Kinder surprise…irakienii insa nu se bucura de loc!

Echipamente de spionaj israeliene in avioanele F-16 irakiene

Comandamentul forţelor aeriene din Irak a declarat că la bordul avioanelor de vânătoare F-16, recent achiziţionate din SUA, au fost descoperite sisteme suspecte, servind cel mai probabil în scopuri de spionaj. Este vorba de echipamente fabricate de compania israeliană RADA, destinate codificării informaţiei, relatează agenţia de presă israeliană Cursor.

Conducerea forţelor aeriene irakiene a trimis o scrisoare către compania americană Lockheed Martin, producătorul avioanelor de vânătoare F-16, în care solicită clarificări în legătură cu prezenţa echipamentelor suspecte la bordul aparatelor de zbor, după cum a relatat anterior agenţia de presă Fars.

Conform unor declaraţii ale unor oficiali din Ministerul irakian al Apărării, toate avioanele de vânătoare F-16, achiziţionate de Irak, Egipt, Turcia şi Oman au instalate la bord sisteme informaţionale de fabricaţie israeliană, aspect convenit înaintea încheierii tranzacţiei.

 

Ziuaveche

7 comentarii:

  1. se stia de mult de faza asta cu gps-urile. Turcii le-au gasit primii. Vezi : http://maryus315.wordpress.com/2011/06/07/f16-urmarite-prin-satelit/

  2. De ce sa tragi 100 de rachete dupa 50 de avioane cand poti apasa un buton si sa le ramana toata flota la sol ?

  3. Un mare motiv in plus sa ai propria industrie militara.

    • Tehnica a ajuns atat de departe incat tu nu mai poti detine controlul asupra echipamentului daca nu e produs de tine ca sa stii ce-i acolo.Acuma in ceeace ii priveste pe irakieni, sunt sigur ca-i adevarat , americanii le-au nontat acolo niste „jucarele” mizand pe naivitatea irakienilor pe care-i considera bananieri. Aroganta asta a a mericanilor o sa-i coste foarte mult.

    • Corect.Si de aia suedezii isi fabrica singuri o mare parte a tehnicii de lupta.

  4. Turcii s-au suparat la nivelul la care au facut propriile calculatoare de bord care sa le inlocuiasca pe cele americane. Ei si israelienii.. prietenii stiu de ce.

  5. Irakienii au greșit făcând publică treaba asta. Trebuiau să țină secret ca la nevoie să-i păcălească pe păcălitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *