EVE’s „lamb in the bag” = uterus artificial

Seeker.

17 comentarii:

 1. Nu mai e mult; ajungem acolo…

 2. Va amintiti de filmul SF, The Island, cand se apuca aia sa omoare „productia” de Agnati?
  Uitati de ei, reality check, se ne amintim de legislatorii „pro-avort” din statul Virginia, care n-ar avea nici o problema in a ucide copii nu numai in trimestrul trei de sarcina, chiar si cu cateva momente inainte de nastere…ci si nou-nascuti („la scurt timp” dupa ce se nasc)!

 3. Hmm… mai au de lucru si e preliminar….dar… HOLY F@@K !! Miel crescut la punga….
  Nu-mi place ca folosesc antibiotice, urmatorul pas e probabil clonarea de sange al mamei (sau al unei mame surogat cu anticorpi mai buni) pt a-i folosi sistemul imunitar.

  • Ne-am uitat la acelasi filmulet?

   Un embrion de miel, echivalent la 24 saptamani, au reusit sa-l tina-n viata 120 de ore, adica 5 zile cu antibiotice si vasodilatatoare, scuze, dar nu sunt dat asa rau pe spate.

 4. Vrei sa zici ca nu ar adopta sistemul pt a salva prunci?
  Sau ca l-ar adopta pt a creea fabrici de organe? Pt ca aceasta ultima parte are maaaaari probleme (cum ar fi faptul ca nu poti transplanta organe de copil in corpul unui adult, si pana se maturizeaza clona poate dura decenii… mai simplu e cu celule stem si printare de organe individuale).

 5. Daca nu ma insel deja au printat unii (cu printer din ala 3d) organe functionale, probabil in urmatoarele decenii or sa ajunga la un organism complet. Posibil si imbunatatit biologic.

  Mai ramane sa vada daca merge un transfer de constiinta (aici ma indoiesc) si se ajunge ca-n serialul Westworld.

 6. Aplicatiile la asa ceva sunt multe.Practic nu mai exista nici o etică. Imi aminteste de Matrix cu câmpurile de recoltare.
  Pana la urma toti care sunt pe invers or sa aiba o opțiune pt a avea copii plus armatele de clone nu mai sunt SF.
  Ma gândesc ca peste o generație oamenii isi vor putea comanda copilul ‘ideal’ cu ce trăsături doresc.

 7. Hmmm, sint curios… care-o fi reversul medaliei? Prea incepem sa ne jucam de-a Dumnezeu!

 8. Suntem probabil ultimii exponenți ai speciei homosapiens pe lanțul evoluției. Este logic ca civilizația umană să ajungă la un moment dat la nivelul la care se va autodefini genetic. Noi, atâta timp cât le vom fi contemporani, le vom fi inferiori la toate capitolele. Apoi vor rămâne doar ei, oamenii viitorului. Cum vă simțiți în postura de ultimi homosapiens de pe Pământ?

  • Eu ma simt bine. 🙂 Un pic trist, dar bine. Pina la momentul de care spui vor mai trece 1-2 generatii. Asta daca civilizatia vestica nu va regresa – sa ne uitam la Egipt, Mesopotamia, Grecia, Imperiul Roman, Imperiul Aztec, Imperiul Britanic.

  • I am feeling very Olympic today.
   How about you?

   • Încerc să zâmbesc în toate pozele. Pt nepoți. Vor spune Uite-l pe bunicul primitiv, era fericit al dreaq, era mai bine pe vremea aia 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *