Ofițer român decedat în Mali

Colonelul Cornel-Gheorghe Trifu, atașat militar în Republica Algeriană Democratică și Populară, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială în Bamako, Mali, a decedat, astăzi, 4 martie, în camera de hotel în care era cazat.

Din primele date, ofițerul a decedat în cursul acestei dimineți, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autoritățile judiciare maliene.
Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul Gabriel Touré din Bamako.

Ofițerul, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naționale din anul 1989. Era veteran al teatrului de operaţii Afganistan, şi, anterior acreditării ca atașat român al apărării la Alger, a activat ca ataşat al apărării adjunct al României în Republica Franceză.

A fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari.

Era căsătorit și avea un copil.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au demarat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislația maliană, repatrierea trupului neînsuflețit al militarului.

Conducerea M.Ap.N. își exprimă profundul regret pentru această pierdere și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Biroul presă

17 comentarii:

 1. Doua lucruri:
  – Condoleante familiei.
  – In Mali, incepand cu octombrie, vom participa la misiunea ONU cu un detasament al Fortelor Aeriene ce cuprinde elicoptere Puma si 120 de militari. 51 de ani este o varsta la care o moarte naturala e mai greu de explicat, mai ales pentru cineva avand o functie sensibila precum aceea de atasat militar.

  • Am lucrat in Mali, teren, dar am si stat chiar in acel hotel o zi….
   Clima e cumplita, maine vor fi cam 38 de grade….
   https://weather.com/weather/today/l/12.64,-8.00?par=google

   Un obicei rau, abuzatul de aer conditionat. Cand mai ai activitati pe afara, trecerea de la un climat din asta controlat la caldura de afra si invers te zapaceste….

   Dumnezeu sa il odihneasca

  • Ar fi trebui ca examenul medico – legal sa se faca in prezenta unui specialist roman. Probabil ca Bucurestiul nu si-a manifestat interesul.

  • Acum ceva timp a decedat dl gral de brigada A. Soci la 52 de ani, in serviciu activ. Din pacate inima cedeaza, chiar daca medicalul iti iasa apt la toate si fara riscuri. Cat ai atata ai.
   Dumnezeu sa-L odihneasca si condoleante familiei.

 2. Condoleanțe…

 3. Balint Ștefan

  Condoleanțe

 4. Condoleante familiei!

 5. Dumnezeu sa- odihneasca! Condoleante familiei!
  Pentru cei care se mira, sa mori la 51 de ani nu e chiar asa anormal in domeniul asta. Eu ma apropii de 50, si aproape jumatate din colegii mei de promotie sunt dusi. 🙁
  Parerea mea, hic…

  • daca nu e secret, care sunt cauzele? Totusi nu suntem in razboi

   • Nu-i niciun mare secret, astea-s minunatele conditii din armata romana… Astia-s „burtosii” carora le-a mers atat de bine in armata.

    Dar nah, e usor de dat din gura cand habar n-ai ce se-ntampla pe-acolo…

    Multi inainte sharky!

    Condoleante familiei ofiterului decedat in Mali.

   • Abuzul de țigări, grăsimi și alcool duc la bătăi neregulate ale inimii. Dacă ați sti câți doctori cardiologi nu spun pacientului că are inima slăbită și are nevoie de stimulator cardiac. Socrul meu a fost văzut de 5 cardiologi acuzând stări de moleșeală și la testele supuse a ieșit ok…până nu a ajuns pe mana unei doctorite care i-a făcut analize amănunțite și efectiv i-a măsurat distanta cu rigla pe hârtie dintre 2 bătăi neregulate și au ieșit 3 cm de flat line. Concluzie…rasol și jemonfisism din partea doctorilor ce au efectuat examenul medical.

   • Marea majoritate, cancer.

 6. Sa ii fie tarina usoara.

 7. Condoleante! 🙁

 8. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *