Rebelii sirieni sustin ca pot fabrica arme chimice

poza

 

Unul din liderii rebelilor a declarat ca Armata Libera are tot ce e necesar pentru fabricarea unor arme chimice si ca le vor folosi, daca este nevoie.
,,Daca vom folosi vreodata aceste arme, vom lovi doar bazele si centrele regimului”, a declarat Bassam Al-Dada, citat de agentia de stiri Anatolia. Al-Dada a spus ca rebelii sunt pregatiti sa foloseasca arme chimice si o vor face numai daca Armata Siriana va lovi prima.
,,Daca presedintele Bashar Assad ameninta luptatorii din opozitie cu arme chimice atunci trebuie sa stie ca si noi le posedam”.
Al-Dada a dat de inteles ca experienta si cunostintele lor, din acest domeniu au venit odata cu dezertarea ofiterilor sirieni, din tabara guvernamentala. Cu toate acestea, el nu a mentionat pe nimeni. Mass-media a facut rapid legatura intre afirmatiile lui Bassam Al-Dada si dezertarea generalului Adnan Sillu din iunie 2012. Sillu a condus pentru o perioada programul de inarmare chimica a Siriei.
In 2012, Adnan Sillu a declarat ca una din grupurile extremiste ar putea prelua arsenalul chimic sirian. Generalul si-a exprimat ingrijorarea sustinand ca stocurile de mustard gas si alti agenti neurotoxici nu sunt pazite corespunzator mai ales in zonele Homs, la est de Aleppo si in estul Damascului.
UE, SUA si alte natiuni din Orient si-au exprimat in mod repetat temerile ca arsenalul chimic detinut de Assad va ,,cadea” pe mana teroristilor ce s-au infiltrat in tabara rebelilor.
Preocuparea cu privire la acest arsenal a crescut semnificativ luna trecuta, dupa ce ambasadorul ONU, Bashar Jaafari a avertizat ca rebelii pot folosi arme chimice impotriva populatiei nevinovate, dupa ce au reusit sa captureze o fabrica de clor toxic, din Aleppo. Ambasadorul spune ca rebelii ar fi dispusi sa dea vina pe oamenii lui Assad.
Oficialii Guvernului din Damasc au declarat ca Armata Siriana nu a folosit arme chimice in acest conflict, dar este dispusa sa le foloseasca in cazul unei agresiuni externe.

 

Sursa: Russia Today

Citeste si

 

Orientul Mijlociu: securitate, dezastru, strategii
Rebelii sirieni folosesc arme chimice impotriva fortelor guvernamentale


NeroFlash

3 comentarii:

  1. daca as fi in locul lui bashar, as face pe dracu in patru sa gazez ceva prin vreun metrou occidental, dand vina pe rebeli. cred ca jumatate din onu si nato vor sari sa pazeasca depozitle, iar cealalta jumatate va infiera actiunea cu manie proletara.
    cinic, dar cam asa se duce un rasboi. cine nu stie sau nu crede, recomand vladimir volkoff, tratat de dezimfrmare.

  2. Sunt de acord cu conditia ca SINGURELE victimele sa fie cei care au asemenea ideei traznite si nu sunt cinic ci sincer.

  3. daca nu ti-ar fi lene sa citesti, ai descoperi ca sunt n-spe exemple in diferite conflicte, unde se atacau propriile forte sau locatii, ori ale unor terti, pentru a da vina pe tabara cealalta. in plus, nu am zis de victime, am zis sa gazez, nu sa ucid, cu toate ca impactul mediatic ar fi mult mai mare in al doilea caz.
    ca sa te incurajez, intreaba pe unchiul goagle ce stie despre „Incidentul Gleiwitz”, care a marcat inceperea wwII. sa vezi cam ce inseamna combinatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *