian IONITA

       Te ai gasit tu cum sa i scoti curati pe militieni … aia cei mai jegosi (indiferent de cat apa si sapun ar folosi pentru ca nu prea ai cum sa speli caracterul) si pe deasupra pampalai din tot aparatul represiv.
       Ca de obicei si au plimbat curu prin toate luntrile disponibile si tu gasesti chiar meritoasa atitudinea?

       4
 4. cand va muri ilici, romanii vor iesi pe strazi ca atunci cand am batut Argentina

  7
 5. deci revolutie este perioada de dupa 22 decembrie si nu implica militarii care au executat ordine??‍??hapciu….curat murdar coane măciucă !

  9
 6. Au fost semnale din partea USR ca magistratii noi au ochi albastri

  Acum ori niciodata!

  3
 7. @ Iulian mi-ai spus imediat dupa 10 August sa ma calmez, dar eu vedeam doar rosu in fata ochilor si nu-mi venea sa cred ce se inamplase.

  Acum trecand prin toate fazele durerii am ajuns sa-i COMPATIMESC pe toti romanii care au lucrat sau lucreaza inca pentru statul roman: umilire mai mare pentru un om nu exista pe lumea asta, sa trebuiasca sa sacrifici toate valorile morale in care credeai inainte de a te angaja in sistem, sa stii ca esti valoros, ca esti mai bun decat seful dar sa fii nevoit sa-l pupi si gratulezi doar ca sa ai o paine de pus pe masa, sa inghiti toate neobrazarile, mojiciile, fanfaronismele si arogantele unor neica nimeni.

  Asa au fost toti romanii inainte de 89, le-am si reprosat parintilor ca „uite ce viitor, ne-ati pregatit mie si surorii mele” cand atunci in Iunie 1990 daca se misca toata Tara, puteam sa scapam de lepre si poate, poate…

  M-am inclus si pe mine in acei romani, caci am avut parte si de experienta lucrului la stat dar noroc cu sotia care mi-a zis „daca lucrul acolo la stat, te transforma intr-un alt om decat cel pe care l-am cunoscut si m-am maritat, atunci mai bine renunta si nu alerga dupa banul nemuncit sau pentru care trebuie sa-ti vinzi sufletul”

  Am ascultat, am fost somer, multumesc proniei ca a dat norocul peste tara asta si am intrat in Nato si Ue – astfel au aparut si firme private unde sa poti munci fara sa fii umilit, acum sunt indarjit si cu un tel bine stabilit:
  – daca bunicii au asteptat, pana au inchis ochii, sa vina americanii si nimic,
  – daca parintii au muncit, sperand ca imi vor crea mie si surorii un viitor mai bun dar nu au reusit,
  Eu vreau sa rup acel blestem si sa-mi calauzesc copiii sa invete astfel incat sa poata pleca din Tara asta, fara sa se mai uite inapoi.

  P.S. Mai bine golan, decat activist. Mai bine mort, decat comunist.

  6
  • capatu satului

   o lupta-i viata deci te lupta,
   este libertate si fiecare are dreptul sa aleaga drumul pe care merge, in tara sau in strainatate,

   dar lupta este preferabila de dus in tara,
   cu statu, cu autoritatile publice,
   pe aici cu inzestrarea armatei si modu de functionare al armatei, cu modu defectuos de functonare al autoritatii judecatoresti si ministerului public, etc.

   asa au luptat si cei care au fost inainte de noi,
   aia multi neconoscuti si despre care nu trebuie sa aflam
   https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-25586386-scrisoare-deschisa-privind-accesul-istoricilor-documente-din-arhivele-nationale-semnatarii-acuza-arhivele-cenzura.htm
   sau poate nu trebuie sa stim cum se fura si se legaliza hotia
   cum se punea tara la cale pt diversi nepriceputi,

   sunt si persoane pe care viata, greutatiile ei i-au purtat in afara teritoriului tarii,
   dar care lupta in continuare pt tara si pt armata,
   uni scriu si pe aici,

   totusi, cred ca aia care am ramas in tara tb sa luptam in continuare,
   cu pixu, cu tastatura, cu ce ai,
   pt aia care au fost inainte de noi, unii mai vrednici alti mai putin vredinici,
   uni prezentati eronat ca modele,

   tb sa lupti pt aia care vin dupa noi, ca ei vor mosteni poticnelile si greselile noastre,
   datoria publica, expertiza, inzestrarea armatei etc

   tara e pana la urma fiecare dintre noi,
   daca noi nu luptam nu are cum sa fie mai bine in tara,
   ca n-o sa vin straini sa ne faca ordine in tara – cum eronat spun slugile moskva, orbanu unguresc, latrina lu phelics, hauru si restu care se vand ieftin

   nici in Occident nu stau cainii cu colaci in coada pe strazi,
   cunosc multi romani care nu au performat in Occident,
   iar daca te impiedici si cazi e mai bine sa fie ai tai langa tine,
   ca pana la urma fiecare ajunge la un moment dat sa se impiedice, ca asta e mersu vietii,
   e preferabil sa fi langa parintii tai cand se intampla sa cada si speri ca si copi tai o sa fie langa tine cand se intampla sa cazi,

   ori Occidentu a ajuns acolo prin reguli si respectarea lor,
   prin suprematia legii – asta-i regula de baza,
   de aia Al Capone a facut puscarie acum aproape 100 de ani,
   ca politisti si acoplo erau pe fielie cu infractorii,
   dar au venit aia cu fiscu,
   era o lumintza,

   tara nu creste prin socialism cu fata umana si democratie originala ca acestea sunt pt cei saraci cu duhu

   2
 8. Calm… Un stat securist in totalitatea lui… Si atunci, mai ales acum…
  Justitia nu exista, lucrurile se rezolva dupa interese si mai ales bani. Punct…
  Calm si liniste peste tot ca stat, sistem, tara…
  Asteptam iarna sa ii cazam pe ukrainienii vineti de frig …
  In rest Succesuri depline pe toata linia….

  Ura coane maciuca …
  Apropo ti-a trecut de doctor, sau te-ai vindecat…

  6
 9. Dar care ar fi asteptarile in acest „dosar”?
  In primul rand, in asa-zisa revolutie au fost participanti interni si externi. Cei externi nu pot fi culpabilizati printr-o decizie oficiala, iar cei interni au urmasi in ziua de astazi. Cei care astazi conduc Romania sunt urmasii, de multe ori chiar genetic, ai celor care au faptuit „revolutia”, tot asa cum cei care au „faptuit ” „revolutia” sunt urmasii bolsevicilor care au infaptuit comunismul din 1947 incoace…

  Pt mine personal, termenii de „revolutie” si „revolutionar” au un efect de greata la stomac, scarba viscerala etc.
  Asteptarile pentru ca acest dosar sa fie dus la capat in mod corect si transparent sunt cu totul nerezonabile.

  17
  • Pentru mine, in dosarul Revolutiei, ca Iliescu sa fie judecat cu capete de acuzare serioase (pentru contributia reala la aparitia victimelor si eliberarea celor care au fost prinsi) si nu de cascadorii rasului (inducere în eroare a opiniei publice care a avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate). Si nu numai el, ci toti cei din aparate care au participat la represiune.

   Cunoasterea adevarului, fara curatari ale securitatii si partidului, oricat de enervant si dureros ar fi, acuzare, judecarea si condamnarea reala si serioasa a tuturor celor care au participat la represiune, ne dau sansa sansa ca societate sa mergem inainte. Altfel va ramane doar un eveniment cu aura mistica si de legenda. Victimele, 1100 de morti si 3100 de raniti, sunt rezultatul actiunilor noastre, ale romanilor. Implicarea externilor ar fi putut fi pentru schimbarea regimului, desi am tot mai mult dubii.

   Asteptarile… Sa fie condamnati toti vinovatii pentru fapte reale. Este o dorinta si o asteptare rezonabila a unui cetatean roman de la justitia care ar trebui sa se ocupe cu justitia si nu cu circuri de genul 30 de ani pentru 2 dosare si dat fiind succesul lor se apuca sa investigheze si Rusia.

   Asa e, termenul de revolutionar a devenit sinonim tot mai putin cu ce trebuia sa fie. A fost dus in derizoriu odara cu acordarea de beneficii, acesta fiind momeala pentru profitori; sunt sigur ca cei care au facut-o stiau bine ce fac.

   2
 10. NEa Rez are dreptate:
  citez… Au fost semnale din partea USR ca magistratii noi au ochi albastri

  Nu ochii , doar tresele sunt albastre…

  4
  • Nu , doar petlițele și epoleții sunt de culoarea albastru .
   Restul e dublă evidență : dosarul de cadre și mapa profesională .

 11. Mă îndoiesc de eficiența juridică a acestui demers tardiv. Mi se pare chiar ridicolă încadrarea la ”inducerea în eroare a opiniei publice” – o fi fapta de ”publicitate mincinoasă” incriminată de legislația actuală?
  Altfel demersul e mană cerească pentru istorici. Participanții la evenimente știu că faptele s-au prescris, dar dacă mint sub jurământ, devin penali. La care povestesc procurorilor ce și cum s-au petrecut lucrurile. Aur curat pentru istoricii viitorului!

  3
 12. Daca se vrea schimbat ceva in tara asta atunci:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Euromaidan

  Pana nu se scapa de oamenii de acum bagati peste tot nu se schimba nimic. In caz ca nu s-a inteles nimic din 10 august nu or sa plece cu pancarde si cu cantat. Ce fac ei acum cu judecatile si comisiile astea sunt pase intre ei.

  Uneori cladirea trebuie daramata ca nu ai ce sa ii mai faci.

  5
 13. Dupa Iliescu parchetul militar va cerceta tratamente inumane aplicate unei minoritati.Inca se discuta incadrarea juridica a faptei. Suspect, Ramses al II-lea, toata sectia a rezervat un hotel in Egipt pentru cercetare la fata locului.
  Si in a 12-lea ceas, condamna-l dracu si asa macar simbolic. Ca pe morti de la groapa nu-i mai aduci si nici 3 mandate nu ni le mai da inapoi.

  4
  • capatu satului

   tb scos adevaru la iveala,
   sangele alora morti pe nedreot si arsi aiurea ca sa ascunda crimele si atrocitatile trebuie respectat,

   la rusi cum a fost cu ceea ce a facut stalin,
   stalin a murit, restu comunistilor care au facut posibile crimele lui stalin sunt nevinovati,

   la noi la fel,
   a trebuit omorat ceausescu ca sa ne laudam ca am terminat cu toate crimele si marsaviile comuniste, cand stim bine ca toti aia din esalonu II, multi dintre cei care au facut posibile atrocitatile comunismului, au ajuns in varfu autoritatilor publice si al conduceri tarii,

   asa exista comandanti militari care au dat ordin de tragere cu munitie de lupta in populatie si sunt nevinovati sau au primit pederpse modice: stanculescu, chitac, etc.
   in realitae sunt mult mai multi,
   si exista si comandanti, putini, care au inventat diverse pretexte sa nu respecte ordinele criminale,

   au tras si militieni si securisti si restu – si astia is multi eroi cu certificat

   adevaru tb scos la iveala,
   dar nu se doreste,
   de aia tb restrans accesu in arhive,
   astia cu expertiza din conducere sigur is nevinovati

 14. Care ar fi interesul sistemului juridic în finalizarea cercetărilor? Cu astfel de dosare îți începi cariera și poți ieși liniștiți la pensie, în plus mai faci și angajari că sunt multe persoane de audiat, de făcut expertize… Credeți că se va găsi vreun politician dispus să riște să-i ia la întrebari?

  1
 15. O mica satisfactie ar fi ca dosarul s-a repus pe rol datorita celor care au facut apel la CEDO ca sa nu se prescrie si sa scape sobolanii cu totul de raspundere .
  Deci cumva , cumva forumurile internationale au dat castig de cauza celor care au suferit in revolutie si pe chestia asta mai putem sa mai discutam pe marginea subiectului si sa-i mai injuram pe ilici si sleahta lui de comunistoizi securisti .
  Probabil ca ar fi bine daca ar fi niste observatori internationali la desfasurarea procesului …si la alte procese de speta politica .

  2
 16. crede cineva ca militienii trasi pe dreapta in cazul sercan sunt rezultatul unei analize interne coerente si corecte?!….never,au sunat telefoanele pe scurt in biroul 1 si coDoi.

  1
 17. Iordan asta ( cu tot respectul ) nu se ocupa pe linie ideologica de poavazare si propaganda , intotdeauna era in sedintele BOB ca membru supleant ?
  Chiar credeti tot ce vi se baga in fata ochilor ?
  Cum de a avut curajul , tocmai el , sa intocmeasca un asemenea raport ?
  Sper ca nu fac confuzie de nume si de grad datorita varstei , in acest caz imi cer scuze .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *