S-300, Iranul, Rusia si situatia din Siria!

Daca situatia din Siria se va modifica fara acordul Moscovei…

…ei bine ghinionul unuia este norocul altuia, sau mai clar Iranul primeste S-300!

Un responsabil rus de rang inalt, Ruslan Pukhov,  declara:  “If the Syrian regime is changed by force or if Russia doesn’t like the outcome, it most likely will respond by selling S-300s to Iran.”, si continua,

„The fall of the Syrian government would significantly increase the chances of a strike on Iran. Resuming S-300 shipments to Iran may be a very timely decision.”

Asadar rusii se tem ca atacul asupra Siriei nu este altceva decat o pregatire a terenului, un preambul, pentru marele premiu: IRANUL! Si se pare ca Rusia are dreptate.  Pe 8 august 2011, cu doua saptamani inaintea inceperii atacarii Libiei, Rogozin, pe atunci ambasadorul Federatiei Ruse la NATO, declara: „NATO is planning a military campaign against Syria to help overthrow the regime of President Bashar Assad with a long-reaching goal of preparing a beachhead for an attack on Iran.”

Daca atunci putea parea doar propaganda, acum, cand ne uitam inapoi, dar si inainte, se vede foarte clar ca FSB-ul si nu numai, stia exact ce aveau Aliatii de gand sa faca.

Sistem S-300 PMU-1 apartinand Greciei

Ori, stim cu toti, ca S-300 este ceea mai mare durere de cap pentru planificatorii, americani si evrei,  unui posibil atac asupra Iranului. Sistemul AA si antiracheta S-300 este destul de cunoscut ca avand virtual zero rateuri impotriva rachetelor balistice si de croaziera, de gen Tomahawk, rachete cu care americanii ar deschide balul in caz de atac. Nici impotriva aviatiei nu sunt deloc de lepadat, iar o inarmare  a Iranului cu S-300 PMU ar scadea considerabil sansele unui atac americano-israelian asupra Teheranului. Sau cel putin al unui atac ieftin.

Prevazatori, pilotii israelieni sunt deja la pregatire in Grecia, unde exact asta fac: se antreneaza sa scape de S-300 PMU-1 grecesti, insa totul poate fi doar un motiv de amuzament perntu rusi. In primul rand Grecia, fiind tara NATO, a primit cel mai probabil S-300 varianta de export, dar in caz ca se supara, Rusia ar putea trimite in Iran, S-300 varinata aproape de S-400 si atunci s-ar putea ca israelienii si americanii sa muste nisipul persan cu foarte mult talent! Dar cel mai probabil nu vor avea tupeul sa intre intr-un clinci prea dur cu S-300-le rusesc.

Greek air cover

Sursa: Debkafile

Sursa foto: Greekmilitary

 

12 comentarii:

 1. Foarte tari mi se par grecii la defensiva AA:
  S 300
  MIM 23 si PATRIOT
  Gecko si Tor M1

  mai lipseate BUK, dar sunt suspectati cei din Cipru ca ar detine acest sistem
  Mai avem mult pana sa-i macar la jumatate din tehnica lor AA

 2. S300 nu mai este demult o necunoscuta..frecvente cunoscute, perfomante cunoscute, doctrine cunoscute, etc. SI pina acum nu a fost testata in conditii de razboi niciodata… si nu cred ca va fii o problema…. Ginditi-va SEAD squads in EUropa se antrenau sa anihileze S300 de prin ’80. DUpa care au avut access direct la sisteme.

 3. Faptul ca sistemul in sine a aparut de ceva timpu nu inseamna nimic. El a fost up-datat constant, iar ultimele variante sunt foarte bune presupun. Si HAWK-ul a parut in anii 70, dar varianta XXI este inca foarte bune. Radare noi, sisteme antibruiaj noi, iar frecventele de lucru se schimba constatnt. Plus ca S-300 lucreza cu un manunchi urias de frecvente: daca o frecventa-mama este bruiata, trece automat la alta si in acelasi timp are propriul sistem de bruiaj pt rachetele anti-radiatie. Sunt sigur ca nu va fi o plimbare la iarba pt israelieni sau americani. Iar in privinta Tomahawk nici nu are nevoie de prea multe smecherii.

 4. Nu se ia în calcul durata de implementare a sistemului în Iran. De la momentul plecării din Rusia pînă cînd devine complet operațional va trece o perioadă de timp. Care se va scurta un pic dacă or să vină la pachet cu operatori ruși.

  „dar in caz ca se supara, Rusia ar putea trimite in Iran, S-300 varinata aproape de S-400 ” pe asta nu o cred. Indiferent cît de supărați or să fie rușii nu or să trimită în prima linie tehnica de top.

  • S-300 PMU, pe care l-au vandut si Greciei, bineinteles modificate setarile de siguranta. Sistemul rus este in principiu autonom si automat, doar ordinul de foc trebuie dat de om.

 5. SALUTARE. Iranul are deja parca o baterie sau doua de S-300 luate din Belarus asa ca ceva formare au facut baietii iranieni , pe de alta parte deci Rusia nu renunta la piata de armament din zona pt ca la ultima expozitie de tehnica constructoare de la sfarsitul lui iunie de la Zuchovsky mai multi oficiali si-au exprimat dorinta ca Rusia sa exporte si mai mult armament anul acesta tinand cont ca anul trecut au castigat 13 miliarde de $ din asa ceva . Deasemenea nu cred ca renunta sa mai vanda si Syriei pt ca conform suselor ministrului rus de externe acel vapor oprit din drum de englezi prin asigurare are la bord cele 3 elicoptere plus sisteme antiracheta dar nu a spus ce tip si vasul va arbora pavilion rusesc pt a -si face livrarea ,deci nu ne suflati in bors si nu se renunta nici la Syria.
  Inca ceva de care trebuie tinut cont ,rusii sunt cei care au dezvoltat foarte mult rachetele pe orice categorie aaa,At, aer-aer ,aer-sol , antinava , cei care mai sufera si pierderi serioase nu preasar sa spuna ca au incasat-o , am citit o carte Mirage contra Mig despre razboaiele Israelului si aviatia sa care a suferit pierderi mai mult dincauza rachetelor aaa , lucru intamlat si in cazul tancurilor lovite cu maliutka.
  Sper ca si israelienii si americanii sa aibe pierderi serioase astfel incat sa renunte si sa lase pe aia in pace ca mie cam sictir si de evrei care nu le mai ajung granitele si mai mult isi doresc razboie de genul celor din anii 60-80 din care s-au ales cu ceva teritorii ocupate iar de data asta sper sa si-o ia peste bot.
  Am mai spus-o cum dracu de grecii pot avea si armament de tip rusesc desii sunt in nato iar noi o sa schimbam si sosetele solgerilor, numai tehnica nu , nici rusesca da nici vestica ca romaneasca n-avem voie.

 6. ca lucrurile sa mearga bine atunci pregatitiva la o gramada de koaye sa le dati suturi afara din politica , altfel murim cu piinea pe masa! eu n-am mai vazut atata prostie si nepasare pentru popor a politicienilor! ne doare dar daca nu ne implicam…….

 7. Cu o faza de inceput a atacului, bazata in princilpal pe drone si rachete de croaziera, persii isi vor consuma rapid rachetele AA.

  • Aaaaa nu cred, pentru ca atat dronele, cat si rachetele de croaziera au o viteze si un traiect specific, care poate fi detectat de radare. Eu in locul lor as folosi pentru drone si rachete subsonice, alte tipuri de AA, si numai in cazul obiectivelor foarte importante as pune S-300 pe ei.
   Un Tomawahk, de exemplu, este o tinta ideala pentru tunurile rapide de 35mm, GDF sau cele rusesti. Bineinteles faza s-o vezi cand vine.

 8. GURA E NUMA I DE PERSI..DACA SE PUNE NATO ASA CUM TREBUIE PE EI SUNT GATA IN 2-3 SAPTAMANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *