Prabusirea economiei romanesti.Euro-4,5142!…

…se vede din pacate cu ochiul liber. Zdrobita de suprataxare si de o administratie incompetenta si corupta, economia natioanala a rezistat cu greu crizei, dar a rezistat. Sectorul privat si-a facut restructurarile, foarte dureroase cateodata, dar si le-a facut, in timp ce statul doar a mimat reforma, dar cu toatea astea economia nationala a reluat crestrea cu pietrele de moara atarnate de gatul ei, de politic, cu tot!

Ei bine, acum s-ar putea sa nu mai poata. Scandalul monstru declansat de Copy-paste si setea lui de putere totala,  a lovit-o pe la spate, a lovit-o in privinta capacitati de finantare, va lovi distrugator consumul, prin cresterea preturilor si a inflatiei in general, o va lovi si mai tare prin pierderea de locuri de munca si blocarea finantarii, atat private, cat si publice, datorita cresteri dobanzilor.

Ne va lovi pe noi toti la credite, mai ales pe cei cu credite ipotecare! Loviti si lasati pe drumuri de cei care, teoretic cel putin, aveau obligatie sa se gandeasca doar la binele poporului!

Acum stau si ma intreb: daca in loc de iuresul asta la limita legalitati, ar fi avut rabdare si ar fi facut exact acelasi lucru, dar cu pasi marunti si limitele legii, ce ar fi fost?! Nu spun ca actualul presedinte merita altceva decat un picior in gura, dar rafuielile lor nu TREBUIE sa ne afecteze pe noi, ca doar nu am fost la furat impreuna! Noi, astia fraierii, nu avem ce imparti, nu avem pe ce ciolane sa ne batem si nici pe ce functii!

Noi suntem atat de calici, ca nici dosare nu prea avem…

Una peste alta astazi euro a sarit de 5 lei, si a afcut-o intr-o maniera spectaculoasa, dar foarte letala prin amploarea ecartului: 4,5142!

Iar dolarul, ala de ne arunca noua in aer pretul la benzina: 3,6448, de la 3,5827, ieri.

Grafic euro, sursa: BNR

 

Grafic dolar, sursa: BNR, ora 13.00, 06.07.2012

 

Aceste cotatii, coroborate cu dobanda de 6%, la imprumuturile in lei ale Ministerului de Finanate de ieri, impreuna cu amenintarile Moody’s de retrogradare a ratingului de tara, sunt doar varful icebergului, spre care ne indreptam cu toata viteza, in urletele de Huuuuuo! ale Uniunii Europene, cu Comisia Europeana in frunte!

Repet inca o data: noi nu suntem tara membra a Zonei Euro, pe noi nu ne asteapta nici macar un plan de salvare pe masura Greciei, pe noi ne asteapta doar colapsul financiar in cateva saptamani si incetarea de plati interne, daca stimatii nostri politicienii nu se potolesc!

Voi credeti ca se potolesc?!

PS Bafta noastra ca astazi este vineri si vor urma doua zile in care piata valutara va fi inchisa! Ar fi suficient timp pentru unele schimbari care sa calmeze pietele, altfel, daca luni scandalul va continua, s-ar putea ca vinerea viitoare sa ne uitam siderati la un curs de 4,7 lei/euro. Iar cei care au de platit rate in euro sa se gandeasca ca poate gestul lui Nastase, daca ar fi reusit, nu era chiar asa mare prostie. Mai da-o dracului de viata!

 

Dumnezeu sa binecuvanteze Romania, ca doar el ne-a mai ramas!

 

GeorgeGMT

69 de comentarii:

  1. Si o mica adaugire! Adevarat ca RoMilitary este un sit militar si de geopolitica, dar voi credeti ca actuala criza nu are legatura cu siguranta nationala!? Siguranta Nationala este o suma a sigurantei economice a cetatenilor romani. Nu putem vorbi despre armata si dotari, atata timp cat o astfel de posibil criza poate lovi in insasi fundamentele Statului Roman.
    Romania este oricum slabita de 22 de ani, datorita neroziilor si incompetentei celor care ne-au condus, un ultim bobarnac si am putea vedea inimaginabilul!
    Cu cat esti mai slab, cu atat te musca caini mai tare, iar noi suntem acum la limita de supravietuire a slabiciunii.
    Asadar ierati-mi obsesia din ultimele doua zile vis-a-vis de situatia politico-economica a Tarii, insa ma uit pur si simplu la TV si fara nici o exagerare, imi dau lacrimile de durere si de ciuda!
    De ce un roman ar face atat de mult rau Tarii sale?! Ca doar tara asta saraca cum e, murdara cum e, ne-a crescut, ne-a hranit, ne-a trimis la scoala?! Oare in clasa noastra politica nu mai sunt ROMANI, oare o fi intrat diavolul in toti?!

    • Poate ca e bine ce se intampla , o sa fie suspendat Basescu , se fac alegeri SI E O SANSA SA ALEGEM PE CINE TREBUIE SI SA FIE UN SEMNAL PUTERNIC PENTRU LA TOAMNA CAND PUTEM REPETA FIGURA SI POATE ASTA E MOMENTUL CRUCIAL , poate acesta e momentul de declansare la ceva bun , sper , nu stiu ce sa mai zic !

      • Si eu cred ca asta-i ultimul tren, daca-l pierdem, D-zeu cu mila…

        • D-zeu cu mila pentru pensionarii prostovani , cei tineri performanti si din domeniul IT , cei care produc acum , se vor duce pe dincolo , la fel doctorii …. si nu o sa mai produca nimeni aici, sa ramana penzausii prostovani, asistatii si tigani analfabeti si sa se canibalizeze, sa se manace intre ei ca nu o sa le mai dea nimeni nici imprumuturi , pentru ca nu o sa mai produca nimeni in tara , MA REPET ACESTI PENSIONARI ( NU TOTI DAR IN MAJORITATEA LOR ) AU IMBATRANIT SA FIE PROSTI NU INTELEPTI !!!

  2. Parerea mea este ca leul se indreapta spre adevarata lui valoare, pana acum fiind tinut artificial prin interventii BNR la un nivel mult peste valoarea reala. Pur si simplu leul nu are nimic in spate pe ce sa se sprijine in afara rezervei BNR si imprumutului de la FMI. Nu avem infrastructura, economie, industrie.
    Acu’ lumea va iesi la referendum, vedem daca-l mai vrea pe carmaci, iar apoi situatia se va stabiliza intr-un fel sau altul.

    • Problema majora a unei monede nationale e fluctuatia , cursul poate fii oricat de mare , daca e stabil – ceea ce nu e cazul la noi acum.
      Si daca schimbam niste excroci cu altii excroci nu facem nimic si nimic nu se stabilizeaza !

    • Interventile BNR erau doar de corectie, acum insa cursul urca necontrolat. Din punctul meu de vedere un curs de echilibru ar trebui sa fie sub 4.4. Pur si simplu nu exista cerere de valuta, deficitul de cont curent este foarte mic, exporturile merg bine…nu vad motive de crestere, altele decat cele speculative pe fondul degringolandei politice.

      • Pana nu dublam sau triplam PIB-ul eventual facem la fel cu piata bursiera, pe model polonez, vom fi in continuare expusi la astfel de riscuri speculative!

        Tranzactiile sunt atat de subtiri, incat fara interventia BNR, orice speculator mai cu bani ne poate crea probleme serioase…

        • Corect, asta e o poveste care au tot spus-o unii, chiar si pe Isarescu l-am auzit de mult , ce masuri putem lua daca noi suntem la firul ierbii.
          Suntem jos de tot , din pacate si acum imbecilii astia nu fac decat sa ne confirma de ce suntem asa, care e motivul pentru care noi nu frunctificam nimic !

  3. Fratilor, haideti sa ne intalnim cu totii. Dar in numele lui Hristos. Toate fortele politice sunt corupte sau apartin celor corupti. Cum se spune si mai sus: doar El ne-a mai ramas. Sa indraznim!

  4. http://youtu.be/MFsNeR1aJx0
    faza cu sprintu’ e cum vrea ponta sa castige batalia politica

  5. Cu sau fara Base, cu Ponta&Antonescu, ori fara Ponta&Antonescu, NIMIC nu se va schimba in bine in Tara asta! Vin ai nostri, pleaca ai nostri, noi ramanem tot la fel! Criza pleaca si revine, noua ne e din ce in ce mai „bine”…Huoooooooo, clasa politica romaneasca, incompetenti cu diploma! Buna intrebarea lui GeorgeGMT, daca in clasa politica romaneasca mai sunt ROMANI. Sunt, cum sa nu, fiindca actul de identitate este romanesc, mama lor!

    • Trist, dar adevarat. De fiecare data cand vin unii „noi”, sunt sperante etc. si de cele mai multe ori o dau de gard ca si fostii. Om trai si om vedea, sper ca pana la urma se va face ceva si in Romania desi sperantele nu sunt dintre cele mai mari

      • Corect! Tot speram de peste 20 de ani, om spera in continuare, dar, pana cand?

        • Eu am sub 30 de ani si deja incepe sa-mi fie frica ca o sa ma acuze copii peste 20 de ani ca de ce nu am luptat , alaturi de altii , pentu a le face un viitor aici !

        • Pai suntem atat de dezbinati si de blazati ca nici nu stiu cand s-ar putea aduna o masa critica, avand oameni nu numai capabili dar si patrioti si cat de cat altruisti.
          Poate un razboi ceva (Doamne fereste totusi) sa ne trezeasca si sa ne uneasca, ca si tara si popor, si sa ne impinga inainte.
          Asa, individual, nici macar haiduci nu mai avem sa se ia de noii „boieri” (mai ales la ce jaf au facut astia pana acum)

  6. Eu cred ca lucruruile or sa se linisteasca dupa suspendare. Pacat ca „fostii” mor urat, incercand sa traga toata Tara dupa ei (cursul cred ca are treaba cu ceva speculanti mari, care profita de scandalul declansat poate si din acest motiv, sa puna unii niste bani deoparte daca tot nu mai au sanse la guvernare). Oricum merita pedepsiti crunt pentru dezastrul pe care il lasa in urma. Cat mai crunt, si asta sa ramana in istorie, pentru ca si cei „noi” sa stie ca o pot pati la fel daca nu fac treaba cum trebuie (si) pentru Tara.

    Interesant ca brusc numai suntem o tara neimportanta si mica, si toata lumea ciuleste urechile si se uita atent ce se intampla, ceea ce inseamna cumva ca e bine, niste lucrurile au fost starnite si scoase din amortire sau din matca. Sper ca actuala putere sa nu mai stea cu capu plecat si in pozitie de drepti executand tot ce spun unii si altii de afara ci sa vada si de interesele tarii.

    Venirea lui Wesley Clark nu cred ca e intamplatoare (a fost el ales, dar nu stiu daca chiar de Ponta), mai ales dupa gafa ambasadorului american, un neprofesionist, care prima data a criticat situatia, apoi a dat-o la intors incercand sa impace si capra si varza iar acum tace malc. Poate poate se urnesc niste treburi pe aici (mai ales la ce declaratii a facut Clark, din cate am auzit). Iar oameni ca asta nu pierd niciodata legatura cu institutiile din care au facut parte.
    Se pare ca situatia i-a facut pe unii sa-si dea seama ca nu se poate intinde coarda la infinit si suportabilitatea romanilor are totusi o limita.

    Pakistanezii tocmai am inteles ca au primit peste 1 miliard de dolari doar pentru ca au deschis nu stiu ce drum comercial pentru convoaiele NATO si dupa ce americanii au prezentat un fel de scuze pentru ca au ucis niste soldati pakistanezi (in interiorul Pakistanului, e drept, dar care se pare ca ajutau niste talibani sa scape).

    Pozitia noastra e chiar strategica si ea, si poate ar fi mai bine sa primim ceva investitii si transfer de tehnologie, nu (doar) direct bani. Si sa fim mult mai demni si mai batosi, si mult mai agresivi si hotarati in ceea ce ne dorim, ca si popor si tara.

    Eu as trece ca si amenintare la securitatea nationala si infractiunile economice, si as pune „serviciile” sa-i urmareasca (si nu doar) si pe cei gen Soros si altii care fac lucruri traznite. Stiu, nu e „democratic” dar e sanatos pentru oameni si libertatea lor economica

  7. Felicitari pentru blog,il urmaresc (citesc) de multa vreme si este prima mea postare si cred ca si ultima.Consider exagerat titlul cat si faptul ca euro are INCA rata de schimb de 4,5 in curand va fii 5 lei si cred ca daca continuam trendul actual (din punct de vedere al economiei) o sa ajunga intre 5 si 6 lei.Din nefericire inca majoritatea romaniilor au impresia ca cineva isi pierde vremea in „minister” ca ministru,pe 4 mii de lei salariu pe luna si se poate extrapola exemplul la toti cei care pozeaza in iubitori de tara si popor incepand cu ministrii,parlamentari si continuand cu tot aparatul de stat.Singurul interes este cel propiu sau de grup,asa a fost si va fii.

    ps: poate spun o prostie si daca este asa imi cer scuze dar cred ca un curs slab si o inflatie mare ajuta guvernul sa-si respecte promisiuniile (referitor salarii si pensii).

    • Si eu cred ca BNR-ul doreste un curs mai mare si o inflatie mai pronuntata pe motive de buget. Eu personal nu sunt de acord cu aceasta metoda, barbara dupa parerea mea, de a plati toti pt imbecilitatea si lenea unora.

    • Da este o solutie, dar pe termen scurt si foarte scurt. Daca prin inflatie cresc preturile( si este an electoral!) se gasesc bani pana la deflatie si corelarea lui cu noul indice al preturilor rezultat . Dar este o solutie de avarie, nu rezolva decat pe termen scurt lipsa de lichiditati. Dupa deflatie ramai cu realitatea. Cursul actual e conjunctural , nu are in spate ceva real , ci speculatii de ordin politic si dezordinea din societate datorata luptei politice. Cand se vor sfarsi si astea cursul va reveni inapoi, acolo unde e locul lui pe grafic, la intersectia curbelor cererii si ofertei.

  8. către WW et al.
    protestez cetățene la ce ai aruncat acolo: „Huoooooooo, clasa politica romaneasca, incompetenti cu diploma!” – mersi fain dar dacă asta crede majoritatea (și crede), asociat deznădejdii și retragerii din spațiul public (a se citi nu se opun cetățenii la aberațiile hulitei clase), oare ce sens are pt politicienii care simt scîrba țării.

    Am mai spus-o și o mai spun: constituie-te în contraparte a ăstora pe care îi detești și fă mau bine. Sau susține pe un individ/grup care face asta (și) în numele tău.
    Toți țin capu la cutie și aruncă frustrarea pe unde apucă.

    Asta e calea și soluția?
    Să ne rugăm la divinitățuri fără să ne asumăm nimic, altă poantă bună. De ce să nu întreprinzi ceva și să te rogi să iasă pe măsura efortului?

    Repet: PROTESTEZ față de atitudinea asta care e în fapt neputință, fără supărare.

    Aș vrea să văd seriozitate și mândrie (ca la polaci), apoi vezi și responsabilitate din partea politicii, respect de la străini, consum și investiții. Creștere economică reală, productivă… drumuri, căi ferate, aeroporturi, copii și în final dotări pe măsura rolului armatei.

  9. Nu prea are rost sa vorbesti despre prabusirea economiei romanesti in conditiile in care ea nu prea mai exista. Si asta se cam simte…

    Ca creste cursul: creste pe fondul instabilitatii politice cuplate cu economie slaba si criza in Europa si restul lumii. Leul n-a fost, nu e si nu o sa fie o moneda puternica. Pt asta trebuie sa aiba in spate o economie puternica. Si n-are.

    Imi aduc aminte ca eram pustan cand a aparut moneda de 100 de lei. Ma uitam prostit la ea dupa ce aveam amintirea bancnotei cu Balcescu de 100 de lei. Moneda de 100 de dolari n-a aparut…inca…

    „Si eu cred ca asta-i ultimul tren, daca-l pierdem, D-zeu cu mila…”
    Ultimul tren l-am mai pierdut noi, nu-i bai…o sa-l piarda si generatia urmatoare…si generatia de dupa ei…

    Cum numarul pensionarilor, bugetarilor si asistatilor depaseste bine pe cel al celor care mai produc ceva, natalitate nu mai produc decat tiganii, tinerii care mai au ceva in cap/s-au saturat/vor sa munceasca pe bani mai multi pleaca, viitorul e oarecum trasat deja…

    La romani s-au mai indepartat lideri incomozi in stil ‘democratic’ de catre oamenii de afaceri ai vremii. Acu’ nu ca il compar pe Chioru cu Cuza (desi in mod sigur noi avem despre Cuza o imagine ideatica, cine stie cum o fi fost si ala ca om), dar probabil ca Monstruoasa coalitie va spune ceva.

    Suspendat/nesuspendat, demis/pus la loc tot cam aia e 🙂

    Daca e demis definitiv, raman dulaii: oamenii PSDului, pe care ai stim ce le poate pielea, ca i-am mai vazut la lucru…

    Daca e pus la loc (improbabil dpmdv, pt ca e o tara de pensionari si bugetari – pana si CCR s-a abtinut sa dea niste chestii clare, tipic romanesc) tot naspa o sa fie, o sa fie inca niste ani de hamaiala unii la altii, circ cu paine din ce in ce mai putina.

    Romanului n-are treaba el cu legea oricum, el trebuie sa aiba pensie.
    Nu-l intereseaza nici furturile, atat timp cat EL personal are ce manca.

    „Interesant ca brusc numai suntem o tara neimportanta si mica, si toata lumea ciuleste urechile si se uita atent ce se intampla, ceea ce inseamna cumva ca e bine”

    Cred ca interpretezi gresit. Publicitatea e negativa.
    Aia vor sa vada daca ceea ce numim noi ‘Stat’ si ce numesc ei ‘Tziganeala de la marginea Europei’ functioneaza ca o tara normala europeana moderna. Si nu prea functioneaza.

    Dupa showul asta in Schengen nu cred ca pupam prea curand.
    Oricum, Romania e vazuta asa ca o tara dubioasa la marginea Europei, care nu functioneaza pe criterii mai de bun simt ca restul lumii.

    Clasa politica va face ce a facut mereu. Fixed.

    „Om trai si om vedea, sper ca pana la urma se va face ceva si in Romania desi sperantele nu sunt dintre cele mai mari”

    N-am vazut natie care sa traga in halul asta de o femeie cu kurul mai tare ca domsoara Sperantza aia a voastra, milioane de romani io trag si ea tot duce, duce…

    Sperantza merge mai departe!

    Romanul in loc sa FACA ceva, spera…
    Sigur va fi mai bine…

    „Fratilor, haideti sa ne intalnim cu totii. Dar in numele lui Hristos. Toate fortele politice sunt corupte sau apartin celor corupti. Cum se spune si mai sus: doar El ne-a mai ramas. Sa indraznim!”

    Sigur!
    Haideti sa ne facem o secta: „Miscarea Pt un Parlament cu Suflet Curat, Pace Mondiala si Avioane Multirol Noi”. Ne adunam in noptile cu Luna plina, aprindem faclii si facem incantatzii…ca la spirale cu urina nu ma bag…

    • Gsg 9, partea finala, la care nu te bagi, ar fi buna pentru zidurile institutiilor statului roman defuncte demult!

    • Io la spirale ma bag, da nu cu voi, ci cu niste domnisoare! Asta ca sa fie clar, mie bombonel nu mi-a trezit deloc…dragostea, io sunt dala clasic. Deci…ma bag bre, daca situatia o cere si sa-nebunesc de nu ma invart cu panaramele alea mici pana cad la datorie, sau ma gaseste nevasta si ma ia la tocuri direct in dintii mei nou-nouti, ca uitasem sa va spun, dar de cateva saptamani compatimesc teribil pe la dentist/dentista de fapt.
      Asadar secta?! Io de mic am vrut sa-mi fac, ca mie nu-mi place munca bre, mie imi place sa fiu adulat, masat pe tot corpul, de tinere adepte, de tinere suflete care cauta…indreptare spre…absolut. Or io, care am fost la multe scoli inalte, am „esperenta” dasta cu absolutu’ si venitu’ mai tarziu acasa de cand eram si io om liber, fara remorca. Voi astia…remorcati dati acum incetisor din cap si spuneti in gand: ” Da bre George bre, stim ce vrei sa spui, aferim!”
      Asa ca hai bre sa ne-nfratim si sa ne-nvartim, facem spirale, nu bem nimic insa 🙂 , decat de cumparat, problema e: gacici cine aduce bre?!

  10. Basescu si PDL nu sunt niste ingerasi. Totusi daca au un ceva merite dupa mine acestea ar fi 3 :
    1. De bine de rau au evitat ca Romania sa intre in incapacitate de plata.
    2. Cu parlamentarii actuali este si de mirare ca unele reforme chiar daca trunchiate si incomplete au reusit sa le implementeze.
    3. Justitia este mult mai libera acum decat a fost vreodata in ultimii 22 de ani. Si cum in toate partidele politice sunt destui ,,hoti,, este normal sa le fie frica de asta.

    Lupta de acum se duce pentru controlul justitiei si din pacate poporul este prea orbit de guvernarea dezastruasa a PDL ca sa isi dea seama de pericolul evident la care asistam.
    Acum ma astept sa mi sa dea in cap pt faptul ca sunt membru PDL , dar va rog un singur lucru :

    Alegeti raul mai mic.

    • As mai aduga unul esential : atat timp cat Romania este la pamant , se fura pe rupte, eu nu VREAU LINISTE SI TOTI ACESTI BANDITI SA FIE IN ARMONIE , DACA E ACEASTA LUPTA INTRE EI INSEAMNA CA CEVA SE INTAMPLA, CEVA II DERANJEZA , ASTA IMI SPUNE CA E POSIBIL CA CINEVA SA FI LUAT ATITUDINE , aceste lichele vor sa ne lamureasca ca trebuie sa fie lasati in pace sa fure in liniste si toti sa se inteleaga bine ( intre ei bineinteles ) !

    • ,,3. Justitia este mult mai libera acum decat a fost vreodata in ultimii 22 de ani. Si cum in toate partidele politice sunt destui ,,hoti,, este normal sa le fie frica de asta.”
      Justitia nu a fost libera in nici un caz in aceasta perioada basesciana si iti dau un singur exemplu de slugarnicie a DNA-ului: oare de unde stia Basescu anul trecut cu o luna si jumatate inainte ca DNA urma sa faca perchezitii in vami si vor fi arestati multi vamesi si politisti de frontiera pentru fapte care nici nu erau probate?

      • Una e sa stii , sa fi informat si alta e sa influentezi , dar asta e dicutabil nu stim nu avem informatii poate fi alba sau neagra ….
        Ideea de baza este ca Basescu trebuie sa mearga , e un excroc si el DAR COMPARATIV CU CEILALTI E PARFUM !!! inainte nimeni nu avea treaba cu nimeni , toti se intelegeau si erau prieteni, noi prostii muream de foame si ei se intelegeau de minunt …. nu am vazut sa cada capete cum am vazut in ultima vreme : Apostu, Solomon primarul de la Brasov ….Nastase, Voicu , Felix ………………, va,esii de care zici tu , mai multi politisiti …. E TOTUSI O DIFERENTA MAJORA – intradevar poate fi mai bine dar comparand taberele chiar nu le putem compara sub nicio forma ……..

        • Ideea la ce am vrut as zic era – orcium sunt hoti dar prefer as dau 2 lei ( bani aruncati ) decat 20 , cam asa vad eu diferentele intrebare cele doua tabere .
          Referitor la Italieni si altii , sa nu ma lamureasca nimeni ca nu stiu care e diferenta intre romani si tigani si tot ne batjocoresc pe toti , asa ca ma cam doare undeva de parerea lor …..

      • Mihai, fara sa fiu rau acum, cam ce crezi ca trebuie sa stie presedintele?
        Cat de prost ar trebui sa fie presedintele ala care controleaza serviciile secrete prin functia de sef al CSAT si sa nu stie ce urmeaza?

        Sincer, nu inteleg de ce te miri.

        Nu esti singurul, insa la politicieni ma asteptam la ceva mai bun, insa toti au dovedit o infantilitate stupida:
        Geoana prins in vizita la Vantu si in vizita la Moscova. In mod sigur au fost agenti de cel putin 3 natii diferite pe urmele prostanacului.
        Ponta prins cu plagiatul si cu minciuna pe CV. Garantez ca agentii stiau si ce concentratie de grasime era in laptele care l-a supt cand era minor si cand a facut ultima oara pipi in pat.

        Nu va mirati ca stie!
        Totusi, toate serviciile secrete ale acestei tari ii raporteaza presedintelui in sedintele CSAT si prin faptul ca a numit oameni din opozitie la conducerea SRI-ului le-a castigat increderea agentilor ca nu vrea sa-i foloseasca in scop personal.

        Hai sa ne gandim la cazul in care era pace intre Ponta si Basescu si mai aparea vreo tensiune intre Romania si Italia, va garantez ca italienii ne bagau „masterul” lui Ponta pe gat si ne faceau de tot cacatul.
        Sau cazul lui Geoana, cine stie ce naiba mai facea prostanacul si ne trezeam cu Ivanii prin preajma cu ganduri foarte „prietenesti” la adresa noastra.

        Faptul ca presedintele stia ca DNA-ul va face o perchezitie de mare amploare mi se pare de bun simt si nu de slugarnicie.
        Lucrez de 13 ani in multinationale si daca ma pune sfantul sa fac vreo actiune mai radicala pe linile de fabricatie fara sa anunt managerii, cam ce crezi ca o sa mi se intample?

        Pt numele lui D-zeu, tot romanul se tine batos si sustine ca trebuie sa fie mandru dar uita ca tarile care au avansat rapid, au facut asta prin cultura muncii in echipa si cu respectul regulilor de convietuire si nu prin batosenie stupida!

        • Prietene, presedintele nu a fost informat de servicii le secrete, alea nu stiu cand procurorul solicita iar judecatorul emite mandate de perchezitie. In faza de urmarire penale nimeni nu cunoaste detaliile anchetei, data, ora, locul si persoana vizata pentru perchezitie, dar presedintele STIA.Orice scurgere de informatii de genul pericliteaza toata operatiunea.
          O societate multinationala nu se compara cu justitia, parchetul si DNA-ul.
          Si s-a vazut in final rezultatul operatiunilor dezvaluite de presedinte: 0 barat, desi au fost arestati preventiv, au fost eliberati ulterior, iar acum dosarele se intorc la parchet din lipsa de probe.

      • Este normal ca un presedinte sa fie informat. In orice tara cu apa calda presedintele este informat de catre serviciile secrete. Iar eu nu am vazut ca guvernele UE sa fi fost ingrijorate de acest lucru pana acum. In zilele aceste observam ca Basescu a reusit sa cumpere toata toata presa internationala si majoritatea guvernelor din UE. Eu unul vreau sa il vad pe Bombonel in continuare la puscarie. Si pe altii ca el indiferent de partidul din care provin.

    • Care rau e mai mic pentru sefia parlamentului in opinia ta, Antonescu sau Anastase?

      • Ambi egal , prosti ca noapte si cu parul care si-l tot aranjeaza + nesimtiti cat cuprinde

        • Sfat (aproape) dezinteresat: atunci cand vi se pare ca doua lucruri diferite sunt fix egale, e mult mai probabil sa aveti o cumpana prea putin sensibila, decat sa fie ele egale. Stati si ganditi-va mult si bine. Ceva diferente trebuie sa fie.

        • Da da , lungimea parului , unu s-a aliat cu udmr , altu cu securistul Felix , ea e o matroana care nu are ce cauta in parlament, el e un arogant si prost ( are peste 50 de ani si nu a performat in nicio meserie , si vrea sa fie presedinte ?!?! stupefiant ! ) ……… dar faptul ca e in alianta cu Ilievici il trage la fund , sa-ti dau cateva cuvinte cheie poate te ajuta : comunist, minieriade – oamenii batuti fara vina pe strazi , in razboiul din 92 – Transnistria – Romania nu a aparat o parte din populatia ei ( a oferit ajutor partial , ce e asta ? INALTA TRADARE ) – TREBUIA INSTAURATA CURTEA MARTIALA SI EXECUTAT ! Prostanacul vizita la Moscova , Marga axa Moscova …… sper ca le poti tu pune in balanta si sa ne spui cum trage la tine sa stim si noi ce parere ai

  11. „România este o ţară foarte bogată, are un potenţial uriaş. Eu lucrez în afaceri astăzi, m-am retras din armată acum 12 ani, lucrez în sectorul bancar, în sectorul energetic, în sectorul mineralelor şi în sectorul combustibililor biologici. Acestea sunt domeniile care prezintă cel mai mare potenţial pentru dezvoltarea economică a României. Cred că pot să vin cu o experienţă importantă pentru aceste domenii, cred că voi putea atrage investitori şi voi stimula creşterea economiei României. Ar putea fi unul din cele mai bogate state din Europa, având în vedere resursele naturale bogate şi geografia României”, a spus Clark.

    Este primu’ care spune asta clar si public, si culmea ca ai nostrii nu au spus-o niciodata..

    • Am credința că îți/vă dați seama că o spune cu interes. Este în fond unul din motivele pt care a venit aici – să facă afaceri. Acum că a fost aruncat în lupta asta este și mai important. După cum au indicat unii și pe aici, tipul e tare (se găsesc majoritatea info despre el – citiți, luați o bere rece și vă minunați). Miza e tare mare dacă a fost desantat dînsul și nu cred că este în calitate de simplu bobby-ist la costum. Jocul devine interesant, nu-i așa?

      • Sigur ca are si el un interes, ma refeream ca a recunoscut/spus public capacitatile Romaniei care sunt ignorate si niciodata mentionate.

        Sigur ca devine interesant, acum sa vedem in ce sens, eu stiu prea putine despre consecinte/urmari avandu-l pe dansu’ pe langa noi.
        O sa ma documentez.

    • Diferenta intre Clark si Ponta, sau oricare alt politician roman, este ca intre un centurion roman de pe frontirea Rinului, cu douazeci de ani de armata in spate si un pusti din aristocratie trimis de masa pe granita imperiului sa devina si el barbat! Tipul este intradevar un dur si este foarte bine pregatit…tare mi-e ca ii va manca cu fulgi cu tot pe alde ai nostri. Facem pariu ca nu sta mai mult de sase luni?! Ca nu o sa aiba de ce…

      • Eu cred ca stie foarte bine unde a venit, depinde cum si ce , nu cred ca o sa miste Ponta in front cu el,Ponta e prea prost sa se poata „contra” cu un asemenea om

      • Si este foarte hotarat! Ce s-a intamplat la Pristina arata ca nu ar fi ezitat sa intre in conflict cu rusii, daca situatia o cerea!

        Plus erou de razboi in Vietnam, sef de promotie la Academia Militar, etc. etc.

        • a condus si div1 blindata stationata in Germania:
          D.C. Clark served in two commands with the 1st Armored Division based in Germany from August 1976 to February 1978, first as S-3 of the 3rd Battalion 35th Armor and then as S-3 of the entire 3rd Brigade.[27] Clark’s brigade commander while in the former position said Clark was „singularly outstanding, notably superb.” Regarding his term as brigade commander, one of his battalion commanders called Clark the „most brilliant and gifted officer [he’d] ever known.”[31] He was awarded the Meritorious Service Medal for his work with the division.

          Si s-a ocupat si de strategii si doctrine dupa razboiul rece:

          He was awarded yet another Legion of Merit for his „personal efforts” that were „instrumental in maintaining” the NTC, according to the citation. He served in yet another planning post after this, as the Deputy Chief of Staff for Concepts, Doctrine, and Developments at Training and Doctrine Command (TRADOC) at Fort Monroe, Virginia. While there, he helped the commanding general of TRADOC prepare the army for war and develop new post-Cold War strategies. One of Clark’s major pushes was for technological advancement in the army to establish a digital network for military command that Clark called the „digitization of the battlefield.”[37] Clark was promoted to Major General in October 1992 at the end of this command

        • Omul asta stie ce face, poate se ocupa si de inzestrarea armatei …. , stie exact ce trebuie si cum trebuie sa fie bine si sa urneasca treaba, plus ca are relatii.
          Chiar daca ajunge sa mearga , pe motiva ca „n-ai cu cine domne , n-ai cu cine ” cred ca inainte de a pleca il calca in picioare pe Ponta si satra si abia dupa pleaca 🙂

          Era vorba ca e consilier pe probleme de securitate si altele …. pana acum a facut afirmatii doar pe partea de potential economic , cum zicea si Mihai ar putea sa puna ochii si pe industria de aparare .

          Eu cred ca am putea sa-l contactam , prin mail la inceput , stimate domn …. sutem asa si asa si suntem interesati de ….. am putea sa va sugeram cateva ideii bune si cu ocazia asta veti avea contact si cu societatea civila ( neoficial : suntem convinsi ca sunteti interesat de orice informatie si stiti foarte bine sa le puneti cap la cap 🙂 )

      • Hahaha…Clark…Lebed de pe Potomac!

    • Si industria de aparare are potential seminificativ, avem fabrici ( bineinteles in diverse stadii si capacitati si stare ) : elicoptere, avioane, nave de razboi ,tancuri, blindate, camioane militare .

      • Avea potential, acum e mai mult o gramada de fiare vechi (anii ’80).

        • Are inca ceva potential si in cea mai importanta resursa – forta de munca ( mai sunt cativa muncitori care mai au habar – e foarte important sa nu pornesti de la zero ) – cu un aport de cateva zeci de ingineri se poate face mai performant : camioane la Roman ( si acum de fac ) , Cugir , Moreni, Aerostar Bacau , Avioane Craiova, Eurocopter, Santier Naval Mangalia si Galati si mai sunt cateva care se pot ridica …..

    • Pai ai sa vedem ce viitor avem :
      1. Sectorul bancar este foarte fluctuant. Dupa bula imobiliara a doua cauza pentru criza a fost chiar sectorul bancar.
      2. Sectorul energetic are nevoie de minim 30 de miliarde de euro pentru a fi adus pe linia de plutire. De unde bani?
      3. Sectorul mineralelor. Cred ca cazul Rosia Montana este cel mai elocvent. Putini politicieni au curajul de a spune public propiele opinii.
      4. Combustibilii Biologici. Daca acum mai cultivam ceva comestibil daca vom dezvolta acest sector vom deveni importatori neti de derate alimentare. Vom exporta combustibil asa cum azi exportam carburanti de inalta calitate. Nu vad ca vre-un roman sa aiba de castigat din asta.

      Concluzie : In spatele acestor prioritati sunt interese ascunse de foarte multe miliarde. Ca de obicei unii se vor fi si mai bogati, unii vor trai putin mai bine o perioada si vor deconta masiv mai tarziu.

      Oare chiar nu am invatat nimic din aceasta criza? Viitorul este asa cum il prezinta George Industria si transporturile.

    • ai nostrii nu amentalitatea asta si este normal;
      Cine a castigat lovilutia din 1989?
      Esalonul doi comunist!
      Cum au ajuns aia in esalonul doi comunist?
      Au pupat toate cururile comuniste din fata lor!

      Ce mentalitate de conducator vrei de la un pupator de anusuri care stie doar sa se aplece?

      Stii prin ce se caracterizeaza un pupator de funduri?
      – un om cu moralitate indoielnica
      – nu are colegi deoarece este preocupat sa pupe sefii
      – nu are prieteni la lucru deoarece marea majoritate dintre cei din jur sunt oripilati de falsitatea lui, iar cei similari lui il vor vedea strict ca si un adversar.
      – i se dau sarcini si premii in baza catifelarii buzelor si nu a meritelor profesionale
      – in cazul ca cineva chiar vrea sa-l ajute, acesta il va exploata deoarece nu intelege ideea de ajutor dezinteresat
      – nu are echipa de lucru ci doar niste sclavi datorita pozitiei sale, deoarece nu are empatie pentru ei, nu le poate dovedi ca este un lider si nici nu stie sa-i motiveze profesional deoarece invariabil ori este mai slab profesional ori este un profesionist bun dar un jeg de om.

      Seamana cu ceva din politica romaneasca?

      Acum inchipuiti-va ca aveti 95% de oameni din astia in Parlament!

      Cazuri celebre in care Romania si-a dovedit „moluscitatea” liderilor:
      – acceptarea braconarii la calcan in apele teritoriale
      – incalcarea granitei de catre Ucraina in Delta la constructia canalului Bastroe si in Carpati cand se schimba cursul vreunui parau.
      – lipsa curajului de a cere cele 21 de miliarde de la Germania
      – acceptarea stergerii a unei mari parti din datoria Irakului catre Romania
      – lipsa unui ajutor mai consistent dat R. Moldova in timpul conflictului transnistrean.
      – retragerea Romaniei de la masa negocierilor de pace din R. Moldova (sa fierbi in smoala Ilici!)
      – lipsa reactiei la jafurile facute de potentatii zilei (a inceput sa miste ceva acum)
      etc…

    • In ce anume este Romania o tara „foarte” bogata? Eu sunt economist si pe mine m-au invatat altceva la facultate la geografia economica a tarii.

  12. @Gabi
    Buna idea! 🙂
    Nu gasesc un email de contact, doar twitter https://twitter.com/#!/GeneralClark

    • Cred ca stiu cum e cel mai simplu cu ei si sunt aproape sigur ca ma caute ei , vad care e data cand vine pe aici si ma apuc si trimit mailuri de nebun cu atentate , bombe , ….. cuvinte cheie 🙂 🙂 🙂

      • 🙂 OK atunci te facem reporter special al RoMilitary la…Guantanamo! Peste 15 ani, cand se vor convinge ca totul a fost o gluma, iti publicam toate memorile, asta daca mai ai memorie! 🙂 ))))))))) Pana atunci noi vom vom fi mare trust de presa, corupti, bogati si politicieni cunoscuti ca: saraci si cinstiti!

  13. Astea par toate profile „dummy”… cred ca tot cabinetul primului ministru ramane adresa de baza. si putem nota”d-lui Gen. Wesley Clark”:)

  14. Eu cred ca statul este demult in colaps si foarte , foarte curand n-o sa mai aibe bani ! Visele cu stabilitatea dupa referendum , visele cu alegerile din toamna sunt doar ineptii . Statul nu mai are bani , nu mai are de unde lua si nu are nici cea mai mica importanta cine conduce romania sau cine pe cine suspenda . Imi pare bine ca voi asista la disparitia statului socialist roman ! E timpul sa vina capitalistii !

    • Nici nu stiu ce sa-mi doresc, dar mi-ar place ca odata Romania sa devina un fel de Israel, ca si economie, armata, seriozitate. Aia stiu sa-si urmareasca intersul national!

      Acum sunt vreo 500.000 de evrei in Israel veniti din Romania, si care se considera acolo si romani… si multi cred ca au si cetatenie romana.

      Pai daca ar reveni unii acasa, macar jumatate dintre ei, nu cred ca ar fi un lucru rau pentru Tara. Plus ca ne-ar lega mai mult de Israel, militar, economic si tehnologic!

      Cu acestia, poate ne-am indrepta si noi coloana, ca am facut scolioza de cat ne-am aplecat la dosurile unora si altora!

      Am auzit si eu de un plan de rezerva, cum ca daca se nasoleste in Israel sa poata evacua 1-2 milioane, elita, catre Romania… Ar fi oarecum reversul din WW2, cand pe la noi au trecut multi in drum spre Israel. Acum, imi pare mai mult un fel deteoria conspiratiei.

      La cat de rau o duce Romania, sincer nici nu stiu ce sa-mi mai doresc!

      • Nu stiu daca ar fi cea mai buna optiune, dar hai s-o lasam asa ca e subiect..delicat.

        Nu stiu ce ar trebui sa ne dorim. Nu putem sa luam decizii in locul lor si nici nu le putem influenta.

        Din notiunea complexa de democratie am primit doar partea in care ne putem exprima (sa refulam si sa nu existe riscul unor tensiuni acumulate care sa explodeze la un anumit moment). Asta avem, de asta ne folosim.

        George, dupa milionul de vizitatori, poate ca ar fi bine sa te gandesti la blogul asta ca la un proiect prin care sa fie urmarit un obiectiv concret prin articolele publicate. Pana acum a fost la nivel de discutie intre pasionati.

        Sunt spalate creiere cu televiziunile, sunt promovate nonvalorile, ideile si parerile lor sunt inoculate celor care ii privesc si care au incetat sa gandeasca.

        Ei promoveaza exemple negative, noi putem vorbi despre cele pozitive.

        Cultura si istoria Romaniei sunt aruncate in derizoriu, batjocorite, negate. Noi putem face opusul.

        Continuam sa sustinem Armata Romaniei ca si pana acum.

        Romanii sunt incompatibili cu notiunea de calitate si prin definitie tot e romanesc, e prost. Noi putem aduce argumente care sa demonteze ideea asta.

        Sunt doar cateva exemple…e loc de mai mult.

        Asta PUTEM face cu mijloacele pe care le avem.

        Nu suntem mari oameni de afaceri (cel putin nu am sesizat niciunu pe aici) si nu suntem factori decizionali ca sa putem influenta vreo decizie.

        Daca la fiecare 5 vizitatori, macar 1-2 ies cu semne de intrebare de pe blog, e un castig.

        Sau putem sa nu facem chiar nimic si sa asteptam…vom uita complet cine suntem….ne vom nega originile ca unii care se trag dintr-un popor bun de nimic (valabil de pe acum in cazul multora) si in cele din urma vom disparea fara sa opunem niciun pic de rezistenta.

        Acum daca aveti o idee mai buna…eu unul sunt deschis la sugestii.

        „Suntem zapaciti, nu mai stim ce voim, ce sa facem, ce sa primim, ce sa respingem, în cine sa ne încredem; nu ne mai întelegem si nu ne mai auzim unii pe altii: ne trebuie o idee care sa ne limpezeasca toate capetele si care sa ne împreune pe toti la lucru (…) De aceea alungati turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic si n-au nimic si vor sa traiasca ca oamenii cei mai bogati; ei nu stiu nimic si vor sa va învete copiii si n-au destula minte pentru a se economisi pe sine si vor sa va economiseasca pe voi toti.”

        „Pretutindeni oameni care sa tie registru de tot sufletul românesc. Cel slab trebuie încurajat si laudat pentru ca sa devina bun; trezita desertaciunea lui, decorat la nevoie, trezite mii de sperante în el, în caz de extrema nevoie ajutat chiar…Unirea tuturor românilor, emanciparea economică şi intelectuală a întregului popor românesc.”

        Mihai Eminescu…jurnalistul…omul cu viziune politica. Zic unii ca n-ar mai fi actual.

  15. daca miine as conduce romania , imediat as capitaliza fiecare familie de romani cu aur de la rosia montana si din alte exploatatii an de an pana nu ar mai ramane un gram de aur si nu m-as plange atata ca este criza si nu as avea ce sa ofer poporului! asa ca bine ar fi ca: CEI AL NOSTRU , AL NOSTRU SA FIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *