La ora actuala, jandarmii si politistii romani nu sunt declarati veterani in Teatrele de Operatii

In acest sens Asociatia Militarilor Veterani „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” va depune in luna februarie amendament catre Comisiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala si expunere de motive si inaintarea acestora, spre aprobare, catre Parlamentului Romaniei, pentru ca si jandarmii si politistii care au participat in Teatrele de Operatii sa fie declarati VETERANI, conform Legii 150/2014.

In scopul de a strange fonduri pentru construirea primului CentReVTOp (Centrul de Recuperare și refacere a militarilor Veterani din Teatrele de Operații ale Armatei Române si M.A.I.), din Comuna Sigureni, Jud Giurgiu, si in acest an Asociatia Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati organizeaza concertul caritabil “SUFLET DE EROU 3” ce va avea loc miercuri, 16 Martie 2016, incepand cu ora 18.00 la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, Calea Plevnei, nr 61, sector 1.

5 comentarii:

 1. Deci n-avem un centru de recuperare si refacere.

  Dar nu numai la noi veteranii au probleme.

  https://youtu.be/o_l4Ab5FRwM

 2. Care veterani fratele meu alb?? mai intai sa va uitati ce inseamna a fi veteran de razboi si dupa aceea sa mai cereti beneficii si comoditati de la statul roman, care sa va fie platite tot din truda nenorocitului care contribuie la bugetul tarii. Dupa ce ca mergeti acolo pentru pentru a castiga bani pe care nu ii castiga un om in tara in toata cariera si in interesul altora, ca sa asupriti pe cei ce nu va doresc acolo, mai doriti si alte favoruri! Nu ati vrea sa nu mai munciti niciodata si doar sa primiti bani, laude si drepturi pentru voi si familii, ranguri nobiliare etc..??! In Afganistan nu participam la actiuni specifice razboiului!!! In Kosovo nu s-a participat la actiuni specifice razboiului!!! In nici o parte a lumii Romania nu a fost invitata si nici nu s-a invitat sa participe la razboi. Operatiile militare specifice razboiului sunt definite in textele de specialitate. Luati-le, studiati-le si dupa ce iesiti din negura prostiei si a lacomiei, mai discutam. Inchipuitilor!!!

 3. Legea nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român

  Art.16
  (3) Pe perioada participării la misiunile şi operaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1),
  (Art. 2.
  (1) Misiunile şi operaţiile la care participă forţele armate în afara teritoriului statului român sunt:

  a) de apărare colectivă în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord sau de asigurare a securităţii statelor membre ale Uniunii Europene;
  b) de răspuns la crize;
  c) de pace;
  d) de asistenţă umanitară.
  (2) Misiunile şi operaţiile prevăzute la alin. (1) pot fi desfăşurate sub mandatul Organizaţiei Naţiunilor Unite sau al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, sub conducerea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord sau a Uniunii Europene, precum şi în cadrul unor coaliţii.)
  cuantumul brut al soldelor/salariilor lunare, inclusiv sporuri, compensaţii, prime, indemnizaţii şi alte drepturi, acordate potrivit actelor normative în vigoare personalului încadrat în instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, nu poate fi diminuat.

  Art. 17.

  Pentru merite deosebite, acte de curaj, eroism şi devotament, personalului participant la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român i se pot conferi decoraţii, potrivit prevederilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *