Tehnologii (episodul 18): Acum cu reducere la abonamente

Varianta scurtă

Rheinmetall. Companie germană din domeniul apărării. Argus. Un nou produs al companiei Rheinmetall. Mai exact, un sistem portabil de comunicații.

Argus (sursa Rheinmetall)

 

Varianta lungă

Forțele armate canadiene au încheiat în 2015 un contract cu Rheinmetall pentru ISS (Integrated Soldier System Project), adică Argus. Bundeswehr a încheiat un contract pentru sistemul Gladius.

Gladius

Argus este un sistem de comunicații care permite comunicațiile între soldați, plutoane și responsabilii cu conducerea operațiunilor. Produsul/sistemul este compatibil cu dispozitive care rulează Android (hah!) și rețele mobile LTE; Argus este de fapt independent de rețea, putând fi integrat în orice sistem de comunicații și în orice tip de rețea. Rheinmetall susține că Argus are o arhitectura deschisă, putând fi integrate: telemetre laser, sisteme de detecție a focurilor de armă, GPS, UGV, UAV, sisteme anti UAV.

Argus (sursa Rheinmetall)

Pentru integrarea cu UGV, Argus poate transmite comenzi (mod de deplasare – convoi sau urmărire, planificare a rutei, waypoints), poate obține poziția vehiculului, poate primi video de la camerele UGV. Evident, integrat cu harta. Expresia cheie în descrierea sa este situational awareness, putând oferi o imagine în timp real a pozițiilor, obstacolelor și forțelor implicate în acțiuni. Toți cei implicați au acces la aceleași informații, în același timp.

Argus

 

Nu sunt însă primii care fac asta. La un moment dat și MApN a avut asemenea idei: au apărut inițiative, au rămas proiecte. Totuși, autorul consideră inutile dispozitivele fără Candy Crush Saga și/sau Snake. Probabil ar fi fost utile și jandragneriei în 10 august 2018 – așa aflau că de fapt niciunul dintre ei nu a murit, ca domnișoara nu avea gâtul rupt … asta dacă tot nu au putut să își instaleze un grătar și un televizor în dispozitiv, să fi văzut în timp real cum își abandonează colegii și cum civilii i-au returnat pe Hansel și Gretel.

Atât.

Iulian

Share
1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (medie: 5,00 din 5)
Încarc... Surse:
1. Future soldier systems / Equipment for light infantry: More mobile, more effective, better protected ( https://www.rheinmetall-defence.com/en/rheinmetall_defence/systems_and_products/future_soldier_systems/index.php , accesat la 2019-02-19)
2. Soldier systems / Rheinmetall – The leading soldier system house ( https://www.rheinmetall.ca/en/rheinmetall_canada/systemsandproducts/electronicsystems/soldier_systems/index.php , accesat la 2019-02-19)
3. MORE RHEINMETALL ARGUS SYSTEMS FOR CANADA ( http://www.joint-forces.com/defence-equipment-news/16533-more-rheinmetall-argus-systems-for-canada , accesat la 2019-02-19)

2 comentarii:

  1. Pai daca cifrele de scolarizare sunt la nivel cantitativ de brigada, de unde parai si pentru smart gadgeturi. Sau pt uniforme, sau pt…..Se merge pe vechea lozinca: multa minte nu se cere, sa fii prost sa ai putere.

  2. Amiralul Cannabis

    In acest timp… (nu mai dati ‘like’ si nu va mai faceti selfiuri cand sunteti in misiune)

    https://amp.businessinsider.com/officials-tricked-nato-troops-into-disobeying-orders-with-social-media-2019-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *