Iulie 2021 – Pandemia – #ROVACCINARE

#ROVACCINARE

_______________________

Hotărârea CNSU nr. 52 din 29.07.2021

Anexă la HCNSU nr. 52 din 29.07.2021

Hotărârea Guvernului nr. 795 din 28.07.2021 pentru modificarea anexelor 2 și 3 la HG 730 privind prelungirea stării de alertă

Hotărârea CNSU nr 51 din 26 07 2021

Hotărârea CNSU nr. 50 din 26.07 2021

Hotărârea CNSU nr. 48 din 22.07.2021

Anexa la HCNSU nr. 48 din 22.07.2021

Hotărârea CNSU nr 46 din 15 07 2021

      Anexa la HCNSU nr. 46 din 15 07 2021

Hotararea CNSU nr. 45 din 08.07.2021

       Anexa lista

Anexa la HCNSU 44 din 06.07.2021

Hotarare CNSU nr. 44 din 06.07.2021

Hotărârea CNSU nr 43 din 01 07 2021

Anexa la HCNSU nr 43 din 01 07 2021

___________________________

https://datelazi.ro

https://stirioficiale.ro/informatii

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/

39 de comentarii:

 1. vine delta si lambda…

  4
 2. Eu sunt vaccinat, ambele doze, Pfizer. Sunt optimist.

  4
 3. capatu satului

  Credința ortodoxa de rit vechi fata in fata cu vaccinarea
  https://m.hotnews.ro/stire/24900809

 4. o cam scaldà „specialistii englezi” cu efectul vaccinurilor actuale vis a vis de noile mutatii dar daca maine ar scoate unul special pt. delta ,sigma,lambda si alte litere grecesti l-as face la prima orà.
  is satul de subiectul asta care a devenit motivul ideal pt. coalitie sa zaca tolananita si sa o arda aiurea cu non probleme cand tara trebuie guvernata si reformata.

  1
 5. Vaccinat cu 2 doze Pfizer cu rapelul în februarie. Este interesant pentru că am citit că imunitatea la primele variante de virus va fi mai lungă (de ordinul anilor). Din păcate se pare că vaianta delta (studiu israelian) facut pe pacienți vaccinați cu pfizer scade eficiența împotriva transmiterii undeva pe la 60%. Ce înseamnă, ca ai ceva mai multe șanse să faci boala, dar o formă ușoară care în majoritatea cazurilor nu necesită spitalizare sau medicație deosebită.
  Probabil că vom ajunge exact ca la vaccinurile antigripale, în care sunt selectate tulpinile cele mai raspandide și virulente, după care se face vaccinul. Rămâne de văzut cât de repede se poate face vaccinul prin tehnica arn mesager, care oferă un vaccin cu cele mai puține reacții adverse grave.
  Oricum, față de anul trecut în care recunosc că eram destul de speriat, acum sunt mai încrezător că o sa-i dăm de cap.

  2
 6. Si la noi la Iași a apărut unul din Pașcani cu noua varianta delta. Evident nevaccinat.
  Am una la mine la firmă care anul trecut, în plina pandemie, se inghesuia sa ia împărtășanie cu lingurița parohiei pe care o mai bagau câteva zeci de oameni în gura, si mai făcea bravada de treaba asta, iar acum nu vrea sa se vaccineze ca așteaptă cică ” vaccinul care sa dureze macar un an”. Dar în schimb e ofticataca nu poate sa vina soea-sa din Anglia la nunta ei… ignoranți, Dumnezeule!!! Ignoranți si in albul ochilor… ???

  4
  • noi acum o luam la misto dar…
   stai sa vezi cand ne spune goe de la victoria ca nu are iar paturi la terapie intensiva.

   2
 7. Eu nu am avut veci COVID.
  Sunt vaccinat ( in Italia) cu ambele doze Pfizer.
  Totuși port masca cu mine. Obligatorie ( in Italia) in magazine , piață , adică locuri cu înghesuială. ?

  Conform certificatului personal „verde” italian de vaccinare , valabilitatea lui e de 9 luni. De la data dozei II.
  Și tot din Italia , se știe OFICIAL că va urma doza III și eventual IV.
  Prin toamna-iarna. Se va face incepind cu cei vaccinați in ianuarie- februarie. Care vor rămâne fără anticorpii specifici deoarece nici un vaccin nu asigură imunitate. Asigura o rezistenta mai mare la virus ( cu variantele cunoscute ) dar NU imunitate.

  • Certificatul digital european care atesta vaccinarea are valabilitate 1 an. L-am descarcat pe 7 iulie si este valabil pana pe 30 iunie 2022, ora 23.59.59

   1
   • La italieni are valabilitate 9 luni pentru cei vaccinați cu doua doze sau vaccinul monodoza. ( adică max. 270 zile)
    48 de ore pentru cei cu test PCR.
    ( e scris clar pe certificatul meu in italiană și engleză )

    Programul UE de eliberare a certificatului verde COVID va dura 1 an de zile. Adică platforma comuna UE va funcționa 1 an. Minim. Cu posibilitate de prelungire.

    PS. Inițial UE a propus valabilitate 180 zile. Cercetările au confirmat că după 270 zile ( 9 luni) anticorpii induși de vaccinare dispar.
    Că în RO valabilitatea e de 365 zile , treabă voastră. De văzut cine va primește după 270 de zile de la emiterea certificatului. ?

 8. In alta ordine de idei, Moderna si US Army conlucreaza la proiectul DART, adica minifabrica de vaccinuri intr-un cub cu latura de 2 metri
  https://adevarul.ro/international/statele-unite/moderna-dezvolta-impreuna-armata-americana-minifabrici-vor-putea-produce-vaccinuri-cateva-zile-lume-1_60e72f4c5163ec4271e0f76c/index.html

  1
 9. Buna ziua.
  Confirmare la cele publicate de gazeta Clujului mai sus ; teama mi-e ca pana nu o sa apara primele infectari la personalul medical vaccinat in ianuarie -februarie ,CNCAV colonelului Gheorghita nu o sa miste nici un deget, l-am vazut cum „bate toba” ca pentru cei vaccinati cu schema completa „nu va fi dom’le nici o problema”…:( 🙁 🙁
  Inteleg ca CNCAV-ul o sa dea „unda verde” pentru combinarea dozelor Astra Zeneca ,urmata de rapel Pfizer sau Moderna ; serios ? Nu e o gluma ? Cati s-au mai vaccinat si se vaccineaza cu AZ prima doza 15 , 20 sau 25 de insi ?!!”
  https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/pfizer-ask-fda-authorize-booster-dose-covid-vaccine-delta-variant-spreads-2021-07-08/
  Pe de alta parte, pentru cei cu schema dubla AZ va fi jale, ciocoflenderii zic ca la 6 luni dupa rapel o sa fie „senzational” ; mersi, 6 luni pentru mine inseamna noiembrie , in plin „bal” val 4 !
  Intreb si eu ca prostu’ satului, de ce nu pot sa fac doza 3 in august sau septembrie ,cu vaccin mRNA, cu banutzu jos eventual ?!!?
  https://www.medicalnewstoday.com/articles/longer-gap-between-covid-19-vaccine-doses-may-increase-immune-response

  • Mea culpa ca insist dar nu m-am putut abtine ;
   eu il urmaresc zi de zi pe doctorul John Campbell, pe youtube ,o voce reper in Marea Britanie a parascoveniei covid ; asa ca daca cineva isi innchipuie poate ca „bat campii” iata un scurt extras al emisiunii domniei sale de ieri ; deoarece inclusiv colonelul Gheorghita insista ca daca ne vaccinam cu schema dubla suntem aproape siguri ca vom face maxim forma „usoara” a bolii !
   Asa ca eu aplic invers exact teoria oligofrenilor antivaccinisti : cine imi garanteaza mie ca daca fac „forma usoara” covid nu o sa am ENCEFALOMIELITA MIALGICA, adica oboseala naibii cronica, vaccinat fiind cu schema completa cu AZ ?!!!?
   De asta, eu o sa fac pe dracu’n patru sa ma vaccinez cu doza 3 mRNA si nu o sa astept „procedurilii” CNCAV si ale platformei ! Ma duc si in Israel, imi fac cetatenie turca ,vad eu…
   min.3.48 „long covid is NOT NECESSARILY related to the severity of the initial infection and THIS IS WHAT IS A CONCERN” !!!
   Si la min.16.14 : „in addition a more subtle form of chronic illness may develop
   for some people with covid 19 EVEN THOSE WHO ARE ONLY MILDLY AFFECTED
   the ensuing weeks and months of recovery bring a surprise and a betrayal THEY DO NOT RETURN TO FULL HEALTH”
   https://www.youtube.com/watch?v=16PNx403DtM
   Sper ca am fost suficient de explicit, daca la Pfizer cei din Israel au constatat reducerea eficacitatii vaccinului, pentru cei ce au facut rapelul in ianuarie -februarie , puteti sa ma considerati oricum doriti.
   Sanatate, toate cele bune !

   1
 10. https://www.hotnews.ro/stiri-international-24918016-focar-covid-19-nava-amiral-marinei-britanice-hms-queen-elizabeth.htm
  era randul lor dupa americani si francezi…rusnacii au devenit invidiosi,nu au portavion functional.

 11. îi văd capabili pe japonezi să anuleze jocurile…

 12. https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24939841-noua-relaxare-1-august-masca-protectie-ramane-obligatorie-spatii-inchise.htm
  sper la ceva mai domol,ne prinde valu’ in plina campanie galbena electorala si cu cresteri economice ca in cincinalul lui nea nicu.

 13. curat murdar…trahanche si goe au invins pandemia de acum doua luni dar gheorghita de la portita ne spune azi taman invers.
  si eu cu cine votez pardon,pe cine sa cred coane fanica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *