Piaggio Aero MPA

Piaggio Aero a anuntat pe 10 iunie incheierea unui parteneriat cu Saab, pentru dezvoltarea noului lor aparat de supraveghere: Piaggio Aero MPA – Multirole Patrol Aircraft, care este o evolutia a P.180 Avanti II MPA. In afacere au intrat si arabii de la ADASI – Abu Dhabi Autonomous System Investments – a subsidiary of Tawazun, care vor asigura finantare pentru dezvoltarea si proiectarea aeronavei, pe tot parcurul procesului, inclusiv constructia a doua prototipuri, programate sa execute primul zbor in 2014.

Concept

In acest parteneriat, Saab-ul este responasabil cu sistemele de supraveghere, considerate printre cele mai evoluate din lume, compania suedeza fiind selectata in urma unei evaluari foarte serioase a mai multor oferte.

Noul aparat este destinat unei game foarte largi de actiuni de supraveghere, de la patrularea pe frontiere si teatre de operatii, la supravegherea zonelor maritime, fiind foarte versatil si usor de configurat.

Piaggio Aero MPA va putea zbura pana la o altitudine de 12000 de metri, va avea o autonomie de 10 h de zbor neintrerupt, o viteza de croaziera de +600km/h si o raza de actiune de 3300 noduri, aproximativ 6000 de kilometri.

De asemenea Piaggio are o rezerva suficienta de putere, pentru a fi dotat ulterior cu alte sisteme, putand suporta o masa suplimentara fara nici o problema.

Sursa: pilotsandplanesmilitary

GeorgeGMT &RomaniaTricolor

6 comentarii:

  1. mi se pare un avion cu o forma foarte amuzanta

    http://www.youtube.com/watch?v=0ba3-OhzFEU

    • Ce frumusete frate, ce frumusete! Cu siguranta nu ne-ar strica 2-3 zburatoare pentru patrulare marina si altele. De fapt, noua nu ne-ar strica nimic, fiindca oricum n-avem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *